Dodaj do ulubionych

św Anna Piaseczno

30.11.10, 15:33
czytałam, że w szpitalu św Anny w Piasecznie powstaje oddział ginekologiczno-położniczy.
Mieli otworzyć go na jesień jak pozostałe min pediatryczny.
www.powiat-piaseczynski.info/informacja-rozbudowa-szpitala-sw-anny-w-piasecznie,2622.html
Czy ktoś coś wie kiedy realnie zostanie otwarta porodówka ?
Obserwuj wątek
    • schwinn1 Re: św Anna Piaseczno 03.12.10, 09:03
      ponoć od 1.stycznia. dowiedziałam się też że część "załogi" szpitala z Żelaznej przenosi się właśnie tu.
    • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 04.12.10, 13:20
      czy w tym szpitalu będzie można rodzić za darmo? czy są pojedyncze sale do porodu i poporodowe? czy jest anestezjolog na oddziale?
      • nimeska Re: św Anna Piaseczno 04.12.10, 19:36
        dobre pytanie
        rodzic za darmo pewnie mozna bo to w ramach NFZtu jest mnie tez interesuja sale porodowe i warunki popoordowe
        ale na te info bedzie chyba tzreba poczekac az do 1 stycznia
        • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 05.12.10, 20:33
          a dopiero w styczniu ten oddział otwierają?
    • agnieszka.kurczuk-powolny Re: św Anna Piaseczno 17.12.10, 06:15
      Witam, jako zastępca ordynatora Oddziału Położniczo-Ginekologicznego, powstającego w Szpitalu Św. Anny w Piasecznie, osobiście acz nieoficjalnie informuję, że zaczynamy działać prawdopodobnie w styczniu 2011. Nie mogę jeszcze podać dokładnej daty, bo sama jej nie znam. Tworzenie Oddziału napotyka na wiele niespodziewanych, formalnych i technicznych przeszkód. Staramy się je przezwyciężyć i ruszyć jak najszybciej. Nie jest łatwo. Prosimy o cierpliwość. Musimy dobrze się przygotować na przyjęcie Pacjentek.
      Dementuję od razu rodzące się na forum plotki. W naszym zespole lekarzy i położnych pracować będą tylko 3 osoby ze Szpitala Św. Zofii. Nie staraliśmy się uszczuplić zespołu z Żelaznej i wbrew opinii niektórych osób, nie prowadziliśmy na terenie tego szpitala akcji agitacyjnej na rzecz pozyskania jego pracowników. Spośród zgłaszających do nas swoje podania o pracę pracowników tego Szpitala wybraliśmy nielicznych i najlepszych.
      Będziemy mieli kontrakt NFZ na położnictwo, więc rodzić będzie można i "za darmo" i komercyjnie. Staramy się zapewnić obsadę anestezjologów do wykonywania znieczuleń zewnątrzoponowych. Szpital Św. Anny będzie szpitalem pierwszego stopnia referencyjności w randze szpitala powiatowego. Nie można się w nim spodziewać luksusów na miarę Medicoveru lub sprzętu jak w warszawskich klinikach. Będziemy się jednak starali zapewnić naszym Pacjentkom naprawdę dobrą atmosferę i fachową obsługę.
      Informacji co do daty otwarcia Oddziału prosimy szukać w styczniu na stronie szpitala, która również jest jeszcze w trakcie tworzenia.
      Pozdrawiam, Agnieszka Kurczuk-Powolny

• nimeska Re: św Anna Piaseczno 17.12.10, 09:36
        dziękuje bardzo za rzeczowa odpowiedz smile
        TP mam na 9 luty i mam nadzieje do tego czasu placówka ruszy juz smile
      • laminja Re: św Anna Piaseczno 17.12.10, 11:10
        agnieszka.kurczuk-powolny napisała:

>Spośród zgłaszających do nas swoje podania o pracę pracowników tego Szpitala wybraliśmy
        >nielicznych i najlepszych.

dobre big_grin
        • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 17.12.10, 21:48
          dziękuję za info - jednak interesuje mnie jeszcze czy sale do porodu będą jednoosobowe i czy na salach poporodowych sa łazienki i ilu osobowe są te pomieszczenia?
          • agnieszka.kurczuk-powolny Re: św Anna Piaseczno 18.12.10, 06:19
            Witam ponownie.
            Sale porodowe będą oczywiście pojedyncze, z wannami. Sale pobytowe będą pojedyncze i podwójne, wszystkie z własnymi łazienkami.
            Pozdrawiam. A K-P
            • nimeska Re: św Anna Piaseczno 18.12.10, 09:42
              brzmi swietnie smile

a jak wygląda obecność męża przy porodzie SN czy CC?

no i zatem nie pozostaje nam mic innego jak czekac az oddział zostanie otwarty smile
              • agnieszka.kurczuk-powolny Re: św Anna Piaseczno 18.12.10, 11:25
                Nie widzę powodu, by mąż lub inna bliska osoba - jedna osoba(!) wink
                nie mogły być obecne przy porodzie, obojętnie jakimi drogami się odbywa, chyba, że sytuacja medyczna jest na tyle poważna, że nie mamy czasu i możliwości tego zapewnić.
                Obecność osoby towarzyszącej- jako zasada-tak,
                ale zawsze uzależniona od opinii lekarza lub położnej prowadzących poród. smile
        • agnieszka.kurczuk-powolny Re: św Anna Piaseczno 18.12.10, 12:05
          Ach, to forumowe łapanie za słówka...
          Dawno tu nie zaglądałam i zapomniałam, jak trzeba uważać na każde słowo, tym bardziej, że wypowiadam je, w przeciwieństwie do innych forumowiczek, nieanonimowo.
          A więc uściślam:
          " wybraliśmy NASZYM zdaniem, Najlepszych spośród Tych, którzy chcieli u nas pracować"
          Ci naprawdę NAJLEPSI oczywiście zostali na Żelaznej.
          Bylibyśmy wdzięczni, gdyby nie podejmowano prób antagonizowania szpitali. Nie stanowimy konkurencji dla warszawskich placówek. Przy istniejącym w rejonie Warszawy braku miejsc i Pacjentek i Położnych wystarczy dla wszystkich wink.
          A teraz się wyłączam i idę robić Szpital, zanim wciągniecie mnie w dyskusję, której potem będę żałować, jak w czasach Ciąży bez Lęku.
          pozdrawiam serdecznie i świątecznie wszystkie Forumowiczki oraz Ich Rodziny
          A. K-P
          • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 18.12.10, 12:10
            wygląda to wszystko bardzo dobrze - jeszcze tylko zastanawia mnie na ile łóżek jest oddział? i czy będzie można przyjść obejrzeć go, oczywiście po wcześniejszym umówieniu telefonicznym?
          • schwinn1 Re: św Anna Piaseczno 21.12.10, 08:48

> Ach, to forumowe łapanie za słówka...

sama Pani za słówka łapie. Ja napisałam "część "załogi" szpitala z Żelaznej przenosi się właśnie tu", a Pani nazwała to plotką: "Dementuję od razu rodzące się na forum plotki. W naszym zespole lekarzy i położnych pracować będą tylko 3 osoby ze Szpitala Św. Zofii." o ile mnie rozum nie myli to nawet 3 osoby są częścią większej ilości. Nie napisałam ile osób przechodzi, bo nie wiedziałam. Gdybym napisała, że cała Żelazna tu przechodzi to byłaby plotka. Tak gwoli ścisłości łapania za słówka.
            • agnieszka.kurczuk-powolny Re: św Anna Piaseczno 21.12.10, 21:53
              A może byśmy tak sobie odpuściły to zacietrzewienie ?
              Święta idą. "Pokój Ludziom Dobrej Woli itd."
              Po tej informacji o "części załogi" ze Św. Zofii, na tzw. mieście zawrzało, zaczęto nas podejrzewać o chęć rozmontowywania składu z Żelaznej. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak opiniotwórcze są Wasze fora, ilu lekarzy i dyrektorów szpitali je czyta i traktuje poważnie. Sprostowanie i wyjaśnienie jakie tu umieściłam, dotrze również do nich, mam nadzieję.
              Nie ma się o co obrażać, nie oskarżam o rozsiewanie plotek na forum, bo rzeczywiście niewielka część załogi do nas przechodzi. Niestety, zdanie umieszczone w tym forum, stało się podstawą plotek w środowisku położniczym, za co oczywiście Forumowiczki nie ponoszą odpowiedzialnośći (jak zresztą i za wszelkie inne anonimowe wypowiedzi na temat konkretnych lekarzy i szpitali wink
              • kaeira Re: św Anna Piaseczno 22.12.10, 13:01
                > Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jak opiniotwórcze są Wasze fora, ilu lekarzy i dyrektorów szpitali je czyta i traktuje poważnie.

A to bardzo miło słyszeć. smile

PS. Wesołych Świąt! - wielka szkoda, że nie jest już pani naszym ekspertem.
                • malaac [...] 27.12.10, 11:29
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 27.12.10, 11:59
                    ja nie mogę się doczekać aby pojechać i obejrzeć oddział...ale mam jeszcze trochę czasuwink
                    • malaac [...] 28.12.10, 10:27
                      • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 28.12.10, 12:16
                        jeśli masz wcześniej termin to będę wdzięczna - jeśli się zdecydujesz na ten szpital - o info o Twoich odczuciach smile
                        • malaac [...] 28.12.10, 13:10
                          • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 28.12.10, 14:02
                            ja też opiszę wrażenia jak się zdecyduję... i po obejrzeniu oddziału...
                            • nimeska [...] 02.01.11, 19:59
                              • malaac [...] 03.01.11, 07:47
                                • nimeska [...] 03.01.11, 11:05
                                • malgosiek2 Malaac proszę zmniejszyć suwaczki-sygnaturki 10.01.11, 21:49
                                  do ok.4 wersów lub pozostawić jeden suwaczek bądź zostawić obydwa tylko,żepomniejszone i obok siebie.
                                  Więcej info w wątku na "szpilce"u góry forum.
                                  Dziękuję za zrozumieniesmile
                                  • malaac Re: Malaac proszę zmniejszyć suwaczki-sygnaturki 12.01.11, 13:53
                                    juz sie poprawialam z sygnaturka, mama nadzieje... smile
              • clio1979 Re: św Anna Piaseczno 10.01.11, 19:35
                To szkoda, że nie ma Pani na Żelaznejsad Wybiream się tam wkrótce, a to Pani właśnie zrobiła mi piękne CC - naprawdę majstersztyk !
      • tomekmma Re: św Anna Piaseczno 13.12.12, 14:02
        Może i kiedyś będziecie nieźli...na razie duuuużo Wam brakuje do profesjonalizmu...
        Chirurgia...pożal się Boże...kroplówka i trzymanie pacjentów... Bez kontraktu z NFZ 'udajecie' szpital.... I WYPUSZCZACIE PACJENTÓW Z BÓLEM, bez powiadomienia.... Pielęgniarki wałęsają się po korytarzu, żadna nawet nie raczy zerknąć że ktoś uruchomił przycisk...dopiero po czasie w ze śmiechem, że pewnie ktoś już długo czeka...
        Taka jest o Was opinia... Mogę podać bardziej drastyczne przykłady...jeśli chcecie...
        • she-78 Re: św Anna Piaseczno 13.12.12, 16:32
          Drogi Tomku,
          jak najbardziej masz prawo wylewać żale i opisywać swoje doświadczenia, jednak może nie zwróciłeś uwagi, ale jesteś na forum ciąży, i piszemy tu o porodówce, a Ty opisujesz co się dzieje na chirurgii. Może skieruj swoje klawisze na właściwy oddział, osoby tam się udające z pewnością będą chciały przeczytać opinię
    • misiagti Re: św Anna Piaseczno 08.01.11, 22:26
      ja mam termin na koniec kwietnia i mam nadzieję że do tego czasu oddział będzie już otwarty smile
      • nimeska [...] 10.01.11, 13:46
        • malgosiek2 Nimeska proszę usunąć link do allegro z sygnaturki 10.01.11, 21:47

• nimeska juz sie robi :) 10.01.11, 22:21
            ps w ale pozostalych moich postach sygnaturka nie przekracza 4 ustawowych linijek big_grin

---
            Promyczkowa Pola 16m-cy https://yelims.free.fr/SpecialNouveauxNes/Bebe14.gif oraz ostatnia trzydziestka! https://yelims.free.fr/SpecialNouveauxNes/Bebe12.gif
      • misiagti Re: św Anna Piaseczno 12.01.11, 10:38
        właśnie znalazłam info iż nowy oddział w Piasecznie będzie przyjmował nowe pacjętki już od 1 lutego

www.powiat-piaseczynski.info/informacja-1-lutego-otwarcie-wybudowanej-czesci-szpitala-w-piasecznie,2915.html
        • nimeska Re: św Anna Piaseczno 12.01.11, 15:58
          no to mi nie pozostaje nic innego jak trzymanie sie dwupaku do 1 lutego smile
          • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 12.01.11, 19:39
            Dziewczyny a czy to jest państwowy szpital? i za co się płaci? czy jak jestem z Mokotowa to też mogę tam rodzić?
            • nimeska sid8888 12.01.11, 21:13
              sid8888 kilka postó○ wyżej Pani Agnieszka Kurczuk - Powolny wlasnie o tym pisała smile

> Będziemy mieli kontrakt NFZ na położnictwo, więc rodzić będzie można i "za darm
              > o"
              i komercyjnie. Staramy się zapewnić obsadę anestezjologów do wykonywania zni
              > eczuleń zewnątrzoponowych. Szpital Św. Anny będzie szpitalem pierwszego stopnia
              > referencyjności w randze szpitala powiatowego. Nie można się w nim spodziewać
              > luksusów na miarę Medicoveru lub sprzętu jak w warszawskich klinikach. Będziemy
              > się jednak starali zapewnić naszym Pacjentkom naprawdę dobrą atmosferę i facho
              > wą obsługę.
              > Informacji co do daty otwarcia Oddziału prosimy szukać w styczniu na stronie sz
              > pitala, która również jest jeszcze w trakcie tworzenia.
              > Pozdrawiam, Agnieszka Kurczuk-Powolny
              • sid8888 Re: sid8888 12.01.11, 22:23
                a jak to jest z rejonizacją - czy osoby z Wawy też będą mogły tam rodzić bez problemu? i ciekawi mnie czym będzie się różniło rodzenie na nfz od płatnego wink? czy foto z linka jest to skandardowa sala czy płatna?
                • sroka75 Re: sid8888 13.01.11, 10:22
                  > a jak to jest z rejonizacją - czy osoby z Wawy też będą mogły tam rodzić bez pr
                  > oblemu?
                  od ładnych kilku lat nie czegoś takiego jak "rejonizacja"...
                  • nimeska Re: sid8888 14.01.11, 13:34
                    smile i można gdybać czy pokazana na zdjeicu sala to nowo powstały oddział ginekologii, chirurgii czy juz istniejący oddział chorób wewnętrznych smile

jesli szpital jest po remoncie to raczje bedzie schludny i nowy smile
                    nie sadze by porodowka wyglada jak Inflancka czy Madala przed remontem wink

tu tez masz zdjecie szpitala smile
                    www.piaseczno.pl/649-48dd545f98a80.htm

a czy ktos zna adres do strony iternetowej Szpitala ?
                    wyżej Pani Agnieszka mowila ze ejst w trakcie budowy ale nie udalo mi sie adresu wyggoglowac smile
                    • misiagti Re: sid8888 15.01.11, 15:23
                      ja również poszukuje owej strony ale niestety z tego co odnalazłam w necie to ta strona nadal jest w przygotowaniu
                    • misiagti Re: sid8888 15.01.11, 15:29
                      to raczej nie jest zdjęcie z położnictwa. Z tego co wyczytałam sale porodowe mają być 1-osobowe z wannami a poporodowe jedno lub dwuosobowe wszystkie z własnymi łazienkami. Chyba że te info dotyczy porodu za kasę a na NFZ przedstawia się to inaczej sad

nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać na oficjalne otwarcie oddziały (1 luty) i na oficjalną stronę www
                      • sid8888 Re: sid8888 15.01.11, 20:51
                        ja jakoś w lutym marcu się wybiorę, a może ktoś wcześniej urodzi w tym szpitalu i opisze "wrażenia" - oby to otwarcie się nie przeciągało nieskończoność...
                        • nimeska [...] 16.01.11, 12:30
                          • nimeska Re: sid8888 16.01.11, 12:36
                            no ja wierzeę wink ze jednak 1 lutego tam juz bedzie mozna rodzić smile e

zaciskam nogi razem i sie maksymalnie oszczedzam by przed TP nie urodzic smile )

a mozecie zalinkowa adres strony co jest w budowie ?smile
                            • misiagti Re: sid8888 16.01.11, 14:23
                              to jest najnowsze info jakie znalazłam w sieci

www.powiat-piaseczynski.info/informacja-1-lutego-otwarcie-wybudowanej-czesci-szpitala-w-piasecznie,2915.html
                              • nimeska badania przesiewowe ? 16.01.11, 22:50
                                no to to samo co linkowałas kilka dni temu smile
                                myslam ze znasz adres strony w budowie smile
                                to juz czytalam smile
                                nawet zagladam codziennie na ten portal mimo ze jestem rodowitą Warszawianką ale obecnie zamieszkującą południową cześć Warszawy

a może tu Pani Agnieszka zajrzy lub ktoś ze szpitala bo ma pytanie o badania przesiewowe
                                czy beda one tez wykonywane w Szpitalu po narodzeniu sie dziecka ?
                                • sid8888 Re: badania przesiewowe ? 17.01.11, 19:08
                                  może napisz do Pani Agnieszki na priv - możne zagląda do skrzynki - jak się dowiesz czegoś to się z nami mam nadzieje podzielisz wink pozdrawiam i trzymam kciuki!!!
                                  • agnieszka.kurczuk-powolny Re: badania przesiewowe ? 18.01.11, 21:33
                                    Witam,
                                    mamy opóźnienia wynikłe z wykończeniowych prac technicznych, które jak wiadomo, na każdej budowie najczęściej się przedłużają. sad
                                    Jak na PKP "opóźnienie może się zwiększyć lub zmniejszyć..." wink
                                    Według aktualnych informacji od moich przełożonych, odpowiedzialnych za budowę szpitala, nasz Oddział prawdopodobnie rusza 1 lutego. Piszę prawdopodobnie, bo boję się już podawać wiążących dat i składać obietnice, na których dotrzymanie nie mam potem wpływu.
                                    Mamy kontrakt z NFZ na porody, operacje i opiekę nad pacjentem zgodnie ze standardami określanymi przez NFZ. Za usługi ponadstandardowe, za które NFZ już nie płaci szpitalowi (jak indywidualna dodatkowa opieka lekarza/położnej/pielęgniarki lub wynajęcie pojedynczej sali pobytowej itp) będzie trzeba zapłacić szpitalowi wg cennika. Znieczulenie zewnątrzoponowe ma być dostępne również na życzenie w ramach usług ponadstandardowych.
                                    Sale porodowe są pojedyncze, sale pobytowe dwu lub trzyosobowe, z łazienkami.
                                    Sale, które pokazane były na zdjęciach w linkach o szpitalu to interna, ale na wszystkich oddziałach sale są bardzo podobne, niezbyt duże, ale miłe.
                                    Rejonizacji oczywiście nie ma, każda może u nas rodzić i leczyć się.
                                    Strona internetowa nadal w budowie, nie wiem, kiedy powstanie, pewnie niedługo. Jak tylko zaistnieje, podam link.
                                    To chyba tyle, pozdrawiam serdecznie smile
                                    A. K-P
                                    • sid8888 Re: badania przesiewowe ? 18.01.11, 21:54
                                      Bardzo dziękujemy za odpowiedź!!!! czy cennik na usługi ponadstandardowe jest już ustalony i dostępny?
                                      • nimanie Re: badania przesiewowe ? 19.01.11, 18:11
                                        Nie bądz już taka "namolna". Skoro jeszcze strona jest w budowie, to musimy troszkę poczekać na tego typu informacje.
                                    • madzia.witkowska Re: badania przesiewowe ? 22.01.11, 21:40
                                      no a co z tymi badaniami przesiewowymi?
                                      • sid8888 Re: badania przesiewowe ? 23.01.11, 13:34
                                        przepraszam ale jak jestem nie doinformowana - o co chodzi z badaniami przesiewowymi (każdemu dziecku bada się wzrok, słuch - tak? czy się mylę?). Ja już nie mogę się doczekać info czy szpital otworzą za te kilka dni czy nie...
                                        • nimeska Re: badania przesiewowe ? 23.01.11, 21:22
                                          mediweb.pl/medicaltest/wyswietl.php?id=637
                                          • nimeska Re: badania przesiewowe ? 23.01.11, 22:41
                                            zalinkowałam Ci strone z info o co chodzi w tymi badaniami

a moje pytanie o te badania dlatego że w Warszawskich NFZetowskich szpitalach te badanis ie wykonuje maluchom ale nie wiem jak wygląda kwestia jesli chodzi o placówki prywatne czy te co maja podpisaną umowe z NFZetem
                                            • madzia.witkowska Re: badania przesiewowe ? 24.01.11, 14:18
                                              no właśnie, moja starsza miała robione to badanie i dlatego tez mnie to interesuje czy w takiej placówce jak szpital prywatny to jest standardem i czy na NFZ jest to robione...
                                              to samo się tyczy pierwszych szczepień dziecka w szpitalu jeszcze...
                                              • madzia.witkowska Re: badania przesiewowe ? 24.01.11, 21:39
                                                a i jeszcze ciekawa jestem czy ZZO jest jako znieczulenie refundowane? bo niby od 1 stycznia miało być, ale nie wiem jak to wygląda u Państwa....
    • schwinn1 Re: św Anna Piaseczno 27.01.11, 19:46
      nowe info:
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9009390,Czy_warszawianki_zaczna_jezdzic_rodzic_do_Piaseczna_.html
      • malaac Re: św Anna Piaseczno 27.01.11, 20:19
        wlasnie mialam wkleic ten link wink
        tylko zeby sie nie okazalo ze jak bede rodzic w czerwcu to trudniej bedzie sie dostac do Piaseczna niz na żelazna...wink
        • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 27.01.11, 21:19
          wygląda to wszystko bardzo dobrze... ciekawe czy w lutym go otworzą - chciałabym pojechać i zobaczyć szpital.
    • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 27.01.11, 23:16
      nimeska jak się trzymasz??
      • nimeska 13 27.01.11, 23:38
        dzieki za pamieć !
        13 dni do TP
        no i 5 dni do 1wszego big_grin

moja "siedemnastka" przechodząca obecnie bunt dwulatka wink nie daje mi zbytnio oszczędzać sie a ginka mówi by rodzić wink

zobaczymy czy się św. Anna wyrobi do 1wszego czy Dzieć sie wcześniej eksmituje z brzucha smile

jak nie św Anna to nie mam pomysłu na Szpital.
        Moze Karowa ? gdzie rodziłam pierworodną ? nie wiem smile będę improwizować smile

w każdym razie, cisza na morzu smile

ps artykuł wydaje mi sie bb komercyjny smile zachecający noo i uz co raz wiecej sie mówi o tym 1wszym wiec mam nadzieje, że bedzie dobrze smile
        • malaac Re: 13 28.01.11, 07:43
          nimeska trzymam kciuki, moze bedziesz pierwsza rodzącą na oddziale wink
          dla uspokojenia powiem ze ja mojego Kacperka przenosilam 2 tyg od TP!
          odezwij sie koniecznie i powodzenia!
          • awa1109 Re: 13 28.01.11, 13:30
            Witam
            Wczoraj byłam na wizycie u Pani doktor Agnieszki Kurczuk - Powolny i powiedziała, że szpital rusza 1 lutego.
            • misiagti Re: 13 28.01.11, 13:52
              a czy masz może więcej info na temat oddziału i kiedy będzie udostępniona strona www?
              • nimeska re 28.01.11, 14:53
                do pierwszego juz nie daleko smile
                Malaac przenosic raczej nie powinnam bo mam male wahania z cisnieniem i leki biore wiec chcialam bym uniknąc indukcji porodu

ale po 1wszym wink bede robić wszytko by samodzielnie i naturalnie urodzic smile

co do adresu to googlowalam i nie znalaznalm nic nowego niestety smile
    • liste_k Re: św Anna Piaseczno 28.01.11, 15:16
      Cześć dziewczyny.
      Czytam tak Wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku, że nie tylko ja czekam na otwarcie tego oddziału smile
      Mieszkam w P-nie i to prawie rzut beretem od tego Szpitala. Termin porodu mam teoretycznie na 5 lutego, a nic nie wskazuje na to aby moja córa chciałaby wyjść na świat przed terminem smile
      Alternatywą dla św. Anny jest Inflancka, gdzie chodziłam do lekarza.
      Pożyjemy zobaczymy.
      Trzymajcie się dziewczyny smile
      • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 28.01.11, 20:13
        nimeska dasz radę do 1 i będziesz dla nas najlepszym źródłem info wink ja tez myślę który szpital zamiast - jakby co - i chyba zostaje Solec.
        • nimeska Re: św Anna Piaseczno 28.01.11, 20:44
          dzieki smile
          po 1wszym bede wszytko na eS robić wink zaczne od sprztatania schodów i od supermarketu big_grin

opinią sie oczywiście podziele ale moze pierwsza nie bede tylko forumka liste_k mnie wyprzedzi smile ma TP na kilka dni przede mną smile

w każdym razie ciesze sie że jestem juz tak blisko do rozwiązania smile
          pozdr
          • liste_k Re: św Anna Piaseczno 29.01.11, 10:41
            No moja droga, nie wiadomo, której z brzega wink do rozpoznania terenu.

Tylko wiecie, zastanawia mnie jedna rzecz. Wszystko jest fajnie i w porządku jak nie ma komplikacji z dzieckiem po porodzie. Nie doczytałam się, żeby tam byli neonatolodzy, czy też oddział intensywnej terapii dla noworodków. Wtedy, co na Wołoską wiozą takiego maluszka? Czy do innego Szpitala?
            To mnie tylko przeraża. Ale ja od początku ciąży jestem optymistką, że z moją córą jest wszystko ok i że jest zdrowa smile

Pozdrawiam
            • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 29.01.11, 12:54
              jakoś nie zakładam że będzie źle, ale jeśli nawet to przecież muszą mieć jakieś wyjścia na takie sytuacje sad(( chyba....
              • liste_k Re: św Anna Piaseczno 29.01.11, 22:25
                Ja też nie zakładam, że może być coś źle. Jednak słowo "ale" zawsze się pojawia...
                Oj tam, będzie dobrze. Musi być!
                • nimeska Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 12:30
                  jak moze byc porodówka bez neantologow ?smile
                  w kazdym szpitalu połozniczym jest sprzet do ratowania zycia dziecka przeciez
                  jesli sie dzieje cos powaznego to nawet ze szpitala np Madalinskiego czy Wolowska dziecko jest przetransportowywane do IMiD czy CZD

na pewno nie dadza nikomu zrobic a tym bardzije dziecku
                  i nie matrwcie sie na zapas smile szkoda nerwow smile
                  bedzie dobrzesmile musismile
                  • liste_k Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 18:10
                    W sumie masz rację. Takie mnie myśli dopadły smile
                    Zaczynam się stresować, czy moja córcia zechce się udać na świat przed terminem smile bo nic a nic na to nie wskazuje. A tylko tydzień został...
      • janusp Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 14:36
        Cześć, do jakiego chodziłaś lekarza na Iflandzkiej ?

Pozdrawiam
        • liste_k Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 18:08
          Pani dr Harabin.
    • nimeska dzwoniłam dziś do szpitala 30.01.11, 21:13
      by sie dowiedzieć czy moze juz przyjmują pacjentki do porodu
      niestety nie i miła Pani mnie poinformowała aby dzwonić we wtorek by sie upewnić ale prawdopodobnie nie ruszą pierwszego ...

zaczynam powoli oswajać sie z myślą że muszę szukać innego szpitala sad
      • liste_k Re: dzwoniłam dziś do szpitala 31.01.11, 14:54
        No to lipa z tym przesunięciem otwarcia. A myślałam, że chociaż na KTG sobie podejdę do tego Szpitala niż ciągnąć męża na Inflancką.
        Sama bym pojechała, ale już mnie nie puszcza samej autem sad
    • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 21:48
      to nie dobrze... mam nadzieję, że jednak Ci się uda a jak nie to chyba solec jest najlepsza alternatywą i św żofia
      • nimeska Re: św Anna Piaseczno 30.01.11, 22:04
        noo sad
        najbliżej mam Wołoską a zaraz potem Madalińskiego
        d Zofii nie mam zaufania wink przez "reklame" a raczej jej nadmiar wink
        jak bede miala czas to pojade na Karową
        ale nie nastawiam sie na konkretny szpital
        • malaac Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 07:57
          hej nie wykluczaj sw Zofii przez reklamę, ja tam rodziłam pierwsze i naprawdę to dobry szpital i mila obsługa, najtrudniej sie dostać ale potem wszystko jest ok od personelu zaczynając na standardzie i warunkach kończąc - naprawdę polecam wink
          choc słyszałam ze nadal ciezko z przyjęciem jak nie masz "zaplecza" w tym szpitalu tj lekarza albo położnej...crying
          • liste_k Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 15:01
            I właśnie z tego słynie Żelazna...
            • meyham Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 16:26
              Hej,

ja mam termin na 1-2 luty wink Jestem z Piaseczna i także rozważałam opcję porodu w św. Annie. Jednak od 2-ch dni nie mogę się do nich dodzwonić. Pewnie podjedziemy tam dziś z mężem by się dowiedzieć co i jak. A jak nie to pewnie madalińskiego. Myślałam także o inflanckiej, ale niestety nie słyszałam dobrych opinii o opiece po porodzie, co mnie trochę przeraża sad

No nic. Poczekamy zobaczymy smile Pozdrawiam i życzę szybkiego i łatwego porodu przyszłym mamusiom smile
              • nimeska Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 17:44
                meyham napisała:

>A jak nie to pewnie madalińskiego. Myślałam także o inflanckiej, ale niestety nie słyszałam dobrych opinii o opiece po porodzie, co mnie trochę przeraża sad

o kazdym szpitalu znajdzie sie dobra i zła opinia, ile pacjentek, tyle opinii a przewaznie sie wyrażapinie negatywna bo pozytywną nie kazademu sie chce pisac

wez pod uawge ti ze jedne pacjetnki mają wyzsze a inne niższe wymagania wink
                ja po Karowej byla srednio zadowolona jakby sie mnie ktos tuz po zapytał smile ale tearz po 17miesiacach wroce tam bez żadnego ale wink
                • meyham Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 22:16
                  Jasne, ile pacjentek tyle opinii, ale jeśli wszystkie piszą/mówią, że fajne porodówki, super opieka przy porodzie, ale po już kicha, to coś w tym jest.

Byłam przed chwilą w szpitalu w Piasecznie, dowiedziałam się, że na 80% jutro ruszają, ale proszą by się dowiedzieć najlepiej pod wieczór. Bo czekają jeszcze na jakieś sprzęty etc. Dowiedziałam się także, że jeśli trafi do nich rodząca to nie odeślą jej smile Pocieszyło mnie to trochę. Tak czy siak, jutro idę jeszcze raz się dowiedzieć, ponieważ w środę muszę zrobić KTG, a nie chce mi się jechać do Warszawy wink

• nimeska Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 23:06
                    Ooo! dzieki za wieści smile
                    mam nadzieje, że wytrzymam smile
                    daj znać jak sie czegoś nowego dowiesz smile
                    • allkaja Re: św Anna Piaseczno 31.01.11, 23:28
                      to optymistyczne informacje, że nie ma kolejnego opóźnienia - Dziewczyny jeszcze się spotkacie w szpitalu - będziecie pierwsze dwie smile))))
                  • liste_k Re: św Anna Piaseczno 01.02.11, 10:51
                    A nie wiesz, czy za KTG będzie trzeba zapłacić? Bo ja w piątek muszę zrobić, bo na sobotę (tą najbliższą już wink) mam termin. A jak nie urodzę do tego czasu to jeszcze w niedzielę będę musiała zrobić... A do Warszawy pracującego męża ciągnąć... to mi się serce kraja.
                    • malaac Re: św Anna Piaseczno 01.02.11, 16:06
                      za KTG sie nie placi - przynajmniej ja nigdy nie placilam z pierwszym i mysle ze w tej kwestii nic sie nie zmienilo.
                      • nimeska Re: św Anna Piaseczno 01.02.11, 16:50
                        ja tez nie płaciłam ale chodziłam do szpitali państwowych a nie NZOZ smile tzreba by było zpayatc u źródła czy mozna u nich w ramach nfz zrobic ktg smile
              • mamatobiaszka Re: św Anna Piaseczno 05.12.11, 15:30
                Hej rodziłam przez cesarkę na Inflanckiej. Opiekę po porodzie miałam wspaniałą. Czułam się tak jakbym była pierwszą pacjentką dla tych pielęgniarek. Nie znudzone, miłe, uśmiechnięte, co chwila dopytywały czy wszystko w porządku i sprawdzały czesto także parametry na ekranikusmile W naszym pokoju był kącik gdzie jedna z pielęgniarek cały czas z nami była, Całą noc, wiem bo nie zmrużłam oka od godziny 3 rano po cięciu do samego świtu. Położna jedna była zołza straszna ale reszta wzorowa. Opieka poporodowa tzn u mnie była pooperacyjna na szóstkę.smile))

meyham napisała:

> Hej,
                >
                > ja mam termin na 1-2 luty wink Jestem z Piaseczna i także rozważałam opcję porodu
                > w św. Annie. Jednak od 2-ch dni nie mogę się do nich dodzwonić. Pewnie podjedz
                > iemy tam dziś z mężem by się dowiedzieć co i jak. A jak nie to pewnie madalińsk
                > iego. Myślałam także o inflanckiej, ale niestety nie słyszałam dobrych opinii o
                > opiece po porodzie, co mnie trochę przeraża sad
                >
                > No nic. Poczekamy zobaczymy smile Pozdrawiam i życzę szybkiego i łatwego porodu pr
                > zyszłym mamusiom smile
      • mamatobiaszka Re: św Anna Piaseczno 05.12.11, 15:24
        Witam wszystkie przyszłe Matki Polki. Dziewczyny kochane ja juz po porodzie........ufff. Maleństwo na szczęście zdrowe. Dzięki szpitalowi na Inflanckiej wszystko jest ok. W moim przypadku szpital na żelaznej dał CIAŁA. Więc co do najlepszych alternatyw delikatnie podchodziłabym co do cudotwórstwa i fantastycznych lekarzy na Żelaznej. Moja koleżanka, której piałam o sw Zofii (teraz żałuję) bardzo cierpiała i jej dziecko otarło się o zamartwicę. narodziny przede wszystkim drogą naturalną to najważniejsze credo na żelaznej. Ja raczej się z własnej woli nie ustawię pod ten adres do porodu. Choc kilku lekarzy mją naprawdę dobrych. Nap dr Feduniv, misztrz w swej dziedzinie. Polecam Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
    • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 01.02.11, 19:45
      wiecie już coś na temat otwarcia oddziału??
      • liste_k Re: św Anna Piaseczno 02.02.11, 17:47
        No właśnie. Wiecie już coś może dziewczyny?
        Ja osobiście nie dzwoniłam, ale od dzisiaj mam skurcze przepowiadające, czop pięknie odchodzi. Czuję, że się chyba "wyrobie" do terminu, czyli do 5.02. i jestem ciekawa. Bo jeżeli jutro też będę miała te skurcze to bym podjechała do Szpitala na KTG sprawdzić na ile te skurcze są silne.
        Pozdrawiam
    • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 02.02.11, 23:12
      ja nic nie wiem - zamierzam dopiero w marcu tam jechać... trzymam za Was kciuki!!!
      • nimeska dzwoniła 02.02.11, 23:57
        ok 16,30 i poinformowano mnie że nie mozna zrobic u nich ktg ani nie przyjmują do porodu
        ;/
        • sid8888 Re: dzwoniła 03.02.11, 21:14
          czyli oddział jeszcze nie działa? ciekawe czy na lipiec się wyrobią... szkoda, że tak się to dłuży...
          • olunia_83k Re: dzwoniła 04.02.11, 10:16
            Jak byłam ostatnio w tym szpitalu w odwiedzinach u babci, obiło mi się o uszy, że dobrze będzie jak porodówkę i inne nowe oddziały otworzą w marcu... więc chyba nie ma na co liczyć, by w najbliższych dniach ruszyli...
            • misiagti Re: dzwoniła 04.02.11, 11:14
              a od kogo masz takie informacje? od pacjentek czy od personelu?
    • solina79 Re: św Anna Piaseczno 04.02.11, 16:44
      - Witam wszystkie klubowiczki forum. Jestem nowa,ale prześledziłam wszystkie wiadomości i tak samo jak wy mam ten sam problem, czy będzie otwarty odział położniczy do terminu mojego porodu.Termin mam na 19 marca i dobrze by było rodzić na miejscu.
    • madzia.witkowska Re: św Anna Piaseczno 04.02.11, 22:22
      no nimeska się nie doczekała... dziś urodziła z rana w W-wie...
      gratki raz jeszcze smile
      • misiagti Re: św Anna Piaseczno 05.02.11, 10:48
        gratulacje dla szczęśliwej mamusi smile
        • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 05.02.11, 12:38
          gratulacje-najważniejsze aby Mamusia i Dzidziuś byli zdrowi i szczęśliwi!!!! a w którym szpitalu?
          • malaac Re: św Anna Piaseczno 17.02.11, 20:53
            slyszalam od mojej niani ze w gazetce piaseczyńskiej napisali ze oddział maja otworzyć 01 marca, niestety nie widzialam tego na wlasne oczy...
            i gratulacje dla szczęśliwej mamy smile))
            • szczesliwytato Re: św Anna Piaseczno 24.02.11, 09:49
              www.tvnwarszawa.pl/stolica,news,piaseczno-ma-szpital-z-prawdziwego-zdarzenia,77124.html
        • mama-kindzia [...] 17.03.11, 08:21
          • fiszki Re: św Anna Piaseczno 17.03.11, 11:19
            Odział działa od 22 lutego, w tej chwili jest na dobę 5-6 porodów.
    • misiagti Re: św Anna Piaseczno 08.02.11, 18:39
      czy macie jakieś nowe wieści odnośnie oddziału? coś się zmieniło czy nadal czekamy na wielkie otwarcie
    • misiagti Re: św Anna Piaseczno 10.02.11, 21:26
      www.itvpiaseczno.pl/wywiady,1,6.11,988 właśnie natknęłam się na ten wywiad smile niestety nadal pozostaje nam czekać sad
      • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 10.02.11, 21:50
        ja liczę na to że niedługo otworzą szpital i będzie można podjechać i go obejrzeć smile
        • misiagti Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 12:13
          mam nadzieję że jednak na dniach wszystko się wyjaśni smile niby jeszcze trochę zostało mi do porodu ale już się stresuje tym brakiem informacji. Wolałabym żeby podali jakieś info nawet jeśli oznaczałoby to dłuższe czekanie na otwarcie oddziału sad
          • basiunia1981 Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 12:47
            Ja byłam w szpitalu w tamtym tygodniu i powiedzieli mi, że ma być otwarty w tym tygodniu.
            Ma być również dostępny cennik usług dodatkowych, typu znieczulenie, czy pojedyncza sala do porodu.Choć wstępnie cena znieczulenia to 600zł. Można się również zapisywać na wizytę do p. Agnieszki Kurczuk- Powolny. Cena wizyty 120 zł, a z USG 200zł.Ale zapomniałam zapytać o KTG czy jest bezpłatne od 36 tyg.
            • misiagti Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 16:21
              czy cennik ma być udostępniony bezpośrednio w szpitalu czy umieszczą go na jakiejś stronie www ???
              • basiunia1981 Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 19:17
                Widzę, że w poprzednim poście wkradł się chochlik.Wszystkie sale do porodu są pojedyncze a cennik ma dotyczyć tej poporodowej oczywiście. Ma być umieszczony na stronie, która ma być..ale kiedy to nikt nie wie. Tak szczerze mówiąc to myślę, że otworzą w okolicach marca dopiero.
                • misiagti Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 20:05
                  ja mam termin dopiero albo już tongue_out na 25.04 i mam nadzieję że będę mogła urodzić już na tym oddziale smile
                  • basiunia1981 Re: św Anna Piaseczno 14.02.11, 21:44
                    Ja trochę poźniej bo na 13 maja i też mam taką nadziejęwink
                    • nimeska Re: św Anna Piaseczno 17.02.11, 11:22
                      no ja niestety nie zdarzyłam urodzic w Piasecznie smile i nie wiem jak bys sie starala :0 nie udalo by mi sie jak widac smile
                      mam nadzieje ze wy zdarzycie i podzielicie sie wrazeniami smile

ps urodziłam na Karowej, jadąc z eskorta policji w korkach przez zakorkowana Puławską ze skurczami co 3 min smile, na styk wpadłam na IP ze skurczami mniej niz co 3 min smile
                      dziekujemy za gratulacje !
                      • awa1109 Re: św Anna Piaseczno 17.02.11, 11:49
                        Nimeska dobrze, że udało Ci się na czas dotrzeć do szpitala. Miałaś sporo adrenaliny. Ja właśnie też się boję, że jak przyjdzie czas porodu to trafimy na korki, mam nadzieję, że do tego czasu otworzą oddział u nas.
                        Ktoś napisał, że wizyta u Pani doktor Agnieszki Kurczuk-Powolny wynosi 120 zł, ja byłam u niej pod koniec stycznia i płaciłam 150 zł bo od stycznia podrożało (tak to było 100 zł). Ja chodze do niej na wizyty do gabinetu do szpitala od grudnia - przyjmuje dwa razy w tygodniu - w poniedziałki i czwartki po południu.
                      • misiagti Re: św Anna Piaseczno 17.02.11, 16:11
                        na całe szczęście wszystko skończyło się dobrze smile teraz już możesz cieszyć się macierzyństwem a nam pozostaje oczekiwać naszych maleństw i nowych wieści odnośnie oddziału tongue_out pozdrawiam
                      • kamis1982 Re: św Anna Piaseczno 17.02.11, 22:00
                        jak sobie załatwiłas eskortę policji smile ?
                        czy to normalna procedura - czy dzwoniłaś do szpitala i na policję smile
                        gratulacje i zazdroszczę że już masz to za sobą...
    • misiagti Re: św Anna Piaseczno 21.02.11, 12:42
      Dziewczyny skoro otwarcie oddziału w Piasecznie się przeciąga to ewentualnie który szpital poleciłybyście mi do porodu. Nie ukrywam że wolałabym rodzić na NFZ w końcu co miesiąc pobierają składki więc dlaczego mam z tego nie skorzystać smile do tej pory zastanawiałam się nad szpitalem przy ul.Madalińskiego, Karowej albo Żelaznej. Co o tym myślicie?
      • sid8888 Re: św Anna Piaseczno 21.02.11, 19:26
        ja myślę nad solcem i żelazną - w razie gdyby do lipca oddziału nie otworzyli...
      • polna_trawa Otworzyli ! 21.02.11, 21:29
        Otworzyli!!!
        www.tvpiaseczno.pl/aktualnosc-otwarcie-szpitala-sw-anny-w-piasecznie,2,115.html
        • misiagti Re: Otworzyli ! 21.02.11, 21:39
          to fantastycznie smile jeden stres przed porodem mniej tongue_out mam nadzieję że jeśli któraś urodzi w najbliższym czasie na nowym oddziale podzieli się z nami swoimi wrażeniami
        • kamis1982 Re: Otworzyli ! 21.02.11, 22:43
          ale oddział położniczo - ginekologiczny mają zamiar otworzyć 1 marca ... i nie wiadomo czy termin się nie przesunie...

"Jednocześnie informujemy, że realizacja pełnego zakresu świadczeń w
          oddziałach chirurgicznym, ginekologiczno-położniczym z oddziałem
          neonatologii i dziecięcym rozpocznie się w dniu 1 marca 2011r."
          • e-monia-83 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 12:25
            Witam drogie Panie. Byłam wczoraj z mężem w szpitalu i na oddziale, oficjalnie powiedziano nam że otwierają 1 marca ale już przyjmują do porodu jakby co.
            warunki pierwsza klasa bardzo intymne sale porodowe w dwóch są wanny w jednej nie, pokoje są dwu i trzy osobowe z łazienkami także pełen komfort. Ogólnie oddział bardzo przytulny i panie położne bardzo miłe, mieliśmy okazje porozmawiac z Panem doktorem i wszystko nam wytłumaczył.
            Można spokojnie pojechac do szpoitala a w recepcji zadzwoniom naoddział i można go obejrzec. Ja też sie nie mogłam doczec termin mam na 11.03 wiec teraz mam jeden strs mniej.
            Pozdrawiam
            • misiagti Re: Otworzyli ! 22.02.11, 14:32
              więc jak tylko urodzisz mam nadzieję że podzielisz się z nami swoimi przeżyciami z porodu smile
            • olunia_83k Re: Otworzyli ! 22.02.11, 14:40
              Czyli rozumiem, że są tylko 3 sale do porodu, tak? dwie z wanną i jedna bez? W tej bez wanny jest prysznic? Czy w salach są drabinki, piłki? Czy można w tym szpitalu rodzić "aktywnie" ?smile zmiana pozycji, na kuckach? Rozmawiałaś n ate tematy z połozna?
              • e-monia-83 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 16:42
                Tak są trzy sale porodowe w dwóch jest możliwośc rodzenia w wodzie a w trzeciej tylko łóżko, są piłki , drabinki nawet radio można wziąśc ulubioną muzykę i włączyc podczas porodu.
                Co do porodu "aktywnego" to nie pytałam ale możesz zadzwonic i sie dowiedziec.

Jak tlko urodze to napewno opisze "wrażenia"
                • misiagti Re: Otworzyli ! 22.02.11, 18:28
                  a czy otrzymałaś jakąś listę tzw "wyprawki" dla siebie i dziecka? wszystko musisz mieć swoje czy szpital zapewnia we własnym zakresie?
                  • sid8888 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 18:58
                    wow - to super info - bardzo się cieszę!!!!
                  • e-monia-83 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 21:07
                    Tak pani położna wydrukowała mi liste z potrzebnymi wynikami badań i całą wyprawką dla mnie , dziecka i ewentualnie taty przy porodzie rodzinnym, rzeczy dla dziecka trzeba miec swoje.
                    • e-monia-83 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 21:09
                      W sumie to wszystko trzeba miec swoje
                    • sid8888 Re: Otworzyli ! 22.02.11, 22:56
                      a mogłabyś podesłać na maila taką listę - albo scan lub fotkę - byłabym wdzięczna - sid888@poczta.onet.pl z gazetowego nie korzystam.
                      • olunia_83k Re: Otworzyli ! 23.02.11, 09:00
                        Skoro w pokojach są wanny to, czy bądą odbierane porody w wodzie? Czy tylko wanny do zrelaksowania się przed a sama koncówka już na lądzie smile? Ciekawa jestem kiedy będzie działała jakaś stronka szpitala?
                        pisałaś, ze są 2 i 3 poporodowe, a widziałaś te pokoje płatne? są wogole takie? tak z ciekawości pytamsmile
                        • e-monia-83 Re: Otworzyli ! 23.02.11, 11:06
                          Niestety nie wiem czy rodzic można w wannie czy to tylko do rozluźnienia, i nie pytałam o płatne pokoje bo te co były nam pokazane były naprawdę rewelacyjne.

Postaram się jak najszybciej wysłać listę z potrzebnymi rzeczami do szpitala na wasze adresy.
                          Pozdrawiam