Dodaj do ulubionych

Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę..

19.04.21, 07:40
Już nie..

https://images89.fotosik.pl/494/85a02396cbc7e551med.jpg
https://images90.fotosik.pl/493/74098d968eb1da99med.jpg
https://images89.fotosik.pl/494/e45015e3f5faafd6med.jpg
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 08:06
      https://images91.fotosik.pl/493/84da05108e5da52bmed.jpg
      https://images92.fotosik.pl/494/9bdf706eff37d6damed.jpg
      https://images90.fotosik.pl/493/08e4512c1fd74496med.jpg
      • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 09:57
        O proszę a tu inna opowiastka z cyklu: czy leci z nami pilot:
        Tesla's Autopilot 'tricked' to operate without driver www.bbc.co.uk/news/technology-56854417
        • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 10:20
          Nie przekroczy drzwi mojego garażu, ale pierwsze co globaliści zdelegalizują to kierownica. Jestem przygotowany na ten moment i nie będę w Szoku..
          • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 10:46
            No nie wiem czy zdołają jeszcze coś zepsuć.. właśnie badają czystośc sieci Elona. Uśmieskie restrykcje obejmują cała „ruska działalność”
            Przedwczorajsza wpadka z wywaleniem w sieć danych policji, pokazała ze i u nas zdali sobie sprawę jak groźni dla bezpieczeństwa są piraci kierujący zdalnie, systemami...

• qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 11:03
              Zdaję się na własną sieć w mózgu zdając sobie sprawę, że moje oszczędności są mniej bezpieczne niż skarby odkrywane przez archeologów, bo tych już nikt się nie dokopie. Brick and mortar..
              • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 11:17
                Głównie o to właśnie idzie ze dane ciekna przez „zabite dechami” okna.
                Pirat wyłamał w nich klamki i ćmił fajkami zakłócając domowy mir. Na gorze, sądziło, ze ma atesty na nowe ramy...
    • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 08:31
      Obrazki z wystawy?
      /k’woli muzycznej odpowiedzi na jemisjejowy wątek/
      A zupełnie w temacie,
      po dachówkach domy wyglądają jak counsilowskie? Tam podobny projekt-fotowoltaika liczy sobie grubo ponad 20 lat...
      Nie mów, qw, ze dałeś się złapać na e-panel z „kolumna Zygmunta” w pakiecie?

• kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 08:33
        Serdeczne przepraszan, kolegę jen,
        jenisjejowy wątek, oczywiście.
        Mamdobradykcjemamdobradykcje
      • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 08:44
        Chciałem unosić się na fali mody, ale w porę złapałem za głowę.
        • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 08:51
          Się nasuwa ,ze to raczej złapanie się za dach. Ale przewiduje ze nie dajesz się złapać na takie stare pirackie numery, ze skojarzeniami połączeniami?
          • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 09:14
            Z przerażenia omal nie uciekłem na dach. Przeczytaj POniższe Kaleczko.

– Dotarliśmy do informacji, że w przypadku pożaru dużego obszaru paneli słonecznych w Niemczech zdecydowano się na ostrzał pola z ostrej amunicji. Zniszczenie płonącej instalacji w ten sposób okazało się łatwiejsze i bezpieczniejsze niż gaszenie konwencjonalne – powiedział cytowany przez „Dziennik Gazetę Prawną” Tomasz Siwek, rzeczoznawca ds. zabezpieczeń przeciwpożarowych.
            • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 09:30
              No widzisz miałeś szczęście, ze to tanie dzbany i nie skojarzyli z Siwakiem.
              • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 11:40
                -Kaleczko, to 70-letnia technologia krzemowa, która jest w swoim zmierzchu, bo opiera się na falach podczerwonych. Nasza planeta żyje na dzięki ultravioletowi, z której nasze roślinki czerpią , żyją, rozmnażają się i faktycznie nadchodzi moment kiedy Słoneczko zapewni nam egzystencję.

Najpierw lekcja: muzeum.pgi.gov.pl/lekcje_int/efekt/promieniowanie.htm

A następnie technologia ogniw perowskitowych, zwanych w świecie anglosaskim Perovskite. Ja wtedy te panele założę, bo czerpią z promieni które penetrują chmurki, są łatwe w produkcji i tańsze, a czy bezpieczne, się okaże po laboratoryjnych króliczkach, którzy je pierwsze zakupią..
                • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 18:57
                  Bardzo dziękuje za naukę.
                  Mam pełna świadomość fotosyntezy, zwlaszcza teraz gdy i w moim życiu nadchodzi czas, na ławeczkę, słoneczko i kapelusze.
                  • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 19:53
                    Teraz na mnie czas, bo przeoczyłem wczoraj. Na TVN Info będą powtarzać, pewnie nic tam nie ma czego nie wiem, ale czuję się zobowiązany płacić rachunki XL i braci Michnik za obecność tu
                    • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 20:03
                      Sorry, TVP24. Yes or no, bo już jestem zagubiony..
                      • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 20:50
                        OK, udało mi się opanować pilota i oglądam. Widzę samolot chyba produkcji radzieckiej z napisem Republic of Poland. Nie identyfikuję się z takim tworem, tylko z Polską Mieszka, Państwem Zakonu Najświętszej Marii Panny, Prusami Fryderyka Wielkiego i Ericha Ludendorffa, ten ostatni chciał zrobić ze mnie przywódcę, ale ja się do tego nie nadawałem..

Wiesz Kaleczko film jest bardzo dobry, ale nie potrafię ogarnąć akcji. To się dzieje coraz częściej, chyba Ju Tub byłby lepszy, bo można przewinąć z powrotem. Dla mnie obecność ładunków na pokładzie jest istotna, bo żadna inna organizacja państwowa nie ignorowałaby tego oprócz nadwiślańskiej republiki ludowej w której przyszło mi żyć.
                        • kalllka Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 20.04.21, 11:36
                          Pewnie oglądałeś dwa różne utwory tyle ze w samej linii melodycznej.. dlatego ci się wnioski z fabuł myła. Patrząc na to co tzw ruskie z chińszczyzna zrobily z promocji i reklamy to zadna rzecz mnie nie zdziwi. So
                          until wrak’ll comeback, nie ma o czym dyskutować. Podobnie z photo woltaika smoleńskich min. Kopacz i Tuska.
                          A co do ultrafioletu, myśle ze jak każda pozyskiwana energia musi być jeszcze bezpiecznie recyklowana.
                          Dlatego pytałam o model polskiej dywersyfikacji energetycznej.
                          • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 20.04.21, 14:16
                            Kaleczko, You just maybe right, z tym, że nie na pewno. W Polskich warunkach istotne jest uchwycić światło rozproszone, a te umożliwiają Perovskity. Co innego California, albo Australia, where it never rains jak było w piosence..

globenergia.pl/magazyn/skanska-stawia-na-perowskity-wywiad/
                • boomerang Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 23:37
                  Jednak słoneczne promieniowanie podczerwone, czyli ciepło, też dociera do powierzchni Ziemi, o czym na lekcji nie wspomniano. Sprawdziłem to raz na własnej skórze, no bo przecież światło widzialne nie mogło mnie poparzyć. Cóż ja mogę na to poradzić że uniwersytety zostały opanowane, w ramach marszu przez instytucje, przez zzieleniałych marksistów.
                  • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 20.04.21, 09:07
                    Podczerwieni jest najwięcej, to nich czerpią tradycyjne ogniwa fotowoltaiczne krzemowe znane od 70 lat, ale one osiągnęły swój pułap, ze względu na jednowarstwowość. Wielowarstwowe są używane w stacjach kosmicznych, ale ich koszt jest spory. W polskich warunkach lepiej korzystać z nowej technologii wychwytujące ultraviolet, ale dzieli nas od tego kilka lat.
                    • boomerang Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 20.04.21, 17:54
                      No właśnie podczerwień wciąż ze słońca dociera. Nie słyszałem żeby z powodu ziemskiej emisji CO2 i innych gazów cieplarnianych docierało jej mniej. Jeśli gazy cieplarniane blokują ucieczkę ciepła w kosmos, to tak samo powinny blokować ciepło przybywające ze słońca, a jako że słońce produkuje więcej ciepła niż ziemia, to ów "efekt cieplarniany" powinien wkrótce zaowocować nową epoką lodowcową.
                      • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 23.04.21, 10:37
                        boomerang napisał:

> Jeśli gazy cieplarniane blokują ucieczkę ciepła w kosmos, to tak samo powinny blokować ci
                        > epło przybywające ze słońca..

To jest taka sprzeczność międzynarodowych oszustów, której nigdy nie wyjaśnią, bo oni kreują teorię pod własne interesy..
    • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 21:22
      A propos dobrego humoru Ewy Kopatsch w prosektorium, to jest zrozumiałe, bo ja się tarzam ze śmiechu, kiedy tam jestem..
      • boomerang Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 19.04.21, 23:43
        Dobry humor pani o ksywie Kopacz przed kamerami miał za zadanie chłostać po twarzy narodowego robotnika, bo normalnie to pani o ksywie Kopacz zalewa się w prosektorium rzęsistymi łzami.
    • qwardian Re: Chciałem zainstalować sobie fotowoltaikę.. 20.06.21, 19:55
      Mówi się, że pożar spowodowały panele fotowoltaiczne na dachu, czy ktoś to potwierdza?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27227565,pozar-w-nowej-bialej-konserwator-ogromne-straty-zniszczone.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka