panorama22 01.12.04, 16:56 imię Rafałek jest wg Was ładne . Czy w ogóle na imię Rafał bywa jakaś moda tak jak na inne imiona bo wydaje mi się, że nie....(wiecie o co mi chodzi?..) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: czy dla chłopczyka .... 01.12.04, 17:06 panorama22 napisała: > imię Rafałek jest wg Was ładne . Czy w ogóle na imię Rafał bywa jakaś moda > tak jak na inne imiona bo wydaje mi się, że nie....(wiecie o co mi chodzi?..) Tak tak, wiemy, wiemy; w moim odczuciu nie ma na to imię teraz mody i kojarzy mi sie ono mocno z ludźmi w wieku 20-30 lat (a może 25-30). Jeżeli jesteś jednak bardzo przekonana do niego, to nadaj je. Sama bym z niego jednak zrezygnowała, tym bardziej, ze mi się ono nie bardzo podoba. IMO lepiej, niż niedługo po przeminięciu mody na jakieś imię nadawać je, nadac imię po prostu rzadkie i oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
frankee88 droga gaudencjo 01.12.04, 18:41 Gaudencjo... nie chcę być zgryźliwa. są gusta i guściki wiem. ale z tego co tu czytam z reguły nie podobają Ci się imiona,nad którymi zastanwiają się przyszli rodzice. nie wiem ile masz lat. może faktycznie inne imiona Ci się podobają... i jak tak to jakie? bo widzę, że niektóre z nich są naprawdę rzadkie albo pierwszy raz się z nimi spotkałam. może wymienisz dla dziewczynki i dla chłopca od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: droga gaudencjo 01.12.04, 18:46 No właśnie, chętnie przyłączę się do wątku i poczytam cóż to za piękne imiona wymieni nam gaudencja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: droga gaudencjo 01.12.04, 19:30 frankee88 napisała: > Gaudencjo... nie chcę być zgryźliwa. są gusta i guściki wiem. ale z tego co tu > czytam z reguły nie podobają Ci się imiona,nad którymi zastanwiają się przyszli > > rodzice. No w każdym razie np. wiele z tych, które Ty wymieniłaś,nie podoba mi się i uważam za pretensjonalne. Widocznie mamy inne gusta, i tyle. Nie sądzę, zebym była zresztą na tym forum odosobniona w ocenie takich imion, jak np. Keira, Frankie czy Sylvia i sądzę, że stąd tak mało odpowiedzi w Twoim wątku. nie wiem ile masz lat. może faktycznie inne imiona Ci się podobają... > i jak tak to jakie? bo widzę, że niektóre z nich są naprawdę rzadkie albo > pierwszy raz się z nimi spotkałam. może wymienisz dla dziewczynki i dla chłopca > > od razu. Wystarczy poszperać w archiwum, żeby znaleźć na tyle kompletną odpowiedź, na ile jestem zdecydowana jej udzielić; zadawanie pytań, które były już wałkowane na forum wiele razy, jest mało grzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Rafał 01.12.04, 19:40 Nie wiem, dlaczego, frankee88, czepiasz sie gaudencji. Jesli ktoś wystawia jakieś imie na ocenę forumek, to chyba nie czeka na same pozytywne oceny! A co do Rafała, to faktycznie, nie jest teraz modne. Ale było, kiedy się rodziłam i właśnie z tego powodu nie nazwałabym tak mojego syna, mimo, że imię nawet mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rafał 01.12.04, 21:09 psotna napisała: > Rafał to bardzo ładne imię. Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Rafał 02.12.04, 15:24 Dla mnie to imię jest neutralne. Teraz raczej rzadko nadawane Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: czy dla chłopczyka .... 02.12.04, 08:46 Najmlodszy Rafał jakiego ostatnio spotkalam, mial moze z 5 lat. Jesgo starsza (o kilka lat) siostra miala na imie Joanna. Jesli dobrze Ci sie to imie kojarzy i je lubisz, to nazwij tak synka. Moze moda na to imie przeminela, ale Twoj synek nie bedzie 10. Kubusiem w klasie. To zawsze jakis pozytyw. Jak dla mnie, oczywiscie;P!! Odpowiedz Link Zgłoś