anneczka78 06.10.06, 20:00 Mają swoje posłania, czy wolą podłogę? A może śpią w łóżku razem z Wami? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ontarian Re: Jak śpią Wasze psy? 06.10.06, 20:12 jak to na podlodze? oczywiscie, ze w lozku mozna tez pizamke im zalozyc jak zimno jest Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: Jak śpią Wasze psy? 06.10.06, 20:55 Tak, ontarian ma rację. Tylko w łozku ale bez pizamy:) Jakże by inaczej. Domownicy spią w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
antekgrzymala Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:16 ontarian napisał: > a domownicy spia bez pizamy? Tak. Uważam, że spanie w piżamie jest nieco drobnomieszczańskie. Ja i mój pies śpimy na golasa. [a] Odpowiedz Link Zgłoś
biletzapsa Re: Jak śpią Wasze psy? 11.10.06, 18:50 a mój pies to śpi tam gdzie akuratnie upadnie, bo już jest stary bardzo... ale lubi też czasem wdrapać się na kanapę lub fotel. a jak długo nie ma mnie w domu to wtedy z tęsknoty śpi na moim łóżku. ale tłumaczę, żeby nie było: oficjalne, swoje, wygodne i mięciutkie posłanie ma: psi kocyk! Odpowiedz Link Zgłoś
agunia1980 Re: Jak śpią Wasze psy? 15.10.06, 13:26 Jasne ze w lozku :) A jak jest zimno to sie pod koldre wpychaja.A jak przypadkowo zdarzy im sie spac na poslaniu to wolam na kanape ;/ Koty(sztuk 4 ) tez spia w lozku :) Takie male zboczenie calej mojej rodziny ale w koncu zwierzak to tez jej czlonek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Śpi na posłaniu, pod nim ma dywanik, łóżko-NIE !!! 09.10.06, 14:26 Śpi na posłaniu, pod nim ma dywanik, łóżko-NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fish79 A właśnie że w łóżku!!! 09.10.06, 14:40 Łóżko TAK! Tylko prosze bez argumentów o syfie, brudzie, bakteriach i innych takich. Moja sunia śpi w łóżku w ciągu dnia, i ja tego łóżka nie ściele specjalnie. W nocy śpi na dywniku, myśle ze jest jej ze mną za gorąco, bo po 10 minutach schodzi na podłogę. Spi też oparta o ścianę na plecach z "kółkami" do góry- ma dysplazję stawów biodrowych i chyba tak jej najwygodniej. CZasem to dziwnie wygląda 20 cm psa w pionie wtulonego w ścianę:)I jak trzyma pion!:)No ale skoro tak sobie leży znaczy ze tak jej wygodnie. A wracając jeszcze do łóżka, to np. nie wchodzi do łóżka mojej córki lat 7, bo córka sobie tego absolutnie nie życzy. i pies nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: A właśnie że w łóżku!!! 09.10.06, 17:53 fish79 napisała: > Spi też oparta o ścianę na plecach z "kółkami" do góry- ma dysplazję stawów biodrowych i chyba tak > jej najwygodniej. Spanie "z kołami do góry" nie świadczy o, ani nie potwierdza dysplazji stawów biodrowych. Po prostu niektóre rasy tak mają, np. berneńczyki, a inne nie, np. owczarki niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
bognaw Re: A właśnie że w łóżku!!! 10.10.06, 01:59 lot93 napisała: > Spanie "z kołami do góry" nie świadczy o, ani nie potwierdza dysplazji stawów b > iodrowych. Po prostu > niektóre rasy tak mają, np. berneńczyki, a inne nie, np. owczarki niemieckie. Moja poprzednia suka i obecna (obie owczarki niemieckie) uwielbiała/uwielbia spać kołami do góry - o coś oparta (ściana, szafa, stolik - wtedy łapy są zarzucane na podparcie) albo zupełnie bez podpórki. Obie pozycje wyglądają przekomicznie, a ta druga wydawałaby się niemożliwa - a jednak! Poprzednia - Maga, którą w ubiegłym roku zabił rak, w nocy zasypiała zwinięta w kłębuszek na łóżku, na poduszce obok mojej. Gdy się jej robiło gorąco przechodziła na fotel. Na podłodze sypiała tylko w dzień. Moja zaś obecna - Fanka - nie chce spać ze mną w łóżku, jest jej za gorąco (ma nieco dłuższą sierść), choć bardzo ją zapraszam ;-))) Pozdrawiam Bogna ---------------------------------------------------- Teraz wybierając jednego prezydenta, takiego samego premiera dostajesz gratis Odpowiedz Link Zgłoś
fish79 Re: A właśnie że w łóżku!!! 10.10.06, 09:09 Niestety moja sunia ma potwierdzoną dysplazję, łącznie z roentgenem :( I jest owczarkiem niemieckim :):):)Swoją drogą kiedy kółka ma do góry, to łatwiej jej je "złożyc na krzyż", cos jakby dzieci jak siadają w siadzie krzyżnym, co z kolei powoduje odciążenie stawów, bo nie ma nacisku na wyrostki dysplastyczne, jak w przypadku zwykłego ułożenia stawu. A na marginesie to dzisiejszą noc spędziłam jak wyrzutek jakiś, bo i dziecię mnie nawiedziło i sunia też troszkę, a jak mówi poprzedni moj post, dziewczęta moje w materii spania wspólnego nie znajdują porozumienia, więc z jednej strony obłożona "wykółkowanym" psiulem (ja służyłam za ścianę)a z drugiej córcią spędziłam tę noc bosko wręcz wygodnie:) A le nie żebym narzekała: kęgosłup się wyprostuje a laski moje baaardzo zadowolone wstały. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: A właśnie że w łóżku!!! 10.10.06, 10:14 pies nie powinien spać w łózku, bo nie jest człowiekiem i nie chodzi o argumenty brudy itp. To na serio drobnomieszczański pomysł, by pies spał na łózku. Chociaz jak kto ma miniaturke, to ujdzie - ale nie lubie mały psów, bo szczekają jak chore brrrrrrrr Ja mam tylko od średnich w góre :) :) pzdr tapety4u.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fish79 Re: A właśnie że w łóżku!!! 10.10.06, 12:00 Nie musi być człowiekiem, żeby okazać mu człowieczeństwo. I nie chodzi o drobnomieszczaństwo. Pozwalam na to psu bo ani mnie ani jej to nie przeszkadza:) Po prostu nie widzę w tym nic złego. A pisałam o brudkach, żeby zaraz nie zostać zasypana pytaniami pt " czy ty wiesz co pies ma na łapach/języku/ siersci itp.?" lub innymi, być moze niecenzuralnymi. Nie rozumiem natomiast różnicy dlaczego mały pies to ujdzie a duży już nie? mały nie jest drobnomieszczaństwem? gdybym była psim behawiorystą uznałabym to za dyskryminację :D Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: A właśnie że w łóżku!!! 11.10.06, 23:10 fish79 napisała: > Moja sunia śpi w łóżku w ciągu dnia, i ja tego łóżka nie ściele > specjalnie. Skąd ja to znam :). Odpowiedz Link Zgłoś
bartek932 Re: Jak śpią Wasze psy? 13.10.06, 14:04 Mojemu pieskowi jest wlasciwie obojetne :) Ma swoje lozeczko i kocyk ale czasami spi na podlodze Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever Re: Jak śpią Wasze psy? 13.10.06, 16:07 mój ś.p. pies spał ze mna w łóżku na plecach łeb na poduszce a łapy na kołderce, albo na podłodze z nosem wściubionym w but mojego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Jak śpią Wasze psy? 07.10.06, 09:14 Mój pies śpi "wędrowniczo" :). Najpierw przychodzi do nas do łóżka i tam leży sobie z 10 minut, bo potem przestaje jej być wygodnie. Potem migruje na swoje posłanie , potem na fotel w drugim pokoju i znów na posłanie. Czasem zahaczy też o podłogę, jeśli jest jej za gorąco. Generalnie lubi różnorodność :). Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 11:01 Dokładnie mam to samo, całą noc się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:27 Moj pies sypial (w czasie przeszlym, bo za teczawym mostem zawsze jest dzien) na fotelu, ktory ewidentnie byl dla niego za maly. Tylek mu zwisal i bylo mu niewygodnie. I tez urzadzal po nocy wedrowki, obchadzac wszystkie pomieszczenia i dobijajac sie jak ktores drzwi byly zamkniete (nie bylo zmiluj sie, jak sie nie chcialao miec pobodki, nie mozna bylo na noc zamknac pokoju :). Zlitowalismy sie nad zwierzeciem, dostal nowe, wygodne wielki psie loze, a fotel zostal wyniesiony. Po kilku dniach obrazenia i ostentacyjnego spania na golej podlodze, zaakceptowal lozeczko. Ale dalej spal tak, ze tylek mial poza jego zasiengiem :). W ciagu dnia czesto zasypial na grzbiecie, z czterema lapami w gorze, a ze przewracal sie dosc latwo, preferowal miejsca pod sciana (zeby sie o nia opszec). W efekie sciany w startegicznych ponktach byly charakterystycznie "wypalcowane". Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: Jak śpią Wasze psy? 07.10.06, 09:59 Moja Kama (kaukazka) przychodzi wprawdzie do łóżka wieczorem, ale tylko na kilka minut w zasadzie tylko po to, żeby "dać buzi" na dobranoc. Potem kładzie się na podłodze albo obok łóżka, albo w przedpokoju. Nie ma niestety swego posłania. Próbowałam ją od małego przyzwyczaić do własnego posłania, niestety bezskutecznie. Po prostu odsuwała posłanie na bok i kładła się obok na podłodze. Jak podrosła, to wszelkie próby położenia jakiegoś materacyka czy choćby koca kończyły się na tym, że brała to w zęby i wynosiła np. na balkon lub do innego pomieszczenia. Nie wiem dlaczego to robi - nie sądzę, żeby jej było za gorąco - bo mamy dosyć chłodne duże mieszkanie w starym budownictwie. Moja poprzednia sunia (owczarek podhalański) zawsze spała na swoim posłaniu, nigdy nie próbowała nawet wejść do łóżka, choć nie ukrywam, że ją do tego zachęcałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: aziza-kama! 09.10.06, 17:58 Piszesz, że Kama nie chce spać na posłaniu, a twoja poprzednia sunia spała. Posłanie dla Kamy układałaś w tym samym miejscu, co poprzednio? Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: aziza-kama! 09.10.06, 19:11 początkowo tak, ale potem kiedy zauważyłam, że Kama nie chce spać na posłaniu, myślałam, ze może woli spać po prostu w innym miejscu. Przeniosłam więc jej posłanie w to miejsce, gdzie ona po prostu najchętniej się kładła. No więc Kama zaczęła wtedy swoje posłanie odsuwać na bok a sama dalej kładła się tam ale na podłodze. Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: aziza-kama! 09.10.06, 19:42 Spróbuj jeszcze raz w tym samym miejscu z posłaniem kładąc do niego coś, co pachnie Tobą. Najlepszy będzie jakiś ciuch; sweter albo koszulka. Noszone, nie uprane. :)) U mnie pomogło. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: aziza-kama! 09.10.06, 20:32 aziza_kama napisała: > OK, dziś jeszcze spróbuję:))) To może potrwać parę dni. Nie zrażaj się tak od razu i nie zachęcaj ciasteczkami do włażenia do łożka. Inaczej Kama zgłupieje z powodu niekonsekwencji Pańci. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamonka01 Re: Jak śpią Wasze psy? 07.10.06, 12:34 Mój ON-ek swoje posłanie na którym sypia ma w naszej sypialni. Jednakże zanim ułoży się na noc w swoim kąciku, musi dokładnie sprawdzić czy szefostwo już grzecznie leży w łóżeczku. Zawsze przychodzi powiedzieć nam Dobranoc :) Dopóki ostatni domownik włóczy się po domu , pies nie może ułożyć się do snu.Dopiero gdy wszyscy znikną w swoich pokojach nadchodzi utęskniony czas spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: Jak śpią Wasze psy? 08.10.06, 19:44 Jakoś tak niehigienicznie śpicie... Nie wyobrażam sobie, żeby pies laził nie wiadomo gdzie po dworze, a potem pakował się do łóżka :/ Choć zapędy takie ma jak najbardziej. Mój śpi rzadziej na swoim posłaniu, częściej obok niego, rozkłada się fantazyjnie na dywanie. Układy ciała ma czasem zabójcze ;) I najchętniej kładzie się tak, żeby nie można było przejść albo otworzyć drzwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: Jak śpią Wasze psy? 08.10.06, 21:58 bezczelnie rozwalona na moim łóżku,mojej poduszce,moim jaśku...;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Re: Jak śpią Wasze psy? 08.10.06, 22:58 też wędrownie, mimo że ma własny kosz. W zimie większość nocy spdza w koszu: blisko kaloryfera i w tym akurat miejscu podłoga jest podgrzewana. Zazwyczaj zaczyna od dywaniku przed łóżkiem,na dobranoc, potem na dywaniku za łóżkiem, potem na sofie w salonie, nad ranem przyłapywałam go na tapczanie w pokoju gościnnym. Na sofie śpi w dziwacznych pozach: łapami go góry, albo jakoś tak, że nos ma wykrzywiony pod siebie i wtedy chrapie. Nigdy z nami łóżku: to przywilej kota. Ale próbuje chyłkiem, kiedy nas nie ma w domu. Widać po wygniecionej pościeli. Odpowiedz Link Zgłoś
wikakoko Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 22:25 moj shelti wedruje calą noc, śpi raz przy tapczanie na kocyku,potem pod drzwiami syna ,potem na środku dywanu, a w koncu wciska się na koldrę tam gdzie nikt nie lezy no i tak udaje sie przespac do rana! pomimo, że na dole domu ma swoj koszyk, posłnie na dywanie u góry w domu też, ale nie ma to jak zakraść się do pańskiego łóżka...pozdrawiam psiarzy i ich psy! Odpowiedz Link Zgłoś
ewanka215 Re: Jak śpią Wasze psy? 10.10.06, 11:30 Moja sunia ma swój koc, ale generalnie służy jej on do przenoszenia z miejsca na miejsce a nie do spania :))) Śpi na dywanie, na środku pokoju, ale oczywiście w nocy pcha się do mnie do łóżka, chociaż doskonale wie, że ma kategoryczny zakaz. Ale podstępnie czeka, aż zasnę, a potem po cichutku wkrada się na łóżko i układa przy moich nogach... Czasami jak się rano obudze to pękam ze śmiechu patrząc jak to moje wielkie czarne psisko śpi na takim niewielkim skrawku, łapy zwisają jej za łózko, pysk wtulony w kołderkę, ale chyba musi być jej wygodnie... Oczywiście jak wychodzę do pracy, to też śpi cały dzień na kanapie, a zimą układa się w korytarzu w kącie, koło dwóch ciepłych rur od kaloryfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaminmal Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 10:58 Podobno właściciele psów dziela się na takich, którzy pozwalają psom spać w łóżkach i takich, którzy się do tego nie przyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
siebercik Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 11:32 Mój jamnik, sypia w łózku, które generalnie jest jego posłaniem, a że ma wielkopański charakter, to na ogół też pozwala nam pospać - ale nie za długo :- ))) . Ma swoją poduszeczkę ale na niej trzyma tylko głowę, reszta latem przygniata kołdrę - na środku oczywiście, a zimą wymaga dokładnego otulenia - większą cześcią kołdry oczywiście :-))) . Najbardziej jednak lubi, kiedy wszyscy wstaną i ma całe podwójne łożko dla siebie....a sypia w pozycji horyzontalnej, wyciągnięty jak długi z łapami do góry. No ale wiadomo - jamniki rozpychają się najbardziej ze wszystkich ras.... Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 12:00 ha ha ! tak myślałam, że wszystkie psy śpią w łóżkach :D Mój oczywiście też, od 14 lat, niby nikt mu nie pozwala ale... I koniecznie głowa n apoduszce!! jak wychodzę z łóżka szybko wskakuje i robi sobie "gniazdo". W nocy też wędruje, od łóżka, fotele, wersalka, podłoga itd... Odpowiedz Link Zgłoś
anekse Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 16:08 Zgadzam się, jamniki są szalenie rozpychalskie i nie lubią wąskich łóżek. Najlepsze są wersalki bo mają po środku rowek, w krótym można wygodnie ułożyć kręgosłup, mój jamnior ma ponad metr z ogonem więc rozwalony po środku łóżka wygląda imponująco. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy przyznają się do spania ze swoimi psami, a ci, którzy się nie przyznają niech się wstydzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 19:15 anekse napisała: Pozdrawiam wszystkich tych, którzy przyznają się do spania > ze swoimi psami, a ci, którzy się nie przyznają niech się wstydzą ;) A co mają powiedzieć ci, którzy by chcieli spać ze swoim pieskiem, a pies nie chce??? Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Jak śpią Wasze psy? do Azizy. 09.10.06, 19:44 aziza_kama napisała: > A co mają powiedzieć ci, którzy by chcieli spać ze swoim pieskiem, a pies nie > chce??? Proponuję przestawić łóżko albo przygarnąć kota. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aziza_kama Re: Jak śpią Wasze psy? do Azizy. 09.10.06, 19:55 lot93 napisała: > Proponuję przestawić łóżko albo przygarnąć kota. :)) Rzecz w tym, że ona lubi kłaść się ale obok łóżka. Do łóżka wchodzi na chwilkę, buzi - i z powrotem na podłogę. Czasem kiedy słyszy jakieś hałasy pod drzwiami to idzie spać do przedpokoju. Próbowałam ją przekupić (psie ciasteczka za przyjście do łóżka) ale nic to nie dało: ciasteczko zje - i hop na podłogę:( Kot nie przejdzie - Kama zjadłaby kota:(( Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: Jak śpią Wasze psy? do Azizy. 09.10.06, 20:37 aziza_kama napisała: > Rzecz w tym, że ona lubi kłaść się ale obok łóżka. Do łóżka wchodzi na chwilkę, > buzi - i z powrotem na podłogę. Łóżko ustawione w dobrym miejscu ale jest jej za gorąco. > Czasem kiedy słyszy jakieś hałasy pod drzwiami to idzie spać do przedpokoju. I dobrze. Drzwi wejściowe są dla nie granicą terytorium, którego pilnuje. Tylko chwalić suńkę! > Próbowałam ją przekupić (psie ciasteczka za przyjście do łóżka) ale nic to nie dało: ciasteczko zje - i > hop na podłogę:( Musisz się zdecydować, albo spanie przy łóżku albo posłanie w jej ulubionym miejscu. Musisz być konsekwentna. Inaczej zrobisz jej w głowie mętlik. > Kot nie przejdzie - Kama zjadłaby kota:(( Smacznego. :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fastul Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 11:47 mój mieszka sobie na dworze - ma ładną budę i duży wybieg:D Najlepiej śpi mu się na plecach - wtedy opiera nogi o płot. Jak śpi w budzie ( oczywiście tez na plecach) wystawia tylna nogę na zewnątrz - i chrapie... Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 11:50 mój ratler wieczorem udaje że zasypia na swoim a potem pcha sie do mojego wyra i przytula w nogi. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elazowska Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 12:07 Moja psica też zasypia "u siebie" obok naszego łóżka, a później przenosi się wyżej. Oczywiście wyciągnięta na całą długość, łapy wyprostowane przed siebie. Zajmuje mnóstwo miejsca, a normalnie to jest taka nieduża i chudziutka. Trochę łóżkowego metrażu zajmuje jeszcze kot - tu tylko poduszka wchodzi w grę, i jak mu jest ciasno, to łaskocze wąsikami po twarzy, żeby się obudzić i przesunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinatg miedzy nogami;-) 09.10.06, 12:26 Może to i rzeczywiście niehigieniczne ,ale mój mały "pancernik" Gucio śpi sobie zawsze między moimi nogami(spoko spoko-jest kastratem;-))...rano wchodzi mi do nosa swoim noskiem i bawimy sie w "trole w lesie"-szczypie go i gilgotam i on sie cieszy..a potem siusiu , sniadanko itd.-tak sobie słodko żyjemy;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
calo Re: miedzy nogami;-) 09.10.06, 12:35 moj siersciuch preferuje nocne wedrowki. zaczyna spanie na wlasnym materacyku, obowiazkowo przykryty szczelnie kocykiem(jak sie rozkopie, to popiskuje, ze mu zimno;))okolo piatej rano czas na zmiane - wedruje do lozka i zwala sie bezczelnie na nogi(a nie jest lekki, o nie...)na poczatku jest zwiniety, z czasem rozpycha sie coraz bardziej i anektuje coraz wiecej miejsca dla siebie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fikus28 Re: miedzy nogami;-) 09.10.06, 13:04 Suczka moich rodziców sypia z reguły na swoim miejscu, przykryta kocykiem. POtem wędruje do ojaca do łóżka, potem zalicza przedpokój potem usiłuje wtrynić się do mamy, a potem znowu na swoje posłanie i domaga się przykrycia. kiedyś wydzarzyła się strasznie śmieszna historia. Otóż mój miałżon nie tolerował psa w łóżku, więc kiedy u nas bywała to była niezła partyznatka. Ale kiedyś nocował u nas znajomy, była połowa lutego, żiomb jak nie wiem, a znajomy nocował w salonie, a kurat była u nas suczka, więc mój miałżon chytrze sobie wymyślił że wtryni psa do salonu, zamknie drzwi i będzie miał problem z głowy. Jak pomyślał tak zrobił. Niestety dla suczki, nasz znajomy śpi przy otwartym oknie i potfornie chrapie. Więc kiedy nastała noc, psinka poszła do siebie pospała i swoim zwyczajem wstała aby zmienić legowisko. Ale niestety na tym legowisku strasznie coś warczało, więc przestraszona postanowiła wrócić do siebie, z tym że jak wyłaziła to wywlokła wszystkie kocyki na środek pokoju więc szybko zrobiło jej się zimno i zaczęła popiskiwać żeby ktoś ją przykrył. W końcu udało jej się dobudzić naszego znajomego który w półśnie zobaczył jakieś rzeczy porozwłóczone po podłodze i myśląc że to ubranie zsunęło się z krzeszła pozbierał to wszystko i położył na tymże krześle. Tak więc piesek spędził traumatyczną noc w chłodzie (otwarte okno w lutym) bez kocyków i z warczącym stworem który okupował łózko. Jak rano znajomy wstał i otworzył drzwi od salonu sunia chyłkiem w trybie natychmiastowym znalazła się w naszej sypialni i kompletnie ignorując mojego miałżona wlazła do łóżka rozpłaszczyła się i przyssała się do mojej nogi tak że wogóle jej nie było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
calamari Re: miedzy nogami;-) 09.10.06, 19:35 Hej to tak jak moja Kalia - Spitz. Szczegolnie jak spie w pozycji "jogi", a tak czasami lubie, to wiem, ze moja sunia szybko zrobi tam gniazdko. Spi oczywiscie na koldrze, bo pod jest jej za goraco. Rano jak moj maz wychodzi kladzie sie na jego stronie i tak sobie dogorywamy. Czasami wieczorem kladzie sie miedzy nami i wtula sie we mnie, rano natomiast jak posciele juz lozko siada na tylkich lapkach i czaka kiedy zaczepie ja do zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 12:40 Juz nie widzi nie slyszy, spi na swoim poslaniu, ale w nocy kilka razy przychodzi sprawdzic czy jestem. Nosem dotknie moich plecow i wraca na swoje miejsce lub kladzie sie przy luzku. Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:17 Jaki wierny przyjaciel. Psy są kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
kazs Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 12:45 Wszystkie pieski sypiają w łóżku, tylko nie wszyscy właściciele przyznają sie do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
g007 :)) 09.10.06, 12:54 Rudy śpi na kanapie, zawsze sam, zwiniety w klebek, albo na plecach :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamykki Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:10 He,he, widze, że mój mieści się w normie. Jego ulubionym miejscem do spania jest oczywiście... moje łóżko. Chociaż czasami, dla zmyłki, wieczorem kładzie się na kanapie i zasypia. Ale nie przypominam sobie poranka, żeby nie budził się obok mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:12 Suka spi czesto w dzien na fotelu albo lozku,brzuchem i trzema lapami do gory,czwarta wdziecznie oparta o pysk,i czesto chrapie. W nocy terroryzuje mojego tate i spi z nim,nad ranem gdy on wstanie obowiazkowo leb na poduszke-czyli z tego co widze to klasyka!;) Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:16 Super odpowiedzi. Świetne te Wasze zwierzaki :-) Zapytałam, bo kupiłam psu na zimę specjalny materac, mięciutki, miły w dotyku.. oczywiście w moich ludzkich kryteriach . A on woli podłogę... Mam nadzieję, że z czasem się przekona do takiej formy spania. Nie chciałabym, żeby na starość miał reumatyzm (nie mam dywanów na podłodze). Spanie w naszym łóżku odpada - on jest duży, a łóżko raczej małe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lot93 Re: do anneczki78 09.10.06, 18:13 anneczka78 napisała: Anneczko, popatrz uważnie, w którym miejscu mieszkania/domu najchętniej "zalega" Twój pies. W tym właśnie miejscu połóż mu jego nowe posłanie. Jeśli dołożysz coś, co pachnie Tobą (stary sweter, T-shirt) psiak będzie szczęśliwy i będzie spał na posłaniu. pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
toldo1977 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:24 moj Snaker spi kolo łóżka z łapami (wszystkimi) do góry wygląda śmiesznie bo to wielki czarny kudłaty owczarek Odpowiedz Link Zgłoś
blueli Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 14:16 Moja kudłata borderkowa sunia również wędruje w nocy, najpierw wtula się na podłodze w spadającą kołdrę córki, potem wędruje do mnie na nocne pieszczoty. Leżąc na boku unosi tylną nogę do góry i nadstawia cieplutki brzuszek, mrużąc przy tym oczka i pomrukując z rozkoszy. Do łóżka nie wchodzi. W nocy obserwuje mnie i pilnuje, nieraz przebudzi mnie jej oddech i mokry nosek blisko twarzy, ale dopóki nie otworzę oczu, daje mi pospać. Za to rano... jak tylko zobaczy, że już nie śpię, tańczy tylną połową swego psiego ciała i popiskuje z radości. Potem oczywiście są próby wgramolenia się do łóżka, najpierw jedna łapka, potem niepostrzeżenie druga, następnie podciąganie się, by wejść głębiej, takie drobne ruchy posuwiste. Przymykam oko na te jej podchody, dopóki 3/4 psa jest w łóżku, nie protestuję, ale już 4/4 psa nie jest przeze mnie tolerowane. I ona to doskonale wie, lecz codziennie próbuje na nowo. Mądra, kochana sunia. Odpowiedz Link Zgłoś
atojaxxl Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:43 Gdy 13 lat temu wzięliśmy małego kundelka do domu, ustaliliśmy 10 przykazań na piśmie (dla nas oczywiście) dotyczących postępowania z psiakiem. W ciągu pierwszej doby złamaliśmy 7 z nich... i tak już zostało !!! Psina dostała legowisko zgodnie z zasadami tak, aby mogła mieć na oku całe mieszkanie ale na noc wybiera stary fotel w naszym pokoju, śpi bardzo spokojnie, czasem przez sen przebiera łapkami albo tak fajnie marszczy pyszczek... Nie czeka na resztę domowników, zasypia po ostatnim spacerze i śpi do rana, byle nikt mu nie próbował odbierać miejsca na fotelu. Do łóżka podchodzi, gdy za długo zwlekamy ze wstaniem i wyprowadzeniem na spacer :), stoi i śmiesznie fuczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
becial Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 13:51 Posłanie ma i owszem czyli nasze łóżko, powiem więcej rozdziela nas skutecznie jak kłoda!!! A jaka różnica czy brudzi dywan, koc, narzutę czy pościel? Prawda! I tak sprzatać trzeba. Przecież to taki sam członek rodziny jak inni. I powiem jeszcze, właściciele psów dzielą się na takich 1% którzy twierdzą że z psem śpią i na takich 99% którzy się do tego nie przyznają!! eheheheheh właścicielka jamnicy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiatka1 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 14:04 Moj pies nie śpi pod kołdrą,bo jest mu za gorąco.W ciągu nocy przenosi się z miejsca na miejsce i popiskuje przez sen.Ogólnie to wieki śpioch i cały jest nieszczęśliwy gdy ktoś mu przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 14:23 Moj jamnik spi oczywiscie w naszym lozku ;-) Ma nawet swoj specjalny 'lozkowy' kocyk ktory trzeba mu gladko rozlozyc i dopiero nan wlazi. W ciagu dnia tez wiekszosc czasu spedza w sypialni, najlepiej pod podwojnie zlozona koldra ze o malo sie nie roztopi z goraca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grako75 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 14:06 Witam! mój psiak też urządza sobie nocne wędrówki ;))) ale ma dwa ulubione miejsca do spania, jedno wbrew moim zakazom i walce przez 9 lat to łóżko i zawsze stosuje tą samą metodę: jedna łapa minuta przerwy, druga łapa minuta ...... i tak po 4 minutach kiedy ja "śpię" leży koło mnie a ze to doberman więc on zajmuje 2/3 łóżka po ok 20 minutach spania:)))Grugim ulubionym miejscem jest moja była kołdra którą upodobał sobie jak zostawiałem otwartą sypialnie! moja wina wię dostał ją w prezencie i sypia na niej w drugim pokoju lub latem na balkonie:))) Pozdrawiam wszystkich psiarzy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
morella1 Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 14:25 Moja psina Sara nie śpi pod kołdrą bo jest jej za gorąco , ale wieczorem leży na kocu na łóżku w sypialni rozłożona na całej szerokości . Jednak jak kładziemy się spać to schodzi i kładzie się na podłodze obok łóżka. W nocy leży na kafelkach w przedpokoju albo w łazience, ciekawa jestem czy kiedyś nie dostanie reumatyzmu. Wyleguje się też na sofie w dużym pokoju, parę razy ją przyłapałam. Lubi też leżec na swoim posłaniu, A że posłanie ma w takim miejscu że wszystko i wszystkich ma na oku, to często tam leży. Zwłaszcza nad ranem kiedy ja szykuję sie do pracy i szykuję sobie sniadanko to łypie co jakiś czas okiem a nuż jej coś dam bo to żarłok okropny. Latem jak jest gorąco to wychodzi też na balkon i tam leży, a często się zdarza że jak ja wychodzę do pracy to ona leży na moim miejscu przytulona do mojego męża, bo to jest straszna przylepa chciałaby aby ją cały czas głaskać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roroism a moj Franek 09.10.06, 15:12 tez nie lubi w lozku bo mu zagoraco, a poza tym jest ze schroniska i sie wstydzi. noc spedza wiec na swoim materacyku, patchworku i wielbldzich kocykach /uzywne na wage/. dnie spedza kursujc poiedzy naszymi lozkami /rozne koce - zkockie, goralskie, alpaka;)) n ktorych buduje soie wdzieczne grajdolki- kalafiorki do podlozenia pod gloqwe, albo laduje sie w zglecie miedzy przykryta poduszka a koldra... Odpowiedz Link Zgłoś
ginger123 Re: a moj Power! 09.10.06, 17:00 moj pies (maly york) zima spi ze mna w lozku,przykryta swoja mala kolderka.W lecie zas spi pod lozkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
meff Re: Jak śpią Wasze psy? 09.10.06, 16:05 moja suczka śpi na grzbiecie łapkami do góry i chrapie :) dostała swoje kocyki i ma taki swój kącik gdzie te koce leżą i tylko na nich śpi, a jak jest jej za ciepło to idzie się położyć pod drzwiami spod ktorych troche zawiewa chłodem Odpowiedz Link Zgłoś