marudna.menda 06.08.10, 14:21 www.osiol.com.pl/Projekty-pomnika-przed-Pa-t100872.html pomnika; oczywiscie z FK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mate_lot Re: Projekty 06.08.10, 14:36 Projekty znakomite Spodobał mi sie także ten skromny, ale jakże wymowny rysuneczek: Gdyby teraz na ziemi pojawił się Chrystus te szuje znów by go zamordowały. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete trafne 06.08.10, 14:46 mate_lot napisał: > Gdyby teraz na ziemi pojawił się Chrystus te szuje znów by go zamordowały. i mysle ze bardziej smutne to niz smieszne tete Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: trafne 06.08.10, 15:01 To też nie opatrzyłem mojej wypowiedzi śmiesznym emotikonem. Podzielam Twoje emocje w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: trafne 06.08.10, 15:06 Ja ich nie podzielam. Uwazam,ze kazdy spęd pod jakimkolwiek symbolem, a pod symbolem wiary tym bardziej, ktory ma laczyc jedynie wyznawcow przekazu tego symbolu jest wypelniony niebezpieczenistwem przelania sie tresci, chocby i jaknajsluszniejszych (np milosc blizniego) w fale nienawisci (co jasno pokazuje spęd pod PP). Dziekuje, postoje. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: trafne 06.08.10, 15:14 Nieporozumienie, powiedział jeż schodząc ze szczotki klozetowej. Trafne to było, jak mniemam o rysuneczku, na którym Chrystusa wyzywa się od... Żydów i gdzie Tete i ja podzielamy Twoje emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: trafne 06.08.10, 15:26 Rysuneczek i mnie sie podoba, ale widac mam klopoty z rozumieniem niektorych komentarzy Tete. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: trafne 06.08.10, 20:51 t_ete napisała: > mate_lot napisał: > > > Gdyby teraz na ziemi pojawił się Chrystus te szuje znów by go > zamordowały. > > i mysle ze bardziej smutne to niz smieszne Jezus uzywajac przydomka Chrystus (mesjasz, pomazaniec) popelnil przestepstwo zdrady glownej. Kara za to byla smierc. Dopiero obecnie jestesmy mniej podatni na symbole. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Projekty 06.08.10, 15:42 marudna.menda napisał: > www.osiol.com.pl/Projekty-pomnika-przed-Pa-t100872.html > pomnika; oczywiscie z FK. Fantastyczne ! Co jeden to lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś