Dodaj do ulubionych

Polska jest w stanie wojny z Niemcami

05.09.15, 13:45
słyszałem, ze Niemcy kategorycznie odmawiają podpisania z nami traktatu pokojowego. Czyli formalnie od 1 września 1939 r. nadal jesteśmy z nimi w stanie wojny.
Niemcy nie chcą podpisać, bo mają do Polski ukryte pretensje terytorialne.
A ponieważ Niemcy stają się kalifatem, to pretensje do nas będą mieli brodaci.
Dlatego też powinniśmy silnie ufortyfikować granicę na Odrze i Nysie, przywrócić kontrolę na przejściach.
No i olać Zachód a zbliżyć się z Rosją, Białorusią, Węgrami, Czechami i Słowacją bo z tymi krajami tworzymy (jeszcze) okopy cywilizacji europejskiej właśnie.
Obserwuj wątek
    • jerycho666 byla bezwarunkowa kapitulacja 05.09.15, 16:44
      perla napisał:

> Niemcy kategorycznie odmawiają podpisania z nami traktatu pokojowego.

Polacy byli jako zdobywcy w Berlinie. Do traktatu konieczne byloby finansowe podsumowanie gwaltow sowieckiej swoloczy. Chcesz sie podczepic? Pare groszy ci zal?

> Czyli formalnie od 1 września 1939 r. nadal jesteśmy z nimi w stanie wojny.

Wy Towarzyszu bez watpienia. Natomiast kamieniokupa poprzez ciaglosc prawna nie jest. Aby odrzucic ciaglosc prawna z PRL (republika sowiecka) nalezaloby oddac tzw. Ziemie Odzyskane. To nie wymaga traktatu pokojowego. Mowi sie sorry Batory i zabiera zabawki z piaskownicy.

> Niemcy nie chcą podpisać, bo mają do Polski ukryte pretensje terytorialne.

Jednak to kamieniokupnicy maja pretensje o brak ciaglosci prawnej.

> A ponieważ Niemcy stają się kalifatem, to pretensje do nas będą mieli brodaci.

Pojednaja sie na Uralu z tymi z Xingjangu.

> Dlatego też powinniśmy silnie ufortyfikować granicę na Odrze i Nysie, przywróci
      > ć kontrolę na przejściach.

Latwiej oddac to co zagrabiliscie Banderowcom.

> No i olać Zachód a zbliżyć się z Rosją, Białorusią, Węgrami, Czechami i Słowacj
      > ą bo z tymi krajami tworzymy (jeszcze) okopy cywilizacji europejskiej właśnie.

Nie okopy lecz latryny. Wyglada podobnie. Zapach dopiero po kilku latach jest nie do odroznienia.
      • perla Re: byla bezwarunkowa kapitulacja 05.09.15, 17:05
        jerycho666 napisała:

> > A ponieważ Niemcy stają się kalifatem, to pretensje do nas będą mieli bro
        > daci.
        >
        > Pojednaja sie na Uralu z tymi z Xingjangu.

odpowiem tylko na to, bo reszta to bełkot.
        Faktem jest że Kitajce przejmują Syberię, i w końcu ją przejmą całkowicie.
        Dlatego też obszar między naszą granicą zachodnią i Uralem, musi nas odgrodzić od żółtych na wschodzie i spedalonych będących pod obcasem muslimów na zachodzie.
        To ma być obszar rasy białej i cywilizacji europejskiej. U was jest cywilizacja unijna, która nie ma nic wspólnego z europejską.
        Ale ty Rysiu tego nie zrozumiesz, lata trzymania was tam za mordę wyprały wam mózgi.
        My walczyliśmy z komuną, a wy poddaliście się bez walki pedałom i muslimskiej dziczy.
        Jesteście skończeni, zdychacie tam na Zachodzie.
        I nie miej złudzeń Rysiu, takich renegatów jak ty to nie przyjmiemy gdy będą cię muslimy goniły batem właśnie.
        • jerycho666 Re: byla bezwarunkowa kapitulacja 05.09.15, 17:22
          perla napisał:

> takich renegatów jak ty to nie przyjmiemy

W pewnym sensie nie mam co do tego watpliwosci. Dlatego w mojej wyobrazni widze sie jako przewodnika dla zielonych ludzikow pracych ze wschodu i laknacyh wykreslic Perle z listy proskrypcyjnej.

Okopy Swietej Trojcy padly, padnie tez Perla przed wieprze.

Ja cie osobiscie nie straszylem, wiec ty lepiej nie wybiegaj przed szereg.
        • qwardian Re: byla bezwarunkowa kapitulacja 06.09.15, 10:10

perla napisał:

> I nie miej złudzeń Rysiu, takich renegatów jak ty to nie przyjmiemy gdy będą ci
          > ę muslimy goniły batem właśnie.

To znaczy Rycho zwieje z pierwszym momentem, kiedy pogrożą mu palcem w momencie przechylania kieliszka z winem. Tragikomedia Rycha polega na tym, że on jest osobą świadomą. Naprawdę trudno się niego gniewać...
          • jerycho666 a nawet predzej 06.09.15, 12:12
            qwardian napisał:

> To znaczy Rycho zwieje z pierwszym momentem, kiedy pogrożą mu palcem w momencie
            > przechylania kieliszka z winem.

Widzisz jak mnie dobrze znasz. Ja juz zawczasu chce znalezc jak wino zastapic soma. No i bezpiecznie gdzie.

> Tragikomedia Rycha polega na tym, że on jest o
            > sobą świadomą. Naprawdę trudno się niego gniewać...

Tragikomedia to wlasciwe slowo. Wlasnie tak osobiscie traktuje, pojmuje real.
    • polski_francuz Durny, ja durny 05.09.15, 18:04
      Tyle tylko mozna powiedziec o tych glupotach.

Dwie rzeczy sie nasuwaja. Znow zakompleksione (wobec Niemcow) duraki poczuly wladze. A po drugie, zastanow sie troche jaki okres w historii przeywa Polska od 2004 i przystapieniu do EU dzieki wstawiennictwu Niemiec.

Popatrz sie lepiej na chlopakow Nawalki. Co prawda wczoraj nawalili, ale tylko przez dobrego bramkarza. Chlopaki chce sie z Niemcami mierzyc i z nimi wygrac.

Na boisku wlasnie

PF
      • webaholic Re: Durny, ja durny 05.09.15, 18:22
        Propaganda wyprała mózgi Polaków, którzy wyobrażają sobie, ze Niemcy to rozwinięty cywilizacyjnie naród. Dlatego być może niektórzy nasi rodacy rzeczywiście mają wobec zachodnich sąsiadów kompleksy. Tymczasem Niemcy to barbarzyńcy, którzy w obliczu zagrożenia ekonomicznego będą zabijali, kradli, palili miasta i co tam jeszcze wymyślą. Zresztą wystarczy do Dachau pojechać, żeby się z tą "wysoką kulturą" zderzyć a potem leczyć się trzeba na kozetce u psychoanalityka. Niemcy powinni być bogaci - to jedyna gwarancja pokoju. Znają tylko jedno prawo - dżungli. Niemcy mieszkający w Polsce deprecjonują Polskę na każdym kroku - moze to kompleksy. Słyszałem ostatnio od jednego z nich, ze Biskupim wcale nie jest powiedziane, że jest polski ( hmmm może wobec tego niemiecki?)
        • jerycho666 "cywilizacja" ciesniny Manycz Kercz. 05.09.15, 18:57
          webaholic napisał:

> Propaganda wyprała mózgi Polaków, którzy wyobrażają sobie, ze

W przyszlym roku bedzie 1050 rocznica tej propagandy.

> Niemcy to rozwinięty cywilizacyjnie naród.

Tak, moge potwierdzic Niemcy to rozwinięty cywilizacyjnie naród. Uwazam takze, ze inteligencja ludzi i ludzkosci jest przereklamowana.

> Dlatego być może niektórzy nasi rodacy rzeczywiście mają wobec zachodnich sąsiadów
          > kompleksy.

Bez watpiena ci, ktorzy sa ordynatorami w niemieckich szpitalach.

> Tymczasem Niemcy to barbarzyńcy, którz
          > y w obliczu zagrożenia ekonomicznego będą zabijali, kradli, palili miasta i co
          > tam jeszcze wymyślą.

Tak, potwierdzam, beda to robili. Bo sa normalni w obliczu zagrożenia.

> Zresztą wystarczy do Dachau pojechać, żeby się z tą "wysoką kulturą" zderzyć

Nie ma obowiazku czolkiem w mur.

> a potem leczyć się trzeba na kozetce u psychoanalityka.

Lepiej klinem opowiesciami o Rzezi Wolynskiej. Slowianski sielianki.

> Znają tylko jedno prawo - dżungli.

Widocznie wiedza co to prawo i maja do niego nalezny szacunek. Tak pluja polaczkom w twarz.

> Biskupim wcale nie je
          > st powiedziane, że jest polski ( hmmm może wobec tego niemiecki?)

Potwierdzam, Biskupim wcale nie jest powiedziane, że jest polski.
          Biskupim powstal w czasach gdy nie istnial zarowno narod Polski jak i narod Niemiecki. O ile wiem, to nie jest nawet potwierdzone, ze mieszkali tam wtedy Indoeuropejczycy. A gdyby mieszkali wtedy Indoeuropejczycy, to jest zarowno polski jak i niemiecki. Szczegolnie, ze kultura Sukow-Dziedzice wskazuje na potezna mieszanke etniczna sprzed Mieszka I.
          • webaholic Re: "cywilizacja" ciesniny Manycz Kercz. 05.09.15, 19:22
            Przykro być Niemcem w sumie. Europa traktuje Niemców jak parweniuszy. Rody królewskie wstydząc sie germańskich korzeni zmieniały nazwiska ( patrz Windsor) A to ambitny naród jest, trudno im się z porażką pogodzić. Do dziś cierpią, ze w USA przegrali wybory w sprawie języka i dlatego mówi się tam po angielsku. Szukają sobie potem takich Czechów czy Polaków, którym wmawiają swą teutońską wspaniałość. Psychiatra dobrze opisała tę jednostkę chorobową
            • jerycho666 Re: "cywilizacja" ciesniny Manycz Kercz. 05.09.15, 19:40
              webaholic napisał:

> Psychiatra dobrze opisała tę jednostkę chorobową

To juz moze pozostanmy przy tym. Potraktuje to jako skierowanie i udam sie na wizyte.

Uwazam za niezmiernie cenne, iz ustailismy wspolny poziom wymiany informacji (wspolny mianowniki). Wyzej ch.ja nie podskoczysz.
      • perla Re: Durny, ja durny 05.09.15, 18:26
        polski_francuz napisał:

> Dwie rzeczy sie nasuwaja. Znow zakompleksione (wobec Niemcow)

nie mam żadnych kompleksów wobec Niemiec. Kiedyś ich podziwiałem, dziś gardzę jak i innymi na Zachodzie.

> A po drugie, zastanow sie troche jaki okres w historii przeywa Polska od
        > 2004 i przystapieniu do EU dzieki wstawiennictwu Niemiec.

głosowałem za unią, teraz tego żałuję.
        Ta hołota wywróciła wszystkie wartości europejskie.
        Popatrz jak się zachwycali arabską wiosną. Te tępaki nie wiedzą, że demokracja to rzecz wstrętna Arabowi, i teraz jest potop na Europę.

> Popatrz sie lepiej na chlopakow Nawalki.

dzięki za ten przykład.
        Grali Polacy z mieszańcami.
        Gwoli sprawiedliwości to kilku Niemców w tej drużynie jeszcze jest, ale w reprezentacji Francji same czarnuchy są.

> Chlopaki chce sie z Niemcami mierzyc i z nimi wygrac.

ja też chcę aby Polacy mierzyli z NIEMCAMI, a nie z Turkami, Murzynami, Arabami i inną swołoczą pod szyldem Niemiec.
        Dlatego wschód Europy musi się od was odgrodzić i trzymać was na odległość od nas właśnie.
        • polski_francuz Wishful thinking 05.09.15, 18:33
          Swiat staje sie multikulti czy tego chcemy czy nie. Dlaczego? Ano winna glownie informacja, internet, twitter, google...malo kto planuje kariere w kraju gdzie sie zle dzieje. Idzie sie za forsa, za kariera. Chyba, ze sie kraj odetnie od swiata jak to robi Korea Polnocna.

Ten przyklad Ci sie podoba?

PF
          • webaholic Re: Wishful thinking 05.09.15, 19:00
            Multikulti w Polsce występowała masowo w średniowieczu, Polska znana była jako "państwo bez stosów", nie wplątaliśmy się w wojny religijne, byliśmy królestwem "obojga narodów". Nie zabijaliśmy Indian, nie łapaliśmy Murzynów w sieci. Zanik wielokulturowości to lata powojenne i komuna Daleko posunięta tolerancja per saldo nic nam nie dała. Spóźnionej w tolerancji Europce też nic nie da
            • jerycho666 skutek propagandy odmozdzajacej 05.09.15, 19:21
              webaholic napisał:

> Multikulti w Polsce występowała masowo w średniowieczu

Chodzilo o interes szlachty.

> Polska znana była jako "państwo bez stosów"

Znana glownie w polskeij politagitce.

> nie wplątaliśmy się w wojny religijne

Husyci, Prusowie, prawoslawie, Szwedzi, Turcja. Od gory i od dolu granic nie mamy.

> byliśmy królestwem "obojga narodów".

Potwierdzial to umowa Pierejaslawska.

> Nie zabijaliśmy Indian, nie łapaliśmy Murzynów w sieci.

Wbijalismy na pal, szubienice staly masowo. Grilowalismy kozy?

> Zanik wielokulturowości to lata powojenne i komuna

Jezuici z Plenuma KC.

> Daleko posunięta tolerancja per saldo nic nam nie dała.

Komisja Majatkowa miala co oddawac.
          • jerycho666 Re: Wishful thinking 05.09.15, 19:14
            polski_francuz napisał:

> malo kto planuje kariere w kraju gdzie sie zle dzieje.

Zle sie dzieje, to bardzo wzgledne pojecie. Czytalem o Argentynie pod koniec XIX wieku. Sprowadzali nafciarzy (roboli) z Polski. W ogole dawali duzo roboty. Arabusy jakos tam do roboty nie lgneli. Kim Ir Sen im Reytanem nie zalegl.

Demograficznie bylo 10 mezczyzn na jedna kobiete. Wiec polscy Zydzi prowadzili mafie, ktora sprowadzala z ojczyzny Zydowki do burdeli. Na poczatku jak zwykle nieswiadome.

W 1982 roku we wzorowej demokratycznie (w porownaniu z wojskowym koszmarem Polski) Syrii, jednego dnia lotnictwo wykonczylo w miescie Ham 10 tysiecy ludzi.

W tym obrazie powtarzam pytanie, gdzie sie zle dzieje?
            • polski_francuz Re: Wishful thinking 05.09.15, 20:48
              Czasy czasom niepodobne. Wlasnie przez to rozprzestrzenienie sie informacji. Strajkujacy robotnicy w Gdansku nie nosili potretu Schmidta a uchodzcy z Syrii ida do Niemiec niosac portret Merklowej.

O tempora o mores.

PF
              • jerycho666 co tez Bolek mial w klapie? 05.09.15, 20:57
                polski_francuz napisał:

> Czasy czasom niepodobne.

Za to ludziki jednakie.

> uchodzcy z Syrii ida do Niemiec niosac portret Merklowej.

Una tysz Wieczniedziewica?

Inzynier dusz to ty nie jestes.
                • polski_francuz Re: co tez Bolek mial w klapie? 05.09.15, 21:12
                  Ze ludzie sa podobni to prawda ale komu w Syrii lat 80-tych przyszlo by do glowy emigrowac do Seehofera? A dzisiaj dla uchodzcow na dworcu willkommen in Münichsmile

Smiac mi sie chce bo znam Bajuwarow i wiem jacy sa zapatrzeni w siebie. I maja za swojesmile

PF
                  • jerycho666 Re: co tez Bolek mial w klapie? 05.09.15, 21:38
                    polski_francuz napisał:

> Smiac mi sie chce bo znam Bajuwarow i wiem jacy sa zapatrzeni w siebie.

Sa. Jednoczesnie mam ich we wspomnieniach jako przemilych ludzi. Moze mam muzyczny talent grania na cytrze. Wystarczy tracic wlasciwa strune.
                    • polski_francuz Re: co tez Bolek mial w klapie? 05.09.15, 21:43
                      Sa za bogaci i za dobrze im sie dzieje. Uchodzcy zadbaja o lekkie wyrownanie szanssmile

Allez rycho ide spac, ogrod mnie troche zmeczyl.

Dobranoc

PF
                      • jerycho666 zaszachowali Jahwe 05.09.15, 21:55
                        polski_francuz napisał:

> Sa za bogaci i za dobrze im sie dzieje.

Mysla i pracuja. Wyprodukowali bombowiec B16. Mozesz im naskoczyc na puklerz.
              • jerycho666 wspaniala fotka Magdaleny Panek 05.09.15, 21:06
                polski_francuz napisał:

> O tempora o mores.

wyborcza.pl/1,95892,18711870,czy-polacy-jeszcze-wiedza-co-to-jest-czlowiek-list.html#BoxGWImg
                Jako cybernetyk zaczalem od policzenia ilosci pieter. Dworzec Keleti nie ma tylu.
                • polski_francuz Re: wspaniala fotka Magdaleny Panek 05.09.15, 21:13
                  Ze strachu to te panie raczej nie umieraja. Ale przynosza wam co maja w nadmiarze: dzieci. Bylo sie kochac bez prezerwatym. Adolf sie w grobie przewracasmile

PF
                  • jerycho666 Polacy ueber alles 05.09.15, 21:30
                    polski_francuz napisał:

> Ze strachu to te panie raczej nie umieraja.

wyborcza.pl/1,75477,18713617,putin-potwierdza-rosyjscy-zolnierze-sa-zaangazowani-w-wojne.html#TRNajCzytSST
                    "Wojna domowa w Syrii trwa od czterech lat.
                    ...
                    w Syrii - zginęło już 240 tys. ludzi.
                    "

W Warszawie w 1944 wystarczylo na to 63 dni. Ktos przyjmowal uchodzcow?

W Essen w zakladach Kruppa USArancy zbombardowali przymusowo zatrudnionych Powstancow Warszawscich z Brodna. Dali nam przyklad jak sie ratuje demokracje.
                    • polski_francuz Re: Polacy ueber alles 05.09.15, 21:39
                      Tak bym nie powiedzial. Perspektywa 30 lat na emigracja otwiera oczy na wiele polskich slabosci. Ale i moj Tata je miewal i go, mimo slabosci, nie przestalem szanowac.

W 2ws. uchodzcow przyjmowala Szwecja i Szwajcaria. Wszyscy inni sie bardziej czy mnie lomotali z Niemcami.

PF
                      • jerycho666 Re: Polacy ueber alles 05.09.15, 22:07
                        polski_francuz napisał:

> W 2ws. uchodzcow przyjmowala Szwecja i Szwajcaria.

Moj czeski krewny siedzial za pomaganie w ucieczkach do Szwajcarii. Inna krewna nie chciala do rodzimej Norwegii czekajac na powrot do Lwowa.

Ale jak to sie ma do rozstrzelanych dziesiatkow tysiecy? Tez moi krewni.

Pod Grunwaldem moi krewni walczyli po obu stronach. Kogo mam kochac bardziej? Mamusia, czy tatusie?

Bardziej szokujace okazaly sie dla mnie korzenie tysiace lat wstecz. Aryjczykiem jestem bardziej z polskiej strony niz z niemieckiej. A co dopiero z serbskiej, pasztunskiej. Nie mam kompleksow kryptoJude Hitlera.

Nie mam kompleksow aryjskosci. Jak bym mogl byc w tej mafii?
                        • polski_francuz Za duze powiekszenie 06.09.15, 09:15
                          czyli kontrast miedy synteza a analiza.

Twoja znajomosc historii i analiza sa jak mikroskop transmisyjny: widzisz tylko jeden detal. Ale za to wspaniale i niekiedy ten detal jest wielemowiacy.

Ja wole syntetyczny overview czyli, jesli juz, mikroskop optyczny. Mozna najwzyej do 400x powiekszyc ale widzisz calosc probki o wiele lepiej.

PF
                          • jerycho666 Re: Za duze powiekszenie 06.09.15, 09:34
                            polski_francuz napisał:

> czyli kontrast miedy synteza a analiza.

Masz czuja. Syntezy celowo nie prezentuje. Nie ryzykuje oceny czy kontrast jest jeszcze wiekszy czy mniejszy. Czyja prawda jest bardziej politycznie poprawna? Mowa jest srebram, a milczenie zlotem. Nie ja to uknulem. Ludzkosc ma 4 miliony lat doswiadczen. Troche sie uzbieralo.

Od lat juz obserwuje ten kontrast w moich lekturach. To wielce pouczajaca obserwacja kondycji ludzkosci. Twoj tytul jest sluszny zarowno odnosnie kondycji jak i ludzkosci.
                            • polski_francuz Re: Za duze powiekszenie 06.09.15, 10:51
                              Powinienem wybrac cybernetyke zamiast technologii. I tez dobrze ze nie ma tutaj konkursu na najspytniejszego forumowicza bo balbym sie z Toba szranki wstepowacsmile

A serio, postaraj sie moze do Andrzeja przyjechac. Celuje na 23 wrzesnia wieczorem albo 24 rano.

PF
                              • jerycho666 Re: Za duze powiekszenie 06.09.15, 12:07
                                polski_francuz napisał:

> Powinienem wybrac cybernetyke zamiast technologii.

Powiniennes byc zadowolony z tego co masz. Nie zauwazylem abys mial powody do kompleksu nizszosci. Raczej osiagnales/osiagasz sukces zyciowy.

Ostatnio z podziwem odkrywam zalety minimalizmu zyciowego. Nie na tyle abym pragnal ortodoksyjnie to stosowac. Moze sie we mnie odezwal Budda, hare Kriszna. W kazdym razie studiuje to co jest zrodlem, materialna podstawa metafory raju. Konkretny czas i miejsce jest genialnym punktem wyjscia do gnostyckiego odnalezienia Prawdy, do degustacji adamowej.

Juz wiem, ze w rzeczywistosci byly trzy raje utracone. Stary raj, pierwotny, nigdy nie byl utracony i istnieje do dzis. Jedynie interwencja boska moze ludzi stamtad wypedzic. Ludzie nie potrafia przekonac, moga jedynie wyrznac i na cale szczescie jeszcze nie zrobili tego. Niech im reka uschnie przed inicjacja Apokalipsy. Bo inaczej to sie nie skonczy. Tak czy owak i tak to sie tak skonczy. To moj ulubiony odglos tabunu galopujacego po stepie. To mi w duszy gra. Moje wprawne ucho slyszy tentent czterech koni, tych koni.

Co do 23/24 nigdy nie mow nigdy.
                                • polski_francuz Re: Za duze powiekszenie 06.09.15, 12:22
                                  "Powiniennes byc zadowolony z tego co masz"

Zawsze moze byc lepiej, to jest zasada perfekcjonisty i dla ktorej lubie Niemcow i zaluje ze u nich nie pracuje.

A serio, to mysle zgrubsza tak, ze masz warunki poczatkowe i brzegowe (data i kraj urodzenia) i masz wlasne rownanie (inteligencja, zasady i konsekwencja w ich wprowadzeniu). I po 60 latach, jak dozyjesz, to masz rezultaty.

Co do zadowolenia zyciowego to moja regulma jest taka, ze najlepiej dzialac na kilku polach (dla mnie praca, sport i rodzina). Na kazdym polu sa ups and down. Na szczescie przesuniete w fazie. No wciaz sie ma na jakims polu up i powod do usmiechusmile

Bo usmiech to wazna rzecz!

Bon appetit

PF
        • jerycho666 sluzby rosyjskie wykonaly norme 05.09.15, 19:04
          perla napisał:

> Dlatego wschód Europy musi się od was odgrodzić i trzymać was na odległość od n
          > as właśnie.

Nienawidzimy sie w Bolanda juz tak, ze konieczna jest pomoc humanitarna Iskanderami z Kaliningradu. Podobna byla dla Helsinek w 1938.

Perla nawoluje do przywrocenia Ukladu Warszawskiego. Ja jednak obstawiam wczesniejsza rewindykacje granic Imperium Romanowow. Jakos da sie ustalic Federacje z ziomkami Katarzyny Wielkiej.

Panslawizm do czeskiej Prahy jednak nie doczlapie.
          • qwardian Re: sluzby rosyjskie wykonaly norme 05.09.15, 20:39

jerycho666 napisała:

> Panslawizm do czeskiej Prahy jednak nie doczlapie.

Przyglądając się nastrojom w Dreźnie i Miśni nie wykluczam, że opinia Perły może okazać się minimalistyczna i to bez potrzeby operacji budziszyńskiej, albo łużyckiej, bo Bundeswehra w odróżnieniu od niemieckich mediów wydaje się nam być bardzo przychylna i oddaje nam w prezencie Leopardy w cenie dolar za sztukę...
            • jerycho666 Re: sluzby rosyjskie wykonaly norme 05.09.15, 21:02
              qwardian napisał:

> Bundeswehra w odróżnieniu od niemieckich mediów wydaje się nam być
              > bardzo przychylna i oddaje nam w prezencie Leopardy w cenie dolar za sztukę...

Bundeswehra docenia Powstanie Warszawskie. Docenia w sensie umiejetnosci liczenia pieniedzy. To ich odwieczna umiejetnosc, AKowcom w Wilnie tez chcieli dac bron. Przed. Jak przyszly ruskie to akurat tej broni zabraklo. Ale biuro podrozy KK bylo niezawodne, Kolyma Korps.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka