sceptyk Odpowiedz - do Tyu i wszystkich zainteresowanych 21.08.02, 21:50 No to powoli sie zbieram do odpowiedzi. Spoko. Jak juz cos zaczne, to koncze. Moze nie tak dobrze jak slynny wykanczacz III RP, ale zawsze. Po kolei. 1. Ciagle nie rozumiem sytuacji, ale jako juz rzeklem akceptuje to zrzadzenie losu. Powtarzam: Borsuk – w mowie pogrzebowej - wyciagnal moj spor o nicka ze Stoikiem. Motywow jego krokui nie znam. Ale stalo sie. Odpowiedzialem na to, ze podtrzymuje swoje dawne stanowisko, ze to Stoik ukradl mi nicka. I moge to udowodnic, w zakladzie z nim, czyli Borsukiem (bo do niego pisalem), za sume €300.- Teraz wychodzi na to, ze mam to udowodnic Tyu. OK. Dosc dziwne, ale w sumie na to samo wychodzi. Mam nadzieje, ze Borsuk nie pojawi sie za dwa miesiace i nie kaze mi udowadniac tego jeszcze raz. A mialby pelne prawo, bo to z nim sie chcialem zalozyc, a nie ze Stoikiem ani Tyu. Badz na odwrot. 2. Wciaz jednak czegos nie rozumiejac, chcialbym powiedziec, ze nie rozumiem, czemu Stoik sie tu nie pokazal i nie oswiadczyl publicznie, ze wyznacza Tyu jako swego plenipotenta/adwokata. Tyu podal dwa powody, dla ktorych Stoik nie moze tego zrobic. a) Bo mu Forum juz tak zbrzydlo, ze nie jest w stanie tu nic napisac. Choc, najwidoczniej, moze czytac. Nie rozumiem tego argumentu b) Bo jest za granica. To dlatego nie moze napisac dwoch zdan? Nie wiem gdzie jest Stoik i jaki jest stan jego finansow w chwili obecnej. Chyba nie oblatuje balonem kuli ziemskiej (choc obecnie i z balonu mozna sie polaczyc, choc drogo). W jakim zatem egzotycznym miejscu, pozbawionym Internetu? W Tanzanii, np. godzina dostepu do Internetu z kafejki kosztuje USD 0.5.- Szybkie polaczenie. Chyba tylko Korea Pln. nie ma dzis powszechnego dostepu. Jezeli podaje sie zbyt wiele powodow na wytlumaczenie czegokolwiek, sytuacja staje sie podejrzana. Np. Nie moge pojsc do szkoly, bo bola mnie zeby. A ponadto babcia mi umarla. Aha, i pies sie zawieruszyl. 3. Pelnomocnictwo Zadam (zhondam) zatem kategorycznie przedstawienia pelnomocnictwa dla Tyu od Stoika. Jedno lub dwa zdania. Drobiazgow czepiac sie nie bede. Ale musze zobaczyc, by miec pewnosc. Taka jest praktyka na swiecie. Strona przedstawia wiarygodne oswiadczenie, zgodnie z ktorym nadaje komus pelnomocnictwo. W realu jest to poswiadczenie podpisu pod pelnomcnictwem przez notariusza. Na Forum, nie bardzo moge sobie wyobrazic cokolwiek innego jak oswiadczenie Stoika. Wlasnoreczne. I jednoczesnie jakies uzasadnienie, dlaczego mamy sadzic, ze to autentyczny Stoik wlasnie. Nie chcialbym nagle znalezc sie wobec jakichs dementi, nieporozumien, pomylek interpretacyjnych., roznic w 'swiadomosciach' itp. 4. Sprawa 'swiadomego' uzywania nicka. Nie podejme zakladu na proponowanych warunkach, bez sprecyzowania co rozumiecie przez 'Swiadome'. Moja propozycja zakladu tego sformulowania NIE zawierala. To jest Wasz pomysl, ktory moze zamazac faktyczny stan rzeczy. Klauzula, ktora moze podlegac nieskonczonym intepretacjom. Prosze nie krecic i nie 'kompinowac'. Jak juz pisalem, czyjas 'swiadomosc' jest zagadka nie do przeniknienia. Raz cos zabralem nieswiadomie bom ogolnie nieswiadom co czynie, a drugi raz moja swiadomosc byla spaczona bolesnymi wspomnieniami o molestowaniu mnie przez dziadka, co rowniez nie pozwolilo mi odroznic, czy to co wzialem nalezalo mi sie czy nie. Prosze druga strone o PRECYZYJNE okreslenie slowa 'SWIADOME'. Musze je zaakceptowac, zanim przystapie na Wasza modyfikacje warunkow zakladu. Przypominam, dla przykladu, ze nieznajomosc (czyli nieswiadomosc istnienia) jakiegos prawa nie jest okolicznoscia uniewinniajaca. Rowniez zanik swiadomosci (w wyniku np. upicia sie) nie jest wymowka. Nawet krotka wizyta w wiezieniu i rozmowa ze skazanymi wykaze Wam, ze zdecydowana wiekszosc siedzi 'za niewinnosc'. Tak ze Panowie nie kombinujcie, tylko prosze kawe na lawe. Precyzyjnie i jednoznacznie. 5. Historyczne prawo do nicka Kategorycznie odrzucam rowniez z gory proby argumentacji o historycznym prawie do nicka 'Sceptyk'. A to ze go uzywalem w szkole przed laty badz na innym portalu (patrz post Perly w tym watku) etc. Zaklad sie rozgrywa tu i teraz. Chodzi o Portal GW w okresie 2001-2002. 6. Rola Hiacynta. Nie wiem jaka role dla niego przewidujecie (Tyu/Stoik). Na zadna bezposrednia dyskusje z nim sie nie zgadzam. On ma juz tak zaszargana opinie, na tyle sie zdyskredytowal, ze jemu musi byc wszystko jedno – jedno kretactwo wiecej, czy mniej. A ja tych kolejnych kretactw rozplatywac nie bede. Jesli Tyu chce go wziac na adwokata, to zadam, aby Tyu uwagi Hiacynta wlasnym nickiem i reputacja firmowal. I to nie tak, ze 'jak pisze Hiacynt', ale 'Ja, Tyu, twierdze, ze jest tak i tak'. To jest warunek, od ktorego rowniez nie odstapie. 7. Lawnicy Przystaje na koncepce lawnikow. Proponuje nastepujace piec nickow. Z uzasadnieniem. Z zadna z wymienionych osob tej propozycji nie konsultowalem i nie mam pojecia, czy beda chcieli sie podjac takiej roli. Andrzej G. - stosunkowo malo chyba zorientowany w sporze, bedzie prezentowal spojrzenie 'z dystansu' Janusz (szczecinski) – osoba nie podzielajaca wielu mych przekonan; sadze, ze nie zorientowana w historii sporu o nicki. Uwaga jak wyzej. Luka - absolutna uczciwosc i obiektywizm; rozjemca - postac znana na Forum z tego, ze aktywnie popierala ugode miedzy zwasnionymi stronami, Pollak - doswiadczony Forumowicz, biegly w sprawach technicznych, adresach IP etc. Taka osoba jest niezbedna wsrod jury. W sporze chyba nie zorientowany. Sam - juz zdazyl przedstawic szereg konstruktywnych uwag, jesli chodzi o procedure w tym sporze. Solidny dyskutant. W sporze chyba nie zorientowany. Pragne podkreslic, ze zaproponowani przeze mnie jurorzy prezentujaj caly wachlarz opcji politycznych, czy ideologicznych. Sa tu katolicy, agnostycy, socjalisci, liberalowie itp. Dali sie poznac jako solidni, rzeczowi dyskutanci na Forum. 8. Adwokaci/pomocnicy Chcialbym prosic kol. kol. Perle i Siedem, aby zechcieli mnie wspomagac w dochodzeniu prawdy. Perla – jako doradca ogolny, a Siodemka - glownie w sprawach technicznych, zwlaszcza zwiazanych z analiza adresow IP. Wdzieczny bede rowniez jesli Helga zechce wesprzec mnie swa cenna, fachowa (prawniczka) opinia gdy zajdzie potrzeba. Chcialem ja przedstawic jako kandydature na lawnika, ale poniewaz doszla juz do wniosku, ze sprawa jest w zasadzie jasna, nie moge jej zaproponowac. Z wdziecznoscia przyjme tez pomocne uwagi od innych Forumiarzy, nie wymienionych wsrod powyzszych nickow. 9. Sprawa pacynki Chcialbym wszystkim przypomniec, ze moje sformulowanie w liscie do Borsuka jesli chodzi o pacynkowatosc Mietka bylo nastepujace; "Sadze nawet, ze jestem w stanie wykazac (choc to znow kupa grzebania w archiwum, ale jak nie za darmo, to zrobie to), ze przemily Kolega Stoik poslugiwal sie wobec mnie tzw. pacynka. Nosila ona imie Mietek.(…" Sformulowanie to nie stwierdza jednoznacznie, ze mam dowody na to, ze Mietek byl pacynka Stoika. 'Sadze, ze' jutro bedzie pogoda, nie oznacza, ze wiem ze 100% pewnoscia, jaka jutro bedzie pogoda. Na podstawie prognoz, sadze jednak ze bedzie ladnie. Jak sie okaze, ze nie bylo ladnie, reputacja moja bedzie nadszarpnieta. Ale nic ponad to. Jest rzecza oczywista, ze pacynkowatosci wykazac w zasadzie nie mozna. Poza rzadkimi przypadkami. Ale mozna przedstawic poszlaki, na podstawie ktorych jury zdecyduje, czy mialem prawo uzyc takiego sformulowania (ze Mietek to pacynka Stoika), czy tez okaze sie, ze te poszlaki sa nie wystarczajace. Proponuje zatem, aby pacynkowatosc wylaczyc z finansowej czesci zakladu, a przeniesc ja do sfery honorowej. Jesli jury uzna, ze to bylo bezzasadne pomowienie – przeprosze. Jesli zas moja racja zostanie uznana – bede domagal sie tego samego od przeciwnika. 1 Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dokonczenie 21.08.02, 21:52 10. Sprawy finansowe Kto bedzie mi placil, w razie wygranej? Prosze jasno oswiadczyc. Odpowiedzi typu, ze Tyu po otrzymaniu pieniedzy od Stoika - nie akceptuje. To musi byc jednoznaczna gwarancja. Ja ze swej strony gwarantuje swoim nickiem. Prosze o to samo z drugiej strony. Co z wynagrodzeniem dla lawnikow? Rozumiem, ze w puli na ten cel jest 100 euro. Liczba jurorow jednak wzrosla. Oczekuje propozycji rozwiazania tego problemu. 11. Szczegoly proceduralne Jeszcze wiele spraw trzeba bedzie ustalic. Jak zgodzimy sie co do zasad generalnych, zajmiemy sie szczegolami – to moja propozycja. sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Zaklad honorowy... hm... to mi sie podoba:) 21.08.02, 22:42 Zawsze do uslug, Sceptyku Kwestia ustalenia kto konkretnie jest strona zakladu jest oczywista. Po jednej stronie jestes ty, musisz wiec wiedziec z kim sie zakladasz. To samo dotyczy kwestii finansowych, czyli kto gwarantuje wyplate i w jakiej wysokosci. Wprawdzie o tym napisales, ale tylko co do Hiacynta. Mysle, ze WSZYSTKIE dowody przedstawione lawnikom musza byc gwarantowane przez strony zakladu. Nie moze byc tak, ze zbiegnie sie tlum ludzi, ktory bedzie swoje argumenty przedstawial, a lawnicy od tego zwariuja Czyli pomagac jednej ze stron mozna, ale dany argument zaczyna sie liczyc dopiero wtedy, gdy zostanie podpisany przez strone. Za jakosc takiego dowodu odpowiada strona, a nie ten, kto go dostarczyl. Lawnicy zobowiazuja sie ze w zadnej ewentualnej dyskusji nie biora udzialu i nie oceniaja dowodow. Moga dany dowod przyjac lub nie, moga oczywiscie zadawac pytania w sprawie jakiegos dowodu, ale nie wolno im ani komentowac odpowiedzi, ani rozmawiac miedzy soba na ten temat. Waga wszystkich dowodow zostanie oceniona hurtem, po mowach koncowych. Kibice gadac moga do woli, ale ich glosy sie nie licza Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Helgo 21.08.02, 22:55 Zgadzam sie z Twoim drugim paragrafem. Odpowiedzi/dowody musza byc firmowane przez glownych aktorow tego show. Ja nawet to juz mialem taki plan 'waznych' wpisow: Sceptyk - do Tyu (1), Tyu - do Sceptyka (1); Sceptyk - do Tyu (2) etc. Ale pozostawilem to do dyskusji szczegolowej. Nie chcialem Tyu intelektualnie zmeczyc tak poznym wieczorem. Jeszcze by mu sie zmora porazki przysnila, albo co... Dziekuje za przyjecie mej prosby o wspomaganie. sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła do Sceptyka jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 23:44 Sceptyku, dziękuję za zaszczyt prosby Twej abym doradzcą był. OK! No właśnie: 1. skład ławników uważam za optymalny. Zdziwię się jeżeli strona przeciwna wniesie zastrzeżenia. 2. Doradzałbym Ci abys odstapił od konieczności pojawienia sie tu Stoika właśnie. Tyu, jak sam napisał, zaangażowany w spór osobiście jest. Niech tyu napisze, że wpłaci pieniądze na podane przez Ciebie konto, jako tyu właśnie, i będzie OK. Jego sprawa, aby ze Stoikiem tak ułożyc sie, aby stratny nie był. To nie nasza sprawa jest. 3. Wyłączenie Hiacynta ze sprawy oczywiste jest. Jeżeli Ty jako SCEPTYK napiszesz, że 2+2=4, to Hiacynt zamilczy conajwyżej. On NIGDY nie przyzna Ci racji. 4. Od początku rozumiałem, że sprawa z Mietkiem leży tylko i wyłącznie na platformie honorowej. Nie ma szans udowodnienia pacynkowatości. Oprócz takiej nieudolności w tym, jaką Hiacynt zaprezentował nam. Tylko ktoś niepoważny podjąłby zakład taki. A Ty na pewno do niepoważnych na forum tym nie zaliczasz się. PODSTAWĄ sporu, kradziez nicka jest. 5. Sugeruję abyś wyznaczonych przez siebie ławników odszukał na forum i zapytał czy zechcą podjąć się takiej roli. 6. Ławnicy powinni dostac po 50 euro każdy. Od przegranego oczywiście. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Alez to ja dziekuje za wybor:)))) 22.08.02, 00:00 Jestem zaszczycona i do uslug Przy okazji pzdr. Perle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Tyu i nie tylko o zakładzie i argumentach Scept IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 01:06 sceptyk napisał: > No to powoli sie zbieram do odpowiedzi. Spoko. Jak juz cos zaczne, to koncze. > Moze nie tak dobrze jak slynny wykanczacz III RP, ale zawsze. Sceptyk napisał: "Otoz mianowicie proponuje zaklad. O 300 Euro (chyba nas obu stac na to). A tresc zakladu bedzie nastepujaca: ja uwazam, ze Stoik podkradal mi nicka i postaram sie to udowodnic. Ty natomiast uwazasz inaczej, zgodnie z tym co napisales. Zgoda? Wybierzemy sobie jeszcze arbitra (badz dwoch) aby rozstrzygneli, kto ma racje. Kazdy z arbitrow dostanie po 50 Euro, platne zgodnie przez obydwie strony. To jest w koncu troche roboty. I dla mnie - grzebanie sie w archiwum i dla arbitra(ow), czytanie tych glupot. Malo tego.Sadze nawet,ze jestem w stanie wykazac (choc to znow kupa grzebania w archiwum, ale jak nie za darmo, to zrobie to), ze przemily Kolega Stoik poslugiwal sie wobec mnie tzw. pacynka. Nosila ona imie Mietek. Nie atakowal mnie jakos specjalnie, lecz jedynie, ze sie wyraze, przysrywal sie do mnie. Nieudolnie. Nie wspominal bym o tym, bo mam swoje zdanie na temat wielo- nickowosci. Jest to w koncu sprawa indywidulanej etyki kazdego z nas. Ale kol. Stoik wypieral sie tego okrutnie, zupelnie tak jak bym go posadzil o to, ze jest conajmniej Le Penem. " Wszystko jest napisane wyjątkowo jasno. 1. Sceptyk udowodni, że Stoik podkradał mu nicka. Cóż znaczy udowodni? Przeprowadzi dowód od początku do końca. Wówczas Stoik, korzystając z pomocy Tyu spróbuje ten dowód obalić. 2. Sceptyk pisze, iż Stoik wypierał się, iż ma coś wspólnego z Mietkiem. Tym bardziej powinien ważyć słowa. Pomimo tego, Sceptyk napisał: "Sądzę nawet, że jestem w stanie wykazać (...) że kolega Stoik posługiwał się pacynką Mietek." Sceptyk podjął się wykazania, iż Stoik posługiwał się nickiem Mietek. Oczywistym jest, że jest to INTEGRALNA część zakładu, gdyż Sceptyk pisze, że jest to kupa grzebania, ale jak nie za darmo to zrobi to. Pomijając punkty w których Sceptyk ściemnia odniosę się do następujących jego stwierdzeń: Punkt 4. Sprawa świadomego używania nicka. Sceptyk prosi drugą strone o PRECYZYJNE określenie słowa ŚWIADOME. Gdy tymczasem drugiej strony to kompletnie nie interesuje. Sceptyk nie zaczał niczego udowadniać, wszystko co do momentu rozpoczęcia dowodu było napisane i bedzie napisane, dla zakładu nie ma znaczenia. (kto co piaał, Sceptyk o tym taktycznie milczy). Sceptyk niczego nie musi więc akceptować, gdyż nikt modyfikacji zakładu nie proponował. Stwierdzenia Sceptyka o świadomości, przykąłdowo "Rowniez zanik swiadomosci (w wyniku np. upicia sie) nie jest wymowka.", można umieścić chwilowo w koszu. Dopiero wówczas, gdy Sceptyk umieści je w swoim dowodzie, można się do nich odnieść. Arbitrzy rozstrzygna, które argumenty stron przyjmą, a które odrzucą. Arbitrzy pochylą się nad "śwadomością", Sceptyka niech głowa o to nie boli. Punkt 5. Historyczne prawo do nicka. Sceptyuk pisze: "Kategorycznie odrzucam rowniez z gory proby argumentacji o historycznym prawie do nicka 'Sceptyk'" Te kategoryczne stwierdzenia niech Sceptyk pozostawi na później, tymczasem należy traktować jako pustosłowie. Punkt 6. Rola Hiacynta. Sceptyk pisze: "Jesli Tyu chce go wziac na adwokata, to zadam, aby Tyu uwagi Hiacynta wlasnym nickiem i reputacja firmowal. " Pisałem wcześniej, iż uważam Sceptyka za głuptaska,a tenże kolejny raz potwierdza moją opinię o nim. Nie jego sprawą jest, czy jestem adwokatem. Arbitrzy wydadzą werdykt i nie beda się sugerowali KTO co mówi, tylko CO MÓWI. Sceptykowi nic do tego. Nie jestem adwokatem niczyim, jestem reakcjonistą. Punkt7. Lawnicy Sceptyk pisze: "Przystaje na koncepce lawnikow. Proponuje nastepujace piec nickow." Czyja to jest koncepcja? Nie będę ponownie przegladał wątku, ale nie przypominam sobie aby Tyu proponował pięciu ławników. Sceptyk proponoał arbitrów. Punkt 9. Sprawa pacynki. Sceptyk doznał ilunminacji i pisze: " Jest rzecza oczywista, ze pacynkowatosci wykazac w zasadzie nie mozna.", gdy przedtem wyraźnie pisał, iż jeżeli NIE ZA DARMO, to ZROBI TO. Wykaże, iż Stoik posługiwał się pacynką. Dalej Sceptyk pisze: "Sformulowanie to nie stwierdza jednoznacznie, ze mam dowody na to, ze Mietek byl pacynka Stoika." To już nie powinno być zmartwieniem Stoika, a wyłącznie Sceptyka. Propozycje wyłączenia tego punktu należy natychmiast odrzucić. Sceptyk mógł najpierw pomyśleć, a dopiero potem pisać o Stoiku i Mietku. Zbyt późno poszedł po rozum do głowy. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: do Tyu i nie tylko o zakładzie i argumentach IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 01:34 Świadomość - to tyu taki przekręt zrobił tu. Popatrz Hiacynt, ktoś ukradł coś. Oskarżony twierdzi, że nie miał ŚWIADOMOŚCI czynu swego. Co robi sąd? Wzywa PSYCHIATRÓW. Czy do tego doprowadzić CHCESZ? Mietek - powiem otwarcie, uważam, że to Stoik był. SUBIEKTYWNIE tylko. Bo po późniejszym pobycie Stoika na forum zwątpiłem w to. Ale to takie DZIWNE jest. Sceptyk ma konflikt ze Stoikiem właśnie. Pojawia się Mietek, w jednym celu tylko. Ubliżać Sceptykowi. Co ciekawe, obaj, Stoik i Mietek, piszą z tej samej domeny. Domeny miasta Łodzi. Przypadek? Może być. Gdybyś Ty w zaparte poszedł z boaaa to do końca moglibyśmy wątpliwości mieć. Zresztą nieważne to jest. Sceptyk wyraźnie określił zakres sporu w poście do Borsuka. Chodzi o kradzież nicka. Z Mietkiem użył słów "sądzę". W sprawie kradzieży użył słów "ukradł". Spór TYLKO o kradzież nicka może rozpatrywany być. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
stoik Stoik prosi o cierpliwosc 22.08.02, 11:56 Szanowni Forumowicze, ze wzgledu na problemy techniczne nie moge sie teraz wdac w wymiane mysli na tym Forum. Rzeczywiscie poprosilem Tyu o przyjacielska przysluge, ale sadze, ze obecnie mnie samemu bedzie najlatwiej sie reprezentowac. Tyu zupelnie niezasluzenie oberwal za to, ze chcial mi wyswiadczyc przysluge, nie ma powodu, zeby go na to dalej narazac. Prosze tylko o wyrozumialosc i cierpliwosc, odezwe sie w ciagu tygodnia lub dwoch. Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciol, uszanowania dla reszty, Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Stoik prosi o cierpliwosc IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.08.02, 12:18 Jesli mozna co wtracic - pozdrawiam! Choc nie rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk A sceptyk sie dziwi. Ale jedynie troche. 22.08.02, 12:28 Szanowny forumowiczu o nicku stoik zalogowany. Powodowany moja niezachwiana wiara w czlowieka, przyjmuje ten post i komunikat w nim zawarty do wiadomosci - jako autentycznie pochodzacy od nicka Stoik (niezalogowanego), pisujacego do tej pory przewaznie z IP adresu toya...cos tam. Chcialbym jednak dac wyraz swemu zdziwieniu, widzac Cie zalogowanego, bo pamietam (mgliscie, ale jednak) jak oswiadczyles na Forum, ze sie nie bedziesz logowal i faktycznie nie robiles tego. Szkoda, ze nie poinformowales o zmianie decyzji, bo tak naprawde to trudno miec 100% pewnosc, ze ten zalogowany stoik jest tozsamy ze Stoikiem niezalogowanym, pisujacym przewaznie z IP adresu toya... cos tam. I na koniec jeszcze pytanie: to ten caly szum co Tyu narobil to jest tzw. pic na wode? Jak mam to wszystko rozumiec? wyrozumialy i cierpliwy sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt ___________dawanie wyrazu swojemu zdziwienie sCepa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 12:37 sceptyk napisał: > Szanowny forumowiczu o nicku stoik zalogowany. Powodowany moja niezachwiana > wiara w czlowieka, przyjmuje ten post i komunikat w nim zawarty do wiadomosci - > > jako autentycznie pochodzacy od nicka Stoik (niezalogowanego), pisujacego do > tej pory przewaznie z IP adresu toya...cos tam. Chcialbym jednak dac wyraz > swemu zdziwieniu, widzac Cie zalogowanego, bo pamietam (mgliscie, ale jednak) > jak oswiadczyles na Forum, ze sie nie bedziesz logowal i faktycznie nie robiles > > tego. Szkoda, ze nie poinformowales o zmianie decyzji, bo tak naprawde to > trudno miec 100% pewnosc, ze ten zalogowany stoik jest tozsamy ze Stoikiem > niezalogowanym, pisujacym przewaznie z IP adresu toya... cos tam. > > I na koniec jeszcze pytanie: to ten caly szum co Tyu narobil to jest tzw. pic > na wode? Jak mam to wszystko rozumiec? > > wyrozumialy i cierpliwy > > sceptyk Ten list Sceptyuka po raz kolejny dowodzi słuszności moich spostrzeżeń. Potok słów, czyli słowopotok Sceptyka, które niczego nei wnoszą. Pyta się mój wątpliwy czepialski bohater, jak ma to wszystko rozumieć? W tym własnie tkwi sęk. Chyba tego jest za dużo jak na Sceptylka. Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 12:47 stoik napisał: > Szanowni Forumowicze, > ze wzgledu na problemy techniczne nie moge sie teraz wdac w wymiane mysli na > tym Forum. Rzeczywiscie poprosilem Tyu o przyjacielska przysluge, ale sadze, > ze obecnie mnie samemu bedzie najlatwiej sie reprezentowac. Tyu zupelnie > niezasluzenie oberwal za to, ze chcial mi wyswiadczyc przysluge, nie ma > powodu, zeby go na to dalej narazac. Prosze tylko o wyrozumialosc i > cierpliwosc, odezwe sie w ciagu tygodnia lub dwoch. > Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciol, uszanowania dla reszty, > Stoik Stoiku, Twoja obecność okazała się jednak konieczną. Tyu, musiał znosić różnego rodzaju wycieczki osobiste, musiał pomijać milczeniem słowa jego obrażające. Gdyby chodziło o niego samego dałby sobie radę, ale myślę, że nie chciał przeciwnikowi nieprzebierającemu w słowach dawać dodatkowej broni do ręki. Chyba lekko Sceptyk jest zaskoczony twoją obecnością na forum ) pozdrawiam Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce pytanie do Helgi IP: *.chello.pl 22.08.02, 15:00 helgo, gdzieś tu napisano, że jesteś prawnikiem. Jesteś? (w czym się specjalizujesz? - jeśli moja ciekawość nie za głęboko wkracza w real, będę wdzieczna za odpowiedź). Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do Kunce:) 22.08.02, 15:50 Gość portalu: kunce napisał(a): > helgo, gdzieś tu napisano, że jesteś prawnikiem. Jesteś? (w czym się > specjalizujesz? - jeśli moja ciekawość nie za głęboko wkracza w real, będę > wdzieczna za odpowiedź). Mmmm... Nie wiem jak odpowiedziec, bo mam na karku tropiciela, ktory mnie bardzo chce w realu zidentyfikowac. Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie praktykujacym Ucze na uczelni. Czyli nie jestem zadnym autorytetem w sprawie jak wygladaja procedury sadowe, itd. Co nieco oczywiscie wiem, na pewno lepiej niz osoba wyksztalcona w innej dziedzinie, ale tez nie tak, jak osoby zwiazane z instytucjami sadownictwa. Gdyby przy okazji tego zakladu zaistniala potrzeba konsultacji w sprawie jakiejs konkretnej procedury, to zawsze moge zapytac sily bardziej fachowej, o ile sama nie bede wiedziec. Ta moja dziedzina to moja pasja i naprawde zaluje ze nie moge sie wiecej powynurzac. Godzinami potrafie nadawac na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce Re:do Kunce:) - dzieki za odp. (wyczerpującą!) n/t IP: *.chello.pl 22.08.02, 16:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: do Helgi. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 22.08.02, 16:36 _helga napisała: > Mmmm... Nie wiem jak odpowiedziec, bo mam na karku tropiciela, ktory mnie > bardzo chce w realu zidentyfikowac. Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie > praktykujacym Ucze na uczelni. Czyli nie jestem zadnym autorytetem w sprawie > jak wygladaja procedury sadowe, itd. Co nieco oczywiscie wiem, na pewno lepiej > niz osoba wyksztalcona w innej dziedzinie, ale tez nie tak, jak osoby zwiazane > z instytucjami sadownictwa. Gdyby przy okazji tego zakladu zaistniala potrzeba >konsultacji w sprawie jakiejs konkretnej procedury, to zawsze moge zapytac sily > bardziej fachowej, o ile sama nie bede wiedziec. > > Ta moja dziedzina to moja pasja i naprawde zaluje ze nie moge sie wiecej > powynurzac. Godzinami potrafie nadawac na ten temat To się wynurz ! Prawniczek w Polsce jest kilka, uczelni takoż. Jakich jeszcze danych NIE chcesz podac ? ) Przecież wiadomo, że nazwiskami sypać nie będziesz, a spraw podobnych jest bez liku. Ja już dawno przestałem się przejmować możliwością identyfikacji w realu. Co więcej, po spotkaniach w realu, zdjęciach, filmach, taka identyfikacja w przypadku wielu postaci z Forum jest dość łatwa. Tylko co z tego ? No, wynurzaj się już, bo Ci powietrza zabraknie. ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Snajper:) 22.08.02, 17:03 Nie ma glupich Ten tropiciel mnie tropi we wlasciwym miescie Uczelni i prawniczek to tu faktycznie duzo, i niech tak lepiej zostanie Dzisiaj z nim wymienilam kilka uprzejmych uwag, jak chcesz to poczytaj, niech ci to posluzy za wyjasnienie mojej odmowy skladania zeznan www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2757631 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Helga :) IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 22.08.02, 17:26 _helga napisała: > Nie ma glupich Ten tropiciel mnie tropi we wlasciwym miescie Uczelni i > prawniczek to tu faktycznie duzo, i niech tak lepiej zostanie > Dzisiaj z nim wymienilam kilka uprzejmych uwag, jak chcesz to poczytaj, niech > ci to posluzy za wyjasnienie mojej odmowy skladania zeznan > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=13&w=2757631"ta > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2757631</a> Akurat w tym wątku Cię nie tropi, jedynie od kapuchy wyzywa. Ale widzę, że to jakieś stare sprawy - jakieś gwałty, przedawnienia... Czego to w wirtualu nie można znależć. O wirtualnych gwałtach jeszcze nie słyszałem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Helga :) 22.08.02, 17:35 Gość portalu: snajper napisał(a): > _helga napisała: > > > Nie ma glupich Ten tropiciel mnie tropi we wlasciwym miescie Uczelni i > > > prawniczek to tu faktycznie duzo, i niech tak lepiej zostanie > > Dzisiaj z nim wymienilam kilka uprzejmych uwag, jak chcesz to poczytaj, ni > ech > > ci to posluzy za wyjasnienie mojej odmowy skladania zeznan > > > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a> > f=13&w=2757631"ta > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2757 > 631</a> > > Akurat w tym wątku Cię nie tropi, jedynie od kapuchy wyzywa. Ale widzę, że to > jakieś stare sprawy - jakieś gwałty, przedawnienia... Czego to w wirtualu nie > można znależć. O wirtualnych gwałtach jeszcze nie słyszałem. > > Pozdrawiam. hehe, ja tez Takie obietnice dostawalam w skrzynce email w zeszlym roku na zmiane z upojnymi wizjami polamanych zeber. Taki specyficzny forumowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: do Kunce:), do Helgi IP: *.chicago-24rh15rt.il.dial-access.att.net 23.08.02, 00:09 _helga napisała: .... Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie > praktykujacym Ucze na uczelni.... Helga, czy to Ty jestes ta malpa co mnie oblala w kampani wrzesniowej z przeniesienia wlasnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do Kunce:), do Helgi 23.08.02, 00:13 Gość portalu: jaski napisał(a): > _helga napisała: > > .... Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie > > praktykujacym Ucze na uczelni.... > > Helga, czy to Ty jestes ta malpa co mnie oblala w kampani wrzesniowej z > przeniesienia wlasnosci? O kurcze. Mniejsza o to oblewanie, ale ja sie obrazilam niniejszym za kampanie wrzesniowa. W czasie kampanii wrzesniowej to ja sie zajmowalam obrona ojczyzny a nie oblewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: do Kunce:), do Helgi IP: *.chicago-24rh15rt.il.dial-access.att.net 23.08.02, 00:24 _helga napisała: > Gość portalu: jaski napisał(a): > > > _helga napisała: > > > > .... Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie > > > praktykujacym Ucze na uczelni.... > > > > Helga, czy to Ty jestes ta malpa co mnie oblala w kampani wrzesniowej z > > przeniesienia wlasnosci? > > O kurcze. Mniejsza o to oblewanie, ale ja sie obrazilam niniejszym za kampanie > wrzesniowa. W czasie kampanii wrzesniowej to ja sie zajmowalam obrona ojczyzny > a nie oblewaniem. > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do Kunce:), do Helgi 29.08.02, 18:36 Gość portalu: jaski napisał(a): > _helga napisała: > > > Gość portalu: jaski napisał(a): > > > > > _helga napisała: > > > > > > .... Rzeczywiscie jestem prawnikiem, ale nie > > > > praktykujacym Ucze na uczelni.... > > > > > > Helga, czy to Ty jestes ta malpa co mnie oblala w kampani wrzesniowej > z > > > przeniesienia wlasnosci? > > > > O kurcze. Mniejsza o to oblewanie, ale ja sie obrazilam niniejszym za > kampanie > > wrzesniowa. W czasie kampanii wrzesniowej to ja sie zajmowalam obrona > ojczyzny > > a nie oblewaniem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Stoika, Hiacynta i Sceptyka 22.08.02, 15:29 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > stoik napisał: > > > Szanowni Forumowicze, > > ze wzgledu na problemy techniczne nie moge sie teraz wdac w wymiane mysli na > > tym Forum. Rzeczywiscie poprosilem Tyu o przyjacielska przysluge,ale sadze, > > ze obecnie mnie samemu bedzie najlatwiej sie reprezentowac. Tyu zupelnie > > niezasluzenie oberwal za to, ze chcial mi wyswiadczyc przysluge, nie ma > > powodu, zeby go na to dalej narazac. Prosze tylko o wyrozumialosc i > > cierpliwosc, odezwe sie w ciagu tygodnia lub dwoch. > > Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyjaciol, uszanowania dla reszty, > > Stoik > > > Stoiku, > > Twoja obecność okazała się jednak konieczną. Tyu, musiał znosić różnego > rodzaju wycieczki osobiste, musiał pomijać milczeniem słowa jego obrażające. > Gdyby chodziło o niego samego dałby sobie radę, ale myślę, że nie chciał > przeciwnikowi nieprzebierającemu w słowach dawać dodatkowej broni do ręki. > Chyba lekko Sceptyk jest zaskoczony twoją obecnością na forum ) > > pozdrawiam > > Hiacynt Stoiku i Hiacyncie! Nie chciałbym, by to, czego doświadczam od pewnego czasu - szczególnie w wykonaniu pewnej dobranej łódzko-lubelskiej pary - było podstawą do wyrzutów sumienia Stoika. 1. Doświadczam ich podłości niejako "podmiotowo": za to że żyję i jestem na Forum. Nie ma to nic wspólnego z tematem, który poruszam, np. z obroną czci Stoika. 2. Od pewnego czasu z dobrym skutkiem stosuję wobec nich zasadę "psy szczekają, karawana idzie dalej..." 3. Pozostałe, spodziewane w takich razach, złośliwości wliczyłem w "koszty własne" już na początku. Te "wykonane" nie przekroczyły spodziewanych, czyli wszystko jest w porządku. Myślę jednak, że w zaistniałej sytuacji rzeczywiście dobrze będzie, jeśli Stoik osobiście, bez pośrednika, wyjaśni po powrocie wszystkie sprawy. (Wydawało się nam np. że 300 euro, które zaoferuję w razie zwycięstwea Sceptyka, będzie wystarczającą rękojmią, iż sprawa nie jest żartem, a tu - proszę!) Co nie znaczy, że odseparowuję się od jego walki: pragnę, by wiedział, że nadal może mną dysponować. Inną kwestią jest postawa Sceptyka. Na początku nie rozumiał najprostszych rzeczy, potem nie ufał w moje pełnomocnictwo, teraz - w autentyczność Stoika... Przypomina mi to dowcip o skazańcu, który w ostatnim życzeniu zażyczył sobie, by powieszono go na drzewie, które sam wskaże. Szuka tego drzewa do dziś... Pozdrawiam Was i czekam na powrót Stoika. W związku z czym, co czyba naturalne, nie ustosunkuję się tutaj do propozycji Sceptyka. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Homo sovieticus wiecznie zywy 22.08.02, 15:57 Do niewychowanych Stoika i Tyu, Moi mili. Wprowadziliscie juz chyba wystarczajaco duzo zamieszania tym cyrkiem, jaki wyprawiacie. Oczekiwalbym od Was przynajmniej drobnego slowa przepraszam, i do reszty forumowiczow, w tym kilku juz zaangazowanych w 'zaklad' i do mnie, osoby stanowiacej strone w zakladzie. Przydaloby sie rowniez jakies uczciwe wytlumaczenie zmiany Waszych planow. Nic sie na Forum wszakze nie stalo od czasu zalozenia tego watku przez Tyu. Zamiast tego otrzymujemy kolejna porcje duserow jakie miedzy soba wymieniacie. Plus naskakiwanie na mnie oraz krytyke osob trzecich. Naprawde nie widzicie potrzeby zachowania sie przyzwoicie? Nie ulega kwestii, ze to jest dziedzictwo komuny, jakie w swej psychice niesiecie. sceptyk Odpowiedz Link Zgłoś
tyu ...a frustracja rodzi agresję. 22.08.02, 18:10 sceptyk napisał: > Do niewychowanych Stoika i Tyu, > > Moi mili.Wprowadziliscie juz chyba wystarczajaco duzo zamieszania tym cyrkiem, > jaki wyprawiacie.Oczekiwalbym od Was przynajmniej drobnego slowa przepraszam, > i do reszty forumowiczow,w tym kilku juz zaangazowanych w 'zaklad' i do mnie, > osoby stanowiacej strone w zakladzie. Przydaloby sie rowniez jakies uczciwe > wytlumaczenie zmiany Waszych planow. Nic sie na Forum wszakze nie stalo od > czasu zalozenia tego watku przez Tyu. > > Zamiast tego otrzymujemy kolejna porcje duserow jakie miedzy soba wymieniacie. > Plus naskakiwanie na mnie oraz krytyke osob trzecich. Naprawde nie widzicie > potrzeby zachowania sie przyzwoicie? Nie ulega kwestii,ze to jest dziedzictwo > komuny, jakie w swej psychice niesiecie. > > sceptyk No tak. Ktoś chce bronić dobrego imienia przyjaciela? Wiadomo po co - mąci! Judzi!! Ktoś - widząc chamskie ataki na tego, który chce bronić - dokonuje wyczynu i pisze niemal z zaświatów? Chce po powrocie bronić się SAM, skoro mnie odmawia się prawa po temu? Wiadomo dlaczego: to homo sovieticus! Jeden jedyny Sceptyk, to wzór uczciwości: on - nawet jeśli kogoś pomówi, to nie w oczy... co więc pomówionemu do tego? Hiacyncie, przenikliwy, jak zawsze - przejrzałeś psyche mojego antagonisty. Oczywiście - zakładając optymistycznie, że on ma jakąś psyche... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Partyjny blazen w lansadach 22.08.02, 20:35 tyu napisał: > No tak. > Ktoś chce bronić dobrego imienia przyjaciela? Wiadomo po co - mąci! Judzi!! > > Ktoś - widząc chamskie ataki na tego, który chce bronić - dokonuje wyczynu i > pisze niemal z zaświatów? Chce po powrocie bronić się SAM, skoro mnie odmawia > się prawa po temu? Wiadomo dlaczego: to homo sovieticus! > > Jeden jedyny Sceptyk, to wzór uczciwości: on - nawet jeśli kogoś pomówi, to nie > > w oczy... co więc pomówionemu do tego? > > Hiacyncie, przenikliwy, jak zawsze - przejrzałeś psyche mojego antagonisty. > Oczywiście - zakładając optymistycznie, że on ma jakąś psyche... ----------------------------------------- Z jakich 'niemal z zaswiatow' oszolomie udajacy inteligenta? Ze Ci sie udalo pare razy wyjechac na Slowacje, to kazdy dalszy wyjazd, prowincjuszu, jest w 'zaswiaty'? 'Dokonuje wyczynu'. Co Ty za brednie wypisujesz? W zeszlym roku laczylem sie z Malawi, Botswany i Namibii, komuszku. Wchodzac do kafejki i placac pol dolara. Kto Ci blaznie w prisiudach odmawia prawa 'po temu'? A ten moj dwu-postowy list do Ciebie sprzed kilkunastu godzin, oszuscie forumowy, to o czym jest? O odmawianiu? Skad te slowo 'Judzi!!' wziales, nieporadny przekrecie? Przepros, komunisto, i sie wytlumacz z tej blazenady, jaka wyprawiasz. A nie pyskuj. I to przepros nie mnie, ale Forum, tych co sie zaangazowali w te sprawe, wierzac w Twoja pisanine. Rekawica podjeta... Dobre sobie. A przyzwoitosc odjeta. Mnie nie przepraszaj. Juz za pozno. Od polakierowanych prostakow, jakim sie okazales, tego nie wymagam. Od samego poczatku watku obelgami we mnie rzucasz, partyjny cwaniaku. Nie umiesz uczciwie postepowac, galareto moralna? To sie chociaz nie odszczekuj. I napisz mi cos o honorze, dowcipasie. Do spolki z p. Hiacyntem vel boaaa. A na koniec pozdrowcie sie. Koniecznie serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt przecież i to i to już nazwano sceptylku IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 00:21 sceptyk napisał: > Z jakich 'niemal z zaswiatow' oszolomie udajacy inteligenta? Ze Ci sie udalo > pare razy wyjechac na Slowacje, to kazdy dalszy wyjazd, prowincjuszu, jest > w 'zaswiaty'? KOMPLEKSY SCEPTYLKA 'Dokonuje wyczynu'. Co Ty za brednie wypisujesz? W zeszlym roku > laczylem sie z Malawi, Botswany i Namibii, komuszku. Wchodzac do kafejki i > placac pol dolara. > > Kto Ci blaznie w prisiudach odmawia prawa 'po temu'? A ten moj dwu-postowy list > > do Ciebie sprzed kilkunastu godzin, oszuscie forumowy, to o czym jest? O > odmawianiu? > > Skad te slowo 'Judzi!!' wziales, nieporadny przekrecie? > > Przepros, komunisto, i sie wytlumacz z tej blazenady, jaka wyprawiasz. A nie > pyskuj. I to przepros nie mnie, ale Forum, tych co sie zaangazowali w te > sprawe, wierzac w Twoja pisanine. Rekawica podjeta... Dobre sobie. A > przyzwoitosc odjeta. CHAMSTWO sCEPA > > Mnie nie przepraszaj. Juz za pozno. Od polakierowanych prostakow, jakim sie > okazales, tego nie wymagam. Od samego poczatku watku obelgami we mnie rzucasz, > partyjny cwaniaku. Nie umiesz uczciwie postepowac, galareto moralna? To sie > chociaz nie odszczekuj. I napisz mi cos o honorze, dowcipasie. Do spolki z p. > Hiacyntem vel boaaa. A na koniec pozdrowcie sie. Koniecznie serdecznie. HIPOKRYZJA SCEPTYUKA Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Krotka lekcja kindersztuby - do Tyu 22.08.02, 22:17 Przyzwoity i prostolinijny czlowiek napisal by nastepujacy tekst Drodzy Koledzy (i Helga, oczywiscie), przepraszam Was, ale uzgodnilismy ze Stoikiem, ze lepiej bedzie, jesli on osobiscie bedzie reprezentowal swoje interesy w tym zakladzie. Stoik sam do Was o tym napisze. Nadmieniam, ze z pewnych wzgledow Stoik nie chce aby jego chwilowy IP adres zostal ujawniony na Forum. W zwiazku z tym zalozyl sobie konto i bedzie pisal zalogowany W zwiazku z zaistniala sytuacja postanowilem zamknac ten watek. Stoik, gdy powroci na Forum, otworzy nowy watek w tej sprawie. Przepraszam jeszcze raz za wynikle zamieszanie. Przepraszam zarowno Sceptyka, strone w tym sporze, jak i tez wszystkich zainteresowanych Forumowiczow. Pozdrawiam. Oczywiscie serdecznie ----------------------------------- Taki tekst zabiera 5 minut, aby go napisac. Ale lata cale, zwlaszcza w mlodosci, aby sie nauczyc, ze tak sie powinno robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Do Stoika. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 22.08.02, 16:26 Witaj Stoiku ! To miło zobaczyć na Forum Twój nick po tak długiej przerwie. Nawet jeśli jego pojawienie się zostało, hm, wymuszone. ) Zajrzyj na Forum Kultura, może tam będziesz miał ochotę pogawędzić ? Pozdrawiam Cię serdecznie Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Specjalnie Do Tyu! 22.08.02, 15:09 Ostatni post do Ciebie w złym miejscu wpisałem, treść dobra, kontekst zaś całego wątku miał być. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Lepiej późno, niż wcale... 22.08.02, 15:42 jacek#jw napisał: > Ostatni post do Ciebie w złym miejscu wpisałem, treść dobra, kontekst zaś > całego wątku miał być. Sorry. > Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Lepiej późno, niż wcale... to nie całkiem tak! 22.08.02, 15:51 tyu napisał: > 1. TA sprawa jest poważna i to NIE MOJA. Mój błąd, że W OGÓLE TUTAJ > odpowiedziałem na Twoje zaczepki. > 2. "To miejsce", jest wszędzie tam, gdzie dotrze Perła, Miriam i - ostatnio > również - Helga ze swą "drużyną" neopacynek. Weź i to pod uwagę w przyszłości. > Ty bawisz się - i ja mogę to zrozumieć - tamci leją w pysk na poważnie. Chcesz > należeć do ich kompanii? Proszę bardzo, ale wtedy nie będą to już > przekomarzania... > > Pozdrawiam i ja. > tyu Zgoda co do pierwszego punktu. Pozwól jednak, że zachowam swój osąd grup, przynależności, neopacynek i wreszcie tego co dzieje się w sprawie 1 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolant Helga=Herszt Neopacynek?? :))) 22.08.02, 16:02 Tyu napisał w poście na tym wątku m.in.: "2. "To miejsce", jest wszędzie tam, gdzie dotrze Perła, Miriam i - ostatnio również - Helga ze swą "drużyną" neopacynek. Weź i to pod uwagę w przyszłości. Ty bawisz się - i ja mogę to zrozumieć - tamci leją w pysk na poważnie." Gratuluję nominacji )) Tylko jakżeż tak można Teletubbies, elfy, jelonki na rykowisku i przepoczwarzone motylki tak straszyć??? I to nie tylko pożółkłymi zębami, ale i używając przemocy fizycznej??? hihihi Pozdro od zdemaskowanego elementu antynarodowego Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 16:10 tyu napisał: > jacek#jw napisał: > > > Ostatni post do Ciebie w złym miejscu wpisałem, treść dobra, kontekst zaś > > całego wątku miał być. Sorry. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolant Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 16:17 Wiesz, na tej ich łączce muszą być jakieś odpady trujące, bo im już coraz bardziej na mózgi pada. Jeden węszy wszędzie spiski i działalność antynarodową, drugi ma nieustanne majaki o nagonce i przemocy fizycznej, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 16:21 kontrolant napisał: > Wiesz, na tej ich łączce muszą być jakieś odpady trujące, bo im już coraz > bardziej na mózgi pada. Jeden węszy wszędzie spiski i działalność antynarodową, > > drugi ma nieustanne majaki o nagonce i przemocy fizycznej, hehehehe Dalej mam szczeke opadnieta z wrazenia. ??? !!! CO TO SA NEOPACYNKI???!!!! i KTO MNIE TU UWAZA ZA WODZA???!!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolant Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 16:26 _helga napisała: > Dalej mam szczeke opadnieta z wrazenia. > ??? !!! > CO TO SA NEOPACYNKI???!!!! > i KTO MNIE TU UWAZA ZA WODZA???!!! > ??? > > Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 16:54 kontrolant napisał: > _helga napisała: > > Dalej mam szczeke opadnieta z wrazenia. > > ??? !!! > > CO TO SA NEOPACYNKI???!!!! > > i KTO MNIE TU UWAZA ZA WODZA???!!! > > ??? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolant Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 17:01 Hehehehhe Hihihhi Upps, ja też takie dźwięki wydaję, czyli jestem jednym z neopacynków?!. A nawet nie wiem, co to znaczy, co mi utrudnia mój proces autoidentyfikacji Słuchaj, może oni faktycznie coś ćpają i dlatego widzą te elfy, motylki, jelonki i Bóg wie co jeszcze, hihihihi Percepcja im się faktycznie zaburza, a potem już prosty krok do widzenia samych wrogów i spisków wokół siebie. Oj, nieszczęśliwi z nich ludzie... Z bojowym hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Ze co !!!!! ??? 22.08.02, 17:31 kontrolant napisał: > Hehehehhe > Hihihhi > Upps, ja też takie dźwięki wydaję, czyli jestem jednym z neopacynków?!. A nawet > > nie wiem, co to znaczy, co mi utrudnia mój proces autoidentyfikacji > Słuchaj, może oni faktycznie coś ćpają i dlatego widzą te elfy, motylki, > jelonki i Bóg wie co jeszcze, hihihihi > Percepcja im się faktycznie zaburza, a potem już prosty krok do widzenia samych > > wrogów i spisków wokół siebie. > Oj, nieszczęśliwi z nich ludzie... > Z bojowym hehehehe Ty lepiej przestan. Ja sobie nie zycze byc twoim hersztem ani czyimkolwiek. A te dzwieki ktore wydajesz brzmia zlowieszczo. Tak powiedzial tyu. Nie chce byc twoim wodzem!!! o rany Az mnie zacmilo. Jak mi przejdzie, to sie ewentualnie do tych chichotow przylacze, ale jeszcze nie teraz. Teraz to ja stoje jak slup soli. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrolant Słup soli z opadniętą szczęką, hihihihi 22.08.02, 17:42 _helga napisała: > Ty lepiej przestan. Ja sobie nie zycze byc twoim hersztem ani czyimkolwiek. A > te dzwieki ktore wydajesz brzmia zlowieszczo. Tak powiedzial tyu. Nie chce byc > twoim wodzem!!! > > o rany > Az mnie zacmilo. Jak mi przejdzie, to sie ewentualnie do tych chichotow > przylacze, ale jeszcze nie teraz. Teraz to ja stoje jak slup soli. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Co to ma w ogóle być?! IP: *.mofnet.gov.pl 22.08.02, 16:31 tyu napisał: > ja uwazam, ze Stoik podkradal mi nicka i postaram > sie to udowodnic. Ty natomiast uwazasz inaczej, zgodnie z tym co napisales. > Zgoda? Wybierzemy sobie jeszcze arbitra (badz dwoch) aby rozstrzygneli, kto > ma racje. Żenada ... a ile wpisów?! Gdzie ja jestem? Szpital psychiatryczny dla sfrustrwanych dzieciaków? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Co to ma w ogóle być?! 22.08.02, 16:46 Tu dzieciaki, tam zlodzieje na panstwowej pensji... I jakos sie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Polac wody dla ochlody?/ Czy przeczekac? Pzdr/nt IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.08.02, 18:03 sceptyk napisał: > Tu dzieciaki, tam zlodzieje na panstwowej pensji... I jakos sie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła o problemach TECHNICZNYCH jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 20:51 Na początku samym: Witaj Stoiku! Brakuje Cię tutaj bardzo. A teraz do rzeczy samej. Rozumiem Stoika, że widząc nieudolność i matactwa tyu, sam postanowił wkroczyć tu. Przy tyu to nawet stoicy tracą stoicką cieprliwość włąśnie. Szkoda tych kłopotów technicznych tylko. Zdarza każdemu się. Tyu też znika i pojawia się niczym Belfegor upiór Luwru właśnie. Dziwne tylko to jest, że nie macie kłopotów technicznych a by pojawić się tu, rzucić na Sceptyka garść pomówień, i zniknąć. A On nie ma szans odpowiedzieć Wam, bo problemy techniczne macie. I zostaje z tymi pomówieniami wobec forum. Dlatego propozycję mam. Sceptyk, wyraźnie i uczciwie przedstawił swoje poropozycje co do procedury spraw tych. Oczekujemy, że jak najszybciej ustosunkujecie się do tego, merytorycznie wyłącznie. Mam wrażenie, że celowo opóźniacie sprawę aby jak najwięcej osób weszło w konflikt personalny, przed rozprawą. Wedle zasady: gdy kipisz większy będzie, to łatwiej zamącić meritrium sprawy właśnie. Do tyu: tyu, daruj sobie te personalne wycieczki pod adresem moim i nie tylko. Pamietaj burku: kto nienawidzi - przegrał już. Nie prowokuj mnie więcej, bo i tak rachunek wysoki u mnie masz. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła do Sceptyka o podjetej rękawicy jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 00:55 Twoja rękawica podjeta została. Tak tyu zapewniał osobiście. Stoik na krótko pojawił sie aby łaskawie poinformować, iz to prawda jest. I następnie oddalił sie w "zaświaty" (jak to tyu określił dziwnie), z PODJETĄ rękawicą oczywiście. Tyu na "kulturze" teraz robi, a Stoika w "zaświatach" szukac trzeba by było. Wykazaliśmy cierpliwość absolutną w sprawie tej. W związku z zaistniałą sytuacją, doradzam Ci abyś napisał kilka słow zaledwie co myslisz o zakładach w ten sposób przyjmowanych. Te 300 euro to niech sobie wsadzą... gdzie chcą właściwie. Niedoszłym ławnikom podziekowac trzeba i sprawę na tym DEFINITYWNIE ZAKOŃCZYC. Później to my czasu nie będziemy mieć. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dobrze chociaz, ze mi jedna zostala 29.08.02, 01:21 Fakt, ze czas troche ucieka. Tez sie boje, ze moge go nie miec juz wkrotce. Ale moze jeszcze troche cierpliwosci. Stoik chyba wspominal o 1-2 tygodniach. Nie bardzo wiem jaki jest status Tyu w tej historii teraz. Wycofal sie calkowicie, czy zostal wycofany? A moze przyczajony? Nie wiem. Poczekajmy jeszcze. sc-k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: septyk sledze cie sceptyku IP: *.dostep.pl 29.08.02, 01:28 jak ubek ubeka. zapracowales na to. mozdzek masz jak na kanapce w "barylce" (warszawa, marszalkowska) kiedys. mdly i niewielki. zamecze cie. znikniesz z forum. wspominac cie beda z ulga, ale dostaniesz oklaski na zejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Jak bys chcial mnie w dupe pocalowac, to prosze 29.08.02, 01:32 bardzo. Nie krepuj sie. To juz chyba piaty nick, pod ktorym dzis w nocy cos pierniczysz bez ladu i skladu. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: sledze cie sceptyku 29.08.02, 01:40 Gość portalu: septyk napisał(a): > jak ubek ubeka. > zapracowales na to. > mozdzek masz jak na kanapce w "barylce" (warszawa, marszalkowska) kiedys. > mdly i niewielki. > zamecze cie. > znikniesz z forum. > wspominac cie beda z ulga, ale dostaniesz oklaski na zejscie. ---------------------------------- Połączenie do Internetu przez numer 020 92 80 (hasło: ppp , login: ppp) możliwe jest z każdego miejsca w kraju i odbywa się podobnie jak przez numer TP S.A. Ze względu na zróżnicowane opłaty za korzystanie z numerów 020 (w zależności od miejsca korzystania w kraju), polecamy go przede wszystkim abonentom z warszawskiej (022) i bydgoskiej (052) strefy numeracyjnej. Numer 020 92 80 deklarowany jest również użytkownikom modemów ISDN. System dostępowy automatycznie rozpoznaje rodzaj połączenia i dostosowuje do niego parametry transmisji. Reszta informacji: www.dostep.pl/html/d_dkomut.htm# Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Druga rękawica w drodze na Forum 29.08.02, 20:16 sceptyk napisał: > Fakt, ze czas troche ucieka.Tez sie boje,ze moge go nie miec juz wkrotce.Ale > moze jeszcze troche cierpliwosci. Stoik chyba wspominal o 1-2 tygodniach. Nie > bardzo wiem jaki jest status Tyu w tej historii teraz.Wycofal sie calkowicie, > czy zostal wycofany? A moze przyczajony? Nie wiem. Poczekajmy jeszcze. > > sc-k Stoik wiedział, co pisze. Niebawem dotrze na Forum i osobiście już przedstawi swoje stanowisko. Dlatego "jeszcze trochę cierpliwości" z Twojej strony będzie bardzo na miejscu. Moja rola "sekundanta" Stoika skończyła się w momencie, gdy Stoik zgłosił się do Ciebie osobiście. Jestem do jego dyspozycji, ale decyzja o skorzystaniu z tego należy do Stoika. Czaić się - nie mam powodu. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Tyu 29.08.02, 20:31 Witam naszego TTT Tyu! Nie znam w szczegółach sprawy,ale jako sekundant możesz być ciekawy!)) Przynajmniej nie jesteś jkimś tam konusem jak Miller?)) Jak to swego czasu pisywała koleżanka mojej Mamy z USA:"bądź dzielna i myśl o mnie"! To był humor 10-cio lecia))! Ja też jestem dzielny i myślę,że w końcu te wszystkie "wojny" przejdą do historii,jednym słowem,precz! pozdrawiam Cię hej! Ps. coś się zrobił ostatnio taki "kulturalny"?)) millerki coraz to nowe jaja podają,a Ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Helutki:))) 29.08.02, 21:01 Helga,coś Ty? Tyu jako "moczarowiec"? Tyu jest młodszy,więc moczarowcem być nie może! Zaangażował się w sprawę,jego wybór,ale co to to nie! Takie moje zdanie,nie mylmy pojęć,bo za chwilę nazwie mnie ktosik,że jestem "rydzykowiec"!)) pozdrawiam z ciemniasem w ręku)) hej! Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do bykka:))) 29.08.02, 21:17 bykk napisał: > Helga,coś Ty? > Tyu jako "moczarowiec"? > Tyu jest młodszy,więc moczarowcem być nie może! > Zaangażował się w sprawę,jego wybór,ale co to to nie! > Takie moje zdanie,nie mylmy pojęć,bo za chwilę nazwie mnie ktosik,że > jestem "rydzykowiec"!)) > pozdrawiam z ciemniasem w ręku)) > hej! To w takim razie to jest kolejne pokolenie moczara!! Oni na tej kulturze czesto o mnie pisza, wiec tam zagladam. No i za ktoryms razem patrze - a tam tyu robi "analize" pewnej pary pod katem przynaleznosci rasowej!!!!!!!!! I jaki wplyw ta przynaleznosc rasowa ma na ich wzajemne stosunki!!!!! Az mnie zatchnelo z wrazenia. Od kiedy jestem na forum, to czegos takiego nie widzialam!!!!! Dlatego go nazywam moczarowcem. On nawet Bezimiennego Matola przebil, wszystkich! Towarzystwo kwietne i kulturalne, phhHHHH!!!!! Dopiero po tym poscie tyu naprawde sie wpienilam. Przedtem ich mialam po prostu za malo rozgarnietych. teraz ich mam za niebezpiecznych lobuzow. A utrwalilo sie jak zobaczylam ten post powyzej pod adresem sceptyka. Jak to nie sa ubeckie metody, to ja juz nie wiem, co to ubecka metoda. Ja ciemniasa juz wypilam, ale macham w twoja strone pusta butelka Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk salahamidlo 29.08.02, 21:37 sala.hamil napisała: > Rzygne. Ja po prostu rzygne. > <> ------------------------------- Salaha, ja Cie rozumiem. Mam tylko jedna prosbe: czy bys mogla, wykonujac te czynnosc, starac sie nie celowa do gory. Mam tam pare listow, chcialbym je zachowac. Sugeruje ewentualnie, no jak juz musisz, kierunek na bok. Na przyklad w lewo. Tylko uwazaj, bo tam teraz kulturalni ludzie przebywaja. No, tak ich umownie nazywamy. Nie chcialbym, aby to znowu na moje konto poszlo. I jak rzeklem w poprzednim poscie do Ciebie trzymaj sie, glowa do gory. Znaczy na lewo, nie do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: salahamidlo 29.08.02, 21:42 sceptyk napisał: > sala.hamil napisała: > > > Rzygne. Ja po prostu rzygne. > > <> > ------------------------------- > > Salaha, ja Cie rozumiem. Mam tylko jedna prosbe: czy bys mogla, wykonujac te > czynnosc, starac sie nie celowa do gory. Mam tam pare listow, chcialbym je > zachowac. Sugeruje ewentualnie, no jak juz musisz, kierunek na bok. Na przyklad > > w lewo. Tylko uwazaj, bo tam teraz kulturalni ludzie przebywaja. No, tak ich > umownie nazywamy. Nie chcialbym, aby to znowu na moje konto poszlo. > > I jak rzeklem w poprzednim poscie do Ciebie > trzymaj sie, glowa do gory. Znaczy na lewo, nie do gory. Albo w prawo - im bardziej, tym lepiej. Masz u mnie punkt, Sceptyku! I tym optymistycznym akcentem kończę tę "Aktualną" sesję. Cześć - do spotkania o poranku gdzieś za miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Helgi:) 29.08.02, 21:30 Helga,przecie widzę,że masz pustą butelkę,nie jestem ciemniasem))! Myśle jednak,że Tyu nie miał na myśli Ciebie? Daj se siana,jak nasz Tyu odejdzie,to kto obroni SLD? Tyu przynajmniej jest stały,nie pieprzy,że kiedyś,gdziesik,w jakiś sposób,itd. Tyu sam mówi o sobie,że jest komunista i za to gadanie go cenię! Skąd wiemy,czy on nie mówi prawdy? Myślę,że nazywanie Tyu "moczarowcem" jest przesadą,wierzysz mi?)) pozdrawiam Cię w ręku wiesz z czym))! hej! Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Bykka jeszcze raz 29.08.02, 21:38 bykk napisał: > Helga,przecie widzę,że masz pustą butelkę,nie jestem ciemniasem))! > Myśle jednak,że Tyu nie miał na myśli Ciebie? > Daj se siana,jak nasz Tyu odejdzie,to kto obroni SLD? > Tyu przynajmniej jest stały,nie pieprzy,że kiedyś,gdziesik,w jakiś sposób,itd. > Tyu sam mówi o sobie,że jest komunista i za to gadanie go cenię! > Skąd wiemy,czy on nie mówi prawdy? > Myślę,że nazywanie Tyu "moczarowcem" jest przesadą,wierzysz mi?)) > pozdrawiam Cię w ręku wiesz z czym))! > hej! Dzięki Ci, zacny Bykku, za obronę! Wszystko się w niej zgadza, z wyjątkiem paru szczegółów. Ja NIE MÓWIĘ, że JESTEM komunistą (szczegóły? ostatnio pisałem o tym Hiacyntowi, w Kulturze, oczywiście. Ktoś tu obok rzyga, Ty TEŻ nie lubisz linków ani cytatów, więc - koniec o tym). Ja pisałem, że należałem do PZPR. Może dla Helgi to to samo? O bronieniu SLD też pisałem - w tym samym miejscu... To jak? poszukasz? Hej Ci znowu! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do bykka:))) 29.08.02, 22:36 bykk napisał: > Helga,przecie widzę,że masz pustą butelkę,nie jestem ciemniasem))! > Myśle jednak,że Tyu nie miał na myśli Ciebie? > Daj se siana,jak nasz Tyu odejdzie,to kto obroni SLD? > Tyu przynajmniej jest stały,nie pieprzy,że kiedyś,gdziesik,w jakiś sposób,itd. > Tyu sam mówi o sobie,że jest komunista i za to gadanie go cenię! > Skąd wiemy,czy on nie mówi prawdy? > Myślę,że nazywanie Tyu "moczarowcem" jest przesadą,wierzysz mi?)) > pozdrawiam Cię w ręku wiesz z czym))! > hej! Heh! Bykk by nie byl bykkiem, gdyby nie sprobowal oliwy na wzburzone wody wylac Ja tego funkcjonalnego moczarowca (widzisz? juz nie pisze ze on moczarowiec. On jest moczarowiec funkcjonalny z forum nie wyganiam. Ma tylko przestac sie zajmowac cudzymi sprawami i to w niedopuszczalny sposob. Forum "Aktualnosci" ddotyczy aktualnosci dnia, a nie tego, co on ma aktualnie do powiedzenia o innych forumowiczach. Forum Kultura dotyczy kultury a nie spraw osobistych innych ludzi. A SLD i komunizmu to niech on broni ile chce. Jednak wzielam drugiego ciemniasa. Jem wlasnie kolacje Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Helgi Kablówy - funkcjonalnej analfabetki 29.08.02, 21:31 _helga napisała: > To w takim razie to jest kolejne pokolenie moczara!! Oni na tej kulturze czesto > o mnie pisza, wiec tam zagladam. No i za ktoryms razem patrze - a tam tyu > robi "analize" pewnej pary pod katem przynaleznosci rasowej!!!!!!!!! I jaki > wplyw ta przynaleznosc rasowa ma na ich wzajemne stosunki!!!!! Az mnie > zatchnelo z wrazenia. Od kiedy jestem na forum, to czegos takiego nie > widzialam!!!!! > > Dlatego go nazywam moczarowcem. On nawet Bezimiennego Matola przebil, > wszystkich! > > Towarzystwo kwietne i kulturalne, phhHHHH!!!!! Dopiero po tym poscie tyu > naprawde sie wpienilam. Przedtem ich mialam po prostu za malo rozgarnietych. > teraz ich mam za niebezpiecznych lobuzow. A utrwalilo sie jak zobaczylam ten > post powyzej pod adresem sceptyka. Jak to nie sa ubeckie metody, to ja juz > nie wiem, co to ubecka metoda. No i nie wiesz! Nie wiesz nawet, co czytasz. Bynajmniej nie było to jakieś nawoływanie do antysemityzmu w stylu byczków Miecia M. Gdybyś mnie czytywała trochę wcześniej, wiedziałabyś, że raczej oskarżają mnie o sympatie dokładnie odwrotne. Tam chodziło o to, że P. ma - tylko i aż - "rozdwojenie jaźni" na tym punkcie. Pisze o "żydostwie" rzeczy - eufemizm taki - mocno kontrowersyjne, a zarazem adoruje Żydówkę, której poglądy są w tych sprawach "dość" odmienne. Dała zresztą wyraz temu, co myśli o poglądach Perły w tych sprawach i to parę razy. Czy naprawdę nie rozumiesz, czy tylko znów chcesz mi dokopać? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca 29.08.02, 22:18 Przde wszystkm gowno mnie obchodza prywatne stosunki miedzy dwojgiem ludzi. Ciebie tez gowno obchodza. To nie jest ani moj ani twoj biznes. Badz wiec laskaw zamknac swoja parszywa gebe. Swoje "portrety psychologiczne" oraz "analizy" jak przynaleznosc rasowa wplywa na uczucia miedzyludzkie mozesz powiesic na gwozdziu we wlasnym kiblu. Do niczego innego sie nie nadaja. Wbrew temu co ci sie o waznosci kryterium rasowego wydaje, ludzie najczesciej reaguja pozytywnie na innych ludzi za to, ze uznaja kogos za np. ladnego, inteligentnego, albo sympatycznego. To oczywiscie jest bardzo wygodne, najpierw sie przedstawic jako tropiciel antysemitow, a potem wykonywac dzialalnosc, jakiej sam Mieczyslaw Moczar sie by nie powstydzil. Zreszta autentyczni moczarowcy takie wlasnie "portrety psychologiczne" wykonywali. Ciekawa jestem po co to robisz. Moze na przyklad po to, zeby rzucajac oskarzeniami na prawo i lewo spowodowac wrogosc wobec tych, co autentycznie antysemityzmu nie lubia? Twoje przeszle i aktualne przynaleznosci organizacyjne nic nie obchodza. Obchodzi mnie wylacznie twoja parszywa dzialalnosc na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła do Helgi o moim antysemityźmie jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 23:20 _helga napisała: > Przde wszystkm gowno mnie obchodza prywatne stosunki miedzy dwojgiem ludzi. > Ciebie tez gowno obchodza. To nie jest ani moj ani twoj biznes. Badz wiec > laskaw zamknac swoja parszywa gebe. Swoje "portrety psychologiczne" > oraz "analizy" jak przynaleznosc rasowa wplywa na uczucia miedzyludzkie mozesz > powiesic na gwozdziu we wlasnym kiblu. Do niczego innego sie nie nadaja. Wbrew > temu co ci sie o waznosci kryterium rasowego wydaje, ludzie najczesciej reaguja > > pozytywnie na innych ludzi za to, ze uznaja kogos za np. ladnego, > inteligentnego, albo sympatycznego. > > To oczywiscie jest bardzo wygodne, najpierw sie przedstawic jako tropiciel > antysemitow, a potem wykonywac dzialalnosc, jakiej sam Mieczyslaw Moczar sie by > > nie powstydzil. Zreszta autentyczni moczarowcy takie wlasnie "portrety > psychologiczne" wykonywali. Ciekawa jestem po co to robisz. > Helga Alez Helgo, czyż naprawdę nie rozumiesz o co tyu chodzi? Ten moczarowiec z zamiłowania a komunista z przekonania za filosemitę chce uchodzic tu. I tropiąc "antysemityzm" mój, liczy, iż metodą tą uda mu sie adorowac Żydówkę, bo inne zawiodły, metody oczywiście. Stosował różne chwyty tu. Swego czasu tarzał po forum się i pisał, że Jej niewolnikiem jest. On NAPRAWDĘ tak pisał. Jak mi nie wierzysz to hiacynta zapytaj, Hiacynt na archiwum się zna. tyu zdolny do wszystkiego jest, gdy o tą sprawę idzie. tyu to znany forumowy podwikarz jest. tyu wie, ze ja i Miriam w realu związani jesteśmy, i forum jako takie odwiedzamy, i wykorzystuje to medium do agresywnej ingerencji swej. Chorej i podłej jak zauważyłaś słusznie. pozdrawiam Perła Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do Helgi o moim antysemityźmie jest 29.08.02, 23:45 Gość portalu: Perła napisał(a): > _helga napisała: > > > Przde wszystkm gowno mnie obchodza prywatne stosunki miedzy dwojgiem ludzi > . > > Ciebie tez gowno obchodza. To nie jest ani moj ani twoj biznes. Badz wiec > > laskaw zamknac swoja parszywa gebe. Swoje "portrety psychologiczne" > > oraz "analizy" jak przynaleznosc rasowa wplywa na uczucia miedzyludzkie > mozesz > > powiesic na gwozdziu we wlasnym kiblu. Do niczego innego sie nie nadaja. > Wbrew > > temu co ci sie o waznosci kryterium rasowego wydaje, ludzie najczesciej > reaguja > > > > pozytywnie na innych ludzi za to, ze uznaja kogos za np. ladnego, > > inteligentnego, albo sympatycznego. > > > > To oczywiscie jest bardzo wygodne, najpierw sie przedstawic jako tropiciel > > > antysemitow, a potem wykonywac dzialalnosc, jakiej sam Mieczyslaw Moczar s > ie > by > > > > nie powstydzil. Zreszta autentyczni moczarowcy takie wlasnie "portrety > > psychologiczne" wykonywali. Ciekawa jestem po co to robisz. > > > Helga > > Alez Helgo, czyż naprawdę nie rozumiesz o co tyu chodzi? Ten moczarowiec z > zamiłowania a komunista z przekonania za filosemitę chce uchodzic tu. I > tropiąc "antysemityzm" mój, liczy, iż metodą tą uda mu sie adorowac Żydówkę, bo > > inne zawiodły, metody oczywiście. Stosował różne chwyty tu. Swego czasu tarzał > po forum się i pisał, że Jej niewolnikiem jest. On NAPRAWDĘ tak pisał. Jak mi > nie wierzysz to hiacynta zapytaj, Hiacynt na archiwum się zna. tyu zdolny do > wszystkiego jest, gdy o tą sprawę idzie. tyu to znany forumowy podwikarz jest. > tyu wie, ze ja i Miriam w realu związani jesteśmy, i forum jako takie > odwiedzamy, i wykorzystuje to medium do agresywnej ingerencji swej. Chorej i > podłej jak zauważyłaś słusznie. > > pozdrawiam > > Perła > Nie trzeba byc geniuszem zeby widziec ze on to robi specjalnie. Te jego posty maja tyle wspolnego z prawami czlowieka, co ja z lotami kosmicznymi. Jednym z pierwszych praw czlowieka jest prawo do prywatnosci. To batiuszka stalin uwazal ze dla "dobra publicznego" nalezy sprawdzac co ludzie po sypialniach czy mieszkaniach prywatnych robia. A jak sie komus nie podobalo, to byl donos na "egzekutywe" czy jak to sie tam nazywalo. A moczar do tetgo dolozyl tropienie kto jakiej jest rasy i jak ta rasa ma wplyw na jego mentalnosc. Tyu to dla mnie zwyczajny moczarowiec, przynajmniej z metod dzialania. Czyli chuj, jakby kto mial watpliwosci. A ze lewicowy to nic dziwnego. Moczarowcy sie do prawicy nie zaliczali. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca__Helgo 30.08.02, 07:47 _helga napisała: > Przde wszystkm gowno mnie obchodza prywatne stosunki miedzy dwojgiem ludzi. > Ciebie tez gowno obchodza. To nie jest ani moj ani twoj biznes. Badz wiec > laskaw zamknac swoja parszywa gebe. Swoje "portrety psychologiczne" > oraz "analizy" jak przynaleznosc rasowa wplywa na uczucia miedzyludzkie mozesz > powiesic na gwozdziu we wlasnym kiblu. Do niczego innego sie nie nadaja. Wbrew > temu co ci sie o waznosci kryterium rasowego wydaje, ludzie najczesciej reaguja > > pozytywnie na innych ludzi za to, ze uznaja kogos za np. ladnego, > inteligentnego, albo sympatycznego. > > To oczywiscie jest bardzo wygodne, najpierw sie przedstawic jako tropiciel > antysemitow, a potem wykonywac dzialalnosc, jakiej sam Mieczyslaw Moczar sie by > > nie powstydzil. Zreszta autentyczni moczarowcy takie wlasnie "portrety > psychologiczne" wykonywali. Ciekawa jestem po co to robisz. Moze na przyklad po > > to, zeby rzucajac oskarzeniami na prawo i lewo spowodowac wrogosc wobec tych, > co autentycznie antysemityzmu nie lubia? > > Twoje przeszle i aktualne przynaleznosci organizacyjne nic nie obchodza. > Obchodzi mnie wylacznie twoja parszywa dzialalnosc na forum. > > Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca__Helgo 30.08.02, 09:06 d_nutka napisała: > > Helga > > Helgo! > Chciałam się nie wtrącać,ale ponieważ "problem" znam DOKŁADNIE ,więc żeby nie > było nieporozumień na przyszłość. > Problem 'rozdwojenia jaźni seksualnej' u Polaków -antysemitów (krypto) istnieje i nie jest czczym wymysłem. > Dowody? > Nie nadają się do publikacji na forum. > Zbyt osobista cecha,podobna w swej naturze do gwałtu. > d. Jakieś nożyce na kulturze się odezwały d. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca__Helgo 30.08.02, 12:58 d_nutka napisała: > d_nutka napisała: > > > > Helga > > > > Helgo! > > Chciałam się nie wtrącać,ale ponieważ "problem" znam DOKŁADNIE ,więc żeby > nie > > było nieporozumień na przyszłość. > > Problem 'rozdwojenia jaźni seksualnej' u Polaków -antysemitów (krypto) > istnieje i nie jest czczym wymysłem. > > Dowody? > > Nie nadają się do publikacji na forum. > > Zbyt osobista cecha,podobna w swej naturze do gwałtu. > > d. > > Jakieś nożyce na kulturze się odezwały > d. Danuto. Ja proponuje zebys dala spokoj. Byc moze mialas do czynienia z jakims schizofrenikiem, wszystko sie moze zdarzyc. jednak twoje doswiadczenia zyciowe z jakas osoba nie sa zadnym dowodem przeciwko trzeciej osobie. Innymi slowy, jesli ja ukradne telewizor ze sklepu, to nie jest to dowod na to, ze ty jestes zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca__Helgo 30.08.02, 13:13 _helga napisała: >> Danuto. Ja proponuje zebys dala spokoj. Byc moze mialas do czynienia z jakims > schizofrenikiem, wszystko sie moze zdarzyc. jednak twoje doswiadczenia zyciowe > z jakas osoba nie sa zadnym dowodem przeciwko trzeciej osobie. Innymi slowy, > jesli ja ukradne telewizor ze sklepu, to nie jest to dowod na to, ze ty jestes > zlodziejem. > Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Do Tyu- funkcjonalnego moczarowca__Helgo 30.08.02, 13:16 > _helga napisała: > > >> Danuto. Ja proponuje zebys dala spokoj. Byc moze mialas do czynienia z > > jakims > > schizofrenikiem, wszystko sie moze zdarzyc. jednak twoje doswiadczenia > zyciowe > > z jakas osoba nie sa zadnym dowodem przeciwko trzeciej osobie. Innymi slow > y, > > jesli ja ukradne telewizor ze sklepu, to nie jest to dowod na to, ze ty > jestes > > zlodziejem. > > Odpowiedz Link Zgłoś
tyu do nie kogo innego, tylko Bykka ! 29.08.02, 21:20 bykk napisał: > Witam naszego TTT Tyu! > Nie znam w szczegółach sprawy,ale jako sekundant możesz być ciekawy!)) > Przynajmniej nie jesteś jkimś tam konusem jak Miller?)) > Jak to swego czasu pisywała koleżanka mojej Mamy z USA:"bądź dzielna i myśl o > mnie"! To był humor 10-cio lecia))! > Ja też jestem dzielny i myślę,że w końcu te wszystkie "wojny" przejdą > do historii,jednym słowem,precz! > pozdrawiam Cię > hej! > Ps. coś się zrobił ostatnio taki "kulturalny"?)) > millerki coraz to nowe jaja podają,a Ty co? Witaj "stary" Bykku, światełko radości tych Aktualności! Oby Ci się sprawdziło z tymi "przechodzeniami do historii". Mój rysopis? Konus! Do tego stary grzyb, gruby jak beczka, kompletnie łysy i - na dodatek - śliniący się. Nie wierzysz? Spytaj kumpla! A "kulturalny" jestem WŁAŚNIE dlatego, niestety mało skutecznie. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Tyu:) 29.08.02, 22:18 Tyu,nie przesadzaj! Toć pisałem,żeś nie taki jesteś!!!! No,co Ty? Pisałem tylko do Helgi,żeś nie z tych "moczarowców"! Ja Cię nie bronię,Ty sam się bronisz!!! Jeśli ktosik Cię atakuje zbyt nachalnie,to zawsze będę Cię bronił. Wszyscy,którzy są na F. długo,to wiedzą,że jesteś człek o stałych poglądach lewicowych. Twoja wola,Twój wybór,tyle. Dlatego też dziwię się,że Ty próbujesz być sekundantem dla "prawicowych" ludzi!? Ach,gdzie te czasy kiedy mogłem Ci "nawsadzać" ile wlezie?))) Żartuję ocywiście! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Stoika_________________________a także Sceptyka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 12:42 tyu napisał: > Myślę, że wielu z nas pamięta Stoika. > Według mnie był to jeden z najsympatyczniejszych dyskutantów. Jego > wypowiedzi - bez względu na to, na ile się z nimi zgadzałem - mogły stanowić > wzór kulturalnego i merytorycznego prowadzenia rozmowy. Po odejściu Stoika, > zrażonego upadkiem poziomu Forum, zachowaliśmy kontakt. Dziś Stoik poprosił > mnie listownie o pewną przysługę. Prośbę spełniam. Stoiku, mam prośbę. Wypowiadasz się na mój temat w swoim wątku. Przejrzyj ten wątek, przeczytaj jak Tyu był bezkarnie obrażany, przez Sceptyka, Perłę, Helgę, Miriam. Przeczytaj, jak ja byłem prowokowany. I potem przemyśl, czy twopje stanowisko jest słuszne. Pomyśl, co spotkało Tyu, za tę "koleżeńską" jak pisałeś przysługę. Ja pamiętam wszystkie listy, jak wiesz. pozdrawiam Hiacynt ps. Scepotyku, przejrzyj ten wątek. Okres ochronny minął. Szantażowanie mnie atakowaniem kwietnych nic już nie da. Odpowiedz Link Zgłoś