Dodaj do ulubionych

"Lewicowi" kawiorowcy jednoczą szeregi

12.04.13, 16:13
Dziwne że jeszcze ktoś chce układać się z Palikotem. A polityczny cwaniak Kwaśniewski przekona się niebawem do czego prowadzi zadawanie się z tym indywiduum.
Obserwuj wątek
    • rycho7 problem ze zdefiniowaniem lewicy 12.04.13, 16:49
      wikul napisał:

> Dziwne że jeszcze

W ostatnich latach poglebia sie moje przekonanie, ze nie wiem co to jest i jak odroznic lewice.

Platforma Obywatelska ze wzgledow populistycznych realizuje dosc rozbudowany program lewicowy. Nie moge powiedziec, ze to calkowicie zle dla Polakow. Bardzo mnie denerwuje Rostowski ale dobry ksiegowy z drewniana pala pruskiego kaprala jest niezbedny dla panstwa przywislanskiego.

Palikot wyglada na konia trojanskiego jakiego Tusk wyekspediowal dla rozwalenia SLD. Dla PO SLD jest realnym wrogiem bo realizowaloby dokladnie taka sama polityke jak PO. Nazywanie w tej sytuacji SLD lewica niczego nie wyjasnia.

Kwaśniewski ma wrazliwosc lewego golenia. Jemu wiec lewicowosci nie da sie odmowic.

Podstawowym pytaniem jest czy wspolczesnie jakakolwiek lewica jest potrzebna. Moze wystarczy Zjednoczony Front Syndykalistow solidarnych i niesolidarnych (cokolwiek by to znaczylo). Byloby na kogo posylac czolgi obsadzone zolnierzami wykletymi w 1970 roku. Moze Margaret pokropilaby ich z zaswiatow cieplym moczem bez bezczeszczenia.
      • wikul Re: problem ze zdefiniowaniem lewicy 12.04.13, 17:06
        rycho7 napisał:

> Podstawowym pytaniem jest czy wspolczesnie jakakolwiek lewica jest potrzebna. M
        > oze wystarczy Zjednoczony Front Syndykalistow solidarnych i niesolidarnych (cok
        > olwiek by to znaczylo). Byloby na kogo posylac czolgi obsadzone zolnierzami wyk
        > letymi w 1970 roku. Moze Margaret pokropilaby ich z zaswiatow cieplym moczem be
        > z bezczeszczenia.

No własnie, za lewicę robi już PiS, tylko lewicowym ateistom to nie odpowiada.
        • rycho7 Re: problem ze zdefiniowaniem lewicy 12.04.13, 17:39
          wikul napisał:

> lewicowym ateistom to nie odpowiada.

Gdzies w czasach Rewolucji Francuskiej liberalowie byli zdecydowanie prawicowymi ateistami. Pozniej wytrwalym wysilkiem pismactwa jakos sie to rozmylo. Wspolczesnie takze nie za bardzo wiadomo co to ten liberal. Zwolennik uwolnienia mszy trydenckich?

Ateizm nie jest tozsamy z programem ekonomicznym. Komunisci slusznie lecz zupelnie nieskutecznie uznali za swego glownego wroga V kolumne Belzebuba z Watykanu. Komunizm nie wejdzie ponownie do tego samego Styksu.

Religianctwo jest realnym problemem wspolczesnej ludzkosci. Ja nie musze gestem Reytana wzbraniac ludzkosci sepuku. Mam ta przewage nad gatunkiem, ze jestem z natury smiertelny.

Ostatnio odkrywalem z zadziwieniem w programie Republikanow USA elementy zalecane dla "lewicy" europejskiej. Racjonalizm w programach lewicy nie jest elementem namolnie dominujacym.
        • rycho7 "silna" dintojra wolskiej hewry 12.04.13, 17:46
          wikul napisał:

> No własnie, za lewicę robi już PiS

Katobolszewia jest populistyczna wiec obiecuje lewicowe gruszki na wierzbie. W praktyce ekonomicznie popiera wielki kapital jak Hitler i bolszewicka CzeKe jak Stalin. Komintern maja w Watykanie z Franzem w roli Georgi Dymitrowa. Pawlak wiernie broni Reichstagu.
      • pikrat Re: problem ze zdefiniowaniem lewicy 12.04.13, 17:41
        Kwaśniewski poniósł konsekwencje braku umiejętności odmawiania klerowi katolickiemu. Szkoda, ze ta prawda nie wyszła natychmiast na jaw bo politycy dowiedzieliby się do czego prowadzi spolegliwość wobec kleru: jak cię nie upiją to okradną.smile
        • rycho7 lewicowa wrazliwosc jak kaktus na dloni? 12.04.13, 17:53
          pikrat napisał:

> Szkoda, ze ta prawda nie wyszła natychmiast na jaw

Do szeregow przeniknelo zbyt wielu zaciskaczy powiek formowanych na ministranckich prawidlach doodbytniczych.

Marna resztka widziala nagiego krola ale milczala zgodnie z nawykami pieknoduchow. Prawdziwi czekisci do dzis zapijaja sie w podziemiach. Pisza raporty i zgodnie z nawykami natychmiast je pala w popielniczkach i topia w kiblach.
          • pikrat Re: lewicowa wrazliwosc jak kaktus na dloni? 12.04.13, 20:35
            A Ty wiesz, że dziś pokazywali w telewizorni Kwacha świeżo najebanego? Coś tam usiłował mądrze gadać ale sprawa się rypła bo mu ponownie filipińską chorobę zarzucono. Tym razem na Głódzia nie zwali. Palikot stał obok jak zamurowany. Już nie ma na kim oprzeć Plusa. W sumie kiepsko, ale doświadczony polityk jakim niewątpliwie jest Kwaśniewski powinien wiedzieć, że nie wchodzi się po raz drugi do tej samej rzeki, tym bardziej w stanie wskazującym na....
            Gdybym nawet gdzieś tam kiedyś myślami błądził i roztaczał wizje nowoczesnej lewicy to trzeba realistycznie kochać PO bo zwycięstwo wariatów to koniec z Polską.
            • wikul Re: lewicowa wrazliwosc jak kaktus na dloni? 12.04.13, 20:43
              pikrat napisał:

> A Ty wiesz, że dziś pokazywali w telewizorni Kwacha świeżo najebanego? Coś tam
              > usiłował mądrze gadać ale sprawa się rypła bo mu ponownie filipińską chorobę za
              > rzucono. Tym razem na Głódzia nie zwali. Palikot stał obok jak zamurowany. Już
              > nie ma na kim oprzeć Plusa. W sumie kiepsko, ale doświadczony polityk jakim nie
              > wątpliwie jest Kwaśniewski powinien wiedzieć, że nie wchodzi się po raz drugi d
              > o tej samej rzeki, tym bardziej w stanie wskazującym na....
              > Gdybym nawet gdzieś tam kiedyś myślami błądził i roztaczał wizje nowoczesnej le
              > wicy to trzeba realistycznie kochać PO bo zwycięstwo wariatów to koniec z Polsk
              > ą.

Palikot to wszystko odnotowuje. Przyjdzie czas że mu wytknie. Pamiętam jego zapewnienia o dozgonnej miłości do Tuska i moment kiedy mu wszystko wypomniał. To wyjątkowa menda o ku...kim charakterze, chociaż czasem palnie coś mądrego. Że ten stary wyjadacz Kwaśniewski daje się tak wodzić za nos.
              • rycho7 Re: lewicowa wrazliwosc jak kaktus na dloni? 12.04.13, 21:08
                wikul napisał:

> Że ten stary wyjadacz Kwaśniewski daje się tak wodzić za nos.

Palikot ze swojej gorzelni dostarcza Kwachowi skrzynkami wodke? Pilnuje zeby sie codziennie upijal i przychodzil naprany na wspolna konferencje prasowa? Nie sadzilem. ze ten Palikot taki przebiegly.
              • pikrat Re: lewicowa wrazliwosc jak kaktus na dloni? 12.04.13, 21:24
                Coś mi się wydaje, że "stary wyjadacz" zawiódł i że prawdziwym "starym wyjadaczem" okazał się Miller. A jeszcze niedawno pisałem, że powinien już zasiąść w bujanym fotelu w ciepłych kapciach. W sumie źle się dzieje, bo nowoczesna lewica mogłaby zastąpić bezideowy PSL, ale rzecz rozbija się o brak charyzmatycznego przywódcy (Miller ma 70 lat) i wszystko wskazuje na to, że SLD za jakiś czas będzie musiało przymierzyć się do kanapy...
                • rycho7 brak charyzmatycznej idei 13.04.13, 06:24
                  pikrat napisał:

> rzecz rozbija się o brak charyzmatycznego przywódcy

Moim zdaniem feler jest w bazie nie w nadbudowie. Olejniczaka niechaj charyzmatycznie biskupi sobie wybieraja na czlonki. Napieralski moze charyzmatycznie wspolpracowac z Arlukowiczem.

Socjaldemokracja musi grac wedlug regul beneficjentow obecnego ustroju. Beneficjenci sa za fasada "panstwa dobrobytu" najnizszym kosztem. Jak w tej grze pokonac partie wladzy populistow?

Spedalenie sie jako lewicowosc jest nie namolnie populistyczne.

Problemy zasadnicze nie sa ani populistyczne ani nie znajda poparcia beneficjentow ustroju. Lepiej placic UE kary za pierdzenie w kanapy.

Wspolczesnosc potwierdza leninowska krytyke socjaldemokracji. Co absolutnie nie oznacza parcia na powtorke z rozrywki stalinizmu. Lewicy, o ile cos takiego istnieje, brak wizji przyszlosci. Przyszloscia nie jest trwanie w marazmie zachowania status quo. Wyjscie z marazmu grozi politurze dobrobytu ciemnych mas.

Jak porywac do zadbania o sukces wnukow lud, ktoremu nie chce sie miec dzieci?
            • rycho7 aspirujesz na Pawke Morozowa? 12.04.13, 21:13
              pikrat napisał:

> trzeba realistycznie kochać PO

Jak mus to mus. Czy polnocno koreanskie szkolenie emocji wystarczy?
    • ada08 Obietnice wyborcze 13.04.13, 07:22
      Europa+ ustami Kwaśniewskiego obiecuje swoim przyszłym wyborcom, że... wystartuje w wyborach do PE. I to mi się nawet podoba: żadnych pustych obiecanek, uwodzenia wyborców, żadnego roztaczania atrakcyjnych wizji gruszek na wierzbie, tylko konkretnie i szczerze.
      Dyskusja: czy pajac Palikot będzie obecny na kongresie, prowadzona jest z całą powagą, również w mediach. I to też jest dobre. Teatrzyk komediowy Europa+ otwiera podwoje.
      a.
      • rycho7 Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 07:38
        ada08 napisała:

> Dyskusja: czy pajac Palikot będzie obecny na kongresie, prowadzona jest

Istota konia trojanskiego polega na tym, ze trzeba go wprowadzic do wnetrza. Z zewnatrz moze jedynie zepsuc powietrze.

Ja sie dodatkowo glowie, czy obecnosc Palikota cokolwiek zmieni. Jak Miller moze zmienc trasy mojego codziennego joggingu. Nie zmusi mnie abym ruszyl dupe bo bez niego ruszam. Trasy mam wygodne dla mnie. Mam zmienic na wygodne dla niego albo ministra finansow?

> Teatrzyk komediowy

Scena polityczna przywisla nie ma lepszego repertuaru. A i ten mniej niz mierny.
        • ada08 Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 16:30
          rycho7 napisał:

> zmienc trasy mojego codziennego joggingu. Nie zmusi mnie abym ruszyl dupe bo
          > bez niego ruszam. Trasy mam wygodne dla mnie.

Ja też lubię biegać rano po moich wygodnych trasach, takich bezkresnych... podmiejskich...
          Ale nie codziennie ruszam dupę, raczej 3 razy w tygodniu się staram. Niestety, obecnej wiosny ruszać się po tym błocie nie zawsze się udaje bez szwanku (i to nie jest jakaś, za przeproszeniem, metafora...)
          a.
      • wikul Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 11:07
        ada08 napisała:

> Europa+ ustami Kwaśniewskiego obiecuje swoim przyszłym wyborcom, że... wystartu
        > je w wyborach do PE. I to mi się nawet podoba: żadnych pustych obiecanek, uwodz
        > enia wyborców, żadnego roztaczania atrakcyjnych wizji gruszek na wierzbie, tylk
        > o konkretnie i szczerze.
        > Dyskusja: czy pajac Palikot będzie obecny na kongresie, prowadzona jest z całą
        > powagą, również w mediach. I to też jest dobre. Teatrzyk komediowy Europa+ otwi
        > era podwoje.
        > a.

Podobam i się Twoja ocena. Szczerość aż do bólu. Idziemy tam żeby tam być. No bo co ma obiecać narcyz - celebryta Kalisz, narzekający na wyjątkowo skromne sejmowe dochody? Że sprzeda jaguara i to co dostanie za niego odda ubogim?
        • ada08 Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 16:37
          wikul napisał:

> o co ma obiecać narcyz - celebryta Kalisz, narzekający na wyjątkowo skromne sej
          > mowe dochody? Że sprzeda jaguara i to co dostanie za niego odda ubogim?
          >

Wikulu, ten Kalisz to (z mojej strony) tylko litość i trwoga, żałosny dureń.
          a.
          • rycho7 Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 17:12
            ada08 napisała:

> Kalisz to (z mojej strony) tylko litość i trwoga, żałosny dureń.

Co do tego ma Kalisz? Bycie z lewej strony jest nieostre. Bo nie wiadomo czym niby to lewo ma sie odrozniac od pozostalych stron swiata wlaczajac w to gore i dol. Denne jest wszystko.

Millera tlumacza, ze aby wstapic do UE dawal biskupom wszystko co chcieli. Obecnie KaKa pokazuje kto tu rzadzi wszystkimi tymi vitrami, pedalami, kazaniami w Srode itp. SLD nie jest w stanie naprawic szkod, ktore porobilo. Ja takze chetnie okradlbym NBP, przechulal wszystko a pozniej stworzyl program zwrotu wszystkiego przez nastepne 2000 pokolen. Piekny program.
            • oko_ala_maroko Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 17:34
              Dawał Miler razy kilka a powieźli Kalisza. Hi hi hismile
              Wszystko to małe piwo w dużym kuflu z odbitym uchem. Księża będą się żenić - to jest news.
              Ciekawam co się będzie społeczeństwu bardziej opłacało. Czy wzięcie na utrzymanie księdza z rodziną czy tolerowanie macanek na zakrystii.
              A ja się rozejrzę za jakim biskupem bom już niemłoda a biskup to już pewnie dorobiony jest i da sie z niego jaki grosz wydusić na puder czy podpaski.smile
              • wikul Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 18:22
                oko_ala_maroko napisała:

> Dawał Miler razy kilka a powieźli Kalisza. Hi hi hismile
                > Wszystko to małe piwo w dużym kuflu z odbitym uchem. Księża będą się żenić - to
                > jest news.
                > Ciekawam co się będzie społeczeństwu bardziej opłacało. Czy wzięcie na utrzyman
                > ie księdza z rodziną czy tolerowanie macanek na zakrystii.
                > A ja się rozejrzę za jakim biskupem bom już niemłoda a biskup to już pewnie dor
                > obiony jest i da sie z niego jaki grosz wydusić na puder czy podpaski.smile

Ale i nie bardzo stara, skoro podpaski potrzebne. A jak by się trafił jaki Głódź?
                • oko_ala_maroko Re: Obietnice wyborcze 14.04.13, 08:56
                  Jestem jeszcze wciąż w wieku rozrodczym.wink Głódź odpada, już miałam jednego pijaka.
          • wikul Re: Obietnice wyborcze 13.04.13, 18:19
            ada08 napisała:

> wikul napisał:
            >
            > > o co ma obiecać narcyz - celebryta Kalisz, narzekający na wyjątkowo skrom
            > ne sej
            > > mowe dochody? Że sprzeda jaguara i to co dostanie za niego odda ubogim?
            > >
            >
            > Wikulu, ten Kalisz to (z mojej strony) tylko litość i trwoga, żałosny dureń.
            > a.

W pełni się zgadzam. Zastanawiam się tyko kto mu napędza te sondaże, oprócz jego samego, oczywiście.
          • wikul Re: Obietnice wyborcze 16.05.13, 18:28
            ada08 napisała:

> Wikulu, ten Kalisz to (z mojej strony) tylko litość i trwoga, żałosny dureń.
            > a.

Święte słowa, też tak uważam, tylko skąd się biorą takie entuzjastyczne opinie o nim? Media dają się uwodzić?
            • rycho7 Re: Obietnice wyborcze 16.05.13, 19:53
              wikul napisał:

> tylko skąd się biorą takie entuzjastyczne opinie o nim?

Banal. Wystarczy, ze Ty jestes dla niego tlem.
              • wikul Re: Obietnice wyborcze 16.05.13, 20:52
                rycho7 napisał:

> Banal. Wystarczy, ze Ty jestes dla niego tlem.

Próżnoś repliki się spodziewał,
                Nie dam ci prztyczka, ani klapsa,
                Nie powiem nawet pies cię jebał,
                Bo to mezalians byłby dla psa."
                J.Tuwim
                • rycho7 doskonala egzemplifikacja 16.05.13, 20:59
                  wikul napisał:

> rycho7 napisał:
                  >
                  > > Banal. Wystarczy, ze Ty jestes dla niego tlem.
                  >
                  > Próżnoś repliki się spodziewał,
                  > Nie dam ci prztyczka, ani klapsa,
                  > Nie powiem nawet pies cię jebał,
                  > Bo to mezalians byłby dla psa."
                  > J.Tuwim
            • jaceq Ostrożnie mijaj 17.05.13, 01:00
              Kalisz!
              • rycho7 Re: Ostrożnie mijaj 17.05.13, 06:47
                jaceq napisał:

> Kalisz!

Pan Kalisz a ja do Kutna. Zaprzeszla klasyka.

Czy ktos mi wyjasni dlaczego w SLD (choc nie tylko) musi obowiazywac centralizm demokratyczny? Ja jako ewentualny wyborca obawialbym sie udusic w przenajswietrzych bzdzinach lidera.

Dlaczego SLD nie moze sie przecisnac do mnie ze swa oferta programowa? Mam betonowe serce po lewej stronie. Jestem sklonny wejsc na jakas strone internetowa i poczytac. Mlodosc beniaminka biskupow Olejniczaka nie starczyla aby wykorzystac internetowe postempactwo?
    • wikul Re: "Lewicowi" kawiorowcy jednoczą szeregi 17.04.13, 11:53
      W tym samym czasie dołem ekranu telewizora płynęły informacje, że Jaruzelski, Miller, Oleksy i Kwaśniewski (wszyscy b. PZPR) szykują się na kongres lewicy i już za łby się biorą, bo chodzi im o jedność lewicowego ruchu. A nie ma lepszej recepty na jedność, niż się podzielić i prać między sobą, ile wlezie. Okazało się, że programy lewicy i prawicy, tworzone przecież dla lepszej przyszłości Polski, są identyczne. Kto z kim na pewno się nie spotka, kto na kogo śmiertelnie się obraził, kogo nie będzie na kongresie, jeśli pojawi się Wałęsa, a kto zrezygnuje z udziału, jeśli zaproszą Palikota. PiS ma to sprawdzone. Kaczyński nigdy nie poda ręki Komorowskiemu, a Tuska obejdzie kołem o średnicy nie mniejszej niż 200 m, i to od nawietrznej.

www.polityka.pl/spoleczenstwo/felietony/1541109,1,pies-czyli-kot.read#ixzz2QiGCw6aq
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka