Dodaj do ulubionych

Woli drapac meble !!

IP: proxy / 194.54.240.* 04.01.03, 11:50
Moj kicius tylko chce drapac meble !! zrobnilismy mu drapaczke i jej wogule
nie uzywa ...woli drapac meble...a tym bardziej nowe , drogie fotele !! co
zrobic ?
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: Woli drapac meble !! 04.01.03, 14:06
      niektóre "modele" tak mają i tego (raczej) nie da się zmienić.
      Jedyne co Ci pozostaje to przejść z tym do porządku dziennego i cieszyć się, że
      tylko fotele - moja futrzasta bardzo lubi drapać tapety :(
    • Gość: m.pw Re: Woli drapac meble !! IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 21:49
      Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> Moj kicius tylko chce drapac meble !! zrobnilismy mu drapaczke i jej w ogóle
      > nie uzywa ...woli drapac meble...a tym bardziej nowe , drogie fotele !! co
      > zrobic ?

Koty drapią meble, szczególnie nowe, zeby zostawić swój zapach (kotu pocą się
      łapki) - tak czytałam w kociej książce. Moze gdy meble przestaną "obco"
      pachnieć nie będzie niszczyć. Możesz spróbować popryskać sprajem odstraszającym
      zwierzęta - do kupienia w zoo sklepach. Ktoś na forum napisał, ze koty nie
      cierpią zapachu cytrusów. Nie wiem czym pokryte są meble, może otrzeć na tarce
      skórkę z cytryny lub pomarańczy i trochę wetrzeć w miejsca, które kiciuś drapie.
      Czasem skutkuje pieniek drzewa z korą, który trzeba dosc stabilnie ustawić,
      żeby kotu nie spadł na łepetynę, bo więcejdo niego nie podejdzie
      • aankaa Re: Woli drapac meble !! 05.01.03, 22:48
        Gość portalu: m.pw napisał(a):

> Koty drapią meble, szczególnie nowe, zeby zostawić swój zapach (kotu pocą się
        > łapki) - tak czytałam w kociej książce. Moze gdy meble przestaną "obco"
        > pachnieć nie będzie niszczyć.

to nie działa u wszystkich kotów :(

> Możesz spróbować popryskać sprajem odstraszającym zwierzęta - do kupienia w
        zoo sklepach.

to niestety też nie na wszystkie :(

Kot to osobliwy zwierz, jeżeli sobie coś postanowi raczej już go od tego nie
        odwiedziesz :(
        Ale i tak je kochamy :)
    • roseanne Re: Woli drapac meble !! 05.01.03, 23:27
      spryskiwacze "anty" na moja nie dzialaly
      o wiele lepiej kupic w sklepie zoologicznym kocimietke (catnip) i natrzec
      porzadnie drapak. Kocie powinno samo sie "polapac"

Dosc skuteczne ,aczkolwiek jak futrzak mysli ,ze nie widze, to czasami wraca do
      fotela
      • Gość: Kicia Re: Woli drapac meble !! IP: proxy / 80.50.133.* 06.01.03, 12:57
        Niestety popieram przedmóców. Kot sam wybiera sobie drapak i nie jest to
        niestety ten, który mu przygotowaliśmy.Jak chce sie nam przypodobać to go
        będzie używał, aby po chwili dopaść tego ulubionego i zobacz jaką ma wtedy
        minę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka