Dodaj do ulubionych

Słowacja wprowadza nowe przepisy

IP: *.chello.pl 22.03.02, 08:25
Od 1 kwietnia żeby wjachać na SŁowacje należy mieć 50$ na 1 dzien pobytu i
ubespieczenie. Uważam to za staszną głupotę i ich strony, że utrudniają wjazd
na ich teren obywatelom RP którzy zostawiają u nich niemałe pieniądze (wiem bo
często jade na zakupy). Należy sobie zadać pytanie jak to sie ma w kontekscie
przystąpieniu naszych krajów do UE (planowanym na 2004 czyli za rok i 9
miesiecy). Czyzby granice mialy pozostac zniesione tylko na papierze???
Obserwuj wątek
    • Gość: GP Re: Słowacja wprowadza nowe przepisy IP: 217.153.60.* 22.03.02, 08:29
      Przecież nie chcemy do unii (może oni też)?
    • Gość: gaduła Re: Słowacja - ubezpieczenie mój przypadek ! IP: *.IOd.krakow.pl 22.03.02, 09:36
      W zeszłym roku byłem na Słowacji w Tatrach. Miałem tam wypadek i jak się
      pózniej już po powrocie do kraju okazała złamane dwa źebra. Miałem też ze sobą
      kartę ubezpieczenie Warty SA na 20 000 dolarów USA na 10 dni. W dwu miejscach w
      przychodniach w Starym Smokowcu i Tatrzańskiej Łomnicy nie chciano w ogóle ze
      mna gadac żadając gotówki za udzielenie porady lekarskiej pomimo pokazania
      ważnej karty ubezpieczenia !
      Dopiero w szpitalu w Popradzie zrobiono mi rtg klatki piersiowej (to był horor
      jak musiałem się kłaść na stół!) ale rtg nic nie bylo widac - zła projekcja,
      dali mi jedynie srodki przeciwbólowe i musialem zaplacic gotówką !
      gdyby został na obserwacji w szpitalu to powiedzieli że wtedy beda dzwonić do
      warty
      A tak o dzwonieniu na numer awaryjny Warty do Polski nie chcieli w ogóle gadać !
      W kraju na klinice ortopedii w Krakowei gdzie mnie po powrocie do kraju zbadano
      to był luksus ! Zrobiono mi dwa zdjęcia obracając stół rtg do pionu i nie było
      tego bólu,
      A jak zgłosiłem się do Warty SA w Krakowie o zwrot kosztów - to zrobiono mi
      wielka łaskę twierdząc że trzeba było dzwonić do nich ze Słowacji, i ze oni
      teraz mi robia łaskę że wyplaca mi 125 złotych za koszty leczenia na slowacji,
      Tylko te barany nie wiedziały ze miałem ze sobą świadka moich wypadków na
      Słowacji - przyjaciela agenta PZU który mi pomagał w tych moich wizytach po
      lekarzach i sam sie zastanawiał ja by to bylo w jego firmie !
      a ja byłem gotowy skarżyć Wartę w sądzie !
      Tak że czytajcie dokładnie warunki ubezpieczenia i liczcie tylko na siebie,
      bo pamiętaj że taniej dla firmy wychodzi sprowadzenie zwłok do kraju niz
      leczenie ciebie zagranicą !
      A Slowacy na nas zarabiaja i to dobrze !
      A jak sie nie podoba to bedziemy jechac trochę dalej na Węgry czy do Austrii

• Gość: elwer Re: Słowacja wprowadza nowe przepisy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 22:48
      Gość portalu: MO napisał(a):

> Od 1 kwietnia żeby wjachać na SŁowacje należy mieć 50$ na 1 dzien pobytu i
      > ubespieczenie. Uważam to za staszną głupotę i ich strony, że utrudniają wjazd
      > na ich teren obywatelom RP którzy zostawiają u nich niemałe pieniądze (wiem bo
      > często jade na zakupy). Należy sobie zadać pytanie jak to sie ma w kontekscie
      > przystąpieniu naszych krajów do UE (planowanym na 2004 czyli za rok i 9
      > miesiecy). Czyzby granice mialy pozostac zniesione tylko na papierze???
      Kolejna bzdura,którą można wymyslić tylko w kraju takim jak Słowacja lub Polska.
      Jak nie chcą pieniędzy z turystyki to ich strata.Zawsze byłem zdania że czesi
      dobrze zrobili pozbywając się takich głupków jak słowacy,widać to już teraz
      po poziomie rozwoju tych krajów.A jak chcecie jechać na słowację to zawsze można
      powiedzieć że tylko na jeden dzień i kto to sprawdzi chyba że wprowadzą jakies
      formulaże.Przepis jest poprostu martwy.Można też powiedzieć że jedziemy tranzytem
      np. na węgry.
      • Gość: Michał Re: Słowacja wprowadza nowe przepisy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 22:52
        Te przepisy są dla Ukraińców , Rumunów, Ruskich, a nie dla Polaków !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka