sumatra1 24.05.07, 16:55 A co myślicie o Emilu? Pasuje do Stefcia i Tymcia? Jak się zdrabnia Emila? Miluś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskierka40 Re: Emil? 24.05.07, 17:10 nie pasuje z dwojga złego wybieram tobiasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Emil? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 18:45 Nie lubię tego imienia. Wg mnie nie pasuje. Tobiasza mozna jeszcze zdrobnić Tobiś, Tobi. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emil? 24.05.07, 19:45 Myślę, że pasuje doskonale do Stefana i Tymona, a co do zdrabniania, to może być Milek albo niezdrabniane wcale. Tobiasz też niezły - dlaczego nie zdrabniac do Tobka, Tobcia, Tobusia, jeśli mamy Tomka, Tomcia, Tomusia? Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Emil? 26.05.07, 14:24 Jak dla mnie Emil, Stefan i Tymoteusz to trzy różńe bajki - ale to dla mnie A zdrabnia się bardzo różnie - Emilek, Emiś/Miś, Emilcio, Eminio/Minio, Emilas, Emilasek, a nawet Emilozaurus - zależy, co mi akurat do głowy przyjdzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 a Łukasz? 28.05.07, 17:10 bonkreta napisała: > Jak dla mnie Emil, Stefan i Tymoteusz to trzy różńe bajki - ale to dla mnie Tak? Dla mnie to byłą ta sama bajka pod tytułem: krótkie, greckie. Nawet do głowy mi nie przyszło, że są nie do kompletu no ale może trochę.... Emil odpadł. Mężowi się nie podoba. To może Łukasz też klasyczne chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a Łukasz? 28.05.07, 17:21 Wybrałabym coś jednak mniej popularnego w jeszcze niedawnych czasach. Łukasz robi wrażenie nie z tej bajki przez swoją popularność. A może Cyryl? Albo Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Re: a Łukasz? 28.05.07, 17:29 O! Leon! śliczne, wspaniałe! lecę do męża z Leonem, ciekawe co też on na to Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Re: a Łukasz? 29.05.07, 16:21 Na początku się skrzywił ale ma pomyśleć i myśli (kto by uwierzył hehehe) na moje oko Leon jest do przepchnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: a Łukasz? 29.05.07, 13:57 Ależ Emil nie jest grecki, tylko rzymski ! A Tymoteusza nie nazwałabym krótkim - wiem, czepiam się Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Czepiasz się, faktycznie :D 29.05.07, 16:20 bonkreta napisała: > Ależ Emil nie jest grecki, tylko rzymski ! > A Tymoteusza nie nazwałabym krótkim - wiem, czepiam się No czepiasz się Mój syn nie ma na imię Tymoteusz tylko Tymon i nie mówiłam wcale, że Emil jest grecki Mówiłam, że Stefan i Tymon są dla mnie z jednej bajki: greckie, krótkie Emil jest krótki i też kojarzy mi się klasycznie (fakt, nie grecko),no ale odpadł Odpowiedz Link Zgłoś
sumatra1 Re: Czepiasz się, faktycznie :D 29.05.07, 16:23 No dobra spojrzałam na ten post jeszcze raz, rzeczywiście jest niejasny. Myślałąm o imionach starszych synów jedynie... Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Emil? 26.05.07, 19:47 Emil wg mnie to bardzo ladnie imie, a zdrabniac go niepotrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Emil? 29.05.07, 07:49 Emil to śliczne imię. Tobiasz jakoś źle mi się kojarzy. Emila nie trzeba zdrabniać . Może Emiś? Odpowiedz Link Zgłoś