Gość: :::) IP: *.75.52.167.debica52.tnp.PL 27.06.07, 16:44 Oglądając zakończenie jakiegoś filmu czy bajki uchwyciłam w napisach końcowych panią Marzannę. Nie wiedziałam, że istnieje takie imie. Muszę przyznać, że dość fajne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Marzanna? 27.06.07, 17:08 Marzanna i Marzena zawsze wydawały mi się koszmarne, ale powoli zaczynam się przekonywać, choć swoich dzieci nie nazwałabym tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marzanna? 27.06.07, 19:27 Marzanna mi się podoba, w odróżnieniu od Marzeny, ale to i tak prawdopodobnie Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Marzanna? 27.06.07, 19:29 mam ciotkę Marzannę ale o tym że się tak nazywa dowiedziałam się dopiero kilka lat temu, bardzo to ukrywała Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Marzanna? 28.06.07, 17:49 A jak mowicie do cioci?? A o Marzannie Zielinskiej z TVN nikt nie slyszal ;] Imie w sumie ladne ale nie nazwalabym tak dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marzanna? 28.06.07, 18:01 Marzanna i Marzena zupełnie mi nie leżą W pracy mam dwie Marzeny, obie tak pod 40. Czyżby imię było sezonowe? Czyli modne w latach 60? Imię brzmi dość śmiesznie w odniesieniu do dorosłych kobiet. Jakoś tak infantylnie. Chociaż ładnie brzmi jak zwracają się do nich dzieci - pani Marzenko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Marzanna? IP: *.hsd1.de.comcast.net 28.06.07, 18:40 Marzanna jak i Marzena nie podobają mi się zupełnie. Jedyne 2 Marzanny które przychodzą mi na myśl to Marzanna Zielinska z Faktów TVN i moja niegdysiejsza nauczycielka angielskiego. Imię wydawało się nam dość 'koszmarne', bo w podstawówce chodziło się 21 marca topić tzw. Marzannę.. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Marzanna? 29.06.07, 11:34 chyba sezonowe, nasza Marzanna ma też ok 40 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Marzanna? 08.10.22, 18:58 Marzena kojarzy mi się z wyrazem "marzenia", jednak jest trochę sezonowe i mam nieprzyjemne skojarzenie z pewną osobą. Za to Marzanna wydaje mi się naprawdę w porządku, choć raczej dziecka bym tak nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Marzanna? 08.10.22, 20:33 Spotkałam się jeszcze z ' legalnym' imieniem 'Marzenia' oraz Marzenia, jest też 'Bożenna' i 'Lenna' - może na zasadzie podobnego przykładu, Milena - Milenia( Milenia kiedyś w zespole aktorów). Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Marzanna? 08.10.22, 21:08 Nie podoba mi się. Kojarzy mi się też ze zwyczajem topienia kukły Marzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Marzanna? 08.10.22, 21:51 Kiedys Marzena nie podobala mi sie. Teraz jest w porzadku. Marzanna natomiast pododa mi sie. Kojarzy mi sie bardzo wiosennie. Bozana i Bozechna tez spodobaly mi sie ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś