mpjn 29.08.06, 08:09 Hej! Co myślicie o imieniu Nadzieja? Jeżeli dane mi będzie mieć kiedyś córeczkę chciałabym jej dać tak na imię. Tylko zastanawiam się czy jej przez to nie skrzywdzę. Od zawsze podobało mi się to imię, a poza tym okazało się, że babcia mojego męża była Nadzieją. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Nadzieja? 29.08.06, 09:38 Bardzo mi się podoba! Zajrzyj do wyszukiwarki powinnaś znaleźć więcej pozytywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mpjn Re: Nadzieja? 29.08.06, 14:25 janek9935 właśnie przez to powiedzenie mam wielkie wątpliwości co do wyboru tego imienia. Mam jedynie NADZIEJĘ, że są to tylko puste słowa Swoją drogą twoje imię jest piękne... Jak będę miała syna to napewno dam mu na imię Jan, bez żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nadzieja? 29.08.06, 20:24 mpjn, rozumiem Twoje wątpliwości, ale znam osobiście Nadzieję, swoją rówieśniczkę, i _zupełnie_ nie wyglada na skrzywdzoną swoim imieniem. Jest piękną kobietą z klasą, a imię tylko dodaje jej uroku i tajemniczości. Dzięki niemu jest bezbłędnie zapamiętywana i wyróżnia się in plus. Bardzo zachęcam do tego imienia i naprawdę dziecku nic się nie stanie, jeśli Ty będziesz po prostu WIEDZIAŁA, że jest to piękne imię, i wymawiała je zawsze z miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Nadzieja? 30.08.06, 18:21 Również mam przyjmeność znać niejaką Nadzieję. Przemiłą, cudowną, młodą osobę, która właśnie spodziewa się dziecka. Jeśli będzie choć odrobinę podobne do niej nie ma szans, aby było (że pozwolę sobie użyć TAKIEGO słowa) głupie... Pozdrawiam ciepło, Ida, fanka Nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Nadzieja? 29.08.06, 11:47 Mnie się bardzo podoba i też zastanawiam sie nad nadaniem tego imienia mojej przyszłej, ewentualnej córeczce Odpowiedz Link Zgłoś
ta_wariatka Re: Nadzieja? 29.08.06, 15:13 Mnie osobiście się nie podoba. Jak zdrabnia się takie imię? Moim numerem 1 jeśli chodzi o imię dla dziewczynki jest imię Maja- proste ale niebanalne, kojarzy się z fajną dziewczyną. A Nadzieja...stara panna-nauczycielka. Pozdrawiam oczywiście wszystkie fajne Nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nadzieja? 29.08.06, 20:25 Można zdrabniać na wiele sposobów. Maja za to jest teraz niesłychanie popularna - nic nadzwyczajnego, i na pewno nie można powiedzieć, że niebanalna. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Nadzieja? 31.08.06, 00:16 Nadia, Nadziejka, Nadi, Nadine, Nadka, Nadusia, Nadunia oraz na wiele, wiele innych sposobów. A co do Maji to wystarczy spojrzeć w statystyki Bartka Górnego, żeby przekonać się, że wcale nie jest taka niebanalna jak wielu się to wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Nadzieja? 29.08.06, 15:13 Piękne imię, którym- moim zdaniem- trudno jest skrzywdzić dziecko Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nadzieja? 29.08.06, 16:28 Śliczne. Bardzo mi się podoba. Nie wahaj się! O. Odpowiedz Link Zgłoś
krzemyczka Re: Nadzieja? 29.08.06, 23:46 Ja mam dwie córki,obie mają po dwa imiona; jedna to Maja (i to prawda, że ostatnio jest bardzo popularna!)Dominika, a druga to Hanna Nadzieja. Bardzo chciałam dać tak na pierwsze imię (i to już pierwszej córce) ale wtrąciła się rodzinka z różnymi ALE..., więc jest na drugie. Fakt, że spotkałam się już z opiniami, że skrzywdziłam dziecko, choć są też (na szczęście) i pozytywne reakcje. W razie czego można zrobić tak jak my, choć życzę większej odwagi i nie zważania na negatywne opinie ludzkie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gdarin Re: Nadzieja? 27.11.06, 18:54 To jedna z trzech cnót wiary jakby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś