Dodaj do ulubionych

Socjalizm zwycięży !!!!!!!!!!!!!!

IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 21.05.02, 23:39
No nie bójcie się, ja nie chciałem straszyć.

Przechodząc obok upadłej fabryki
zobaczyłem taki stary napis z
czasów minionych...........
Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Socjalizm zwycięży ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 23:49
      A może by tak neosocjalizm z ludzką twarzą ?
      • Gość: XXL Re: Socjalizm zwycięży ? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 21.05.02, 23:55
        A kiedy on będzie miał ludzką twarz ??????
        Czy widziałeś twarze osób po staniu 5 godzin w
        kolejce po żarcie czy robotnika co bił 150% normy
        i wraca do domu na obiad ze smakowitej kaszanki........
        • Gość: V.C. Re: Socjalizm zwycięży ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 00:01
          Gość portalu: XXL napisał(a):

> A kiedy on będzie miał ludzką twarz ??????
          > Czy widziałeś twarze osób po staniu 5 godzin w
          > kolejce po żarcie czy robotnika co bił 150% normy
          > i wraca do domu na obiad ze smakowitej kaszanki........

A kiedy kapitalizm będzie miał ludzką twarz
          A czy widziałeś twarze osób po staniu 5 godzin w kolejce
          pod urzędem pracy czy robotnika co przepracował 150 % dniówki
          i wraca do domu na kolację ze smakowitej zupki w proszku.........
          • Gość: XXL Re: Socjalizm zwycięży ? IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 22.05.02, 00:21
            Czy aby nie jesteś świeżo po lekturze "Ziemi Obiecanej"
            Hmmm, te czasy już dawno mineły.....

> A kiedy kapitalizm będzie miał ludzką twarz

Ogłądałem go z różnych stron i muszę potwierdzić:
            głupia sprawa ale on miał ludzką twarz............

> A czy widziałeś twarze osób po staniu 5 godzin w kolejce
            > pod urzędem pracy

Jasne, przed Urzędem to oni stoją 30 minut, a reszte czasu przy piwie.
            Czasami potrzebuje ludzi do pracy, ale przed Urzędem ich nie znajduje,
            kurcze zawsze odmówią z byle powodu........

> czy robotnika co przepracował 150 % dniówki

Takich to nie ma, przepisy zabraniają, tylko 20 nadgodzin na miesiąc.

> i wraca do domu na kolację ze smakowitej zupki w proszku.........

A to cholera przez tą reklamę w telewizji, zupki z proszku, gorące
            kubki i inne świństwo..........
            • Gość: V.C. Re: Kapitalizm zwycięży ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 07:45

> Czy aby nie jesteś świeżo po lekturze "Ziemi Obiecanej"
              Największe wrażenie zrobiła na mnie lektura "Grzęzawiska" Uptona Sinclaira .

> Hmmm, te czasy już dawno mineły.....
              Czyżby ?

> > A kiedy kapitalizm będzie miał ludzką twarz
              >
              > Ogłądałem go z różnych stron i muszę potwierdzić:
              > głupia sprawa ale on miał ludzką twarz............

Właśnie : "miał"

>
              > > A czy widziałeś twarze osób po staniu 5 godzin w kolejce
              > > pod urzędem pracy
              >
              > Jasne, przed Urzędem to oni stoją 30 minut, a reszte czasu przy piwie.
              > Czasami potrzebuje ludzi do pracy, ale przed Urzędem ich nie znajduje,
              > kurcze zawsze odmówią z byle powodu........

Ale np. Polacy stojący całymi dniami na tzw. stójce w Wiedniu raczej by Ci nie
              odmówili . Wiem coś na ten temat ...
              >
              > > czy robotnika co przepracował 150 % dniówki
              >
              > Takich to nie ma, przepisy zabraniają, tylko 20 nadgodzin na miesiąc.

A którego polskiego "morgowego" byznesmena obchodzą przepisy ?

>
              > > i wraca do domu na kolację ze smakowitej zupki w proszku.........
              >
              > A to cholera przez tą reklamę w telewizji, zupki z proszku, gorące
              > kubki i inne świństwo..........

Owszem , sama chemia .

• Gość: luka Re: Kapitalizm zwyciężył IP: 217.67.196.* 22.05.02, 08:20
                Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Ale np. Polacy stojący całymi dniami na tzw. stójce w Wiedniu raczej by Ci ni
                > e odmówili . Wiem coś na ten temat ...

Dzięki wolnemu rynkowi mogą pracować gdzie chcą. Jakby było im źle pod
                pośredniakiem w Wiedniu, to przyjechaliby do Polski do najbliższej budki z piwem.

> A którego polskiego "morgowego" byznesmena obchodzą przepisy ?

A którego potrzebującego forsy pracownika najemnego? Chce zarobić dodatkowo, ale
                socjalistyczne państwo nie pozwala.
                • Gość: V.C. Re: Kapitalizm zwyciężył . Na jak długo ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:30
                  Gość portalu: luka napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                  >
                  > > Ale np. Polacy stojący całymi dniami na tzw. stójce w Wiedniu raczej by C
                  > i ni
                  > > e odmówili . Wiem coś na ten temat ...
                  >
                  > Dzięki wolnemu rynkowi mogą pracować gdzie chcą. Jakby było im źle pod
                  > pośredniakiem w Wiedniu, to przyjechaliby do Polski do najbliższej budki z piwe
                  > m.

Słabo znasz realia Wiednia .

Ci , których miałem na myśli nie stoją pod wiedeńskim urzędem pracy , lecz na
                  szosie wylotowej z Wiednia ( Brunnerstrasse ) , pracują na czarno , nocują po
                  krzakach . Na tej samej ulicy , w pewnej odleglości od nich stoją obywatele
                  Rumunii ... Ich los jest ten sam .

>
                  > > A którego polskiego "morgowego" byznesmena obchodzą przepisy ?
                  >
                  > A którego potrzebującego forsy pracownika najemnego? Chce zarobić dodatkowo, al
                  > e
                  > socjalistyczne państwo nie pozwala.

Gdzie to "socjalistyczne" państwo !?

• Gość: emilian V.C. to co opisujesz to wlasnie IP: *.radom.net / 192.168.200.* 22.05.02, 08:43
                    socjalizm, podobnie zreszta to wyglada w Polsce.

Noo, chyba ze dla ciebie austria jest za malo socjalistyczna (przypomne ze
                    rzadza tam praktycznie niepodzielnie socjalisci i chadecy "na zmiane")

Prawdziwy socjalizm pewnie umial by sobie poradzic z bezrobociem, poprzez
                    stworzenie odpowiednich "obozow pracy", co ma miejsce w ChRL i co w swoim
                    manifescie do wszystkich polskich "lewicowcow" postulowal nie tak dawno J.
                    Kuron w GW.

Mam jednak nadzieje ze ty nie jestes az tak lewicowy jak Kuron?
                    • Gość: V.C. Re: V.C. to co opisujesz to wlasnie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:54
                      Gość portalu: emilian napisał(a):

> socjalizm, podobnie zreszta to wyglada w Polsce.
                      >
                      > Noo, chyba ze dla ciebie austria jest za malo socjalistyczna (przypomne ze
                      > rzadza tam praktycznie niepodzielnie socjalisci i chadecy "na zmiane")

To ich zasługą jest zaledwie 4,5 % bezrobocie w Austrii .
                      Taki "socjalizm" jestem w stanie zaakceptować .
                      Heider z Liberalnej Partii Austrii ( FPO ) - socjalista ?

>
                      > Prawdziwy socjalizm pewnie umial by sobie poradzic z bezrobociem, poprzez
                      > stworzenie odpowiednich "obozow pracy", co ma miejsce w ChRL i co w swoim
                      > manifescie do wszystkich polskich "lewicowcow" postulowal nie tak dawno J.
                      > Kuron w GW.
                      >
                      > Mam jednak nadzieje ze ty nie jestes az tak lewicowy jak Kuron?

Kuroń postulował utworzenie w Polsce systemu 'lao gai' !?

• Gość: V.C. FPO - poprawka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:05

> Gość portalu: emilian napisał(a):
                        >
                        > > socjalizm, podobnie zreszta to wyglada w Polsce.
                        > >
                        > > Noo, chyba ze dla ciebie austria jest za malo socjalistyczna (przypomne ze
                        >
                        > > rzadza tam praktycznie niepodzielnie socjalisci i chadecy "na zmiane")
                        >
                        >
                        > To ich zasługą jest zaledwie 4,5 % bezrobocie w Austrii .
                        > Taki "socjalizm" jestem w stanie zaakceptować .
                        > Heider z Liberalnej Partii Austrii ( FPO )

Poprawka :
                        FPO - Autriacka Partia Wolności

Przepraszam panią Heide Schmidt , która w 1993 r. odeszła z FPO i założyła
                        Forum Liberalne ( LF ) .

Entschuldigung , Frau Schmidt !
                        >
                        > >
                        > > Prawdziwy socjalizm pewnie umial by sobie poradzic z bezrobociem, poprzez
                        > > stworzenie odpowiednich "obozow pracy", co ma miejsce w ChRL i co w swoim
                        > > manifescie do wszystkich polskich "lewicowcow" postulowal nie tak dawno J.
                        >
                        > > Kuron w GW.
                        > >
                        > > Mam jednak nadzieje ze ty nie jestes az tak lewicowy jak Kuron?
                        >
                        > Kuroń postulował utworzenie w Polsce systemu 'lao gai' !?
                        >

• Gość: EMILIAN Re: V.C. to co opisujesz to wlasnie IP: *.radom.net / 192.168.200.* 22.05.02, 09:35

> To ich zasługą jest zaledwie 4,5 % bezrobocie w Austrii.

???
                        A ja, glupi, myslalem ze to zasluga samych austryjakow, ktorych tradycja
                        rzetelnej i solidnej pracy a takze, przede wszystkim UCZCIWOSC, sa powodem tego
                        ze ten system funkcjonuje. Bylo by to raczej niemozliwe w kamerunie czy na kubie,
                        ale w austrii czy szwecji jakos to jeszcze ciagnie (chociaz juz coraz wiekszej
                        dostaje zadyszki).
                        Niegdy nie przyszlo by mi do glowy ze jakikolwiek dobrobyt moze byc zasluga
                        socjalistow. To ze takowy jednak istnieje w austrii, uwazam ze jest on
                        spowodowany WBREW socjalizmowi a nie dzieki niemu.

> Heider z Liberalnej Partii Austrii ( FPO ) - socjalista?

Czy ja wiem? Czesto socjalizm jest mylony z prawicowoscia, np. narodowy
                        socjalizm. O p. Heiderze wiem tylko tyle ze chwalil polityke zatrudnienia w III
                        Rzeszy, wiec sam odpowiedz; czy to nie socjalista?

> Kuroń postulował utworzenie w Polsce systemu 'lao gai' !?

Och, nie myslisz chyba ze powiedzial on to wprost. On tylko napisal jak z
                        lewicowego punktu widzenia widzi walke z bezrobociem.

• Gość: V.C. do Emiliana ( i nie tylko ) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:04
                          Gość portalu: EMILIAN napisał(a):

>
                          > > To ich zasługą jest zaledwie 4,5 % bezrobocie w Austrii.
                          >
                          > ???
                          > A ja, glupi, myslalem ze to zasluga samych austryjakow, ktorych tradycja
                          > rzetelnej i solidnej pracy a takze, przede wszystkim UCZCIWOSC, sa powodem tego
                          >
                          > ze ten system funkcjonuje. Bylo by to raczej niemozliwe w kamerunie czy na kubi
                          > e,
                          > ale w austrii czy szwecji jakos to jeszcze ciagnie (chociaz juz coraz wiekszej
                          > dostaje zadyszki).
                          > Niegdy nie przyszlo by mi do glowy ze jakikolwiek dobrobyt moze byc zasluga
                          > socjalistow. To ze takowy jednak istnieje w austrii, uwazam ze jest on
                          > spowodowany WBREW socjalizmowi a nie dzieki niemu.
                          >
                          > > Heider z Liberalnej Partii Austrii ( FPO ) - socjalista?
                          >
                          > Czy ja wiem? Czesto socjalizm jest mylony z prawicowoscia, np. narodowy
                          > socjalizm. O p. Heiderze wiem tylko tyle ze chwalil polityke zatrudnienia w III
                          >
                          > Rzeszy, wiec sam odpowiedz; czy to nie socjalista?
                          >
                          > > Kuroń postulował utworzenie w Polsce systemu 'lao gai' !?
                          >
                          > Och, nie myslisz chyba ze powiedzial on to wprost. On tylko napisal jak z
                          > lewicowego punktu widzenia widzi walke z bezrobociem.
                          >

Tak . Oczywiście masz rację . Dobrobyt w Europie , Ameryce Płn. i Azji
                          Wschodniej zbudowały głównie tamtejsze spoleczeństwa , czyli "lud pracujący miast
                          i wsi" wink

Socjaldemokraci, chadecy i inni madrzy politycy tylko w tym pomogli .

Kamerun nie jest krajem socjalistycznym .
                          Ale pilkarzy maja niezłych wink

Kuba ma za to niezłą służbę zdrowia i szkolnictwo .

Dostrzegł to nawet Jimmy Carter .

• Gość: n0str0m0 Re: do Emiliana ( i nie tylko ) IP: 202.108.191.* 22.05.02, 10:13
                            > Tak . Oczywis´cie masz racje˛ . Dobrobyt w Europie , Ameryce P?n. i Azji
                            > Wschodniej zbudowa?y g?ównie tamtejsze spoleczen´stwa , czyli "lud
                            pracuja˛cy mia
                            > st
                            > i wsi" wink

rozumiem przez to
                            ze upadek gospodarczy
                            w peerelu
                            zawdzieczamy gorszym masom
                            ludzi pracujacych miast i wsi...?

> Socjaldemokraci, chadecy i inni madrzy politycy tylko w tym pomogli .

a jednak nie...
                            to znaczy twierdzisz
                            ze w peerelu
                            fundamentalni socjalisci nie pomagali
                            tylko przeszkadzali...

w tym sie zgadzamy...

nostromo
                  • Gość: luka Re: Kapitalizm zwyciężył . Na jak długo ? IP: 217.67.196.* 22.05.02, 10:03

> Ci , których miałem na myśli nie stoją pod wiedeńskim urzędem pracy , lecz na
                    > szosie wylotowej z Wiednia ( Brunnerstrasse ) , pracują na czarno , nocują po
                    > krzakach . Na tej samej ulicy , w pewnej odleglości od nich stoją obywatele
                    > Rumunii ... Ich los jest ten sam .

Sami sobie go wybrali. Co oznacza, że jest lepszy, niż byłby w Polsce. Tobie się
                    naprawdę wydaje, że ludzie zamieniają M-6 w Warszawie na krzaki pod Wiedniem po
                    to, by być biedniejszym?

> Gdzie to "socjalistyczne" państwo !?

Jak to gdzie? W Polsce.

• Gość: n0str0m0 boisz sie "ludziej twarzy" v.c.? IP: 202.108.191.* 22.05.02, 08:08
      dzis wiekszosc swiata funkcjonuje w rytm
      instytucji ponadpanstwowych
      i ponadsystmowych

chcesz krytykowac kapitalizm
      zajrzyj mu pod podszewke

chcesz gloryfikowac komunizm?
      zajrzyj pare lat wstecz
      do czasow poznego loni brezniewa

nostromo
      • Gość: V.C. A czego Ty się boisz ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:24
        Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> dzis wiekszosc swiata funkcjonuje w rytm
        > instytucji ponadpanstwowych
        > i ponadsystmowych
        >
        > chcesz krytykowac kapitalizm
        > zajrzyj mu pod podszewke
        >
        > chcesz gloryfikowac komunizm?
        > zajrzyj pare lat wstecz
        > do czasow poznego loni brezniewa
        >
        > nostromo

Nigdy na tym Forum , ani gdziekolwiek , nie gloryfikowałem komunizmu .

Czy to ,że pozwalam sobie na - w sumie łagodna - krytykę kapitalizmu ,
        oznacza ,że jestem komunistą i marzę o czasach Breżniewa ?

Dlaczego zwolennicy kapitalizmu tak alergicznie reaguja na wszelką krytykę ich
        systemu ? Czego się boją ?

Czy jest on bez skaz ? Czy osiągnął już pełną doskonałość i w żaden sposób nie
        można go juz zreformować ?

System , który się nie reformuje , obumiera !
        • Gość: n0str0m0 A czego Ty sie˛ boisz ? IP: 202.108.191.* 22.05.02, 08:37
          dzieki - i sporo w tym co mowisz prawdy

po prostu jestem zmeczony pzpr-owsko sld-owska
          propaganda...
          i tyle...

ale nie o tym mialo byc - moje obawy?
          prosze bardzo

utrata wladzy panstowej, suwerennosci, identyfikacji narodowej
          na rzecz kapitalu ponadnarodowego

kierowanie wszelkich uczuc humanistyczno - duchowych
          w sfere gratyfikacji materialnej

utrata realnego wplywu na otoczenie
          i benefity plynace z jego niszczenia

utrata zdolnosci mierzenia jakosci pracy
          oraz zwiazanej z tym nagrody

i to nie dotyczy TYLKO polski
          to dotyczy TAKZE polski

pozdrawiam

nostromo
          • Gość: V.C. Do szacownych adwersarzy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:19

Mam pytanie .

Czy zauważacie różnicę między socjalizmem a komunizmem ?

Między stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokratą ?

Między Szwecją lat 80. a Ukrainą lat 30. ?

Między Olafem Palme i Feliksem Dzierzyńskim ?

Mam nadzieję ,że tak .
            • Gość: emilian Re: Do szacownych adwersarzy IP: *.radom.net / 192.168.200.* 22.05.02, 10:00

> Czy zauważacie różnicę między socjalizmem a komunizmem ?

Jasna sprawa. Przeciez juz od dawna wiadomo ze socjalizm to taki "szczebel"
              posredni w drodze do pelnego komunizmu. Tak twierdzil chyba jakis Marks czy
              Lenin, w kazdym razie napewna czlowiek ktory o kumunizmie wiedzial wszystko wiec
              dyskutowac nie wypada. Chodzilo im takze o to ze postburzuazyjne spoleczenstwo
              nie jest wstanie przejsc tak od razu do najwspanielszego ustroju jakim jest
              komunizm, tak jak chlop panszczyzniany nie moze od razu stac sie normalnym
              pracownikiem.
              Dlatego wielcy lewicowi medrcy wymyslili taki czysciec gdzie masy moga stopnowo
              pozbyc sie swojej burzujskiej mentalnosci a potem juz szczesliwie budowac
              komunizm. Takim wlasnie czyscem jest socjalizm.

> Między stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokratą ?

To wynika z roznicy miedzy komuzmem a socjalizmem.

> Między Szwecją lat 80. a Ukrainą lat 30. ?

Roznice owszem sa:
              1. Na ukrainie nigdy nie bylo stosowanych takich szczebli posrednich jak
              kapitalizm i socjalizm. Mozna zaryzykowac twierdzenie ze po feudalizmie
              wprowadzono tam od razu komunizm, a co za tym idzie:
              - zadano nieslychany gwalt na ukrainskiej postfeudalnej duszy
              - ukraincy, w odroznieniu od szwedow, ktorzy mieli takie szczescie ze jednak
              zaznali prawdziwego kapitalizmu w czasie ktorego mieli okazje sie wzbogacic,
              nigdy nie mieli tyle kapitalu co szwedzi aby go powoli i systematycznie tracic w
              socjalizmie.
              - ukraicy moga sie jednak pocieszyc ze mongolowie mieli jeszcze gorzej. Od
              koczownictwa do komuzmu bez jakichkolwiek szczebli posrednich.

2. Jest niewatpliwie celem socjalizmu wyrownanie roznic miedzy ludzmi czyt.
              stopniowe pozbawienie ludzi kapitalu. Im wiecej kapitalu tym wiecej roboty, nie
              tylko z owym kapitalem ale i z ludzka mentalnoscia. Wszwecji owego kapitalu bylo
              duzo na Ukrainie malo, wiec wprowadzanie komunizmu w tych dwu krajach musialo
              nastepowac innymi metodami.

> Między Olafem Palme i Feliksem Dzierzyńskim ?

Nie widze roznicy miedzy nimi jezeli chodzi o "cele", jest jednak roznica jezeli
              chodzi o srodki sluzace do ich osiagniecia.

• Gość: V.C. Palme = Dzierżyński !? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:16
                Gość portalu: emilian napisał(a):

>
                > > Czy zauważacie różnicę między socjalizmem a komunizmem ?
                >
                > Jasna sprawa. Przeciez juz od dawna wiadomo ze socjalizm to taki "szczebel"
                > posredni w drodze do pelnego komunizmu. Tak twierdzil chyba jakis Marks czy
                > Lenin, w kazdym razie napewna czlowiek ktory o kumunizmie wiedzial wszystko wie
                > c
                > dyskutowac nie wypada. Chodzilo im takze o to ze postburzuazyjne spoleczenstwo
                > nie jest wstanie przejsc tak od razu do najwspanielszego ustroju jakim jest
                > komunizm, tak jak chlop panszczyzniany nie moze od razu stac sie normalnym
                > pracownikiem.
                > Dlatego wielcy lewicowi medrcy wymyslili taki czysciec gdzie masy moga stopnowo
                >
                > pozbyc sie swojej burzujskiej mentalnosci a potem juz szczesliwie budowac
                > komunizm. Takim wlasnie czyscem jest socjalizm.
                >
                >
                > > Między stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokratą ?
                >
                > To wynika z roznicy miedzy komuzmem a socjalizmem.
                >
                > > Między Szwecją lat 80. a Ukrainą lat 30. ?
                >
                > Roznice owszem sa:
                > 1. Na ukrainie nigdy nie bylo stosowanych takich szczebli posrednich jak
                > kapitalizm i socjalizm. Mozna zaryzykowac twierdzenie ze po feudalizmie
                > wprowadzono tam od razu komunizm, a co za tym idzie:
                > - zadano nieslychany gwalt na ukrainskiej postfeudalnej duszy
                > - ukraincy, w odroznieniu od szwedow, ktorzy mieli takie szczescie ze jednak
                > zaznali prawdziwego kapitalizmu w czasie ktorego mieli okazje sie wzbogacic,
                > nigdy nie mieli tyle kapitalu co szwedzi aby go powoli i systematycznie tracic
                > w
                > socjalizmie.
                > - ukraicy moga sie jednak pocieszyc ze mongolowie mieli jeszcze gorzej. Od
                > koczownictwa do komuzmu bez jakichkolwiek szczebli posrednich.
                >
                > 2. Jest niewatpliwie celem socjalizmu wyrownanie roznic miedzy ludzmi czyt.
                > stopniowe pozbawienie ludzi kapitalu. Im wiecej kapitalu tym wiecej roboty, nie
                >
                > tylko z owym kapitalem ale i z ludzka mentalnoscia. Wszwecji owego kapitalu byl
                > o
                > duzo na Ukrainie malo, wiec wprowadzanie komunizmu w tych dwu krajach musialo
                > nastepowac innymi metodami.
                >
                > > Między Olafem Palme i Feliksem Dzierzyńskim ?
                >
                > Nie widze roznicy miedzy nimi jezeli chodzi o "cele", jest jednak roznica jezel
                > i
                > chodzi o srodki sluzace do ich osiagniecia.
                >

" Nie martwi mnie to ,że są bogaci . Moim zadaniem jest starać się , aby nie
                było biednych . "

Olof Palme

Czy nasz rodak , Dzierżyński , miał też taki cel ?

Czy Palme ma jakiekolwiek ofiary na sumieniu ?
                • Gość: emilian Re: Palme = Dzierżyński !? IP: *.radom.net / 192.168.200.* 22.05.02, 10:55

> " Nie martwi mnie to ,że są bogaci . Moim zadaniem jest starać się , aby nie
                  > było biednych . "

Wyszlo mu to tak ze teraz szwedzi sa tak samo bogaci jak amerykanscy murzyni (byl
                  chyba taki watek). Chociaz oczywiscie w szwecji biedy nie ma; jest jako-taka
                  rownosc.
                  Parafrazujac p. olofa mozna by napisac:
                  "Nie martwi mnie to ,że są "sredniacy". Moim zadaniem jest starać się , aby nie
                  było bogaczy."

> Czy nasz rodak , Dzierżyński , miał też taki cel ?

Jak najbardziej. Nie bylo przeciez dla dzierzynskiego celem samym w sobie
                  zabijanie a wprowadzenie komunizmu (oczywiscie to tez ma cechy hipotezy bo i
                  dzierzynski i palme nie moga nam na to odpowiedziec). Palme robil to stopniowo
                  dzierzynski radykalnie.

> Czy Palme ma jakiekolwiek ofiary na sumieniu ?

Och, alez palme nie dazyl do wprowadzenia komunizmu "odrazu". Takie stopniowe
                  rozwiazania nie wymagaja takiej ilosci ofiar jak dzialania radykalne. Jednak cel
                  byl taki sam, nie sposob zaprzeczyc.

• _siedem Re: Socjalizm zwycięży !!!!!!!!!!!!!! 22.05.02, 09:12

> No nie bójcie się, ja nie chciałem straszyć.
      >
      > Przechodząc obok upadłej fabryki
      > zobaczyłem taki stary napis z
      > czasów minionych...........

a kiedy padła ta fabryka
      po reformach prawicowych?
      a co robi teraz załoga tejże

7,00

• Gość: V.C. FOR SALE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:24
        _siedem napisał(a):

> Gość portalu: XXL napisał(a):
        >
        > > No nie bójcie się, ja nie chciałem straszyć.
        > >
        > > Przechodząc obok upadłej fabryki
        > > zobaczyłem taki stary napis z
        > > czasów minionych...........
        >
        > a kiedy padła ta fabryka
        > po reformach prawicowych?
        > a co robi teraz załoga tejże
        >
        > 7,00
        >

U nas w Czestochowie , od kilu lat straszy ogromny , opuszczony
        budynek "Wełnopolu" , jeszcze w latach 80 . jednego z największych w Polsce
        producentów odzieży w wełny .

Ofiara umowy o wolnym handlu z Turcją .

A może zemsta Kara Mustafy wink

Nie widać na "Wełnopolu" napisów-sloganów propagandowych .

Na budynku umieszczono ogromny transparent z napisem : FOR SALE ...
        • Gość: KOŃ Re: FOR SALE- do V.C IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 22.05.02, 09:41

> _siedem napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: XXL napisał(a):
          > >
          > > > No nie bójcie się, ja nie chciałem straszyć.
          > > >
          > > > Przechodząc obok upadłej fabryki
          > > > zobaczyłem taki stary napis z
          > > > czasów minionych...........
          > >
          > > a kiedy padła ta fabryka
          > > po reformach prawicowych?
          > > a co robi teraz załoga tejże
          > >
          > > 7,00
          > >
          >
          > U nas w Czestochowie , od kilu lat straszy ogromny , opuszczony
          > budynek "Wełnopolu" , jeszcze w latach 80 . jednego z największych w Polsce
          > producentów odzieży w wełny .
          >
          > Ofiara umowy o wolnym handlu z Turcją .
          >
          > A może zemsta Kara Mustafy wink
          >
          > Nie widać na "Wełnopolu" napisów-sloganów propagandowych .
          >
          > Na budynku umieszczono ogromny transparent z napisem : FOR SALE ...

Pracowałem tam...ul 1 Maja 19. Dawna nazwa też kiedyś brzmia ła 1 Maja ...dawne
          Pelcery...zatrudniała ona ponad 3000 osób ( na II zmiany)- komu to Qurwa
          przeszkadzało? Teraz załoga na bezrobociu...wiem coś na temat likwidacji
          pelcerów...kiedyś to był opiekun Włókniarza...sam próbowałem jeździc na żużlu ale
          mamcia jak się dowiedziała to mi to wybiła z głowy...było to po śmierci
          Czernego...potem poszedł Gieżyński,l Gołębiowski( wózek)...ostał się z tych
          młodych tylko Koń i Jastrzębski...Koń przez swoją rodzicielke ...Witek J. dlatego
          bo zaczął jeździc asekuracyjnie ( słabo)...ale żyje!
          Zapomniałem dodac , że Konia trenował Kwoczała - pamietasz takiego V.C...bo o
          Kaznowskim Ci nie wspomne ...
          Na jakiej ulicy na północy mam rżeć ?
          Pozdrawia ziomka Koń Kocyby

• Gość: V.C. Re: FOR SALE- do Konia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:49
            Gość portalu: KOŃ napisał(a):

>
            > > _siedem napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: XXL napisał(a):
            > > >
            > > > > No nie bójcie się, ja nie chciałem straszyć.
            > > > >
            > > > > Przechodząc obok upadłej fabryki
            > > > > zobaczyłem taki stary napis z
            > > > > czasów minionych...........
            > > >
            > > > a kiedy padła ta fabryka
            > > > po reformach prawicowych?
            > > > a co robi teraz załoga tejże
            > > >
            > > > 7,00
            > > >
            > >
            > > U nas w Czestochowie , od kilu lat straszy ogromny , opuszczony
            > > budynek "Wełnopolu" , jeszcze w latach 80 . jednego z największych w Polsc
            > e
            > > producentów odzieży w wełny .
            > >
            > > Ofiara umowy o wolnym handlu z Turcją .
            > >
            > > A może zemsta Kara Mustafy wink
            > >
            > > Nie widać na "Wełnopolu" napisów-sloganów propagandowych .
            > >
            > > Na budynku umieszczono ogromny transparent z napisem : FOR SALE ...
            >
            > Pracowałem tam...ul 1 Maja 19. Dawna nazwa też kiedyś brzmia ła 1 Maja ...dawne
            >
            > Pelcery...zatrudniała ona ponad 3000 osób ( na II zmiany)- komu to Qurwa
            > przeszkadzało? Teraz załoga na bezrobociu...wiem coś na temat likwidacji
            > pelcerów...kiedyś to był opiekun Włókniarza...sam próbowałem jeździc na żużlu a
            > le
            > mamcia jak się dowiedziała to mi to wybiła z głowy...było to po śmierci
            > Czernego...potem poszedł Gieżyński,l Gołębiowski( wózek)...ostał się z tych
            > młodych tylko Koń i Jastrzębski...Koń przez swoją rodzicielke ...Witek J. dlate
            > go
            > bo zaczął jeździc asekuracyjnie ( słabo)...ale żyje!
            > Zapomniałem dodac , że Konia trenował Kwoczała - pamietasz takiego V.C...bo o
            > Kaznowskim Ci nie wspomne ...
            > Na jakiej ulicy na północy mam rżeć ?
            > Pozdrawia ziomka Koń Kocyby
            >

Na żużel chodzę regularnie . Mam nawet karnet .

To u nas rodzinne .

Wyobraź sobie ,że gdy mój ojciec był na żużlu - moja mama nagle wydała mnie (w
            domu ) na świat ... wink

Rżyj na ul. P..... . Kojarzysz ?

Pozdr,
            V.C.

• Gość: siedem no to ślimak w końcu znalażł kompana IP: *.tgory.pik-net.pl 22.05.02, 10:09
              który bedzie go obdarzał czułościami innymi niż "ty kurwo forumowa".

vc ślimaki nie lubią pyłu a w szczególnosci żużlu
              badz czuły i wyrozumiały

7,10
              • Gość: V.C. ;-0 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:11
                Gość portalu: siedem napisał(a):

> który bedzie go obdarzał czułościami innymi niż "ty kurwo forumowa".
                >
                > vc ślimaki nie lubią pyłu a w szczególnosci żużlu
                > badz czuły i wyrozumiały
                >
                > 7,10

KOŃ to LIMAK !?

• Gość: siedem inne ksywy to janek39, basia39, twa suka, efcehs IP: *.tgory.pik-net.pl 22.05.02, 10:14
                  _siedem
                  bykk_

długo by wymieniac
                  to ślimak o niespozytej energii

ślimakgajzer! 3KV

7,00
                  • _siedem o cholera nawet siebie w pospiechu wymieniłem_/nt_ 22.05.02, 10:57
                    jak sie człowiek spieszy
                    to się diabeł cieszy

może bykk to Limak
                    ale siedem to nie śLIMAK

pazerne sa tego roku śLIMAKI
                    na nicki

7,00
                    • _siedem zapomniałem______________/nt______________________ 22.05.02, 11:01
                      _siedem napisał(a):

> jak sie człowiek spieszy
                      > to się diabeł cieszy
                      >
                      > może bykk to Limak
                      > ale siedem to nie śLIMAK
                      >
                      >
                      > pazerne sa tego roku śLIMAKI
                      > na nicki
                      >
                      > 7,00

galba to też Kimak
                      i pollak tez , a i nOstrOmO

one sa wielorodne
                      zapomniałem o psycholu,i Xawerym zboczale

żuzlotrwałe ogniki
                      gutaperką pędzone

7,00

• Gość: emilian Re: FOR SALE IP: *.radom.net / 192.168.200.* 22.05.02, 11:05

> Ofiara umowy o wolnym handlu z Turcją .
          > A może zemsta Kara Mustafy wink
          > Nie widać na "Wełnopolu" napisów-sloganów propagandowych .

Dziwi mnie dlaczego nie dostrzegasz oczywistego winowajcy owego stanu rzeczy.
          CZy to nasza wina turkow ze maja mniejsze koszty robocizny od naszych?

Zamast stworzyc warunki naszym przedsiebiorstwom aby mogly byc konkurencyjne,
          nasi socjalistyczni wladcy robia wszystko aby nasza gospodarke rozjebac.

A potem wskazuja paluchami:
          - to nie my, to poprzednia koalicja
          - to zawinil wolny trynek
          - a w turcji to murzynow bija
          - itp.

• Gość: n0str0m0 do v.c. IP: 202.108.191.* 22.05.02, 09:35
      Mam pytanie .
      Czy zauwaz˙acie róz˙nice˛ mie˛dzy socjalizmem a komunizmem ?
      Mie˛dzy stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokrata˛ ?
      Mie˛dzy Szwecja˛ lat 80. a Ukraina˛ lat 30. ?
      Mie˛dzy Olafem Palme i Feliksem Dzierzyn´skim ?
      Mam nadzieje˛ ,z˙e tak .

to byl tekst v.c.

moj tekst:

po co powtarzasz jak mantre
      wyswiechtane argumenty
      pogrobowcow komunizmu
      zamiast sie ustosunkowac
      do tego co napisalem do ciebie?

na powyzsze pytania (twoje i tyu-podobnych)
      odpowiedz brzmi
      bo komuna miesza jak zwykle
      i chce odwrocic uwage
      od swoich zbrodni

chwalac sie nieswoimi zaslugami

to sie nazywa "stroic sie w cudze piorka"
      a nie dyskusja o polityce

nostromo
      • Gość: V.C. Re: do Nostromo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:44

> Mam pytanie .
        > Czy zauwaz˙acie róz˙nice˛ mie˛dzy socjalizmem a komunizmem ?
        > Mie˛dzy stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokrata˛ ?
        > Mie˛dzy Szwecja˛ lat 80. a Ukraina˛ lat 30. ?
        > Mie˛dzy Olafem Palme i Feliksem Dzierzyn´skim ?
        > Mam nadzieje˛ ,z˙e tak .
        >
        > to byl tekst v.c.
        >
        > moj tekst:
        >
        > po co powtarzasz jak mantre
        > wyswiechtane argumenty
        > pogrobowcow komunizmu
        > zamiast sie ustosunkowac
        > do tego co napisalem do ciebie?
        >
        > na powyzsze pytania (twoje i tyu-podobnych)
        > odpowiedz brzmi
        > bo komuna miesza jak zwykle
        > i chce odwrocic uwage
        > od swoich zbrodni
        >
        > chwalac sie nieswoimi zaslugami
        >
        > to sie nazywa "stroic sie w cudze piorka"
        > a nie dyskusja o polityce
        >
        > nostromo

Skutecznie zniechęciłes mnie do dyskusji z Tobą .

Nie jestem niczyim "pogrobowcem" .

Nie jest moją zasługą dobrobyt w "socjalistycznej" Skandynawii ,
        ale też nie poczuwam się do odpowiedzialności za zbrodnie Pol Pota .
        • Gość: n0str0m0 latwiej sie obrazic niz odpowiedziec? IP: 202.108.191.* 22.05.02, 09:55
          wobec tego ja cie przeprosze
          za "pogrobowca" komunizmu

rozumiejac przez to
          ze nie byles nie jestes i nie bedziesz
          czlonkiem pzpr lub/oraz sld

nie wspominajac o hsps oraz zmp

zakladam tez, ze mowiac
          polpot, angola i ukraina lat 30tych
          nie zapominasz absolutnie o
          prl
          i 40+ latach zbrodniczego eksperymentu bez ograniczen

w stylu doktora mengele
          bo na zywych ludziach

teraz poczujesz sie od-brazony?

nostromo
          • Gość: V.C. O.K. Nostromo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:10

> wobec tego ja cie przeprosze
            > za "pogrobowca" komunizmu
            >
            > rozumiejac przez to
            > ze nie byles nie jestes i nie bedziesz
            > czlonkiem pzpr lub/oraz sld
            >
            > nie wspominajac o hsps oraz zmp
            >
            > zakladam tez, ze mowiac
            > polpot, angola i ukraina lat 30tych
            > nie zapominasz absolutnie o
            > prl
            > i 40+ latach zbrodniczego eksperymentu bez ograniczen
            >
            > w stylu doktora mengele
            > bo na zywych ludziach
            >
            > teraz poczujesz sie od-brazony?
            >
            > nostromo

O.K. Przeprosiny przyjęte .

Na jakie pytanie mam Co odpowiedzieć ?

Masz rację . Nie byłem czlonkiem PZPR , ani SLD i nie zamierzam .

P.S. W jakim kraju mieszkasz ?
            • Gość: n0str0m0 O.K. v.c. ponawiam pytanie... IP: 202.108.191.* 22.05.02, 10:18
              moje obawy:
              prosze bardzo

utrata wladzy panstowej, suwerennosci, identyfikacji narodowej
              na rzecz kapitalu ponadnarodowego

kierowanie wszelkich uczuc humanistyczno - duchowych
              w sfere gratyfikacji materialnej

utrata realnego wplywu na otoczenie
              i benefity plynace z jego niszczenia

utrata zdolnosci mierzenia jakosci pracy
              oraz zwiazanej z tym nagrody

i to nie dotyczy TYLKO polski
              to dotyczy TAKZE polski

a pytanie jest takie:
              czego ty sie obawiasz?
              gdzie szukasz odpowiedzi?

nostromo
              p.s. zostalem nazwany pekinczykiem w innym watku... "piesek? jaka rasa?"
              • Gość: V.C. Sorry , Nostromo IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 11:52
                Wybacz , ale o 13:30 musze byc w pracy i nie mogę już odpowiedzieć na Twoje
                pytania .

Bedę dzisiaj nadzorował produkcję produktu , bez którego życie wielu ludzi
                byłoby szare i beznadziejne .

To ważne i odpowiedzialne zadanie .
      • bykk_ do nOstrOmO 22.05.02, 09:53

> Mam pytanie .
        > Czy zauwaz˙acie róz˙nice˛ mie˛dzy socjalizmem a komunizmem ?
        > Mie˛dzy stalinowcem a zachodnioeropejskim socjaldemokrata˛ ?
        > Mie˛dzy Szwecja˛ lat 80. a Ukraina˛ lat 30. ?
        > Mie˛dzy Olafem Palme i Feliksem Dzierzyn´skim ?
        > Mam nadzieje˛ ,z˙e tak .
        >
        > to byl tekst v.c.
        >
        > moj tekst:
        >
        > po co powtarzasz jak mantre
        > wyswiechtane argumenty
        > pogrobowcow komunizmu
        > zamiast sie ustosunkowac
        > do tego co napisalem do ciebie?
        >
        > na powyzsze pytania (twoje i tyu-podobnych)
        > odpowiedz brzmi
        > bo komuna miesza jak zwykle
        > i chce odwrocic uwage
        > od swoich zbrodni
        >
        > chwalac sie nieswoimi zaslugami
        >
        > to sie nazywa "stroic sie w cudze piorka"
        > a nie dyskusja o polityce
        >
        > nostromo

czytając ciebie odnosze wrazenie , ze gdyby ci dac władze byłbyś lepszy od
        Dzieżyńskiego...z takich właśśnie oszołomów jak ty rodzili się stalinowcy

• Gość: n0str0m0 nie odpowiadam na falszywki IP: 202.108.191.* 22.05.02, 09:57
          • d_nutka Re: Mam pytanie 22.05.02, 10:16
            Czy może istnieć po prostu dobry ustrój?
            Czy bez nazwania ustroju z końcówką - izm on nie istnieje?
            Podoba mi się jedna nazwa ustroju, ale ona nie kończy się na -izm i nie ma
            dodatkowych przymiotników.
            Czy to już bylby ideal-(-niestety też kończy się na -izm).
            Czy jednak nie warto wybrać tej drogi?
            d_nutka bez -izmów
            • Gość: V.C. Re: Mam pytanie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:18
              d_nutka napisał(a):

> Czy może istnieć po prostu dobry ustrój?
              > Czy bez nazwania ustroju z końcówką - izm on nie istnieje?
              > Podoba mi się jedna nazwa ustroju, ale ona nie kończy się na -izm i nie ma
              > dodatkowych przymiotników.
              > Czy to już bylby ideal-(-niestety też kończy się na -izm).
              > Czy jednak nie warto wybrać tej drogi?
              > d_nutka bez -izmów

UTOPIA ! ?
              • d_nutka Re: Mam pytanie 22.05.02, 11:09
                Ta akurat utopia, którą ja mam na myśli wcale aż taka utopijna nie jest.
                d_nutka niewierząca w utopie
          • bykk_ Re: nie odpowiadam na falszywki 22.05.02, 10:44

a jednak odpowiedziałeś kolego dzierżyński.

• Gość: Kocyba kto tu raczy mego konia tykać ? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 22.05.02, 11:07
      ...ano widac od razu - to ten ZOOFIL z Tarnowskich Gór zwany siedem(7,00)
      ty się od zadniej części konia odczep bo będziesz miał z porucznikiem Kocybą do
      czynienia...
      rób to tak jak dotychczas siódemko - z owieczkami...
      Franek Kocyba -właściciel Konia
      ps. a jak ci owieczki nie chca dac to zajmnij się bykkiem zboczeńcu
    • Gość: KOŃ tylko do V.C IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 22.05.02, 11:17
      jak ktoś się medalikarza wcinał w rozmowę , to w ryja obrywał zawsze.ten ZOOFIL
      z Tarnowskich Gór jak mu zad bykka obrzydł , to teraz bierze się za mój
      zad...oj niedoczekanie jego...ja nie dam się jemu wypoetzować.
      Jak Cię zaczepiaja to lej w mordę , ja Ci kopytem pomogę.
      • Gość: V.C. Re: tylko do Kocyby IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 11:55
        Gość portalu: KOŃ napisał(a):

> jak ktoś się medalikarza wcinał w rozmowę , to w ryja obrywał zawsze.ten ZOOFIL
        >
        > z Tarnowskich Gór jak mu zad bykka obrzydł , to teraz bierze się za mój
        > zad...oj niedoczekanie jego...ja nie dam się jemu wypoetzować.
        > Jak Cię zaczepiaja to lej w mordę , ja Ci kopytem pomogę.
        >

O.K. !

Nieraz jeszcze stanę im oKONIEM wink
      • bykk Re: do śLIMAKA 22.05.02, 11:56
        śLIMAKU,Ty mój ulubiony Jasiu,Koniu o prześlicznym zadzie,witam Cię!
        Widzisz,jak to dobrze,że Forumowicze szybko się połapali na fałszywym nicku?!
        Lepiej zostań sobą,nie wychodzi Ci podszywanie pod bykka,ani Siedem!
        Nie kompinuj Jasiu więcej!
        pozdrowienia dla konia-patataj,patataj,a paszczą ichaaaaaaaaaaaaaaa!
        • bykk_ Re: do śLIMAKA...zapomniałem - cd_________________ 22.05.02, 12:06
          bykk napisał(a):

> śLIMAKU,Ty mój ulubiony Jasiu,Koniu o prześlicznym zadzie,witam Cię!
          > Widzisz,jak to dobrze,że Forumowicze szybko się połapali na fałszywym nicku?!
          > Lepiej zostań sobą,nie wychodzi Ci podszywanie pod bykka,ani Siedem!
          > Nie kompinuj Jasiu więcej!
          > pozdrowienia dla konia-patataj,patataj,a paszczą ichaaaaaaaaaaaaaaa!

cd...
          i ci pragne dodać jeszcze , ze jesteś okrukną kreaturą z elektrociepłowni.Moją
          kłótnie z tym dłupim 7,00 zostaw mnie i nic ci dio tego.Nie potrzebyjemy ciebie
          jako mediatora.
          okres ochronny na śLIMAKI juz się dawno skończył ty płazie elektryczny.
          pozdrowienia dla konia i niech uwaza na tego ZOOFILA z Tarnowskich Gór bo go
          wypoetyzuje.
          Twój buhaj.

• bykk Re: do śLIMAKA 22.05.02, 12:38
            śLIMAK,kiepsko Ci to wychodzi,nie błaznuj!
            patataj koniu!
            Ps.Jasiu,ja nigdy "elektrycznym płazem" Cię nie "mianowałem"smile))
            "elektryczny śLIMAK"? po czym z krzesła spadł!(znasz? "szeryf Zuzia?")
            • bykk_ Re: do śLIMAKA 22.05.02, 12:52
              bykk napisał(a):

> śLIMAK,kiepsko Ci to wychodzi,nie błaznuj!
              > patataj koniu!
              > Ps.Jasiu,ja nigdy "elektrycznym płazem" Cię nie "mianowałem"smile))
              > "elektryczny śLIMAK"? po czym z krzesła spadł!(znasz? "szeryf Zuzia?")

wiesz mogłem pomylić płaza z robakiem , ale wiesz o co chodzi...twoja błazenada
              jest na poziomie Jasia z podkrakowskiej wsi...ty wiesz robaczku o co chodzi.
              z tym co spadeł , to sobie pomyliłem z komarem który z dębu spadł...ale dobierał
              się do mnie 7,00 i nie miałem głowy do myślenia.
              Znam "bufallo bill" i z nim się mi pomylyło...teraz będę uwazniejszy z ta
              poezją ...ostatnio czytam Budelaire " Paryski splin - to się dużo nauczę .
              kie3dy ty śLIMAKU w końcu zmądrzejesz.
              bykk
              ps.wymiotowac mi się cghce kiedy podają mi winniczki do stołu.
              • bykk Re: do śLIMAKA-zapytanie 22.05.02, 14:15
                śLIMAK,przecie wysłałem Ci te druczki z niebieskim paskiem przez "Servisco"!
                Gościu ma potwierdzenie odbioru.Adnotacja: "spowodu" braku rąk stawiam znak
                końskiego kopyta!
                Jednym zdaniem,odebrałeś,ja zabuliłem za przesyłkę,a Tobie nie chciało się
                nawet pofatygować do apteki?Przecie to wszystko gratis było,w trosce o Ciebie!
                Nawet słówka podzięki nie słyszę!
                Pamiętaj,druczki są ważne tylko miesiąc!
                • Gość: śliniak chłopie -nie chcą mi tych leków yydać! IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 22.05.02, 14:35
                  bykk napisał(a):

> śLIMAK,przecie wysłałem Ci te druczki z niebieskim paskiem przez "Servisco"!
                  > Gościu ma potwierdzenie odbioru.Adnotacja: "spowodu" braku rąk stawiam znak
                  > końskiego kopyta!
                  > Jednym zdaniem,odebrałeś,ja zabuliłem za przesyłkę,a Tobie nie chciało się
                  > nawet pofatygować do apteki?Przecie to wszystko gratis było,w trosce o Ciebie!
                  > Nawet słówka podzięki nie słyszę!
                  > Pamiętaj,druczki są ważne tylko miesiąc!

Zamiast moich , wysłałeś recepty które ci przepisał pan doktor z Tworek- są na
                  twoje nazwisko wypisane- odsyłam ci je z powrotem poleconym...dobrze że pani
                  magister w aptece zwróciła przy wydawaniu uwagę na nazwisko - jest to bardzo
                  silny lek psychiatryczny i chyba dlatego
                  Dzisiaj umyj pupę,bo coś od ciebie zajeżdża
                  śliniak

• bykk Re:do śLIMAKA 22.05.02, 14:58
                    śLIMAK,no co Ty,jaja sobie robisz?
                    Druczki były "in blanco"! Fakt,były tam przepisane silne psychotropy,ale
                    trzeba było wpisać jedynie imię nazwicho i adres!
                    Nie chciałeś podać swoich danych,(ochrona danych osobowych)więc pisałem Ci,że
                    sam sobie wpisz.Masz tak wielki łeb(jak to końsmile i nie zaskoczyłeś?
                    Może basi39smile nie było przy Tobie i nie umiałeś przeczytaćsmile))?
                    Qrcze,teraz wiem dlaczego nie "wybrałeś" tych leków?
                    Wiesz co? Jeśli przyjdzie do mnie polecony,to poproszę listonosza,aby napisał
                    po prostu "adresat nieznany",wówczs list wróci do Ciebie!
                    Zaoszczędzimy na czasie jak i na znaczkach(tak jak Miller oszczędza)!
                    Będzie wilk syty i wilk sytysmile))!
                    Pamiętaj, tym razem poproś basię39 o wpisanie Twoich danych!
                    Trzym się,jeszcze dzień,dwa,góra trzy!
                    • _wikul Re:do bykka 23.05.02, 07:11
                      bykk napisał(a):

> śLIMAK,no co Ty,jaja sobie robisz?
                      > Druczki były "in blanco"! Fakt,były tam przepisane silne psychotropy,ale
                      > trzeba było wpisać jedynie imię nazwicho i adres!
                      > Nie chciałeś podać swoich danych,(ochrona danych osobowych)więc pisałem Ci,że
                      > sam sobie wpisz.Masz tak wielki łeb(jak to końsmile i nie zaskoczyłeś?
                      > Może basi39smile nie było przy Tobie i nie umiałeś przeczytaćsmile))?
                      > Qrcze,teraz wiem dlaczego nie "wybrałeś" tych leków?
                      > Wiesz co? Jeśli przyjdzie do mnie polecony,to poproszę listonosza,aby napisał
                      > po prostu "adresat nieznany",wówczs list wróci do Ciebie!
                      > Zaoszczędzimy na czasie jak i na znaczkach(tak jak Miller oszczędza)!
                      > Będzie wilk syty i wilk sytysmile))!
                      > Pamiętaj, tym razem poproś basię39 o wpisanie Twoich danych!
                      > Trzym się,jeszcze dzień,dwa,góra trzy!

aleś ty durny bykku , z burakiem rozmawiasz! Chyba po tym wypoetzowaniu cie przez
                      7,00 we łbie ci sie pomieszało
                      walduś

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka