Dodaj do ulubionych

Pies w Pekaesie

27.07.06, 09:11
Czy można bez problemu podróżować z psem pekaesem? Do tej pory zawsze udawało
nam się wszędzie dojechać pociągiem. Niestety tam gdzie teraz jedziemy
kursują tylko pekaesy. Ktoś może udzielić mi jakichś praktycznych porad? Z
góry dzięki :).
Obserwuj wątek
    • aneciknt Re: Pies w Pekaesie 27.07.06, 13:05
      Witam :-)
      ja z moim jamnikiem bardzo często podróżujemy i niestety muszę Cię zmartwić ale
      możesz stracić sporo nerwów :-(
      po pierwsze..wszystko zależy od tego na jakiego trafisz kierowcę!!generalnie
      każdy z PKS-u ma obowiązek zabrać Cię i ewentualnie pobrać bilet za psiaka
      (niektórzy liczą jak za bagaż(!!!) a niektórzy jak za normalnego
      pasażera).Niestety zdażaja się kierowcy - hamy, którzy albo odmówią zabrania
      (zdarza mi się to niestety bardzo często)albo zrobią to z wielką łaską.Jeżeli
      chodzi o prywatne firmy transportowe to jest to juz indywidualna sprawa.Zdażyły
      sie takie firmy które na drzwiach mają naklejkę zakaz wprowadzania psów :-(
      Zawsze miej ze sobą książeczke szczepienia, kaganiec i jakis ręczniczek.Ja
      dodatkowo zawsze jeżdżę z małą reklamówką, ponieważ mój jamnio ma chorobę
      lokomocyjną.

życzę powodzenia.
      • turbomini Re: Pies w Pekaesie 27.07.06, 13:17
        Dzięki :).
    • marzenka0901 Re: Pies w Pekaesie 27.07.06, 18:37
      Witam!!! ja mam 5 letniego bokserka, a więc "kaliber" troszkę większy :D i muszę
      pwoiedziec że w każde wakacje podróżuje z moim psiakiem Pks-em. Przed wejściem
      oczywiście pytam czy kierowca zabierze mnie ze zwierzakiem (nigdy mi nie
      odmówiono). Bilet rzeczywiście bagażowy ;). Zabiertam ze sobą książeczkę zdrowia
      i kaganiec + ręczniczek... ponieważ moja psina uznała, że skoro "płaci" za bilet
      to nie będzie siedzieć na podłodze, tylko obok mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka