Gość: mimi IP: *.rzeczpospolita.pl 06.10.03, 15:16 Napiszcie prosze kogo uwazacie za najlepszego nauczyciela w Kedzierzynie- Kozlu. Sama skonczylam liceum juz kilka lat temu i ciekawa jestem jak ich wspominacie i jacy nowi fajni sie pojawili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gonzoR Re: nauczyciele IP: 5.3.1R* / *.bmwgroup.com 07.10.03, 15:11 Swietej pamieci Jan Golabek - matematyk z barakow, dal w kosc ale potem na polibudzie matma to byl pryszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamka Re: nauczyciele IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 18:52 Co prawda jestem w ogólniaku dopiero od miesiąca, ale największe wrażenie wywarł na mnie prof. Marczyński. Może ktoś go kojarzy- ma niezły staż jako nauczyciel. Rozbroił mnie hasłem: do kończa została nam jeszcze minuta i osiemdziesiąt sekund! Albo: "i tak wygramy wojnę". To nic, że trochę przynudza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: nauczyciele IP: *.dwi.uw.edu.pl / *.dwi.uw.edu.pl 09.10.03, 15:43 To Marczyński jeszcze uczy????????Oj, bedzieci meli wesolo, poczekaj az bedzie lekcja z nauką wkładania maski przeciwgazowej. Chyba z masz z nim tylko histori..jest jeszcze wogole prztsposobienie obronn? Moi absolutnym faworytm jst Jarek Pietrzak - nauczyciel historii z liceum w Kedzierzynie. Pozdrawiam go srdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamka Re: nauczyciele IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 18:59 Uczy, uczy prof. Marczyński. A mam z nim tylko Przysposobienie obronne. On uczy jeszcze historii, ale ja nie miałam takiego szczęścia. Z historii moją profesorką jest inna legenda szkoły- prof. Więcek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-licealista Re: nauczyciele IP: 213.25.194.* 09.10.03, 20:27 A pamiętacie p. Wędzichę z geografii ? "Chodź Mazur, zapytam cię na dwóję." Choć wielu było gorszych, bardziej zawziętych, niesprawiedliwych, kierujących się uprzedzeniami, jak np. p. Otrębowicz. Prawdziwym nauczycielem był śp. Jan Kałuża, choć i jemu można co nieco wypomnieć. A Marczyński ? Dusza człowiek, choć chyba nie bardzo na swoim miejscu. Pozdrowenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: nauczyciele IP: 213.25.194.* 09.10.03, 20:30 Jan Jeński od śpiewu. Chyba wyjechał do Niemiec. Kto wie co u niego ? Super człowiek. I nie wymagał, żeby młodzieniec ryczący jak łoś śpiewał arie operetkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: nauczyciele IP: 213.25.194.* 12.10.03, 17:41 Dla mnie najlepszym nauczycielem był Jan Jeński .U Niego zdawałam maturę z muzuki, po wszystkim powiedział mi, że śpiewałam solfeż na "trzy", taktowałam na "cztery" ale komisja się nie kapnęła więc on też milczał. Drugim moim ulubieńcem był profesor Marczyński, mój wychowawca. Wycieczki z nim były dopracowane jak w wojsku - do minuty. A lekcje na których rzucaliśmy granatami albo uczyliśmy się sztucznego oddychania nie zapomnę nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka_ Re: nauczyciele 12.10.03, 16:07 O jak fajnie jest powspomianć nauczycieli!! Z panem Marczyńskim też miałam, za skórę mi nie zalazł, ale byli tacy, którym utrudniał życie. Lepiej mu nie podpaść, bo potem przechlapane do końca liceum... A panią z historii, o której pisze Kamka, tez znam. Miałam ten przedmiot z nią 4 lata i musze powiedzieć,że choć juz jestem ponad 10 lat po maturze dalej czasem budze oblana zimnym potem, bo śni mi sie że stoje u niej przed tablicą, brrr. A podobno najwieksze "kosy" wspomina sie najmilej, ja niestety odwrotnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
chomskybornagain1 Re: nauczyciele 12.10.03, 16:31 Skonczylem liceum na matejki, zdecydowanie Jarek Pietrzak i Koryna Warzecha zapisali sie mi w pamieci najpozytywniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: nauczyciele IP: *.unimaas.nl 14.10.03, 09:04 Dla mnie jednym z najlepszych nauczycieli jest J.Pietrzak. Pamietam, ze uczyl z pasja, a to jest raczej zadkosc...Mam nadzieje, ze tak jest nadal Odpowiedz Link Zgłoś
szkworcka Re: nauczyciele 14.10.03, 16:12 Ja tez znam Prof.Marczyńskiego.Był zawsze super.Osobiście mnie najbardziej utkwiła w pamieci moja polonistka B.Łydka.Zawsze myślałam że to kosa ale po maturze uświadomilam sobie ze była super!Naprawde dużo mnie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamka Re: nauczyciele IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 16:58 Mnie uczy prof. Łydka i uważam że jest spoko. Trochę wymaga, ale przecież na innych przedmiotach te wymagania wcale nie są niższe. Poza tym polski to jedna z moich miłości... ;) Odpowiedz Link Zgłoś