hasz0 13.01.06, 08:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=34271771&a=34890572 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 Babariba ten rym ci nie wyszedł na kolana! 13.01.06, 11:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=34638567&a=34898865 ***** Pieeenkne to jezd niezwykle i barwne, tylko jakby puste treściowo. Bo nic nie rozumiesz. I dlatego wytłumacz mi może haszu, dlaczego te hałaśliwe, krzykliwe, ogłupiające i deprawujące hasła powodują, że co roku kilkaset tysięcy młodych ludzi idzie w mroźny dzień, żeby zrobić coś dobrego??? Dlaczego firma jakaś gotowa jest zapłacić kilkadziesiąt tysięcy zł za kartę telefoniczną z logo Orkiestry i 300 impulsami??? - Przecież tę samą kasę mogłaby dać innej charytatywnej instytucji - np. Caritasowi??? I mogłaby się przyczynić przy okazji do nadania imprezie pt. 'Przystanek Jezus' podobnej rangi w Europie całej, jaką ma impreza robiona przez grubego, brzydkiego i bardzo dawniej młodego Owsiaka. Nie musialiby na Owsiakowej imprezie kłusować. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Paniom przstoi wdzięczny dyg z rozbr(ajaj)ącą miną 13.01.06, 11:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=34868029&a=34896549 Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: uprzywilejowany jamci? 13.01.06, 20:01 wezwany jestem Ciupasem z Torunia (nadal nadają, spoko) na forum zajechałem. Bardzo dobrze i popieram - utrwalaczom po dupie dać. Tyle, że to borowe dziadki i w sumie wg. polskiego powiedzenia lezącego się nie kopie. Ale po pierwsze wcale nie leżą (przynajmniej niektórzy jeszcze nie) a po drugie np. w Listopadowym wieszali portrety z braku zportretowanych. Czyli tak być powinno już dawno tyle, że przyzwoitość wywrócono do góry nogami. A. ps. i dla Historii, do podręczników, żeby nie było jak ze stanem wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: uprzywilejowany jamci? 13.01.06, 20:31 > żeby nie było jak ze stanem wojennym. Wolałbym jednak, żeby nie było jak W stanie wojennym. _____________________________ Jarosław Kaczyński: "Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji nad cenzurą obyczajową". Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: aleale;) 13.01.06, 20:51 Spokojnie. Jakie symptomy? Realnie kilka pomysłów populistycznych medialnie ale osobiście trudno przeczyć np. dożywianiu dzieci - pytanie jak to zrealizują, jak tak jak zawsze to wysiadam. Jak oni chcą ściemnić publiczność kilkoma chwytami żeby gospodarczo liberalnie niewprost choćby trochę poprawić to nie mam nic przeciw. Traktują wyborców jak dzieci i kto wie, może mają rację? A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: aleale;) 13.01.06, 22:01 Wiem, że spokojnie. to nie będzie noc z 12 na 13. To będzie właśnie powoli. Symptomy? Są u mnie pod kreską choćby, pierwsze na razie. Pismactwo temat odpuściło, ciekawe jak się obudzi z ręką w nocniku, gdy wyjdą płachty z białymi plamami [dekret o stanie wojenny, dziennik ustaw....]. Któregoś dnia zamiast prognozy pogody - przełożony prezydenta RP (w cywilu), podparty wiadomym prałatem (w mundurze, hełmie i masce pgaz). _____________________________ Jarosław Kaczyński: "Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji nad cenzurą obyczajową". Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: aleale;) 14.01.06, 01:09 Mimo wszystko nie sądzę. Mają ten swój plan nowej Polski. Realizacja jak narazie wychodzi im miękko, jakieś emerytury, przywileje esbekom czy utrwalaczom chcą odebrać, dzieciaki nakarmić (miałbym byc przeciw?) jakieś nowe święto, kilka medali, chleb i sól plus defilada. Cepelia. Ruchy pozorne ale dawno oczekiwane. Faktycznie z tym się wiąże plan państwa zmiany moralnej, etycznej czy jak ją nazwać. Ale to pozory i po wierzchu. Więcej modlitw parlamentarzystów i prezydenta, święcenie, odkręcanie historii (warto!), nowe symbole w treści i formie. Deklaracje owszem, bardzo głośne, gdy coś się nawet symbolicznie zmieni - jeszcze głośniej, ale zamordyzm? Pokazali, że nawet najsłabszych symptomów dyktatury boją się jak ognia, po jaką cholerę by im była jakakolwiek koalicja? Mają prezydenta i wydaje mi się, że przez chwilę mieli ochotę Sejm przydepnąc ale sie powstrzymali - bo grają na nowe wybory. A skoro takie biorą pod uwagę to przecież w nich będzie skuteczny żandarm patrzący jednym okiem na sondaże cały czas. Jeżeli coś mnie drażni to taki Marcinkiewicz twierdzący przed tą całą zadymą sejmową ale po Zycie, że budżet przejdzie dużą większością i nawet posłowie PO za nim zagłosują. Twierdzenie z cyklu "mam świetny rząd" w którym się wymienia ministra finansów jak za przeproszeniem skarpetki. Facet coś kręci. Może myśli, że trzeba grać dla mediów jedną rolę a na zapleczu akceptować rozgrywki pod stołem i że to polityka właśnie? Nie wiem, ale to mi trąci obłudą i ściemnianiem. Cały czas widać gierki ale reguł czy wyniku bierzącego nie chce się podać chyba ze strachu, że gapie się znudzą czy obrażą i nie wezmą udziału w następnym przedstawieniu które planowane jest przy najbliższej, pewnej co do wyniku, okazji. A. Odpowiedz Link Zgłoś
wolomin_w_nocy Czy to jest wątek o tych 24 godzinnych sądach?/nt 13.01.06, 17:16 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg kto mógł tak napisać?Media SLD-POwskie? 13.01.06, 17:22 Dlaczego jednak zdecydował się na dekompozycję rządu w momencie, kiedy pozycja premiera Marcinkiewicza po sukcesie w Brukseli niesłychanie się wzmocniła? Odpowiedź może być tylko jedna: lider PiS najwyraźniej się obawia, by w osobie premiera nie wyrósł mu polityczny konkurent, który utrudni budowę jednej, szerokiej, centroprawicowej formacji. Dlatego postawił przy nim obdarzoną dużym temperamentem polemicznym i silną osobowością prof. Gilowską, która ma duże szanse przyćmić małomównego, powściągliwego Marcinkiewicza. I dlatego bez targów zgodził się dodać jej do teki ministra finansów funkcję wicepremiera. Rząd Marcinkiewicza z Zytą Gilowską jako wicepremierem nie jest już tym samym rządem. Premier, który stracił zaufanych ministrów, wyszedł z tych zmian wyraźnie osłabiony. Wiele wskazuje na to, że powtórzy się scenariusz znany z czasów premierów Mazowieckiego, Bieleckiego, Suchockiej i Buzka: nie szef gabinetu, lecz pani wicepremier minister finansów odgrywać będzie rolę głównego reżysera przemian gospodarczych, nadając im antyspołeczne, liberalne piętno. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że resorty siłowe od początku pozostawały w rękach najbliższych współpracowników Kaczyńskiego, to Marcinkiewiczowi pozostaje wyłącznie rola koordynatora prac rządu, w której wspierać go będzie coraz liczniejsze grono osobistych doradców skupionych w kancelarii premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg odpowiedź 13.01.06, 19:09 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20060113&id=my11.txt Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Farmazony Jądruś 13.01.06, 23:23 w PiS nie ma takiego co by sie zbliżył do starszego bliźniaka. To nie platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Masz oczywiście rację, Haszu. 13.01.06, 17:32 Masz rację. Rację stanu. Pytanie tylko - którą? Tyle ich teraz jest... _____________________________ Jarosław Kaczyński: "Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji nad cenzurą obyczajową". Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____Stańczyk IVRP:- "Masz oczywiście rację, Haszu" 13.01.06, 18:00 Jakże łatwo kąsliwie krytykować. A to kącik ust do góry i to lewy (sprawdzcie!!!) a ja widzę, że prawy! A to interpretacja wnioslu formalnego. A to smichy chichy z Zyty...sam mógłby 3 razy się zająknęła. Co innego z ławy poselskiej a co innego... Mamy na razie gabinet cieni powstał 13 w piątek Zdrojewski odpowiedzialny będzie za Pitera za Chlebowski za Komorowski za... Co Wy na to? Zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ____Stańczyk IVRP 13.01.06, 20:30 Kadzisz mi, haszu? Niegodnym. _____________________________ Jarosław Kaczyński: "Jestem zdecydowanym zwolennikiem poważnej dyskusji nad cenzurą obyczajową". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: podniósł sie zamiast spaść? /n dziwne... 13.01.06, 21:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=31237634&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___powolutku powoli klaruje się prawdziwy podział 13.01.06, 23:19 sceny politycznej w Polsce. Odzwierciedlający nareszcie prawdziwe podziały społeczne wyborców - a nie medialnie zafałszowane i podmalowane przez - podających się za "liberałów" i "reformatorów" a rzeczywistości postkomunistycznych, bonzów i ich nowych sprzymierzeńców - uzurpatorów etosu niechcianej "S". Partie reperezentujące "mohery i ciemnogród" nie mogą być już marginalizowane i wyszydzane przez nieobiektywne, europejskie, syte i świadome swej siły media, w słuzbie "postępu". Ten nachalnie wciskany obraz znikł a pojawił się już dziś w TVP obraz 85% - jeszcze może ostani raz - słusznie biednych, żyjących ledwie od pierwszego do pierwszego bo przecież niedostosowanych, nieprzedsiębiorczych, niezaradnych, ogladających się wiecznie na "pomoc państwa" i tych, którzy z "pazerności" szukają większych zarobków na Zachodzie i na tych mądrych, którzy się dostosowali, wykształcili i skorzystali. Ten obraz 15% reprezentuje dziś w Sejmie PO i SLD a te 85% reszta partii. I taki będzie rozkład sił w nowym parlamencie po ewentualnych wyborach do których doprowadziło smaobójczo i na złość PiS-owi właśnie PO - głosowaniem za 1.300.000.000,-zł becikowego co w konsekwencji wymusiło autopoprawkę rządową budżetu i cały cyrk... PO nie zachowało się jak odpowiedzialna przed narodem wielka partia opozycyjna ale jak obrażona i obrażająca, nadąsana i złosliwa panna co chciałaby i boi się - mając nieowybrażalnie wygórowane żadania - nie rozmawiaj z innymi pannami na balu nawet gdy sama z tobą nie tańczę... by uzyć ulubionego języka PO. Kaczyński to Krzaklewski! AWS to nie PiS! I 1-szy wybór PiS-u - premier Marcinkiewicz - to nie dopiero 7-zaakceptowany przez UW kandydat z proponowanych przez AWS ulęgałek - Buzek! A Zyta wyrzucona 11 miesięcy dowodzi - o co w PO chodzi! Nie wiem czy jakikolwiek wyborca zaryzykuje znów głos na kogoś kto boi się podjąć rzyka władzy a potem jojczy i jobuje na kulturalnego i rzeczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
piq poprawka do niedorzecznego Hasza 14.01.06, 10:04 haszu napisał: > I taki będzie rozkład sił w nowym parlamencie po ewentualnych wyborach > do których doprowadziło smaobójczo i na złość PiS-owi właśnie PO - głosowaniem > za 1.300.000.000,-zł becikowego co w konsekwencji wymusiło autopoprawkę rządową > budżetu i cały cyrk... Myszeczko gópiótka, jak widać "rząd" autopoprawkę wycofał, a wprowadzi zmiany w formie poprawki. Różnica jest proceduralna, ale bardzo duża w sytuacji presji czasowej. Więc albo autopoprawka to był BRAK UMIEJĘTNOŚCI albo ZŁA WOLA, by opóźnić prace nad budżetem. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________ sygnaturka dla Hasza? to JOB czy JOJOJ? 14.01.06, 08:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=34928739&a=34955289 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Czy Jędrek był juz u sowiedzi u o.Dyrektora? 14.01.06, 08:18 Wszakże budujecie państwo prawa oparte na najwyższej jakości etyce i moralności... czy jednak i tu obowiązuje immunitet? A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: Czy Jędrek był juz u sowiedzi u o.Dyrektora? 14.01.06, 08:23 Wolałeś budulec państwo prawa opartego na najwyższej jakości etyce i moralności omc mgr z obowiązujacymi immunitetami Sobotków et consores? Bo PO mrugało do tego elektoratu róznymi wygibasami propagandowymi - tylko znów nie wartościuj mej osoby a styl PO-wiaków na temat snacji państwa i zaciekłej wojny o MSWiA nie uznając przegranej. Proszę Cię! Widzisz przecież ilu mnie obsiadło z jobami i jojoczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Czy Jędrek był juz u sowiedzi u o.Dyrektora? 14.01.06, 08:28 PO nie mrugło do Kwasniewskiego i swity To co proponuje PiS z teczkami , to po prostu chęc rozgrywania polityki za ich pomocą. A. P.S. Obsiedli Cię? Mnie też zalicz do tej grupy. Czyz nie przypomina Ci to sytuacji z Sejmu, gdzie PiS znalazł się w totalnej izolacji?Może kieruje nami strach? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: __________ sygnaturka dla Hasza? to JOB czy J 14.01.06, 08:18 Sygnaturki są tego kto je znajduje i zamieszcza w necie! Zamieść ją w moich postach...? Sygnaturka AG: "Bronisław Komorowski : Wy jesteście super wyćwiczeni w chwytach propagandowych... Tadeusz Cymański: No, niestety tak." Wiesz czego nie zacytowałeś? niedokończonej myśli z niedokonczonej rozmowy: Najlepszą propagandą - jest prawda. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: __________ sygnaturka dla Hasza? to JOB czy J 14.01.06, 08:23 szach0 napisał: > Sygnaturki są tego kto je znajduje i zamieszcza w necie! > Zamieść ją w moich postach...? > Jak chcesz. Tą dedykowałem Tobie i jak widzisz juz jej nie mam. > Sygnaturka AG: > > "Bronisław Komorowski : Wy jesteście super wyćwiczeni w chwytach > propagandowych... Tadeusz Cymański: No, niestety tak." > > Wiesz czego nie zacytowałeś? niedokończonej myśli z niedokonczonej rozmowy: > Najlepszą propagandą - jest prawda. Prawda? Która prawda? Jak wiesz sa trzy prawdy (za Tischnerem) :Świenta prowda, Tyż prowda i Gó.. prowda. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Piąta prawda - Kaczorków 14.01.06, 08:31 zaliczyłbym ja do 2 i 3 z klasyfikacji Tischnera A gabinet cieni to cos nowego.Nie widzę nic zdrożnego w tworzeniu tego typu tworków.Zawsze to wiadomo jaka ma się alternatywę. Jeżeli PiS zawrze koalicje rządową z Samoobrona , to będzie to sukces PO, ponieważ będzie miało to ugrupowanie jasno okreslona pozycję na scenie politycznej.Mogli sobie pozwolić na takie działania dzięki ciągle wysokiemu poparciu w sondazach. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________Piąta prawda - Kaczorków Donaldków? 14.01.06, 10:28 Kiedyś - gdy po wygranej, PiS proponował dla PO coraz to większą, sięgającą granic przyzwoitości, wobec wyborców PiS-u ofertę - nie rozumiałem Twoich sugestii; - "weźcie sobie Leppera za koalicjanta". Był to dla mnie jakiś absurd, niezrozumiała próba obrażenia, jakieś irracjonalne z Freudowskich kompleksów brane niepoważne podejrzenia, jakaś infantylna niedorzeczność, niezasłużona kpina z poważnych ludzi! Nie rozumiałem az do wyczerpania przez PiS i czasu czekania na koniec traumy PO i wyczerpania wszystkich metod i środków dla przekonania PO do wejścia w koalicję. Aż do naciągnięcia struny wytrzymałości najbardziej cierpliwych wyborców PiS-u, fanów i kibiców np. z LPR. Tak bywało, ze odddawali 1 głos na LPR i 3 na PiS. Jakiekolwiek propozycje kwitowano tak jak Wy moje pisanie. Teraz rozumiem! > Jeżeli PiS zawrze koalicje rządową z Samoobrona , to będzie to sukces PO, > ponieważ będzie miało to ugrupowanie jasno okreslona pozycję na scenie > politycznej.Mogli sobie pozwolić na takie działania dzięki ciągle wysokiemu > poparciu w sondazach. Odpowiedz Link Zgłoś
piq to ja zmarnowałem swoje 2 głosy... 14.01.06, 10:37 ...głosując na tę pisiacką socjal-bandę krętaczy i matołków. Teraz goście, którym dałem moje dwa wyborcze głosy, kumają się z kryminalistami leprydami i dziwkami z pslu. Zostałem kolejny raz zrobiony w ciula przez twój ulubiony zestaw karłów. Nie zapomnę im tego. Zresztą pisiackich senatorów i dwóch ministrów mam w mojej dzielnicy i często widzę, jak chyłkiem przemykają przez plac targowy, bo się wstydzą przed takimi jak ja. Zapytam ich osobiście, dlaczego mnie oszukali. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg widzę ,że dalej nie rozumiesz 14.01.06, 11:42 zawołanie 'weźcie sobie Leppera' wynikało z przebiegu całej kampanii wyborczej, w której Kaczory za wszelka cenę zobrzydzały liberalizm, wskazując na niego jako podstawową przyczynę zła w Polsce, szukając podpory u o. Rydzyka. Ty tu na forum wtórowałeś im w sposób adekwatny do kierunku propagandy PiSu. Zadawałem Ci proste pytanie.Ponieważ PO skupia w sobie tyle zła, tyle amoralności, skoro nie daje gwarancji na dobre gospodarowanie w Polsce, skro to sa aferzyści i złodzieje i w ogóle samo bagno....skoro tak jest, to dlaczego ten szlachetny PiS chce koalicji z PO. Długo,długo nie odpowiadałeś, aby cos tam w końcu smiesznego odbaknąć. Haszu.Dalej nic nie rozumiesz. Skoro tak atakowałes PO, na które głosowałem (zdając sobie sprawę z licznych skaz w tej formacji) , to oczywistym było odesłanie Cie do Leppera. Cóz to? Lepperem też się brzydzisz? To zdaj sobie sprawę,że skoro nie ma się zdecydowanej większości, to trzeba gdzie niegdzie ustapic. Powodzenia z Lepperem w budowaniu moralnej i etycznej IV RP. Choc prawdę mówiąc i tak nie jestem pewien,czy nie wywiną numeru z wcześniejszymi wyborami. Nie wierzę Kaczorom za grosz. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 widzę ,że dalej nie rozumiesz_________________NIC? 14.01.06, 13:26 1.3 mlrd zł to odpowiedzialność w wydaniu PO? "To zdaj sobie sprawę,że skoro nie ma się zdecydowanej większości, to trzeba gdzie niegdzie ustapic." Te słowa w zdaniu "gdzieniegdzie ustąpić" jest miarą wiarygodności i skali odlotu od faktów. Zyta ustąpiła gdzieniegdzie? Po raz pierwszy rząd mówi w debacie i w oficjalnych wypowiedziach to o czym JA PISZĘ OD LAT!!!!!!!!!!!!! Nawet dziś słysząłem od PiS-u o niszczeniu kolei i co za tym idzie dróg! O oszcędnosciach proponowanych przez PO, które uniemożliwią pozyskanie środków unijnych (wkład wlasny) posłuchaj sobie choćby Zawiszy i odpowiedz na jego zarzuty i przestancie mnie osobiście obrażac. Ja przeprosiłem wy nie i dalej kazdy na swój sposób szydzi... Co z Wami? Moja osoba sie nie podoba czy moja replika? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg dalej nic nie rozumiesz 14.01.06, 13:45 dziwiłes sie dlaczego wtykałem Ci Leppera - odpowiedziałem Nic nie dotarło? i nie pisz do mnie per WY A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a co mówi o.Rydzyk na koalicję PiS z PO? 14.01.06, 11:23 Haszu? Wiesz coś? Co tam głoszą w radiu rządowym? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: a co mówi o.Rydzyk na koalicję PiS z PO? 14.01.06, 13:29 Przecież nie słucham tylko Zet i Tok FM nawet gdy Kaczor i Kaziu tam byli to dowiedziałem się od Was! Gdy idę spać o przed 24 w neidz to włączam przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg masz prawo 14.01.06, 13:46 i będziesz miał swój rząd z Lepperem jako wicepremierem a może kiedys premierem??? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Byli gorsi 100.000 razy w PRl-u. A PO politycy z 14.01.06, 13:52 PRL-u nie przeszkadzali co wielokrotnie dowodziłem. Nie można im wierzyć i Kaczynski wielokrotnie doświadczony wyraził to w ten sposób: Zdaniem prezesa PiS, Platforma nie jest w stanie dotąd przyjąć do wiadomości, że przegrała. Ponadto, w jego opinii, powoływanie przez PO "gabinetu cieni" jest "także aktem zdecydowanie opozycyjnym". "Inne formacje - są takie, jak wszyscy wiemy" - dodał. W publikowanym w sobotę dzienniku "Rzeczpospolita", J. Kaczyński, powiedział, że "co do Platformy, także nie odrzucamy całkowicie możliwości zawarcia koalicji. Chcemy jednak, by liderzy PO przedstawili nam na piśmie warunki ewentualnego porozumienia. Powtarzam, na piśmie, by znów nie było nieporozumień. Od razu zastrzegam, że nie może to być znowu 21 postulatów, bo to by oznaczało oddanie rządu PO. Na to się nigdy nie zgodzimy". Odpowiedz Link Zgłoś
piq może wyłożysz jednak przystępnie... 14.01.06, 14:02 ...niezapomniane i nieprzeliczone osiągnięcia "rządu" w ciągu ostatnich 3 miesięcy? Bo poPiSałeś jakieś dyrdymały wierszem, a ja zadałem ci 2 konkretne pytania i czekam na odpowiedź. Raz, dwa, trzy i tam dalej. Tylko mi nie chrzań o tym, że dzięki Wielkiemu Jarkowi pogoda jest śliczna, a Kaziuk Krzywousty obniżył cenę ropy na światowych rynkach oraz trzyma mocnego złotego, mimo że chce słabszego. Bo nie ze mną te numery, biedroneczko. No, raz, dwa, trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg i cóż tym pisaniem dowodzisz? 14.01.06, 14:08 PiS nie chce koalicji z PO Jeżeli zawarłoby to na warunkach nie do przyjęcia A tak w zasadzie to o co Ci chodzi. Przecież PO to partia złodziei i aferzystów, to na logike rzecz biorąc, powinienes być zadowolony z rozmów z Samoobroną dotyczących utworzenia rządu.Ale nie.Ty wyskakujesz do mnie z pretensjami ,że wciskam Ci Leppera. Tak.Wciskam Ci , bo jest to logiczne następstwo Twojego pisania na forum. Napiszę bardzo powoli , abyś zrozumiał o co mi chodzi. Gdybym ja uważał Cię za złodzieja, to w życiu nie utworzyłbym z Tobą spółki. ŻADNEJ!!! Ani rządowej, ani handlowej. I nie zdziwiłbym się , gdyby ktoś po moim mówieniu żeś złodziej , powiedział 'a idź ty Andrzej kurna do Leppera i daj spokój Haszowi' Jesteś nielogiczny. Wytykasz wszelkie wady , zakłamania , niedociągnięcia itd. itp. w PO i płaczesz ,że PO nie chce koalicji z PiS.Przecież to TY nie powinienes chceić tej koalicji w imie odnowy moralnej w polityce. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: i cóż tym pisaniem dowodzisz? 14.01.06, 22:44 A kiedykolwiek chciałem? Rozróznij ludzi i partie. Czy zgadzasz się z "porządni powinni byli zapisać się do PZPR by ją naprawić od dołu" Skrócenie kadencji Sejmu nie 18 lutego, ale 1 lutego naprawiłoby ten klincz trzymał Turczyn Tatarzyna. Jest teraz taka sznasa. Kuj żalazo... Odpowiedz Link Zgłoś
wala.waleczna Re: i cóż tym pisaniem dowodzisz? 14.01.06, 22:49 haszk0, no ty durak wala Odpowiedz Link Zgłoś
wala.waleczna Re: co, za trudne moje pytanka dla Hasza? /nt 14.01.06, 23:54 Trudne nie są. Haszk0 otwiera własnie nowa buteleczkę aby sie wzmocnic. Potem napisze coś adekwatnego dla jego IQ. To bedzie tak mądre, ze nikt tego nie zrozumie. I o to chodzi. wala Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Ten harmonijny dwugłos Wala+PiQ też coś mówi 15.01.06, 09:56 Głuchemu nie ma co powtarzać nie usłyszy. PiQ głuchnie wybiórczo w tym przedziale argumentacji w którym zastępuje go natychmiast Wala Waleczna (bolszewicka __) POPiS ? - liberalni wybory chcieli wiekszych wolności gospodarczych - solidarni chcieli więcej sprawiedliwości i równego prawa DLA WSZYTSKICH i tyle. Ekwilibrystyka PiQ-a - popieranego zwykle w tym samym czasie Walą Waleczną - by wykazać nieudolność Marcinkiewicza, nie zda się na nic. Dlatego... zadaje pytania metodą bolszewicką!!! Z pogrózkami! Komorowski dążył do rokoszu - przeniesienia Sejmu do sali obok - głosowanie bez PiS-u, wyboru nowego marszałka i rządu!!!!! Rewolucja Francuska! Kto bolszewik? PO - 29.01.2006 r. zmienił zdanie o beciku - głosował z LPR-em i spowodował KRYZYS SEJMOWY a cała siłą sprzyjających mediów nie przerwał retoryki kampanii wyborczej, opluwajac bezczelnie PiS - jednocześnie domagając się władzy!!! To był początek gry budżetem!!!! Platforma nie może się pogodzić z przegraną - poziom krytyki jest taki jakby PiS rządził dwa lata! Vide- PiQa pytania! Dworak z całą TVP SB z całą TVN i Polsat GW - poparł ten atak na PiS i na RM! Komunikaty w mediach elektronicznych są tylko anty-PiS-owskie! - wyjaśnić je rząd moze zaś tylko w RM! Ilustruje tę metodę świetnie PiQ na Aquanecie: stosuje tę samą metodę wobec mnie, to grożąc jobami to na przemian, obrażając i udając szlachetnego! Hipokryzja! I strach przed sprawiedliością! Odpowiedz Link Zgłoś
piq Re:_______________________ 15.01.06, 14:58 Kochaneczku, twoje retoryczne chwyciki na nic się zdadzą. Z Walą mi nie po drodze i nigdy nie było. A teraz: > Ekwilibrystyka PiQ-a - popieranego zwykle w tym samym czasie Walą Waleczną > - by wykazać nieudolność Marcinkiewicza, nie zda się na nic. > > Dlatego... zadaje pytania metodą bolszewicką!!! Z pogrózkami! Oczywiście, zagroziłem śmiercią i tobie i twojej rodzinie, jeśli nie przestaniesz pisać na FAq. Nie stosuję metod bolszewickich, piszę na temat i zadaję pytania. Marcinkiewicz jak się okazało mało może w nadopiekuńczym uścisku Wujka Jarka. > - poziom krytyki jest taki jakby PiS rządził dwa lata! Vide- PiQa pytania! Odpowiedz na nie, kotuniu. Nie oskarżaj mnie o stawianie pytań. Po prostu odpowiedz. Tylko nie słowy spitemi z ust Hetmana Gosiewskiego, albo Dupcyngla Dorna czy też innego idioty, bo to goła propaganda (zaznaczam: nie wszyscy w tym rządzie są idiotami - doceniam pracowitość Ziobry, kompetencję Mellera - choć nie kreuje on w ogóle nowej polityki zagranicznej, tylko zatyka dziury, czy też działania Sikorskiego). Odpowiedz pokazując palcem działania rządu, które są konkretne i przekładają się na dobry ustrój Rzplitej. Rząd "rządzi" już 3 miesiąc, premier w expose powiedział tak: "Polacy oczekują naprawy państwa. Aby była ona możliwa, działanie rządu powinno być uczciwe i przejrzyste." Proszę mi pokazać po upływie ponad 1/20 kadencji (to dużo, Haszeńku) realizację elementów programu oraz zwłaszcza realizację idei PRZEJRZYSTOŚCI państwa. Ja nic nie wiem co rząd robi, a wszystko toczy się na jakichś zamkniętych dla opinii publicznej rozmówkach w gabinecikach. Dodam jeszcze, że w tym samym czasie powstały równolegle rząd niemiecki (zaprzysiężony 2 tygodnie później niż polski) przygotował cały pakiet ustaw reformujących państwo i opracował założenia polityki krajowej do końca roku 2007. Od polskiego rządu domagam się podobnej aktywności. Oddałem 2 moje wyborcze głosy na pisiactwo. To gdzie te gotowe ustawy z ślicznie wydrukowanej książeczki PiSu? > Ilustruje tę metodę świetnie PiQ > na Aquanecie: stosuje tę samą metodę wobec mnie, to grożąc jobami to na > przemian, obrażając i udając szlachetnego! > Hipokryzja! I strach przed sprawiedliością! Tego nie skomentuję, żabko. Jeżeli obraźliwe jest postawienie ci niewygodnych pytań, to jesteś paranoikiem, jak Wujek Jarek. Tak samo pokazujesz paluszkiem na mnie, i wrzeszczysz, że ci robię krzywdę. Joby zawsze dostawałeś zasłużenie, gdy pisałeś bzdury. Nie napisałem nigdzie, że jesteś "kretyn" albo "idiota", napisałem owszem, że jesteś socjalista. To nie obelga, każdy ma prawo do wyznawania swoich własnych poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i cóż tym pisaniem dowodzisz? 15.01.06, 12:36 hasz0 napisał: > A kiedykolwiek chciałem? W takim razie, czy PiS chciał? > Rozróznij ludzi i partie. > Czy zgadzasz się z > "porządni powinni byli zapisać się do PZPR by ją naprawić od dołu" nie > > Skrócenie kadencji Sejmu nie 18 lutego, ale 1 lutego naprawiłoby ten klincz > trzymał Turczyn Tatarzyna. Jest teraz taka sznasa. Kuj żalazo... Jesteś za wcześniejszymi wyborami? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: i cóż tym pisaniem dowodzisz? Ano dowodzę 15.01.06, 15:59 że zapalczywość niezdrowej urażonej ambicji przegrywa z zimną kalkulacją, wyrażaną nawet w tak spontaniczny i emocjonalny sposób, na jaki sobie tu pozwalam. Z dziesiatek, ba setek moich argumentów, znakomita przeważająca większość pozostaje bez echa! Wybierane są za to małe potknięcia i powiększane szkłem pryzmatu kpiny - trymfalnie wystawiane na widok publiczny wielkiej dźwigni szyderstwa personalnego! I zamiast rzetelnej dysksji - zadawane są pytania przez DWÓCH PROKURATORÓW - czy przesłuchujacych śledczych; jednego względnie przychylnego a drugiego straszącego i jobującego by wystraszyć spokorniałego pacynowaniem obubocznym - Hasza. Rząd ma sukcesy - media je natychmiast zamilczają nawet jesli są zmuszone do pokazania informacji. Każdy je widzi. Czy PO jest za sanacją państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: i cóż tym pisaniem dowodzisz? Ano dowodz 15.01.06, 16:15 hasz0 napisał: > > I zamiast rzetelnej dysksji - zadawane są pytania > przez DWÓCH PROKURATORÓW - czy przesłuchujacych śledczych; jednego względnie > przychylnego a drugiego straszącego i jobującego by wystraszyć > spokorniałego pacynowaniem obubocznym - Hasza. Zadaję pytania, bo chcę dociec Twojego rozumoania pchającego Cie do takiej słownej agresji.Ty z kolei kolejny raz uciekasz z odpowiedzią.Niewygodne są te pytania?Boisz się ,że obnażą mizerotę Twoich argumentów, bądź ich niespójność? W takim razie powtarzam te pytania. Czy PiS był za koalicją z PO? Czy jesteś za wcześniejszymi wyborami? > > Rząd ma sukcesy - media je natychmiast zamilczają nawet jesli są zmuszone do > pokazania informacji. > Każdy je widzi. Ja nie widzę żadnych sukcesów rządu..no poza negocjacjami w UE > Czy PO jest za sanacją państwa? > Co to jest sanacja państwa? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Andrzeju! Ty tak naprawdę? 15.01.06, 18:11 > bo chcę dociec Twojego rozumowania pchającego Cie do takiej słownej agresji itd. #: Szczególny to rodzaj obiektywizmu. Nie widzieć jak bezczelnie i arogancko piszą do mnie. Nie widzieć moich, powalających demagogię agresywnego antagonisty subtelnych albo żartobliwych replik. Lub mojej pobłażliwej ironii przypisywać... agresję słowną. Wygodnie jest nie odpowiedać na kolejne moje stwierdzenia i argumenty a zamiast polemiki, wykonać ucieczkę do przodu nowym pytaniem, pokrywając kolejny temat milczeniem. PO tak włąśnie rozmawia z małym Kaziem...premierem Marcinkiewiczem. Z pozycji nie znoszącej sprzeciwu, jedynego depozatytariusza racji. Naprawdę nie widzisz w tych Waszych PiQ-a i Twoich retorycznych pytaniach przypominających przesłuchanie z góry znanym wyrokiem, nic niestosownego? Próbka: Czy jesteś za prawem PiS- do rozmów z każdym nawet z Lepperem? itd. Odpowiedz Link Zgłoś
keyser_sose Przepraszam... 15.01.06, 18:33 że się wcinam w tę rozmowę, ale bardzo chciałbym uzyskać konkretną odpowiedź Hasza na pytanie andrzeja: Czy PiS był za koalicją z PO? Na swoje pytanie zadane w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=35009317 też bym chciał uzyskać odpowiedź, ale rozumiem, że nie można mieć wszystkiego... Pozdrawiam serdecznie KS Odpowiedz Link Zgłoś
keyser_sose I jeszcze jedno marzenie... 15.01.06, 18:38 Haszu! W innym wątku napisałeś: Gdybyś dostrzegła jak inaczej historia toczy się wokół Polski. Tej która zainicjowała zmiany a do dziś nie skonsumowała korzyści z powodu takich postaw jak; - socjalistów, ultra-liberałow i Twojej! Pytanie mam: Czy mógłbys wymienić - powiedzmy pieciu ultraliberałów - których postawa uniemożliwiła skonsumowanie rzeczonych korzyści? Pozdrawiam serdecznie Amin Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Haszu! Ty tak naprawdę? 15.01.06, 18:42 hasz0 napisał: PO tak włąśnie rozmawia z małym Kaziem...premierem Marcinkiewiczem. > Z pozycji nie znoszącej sprzeciwu, jedynego depozatytariusza racji. > > Naprawdę nie widzisz w tych Waszych PiQ-a i Twoich retorycznych pytaniach > przypominających przesłuchanie z góry znanym wyrokiem, nic niestosownego? > Próbka: > Czy jesteś za prawem PiS- do rozmów z każdym nawet z Lepperem? > itd. > PiS ma prawo romawiać z każdym.Zresztą, swego czasu Dorn powiedział to wyraźnie i tu na forum zgodziłem sie głosno z jego słowami. Nie rozumiem dlaczego moje pytania odbierasz jako przesłuchanie.Wynikaja one również z zauważenia pewnej niezgodności pomięcy głoszonymi przez Ciebie tezami i tzw etyką polityczną ,która PiS ma zamiar wprowadzać i byc strażnikiem. Ponieważ rozmowa z Toba jest ciężka, bo gdy rozmawiam o Goździkowej, to uciekasz z rozmową na inny temat rozdymając niemożebnie swoje wpisy i umieszczając tam wszystko , to czasami zadaję proste pytania. Pytałem sie Ciebie, czy PiS chciał koalicji z PO.Rozumiem ,że Twoim zdaniem chciał.W takim razie rodzi mi sie tu ogromna niezgodność.Przyjmuję za prawdziwą Twoją tezę ,że PO to partia złodziei i aferałów, których trzeba osądzić i oczyścić.PiS z kolei chce zbudować Polskę opartą na etyce i mocnych podstawach moralnych.Tu właśnie przez cały czas według mnie zgrzyta i dlatego dopytuję się o szczegóły.Przyjmując powyższe założenia PiS NIE POWINNA chcieć wchodzić w koalicję z PO.Jednak Ty piszesz ,że chce (przyznajesz, bo zadaję retoryczne pytania).W takim razie , które założenie jest fałszywe? -PO to partia złodziei i aferałów -PiS z kolei chce zbudować Polskę opartą na etyce i mocnych podstawach moralnych. Rozumiem ,że na ołtarzu dojścia do sprawiedliwości czasami trzeba się zeszmacić co teraz czyni PiS obmacując się z Samoobroną.W takim razie zadam jeszcze jedno pytanie: czym się różni Samoobrona od PO,że jest godna wyboru jako przyczyny zeszmacenia się? A. Odpowiedz Link Zgłoś