Dodaj do ulubionych

Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!!

IP: *.asm.bellsouth.net 24.08.02, 15:30
Jak donosi Super Ekspress,sekcja zwlok wykazala ze zabojca Dembskiego
najpierw zostal ogluszony przez paralizator elektryczny, a nastepnie
powieszony. W zwiazku tym mam wiele pytan, jak mogl szef wiezienictwa w
stopniu generala i dyr. wiezienia twierdzic z taka pewnoscia ze to bylo
samobojstwo, sugerowal to rowniez minister Janik i eks. minister
Piwnik,przytaczjac jak argument ze w Polsce w wiezieniach rocznie popelnia
samobojstwo blisko 100 osob.Kto zmienil czas wyjscia wieznia z cel,kto
wylaczyl kamery,kto przydzielil cele z prete do powieszenia.Mnie sie
wydaje ,ze jest nie tak trudno ustalic winnych ,czy tylko na to pozwola
zainteresowani politycy?
Obserwuj wątek
    • _helga Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! 25.08.02, 03:05
      Gość portalu: tak napisał(a):

> Jak donosi Super Ekspress,sekcja zwlok wykazala ze zabojca Dembskiego
      > najpierw zostal ogluszony przez paralizator elektryczny, a nastepnie
      > powieszony. W zwiazku tym mam wiele pytan, jak mogl szef wiezienictwa w
      > stopniu generala i dyr. wiezienia twierdzic z taka pewnoscia ze to bylo
      > samobojstwo, sugerowal to rowniez minister Janik i eks. minister
      > Piwnik,przytaczjac jak argument ze w Polsce w wiezieniach rocznie popelnia
      > samobojstwo blisko 100 osob.Kto zmienil czas wyjscia wieznia z cel,kto
      > wylaczyl kamery,kto przydzielil cele z prete do powieszenia.Mnie sie
      > wydaje ,ze jest nie tak trudno ustalic winnych ,czy tylko na to pozwola
      > zainteresowani politycy?

Bardzo zdeterminowany samobojca.
    • mn7 Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! 25.08.02, 09:25

> Jak donosi Super Ekspress

... o! jeszcze istnieja ludzie (co prawda daleko od Polski) ktorzy biora serio
      doniesienia SuperEkspresu...

• bykk Re:do Mn7 25.08.02, 09:47
        Mn7,co widzisz w tym złego,że to SE podał?
        Za chwilę inni też podadzą(chyba,że...)!
        pozdrawiam
        • mn7 Re:do Mn7 25.08.02, 11:18
          bykk napisał:

> Mn7,co widzisz w tym złego,że to SE podał?
          > Za chwilę inni też podadzą(chyba,że...)!
          > pozdrawiam

Zlego nic nie widze. Chodzi mi tylko o to, ze SE istnieje nie od wczoraj i jak
          dotad specjalizowal sie w podawaniu sensacji wyssanych z palca.
          Byc moze tym razem wyjatek.
          Pozdrawiam
          mn

• bykk Re:do Mn7 25.08.02, 12:56
            Mn,prawie,ale...
            Kiedyś tak było,teraz po kilku sprawach w sądzie już tak nie "chlapią".
            Ostatnio nawet kilka spraw "oni" właśnie ujawnili,a potem inni.
            pozdrawiam
            hej!
            • mn7 Re:do Mn7 25.08.02, 17:43
              bykk napisał:

> Mn,prawie,ale...
              > Kiedyś tak było,teraz po kilku sprawach w sądzie już tak nie "chlapią".
              > Ostatnio nawet kilka spraw "oni" właśnie ujawnili,a potem inni.
              > pozdrawiam
              > hej!

Nie mowie ze to na pewno bzdura, ale wiele wskazuje, ze tak. Moze jednak to
              prawda.

mn

• Gość: Sala Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.08.02, 12:59
      Powinno sie zamknac wszystkich tzw. klawiszy, ktorzy go mieli pilnowac.
      Jak widac osmiornica ma macki w wiezieniach.
      Szef tego wiezienia powinien rowniez zostac wyrzucony z wilczym biletem z
      pracy!!!

• bykk Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! 25.08.02, 13:46
        Sala,a skąd wiesz,że nie dostał biletówsmile?
        Być może nie były to wilcze,tylko z wizerunkiem któregoś kolejnego
        prez.USA?smile
        Zawsze jednak to bilet jaki,no nie?
        pozdrawiam
        hej!
    • Gość: U Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: *.gis.net 25.08.02, 14:04
      W jednej ze scen "Ojca Chrzestnego" do Dona Corleone
      przychodzi tato,ktoremu zgwalcono corke.Don szydzi z
      niego,upokarza go za uprzednie zaufanie do systemu
      sprawiedliwosci.Wypisz,wymaluj-Polska,gdzie niektore
      naiwniaki ciagle odwoluja sie ze swoimi bolami do
      krolestwa pindy Piwnik.Jesli w stranie panuje
      bezprawie,nalezy szukac sprawiedliwosci poza prawem,na
      wlasna reke.Bez szans ucieczki dla tych,ktorzy wlezli w
      nasze zycie w ciezkich buciorach.
      • Gość: piedmon. Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: 212.247.232.* 25.08.02, 14:19
        ,ktoremu zgwalcono corke.

Nie zgwalcili mu. "Udalo jej sie zachowac honor". Tak powiedzial jej ojciec do
        dona.
        Poza tym zgadzam sie z reszta.
    • Gość: Ktoś Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 15:34
      Napisał, że staje przed nami duzo pytań w związku z morderstwem Tadeusza M !
      Nie zgadzam się ! Wprost przeciwnie stoi przed nami wiele odpowiedzi , które
      domagają się rozliczenia osób winnych !
      1. Czy prokurator warszawski miał podstawy prawne i powody , aby Tadeusza M ,
      tymczasowo aresztowanego i przetrzymywanego w areszcie mysłowieckim ,
      przewozić do aresztu warszawskiego ????
      ODPOWIEDŹ ; podawano kolejno następujące powody :
      * będzie miał postawiony zarzut zabójstwa Dębskiego w oparciu o zeznania
      kobiety świadka zabójstwa !
      Okazało się, że kobieta w żaden sposób nie obciążyła Tadeusza M ! ;
      Wówczas (kontrolowany)przeciek prasowy sugerował , że nagrane rozmowy
      telefoniczne Baraniny i Tadeusza M, były dowodem na to ,że Tadeusz M przyjął
      zlecenie zabójstwa Dębskiego !! Przeciek kontrolowany miał uzasadnić ,
      ściągnięcie Tadeusza M do aresztu w Warszawie !! Trzeba mieć mentalność ubeka ,
      aby sądzić, iż Baranina był tak głupi ,że zlecenia wydawał przez telefon
      komórkowy ( swój) !!!
      Wóczas kolejny ( kontrolowany )przeciek prasowy miał uzasadnić przewiezienie
      Tadeusza M, do Warszawy ! Notka prasowa , o tym ,że Tadeuszowi M w Warszawie
      miano zaproponować rolę świadka koronnego !!!
      Jak było w rzeczywistości ?????
      WYSTARCZY PRZECZYTAĆ PROTOKOŁ Z JEDYNEGO PRZESŁUCHANIA TADEUSZA M, PRZEZ
      PROKURATORA W PONIEDZIAŁEK NA DZIEŃ PRZED ZABÓJSTWEM !!!!!! W TYM PROTOKOLE NIE
      MA NIC( POWODÓW I DOWODÓW) CO UPOWAŻBNIAŁOBY PROKURATORA DO WYDANIA POLECENIA
      PRZEWIEZIENIA TADEUSZA M DO WARSZAWY !!!! WYSTARCZY ZATEM ODCZYTAĆ NAZWISKO
      PROKURATORA, KTÓRY PODPISAŁ SIĘ POD TYM PROTOKOŁEM !!! ABY ZNAC NAZWISKO
      BEZPOŚREDNIO ODPOWIEDZIALNEGO ZA MORD NA TADEUSZU M !!!
      CO POZOSTAJE POLAKOM PO TEJ ODPOWIEDŹI ????? PATRZEĆ JAKA BĘDZIE
      ODPOWEDZIALNOŚĆ ZA TO ŻE POD CZUJNYM OKIEM RZĄDZĄCYCH MORDUJE SIĘ LUDZI !!!
      • Gość: Ktoś Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 25.08.02, 16:07
        ODPOWIEDŹ 2 !
        JEDYNYM UZASADNIENIEM DLA PROKURATORA, KTORY NAKAZAŁ PRZEWIEŹĆ TADEUSZA M. DO
        WARSZAWY JEST MORD DOKONANY W ARESZCIE !!!!
        • Gość: Galena Re: Ogluszony i powieszony-wiele pytan!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 17:42

Jejku!!! Ktosiu, jakiś ty odważny!!! Czy nie boisz się, że jak wieszaja takich
          co "wiedzą", to niedługo przyjdzie kolej na tych co się domyślają???
          Ja tam niczego się nie domyślam. Czeski film!!
    • Gość: Piort Wzruszający mn7 IP: *.ppi / 192.168.1.* 26.08.02, 08:09
      I za Hitlera i za Stalina byli ludzie, którzy mimo oczywistych faktów, woleli
      nie wiedzieć co się dzieje. Morderstwo aresztowanego czy więźnia nie jest tak
      rzadkie, jak to usiłuje sugerować resort sprawiedliwości czy MSWiA. W
      więzieniach panami zycia są strażnicy, to oni decydują o tym, czy więzień
      przeżyje, czy zostanie kaleką, jakim torturom będzie poddany. Czy pamietasz
      niedawną wypowiedź rzecznika policji p. Biedziaka o tych gwałcicielach i
      mordercach 14-to letniej dziewczyny? Mówił, że tacy w więzieniu dostaną za
      swoje, bo społeczność więzienna bardzo źle tarktuje gwałcicieli i pedofili. To,
      gdzie trafi zatrzymany, zależy wyłącznie od służby więziennej. Moga go zamknać
      z mordercami na dożywociu i zasugerować im, że po jego śmierci będą mieli
      przychylność służby więziennej - niedawno był taki proces i co można było
      zrobic tym mordercom? Dostali następne dożywocie, a wyjaśnili sądowi, że ich
      denerwował. Przypadki samobójstwa w 8-mio osobowej celi też są przyjmowane za
      dobrą monetę. Mogę Cię zapewnić, ze strażnik więzienny jest w stanie
      spowodować, że rzeczywiście popełnisz samobójstwo z pełnym przekonaniem,
      wystarczy cela zboczeńców o skłonnościach sadystycznych. Wierz dalej w
      sprawiedliwość!
      • mn7 Wzruszający Piort 26.08.02, 13:44
        Gość portalu: Piort napisał(a):

> I za Hitlera i za Stalina byli ludzie, którzy mimo oczywistych faktów, woleli
        > nie wiedzieć co się dzieje. Morderstwo aresztowanego czy więźnia nie jest tak
        > rzadkie, jak to usiłuje sugerować resort sprawiedliwości czy MSWiA. W
        > więzieniach panami zycia są strażnicy, to oni decydują o tym, czy więzień
        > przeżyje, czy zostanie kaleką, jakim torturom będzie poddany. Czy pamietasz
        > niedawną wypowiedź rzecznika policji p. Biedziaka o tych gwałcicielach i
        > mordercach 14-to letniej dziewczyny? Mówił, że tacy w więzieniu dostaną za
        > swoje, bo społeczność więzienna bardzo źle tarktuje gwałcicieli i pedofili.
        To,
        > gdzie trafi zatrzymany, zależy wyłącznie od służby więziennej. Moga go
        zamknać
        > z mordercami na dożywociu i zasugerować im, że po jego śmierci będą mieli
        > przychylność służby więziennej - niedawno był taki proces i co można było
        > zrobic tym mordercom? Dostali następne dożywocie, a wyjaśnili sądowi, że ich
        > denerwował. Przypadki samobójstwa w 8-mio osobowej celi też są przyjmowane za
        > dobrą monetę. Mogę Cię zapewnić, ze strażnik więzienny jest w stanie
        > spowodować, że rzeczywiście popełnisz samobójstwo z pełnym przekonaniem,
        > wystarczy cela zboczeńców o skłonnościach sadystycznych. Wierz dalej w
        > sprawiedliwość!

Kochany Piort'rze.
        Tak się składa, że z powodów zawodowych doskonale orientuję się, jak wyglądają
        realia więzień, zapewne znacznie lepiej, niż Ty. Dlatego uprzejmie dziękuję za
        powyższe pouczenie, ale jest ono zbędne.
        Ja natomiast chciałbym pouczyć Ciebie. Otóż przed ustosunkowaniem się do
        czyichś wypowiedzi wypada je dokładnie przeczytać. Gdybyś sobie zadał ten trud,
        to niewątpliwie zauważyłbyś, że treścią moich uwag było to, że SE na pewno nie
        jest wiarygodnym źródłem, o czym można było się już wielokroć przekonać. Obaj
        wiemy równie dobrze, iż wiarygodność sensacji przynoszonych przez SE jest
        żadna.
        Zarówno to forum, jak i inne zawierało i zawiera wątki, gdzie różni mądrale z
        niezachwianą pewnością siebie opowiadają jakie to cudowne warunki panują
        rzekomo w polskich zakładach karnych. Wiele razy podejmowałem próby tłumaczenia
        im jak wygląda prawda. Ciebie sobie jakoś z tych dyskusji nie przypominam.
        Mam więc prośbę: na drugi raz daruj sobie pouczenia do mnie adresowane a raczej
        dyskutuj z tym, którzy rzeczywiście Twoich informacji potrzebują.

Z poważaniem
        mn
        • Gość: piort Kochana mn7 IP: *.ppi / 192.168.1.* 26.08.02, 15:55
          > treścią moich uwag było to, że SE na pewno nie
          > jest wiarygodnym źródłem>
          Jest tak zasada, że nie należy mnożyć bytów ponad niezbedne. Jezeli
          wytłumaczenie jakiegoś zdarzenia wydaje się oczywiste, to należy w pierwszej
          kolejności rozpatrzyć to oczywiste, a dopiero gdy okaże się ono nieprawdziwe,
          nalezy szukać innych rozwiązań. Samobójcza śmierć dopiero co przywiezionego
          aresztanta w pojedynczej celi sugerowała w sposób oczywisty zabójstwo przez
          słuzbę więzienną, a tę oczywistosć odrzuciły i prokuratura i szefostwo służby
          więziennej po gołosłownym oswiadczeniu naczelnika aresztu. Przecież naczelnik
          aresztu opierał się na raportach swoich podwładnych, a ci nie musieli mówić
          prawdy. Tego nikt nie sprawdził na samym początku.
          • mn7 Bardzo szanowna Piort 26.08.02, 16:10
            Gość portalu: piort napisał(a):

> > treścią moich uwag było to, że SE na pewno nie
            > > jest wiarygodnym źródłem>
            > Jest tak zasada, że nie należy mnożyć bytów ponad niezbedne.

Tzw. brzytwa Ockhama. Sam się już w wielu wątkach wypowoadałem w tym duchu.

Jezeli
            > wytłumaczenie jakiegoś zdarzenia wydaje się oczywiste, to należy w pierwszej
            > kolejności rozpatrzyć to oczywiste, a dopiero gdy okaże się ono nieprawdziwe,
            > nalezy szukać innych rozwiązań. Samobójcza śmierć dopiero co przywiezionego
            > aresztanta w pojedynczej celi sugerowała w sposób oczywisty zabójstwo przez
            > słuzbę więzienną

Dla kogo oczywisty??? Cztery dni to jest "dopiero co"? Masz dość dowolny
            stosunek do faktów.

, a tę oczywistosć odrzuciły i prokuratura i szefostwo służby
            > więziennej po gołosłownym oswiadczeniu naczelnika aresztu. Przecież
            naczelnik
            > aresztu opierał się na raportach swoich podwładnych, a ci nie musieli mówić
            > prawdy. Tego nikt nie sprawdził na samym początku.

Skąd wiesz?

• Gość: Piort Bardzo szanowny(a) mn7 IP: *.ppi / 192.168.1.* 27.08.02, 10:38
              Przepraszam, jezeli pomyliłem płeć. Zrobiłem to nieumyślnie, bo nad jednym
              postem było "mn7 napisała". Możliwe,ze znasz realia więzienne lepiej niż ja, bo
              ja na szczęscie tylko z wielu różnych relacji. Ale jestem dziwnie pewien,że Ty
              też nie z autopsji. Zauważyłem, że ludzie którzy sprawdzają się w swoich
              zawodach, mają ku ku tym zawodom predyspozycje. Oczywiście statystycznie, ale
              do policji zgłaszają się lubiący stosować przemoc, nauczycielami zostają ci,
              którzy lubią uczyć i pouczać, a klawiszami ludzie o skłonnosciach
              sadystycznych. Znasz zapewne badania, wedle których agresja wśród pracowników
              więziennictwa narasta wraz ze stażem. Z tego, co wiem z wiarygodnych źródeł,
              wynika, że generalnie pracownicy więziennictwa nie widzą w uwięzionych ludzi,
              traktują ich jak dzikie zwierzęta, niektórzy lubią ich prowokować i pacyfikować
              najbrutalniejszymi metodami. Niektórzy klawisze są skorumpowani albo
              zastraszeni, oni też mają rodziny, ale dotyczy to poszczególnych więźniów, tych
              bogatych albo tych groźnych z powiązaniami. W więzieniach rządzą najniższe
              instynkty i więźniów i strażników, nie ma mowy o żadnej resocjalizacji, wręcz
              jest to szkoła przestępczości i wylęgarnia przestępczych organizacji.
              Pracownicy więziennictwa praktycznie stoją ponad prawem, bo policja nie może
              ich nawet zatrzymać, a w takich warunkach trudno przeprowadzić jakiekolwiek
              dochodzenie, podobnie jak wśród sędziów. Z drugiej strony wiadomo, że niektórzy
              więźniowie opłacają się sowicie za w miarę ludzkie traktowanie, ale jakoś nie
              słyszałem, aby porównano zarobki jakiegos klawisza z jego i jego rodziny
              majatkiem i wyciągnięto wnioski. Ja uważam, że cała policja i cały wymiar
              sprawiedliwości dawno zapomniał czemu ma słuzyć, a wynaturzone prawo fukcjonuje
              na szkodę społeczeństwa. Pojęcie krzywdy praktycznie nie fukcjonuje, za to
              działanie niezgodne z prawem jest tak szerokim pojeciem, że potrzeba
              specjalisty z danej dziedziny, aby móc to określić. Przepełnione więzienia
              obciążają kieszeń każdego obywatela, a osoby pokrzywdzone bezskutecznie żebrzą
              o pomoc. Właśnie z tego powodu rozwijają się różne organizacje przestępcze, bo
              wyegzekwowanie długu droga sadową jest długotrwałe i często nieskuteczne, a
              byle bandzior załatwia sprawę bezzwłocznie, policja nie zagwarantuje
              bezpieczenstwa mienia i osób, a mafia tak i to z gwarancją pokrycia szkód. Żle
              wróżę naszemu państwu.
    • _helga Polska Sycylia 26.08.02, 16:18

> Jak donosi Super Ekspress,sekcja zwlok wykazala ze zabojca Dembskiego
      > najpierw zostal ogluszony przez paralizator elektryczny, a nastepnie
      > powieszony. W zwiazku tym mam wiele pytan, jak mogl szef wiezienictwa w
      > stopniu generala i dyr. wiezienia twierdzic z taka pewnoscia ze to bylo
      > samobojstwo, sugerowal to rowniez minister Janik i eks. minister
      > Piwnik,przytaczjac jak argument ze w Polsce w wiezieniach rocznie popelnia
      > samobojstwo blisko 100 osob.Kto zmienil czas wyjscia wieznia z cel,kto
      > wylaczyl kamery,kto przydzielil cele z prete do powieszenia.Mnie sie
      > wydaje ,ze jest nie tak trudno ustalic winnych ,czy tylko na to pozwola
      > zainteresowani politycy?

Szef policji zamordowany. Minister zamordowany.
      Jakies wspolne balety mafiozow i politykow, o ktorych donosi prasa.
      Crony capitalism w pelnej krasiesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka