patience 28.08.05, 20:59 Ciezka sprawa... Szczegolnie z samoprzybiciem ostatniej wolnej konczyny... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,67867,2887917.html?as=1&ias=4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danutki Re: Samoukrzyzowanie Chrystusa Narodu Polskiego 28.08.05, 21:05 czytałam to parę godzin temu i miałam tylko jedną refleksję Michnik myśli...nooo, trzeba coś napisać na tę rocznicę.jaak nic nie naapiszę, to też się nie spodoba....myśli, mysli....i napisał.... aa teraz niech ktoś wbije ten ostatni gwóźDź Patience świetny tytuł nawet więcej powiem boski tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
chaynik Re: Samoukrzyzowanie Chrystusa Narodu Polskiego 28.08.05, 21:14 Jak slyszalem slowo teczka to wiedzialem ze Michnik da glos. Teraz chyba pozazdroscil Walesie i sam zaczal pisac o teczkach. Oni jakiegos uczulenia dostali na mysl ze prawica moze dojsc do wladzy i to ta niekoncesjonowana. ps.mam ladniejsza flage i sie nie chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Samoukrzyzowanie Chrystusa Narodu Polskiego 28.08.05, 22:37 To raczej syndrom niespelnionego Zbawiciela. Chrystusa najpierw wypejczowali, a potem ukrzyzowali. PS. Kazda sroka swoj ogonek chwali Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Samobiczowanie się łaszywych pokutników. 28.08.05, 22:58 michnik raczej mówi o wiecznym samobiczowaniu sie beznadziejnej ciemnoty narodu polskiego ,ciemnoty która na przestrzeni wieków aż do najnowszych czasów przyczynia sie wiecznego polskiego piekiełka ,piekiełka które jest przyczyna porazek , klęsk oraz niezrozumienia naszych zachowań z tego wynikających przez cywilizowany poukładany i racjnalnie logiczny świat ,u nas zawsze znajdą sie jaieś kreatury ktore wszystko popsują i zniweczą a przynajmniej zaszkodzą ,polak polakowi wilkiem całkem bezinteresownie co udowadniacie na tym forum ciagle i nieustannie a wzystko co twórcze i pozytywne jest wam obce z natury . Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Samobiczowanie się łaszywych pokutników. 29.08.05, 00:25 piotr33k2 napisał: > michnik raczej mówi o wiecznym samobiczowaniu sie beznadziejnej ciemnoty narodu > > polskiego ,ciemnoty która na przestrzeni wieków aż do najnowszych czasów > przyczynia sie wiecznego polskiego piekiełka ,piekiełka które jest przyczyna > porazek , klęsk oraz niezrozumienia naszych zachowań z tego wynikających przez > cywilizowany poukładany i racjnalnie logiczny świat ,u nas zawsze znajdą sie > jaieś kreatury ktore wszystko popsują i zniweczą a przynajmniej > zaszkodzą ,polak polakowi wilkiem całkem bezinteresownie co udowadniacie na > tym forum ciagle i nieustannie a wzystko co twórcze i pozytywne jest wam obce z > > natury . A gdzie to jest ten "cywilizowany poukładany i racjnalnie logiczny świat". Żyję dosyć długo i jakoś tego nie zauważyłem. Mógłbys podpowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
patience hehe jakich znowu falszywych pokutnikow? 29.08.05, 01:41 > michnik raczej mówi o wiecznym samobiczowaniu sie beznadziejnej ciemnoty narodu > polskiego Raczej odnioslam wrazenie ze mowi o swojej chwale Zbawiciela ciemnego motlochu, ktory go nie docenia... ambitny gosc, ne wystarcza mu ze zostal chrzescijaninem, musi jeszcze zostac samym Zbawicielem. Tylko ma problem z krzyzowaniem, bo taka piekna okazja rocznicowa, a tu nikt go ukrzyzowac nie chcial...) Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: hehe jakich znowu falszywych pokutnikow? 29.08.05, 08:27 A mnie podrzuciły takie kawałki: "Zważmy bowiem - 1 sierpnia 1944 r. rozpoczęło się Powstanie Warszawskie, które po 63 dniach heroicznej walki zakończyło się kapitulacją i pełną katastrofą. Zgładzony został kwiat młodego pokolenia, zginęły dziesiątki tysięcy ludności cywilnej, zniszczona została doszczętnie stolica Polski, zyski polityczne były zerowe. A przecież dzisiaj ten akt polskiego patriotyzmu, tak krwawo okupiony i politycznie bezowocny, publicznie czcimy, honorujemy, wynosimy na pomniki." Czcimy i honorujemy p. Adamie bo podpisaliśmy akt kapitulacji a nie akt porozumienia z wrogiem- okupantem. Bo przez całą wojnę nie było nikogo znaczącego kto chciałby współpracować z hitlerowcami. "Natomiast sukces Okrągłego Stołu, który otworzył Polakom - i nie tylko Polakom - pokojową drogę do wolności, bywa traktowany jako podły spisek i akt zdrady narodowej." Ten sukcs został zamieniony w akt zdrady. Także przez pana p. Adamie. To pan zamieszał ludziom w głowach kolegując się z Jaruzelskimi, Kiszczakami i Urbanami... Niech się pan więc nie dziwi, że posiany przez pana wiatr wywołał burzę... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nic ująć a dodać prawo Kaduka lustracji przyznane 29.08.05, 09:45 sobie na pare miesiecy na poczatku i wwsiekly atak Lizutów i Maleszków na to samo prawo dla 10 mln. Przyznaja sobie po uważaniu status pokrzywdzonego dla miliarderów a odmawiają takiego wyrzuconym z pracy za... wiek przedemerytalny! Zaczęło się od Walentynowicz, która wywalili z roboty na 5 miesięcy przed emeryturą przez komunistycznych bonzów a skonczyło sie na wywalaniu z roboty milionów walczacych wtedy z komunistycznym reżimem przez... poskomunistycznych bonzów. Tych samych tylko bardziej bezczelnych i cynicznych. Więc mi tu nie pieprzcie farmazonów tołarzyszu... > Ten sukcs został zamieniony w akt zdrady. Także przez pana p. Adamie. To pan > zamieszał ludziom w głowach kolegując się z Jaruzelskimi, Kiszczakami i > Urbanami... Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba postkomistyczni bonzowie... 29.08.05, 10:20 ...najsłynniejsża suwnicową świata posunęli??? Dawaj nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zawodzenia naiwniaczkow 29.08.05, 10:36 hasz0 napisał: > Zaczęło się od Walentynowicz, która wywalili z roboty na 5 miesięcy przed > emeryturą przez komunistycznych bonzów Pokazali kto ma wladze i jak wladza niszczy niepokornych. Nie mogli tradycyjnie po katolicku postawic ja pod pregierz lub zakuc w dyby. > a skonczyło sie na wywalaniu > z roboty milionów walczacych wtedy z komunistycznym reżimem przez... > poskomunistycznych bonzów. Wywalila "niewidzialna reka rynku". W ramach racjonalizacji kosztow produkcji. Ci, ktorzy chcieli roboty mogli o tym zawczasu myslec. Wiedze mogli zdobywac chocby na akademiach 1-szo majowych. Haszyzm stepil im laknienie wiedzy. A skutek mozna bylo przewidziec. > Tych samych tylko bardziej bezczelnych > i cynicznych. Więc mi tu nie pieprzcie farmazonów tołarzyszu... Tak Haszu BARDZIEJ. Bo obecnie nie ograniczanych przez "przewodnia sile". > > Ten sukcs został zamieniony w akt zdrady. Także przez pana p. Adamie. To > pan > > zamieszał ludziom w głowach kolegując się z Jaruzelskimi, Kiszczakami i > > Urbanami... A co mial isc pod budke z piwem "swoich". Oni nigdy nie byli jego. Byli tyklo narzedziem. W 1976, 1980 tez byli narzedziem. Nie wiedziales? Zawodzisz jak czlowiek, ktry nie chce dowiedziec sie jaka jest istota panstwa. Kazdego, nawet teokratycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: hehe jakich znowu falszywych pokutnikow? 29.08.05, 10:03 v_2 napisał: > Ten sukcs został zamieniony w akt zdrady. Także przez pana p. Adamie. To pan > zamieszał ludziom w głowach kolegując się z Jaruzelskimi, Kiszczakami i > Urbanami... > Niech się pan więc nie dziwi, że posiany przez pana wiatr wywołał burzę... > chyba to najlepsze podsumowanie tych ostatnich 15 lat. ale czy jeden człowiek mógł zapobiec temu wszystkiemu złemu co teraz mamy? czy biedny Michnik mógłby zapobiec obecnemu zamieszaniu we wszystkim i wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: hehe jakich znowu falszywych pokutnikow? 29.08.05, 13:46 danutki napisała: > chyba to najlepsze podsumowanie tych ostatnich 15 lat. > ale czy jeden człowiek mógł zapobiec temu wszystkiemu złemu co teraz mamy? > czy biedny Michnik mógłby zapobiec obecnemu zamieszaniu we wszystkim i > wszystkich? > Oczywiście, że nie mógł. Ale sam stał się katalizatorem zła owego w części dotyczącej prawdy i moralności. W imię przebaczenia rozpoczął fraternizację z post komuchami pokazując zwykłym ludziom, że to co złe jest wybaczalne pod warunkiem, że jest to interes. Interes nawet niekoniecznie finansowy... ale dostęp do informacji ( stąd koegowanie się z Urbanem w myśl idei ja tobie coś- ty mnie coś ). A z czasem poszło dalej i trzeba się było odwidzięczać artykułami o Kiszczaku... Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Samoukrzyzowanie Chrystusa Narodu Polskiego 29.08.05, 10:13 adaś michnik pisze - Dwadzieścia pięć lat temu, w sierpniu 1980 r., Polska odmieniła oblicze świata. --------------------------------------- szpecąc go okrutnie ....... ------------ pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Samoukrzyzowanie Chrystusa Narodu Polskiego 29.08.05, 10:16 abprall napisał: > adaś michnik pisze - Dwadzieścia pięć lat temu, w sierpniu 1980 r., Polska > odmieniła oblicze świata. > --------------------------------------- > szpecąc go okrutnie ....... > > ------------ a od 89r kosmetyka robiła co mogła aby to oblicze uczynić niby bardziej ludzkim > pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 10:30 ...ma na tym forum - chociażby - imię i nazwisko w odróżnieniou od różnych babarib-babarib i innych patience'ów. Można się nie zgadzać ze sposobem, w jaki jest obecny od przeszło 40 lat w polskim życiu publicznym, ale... To on siadywał we więzieniach w czasach, kiedy duża część pyskaczy tutejszych za krótkie spodnie nosiła, żeby ich do 'zerówki' przyjęli. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 10:40 ..ostatnio zasłyszane w chlewiku.... bezrobotny do mnie : "panie ,lepiej siedzić w pudle niż mieszkać w kartonie".... po czym podpier'dolił mi ostatniego papierosa i oddalił się , usmiechając się blado z domieszką pogardy... ------------------ pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że .... 29.08.05, 10:45 abprall napisał: > ..ostatnio zasłyszane w chlewiku.... > bezrobotny do mnie : "panie ,lepiej siedzić w pudle niż mieszkać w kartonie"... > . > po czym podpier'dolił mi ostatniego papierosa i oddalił się , usmiechając się > blado z domieszką pogardy... > > ------------------ > pieprzone cywile to ci się udało....dobre Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 12:02 babariba-babariba napisała: > ...ma na tym forum - chociażby - imię i nazwisko w odróżnieniou od różnych > babarib-babarib i innych patience'ów. Babiarybo ty mnie nie wlaczaj w braki w dziedzinie imienia i nazwiska, bo ja posiadam, i to na pismie... A co do reszty, to znalazlam taki komentjego znakomitym artykulem: • ... by "nie było mówienia o zdrajcach". Przeczytaj komentowany artykuł » zetp 26.08.2005 20:04 Tego wlasnie oni pragna jak kania dzdzu! Czego nie da sie ukryc przepisami o tajemnicy trzeba zgnoic okresleniami typu "niegodny", "wichrzycielski", "warcholski" czy tez powiedzeniami typu: "granat ciśnięty w szambo: jednych zabije, innych okaleczy, wszystkich zasmrodzi." Mysle, ze owym "granatem" byla wlasnie zdrada idealow roku 1968, za ktore mnie palowano jako studenta PW, a pozniej piewrwszej Solidarnosci. "Okaleczylo" to ludzi uczciwych, a "zasmrodzilo" jedynie drani i sprzedawqczykow i to wowczas, kiedy ich dranstwo wyszlo na jaw, a nie dzis! Panie Michnik! Skorzystaj pan z lazienki swego przyjaciela Jerzego Urbana! Moze tam latwiej sie pan domyjesz ze smrodu i pozostalosci szamba, w ktore sam pan wrzuciles granat! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=28231828&a=28234510 Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 12:12 patience napisała: > Moze tam latwiej sie pan domyjesz ze smrodu i > pozostalosci szamba, w ktore sam pan wrzuciles granat! > Patience mam prośbę i mam sklerozę, więc wybacz mi pytanie jaki to granat i kiedy Michnik wrzucił do naszego politycznego szamba? z góry dziękuje za przypomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 12:27 Danka, granat w szambie to kolejna metafora pana Adama, nie moja. To samo dotyczy typowego polskiego domu z pejczowaniem. Moze ewolucja ukladow rodzinnych pana Adama polegala na tym ze za mlodu byl pejczowany przez ojca, a teraz siedzi w szambie, ja mialam inny dom, mimo, ze tez polski. Nikt mnie nie pejczowal, a obecnie mam zupelnie inne zapachy w mieszkaniu, z tego prostego powodu, ze do wzmiankowanych celow posiadam toalete. Totez wyjasnic nie potrafie skad mu sie biora ani pejcze, ani granaty w szambie, ani gilotyny. Rozbawilam sie tym tekstem, taki Chrystus z pana Adama, co prawda ten Chrystus z Biblii nie uwazal zbawianego przez siebie ludu za szambo, wrecz przeciwnie, nadawal cos o godnosci ludzkiej, ale coz. Nie wymagajmy zbyt wiele, ani od Napoleonow, ani Chrystusow wypejczowanych, dzwigajacych swoj krzyz na miejsce kazni. Jednym slowem doszlam do wniosku ze pan Adam jest na etapie, ze sie powinien udac tam, gdzie siedzi reszta Napoleonow i Chrystusow. On mnie nie zaskoczyl niczym, zaskoczyla mnie natomiast redakcja, ktora to opublikowala. Chyba, ze tez sie czuja Napoleonami, kto ich tam wie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 12:32 A na powaznie, to ten cytat ktory puscilam, to pewnie jakis gosc, ktory uwaza, ze w 68 nie chodzilo o to, zeby pic wodke z moczarowcami tylko o cos takiego, co sie nazywa godnosc ludzka. Za to oberwal paly w tamtych czasach, i zdaje sie, dokladnie za to samo pan Adam go dzisiaj wyzwal od szambonurka. Z czego wnosze, ze pan Adam aktualnie zmienil obozy i jest moczarowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 12:38 patience napisała: > A na powaznie, to ten cytat ktory puscilam, to pewnie jakis gosc, ktory uwaza, > ze w 68 nie chodzilo o to, zeby pic wodke z moczarowcami tylko o cos takiego, c > o > sie nazywa godnosc ludzka. Za to oberwal paly w tamtych czasach, i zdaje sie, > dokladnie za to samo pan Adam go dzisiaj wyzwal od szambonurka. Z czego wnosze, > ze pan Adam aktualnie zmienil obozy i jest moczarowcem. > Patience co tobie? jak samaa napisałaś, nie znasz osobiście czasów 68r a ja znam i nie bawiłam się wtedy w piaskownicy posądzanie Michnika o wejście do obozu postmoczarowców? czy ty zdajesz sobie sprawę.... celowo czy niechcąco? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 12:46 Toz to prawda... Kiszczak i Jaruzelski to kto twoim zdaniem? Pan Adam dal sie "oswoic"... i to za co? za wladze i kase... Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 16:05 patience napisała: > Toz to prawda... Kiszczak i Jaruzelski to kto twoim zdaniem? Pan Adam dal sie > "oswoic"... i to za co? za wladze i kase... > Patience zaciemniasz obraz w tym temacie może to jakaś zasłona dymna? póki ta zasłona dymna się nie rozwieje-wiatrem historii-to ja nie podejmuję się nic więcej w tym temacie pisać. zbyt daleko moje miejsce od Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 16:17 Wojciech Jaruzelski rozpoczal czystki antysemickie w 1967 roku, jako szef sztabu WP. Zdegradowal tez paru oficerow etnicznych Polakow, ale takich, co mu sie sprzeciwiali. Za "swiadomosc syjonistyczna". Miedzy innynmi zdegradowal za "swiadomosc syjonistyczna" generala Pioro, ktorego pamietnik polecam. A gdy po wystepach Jaruzelskiego w Moskwie pojawil sie pomysl zeby go zdegradowac, to Giertych zdazyl przed Naleczem wypowiedziec sie w obronie genseka. Dla Adama Michnika Czlowiekiem Honoru nie jest Pioro, tylko Jaruzelski, agent KGB. W zwiazku z czym tez nie mam nic wiecej do dodania, procz moze tego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=28330031&a=28334471 Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ten generał Pióro, o któym piszesz, to ten sam... 29.08.05, 16:29 ...protegowany Rakowskiego, który we 'Polityce' raczył pisywać przez lata całe? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: ten generał Pióro, o któym piszesz, to ten sa 29.08.05, 18:12 Watpie. General ktorego mam na mysli zostal zdegradowany przez Jaruzelskiego za 'swiadomosc syjonistyczna' do stopnia szeregowca i skonczyl jako kioskarz Ruchu poi dlugotrwalych poszukiwaniach pracy jakiejkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba patrz, ilu było generałów noszących nazwisko... 29.08.05, 20:00 ...Pióro. Jeden co najmniej z nich w Polityce pisywał. Ale jak twierdisz, że nie był to ten sam Pióro, to jestem gotów uznać, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: patrz, ilu było generałów noszących nazwisko. 29.08.05, 20:27 nie jestem pewna, zaczynam sie przyzwyczajac do mysli ze jeden czlowiek moze miec kilka roznych zyciorysow na rozne okazje. No ale nie wydaje mi sie zeby byly general mogl pisywac w Polityce, bo Jaruzelski raczej niczego nikomu nie zapominal. Chyba ze pod pseudonimem, to juz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ty nie jesteś pewna, a ja WIEM... 30.08.05, 09:00 ...że generał Tadeusz Pióro był często drukowanym w 'Polityce' z lat 80'tych zewnętrznym autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik...PS. 29.08.05, 16:29 patience napisała: > W > zwiazku z czym tez nie mam nic wiecej do dodania, procz moze tego: > jeśsli tak było jak piszesz....ale jaa nie chcę w to szambo powtórnie wchodzić niech ktoś inny rzuci w nie granat i jeśli Michnik w tamto szambo nie wrzuca granatu to ja go ROZUMIEM naa jego miejscu też bym tego granatu nie rzucała własnymi rękami Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Nie ten Żyd, kto Żyd, ale ten,kogo Partia wskaże 29.08.05, 18:12 patience napisała: > Wojciech Jaruzelski rozpoczal czystki antysemickie w 1967 roku, jako szef sztab > u > WP. Zdegradowal tez paru oficerow etnicznych Polakow, ale takich, co mu sie > sprzeciwiali. Za "swiadomosc syjonistyczna". Miedzy innynmi zdegradowal za > "swiadomosc syjonistyczna" generala Pioro, ktorego pamietnik polecam. A gdy po > wystepach Jaruzelskiego w Moskwie pojawil sie pomysl zeby go zdegradowac, to > Giertych zdazyl przed Naleczem wypowiedziec sie w obronie genseka. Dla Adama > Michnika Czlowiekiem Honoru nie jest Pioro, tylko Jaruzelski, agent KGB. W > zwiazku z czym tez nie mam nic wiecej do dodania, procz moze tego: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=28330031&a=28334471 Jaruzelski jak marionetka, bo Kreml kazali, to on robił... ale to niczego nie tłumaczy... ostatnio tak lubi przepraszać, jeszcze nie przepraszał za te wydarzenia? "Na znak z Kremla ówczesny wiceminister obrony narodowej, gen. Wojciech Jaruzelski rozpoczął wówczas antysemickie rugi w Ludowym Wojsku Polskim, które w gruncie rzeczy stały się zasłoną dymną dla czystki polskich patriotów, źle notowanych na Kremlu. Ofiarą antysemickiej nagonki w LWP stał się nawet bezpośredni przełożony gen. W. Jaruzelskiego marszałek Marian Spychalski, nie mający żydowskich korzeni, ale z wyglądu podpadający antysemitom, którzy na zebraniach partyjnych wołali: "Nie będziemy służyć pod Mońkiem!". Pod naciskiem ludzi Jaruzelskiego ugiął się wszechwładny zdawałoby się w PRL tow. Wiesław, który nie był w stanie obronić swego osobistego przyjaciela. Toteż po ustąpieniu Edwarda Ochaba w proteście przeciwko antysemickiej kampanii w PRL mianował na stanowisko przewodniczącego Rady Państwa marszałka Spychalskiego, zwalniając miejsce ministra obrony dla gen. Jaruzelskiego. Mój kolega z celi więziennej na Mokotowie, student Uniwersytetu Warszawskiego Piotr Żebruń, komentując antysemicką kampanię gen. Jaruzelskiego w wojsku oraz gen. Diomki-Moczara w aparacie partyjnym i państwowym, mówił z przekąsem: "Nie ten Żyd, kto Żyd, ale ten, kogo Partia wskaże!". mazowsze.kraj.com.pl/1107979728,54591,.shtml czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
patience Podobnie z Polakami. Nie ten Polak kto Polak... 29.08.05, 18:16 ... tylko ten ktorego Partia mianuje. Na przyklad za zaslugi w tropieniu Zydow pod przykrywka tropienia antysemitow. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 12:33 Patience sama przywołałaś tu fragment wypowiedzi Michnika sama do tej wypowiedzi dałaś komentarz o "granacie w szambie" i po cichutku teraz chcesz się wywinąć, ze ta metafora o "granacie w szambie" to urojeniaa tego "po pręgach domowych" jaa mam wprawdzie sklerozę, ale nie aż taką ponownie się pytam kiedy Michnik wrzucił granat do tego politycznego szamba a gdzie on sam dokonuje teraz oblucji by sie z tego g. wyczyścić to inny już wątek, którego jeszcze nie widziałam zdziwiony? czy jest inne uzasadnienie poza tym, które już znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: tak się jakoś składa, że Adam Michnik... 29.08.05, 12:44 Uch, jeszcze raz, przeczytaj moj post. To cytat z kogos, a ten ktos pisze o motefarze, ktra pan Adam uzyl. Podalam na dole klinka do tego postu, wiec jesli masz do autora pytania, to jego pytaj, nie mnie. Ja juz nic nie uwazam o panu Adamie. Uwazam, ze jest po prostu bardzo niezdrow. Jesli chodzi o cytowany post, to w sumie o ile sie zgadzam z merytoryczna zawartosia, to nie odbieram az tak emocjonalnie tej metafory szamba, nie obrazam sie na Napoleony i Chrystusy. No ale gosc napisal prawde, pan Adam jest dzisiaj w obozie moczarowcow. W jednym szeregu z bezpieka i przesladowcami komandosow z 68. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nieporozumienia w rodzinie 29.08.05, 18:35 patience napisała: > pan Adam jest dzisiaj w obozie moczarowcow. W jednym > szeregu z bezpieka i przesladowcami komandosow z 68. Kiedy byl w innym obozie? Jego brat Stefan do dzis pobiera emeryture za swe zaslugi. Adas przeszedl mlodzienczy okres buntu. To chyba zupelnie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba pewnie patiece, gdybym miał wikula, albo... 29.08.05, 12:47 ...maciarescu ciąg śledziany, w starych postach znalazłbym twoje nazwisko. Moje też nietrudne jest do znalezienia )). Ale po co??? Poglądy tu sa przedmiotem wymiany i tak jest dobrze. Ale w naiwności być może wielkiej mojej sądzę sobie, że na przykład to Michnika zasługa jest duża, że możemy różnymi tu poglądami 'handlować'. I ty i ja... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: pewnie patiece, gdybym miał wikula, albo... 29.08.05, 12:54 A czy ja odbieram panu Adamowi jego dzialalnosc opozycyjna? Tylko moze w tytm sie od pana Adama roznie, ze nie uwazam ze w pojedynke zbawil Polske i nie wierze ze pan Adam jest Chrystusem, ktory nas ponownie nawiedzil celem ogloszenia nowego Zwiastowania. Powiem tez nieskromnie, ze w czasach mlodosci moi rodzice nie cwiczyli mojego charakteru pejczem tylko innymi metodami pedagogicznymi, mimo, ze moj dom byl jak najbardziej polski, a dzisiejszy dom tez jest polski, ale w zadnym wypadku z szambem sie nie kojarzy. Pan Adam ma dziwny zyciorys i dziwnych znajomych, bardzo niekulturalnych, skoro w takich warunkach zyja na poczatku XXI wieku i takie metody wychowawcze stosuja. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba chyba do lodówki skoczę, bo nie bardzo... 29.08.05, 13:20 ...rozumiem już, o czym piszesz. Jakby na to nie patrzeć, zostanie Michnik jedną z największych postaci polskich II polowy XX wieku. Czy to się komuś podoba, czy nie... Ja go pamiętam z późnej jesieni roku 1981, kiedy w dziurawym sweterku i wytartych dzinsikach przychodził na Karową w Warszawie i z apetytem wielkim nasze strajkowe kanapki wyjadał. Ten sam to był Michnik, który potem z jednym prezydentem 'w kumy' chodził, do innego miał osobisty numer telefonu, a z premierem III na grillu bywał u swojej biznesowej szefowej? Wydaje mi się że ten sam, i nie ten sam na raz... Podobnie, jak inny dziś jest Wałęsa, zupełnie inny od Wałęsy zeszłorocznego jeszcze. Ale czy ta dzisiejsza 'inność' przekreśla prawo 'zeszłorocznego jeszcze Wałęsy' do przypominania swoich zikonowanych juz zasług??? Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: chyba do lodówki skoczę, bo nie bardzo... 29.08.05, 13:29 babariba-babariba napisała: Ja go pamiętam z późnej jesieni roku 1981, kiedy w dziurawym sweterku i wytartych dzinsikach przychodził na Karową w Warszawie i z apetytem wielkim nasze kanapki wyjadał. Ten sam to był Michnik, który potem z jednym prezydentem 'w kumy' chodził, do i nnego miał osobisty numer telefonu.... --------------------- super , adaś dowiódł tym samym swojej bestialsko ogromnej inteligencji... PS - czy aby ten sweterk nie podpier'dolił mu pózniej pałuba czy jakiś tam inny minister? ------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
patience Masz tu linka pod to piwo... 29.08.05, 13:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=28231828&a=28255328 No i jeszcze poczytaj sobie co ten mitoman pisze, na przyklad o "zalazkach pzyszlych podzialow" Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Masz tu linka pod to piwo... 29.08.05, 13:38 patience napisała: "Adasiu, to nieprawda. Nie jestes moim synem. Matka Boska." ------------------------------ ale bóg wyposażył go w wielki umysł.... w niebie obowiązuje patriarchat.....hehe....dlatego matka boska w klapie u expresidenta była nic nie warta...lesio jak zwykle sie pomylił.... a adaś nie...hehehehe..... ------------- pieprzone cywile Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Masz tu linka pod to piwo... 29.08.05, 13:46 Zgadza sie w niebie obowiazuje patriarchat, ale ja jestem agnostykiem. A jesli chodzi o wspolczesnych Pomazancow Bozych, to ateistka jestem) Umysl Adasia jest faktycznie wielki. Natchnal duchem swietym Gorbaczowa do zrobienia perestrojki w ZSRR oraz zaprowadzil go do Zjednoczonej Europy w ktorej jest Pierwszym Europejczykiem. Tyle ze za jego wielkim umyslem nie nadaza jego organ percepcji wzrokowej, stad nie zauwazyl, ze jest Pierwszym Europejczykiem Zjednoczonej Europy glownie dlatego, ze reszta Europejczykow zyje w Europie niezjednoczonej po klesce w referendach konstytucyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba wiesz co, pamiętam ja różne rzeczy z czasów... 29.08.05, 13:43 ...dawnych nawet i na przykład Zofię Grzyb też. Umiarkowanie mnie złości nie twoja niezgoda z opiniami wyrażanymi przez Michnika dzisiaj, tylko takie 'ad personam' traktowanie uprawnionych w sumie i zrozumiałych zmian w widzeniu przeszłego i teraźniejszego. G. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: wiesz co, pamiętam ja różne rzeczy z czasów.. 29.08.05, 13:48 Alez tu nie ma sie z czym zgadzac lub nie. Panu Adamowi nie chodzi o rozumowa zgode, lecz akt WIARY STRZELISTEJ. A ja jestem agnostykiem) Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba no, to na jednej płaszczyźnie się przynajmniej... 29.08.05, 13:56 ...zgadzamy. NIC NA WIARĘ!!! Ale wykreśl z historii Polski drugiej połowy XX wieku Michnika, Kuronia, Modzelewskiego, Wałęsę... Kto ci zostanie? - Romek Giertych i młody Miodowicz??? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: no, to na jednej płaszczyźnie się przynajmnie 29.08.05, 14:04 A kto mowi o wykreslaniu? Wrecz przeciwnie... Otwieranie archiwow tylko pomoze ich uwiecznic. To co dobre, i to, co zle. Tyle, ze Chrystusy to z nich raczej nie wyjda... Za to okaze sie, ze jednak nie obalali komunizmu w pojedynke, i ze z tym motlochem to tez nie tak jak pisza. A z postu leszka z sopotu tez wyplyuwa jeden wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba patience, agnostyk wiarą strzelistą wierząca... 29.08.05, 14:29 ...w archiwa bezpieki )) Dwukrotną sygnaturę mam w zasobach bezpieki warszawskiej, nie wiem ile podobności w Białymstoku na przykład jest jeszcze... I w dupie te zasoby mam, bo 'na mnie' nic w nich być nie może. Ja wiem, ale jako 'nierepresjowany' nie mam do nich dostępu, bo wtajemniczeni tylko mogą o różnych moich panienkach (na przykład) czytać z wypiekami na ryjach. Ja nie mogę, bom 'represjonowany' nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: patience, agnostyk wiarą strzelistą wierząca. 29.08.05, 14:40 Ja nie mogę, bom 'represjonowany' nie był. nie kwicz czerwony wieprzu. jeszcze nasi dojda do włądzuchny to zobaczysz jak to jest byc represjonowanym. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba miłe jest pewnie tak sobie pomyśleć, nie??? 29.08.05, 14:50 ...ale tak naprawdę to mi z prędkościa światła lataja sódemki różne i inne takie. Bo co mi mozecie??? Za mój internet płace sobie sam, na bilety do Puszczy Knyszyńskiej też sam zarabiam 'własnymy palcyma'. To taka 'sódemka' skoczyć mi ewentualnie może jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience monoihistoria versus dziejopisanie... 29.08.05, 14:42 Bez przesady, archiwa bezpieki to tylko jedno ze zrodel. Jest jeszcze pamiec ludzka, archiwa panstwowe, wiezienne, rozmaitych urzedow... prawdopodobnie pojawia sie rozne ksiazki z rozmaitymi wspomnieniami, teksty historykow, rozmaite hipotezy... Rozmaite opinie, czesto sprzeczne ze soba. Tylko w totalitaryzmie historia musi byc jedna i jeden musi byc pisarz historii. W demokracji jest wiele historii, kazdy czlowiek ma swoja wlasna Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: monoihistoria versus dziejopisanie... 29.08.05, 17:53 Cos Ty Patience napisała: > Nie wykluczam, ze rozmaici ludzie ktorzy popadli w akty wiary > strzelistej przezyja szok, jak sie dowiedza, ze na przyklad w 68 roku Adas nie > byl wielkim wodzem. Ba, w ogole go nie bylo. Ani na ostatnim przedstawieniu > Dziadow, ani przy skladaniu kwiatow pod Mickiewiczem, ani na dziedzincu UW. no ale to On zorganizował protest przeciwko zdjęciu ze sceny Mickiewiczowskich "Dziadów", za co wywalono go z Uniwerku, czyli przywódca był, zresztą trzeba to wyjaśnić, ... szukam linku do jakiś jego wspomnień. czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: mało kto z pyskaczy antymichnikowych 29.08.05, 13:58 zdaje sobie sprawę jakie były uwarunkowania geopolityczne w tamtym okresie i jaka wielką zasługa ludzi właśnie pokroju michnika ale i innych było bezkrwawe i łagodne przekazanie władzy przez toatlitarny rezim w rece demokracji.znamienne jest to że przeważnie głosy owych nawiedzonych pyskaczy przybrały na sile wiele lat pózniej a nie zaraz po przełomie kiedy kazdy racjonalnie myslacy człowiek dziękował bogu że tacy michnikowie ,wałesowie ,mazowieccy itd. stali w pierwszym i prtzyjeli na siebie odpowiedzialność za bezkrwawą rewolucję za ktorą podziwiał nas cały świat,oczywiści byli też i tacy którzy mówili żeby wieszac komunistów na przysłowiowych latarniach i co? ani nie mieli takiej możliwości ,ani nie było to realne ,ani tak naprawde tego nie chcieli bo narod tego nawet nie chciał a jeżeli juz by kogos powiesili to prawdopodobnie ich samych z kupą niewinnych przypadkowych ludzi ,mityczne bzdury o jakowejś przyjazni michnika z jaruzelskim ,kiszczakiem itp biorą się własnie z niezrozumienia podstawowej prawdy że taki michnik wykonujac pewne gesty pojednania dla ww. wymienionych wyraza tylko wobec nich pewien rodzaj szacunku włąsnie dla tego że nikt nikogo nie powiesił i wszystko odbyło się w miarę cywilizowany pokojowy sposób . Odpowiedz Link Zgłoś
patience To ilu tych "michnikow walesow mazowieckich" 29.08.05, 14:13 > racjonalnie myslacy człowiek dziękował bogu że tacy > michnikowie ,wałesowie ,mazowieccy itd. stali w pierwszym i prtzyjeli na > siebie odpowiedzialność za bezkrwawą rewolucję za ktorą podziwiał nas cały swiat To ilu tych michnikow walesow mazowieckich w Polsce jest? Bo ja mam wrazenie ze sa pojedynczo? W 68 moczarowcy uzywali nazwisk na okreslenie opozycji, tyle ze Gontarz pisal o "szlajferach i dajczgewandach" a nie "michnikach i mazowieckich". Totez mam pytanie czy sie u Gontarza uczyles propagandy czy co? A co do reszty twego postu, to moze poczytaj post leszka z sopotu oraz jakies ksiazki co to jest demokracja. Bo zdaje sie ze twoj organ wzroku jest mniej wiecej tak samo uszkodzony, jak i pana Adama) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: "Tylu ilu twoich komórek" -szarych zresztą 29.08.05, 14:23 tak myślałem inteligencją to ty nie grzeszych . Odpowiedz Link Zgłoś
patience Zgadza sie:-D 29.08.05, 15:00 piotr33k2 napisał: > tak myślałem inteligencją to ty nie grzeszych . Inteligencja nie grzesze. Uzywam jej do myslenia, a grzesze innym organem Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Zgadza sie:-D 29.08.05, 15:37 no i tak wymysliłaś ,to już lepiej używaj tego "od grzeszenia" do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zgadza sie:-D 29.08.05, 15:53 piotr33k2 napisał: > no i tak wymysliłaś ,to już lepiej używaj tego "od grzeszenia" do myślenia. Twoim wzorem? ) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: pewnie patiece, gdybym miał wikula, albo... 29.08.05, 14:52 Mógłbyś zleźć ze mnie ? Bóg zapłać. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 18:26 Na marginesie uwag poprzedników, dodam, że wśród komentarzy dołączonych bezpośrednio do artykułu AM, jest perełka opisująca współczesne pranie muzgów (proszę nie poprawiać ortografii). Ale sama perełka zasługuje co najwyżej na link, a mi przyszły do głowy różne pytania, na które może ktoś skusi się dać swoją odpowiedź. Tamten post (bez ostatniego zdania odbiegającego nieco od cytowanych): > byłam na obozie harcerskim. stylizacją obozu była podróż przez wszyskie > epoki w hitorii świata i Polski. Na przedostatni dzień "wypadał" PRL. > wprowadzono rygor, ostre zasady. (5 minut policyjnych co godzinę, nakaz > noszenia przy sobie legitymacji szkolnych, posiłki na kartki, możliwość > wychodzenia z podobozu tylko po wcześniejszym zarezerwowaniu sobie "kolejki" > ...) > samoistnie powstała "podziemna opozycja" skierowana przeciw władzy (czyli > naszej kadrze). kto miał, ten nosił długie kolorowe skarpetki ukryte pod > spodniami, bądź getrami od munduru harcerskiego, robiliśmy plakaty "precz z > komuną!", dwunastoletnie dzieciaki pisały sobie na rękach słowo "SOLIDARNOŚĆ". > bawiliśmy się PeeReLem, ale ta zabawa pokazała, że my - dzieciaki i młodzież, > pamiętamy o Solidarności i to pamiętamy tak jak o bohaterskim, legendarnym > zjawisku..." No więc pytanie pierwsze: 1. jak wyglądał dzień ostatni? Biorąc pod styl uproszczony "dnia PRL", mógłby "dzień dzisiejszy" w niektórych wersjach wyglądać np. tak: (choć przydały by się ze trzy dni) - na stole postawione sute obiady, przy czym kadra opychała by się do woli, a uczestnik mógłby dostać coś (tylko coś) z nich po wylosowaniu możliwości przepracowania (i solidnym przepracowaniu rzecz jasna) całej nocy. I tu pytanie drugie: 2. Jakie formy radzenia sobie z rzeczywistością wymyśliliby wtedy uczestnicy zabawy. Przecież nikt by im nie zabraniał nosić kolorowych skarpetek, więc ta forma chyba odpadłaby? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 18:44 > No więc pytanie pierwsze: > 1. jak wyglądał dzień ostatni? Nie wiem jak dzien ostatni, ale Dzien Szakala powinien wygladac tak, ze komendant i wicekomendant obozu stawiaja w krzakach namiot, do ktorego zapraszaja kilkoro dzieci, nastepnie tlumacza im ze teraz beda Prawdziwa Kadra pod pewnym drobnym warunkiem (o ktorym za chwile) i czestuja obficie marycha i wodka. I teraz warunek, dalej komendant obozu powinien dostarczyc srodki nasenne zaproszonym malolatom, a te powinny je dosypac do kolacji pozostalym dzieciom. Po zapadnieciu obozu w gleboki sen Prawdziwa Kadra stara i nowa powinna okrasc oboz z namiotow, a kuchnie z produktow spozywczych, i wywiezc skradziony towar do pasera, a potem za zdobyta gotowke powin ni wykupic od chlopa teren, na ktorym ten oboz stal, z uzyciem szantazu, ze jak nie sprzeda, to go oskarza o kradziez namiotow. A kiedy dzieci by sie pobudzily nastepnego dnia lezac na golej trawie, Wodz Prawdziwej Nowej Kadry powinien ich opie..c jako motloch i szambonurkow za to, ze go nie udekorowali odznaka sprawnosci harcerskiej za sprawne dzialanie w godzinach nocnych. I ukarac ich za to wykresleniem ich nazwisk z listy uczestniokow obozu. > Biorąc pod styl uproszczony "dnia PRL", mógłby "dzień dzisiejszy" w > niektórych wersjach wyglądać np. tak: > (choć przydały by się ze trzy dni) > - na stole postawione sute obiady, przy czym kadra opychała by się do woli, a > uczestnik mógłby dostać coś (tylko coś) z nich po wylosowaniu możliwości > przepracowania (i solidnym przepracowaniu rzecz jasna) całej nocy. ... nie zapominajmy, ze w drzwiach do kuchni by stal dyzurny rozdajacy nalepki o tresci "jestem motlochem, a Kadra jest Boska". Kucharz by serwowal jedzenie tylko tym, ktorzy ta nalepke maja na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 przeciez o to chodzilo 29.08.05, 18:59 patience napisała: > za zdobyta gotowke powin ni wykupic od chlopa teren, na > ktorym ten oboz stal Pamietasm, ze okolo 1980 ktos tlumaczyl, dlaczego na Kubie niemozliwa jest kontrewolucja. Bo zyja jeszcze ci, ktorzy doswiadczyli "przyjemnosci" kapitalizmu. W PRL "naocznych swiadkow" brakowalo. No i wyszlo tak jak wskazywala teoria i nieobecni juz praktycy. A mialo byc tak pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 19:11 a mówiłem zamień rozum na narząd(ten od grzechu) albo wymień na nowy i nie wyślilaj się wiecej bo konsternacje wprowadzasz tymi mało oryginalnymi nudnymi głupotami. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 19:17 Patience dzieci po obudzeniu się powinny zobaczyć gwieździste niebo nad sobą i wtedy na Nowa Kadra ...mogłaby poznać co znaczy...prawo moralne we mnie ideał? oczywiście nieosiągalny? tak jak gwiazdy, a jednak człowiek...ku gwiazdom podąża Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 19:26 Ano masz racje, dzieciaki powinny zobaczyc niebo gwiazdziste nad soba i pojsc poszukac plam na sloncu. Nie po to, zeby znalezc, ale po to tylko, zeby szukac. Co do praw moralnych mam watpliwosci, panicznie sie boje moralistow, szczegolnie moralistow absolutnych... Chyba lepiej ograniczyc ambicje i dobrze sie czuc w towarzystwie poszukiwaczy, ktorym czasem wychodzi, czasem nie... ale staraja sie nie zapominac o staraniu sie. Oraz o tym, ze nie sa aniolami, tylko ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 19:30 patience napisała: > Ano masz racje, dzieciaki powinny zobaczyc niebo gwiazdziste nad soba i pojsc > poszukac plam na sloncu. Nie po to, zeby znalezc, ale po to tylko, zeby szukac. > Co do praw moralnych mam watpliwosci, panicznie sie boje moralistow, szczegolni > e > moralistow absolutnych... Chyba lepiej ograniczyc ambicje i dobrze sie czuc w > towarzystwie poszukiwaczy, ktorym czasem wychodzi, czasem nie... ale staraja si > e > nie zapominac o staraniu sie. Oraz o tym, ze nie sa aniolami, tylko ludzmi. pięknie Patience to napisałaś a jeśli Michnik w skrytości też o tym marzy? myślisz, ze te miliony jakie posiadł, tego typu skryte marzenia wrzucają do szamba? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 19:54 Szczerze to nie wiem o czym dzisiaj marzy... Po jego tekstach wnioskuje ze nie ma zamiaru odpuscic z budowania oltarzyka na wlasna czesc. Jest bardzo sprawny w pisaniu, totez swietnie mu wychodzi granie na ludzkich uczuciach, ze sie z nim identyfikuja. Tylko ze to jak z alkoholikiem, nie pomoze sie pijakowi dajac to, co on pragnie najbardziej, czyli wodke. Tak samo Michnmikowi nie pomoze ani wspolczucie, ani poklony pochwalne, bo on sie tym karmi i napedza do budowania jeszcze wiekszego oltarzyka na wlasna czesc i rozdmuchiwania jeszcze wiekszych ambicji... Ktorych skutki sa niestety oplakane, tak jak z Cimoszka. On ma po prostu za duzo kasy i wplywow, przez co jest w stanie podejmowac proby realizacji najbardziej chorych pomyslow. I widocznie w jego otoczeniu nie ma nikogo, kto by mu powiedzial, ze jednak powinien zdecydowac sie na jakas psychoanalize, czy ja wiem co... w kazdym razie wyhamowac. Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 20:07 patience napisała: > I widocznie w jego otoczeniu nie ma > nikogo, kto by mu powiedzial, ze jednak powinien zdecydowac sie na jakas > psychoanalize, czy ja wiem co... w kazdym razie wyhamowac. a moze jednak ciebie czyta Patience i wyhamuje? forum to niezłe miejsce na psychoanalizęe nie tylko swojego ego Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba a wiesz, patience, skąd się biorą ikony??? 29.08.05, 20:21 ...ikony się 'pisze'. Masz pretensje, że Michnik 'napisał' sobie ikonę. Jak dla mnie miał do tego prawo. Też sobie możesz taką 'napisać', a nawet ja... Tylko ja takie potrzeby olewam, a ty masz niespełnienie jakieś na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience to raczej ty nie wiesz:D:D:D 29.08.05, 20:38 hehe glodnemu chleb na mysli... Pewnie dlatego podejrzewasz bliznich o checi "ikonowe", no nie? A poza tym ja sie organicznie nie nadaje na zadne ikony. Czesto sie brzydko zachowuje, a nawet bywa, ze przeklinam Zreszta nie masz racji, ze ikony pisza sie same. Sam to sie moze napisac Nikodem Dyzma. Szacunku u ludzi nie napiszesz ani nie kupisz, musisz sobie zasluzyc i nigdy go nie dostajesz na zawsze, to co ci ludzie dali, zawsze moga odebrac. Czlowiek ktory sam sobie ikone wystawia, popada w smiesznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Samoukrzyzowanie itd. - wśród komentarzy 29.08.05, 22:17 patience napisała: > ... nie zapominajmy, ze w drzwiach do kuchni by stal dyzurny rozdajacy nalepki > o tresci "jestem motlochem, a Kadra jest Boska". Kucharz by serwowal jedzenie > tylko tym, ktorzy ta nalepke maja na czole. Tak, powinienem pamiętać, że samym jedzeniem kadra nie czuła by się dostatecznie usatysfakcjonowana. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 socjalizm tak, wypaczenia nie 29.08.05, 18:53 rs_gazeta_forum napisał: > - na stole postawione sute obiady, przy czym kadra opychała by się do woli, a > uczestnik mógłby dostać coś (tylko coś) z nich po wylosowaniu możliwości > przepracowania (i solidnym przepracowaniu rzecz jasna) całej nocy. Pierwsza "Solidarnosc" jak to widac z relacji po latach byla bardziej komunistyczna niz owczesne socjalistyczne wladze PLR. Rozczarowanie jakie nastapilo jest obecnie kanalizowane przez "antykomunistow" przeciw "komunistom". Jakie bedzie rozczarowanie po rozczarowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba jak dzisiaj geremka słyszałem... 29.08.05, 19:54 ...z jego 'robotnikami' którzy rzekomo ponarabiali nam w roku 1980 takich komedii, z jakimi dzisiaj panie różne w Biedronce do czynienia mają, to podziw wielki we mnie tylko odporność na wiedzę pana profesora wzbudza. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: jak dzisiaj geremka słyszałem... 29.08.05, 19:58 no tak gieremek i michnik jest winien wyzyskowi w biedronce ,równie dobrze a może nawet więcej ty jesteś temu winien . Odpowiedz Link Zgłoś
patience A ja dzisiaj slyszalam Kaczora Taska 29.08.05, 20:40 Jak z wielkim oburzeniem mowil "dosc" zlodziejskim, polskim elitom Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: socjalizm tak, wypaczenia nie 29.08.05, 19:57 rycho7 napisał (trochę wyżej): > Pamietasm, ze okolo 1980 ktos tlumaczyl, ... Wyznając zasadę "nic nowego pod słońcem" oczywiście nie spodziewałem się, że jestem oryginalny tłumacząc co niektóre zjawiska u nas w kraju zapomnieniem świata przedwojennego . > Pierwsza "Solidarnosc" jak to widac z relacji po latach byla bardziej > komunistyczna niz ... Oczywiście uproszczenie, ale oczekiwania tych milionów członków na pewno nie szły w kierunku rozwiązań z Ameryki Łacińskiej. > Rozczarowanie jakie nastapilo jest obecnie kanalizowane > przez "antykomunistow" przeciw "komunistom" A to celne streszczenie całego obecnego hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba a pamiętasz, kto kartki na mięso na dykcie... 29.08.05, 19:56 ...zapisał? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: a pamiętasz, kto kartki na mięso na dykcie... 29.08.05, 20:00 babariba-babariba napisała: > a pamiętasz, kto kartki na mięso na dykcie zapisał? Przyznam, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba wicedyrektor telewizora publicznego i... 29.08.05, 20:03 ...za to posadę dziś wicedyrektorską ma Odpowiedz Link Zgłoś