Dodaj do ulubionych

Zgadzam się w 100% z Włodkiem Cimoszewiczem

07.05.11, 18:33
Co zdarza mi się niezwykle rzadko jako iż stoję po zupełnie przeciwnej stronie "barykady". Empiria i trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość (wyniki wyborcze, dotychczasowe "dokonania" rządu, programy polityczne, prezentowane poglądy, działania) nie pozwalają mi się jednak z tym nie zgodzić, a wręcz przeciwnie - w pełni przyklasnąć:

Za: www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/363797,Koalicja-SLD-PO-Cimoszewicz-Te-partie-maja-wiele-wspolnego

Koalicja SLD - PO? Cimoszewicz: "Te partie mają wiele wspólnego"
Senator Włodzimierz Cimoszewicz powiedział Polskiemu Radiu, że z perspektywy dzisiejszej sytuacji politycznej wariant, w którym te dwie partie musiałaby współpracować, staje się coraz bardziej prawdopodobny.

I uważa, że mimo wzajemnej krytyki, oba ugrupowania mają wiele wspólnego - chociażby w sprawach polityki ekonomicznej czy zagranicznej. Cimoszewicza dodaje: "to nie są w sumie partie programowo zderzające się - one mogą współpracować".

oraz cytat z fragmentu radiowego:
" (...) obiektywnie patrząc ich dotychczasowe działania w zakresie polityki ekonomicznej, w zakresie polityki zagranicznej, są dosyć podobne w sumie, to nie są partie programowo zderzające się, one mogą współpracować".

Ba, co tam "mogą", one żywo współpracują już 2 kadencję na szczeblu samorządowym, o czym oczywiście mało kto wie, wpatrzony tylko w WSI24 i wczytany w główne wydanie GWna.
%-y wyborców głosujących na PO też się nie wzięły z niczego. Spadek poparcia dla SLD ma tutaj bezpośrednie przełożenie na wzrost słupków dla PO. To wiedzą i widzą nawet przedszkolaki.
Obserwuj wątek
    • rycho7 pocalunek smierci 07.05.11, 18:40
      sz0k napisał:

> Koalicja SLD - PO? Cimoszewicz: "Te partie mają wiele wspólnego"

Wyraznie liczy na zgnojenie Napierd.lalskiego. Pilka jest w grze.
      • sz0k sratatata 07.05.11, 18:51
        rycho7 napisał:

> sz0k napisał:
        >
        > > Koalicja SLD - PO? Cimoszewicz: "Te partie mają wiele wspólnego"
        >
        > Wyraznie liczy na zgnojenie Napierd.lalskiego. Pilka jest w grze.

Grzesiu to też wygadywał swego czasu:
        Koalicja z PO to sensowne rozwiązanie - mówi w Kontrwywiadzie RMF FM szef SLD.
        www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-grzegorz-napieralski-koalicja-po-z-sld-bardzo-prawdopodobna,nId,238978
        Zresztą napisałem chyba wyraźnie - na szczeblu samorządowym koalicje PO z SLD są na porządku dziennym! I o tym jakoś nikt nie mówi...
        • rycho7 Re: sratatata 07.05.11, 19:09
          sz0k napisał:

> Grzesiu to też wygadywał swego czasu

Mlody jest. W ferajnie nie przeszedl jeszcze chrztu bojowego. Nie dostal zadania odstrzelenia biskupa. Wszystko przed nim. Jak sie da spuscic do kanalu to bedziemy mieli wiecej towarzystwa w szambie.

Ja od lat juz pisze, ze w Rzeczykatobolszewickiej nikt mnie nie reprezentuje. SLD ma zbyt wielu klenczonow. Zupelnie mi nie przeszkadza zeby Grzesia wybierali biskupi. Sam tego chciales Grzegorzu Dyndalo.

Ja zostalem juz przekonany do demokracji kreatywnej. Elektorat korygowac pod stienkoj.
          • sz0k Re: sratatata 07.05.11, 20:48
            rycho7 napisał:

> Ja od lat juz pisze, ze w Rzeczykatobolszewickiej nikt mnie nie reprezentuje.

E tam Rysiek, a ten 0,0000001 promila wyborców, twoich ziomali szajbusów z Antyklerykalnej Partii Postępu "Racja", to pies? smile))
            • rycho7 kazus KPN 07.05.11, 20:55
              sz0k napisał:

> z Antyklerykalnej Partii Postępu "Racja"

Nie gustuje w partyjkach zakladanych przez Ochrane. Wspolczesnie Ochrana nie zezwoli na likwidacje premiera aby chronic cara. Sawinkow to za mala rola dla mnie.
              • sz0k Re: kazus KPN 11.05.11, 20:00
                rycho7 napisał:

> sz0k napisał:
                >
                > > z Antyklerykalnej Partii Postępu "Racja"
                >
                > Nie gustuje w partyjkach zakladanych przez Ochrane.

Rysiek to ty masz jakieś zasady moralne jednak? smile)
    • gini Re: Zgadzam się w 100% z Włodkiem Cimoszewiczem 07.05.11, 18:43
      Odetchnelam , po przeczytaniu w czym sie zgadzasz z Wolodia.
      pozdrawiam
    • snajper55 Re: Zgadzam się w 100% z Włodkiem Cimoszewiczem 07.05.11, 21:21
      sz0k napisał:

> [i]Koalicja SLD - PO? Cimoszewicz: "Te partie mają wiele wspólnego"
      > Senator Włodzimierz Cimoszewicz powiedział Polskiemu Radiu, że z perspektywy dz
      > isiejszej sytuacji politycznej wariant, w którym te dwie partie musiałaby współ
      > pracować, staje się coraz bardziej prawdopodobny.

Skoro PiS współpracował zgodnie z Samoobroną, to mnie już żadna koalicja nie powinna nikogo zdziwić.

S.
      • sz0k Pawłow55 never fails n/txt 07.05.11, 21:26
        snajper55 napisał:

> Skoro PiS współpracował zgodnie z Samoobroną, to mnie już żadna koalicja nie po
        > winna nikogo zdziwić.
        • matelot Re: Pawłow55 never fails n/txt 07.05.11, 22:18
          Znów celny kopniaczek. Biedny sz0czek, pewnie mu te skarby już całkiem zmarnieją od tych kopniaczków. smile
          • sz0k mtołolot żywy przykład na prawdziwość tez 07.05.11, 22:26
            zawartych w wypowiedzi Cimoszewicza.
            • matelot Re: mtołolot żywy przykład na prawdziwość tez 07.05.11, 22:38
              Żywy, żywy... i dopuki żywy doputy będziesz się oglądał za siebie czy nie stoję za twoimi plecami.smile
              • sz0k Re: mtołolot żywy przykład na prawdziwość tez 07.05.11, 23:54
                matelot napisał:

> Żywy, żywy... i dopuki żywy doputy będziesz się oglądał za siebie czy nie stoję
                > za twoimi plecami.smile

Spadaj pedale.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka