Dodaj do ulubionych

Ostatni dzień aktualności.

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 15:56
Tak nam to zapowiedziano.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=19505825&a=20035227
Giwi już nie moderuje, przynajmniej nie ma tego zdania na górze strony.
Ciekawe, czy coś zostanie ze specyfiki tego forum. Jako jedyne ze wszystkich
pozostałych opierało się ono cenzurze. Jutro lub pojutrze okaże się, czy to
pacyfikacja czy sukces.

Pozdr / Jacek
Obserwuj wątek
    • andrzejg na pożegnanie 31.01.05, 16:04
      Upływa szybko życie
      Upływa szybko czas
      Za rok, za dzień, za chwilę
      Jutro nie będzie nas
      • Gość: patience wszyscy teraz czym innym zyja... /nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:10
        • andrzejg czyli kolejna udana zagrywka GW:) 31.01.05, 16:12
          to po to narobiła szumu wokół Wildsteina

A.
          • Gość: patience O rany moja wypowiedz troche chamowato wyszla... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:17
            Przepraszam najserdeczniej, a rownoczesnie chciałabym gorąco podziekowac
            ludziom z FA ktorym sie chciało marnować energie w opieranie sie cenzurze i
            przeciwko instytucji aesow. Poniewaz zbyt rzadko bywalam na fom to nie wiem kto
            i jaki ma udzial w tym wielomiesiecznym wojowaniu, ale wtedy gdy bywalam, to
            widzialam wlasnie jacka, pollaka, gini i andrzejag. Jesli kogos nie wymienilam,
            to nie ze zlej woli, tylko ze nie wiem. Mysle ze naleza sie wam podziekowania
            oraz uroczyste uscisniecie graby, co niniejszym czynie.

Jestescie wielcy!

wink
            • andrzejg O nie.Protestuję 31.01.05, 16:21
              Gość portalu: patience napisał(a):

> Przepraszam najserdeczniej, a rownoczesnie chciałabym gorąco podziekowac
              > ludziom z FA ktorym sie chciało marnować energie w opieranie sie cenzurze i
              > przeciwko instytucji aesow. Poniewaz zbyt rzadko bywalam na fom to nie wiem kto
              >
              > i jaki ma udzial w tym wielomiesiecznym wojowaniu, ale wtedy gdy bywalam, to
              > widzialam wlasnie jacka, pollaka, gini i andrzejag. Jesli kogos nie wymienilam,
              >
              > to nie ze zlej woli, tylko ze nie wiem. Mysle ze naleza sie wam podziekowania
              > oraz uroczyste uscisniecie graby, co niniejszym czynie.
              >
              > Jestescie wielcy!
              >
              > wink

Mine nie wymieniaj,bo nie udzielałem się na tym polu.Wtrącenie dwóch zdań jest bzdetem wobec tego co czyniliinni.Ja nic nie robiłem.

A.
              • Gość: patience Re: O nie.Protestuję IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:24
                widocznie bywales akurat wtedy co ja, albo za skromny jestes. Ale poniewaz z
                cala pewnoscia kogos pominelam, a ludziom wojujacym na fom nie wypada sie samym
                chwalic, to moze dodaj te niki zasluzone ktorych nie potrafilam wumienic, ok?
                Nalezy im sie. To jednak bylo iles tam miesiecy wojowania...
                • andrzejg Re: O nie.Protestuję 31.01.05, 16:32
                  nie podam,bo nie wiem

Może jest mnie dużo,ale z krótkimi tekstami.O czym to świadczy?
                  Kradnę chwilę z realu,tak między jedną ,a druga pracą ,wpadam na forum,
                  cos przeczytam,cos dopowiem i znikam.Cykl sie powtarza.

Jak trafi mi sie powazniejsza dyskusja ,jak ta ostatnio z Wojciechem,to nie wiem kompletnie nic o otaczającym mnie swiecie wirtualnym.

Nie jestem kompetentny do tworzenia takiej listy.
                  Na pewno nie zasługuje na znalezienie się na niej.To nie skromnośc,tak po prostu było.

A.
                  • Gość: patience No to moze ci juz wymienieni niech sie przestana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:34
                    ... wstydliwie kryc po katach i podpowiedza komu jeszcze trzeba scisnac grabe?
                    smile
                    • jenisiej Też mam zasługi, a co! 01.02.05, 01:44

> ...komu jeszcze trzeba scisnac grabe?

Po swojemu i niezbyt długo, ale też protestowałem. Brzytwą satyry po oczach
                      ciąłem! Kurde, to dokładnie rok temu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=10492703

Całuskismile
                      • patience Re: Też mam zasługi, a co! 01.02.05, 01:48
                        Faktycznie brzytwa po oczach jest. Tylko dlaczego jest tam tez tak duzo
                        panienek?

smile)))))))))
                        • jenisiej Co ja poradzę... 01.02.05, 02:00
                          ...że taki przystojny jestemwink

patience napisała:

> Faktycznie brzytwa po oczach jest. Tylko dlaczego jest tam tez tak duzo
                          > panienek?
                          >
                          > smile)))))))))
                          • gini Re: Ostatni dzien fakt 01.02.05, 08:26
                            Trzeba sie zbierac, trzeba by zostawic tym dla ktorych bylo przeznaczone .
    • xiazeluka Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:12
      Gość portalu: jacek#jw napisał(a):

> Ciekawe, czy coś zostanie ze specyfiki tego forum.

Ja zostaję.
      • mathias_sammer Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:13
        xiazeluka napisała:

> Gość portalu: jacek#jw napisał(a):
        >
        > > Ciekawe, czy coś zostanie ze specyfiki tego forum.
        >
        > Ja zostaję.

To pewne jak 2 + 2 = 4.

Nawet nie myslalem inaczejsmile
        M.S.
      • andrzejg Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:14
        >
        >
        > Ja zostaję.

Fakt.
        Mozna Cię zaliczyć do specyfiki tego forum.

A.

P.S.
        Jakbys nie zrozumiał,to jest to komplement
      • miriamfirst_ Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:19
        xiazeluka napisała:

>
        >
        > Ja zostaję.

Hej, Jackusmile Masz jedną wprawdzie, ale jakże istotną, iście napoleońską
        deklarację. Wszakże forum aktualności nie pozostanie bez indywidualnoścismile
        Pozdrawiam. Ja. Pozdrawiamsmile

Miriam

• Gość: patience Re: Ostatni dzień aktualności. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:20
        >
        > Ja zostaję.

hehe zabrzmialo grozniewink)))
        • xiazeluka Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:37

> hehe zabrzmialo grozniewink)))

Tak właśnie miało zabrznieć!
          • Gość: patience Re: Ostatni dzień aktualności. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:38
            > Gość portalu: patience napisał(a):
            >
            > > hehe zabrzmialo grozniewink)))
            >
            > Tak właśnie miało zabrznieć!

i tego sie wlasnie obawialam... Teraz to dopiero bedzie...
            wink
    • ada08 A Giwi wyszła po angielsku ? :-) 31.01.05, 16:25
      Tak jak nagle sie pojawiła tak znikła.
      Może wypadałoby podziękowac jej. Za całokształt smile
      a.
      • Gość: patience Re: A Giwi wyszła po angielsku ? :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:26
        > Tak jak nagle sie pojawiła tak znikła.
        > Może wypadałoby podziękowac jej. Za całokształt smile

dobry pomysl, i zaprosic jako eelesmile
      • andrzejg przecież nie pojawiła się nagle 31.01.05, 16:33
        ada08 napisała:

> Tak jak nagle sie pojawiła tak znikła.
        > Może wypadałoby podziękowac jej. Za całokształt smile
        > a.

Jej wejscie poprzedziła głośna akcja Szacika.

A.
        • snajper55 Re: przecież nie pojawiła się nagle 31.01.05, 16:37
          andrzejg napisał:

> Jej wejscie poprzedziła głośna akcja Szacika.

Ja bym Szacika NIE zapraszał. Cały czas by tylko na kosz klikał. Znów by rzeba
          było do gejowników wrócić, aby o częściach rowerowych pisać. wink

S.
          • Gość: patience Re: przecież nie pojawiła się nagle IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:40
            > Ja bym Szacika NIE zapraszał. Cały czas by tylko na kosz klikał. Znów by
            rzeba
            > było do gejowników wrócić, aby o częściach rowerowych pisać. wink

Ten numer jakos mi umknal, czesci rowerowe ocenzurowal? hihi
            • snajper55 Re: przecież nie pojawiła się nagle 01.02.05, 16:06

> Ten numer jakos mi umknal, czesci rowerowe ocenzurowal? hihi

Ty się nie smiej. Doprowadzliśmy Szacika do takiego stanu, że ciął posty o
              popsutym rowerze, jesli tylko znalazło się w nim słowo na P. wink))

S.
        • ada08 Re: przecież nie pojawiła się nagle 31.01.05, 16:43
          andrzejg napisał:

>
          > Jej wejscie poprzedziła głośna akcja Szacika.
          >

Ale to było nagłe zastępstwo smile
          Bo po sławetnym laniu, jakie tu dostał

Szacik ''.. zbladł, osłupiał
          i się wiecej nie wygłupiał..''
          /A.Waligórski/

A jednak Giwi miała większą klasę, co tu duzo mówić smile
          a.
          • xiazeluka Re: przecież nie pojawiła się nagle 31.01.05, 16:51
            ada08 napisała:

> A jednak Giwi miała większą klasę, co tu duzo mówić smile

Głupie giwi było ostrożniejsze. Na początku zresztą nie tylko ona tu
            wymachiwała sekatorem, Maas przyznała się, że głupie giwi wspomagała.
      • xiazeluka Re: A Giwi wyszła po angielsku ? :-) 31.01.05, 16:37
        ada08 napisała:

> Za całokształt smile

Taka zgrabna?
      • tornek.giebultowicz Racja, może jakiś bukiecik? ;-) 31.01.05, 16:39

• Gość: patience Luka i Tomek - zdrajcy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:42
          a miejscowe wam nie wystarczaja? Phi. Jeszcze bedziecie zalowac.
          • xiazeluka Ech 31.01.05, 16:42

> a miejscowe wam nie wystarczaja? Phi. Jeszcze bedziecie zalowac.
            • xiazeluka Głupia klawiatura 31.01.05, 16:43
              Tytuł poprzedniego postu miał być taki:

Ech? /nt
              • Gość: patience Re: Głupia klawiatura IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:46
                > Tytuł poprzedniego postu miał być taki:
                > Ech? /nt

A co, raptem skojarzyliscie ze giwi ma spodniczke? Do budy, a nie latac za
                miastowymi, juz!

wink
                • xiazeluka Nie 31.01.05, 16:50
                  Na służbie to coś było dla mnie bezosobowym "głupim giwi" i nic ponadto.

Teraz to co innego - zawsze marzyłem o randce z kobietą upadłą...
                • tomek.giebultowicz TO OSZUST, Patience! spojrz dokladnie: "toRNek" 31.01.05, 18:52

• antyk52 Józio jej zaraz podziękuje :-)))) n/t 31.01.05, 16:59
    • Gość: Max A o co tu dokladnie chodzi? IP: *.mad.east.verizon.net 31.01.05, 16:55
      Koniec FA? Jakies zmiany?
      • Gość: patience Nie ma Aesa. Pijemy piwo na czesc Zwyciezcow./nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:59
        • Gość: Max Aesa?? IP: *.mad.east.verizon.net 31.01.05, 17:02
          przestancie szyframi nadawac!
        • jureek Skąd wiesz, że nie ma? 31.01.05, 17:37
          Pozdr.
          Jura
          • Gość: patience Wierze na slowo. Jesli bedzie, to szybko zauwazymy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 17:41
            Nie ma powodu zeby nie wierzyc, szczegolnie, jesli tebe zapowiada mozliwosc
            glebszych zmian w marcu. Jesli bedzie jakis sekator tajnie latal w powietrzu,
            to szybko przestanie byc tajny. Mam wrazenie ze brak aesa to dopiero poczatek
            eksperymentu. I mam tez nadzieje, ze ci co nam wywojowali brak aesa beda
            chcieli dalej pilnowac sytuacji, zeby sie to wszystko nie odbylo ponad naszymi
            glowami.
            • jureek Re: Wierze na slowo. Jesli bedzie, to szybko zauw 31.01.05, 17:45

> Nie ma powodu zeby nie wierzyc,

A ja jednak mam powody, żeby nie wierzyć. Chociażby taki powód, że zanim Szacik
              oficjalnie się ujawnił, to już kilka tygodni wycinał. Poza tym nie mamy żadnych
              narzędzi kontroli. Wywalone wątki dalej będą lądowały na oślej, pomieszane z
              wątkami wywalonymi z innych forów. Skąd będziesz wiedziała, że to nie stąd wycięto?
              Jura
              • Gość: patience Re: Wierze na slowo. Jesli bedzie, to szybko zauw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 17:47
                Bo wlasciciel watka zrobi dym w trybie natychmiastowym.
                • jureek Re: Wierze na slowo. Jesli bedzie, to szybko zauw 31.01.05, 17:54

> Bo wlasciciel watka zrobi dym w trybie natychmiastowym.

No i co z tego, że zrobi dym? Odpowie mu się klasyczną formułką tak jak ostatnio
                  Perle, że na forum nie udziela się odpowiedzi dlaczego wycięto wątek, a jak chce
                  wiedzieć, to niech napisze podanie do administratora.
                  Pewnie widać, że jestem mocno rozgoryczony, ale tak to już jest, gdy zostaną
                  rozbudzone nadzieje, a potem cała rzecz sprowadzi się do kosmetycznych zmian. No
                  bo co właściwie się zmieni? Ze zamiast Giwi wycinać będzie Tebe? Ze każdy może
                  zgłaszać wątki do wycięcia? To już wszystko było. Stracimy markę "Aktualności",
                  a nie dostajemy wcale więcej wolności słowa w zamian. Nadal jesteśmy uzależnieni
                  od łaski adminów.
                  Jura
        • jureek Re: Nie ma Aesa. Pijemy piwo na czesc Zwyciezcow. 31.01.05, 17:40
          Nie bardzo wiem, z czegu tak się cieszyć. Ze zamiast jednego aesa każdy może być
          aesem? Spełnimy ideał z piosenki Młynarskiego, gdzie na jednego mieszkańca jeden
          szeryf przypada?
          Jura
          • Gość: patience Re: Nie ma Aesa. Pijemy piwo na czesc Zwyciezcow. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 17:44
            Ja nie wiem czemu sie tak z gory nastawiac przeciw? Tak naprawde to nie znamy
            jeszcze tego pomyslu, a poza tym skoro jak do tej pory nasi ludzie na fom
            dobrze przypilnowali naszych interesow, to dlaczego raptem mamy uwazac ze nie
            przypilnuja? Sadze ze wszystko bedzie ok.
            • jureek Re: Nie ma Aesa. Pijemy piwo na czesc Zwyciezcow. 31.01.05, 17:47

> Ja nie wiem czemu sie tak z gory nastawiac przeciw? Tak naprawde to nie znamy
              > jeszcze tego pomyslu, a poza tym skoro jak do tej pory nasi ludzie na fom
              > dobrze przypilnowali naszych interesow, to dlaczego raptem mamy uwazac ze nie
              > przypilnuja? Sadze ze wszystko bedzie ok.

Właśnie dlatego, że ostatnio prawie stale przebywam na FoM jestem taki sceptyczny.
              Jura
              • Gość: patience Eeeeeee? To ty jestes jeden ze Zwyciezcow? Graba:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 17:53
                No to przebywaj dalej i pilnuj biznesusmile Mysle ze to sa naczynia polaczone,
                chodzi o to, zeby ci co wojuja na fom wiedzieli, ze maja poparcie, zeby byli
                jak najbardziej nieufni, i zeby z kolei wiedzieli, ze do nich jest zaufanie.
                Mysle ze ty i pozostali juz od tak dawna tluczecie ten temat, ze po prostu
                wiecie lepiej, ale zdaje sie ze mozna chwilowo ze sceptycyzmu odpuscic,
                bobardzo dobrze wam idzie, no nie? Widzialam jakies jeki po innych forach, ze
                oni tez by chcieli, tylko ze im zabraklo ekipy uparciuchow do wojowaniawink
                • jureek Re: Dziękuję... 31.01.05, 17:56
                  ... ale jakoś nie czuję się zwycięzcą. To trochę tak jak w roku 45 zamieniono
                  jedną okupację na drugą.
                  Jura
                  • Gość: patience Re: Dziękuję... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:03
                    Nie od razu Krakow zbudowano... Przedtem mielismy na karkow adminow i aesow, a
                    teraz mamy tylko adminow. Ty planujesz dalsze bitwy, ale daj sie ludnosci
                    nacieszyc. Faktem jest, ze zadne inne forum nie wywalczylo sobie bezgiwia,
                    totez walnij piwo i pozwol sobie pogratulowac, bo mysle, ze jednak
                    zasluzyliscie sobie... A poza tym liczy sie nie tylko to co juz osiagniete, ale
                    na zrobienie wylomu. Swietnie pamietam, jak sztywne bylo stanowisko
                    administracji jakis czas temu. To sie zmienilo, i to jest wasza zasluga.
                    • jureek Re: Dziękuję... 31.01.05, 18:14
                      Ależ to nie jest żaden wyłom. Wyobraź sobie (Ela też zwracała na to uwagę), że
                      jest na portalu niemało forów bez aesa, gdzie tylko zawodowcy wycinają.
                      Wiesz z czego bardziej się ucieszyłem? Gdy wprowadzono automat antyspamowy nie
                      pozwalający zakładać wątków częściej niż co 3 minuty. Zauważyłaś skutki
                      działania tego automatu? Teraz już nie tak często forum jest zalewane
                      kilkudziesięcioma jednakowymi, spamerskimi wątkami.
                      Jura
                      • Gość: patience Re: Dziękuję... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:16
                        dlatego sie zdziwilam tej krytyce pomyslu na to wycinanie spamu, bo mi sie
                        wydawalo. ze to lepiej niz admin. Czemu ci sie ten pomysl nie podoba?
                        • Gość: patience Re: Dziękuję... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:19
                          > dlatego sie zdziwilam tej krytyce pomyslu na to wycinanie spamu, bo mi sie
                          > wydawalo. ze to lepiej niz admin. Czemu ci sie ten pomysl nie podoba?

Ups, chyba za wczesnie zakonczylam. Chodzi o propozycje tego automatu, ze spam
                          bedzie wycinany po ilus tam kliknieciach w kosz przez userow. Wydawalo mi sie
                          to lepsze niz admini, bo nie wierze we wzajemna wycinke. Jak mozesz kogos
                          wyciac i wiesz ze ten drugi tez, to sie konczy na tym, ze sie nie wycinacie.
                          Jedyne co by bylo wycinane, to spam. Co najwyzej trzeba by bylo jeszcze ustalic
                          jakis system odzysku. A ty chyba myslisz inaczej?
                          • jureek Re: Dziękuję... 31.01.05, 18:42
                            To zgłaszanie postów do usunięcia funkcjonuje już od dawna. I jest to tylko
                            pomoc dla adminów, a nie żadna gwarancja nieusunięcia postu nie zgłoszonego.
                            Innymi słowami, jeśli Tebe będzie chciał coś usunąć, to może to zrobić i bez
                            żadnego zgłoszenia. Poza tym nie dowiesz się nigdy, kto zgłaszał Twój post do
                            usunięcia. Rozwiązanie to zachęca też do zakładania zalogowanych pacynek tylko
                            po to, żeby było więcej kliknięć w kosz w celu usunięcia wątku adwersarza, a to
                            z kolei może być powodem nowych forumowych wojenek.
                            Dla mnie najważniejsze jest, żeby nikt za mnie nie decydował, co mogę
                            przeczytać, a co nie. Jestem dorosły i sam potrafię sobie odfiltrować spam.
                            Rozumiem też racje Gazety, że dużo chamskich wątków na wejściowej stronie forum
                            może odstraszać potencjalnych nowych forumowiczów. Dlatego optuję za
                            rozwiązaniem takim, żeby wejściowa strona forum była cenzurowana, ale żeby
                            istniała dla chętnych opcja obejrzenia forum bez ingerencji cenzorskich, coś
                            podobnego do "nie pokazuj komentarzy".
                            Pozdrawiam
                            Jura
                            • patience Re: Dziękuję... 31.01.05, 18:50
                              Acha. To tez brzmi niezle. Jak dla mnie, mogloby byc, pod warunkiem ze jednak
                              by w tym bylo uwzglednione sprzatanie spamu. Pewnie nie mialabym nic przeciw
                              wchodzeniu na ta wersje dla doroslych, ale jesli mialaby ona byc upchana gesto
                              reklamami wszystkiego i bezsensem jednopostowym, to forum by przestalo byc
                              wersja dla doroslych, a by sie stalo czyms czego sie nie da uzywac. Czyli chyba
                              wolalabym jednak jakies minimum sprzatania. A poza tym to masz pomysl owszem
                              niezly. Podobie mnie się.
                              • jureek Re: Dziękuję... 31.01.05, 18:53
                                Ten pomysł pierwsza zgłosiła Gawronka, nie wiedząc o tym wyskoczyłem z tym samym
                                parę dni później. Jeżeli forum byłoby tylko dla zalogowanych, to mogłabyś sobie
                                wygasić niki, o których wiesz, że tylko spamują.
                                Pozdr.
                                Jura
                                • patience Re: Dziękuję... 31.01.05, 18:57
                                  acha. No tak. Nie mysle w kategoriach logowania bo sie bardzo rzadko logowalam.
                                  W samej rzeczy, mozna wygaszac. Hmmm... Nieglupie.
                                  • jureek Re: Dziękuję... 31.01.05, 19:00
                                    patience napisała:

> acha. No tak. Nie mysle w kategoriach logowania bo sie bardzo rzadko logowalam.
                                    >
                                    > W samej rzeczy, mozna wygaszac. Hmmm... Nieglupie.

Cieszę się, że tak to oceniasz, bo widzę, że przebojowa (albo wpływowa)
                                    dziewczyna jesteś i z Twoim poparciem łatwiej będzie to przeforsować smile
                                    Jura
                                    • patience Re: Dziękuję... 31.01.05, 19:29
                                      Dzieki za uznanie ale chyba troche mnie przeceniasz. Albo moze to taki dzien,
                                      ze ludzie sobie kadza nawzajem. Wlasciwie jedyne co mi przeszkadzalo w twojej
                                      koncepcji to problem spamu. Ale ocenialam to z punktu widzenia kogos kto sie
                                      nie loguje i nawet mi do glowy nie przyszlo ze jest prostsze rozwiazanie. Why
                                      not? Pomysl nieglupi, gdyby nastapila jakas niezwykla i nieprzewidywana
                                      katastrofa, to admini sa, a katastrofy przeciez nie zdarzaja sie codziennie.
                                      Dobra, moge byc popieraczkasmile
    • Gość: patience Ja tylko zauwazam mimochodem ze wasze serca.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 16:58
      ... sa szerokie jak kanapa rozmiaru XXL. Kazda sie na niej zmiesci, i kazdej
      tlumaczycie, ze ta nastepna to tylko platonicznie.

wink
    • abprall Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 16:59
      odpierdulta sie od giwi, trzymała was za morde i slusznie, to wyscie ją
      wygryzli w stylu bolszewickim...wiem co to za styl, bo sam jestem
      bolszewikiem...
      • Gość: Max Re: Ostatni dzień aktualności. IP: *.mad.east.verizon.net 31.01.05, 17:00
        Masz racje. Bez niej Zawadzki by zupelnie zasmiecil FA
        • tornek.giebultowicz Ale czym by było FA bez niskich, cofniętych 31.01.05, 17:05
          czółek i podszywkowych świń? smile
          • Gość: Max Re: Ale czym by było FA bez niskich, cofniętych IP: *.mad.east.verizon.net 31.01.05, 17:07
            Chyba nie ale bez Giwi byloby tylko jedno niskie, bardzo cofniete czolko jednej
            kruszynki, pepka swiata tego JZ.
          • kropekuk Ha, mamy cie oszuscie! I klik na czerwony kosz 31.01.05, 21:01

• Gość: patience Godzina osiemnasta minut dziesiec. Wodowanie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:14
      To teraz zobaczymy jak bedzie z cenzura. A na razie - na zdrowiesmile
      • Gość: owca_czarna zdrowie aquanet :))))))) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:17
        • Gość: patience Piweńko:))))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:20
          • patience kliknelam zobaczyc co to znaczy zglaszanie 31.01.05, 18:27
            notka ma tresc zadawalajaca, w szczegolnosci ten kawalek o nie czytaniu. I o to
            chodzi. Tylko to logowanie to dla mnie osobiscie bedzie meka, ale coz...

'Do czego służy link "skasujcie post" i mały czerwony kosz?
            Klikając kosz można zgłasić administracji posty łamiące Regulamin. Admini Forum
            nie czytają wszystkich postów na nim opublikowanych. W wyjątkowo rażących
            przypadkach można zawiadomić administrację wysyłając link na adres
            forum.abuse@gazeta.pl'
            • gini Re: a co z ta notka w koncu?n/t 31.01.05, 18:31

• patience Musimy podac konkretna propozycje 31.01.05, 18:36
                Mam takie wrazenie ze oni nie sa przeciw, tylko nie chca dlugiego tekstu, czyli
                odpada cytowanie calego postu. Natomiast na ogolna propozycje 'linczka' tebe
                wyslal mnie na drzewo, bo nie potrafilam mu konkretnie podac jakie ma byc
                zdanie. A zreszta sama doszlam do wniosku ze poczekamy na twoj powrot.
                • gini Re: Musimy podac konkretna propozycje 31.01.05, 18:37
                  patience napisała:

> Mam takie wrazenie ze oni nie sa przeciw, tylko nie chca dlugiego tekstu,
                  czyli
                  >
                  > odpada cytowanie calego postu. Natomiast na ogolna propozycje 'linczka' tebe
                  > wyslal mnie na drzewo, bo nie potrafilam mu konkretnie podac jakie ma byc
                  > zdanie. A zreszta sama doszlam do wniosku ze poczekamy na twoj powrot.

A mnie jest wszystko jedno.Wiedzialam z gory, ze tak bedzie .W koncu sa jeszcze
                  fora prywatne.
                  • patience Re: Musimy podac konkretna propozycje 31.01.05, 18:40
                    Jak uwazasz, ale moim zdaniem nie nalezy odpuszczac, bo pomysl jest dobry. Moze
                    Ada pomoze sklecic jakas zgrabna propozycje, tzn. zdanie, ktore bedzie mozna
                    wykorzystac do zlinkowania.
                    • gini Re: Musimy podac konkretna propozycje 31.01.05, 20:00
                      patience napisała:

> Jak uwazasz, ale moim zdaniem nie nalezy odpuszczac, bo pomysl jest dobry.
                      Moze
                      >
                      > Ada pomoze sklecic jakas zgrabna propozycje, tzn. zdanie, ktore bedzie mozna
                      > wykorzystac do zlinkowania.

Ada i Ty mozecie sobie wywiesic watek krzysia, mnie to nie interesi.
            • owca_czarna Re: kliknelam zobaczyc co to znaczy zglaszanie 31.01.05, 18:39
              patience napisała:

> 'Do czego służy link "skasujcie post" i mały czerwony kosz?

ale przedtem tez był jakis kosz,czym tamten kosz róznił się od tego? A może mi
              sie wydawało, że był. Ale był,chyba był, juz sama nie wiem!

czarna_owca
              • patience Re: kliknelam zobaczyc co to znaczy zglaszanie 31.01.05, 18:42
                owca_czarna napisała:

> patience napisała:
                >
                >
                > > 'Do czego służy link "skasujcie post" i mały czerwony kosz?
                >
                > ale przedtem tez był jakis kosz,czym tamten kosz róznił się od tego? A może mi
                > sie wydawało, że był. Ale był,chyba był, juz sama nie wiem!
                >
                > czarna_owca

zielonego pojecia nie mam czy te kosze sie czymkolwiek roznia. Notke cenzorska
                sprawdzalam.
              • jureek Re: kliknelam zobaczyc co to znaczy zglaszanie 31.01.05, 18:45
                owca_czarna napisała:

> patience napisała:
                >
                >
                > > 'Do czego służy link "skasujcie post" i mały czerwony kosz?
                >
                > ale przedtem tez był jakis kosz,czym tamten kosz róznił się od tego? A może mi
                > sie wydawało, że był. Ale był,chyba był, juz sama nie wiem!

Niczym się nie różnił. Na tym właśnie polega manipulacja. Wmawia nam się, że
                powstaje coś nowego, a to wszystko już było.
                Jura
          • monopol Zdrówko :))))))))) 31.01.05, 18:47
            Teraz popłyniemy... smile))
            • patience Re: Zdrówko :))))))))) 31.01.05, 19:02
              Ja narazie plyne z prądem piwa marki Zywiec. Zdrowkowink
              • monopol Ja tyż Żywiec:) 31.01.05, 19:20
                No to klik, klik - butelką piweńka oczywiście, nie w kosz czerwonywink
    • monopol A co z wymogiem logowania? 31.01.05, 18:50
      Nadal Józef Zawadzki będzie nadawał z 348 serwerów proxy?
      • patience Re: A co z wymogiem logowania? 31.01.05, 18:51
        monopol napisał:

> Nadal Józef Zawadzki będzie nadawał z 348 serwerów proxy?
        >

Masz nadzieje ze nie? to sie nie ludzsmile
        Dla mnie to meka, bo jestem len, ale trudno. Narzekalam na to logowanie juz na
        fom, ale nikt mnie nie poparl, to dalam spokoj.
    • tomek.giebultowicz TO OSZUST, Patience! Spójrz, "toRNek" 31.01.05, 18:50

• eela Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 18:51
      Widzę, że Państwo już na nowym miejscu. Dzięki za wspólne chwile. Życze miłego
      forumowania.
      • patience Eela przeciez jestes mile widziana 31.01.05, 18:54
        Deneerwowal nas aes giwi a nie forumowiczka eela. Zostan i wpadaj tutaj
        pogadacsmile
      • owca_czarna Czemu brak Aquanetu w Na skróty? n/t 31.01.05, 18:55
        eela napisała:

> Widzę, że Państwo już na nowym miejscu. Dzięki za wspólne chwile. Życze miłego
        > forumowania.

• patience Faktycznie ? /nt 31.01.05, 19:00

• jureek Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 18:58
        eela napisała:

> Widzę, że Państwo już na nowym miejscu. Dzięki za wspólne chwile. Życze miłego
        > forumowania.

Elu, mam nadzieję, że zauważyłaś, że w moich walkach z cenzurą nie chodziło mi o
        osoby, a o zasady. Teraz też jakoś nie skaczę z radości, że Giwi nie będzie już
        tu moderować, bo nie chdziło mi o to, by pozbyć się Giwi, tylko o to, by pozbyć
        się cenzury.
        Jeżeli czasami mogły zaboleć Cię moje wypowiedzi, to przepraszam.
        Pozdrawiam
        Jura

P.S. A walkę o wątek z Radiem Pogoda pamiętasz jeszcze?
        • eela Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:11
          Pretensji nie mam i rozumiem. smile Walkę o Radio Pogoda pamiętam, wtedy się
          poznaliśmy a potem spotkaliśmy w walce o zniesienie liczników i alfabetyczny
          układ miast. Nie dlatego jestem/byłam aesem, że lubię sobie powycinać. O
          powodach trochę pisałam kiedyś na moderacji, były jeszcze inne o których nie
          wspominałam.
          A pamiętasz sondę a w sprawie liczników? taki jueden od Was ja poprawiał, bo źle
          dla nas wypadała a potem admini w tej sprawie nabrali wody w usta, nie wiedzieli
          co mają robic. To były czasy. smile
          Mniej więcej w tym samym czasie poznałam Helgę, która mi obiecała załatwić
          książkę o Pomarańczowej Altrenatywie... obiecała...
          Widze u góry pytanie - jest teraz inny układ forów, tzw. płaski, tak będzie na
          wszystkich serwisach.
          • jureek Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:16
            Jak już przy wspominkach jesteśmy, to muszę się jeszcze pochwalić, że
            namierzyłem Cię dużo wcześniej, zanim oficjalnie ujawniłać, że Giwi to Eela.
            Bardzo prywatne pytanie jeszcze mam, nie musisz odpowiadać. Odczuwasz ulgę, że
            nie musisz już moderować tego najbardziej niepokornego forum?
            Jura
            • eela Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:39
              Nie zamierzałam tu być aż tak długo, przeciągnęło się z różnych powodów. Skąd
              wiedziałes, że to ja?
              Była tu jedna jedyna osoba, która wiedziała w 100%, że ja to ja, bo się nie
              przelogowałam, ale mimo ogromnego szoku potrafiła byc dyskretna. I była jeszcze
              jedna osoba, do której przez pomyłke wysłałam maila z prywatnego konta (imie,
              nazwisko), ale na szczęście nie zorientowała się, że ma w ręku skarb. To były
              takie dwie wpadki w tym okresie, gdy było o mnie głośno.
              • jureek Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:47
                eela napisała:

> Nie zamierzałam tu być aż tak długo, przeciągnęło się z różnych powodów. Skąd
                > wiedziałes, że to ja?

Moja wiedza nie wynikała z żadnej Twojej wpadki. Po prostu dobrze znałem Twoje
                wcześniejsze pisanie, zauważyłem, że od czasu aesowania tutaj mocno obniżyłaś
                aktywność jako Eela, znałem Twoje poglądy na społeczne moderowanie (to jeszcze z
                wątku Mikołaja) no i wszystkie to klocki ułożyły się w całość. Na 100% nie
                mogłem być pewny, ale na 98% wiedziałem, że to Ty.

> Była tu jedna jedyna osoba, która wiedziała w 100%, że ja to ja, bo się nie
                > przelogowałam, ale mimo ogromnego szoku potrafiła byc dyskretna.

Tak, wiem. Właśnie tę osobę prosiłem o potwierdzenie moich przypuszczeń, ale
                niczego mi nie zdradziła. Dopiero po Twoim oficjalnym ujawnieniu.
                Pozdr.
                Jura
              • jenisiej Eela = Giwi 31.01.05, 21:08
                eela napisała:

> Nie zamierzałam tu być aż tak długo, przeciągnęło się z różnych powodów. Skąd
                > wiedziałes, że to ja?
                > Była tu jedna jedyna osoba, która wiedziała w 100%, że ja to ja, bo się nie
                > przelogowałam, ale mimo ogromnego szoku potrafiła byc dyskretna. I była
                > jeszcze jedna osoba, do której przez pomyłke wysłałam maila z prywatnego
                > konta (imie, nazwisko), ale na szczęście nie zorientowała się, że ma w ręku
                > skarb. To były takie dwie wpadki w tym okresie, gdy było o mnie głośno.

Hihi, ja też wiedziałem - jeszcze zanim mnie wpuściłaś do Dziupli! Mam świadka.
                A skąd? Twoja aktywność na FoF podsunęła mi tę myśl. Taka męska intuicjawink

Pozdrawiam, Eelu. Żegnaj, Giwi.
                smile
          • owca_czarna Re: Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 20:07
            eela napisała:

> Widze u góry pytanie - jest teraz inny układ forów, tzw. płaski, tak będzie na
            > wszystkich serwisach.

Co to znaczy inny układ forów, tzw. płaski?

czarna_owca
          • patience Re: W sprawie ksiazki 01.02.05, 01:52
            eela napisała:

> Mniej więcej w tym samym czasie poznałam Helgę, która mi obiecała załatwić
            > książkę o Pomarańczowej Altrenatywie... obiecała...

Nie do zdobyciasad Major pchnal nawet swoje egzemplarze autorskie. Sama nie mam
            bo mi ktos zabral. Licze na dodruk.
    • andrzejg Dokładnie. Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:08
      • Aquanet (676507) - dawne forum Aktualności 05-01-31 18:59
      • Kraj (981006) 05-01-31 18:59
      • Kraj: komentarze (0) - publicystyka Gazety Wyborczej
      • Nauka (80436) 05-01-31 18:47
      • Świat (917807) 05-01-31 18:58
      • Świat: komentarze (0) - publicystyka Gazety Wyborczej
      • Unia Europejska (111018) 05-01-31 18:29
      • Wiadomości (196) - wiadomości z kraju i ze świata

A któż z nowych wejdzie na jakies forum Aquanet?A z czym to sie je?
      Jak to dopasowac do profilu gazety?O czym oni tam mówią?
      Bez dopływu świeżej krwi to forum zaniknie.
      Wiem to z doświadczenia.Obym był złym prorokiem.

A.
      • jureek Re: Dokładnie. Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:10
        andrzejg napisał:

> • Aquanet (676507) - dawne forum Aktualności 05-01-31 18:59
        > • Kraj (981006) 05-01-31 18:59
        > • Kraj: komentarze (0) - publicystyka Gazety Wyborczej
        > • Nauka (80436) 05-01-31 18:47
        > • Świat (917807) 05-01-31 18:58
        > • Świat: komentarze (0) - publicystyka Gazety Wyborczej
        > • Unia Europejska (111018) 05-01-31 18:29
        > • Wiadomości (196) - wiadomości z kraju i ze świata
        >
        > A któż z nowych wejdzie na jakies forum Aquanet?A z czym to sie je?
        > Jak to dopasowac do profilu gazety?O czym oni tam mówią?
        > Bez dopływu świeżej krwi to forum zaniknie.
        > Wiem to z doświadczenia.Obym był złym prorokiem.

Mam podobne obawy. Zbyt łatwo pozbyliśmy się marki "Aktualności".
        Jura
        • messja Re: Dokładnie. Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:18
          jureek napisał:

>
          > Mam podobne obawy. Zbyt łatwo pozbyliśmy się marki "Aktualności".
          > Jura

a nie mowilam?
          smile
          • jureek Re: Dokładnie. Ostatni dzień aktualności. 31.01.05, 19:20
            messja napisała:

> a nie mowilam?
            > smile

A idźcież Wy w czorty. To już druga dzisiaj podkrada mi moją mantrę "A nie
            mówiłem" smile
            Jura
            • andrzejg a czy zauważyłeś,że nie ma wątków 31.01.05, 19:30
              z linkiem do konkretnych artykułów?

Totalne odcięcie od świata?

Gdzie będziesz pisywał?

A.
              • patience Prosze nie panikowac 31.01.05, 19:57
                Nie sadze zeby sie sprawdziły czarne przepowiednie w rodzaju spychanie naz w
                czarną dziure i tak dalej. A to dlatego tak myślę, że przepełnia mnie cynizm
                oraz głęboka, paranoiczna podejrzliwość nabyta na tym portalu oraz
                experymentalnie utrwalona, gdyz im bardziej paranoiczne były te podejrzenia,
                tym łatwiej i szybciej się sprawdzały.

Uważam, że ONI eksperumentują na Zdrowej Tkance Narodu, czyli na nas. Moje
                paranoiczne podejrzenie idzie w takim kierunku, że ONI chca dążyć do tego, żeby
                na wszystkich forach trzeba się było logować, a co do systemu aesów, to uważam,
                że ONI chcą się go docelowo pozbyć, bo też uważają, że aesy to świry. Prawdziwy
                eksperyment polega na zbadaniu jaki jest opór przeciwko logowaniu i czy da się
                to logowanie tak zrobić, żeby przy okazji ONI mieli mniej roboty. I to jest ten
                eksperyment. Jak sie uda, to będą go aplikować również na innych forach. A my
                jako rybki eksperymentalne możemy mieć z tego taki zysk, że coś nam z tego
                skapnie, czego na innych forach nie dadza, bo i za co. Czyli raczej nie bedzie
                spychania w kąt.
                • monopol To teraz mi wyjaśnij ten schizofreniczny pomysł 31.01.05, 20:02
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=902

Właściwie jak to jest? Zamiast FA powstał Aquanet oraz Wiadomości czy ten drugi
                  forum jest tylko efemerydą i szlag go trafi jutro na przykład?
                  • patience Spojrz na ten katalog: 31.01.05, 20:16
                    forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2521881.html

Aktualności to teraz jest nazwa foldera. My jestesmy jako pierwsi, a Kraj sie
                    dzieli na Kraj oraz Kraj-kometarze, z czego wnioskuje, ze oni beda powoli
                    wszedzie oddzielac komentarze do artykulow od forow dyskusyjnych. Mam wrazenie
                    ze oni chca zatkac pewna dziure z ktorej korzystalam sobie, ale na wszelki
                    wypadek tego nie powiem, to sie moze nie kapna. W kazdym razie to najwyrazniej
                    nie dotyczy tylko Aquanetu. A jako mamut pamietam jakie kwasy byly, kiedy te
                    komentarze zaczeli na fora spuszczac. Ludzie ich wyzywali od spamerow, i
                    dlatego na dole kazdego forum jest opcja, zeby tych komentarzy nie widziec. Nie
                    ma obawy, fora od tego nie zdechna. Swietnie zyly bez komentarzy i swietnie
                    beda sobie dalej radzic. Ale calosc zmian to chyba zobaczymy po 1 - 2 dniach. W
                    kazdym razie tebe dotrzymal slowa, jestesmy na czubku listy, trzeba dopilnowac
                    zeby w innych rozkladach jazdy tez byc w widocznym miejscu i bedzie dobrze.
                    • monopol Rozumiem, ale mam wątpliwości 31.01.05, 20:27
                      Rzeczywiście, wygląda na to, że utworzyli grupę forów, którą nazwali
                      Aktualności. Aquanet jest pierwszy, to w porządku. Obawiam się jednak, że
                      stworzenie nowego forum o nazwie Wiadomości ( w którym znajduja się nie tylko
                      komentarze, można tam zakładać niezwiązane z artykułami wątki ) spowoduje
                      odpływ dużej ilości nicków z byłego FA. Abstrakt2003 ma rację, że bez nowej
                      krwi nasze nowe forum może zdechnąć jak zdechło już wiele forów prywatnych, w
                      których pisywało TWA. Jeśli Aquanet okaże się interesujący dla nowych ludzi, to
                      będzie z nim wszytsko w porządku i ma szansę na dalszy rozwój. Jeśli natomiast
                      zostaną w nim tylko mamuty i nieco młodsi stali bywalcy FA, to istnieje ryzyko
                      powolnego zanikania foruma.
                      • patience Re:Też mam watpliwosci 31.01.05, 20:36
                        Na pewno jeszcze nie nie domyślamy sie wszystkiego, jak tebe nadaje o 'drobnych
                        zmianach' to znaczy ze sie szykuje traba powietrzna. Ale tego eksperymentu z
                        logowaniem to wlasciwie jestem pewna. A od strony technicznej logowanie sprawia
                        spory klopot przy komentarzach, bo jak moze jakis komentarz wisiec przy
                        artykule, gdzie mozna pisac bez logowania, i na forum, gdzie logowac sie
                        trzeba? W tym sensie obecnosc 2 forow Kraj wskazuje raczej na to, ze my sluzymy
                        jako eksperyment, a jesli sie powiedzie, to beda go przenosic na inne fora. A
                        wlasciwie to sa pewni ze sie powiedzie, bo zaczeli majstrowac rakze przy Kraju.
                        Ja tam sie nie boje absolutnie braku komentarzy, wrecz przeciwnie. Bylo mi
                        bardzo dobrze bez nich i bylam jedna z osob ktore wyzywaly administracje od
                        spamerow. Miedzy innymi dlatego sie wynioslam z Forum Swiat na FA, bo ilosc
                        komentarzy zalewajaca to forum jest nie do wytrzymania.

PS. Watto zauwazyl, ze skrot dalej jest ten sam: FA smile)
                      • messja wiem powtarzam sie 31.01.05, 20:47
                        i to bez satysfakcji w dodatku: a nie mowilam?

daliscie sie wrobic jak dzieci w usadowienie na mieliznie jednego z
                        najpopularniejszych i najciekawszych forow na gazecie.
                        • hymen Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 31.01.05, 21:01
                          Zmiany i tak by były, niezależnie od naszego chcenia. Jak dotychczas nikt nie
                          zadeklarował odejścia, a nowi na pewno będą się pojawiać. Trochę czasu daj,
                          zanim ostatecznie nas pognębisz smile.
                          • snajper55 Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 17:19
                            hymen napisał:

> Zmiany i tak by były, niezależnie od naszego chcenia. Jak dotychczas nikt nie
                            > zadeklarował odejścia, a nowi na pewno będą się pojawiać. Trochę czasu daj,
                            > zanim ostatecznie nas pognębisz smile.

Nowi na aquanet ?
                          • snajper55 Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 17:21
                            hymen napisał:

> Zmiany i tak by były, niezależnie od naszego chcenia. Jak dotychczas nikt nie
                            > zadeklarował odejścia, a nowi na pewno będą się pojawiać. Trochę czasu daj,
                            > zanim ostatecznie nas pognębisz smile.

Nowi na Aquanet ?

• Aquanet (677239) - dawne forum Aktualności 05-02-01 17:14
                            • Kraj (983390) 05-02-01 17:16
                            • Nauka (80578) 05-02-01 17:05
                            • Świat (919213) 05-02-01 17:16
                            • Unia Europejska (111055) 05-02-01 17:10
                            • Wiadomości (289) - wiadomości z kraju i ze świata

Które forum wybierze nowy ? Które Ty byś wybrał, mając na przykład do wyboru
                            Aquanet i Wiadomości ? Jeszcze tylko brakuje, aby ta lista była posortowana
                            według ilości postów. Pewnie będzie.

S.
                            • hymen Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 22:07
                              Snajper, celuj lepiej smile. Gdyby było jak sugerujesz wiadomości nie miałyby
                              żadnych szans. Licznik jest wystarczająco wysoki i nie on dcyduje o powodzeniu.
                              Wiele by dała jasna deklaracja o tym, że to forum nie podlega cenzurze lub
                              przynajmniej, że jest tu w ograniczonym zakresie i podlega kontroli forum.
                              • patience Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 22:11
                                > Wiele by dała jasna deklaracja o tym, że to forum nie podlega cenzurze lub
                                > przynajmniej, że jest tu w ograniczonym zakresie i podlega kontroli forum.

O! Do tego trzeba wrocic, to bardzo dobry pomysl.
                              • snajper55 Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 22:38
                                hymen napisał:

> Snajper, celuj lepiej smile. Gdyby było jak sugerujesz wiadomości nie miałyby
                                > żadnych szans. Licznik jest wystarczająco wysoki i nie on dcyduje o powodzeniu

OK. Ale żaden nowy nie wejdzie na forum logowane. Nowy nie ma konta.

Zależy co rozumiesz pod pojęciem cenzury. Wycinanie postów będzie. To sie
                                nazywa moderacja. wink

S.
                                • hymen Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 22:45
                                  snajper55 napisał:

> OK. Ale żaden nowy nie wejdzie na forum logowane. Nowy nie ma konta.

Założy sobie, darmowe jest smile.

>
                                  > Zależy co rozumiesz pod pojęciem cenzury. Wycinanie postów będzie. To sie
                                  > nazywa moderacja. wink

Zwał jak zwał, może nie być i moderacji i cenzury. Oznacza to, że będziesz mogł
                                  sobie napisać, że polskie obozy koncentracyjne, a ja będę mógł Cię za to
                                  o_p_i_e_r_d_o_l_i_ć.
                                  • snajper55 Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 01.02.05, 23:13
                                    hymen napisał:

> snajper55 napisał:
                                    >
                                    > > OK. Ale żaden nowy nie wejdzie na forum logowane. Nowy nie ma konta.
                                    >
                                    > Założy sobie, darmowe jest smile.

Żeby chciał sobie założyć, musi miec po co. Do tej pory było tak, że najpierw
                                    zaczął na forach pisać, a zakładał, gdy musiał (chciał z poczty korzystać czy
                                    wejść na forum zamknięte). Co teraz go skłoni do założenia konta ?

> > Zależy co rozumiesz pod pojęciem cenzury. Wycinanie postów będzie. To sie
                                    > > nazywa moderacja. wink
                                    >
                                    > Zwał jak zwał, może nie być i moderacji i cenzury. Oznacza to, że będziesz
                                    > mogł sobie napisać, że polskie obozy koncentracyjne, a ja będę mógł Cię za to
                                    > o_p_i_e_r_d_o_l_i_ć.

No nie, dopóki widać kosz, dopóty mamy pewność, że istnieje wycinanie.

S.
                                    • hymen Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 02.02.05, 08:45
                                      snajper55 napisał:

> Żeby chciał sobie założyć, musi miec po co. Do tej pory było tak, że najpierw
                                      > zaczął na forach pisać, a zakładał, gdy musiał (chciał z poczty korzystać czy
                                      > wejść na forum zamknięte). Co teraz go skłoni do założenia konta ?

Potrzeba, np wypróżnienia się.

>
                                      > > > Zależy co rozumiesz pod pojęciem cenzury. Wycinanie postów będzie.
                                      > To sie
                                      > > > nazywa moderacja. wink
                                      > >
                                      > > Zwał jak zwał, może nie być i moderacji i cenzury. Oznacza to, że będzies
                                      > z
                                      > > mogł sobie napisać, że polskie obozy koncentracyjne, a ja będę mógł Cię z
                                      > a to
                                      > > o_p_i_e_r_d_o_l_i_ć.
                                      >
                                      > No nie, dopóki widać kosz, dopóty mamy pewność, że istnieje wycinanie.

Jak widać nie wycięli cię Snajper. Jesteś pewien, że wycinanie istnieje?
                              • jureek Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 02.02.05, 09:38
                                hymen napisał:

Taka deklaracja byłaby nadużyciem. Jeśli bowiem chodzi o cenzurę (czy moderację,
                                jak zwał, tak zwał) to forum to nie jest żadnym wyjątkiem na portalu. Jest tak
                                samo moderowane jak i inne fora. Kosze istnieją na wszystkich forach, niektóre
                                fora są moderowane przez aesów, niektóre przez zawodowych, a więc i tutaj żadna
                                wyjątkowa pozycja, obowiązkowe logowanie też nie tutaj wprowadzono po raz
                                pierwszy. Tak więc forum pod względem moderacji jak każde inne.
                                Jura
                                • hymen Re: Messja, Kassandry z siebie nie rób :) 02.02.05, 09:57
                                  jureek napisał:

> hymen napisał:
                                  >
                                  > > Wiele by dała jasna deklaracja o tym, że to forum nie podlega cenzurze lu
                                  > b
                                  > > przynajmniej, że jest tu w ograniczonym zakresie i podlega kontroli forum
                                  > .
                                  >
                                  > Taka deklaracja byłaby nadużyciem. Jeśli bowiem chodzi o cenzurę (czy
                                  moderację
                                  > ,
                                  > jak zwał, tak zwał) to forum to nie jest żadnym wyjątkiem na portalu. Jest tak
                                  > samo moderowane jak i inne fora. Kosze istnieją na wszystkich forach, niektóre
                                  > fora są moderowane przez aesów, niektóre przez zawodowych, a więc i tutaj
                                  żadna
                                  > wyjątkowa pozycja, obowiązkowe logowanie też nie tutaj wprowadzono po raz
                                  > pierwszy. Tak więc forum pod względem moderacji jak każde inne.
                                  > Jura

Purysta z Ciebie Jurek. Deklaracje mają to do siebie, że nie do końca są
                                  prawdziwe bądź odbierane są nie zawsze zgodnie z intencjami deklarującego.
                                  Forum to jest o tyle wyjątkowe, że dwukrotnie, skutecznie przeciwstawiło się
                                  społecznej moderacji. Nie jest wyjątkowe, gdyż obowiązują to ogólne zasady
                                  funkcjonowania forów na portalu. Jest wyjątkowe, gdyż na żadnym innym forum
                                  uczestnicy nie raeagują z taką stanowczością wobec działań nożyczkowych. Jak
                                  dotychczas forum nie osiadło na laurach i nawet jeśli deklaracja jest nieco na
                                  wyrost, to ma ona sens.
    • hymen Jak na razie koszy nie widać! 31.01.05, 20:19
      I niech tak zostanie smile.
      • patience Re: Jak na razie koszy nie widać! 31.01.05, 20:23
        hymen napisał:

> I niech tak zostanie smile.
        >

a juz myslalam po tytule ze chciales kliknac na kosza i oglosic "Pierwszy!"
        • hymen Re: Jak na razie koszy nie widać! 31.01.05, 20:57
          Nigdy w życiu. Kosz w dawnym wydaniu to łeb AeSa, w którego tylko pacnąć
          należało. Teraz to symbol ...? Tebe pisał, że każdy będzie mógł uzyskać dostęp
          do wersji niemoderowanej, zobaczymy na czym to będzie polegało smile. Belgijskie
          piwo polecam smile, pisałem o nich w jednym z pierwszych swoich wątków.
          • patience Wersja niemoderowana? Chce! /nt 31.01.05, 21:00

• drf Re: Wersja niemoderowana? Chce! /nt 31.01.05, 23:04
              ja tez !

www.vic.gov.au/index.jsp
              (.)

wink ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka