04.06.21, 20:52
Wczoraj w plenerze zgubiłam portfel z kasą, dowodem, kartą do banku, kartą NFZ i kartą miejską.
Wieczorem zastrzegłam kartę i dowód.
Dziś mundurowi mnie odwiedzili z informacją, że zguba do odebrania w komisariacie tym a tym.
Fajnie.
Dowód i tak muszę robić nowy bo zastrzeżony jest już nieważny.
No ale pośpiech chyba był wskazany, nie?
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: 🤦 04.06.21, 21:17
      Był.
    • kevinjohnmalcolm Re: 🤦 04.06.21, 21:28
      tzn.aga napisała:
      > No ale pośpiech chyba był wskazany, nie?

Gdyby człowiek wiedział że się przewróci, to by usiadł.
      Lepiej dmuchać na zimne.
      Ciesz się że się dobrze skończyło.
      • tzn.aga Re: 🤦 04.06.21, 22:20
        Ciesze.
        W sumie nie spodziewałam się.
        Wczoraj do domu wracałam z telefonem w ręce bo spodziewałam się w każdej chwili smsa o jakiejś transakcji kartą.
    • prawda_we_mgle Re: 🤦 04.06.21, 21:42
      Nie trzymaj tych wszystkich rzeczy w jednym miejscu ...
      jak często zmieniasz torebki, to można kupić takie fajne wkłady, że całość po prostu przekładasz do nowej torby, ale karty trzymaj w różnych przegródkach, a na pewno nie w portfelu z kasą smile
      • tzn.aga Re: 🤦 04.06.21, 22:13
        Żebym użyła torebki to musi być bardzo elegancka okazja. Za dużo rzeczy potrzebuję - używam plecaka.
        Kiedyś nie nosiłam wszystkiego razem ale wiecznie czegoś zapominałam a tak mam zawsze przy sobie to co potrzebne.
        Wczoraj problem był taki, że miałam plecak z małą ilością kieszeni i portfel był po prostu wrzucony byle jak i gdy wyciągałam picie czy jedzenie czy coś tam innego nie został schowany z powrotem.
        • prawda_we_mgle Re: 🤦 04.06.21, 22:26
          Kumam. Mi nie chodzi o model sprzętu smile, tylko o sposób postępowania... jak masz taki wkład, to go wkładasz do każdego rodzaju bagażu (do plecaka też sie mieści), a portfel oddzielnie...
          A w plecakach to jest zazwyczaj oddzielna wewnętrzna kieszonka pod klapą...
          • tzn.aga Re: 🤦 04.06.21, 22:41
            Tylko właśnie to jest za duże. Zajęło by komorę główną podczas gdy kieszonki by były puste.
            Ja te wszystkie duperele mam poutykane w różnych kieszonkach/przegródkach.
            W komorze głównej mam teczkę, w obecnych czasach laptop, picie, jedzenie, zasilacze do lapka i hulajnogi.
            • prawda_we_mgle Re: 🤦 05.06.21, 13:19
              tzn.aga napisała:

> ...teczkę, w obecnych czasach laptop, picie, jedzenie, zasilacze do lapka i hulajnogi.

no tak... to faktycznie smile
            • obrotowy romantyczne... 12.06.21, 17:03
              tzn.aga napisała:
              zasilacze do lapka i hulajnogi.

jakiez romantyczne...

smukle dziewcze, z plecakiem, laptopem i na hulajnodze...

Tak sobie mysle, ze gdyby nasz Wieszcz Adas M, zobaczyl takie dziewcze,

- to z miejsca by sie zakochal i splodzil poemat - "Grazyna-bis" ...

A tak na powaznie: - sloohaj. czy z takiej hulajnogi to latwo spasc ?

boje sie na to ustrojstwo wsiasc, - bo z roweru juz nie raz spadlem...
              • tzn.aga Re: romantyczne... 12.06.21, 20:12
                obrotowy napisał:

> smukle dziewcze, z plecakiem, laptopem i na hulajnodze...

Skąd wiesz, że smukłe tongue_out

> A tak na powaznie: - sloohaj. czy z takiej hulajnogi to latwo spasc ?
                >
                > boje sie na to ustrojstwo wsiasc, - bo z roweru juz nie raz spadlem...

Na pewno łatwiej się przewrócić niż na rowerze. Jest inny środek ciężkości, inna kierownica no i małe kółka = gorsze panowanie nad tym pojazdem. Jak jest mokro to jest pierońsko ślisko. Ja mam chińczyka ale jak widzę takie mocno wypasione z większymi kółkami i amortyzatorami to wydaje mi się, że większe są lepsze.
                Wspominając twój rower - hmm może też idź w trzykołowca.
                • obrotowy i nadal romantyczne... 12.06.21, 21:40
                  tzn.aga napisała:
                  > Wspominając twój rower - hmm może też idź w trzykołowca.

jusz dawno poszedlem (w trojkolowca) smile

o czym sie tu chwale od dwoch lat.

1. U nasz norma alkoholowa na rowerze - to 1,5 promile.

2. z Trojkolowca sie nie spada.
      • stasi1 Re: 🤦 06.06.21, 14:32
        A co to da że kasę będzie się trzymało oddzielnie od kart?
    • szarlotka_ja Re: 🤦 04.06.21, 21:57
      Spoko, ja kiedyś, jak zgubiłam portfel to poblokowałam wszystko, co się dało. Po czym sobie przypomniałam, że dzień wcześniej byłam w górach i zapomniałam przełożyć dokumenty w plecaka do torby wink
      • tzn.aga Re: 🤦 04.06.21, 22:18
        No nieźle.
        Nowa karta do banku już wysłana.
        Tylko z dowodem osobistym mnie załamali - zdjęcie do dowodu jest ważne pół roku więc nie mogę użyć tego co mam, muszę robić nowe.
        Tamto miałam sprzed 4 lat. Nowe będzie identyczne.
        Znowu kilka zdjęć do szuflady. Ehh
        • szarlotka_ja Re: 🤦 04.06.21, 22:22
          tzn.aga napisała:

> Znowu kilka zdjęć do szuflady. Ehh

No właśnie. Najbardziej irytujące jest to, że trzeba płacić za cztery zdjęcia, a potrzeba tylko jednego...
          • obrotowy nosz wlasnie... 13.06.21, 19:05
            szarlotka_ja napisała:

> No właśnie. Najbardziej irytujące jest to, że trzeba płacić za cztery zdjęcia,
            > a potrzeba tylko jednego...

nosz wlasnie.

kumpel koniecznie chcial miec zone (w przeciwienstwie do mnie...)

ale ze mu to nie za bardzo wychodzilo, to mial ich w koncu trzy - i z kazda przychowek
            - na ktory tez musial placic...
    • tzn.aga Re: 🤦 05.06.21, 22:09
      Odebrałam dziś zgubę.
      Kasa w komplecie.
      Nawet policjant stwierdził, że rzadko się takie coś zdarza. Raczej same dokumenty ludzie przynoszą.
      Wzięli numer tel. od znalazcy ale nie chcieli mi go dać. Wzięli więc mój i obiecali, że zadzwonią do tamtej i powiedzą, że ma zadzwonić bo ja chcę się skontaktować celem podziękowania.
      Wątpię czy zadzwoni ale jakby to co, jakąś kawę zaproponować czy kasę czy jak?
      • szarlotka_ja Re: 🤦 05.06.21, 22:20
        Merci wink
        • obrotowy "Merci" jest mile... 12.06.21, 17:08
          szarlotka_ja napisała:
          > Merci wink

"Merci" jest mile - ale drobny prezencik - "na wieczna rzeczy pamiatke" - dac tez nie zawadzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka