Dodaj do ulubionych

czy dla chłopczyka ....

01.12.04, 16:56
imię Rafałek jest wg Was ładne . Czy w ogóle na imię Rafał bywa jakaś moda
tak jak na inne imiona bo wydaje mi się, że nie....(wiecie o co mi chodzi?..)
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: czy dla chłopczyka .... 01.12.04, 17:06
      panorama22 napisała:

> imię Rafałek jest wg Was ładne . Czy w ogóle na imię Rafał bywa jakaś moda
      > tak jak na inne imiona bo wydaje mi się, że nie....(wiecie o co mi chodzi?..)

Tak tak, wiemy, wiemy; w moim odczuciu nie ma na to imię teraz mody i kojarzy
      mi sie ono mocno z ludźmi w wieku 20-30 lat (a może 25-30). Jeżeli jesteś
      jednak bardzo przekonana do niego, to nadaj je. Sama bym z niego jednak
      zrezygnowała, tym bardziej, ze mi się ono nie bardzo podoba. IMO lepiej, niż
      niedługo po przeminięciu mody na jakieś imię nadawać je, nadac imię po prostu
      rzadkie i oryginalne.
      • frankee88 droga gaudencjo 01.12.04, 18:41
        Gaudencjo... nie chcę być zgryźliwa. są gusta i guściki wiem. ale z tego co tu
        czytam z reguły nie podobają Ci się imiona,nad którymi zastanwiają się przyszli
        rodzice. nie wiem ile masz lat. może faktycznie inne imiona Ci się podobają...
        i jak tak to jakie? bo widzę, że niektóre z nich są naprawdę rzadkie albo
        pierwszy raz się z nimi spotkałam. może wymienisz dla dziewczynki i dla chłopca
        od razu.
        • psotna Re: droga gaudencjo 01.12.04, 18:46
          No właśnie, chętnie przyłączę się do wątku i poczytam cóż to za piękne imiona
          wymieni nam gaudencja.
        • gaudencja Re: droga gaudencjo 01.12.04, 19:30
          frankee88 napisała:

> Gaudencjo... nie chcę być zgryźliwa. są gusta i guściki wiem. ale z tego co
          tu
          > czytam z reguły nie podobają Ci się imiona,nad którymi zastanwiają się
          przyszli
          >
          > rodzice.

No w każdym razie np. wiele z tych, które Ty wymieniłaś,nie podoba mi się i
          uważam za pretensjonalne. Widocznie mamy inne gusta, i tyle. Nie sądzę, zebym
          była zresztą na tym forum odosobniona w ocenie takich imion, jak np. Keira,
          Frankie czy Sylvia i sądzę, że stąd tak mało odpowiedzi w Twoim wątku.

nie wiem ile masz lat. może faktycznie inne imiona Ci się podobają...
          > i jak tak to jakie? bo widzę, że niektóre z nich są naprawdę rzadkie albo
          > pierwszy raz się z nimi spotkałam. może wymienisz dla dziewczynki i dla
          chłopca
          >
          > od razu.

Wystarczy poszperać w archiwum, żeby znaleźć na tyle kompletną odpowiedź, na
          ile jestem zdecydowana jej udzielić; zadawanie pytań, które były już wałkowane
          na forum wiele razy, jest mało grzeczne.
          • tatjana Rafał 01.12.04, 19:40
            Nie wiem, dlaczego, frankee88, czepiasz sie gaudencji. Jesli ktoś wystawia
            jakieś imie na ocenę forumek, to chyba nie czeka na same pozytywne oceny!

A co do Rafała, to faktycznie, nie jest teraz modne. Ale było, kiedy się
            rodziłam i właśnie z tego powodu nie nazwałabym tak mojego syna, mimo, że imię
            nawet mi się podoba.
            • psotna Re: Rafał 01.12.04, 20:34
              Rafał to bardzo ładne imię.
              • gaudencja Re: Rafał 01.12.04, 21:09
                psotna napisała:

> Rafał to bardzo ładne imię.

Skąd wiesz?
                • psotna Re: Rafał 01.12.04, 23:49
                  nie wiem, strzelam
                  • cysia.b Re: Rafał 02.12.04, 15:24
                    Dla mnie to imię jest neutralne. Teraz raczej rzadko nadawane
    • szczekuszka Re: czy dla chłopczyka .... 02.12.04, 08:46
      Najmlodszy Rafał jakiego ostatnio spotkalam, mial moze z 5 lat. Jesgo starsza
      (o kilka lat) siostra miala na imie Joanna.

Jesli dobrze Ci sie to imie kojarzy i je lubisz, to nazwij tak synka. Moze moda
      na to imie przeminela, ale Twoj synek nie bedzie 10. Kubusiem w klasie. To
      zawsze jakis pozytyw. Jak dla mnie, oczywiscie;P!!
    • panorama22 Re: czy dla chłopczyka .... 10.12.04, 23:29
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.