e-moll 27.09.06, 00:22 ciekaw jestem jakie książki czytacie koleżąki i koledzy z Łomży? uciekam do łóżka i przed snem łyknę jeszcze kilka stron "Kolonii Rzeczypospolitej" Marka Arpada Kowalskiego. pozdrowienia dla nocnej marki maggpie:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggpie Re: książki 27.09.06, 00:39 e-moll napisał: > uciekam do łóżka i przed snem łyknę jeszcze kilka stron "Kolonii Rzeczypospolitej" Marka Arpada Kowalskiego. Matko jedyna, co przeskrobałeś, że się takom lekturom po nocach katujesz? :-) > pozdrowienia dla nocnej marki maggpie :-) Nocna marka mało co ostatnio czyta, bo czym innym zajęta, ale w chwilach wolniejszych wyjazdów, remontów i sieciowego opętania, przygywa na blaszanych bębenkach i Ulissesa po zielonych Irlandiach (bez większego powodzenia) szuka. Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: książki 27.09.06, 00:50 PS. Ulissesa też za karę, tj. wróć, za karę tropię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowny_grajek Re: książki 27.09.06, 01:21 Grajka ostatnio studiowała ulice marzycieli.ponownie:) a teraz idzie spać bo przedawkowała forum Odpowiedz Link Zgłoś
e-moll Re: książki 27.09.06, 10:30 noooo Ulica marzycieli, no przecież:-) nie zapomnę jak czytajac ją w autobusie śmiałem się na cały regulator:-))))) A czytałaś Zaułek łgarza? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowny_grajek Re: książki 27.09.06, 10:42 Fakt, nie wolno(!!!) czytać w miejscach publicznych, bo patrzą jak na idiotę:D Zaułek łgarza czytałam, ale mnie nie zachwycił tak jak ulica marzycieli. Lektura na dziś: Futbolowa gorączka Nicka Hornby(niedawno oglądałam film na podstawie tej ksiązki z Colinem Firthem w roli zagorzałego kibica Arsenalu)-przypadkiem znalazłam ją w bibliotece:) Odpowiedz Link Zgłoś
e-moll Re: książki 27.09.06, 10:14 jak dla mnie katowaniem sie byłoby czytanie Ulissesa;-) próbowałem kiedyś przebrnąć ale osiadłem gdzieś około 50 strony, no i przeczytałem posłowie Słomczyńskiego:-). Jeszcze nie dojrzałem do Joyce`a. a jak bardzo potrzebujesz tego Ulissesa to daj znać, może coś sie da zrobić;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: książki 27.09.06, 17:00 e-moll napisał: Ja kilka lat temu przeczytałam na wyrywki 1/3 'Ulissesa'. Niektóre fragmenty daje się czytać z wypiekami, inne trzeba wymęczyć, dlatego wymyśliłam sobie, że dziennie conajmniej trzy strony muszę.. naprzemiennie ze Starym Testamentem, bo zacięcia Stanisława Wyspiańskiego nie mam ;) > a jak bardzo potrzebujesz tego Ulissesa to daj znać, może coś sie da zrobić;-) To daję znać. Znasz go? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-moll Re: książki 27.09.06, 18:06 ano znam, stoi tu u mnie smętny i obrasta kurzem;-) napisz na maila swój adres, to Ci wyślę naprzemiennie ze Starym Testamentem powiadasz...myślisz, że aż tak ciężko będzie, ze trzeba sie ratować Biblią?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: książki 27.09.06, 21:03 e-moll napisał: > ano znam, stoi tu u mnie smętny i obrasta kurzem > napisz na maila swój adres, to Ci wyślę OK, chcę go, bo wypożyczony już tęskni za półką w bibliotece ;) Tylko podaj mi swój, odeślę jak skończę - może zdążysz dojrzeć. > naprzemiennie ze Starym Testamentem powiadasz...myślisz, że aż tak ciężko będzie, ze trzeba sie ratować Biblią? Hahaha, nie wiem. To na wszelki wypadek, choć ST - marna pociecha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kurpianeczka Re: książki 28.09.06, 18:24 Ja nie jestem koleżanką z Łomży, ale pozwolę sobie podjąć temat czytania książek :) Bardzo polecam książki Harlana Cobena, wciągają od pierwszego zdania i trzymają w napięciu do ostatniej literki :) Coben precyzyjnie konstruuje intrygi, mistrzowsko stopniuje napięcie, fałszywe tropy prowadzone donikąd, pozornie niemożliwe do wyjaśnienia zagadki, zaskakujące zakończenie, którego nie domyśli się najbardziej przenikliwy czytelnik - to właśnie podstawowe cechy pisarskiego stylu Cobena. Pozdrawiam po sąsiedzku :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: książki 28.09.06, 21:10 kurpianeczka napisała: > Pozdrawiam po sąsiedzku :) Nowogród? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: książki 29.09.06, 16:10 ostatnio fantastyka rosyjska ;)niedlugo wiecej troche zaczne czytac, na razie absorbuje mnie pierwsza praca;) Odpowiedz Link Zgłoś