aneczka293 08.02.09, 01:30 spragniona jestem Ciebie) Cały czas o Tobie myślę i pamiętam! Wciąż doszukuję się wieści o duzej już zapewne fasolci!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa7612 Re: ewa7612 08.02.09, 20:23 Hej! Miło, że o mnie pamiętasz Ja też ostatnio myślałam co tam u Was słychać. Córcia śliczna!I już ma 6 m-cy!! jak ten czas szybko leci.... Ja zaczełam 36 tc, ale nie jest to ciąża łatwa Z główniejszych chorób ciążowych, oprócz zespołu antyfosfolipidowego doszła mi jeszcze cukrzyca ciążowa, a teraz cholestaza Jutro mam wizytę u gina i podejmiemy decyzję co dalej..... Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i nowa marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
aneczka293 Re: ewa7612 08.02.09, 22:57 No tak moja gwiazda skonczyła pol roczku! Czasem w to nie wierze..a jednak!!!! Pamietam nasze starania, badania, wyniki i dylematy!!! Az Lezka sie w oku kreci Ewuniu cały czas jestem myślami z Toba!!!!!!!!!!! Trzymam za Was mocno kciuki i bardzo Wam kibicuje!!!!! Nie Ty jedna masz cukrzyce, a cholestazy wspolczuje! Wszystko bedzie dobrze!!!! Myśle, ze ta decyzja?? ma byc cesarka??Tylko pytanie kiedy?? Przy tak duzym dzieciu to juz tylko moze byc dobrze!!! I na pewno bedzie!! Informuj mnie na biezaco prosze! Mocno trzymam kciuki!!! Czekam na dalsze wieści! Tulkam mocno!!!! Odpowiedz Link
ewa7612 Re: ewa7612 09.02.09, 20:36 No więc Aniu ja już po wizycie-nie jest beznadziejnie, ale dobrze też nie Miałam ktg i usg. Lekarz sprawdzał przepływy i jakieś tam opory na jakiś wykresach-tego to już zupełnie nie kumam, ale na szczęście te opory wyszły dobrze, bo jak by to było złe to skierowałby mnie prosto do szpitala. Mam brać leki wątrobowe i w piątek zrobić ponowną morfologię i próby wątrobowe. Niestety spadły mi też płytki krwi i jeśli znowu spadną, albo jeśli próby wątrobowe wzrostą mimo brania leków wówczas od razu do szpitala. Jeśli wszystko będzie w miarę w normie to i tak po 23.02 już prawdopodobnie pójdę rodzić. Póki co mam obserwować ruchy maluszka i zaraz dzwonić jak tylko mnie coś zaniepokoi. Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i nowa marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
3-mamuska Re: ewa7612 09.02.09, 22:06 hej, przepraszam ze sie wtracam ,ale mialam cholestaze 3 razy i przy kazdej caizy w 37 tygodniu porod, bo im dalej gorzej dla dziecka a i witamina k spytaj lekarz ,bo chodzi o to ze moze wystapic u ciebie krwotok po porodzie jesli za malo tej witaminy ,nie chce cie straszyc u nmnie bylo wszystko ok, ale warto sie spytac ,bo to zalezy od twojgo stanu zdrowia.pozdrawiam Odpowiedz Link
ewa7612 Re: ewa7612 11.02.09, 10:48 Dzięki, zapytam się przy następnej wizycie o tą witaminę Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i nowa marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
aneczka293 Re: ewa7612 12.02.09, 23:24 I oczywiscie mam nadzieje, ze dasz znac po nastepnej wizycie i az tak do rozwiazania Eh! ciągle trzymam zacisniete łapki!! Odpowiedz Link
ewa7612 Re: ewa7612 13.02.09, 18:56 Aniu dziekuję za kciuki Dziś odebrałam wyniki, poprawiły się Więc narazie jeszcze zostanę w dwupaku. We wtorek kolejne badania, a w środę wizyta. Dam znać co i jak... Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
aneczka293 Troszke sentymentu:):) 15.02.09, 22:11 Kochana no mysle!!!!!!!! Caly czas o Was!! To wszystko co sie stalo... tak jeszcze przeciez nie dawno a jest mi tak bardzo bliskie! Te nasze badania..lekarze przez ktorych sie "przewinelysmy". Jak patrze na moja Lene to czasem mysle, ze to nie mozliwe, ze Ona jest i ze naprawde jest moja! A jednak jest!! A teraz czekamy na Ciebie!!!! Odpowiedz Link
ewa7612 Re: Troszke sentymentu:):) 16.02.09, 17:37 Aniu, ja to do tej pory jeszcze mam czarne myśli niestety Póki nie zobaczę swojego dziecka żywego to nie uwierzę, że mi się udało po dwóch poronieniach. Siedzę w domu jak na szpilkach, jutro biegnę na badania, liczę ruchy, chciałabym już mieć dziecko po drugiej stronie brzucha.... Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i nowa marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
ewa7612 Re: jeszcze tydzień! 19.02.09, 11:26 Melduję się powizytowo... Ustaliliśmy z lekarzem, że dzidziuś może posiedzieć w brzuszku jeszcze z tydzień (dziś 37 tc). Wyniki prób wątrobowych mi się poprawiły, cholestaza jest, ale już nie taka nasilona. Zmniejszam dawkę niektórych leków, inne odstawiam. Szyjka miękka, ale jeszcze zamknięta. Będzie cc, muszę tylko umówić termin... Ewa, Kubuś 02.2004, dwa aniołki i nowa marcowa nadzieja... Odpowiedz Link
aneczka293 Re: jeszcze tydzień! 19.02.09, 13:29 jeszcze tydzien no to malo juz czasu juz Wam zostalo Nie wiesz jak ja sie ciesze! Super! Odpowiedz Link
ewa7612 Re: jeszcze tydzień! 06.03.09, 17:51 Aniu! Jesteśmy już w domku! Dzidziuś urodził się 1 dzień wcześniej niż był planowany, bo w nocy odeszły mi wody płodowe. Miałam cc, ale nie w tym szpitalu co planowałam Urodziłam w piątek, a wczoraj wróciliśmy, bo robili nam dużo badań w związku z tymi moimi chorobami. Na szczęście wszystko jest dobrze i szczęśliwi zaczynamy życie we czwórkę Pozdrawiam Cię serdecznie kochana i dziękuję za kciuki Ewa, Kubuś 12.02.2004 i Karolek 27.02.2009 Odpowiedz Link
aneczka293 Re: jeszcze tydzień! 06.03.09, 21:39 Jezuuuuuuuuuuuu! Jak ja sie ciesze!!!! Caly czas bylam myslami z Wami! Nie potrafie wyrazic tego, co w tym momencie czuje bo rycze jak bobr!!!!!! Kochana zycze Wam wszystkiego dobrego!Niech Wam sie dzieciaczki chowaja zdrowo! Ucaluj swojego eMa w nosek Trzymajcie sie ciepluchno i daj czasem znac jak Karolek, nie zapominaj o mnie Odpowiedz Link
ewa7612 Re: jeszcze tydzień! 07.03.09, 21:40 Aniu, dziękujemy!!! Na pewno o Tobie nie zapomnę, może kiedyś się spotkamy z dzieciaczkami jak Karolek trochę podrośnie.... A Lenka śliczniusia życzymy Wam wszystkiego najlepszego!!! Pozdrawiam Ewa, Kubuś 12.02.2004 i Karolek 27.02.2009 i dwa aniołeczki Odpowiedz Link
aneczka293 ewus!!!! 08.03.09, 00:41 napisz na wiosne gdzie chodzisz na spacerki ja zmotoryzowana jestem wiec chetnie Was odwiedze ba dla nas to zaden problem! A i psiapsiule mam na grunwaldzkiej, wiec czsem bywam w Twoich okolicach Odpowiedz Link
ewa7612 Re: ewus!!!! 08.03.09, 19:03 My mieszkamy na Psim Polu. Zapraszamy!!! Jak się zrobi już cieplutka wiosna to się umówimy Ewa, Kubuś 02.2004 i Karolek 27.02.2009 Odpowiedz Link