Dodaj do ulubionych

ile się czeka na

14.06.13, 08:49
... mandat? tak średnio, po jakim czasie przychodzą?
z takich żółtych fotoradarów? ciekawe jaki one mają ustawiony margines błędu?
kiedy będę mogła odetchnąć, że jednak nie przyjdzie?
bo jeszcze nigdy nie przyszedł, ale zawsze może być ten pierwszy raz...
właściwie nigdy nie dostałam mandatu... jaka ja praworządna wink powinnam dostać medal od Bieruta...

a zauważyliście, że prędkościomierze w autach są pokazują o prawie 10 km więcej?
jadać 100 jedzie się tak naprawdę 90... to widać na nawigacji...
Obserwuj wątek
    • margott70 Re: ile się czeka na 14.06.13, 09:01
      Do mojego znajomego szedł 2 tygodnie.
    • slayerhood-ka Re: ile się czeka na 14.06.13, 09:03
      Ostatnio przylazło po 5 tygodniach.
      i co ciekawe, dowiedziałam sie, że ten aparacik robił fotki wszystkim a potem jakos to weryfikowali i wysyłali tym odpowiednim smile
    • lenny_small Re: ile się czeka na 14.06.13, 09:10
      ...czeka się różnie, ale warto...zdjęcia są super...smile
    • stefcia41 Re: ile się czeka na 14.06.13, 09:28
      A zastanawiasz się czy ładnie na zdjęciu wyszłaś? wink
      • witamina_b12 Re: ile się czeka na 14.06.13, 09:53
        no co Ty! ja zawsze ładnie wychodzę wink
        ale nowych mam mało i nie mam co na mordobooczka wrzucić...
    • tdf-888 Re: ile się czeka na 14.06.13, 11:14
      jak jest przekroczenie, to widać błysk flesza, nawet w dzień.
      no i żeby dać się złapać na żółty fotoradar to trzeba być nieprzytomnym frajerem tongue_out
      • witamina_b12 Re: ile się czeka na 14.06.13, 11:19
        doniosę jak się okażę wink
        • tdf-888 Re: ile się czeka na 14.06.13, 11:23
          ja ostatnio na strzałce w lewo zawracałem (bez strzałki w dół), pod okiem kamery, świadomie widziałem tę kamerę, ale stwierdziłem, że to raczej taka w razie w. w sumie to nigdzie mi się nie spieszyło, ale trochę pobłądziłem i się wkurzyłem, że za daleko odjechałem, do tego współpasażerka mówiła mi, że na takim sygnale zawracać nie można, to wtedy to już mi się od razu przekora włączyła smile
    • robert.83 Re: ile się czeka na 14.06.13, 11:41
      Zgodnie z prawem prędkościomierz w aucie nie ma prawa pokazywać zaniżonej prędkości NIGDY. W związku z tym producenci nakładają sobie 5-10% (zwykle 6 lub rzadziej 8%) marginesu.

Fotoradary mają najczęściej tolerancję zgodną z taryfikatorem mandatówsmile. Czyli za przekroczenie do chyba 10km nie ma punktów i nie ma mandatów. Ale nie pamiętam tego na 100%.

Średnio mandat przychodzi po 7-14 dniach, ale nie ma reguły. Jak im się bedzie kończył czas to polcja nawet OSOBIŚCIE Ci go dostarczy.

Ja staram się nie przekraczać prędkości o więcej niż 10km, licząc prędkościomierz vs znak drogowysmile.

PS. Problem będzie kiedy wprowadzą drakońskie przepisy dot. np. dwukrotnego przekroczenia prędkości. Za to miało być odebranie prawka chyba.
      A na przykład na Siekierkach nad Czerniakowską jest 60-tka, a o 120 nie trudnosad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka