rafi.raf 15.11.04, 12:35 skopiuje troche spaldiego i zapytam sie was o opinie na temat spotow "biedronka". jak sie wam podobaja? moja ulubiona to "mleko". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tompia Re: biedronka 17.11.04, 22:07 mleko jest świetne, aczkolwiek pokazuje poziom inteligencji klientow "biedronki". Odpowiedz Link
h32 Re: dżem z biedronki :) 02.12.04, 13:13 O co wam chodzi z tą Biedronką? Dlaczego akurat Biedronka?! Przecież te reklamy są żałosne i śmieszne na siłę. Rafi.raf - jesteś autorem tego dzieła i dlatego się pytasz? Odpowiedz Link
rafi.raf Re: dżem z biedronki :) 02.12.04, 13:21 nie jestem autorem tego dziela... ale znam autorke bardzo zdolna dziewczyna. przyznaje tez, ze pracowalem w agencji, ktora popelnila te reklame smieszne na sile? nie rozumiem tego argumentu. moim zdaniem trafiaja idealnie do grupy docelowej, w zabawny sposob nawiazuja do nazwy sieci (beznadziejnej swoja droga). uwazam, ze jest to jedna z lepszych reklam ostatnio pojawiajacych sie w telewizji. Odpowiedz Link
darwina Re: dżem z biedronki :) 02.12.04, 20:50 Może nie jestem grupą docelową reklamy Biedronki, ale reklama mnie bardzo drażni i denerwuje. A najgorsze, że mój 3-letni synek na pytanie:"Filipku, i co, smakuje ci szynka?" Odpowiedział:"Tak, to z biedronki"): No cóż... Ja w każdym razie z mężem, który pracuje w marketingu, zgodnie móżąc tą reklamę:" Co za beznadzieja". Odpowiedz Link
karmilla Re: biedronka 08.12.04, 16:38 lubię je. Na tle tego co ostatnio pokazują miedzy filmami (i w ich trakcie) Biedronka wypada nieźle. Jednak wziąwszy pod uwagę sieć, to szkoda takiej reklamy na taki badziew. Odpowiedz Link
geograf Re: biedronka 20.12.04, 00:26 owszem, reklamy nie mają rozbudowanej treści, nie grzeszą metaforami i drugimi dnami, ani pięknymi widokami. Fakt. Ale mnie bawią prostotą i grą słów. Moim zdnaiem dobry pomysł Czy ktoś wie skąd można ściągnąć te reklamy, albo czy ktoś mógłby mi je udostępnić do ściągnięcia na dysk? Odpowiedz Link
mlasku Re: biedronka 02.01.05, 07:04 a co tu zdobywać? Wszystkie spoty Publicisu są dostępne na www.publicis.pl A co do samej kampani. To osobiście, bardzo mnie zaskoczył (pozytywnie) "Dżem". W porónwnaniu, z tym co było wcześniej, spot był rewelacyjny. Ale "Szynka" wydaje mi się już naciągana. Może to ze względu na marnego aktora, niemniej takie odnosze wrażenie. Odpowiedz Link
geograf Re: biedronka 02.01.05, 15:23 Dziękuję bardzo! nie wiedziałem Jako laik, mam pytanie: dlaczego nie wszystkie agencje udostępniają reklamy na swoich stronach www? prawa autorskie? Odpowiedz Link
mlasku Re: biedronka 02.01.05, 16:08 Nie, to raczej kwestia podejścia do strony internetowej. W interesie zarówno agencji, jak i klienta jest, żeby daną reklamę obejrzało jak najwięcej ludzi. Więc skrajną głupotą (IMHO) byłoby utrudnianie chętnym do obejrzenia, dostępu do swoich produkcji Tym bardziej, że są one i tak dostępne w internecie, z tym, zwyczajnie trudniej do nich dotrzeć. Odpowiedz Link
geograf Re: biedronka 02.01.05, 17:02 Jednakże już na samej stronie Publicisu jest pewne niedociągnięcie: reklamy można albo obejrzeć, albo pobrać- np. Castoramy to nie dotyczy, można ją tylko obejrzeć,a ja jeszcze nie umiem jej zapisać... Czyli to sprawa tylko i wyłącznie agencji... znasz jakąś stronę, niekoniecznie agencyjną, z polskimi reklamami? wciąż takich szukam... Odpowiedz Link
mlasku Re: biedronka 02.01.05, 17:31 Nie znam Polskiego archiwum. Aczkolwiek, naprawdę fajne reklamy można bez trudu znaleźć na torentach bądź przez P2P. Trochę fajnych spotów można też zawsze znaleźć na płytce dołączanej do miesięcznika Press. Odpowiedz Link