Gość: Klaudia IP: proxy / 194.54.240.* 04.01.03, 11:50 Moj kicius tylko chce drapac meble !! zrobnilismy mu drapaczke i jej wogule nie uzywa ...woli drapac meble...a tym bardziej nowe , drogie fotele !! co zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Woli drapac meble !! 04.01.03, 14:06 niektóre "modele" tak mają i tego (raczej) nie da się zmienić. Jedyne co Ci pozostaje to przejść z tym do porządku dziennego i cieszyć się, że tylko fotele - moja futrzasta bardzo lubi drapać tapety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pw Re: Woli drapac meble !! IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 21:49 Gość portalu: Klaudia napisał(a): > Moj kicius tylko chce drapac meble !! zrobnilismy mu drapaczke i jej w ogóle > nie uzywa ...woli drapac meble...a tym bardziej nowe , drogie fotele !! co > zrobic ? Koty drapią meble, szczególnie nowe, zeby zostawić swój zapach (kotu pocą się łapki) - tak czytałam w kociej książce. Moze gdy meble przestaną "obco" pachnieć nie będzie niszczyć. Możesz spróbować popryskać sprajem odstraszającym zwierzęta - do kupienia w zoo sklepach. Ktoś na forum napisał, ze koty nie cierpią zapachu cytrusów. Nie wiem czym pokryte są meble, może otrzeć na tarce skórkę z cytryny lub pomarańczy i trochę wetrzeć w miejsca, które kiciuś drapie. Czasem skutkuje pieniek drzewa z korą, który trzeba dosc stabilnie ustawić, żeby kotu nie spadł na łepetynę, bo więcejdo niego nie podejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Woli drapac meble !! 05.01.03, 22:48 Gość portalu: m.pw napisał(a): > Koty drapią meble, szczególnie nowe, zeby zostawić swój zapach (kotu pocą się > łapki) - tak czytałam w kociej książce. Moze gdy meble przestaną "obco" > pachnieć nie będzie niszczyć. to nie działa u wszystkich kotów :( > Możesz spróbować popryskać sprajem odstraszającym zwierzęta - do kupienia w zoo sklepach. to niestety też nie na wszystkie :( Kot to osobliwy zwierz, jeżeli sobie coś postanowi raczej już go od tego nie odwiedziesz :( Ale i tak je kochamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Woli drapac meble !! 05.01.03, 23:27 spryskiwacze "anty" na moja nie dzialaly o wiele lepiej kupic w sklepie zoologicznym kocimietke (catnip) i natrzec porzadnie drapak. Kocie powinno samo sie "polapac" Dosc skuteczne ,aczkolwiek jak futrzak mysli ,ze nie widze, to czasami wraca do fotela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: Woli drapac meble !! IP: proxy / 80.50.133.* 06.01.03, 12:57 Niestety popieram przedmóców. Kot sam wybiera sobie drapak i nie jest to niestety ten, który mu przygotowaliśmy.Jak chce sie nam przypodobać to go będzie używał, aby po chwili dopaść tego ulubionego i zobacz jaką ma wtedy minę... Odpowiedz Link Zgłoś