Dodaj do ulubionych

Nie płaczę op Pisie

19.10.23, 15:03
W polskiej polityce interesują mnie głównie 4 sprawy (równie ważne):
- kwestia utrzymania niepodległości (1)
- spowolnienie rewolucji obyczajowej (2)
- wypłacalność państwa.(3)
- wolności osobiste (4)

Jestem realistą i nie spodziewam się rekonkwisty. Jedynie nieśmiało liczę na spowolnienie tych procesów w Polsce, w oczekiwaniu na ich załamanie w jądrze cywilizacyjnym.

PiS niestety - z mojego punktu widzenia - nie był różnicą w stosunku do uprzednich lat dominacji PO. I niech nikogo nie zmyli przekaz medialny.
Obserwuj wątek
    • benek231 Placzesz, placzesz wiec nie klam :O) 19.10.23, 15:45
      oleg3 napisał:

> W polskiej polityce interesują mnie głównie 4 sprawy (równie ważne):
      > - kwestia utrzymania niepodległości (1)
      > - spowolnienie rewolucji obyczajowej (2)
      > - wypłacalność państwa.(3)
      > - wolności osobiste (4)
      >
      > Jestem realistą i nie spodziewam się rekonkwisty. Jedynie nieśmiało liczę na sp
      > owolnienie tych procesów w Polsce, w oczekiwaniu na ich załamanie w jądrze cywi
      > lizacyjnym.
      >
      **

Rozumiem, ze wolnosci osobiste (4) maja byc przydeptane jak najnizej gleby skoro zalezy ci takze na "spowolnieniu rewolucji obyczajowej"(2). Jedno z drugim jest scisle zwiazane, kmiotku a katolickie pisiory bardzo staraly sie by przystrugiwac wam wolnosci oraz hamowac obyczajowa ewolucje. Bo w przypadku obyczajowosci stawiacie znak rownosci pomiedzy ewolucja a rewolucja. Takze z uwagi na te wartosci pisiory to byla i jest reakcja. Tak jak ten reakcyjny zlodziejski kosciolek, z ktorym szli pod reke oraz reka w reke, ty antydemokratyczne gowno.

Czas rzadow PiSu nauczyl mnie, ze was nalezy pojmowac na odwrot. Czyli jesli gromko deklarujecie przywiazanie do wolnosci to moge byc pewien, ze bede swiadkiem tych wolnosci ograniczania, ty pisowska swinko podlaska.

--
      KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
      Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
      • oleg3 Re: Placzesz, placzesz wiec nie klam :O) 19.10.23, 15:57
        Rozumiem Krzyżfobie, że idzie ci o "prawo" do zabijania, zwane "wolnością kobiet'? Ja jestem za. Pod warunkiem rozszerzenia prawa do aborcji. Nie do 12-go czy 40-go tygodnia, ale do 100 lat. Jak aborcja to aborcja. Ta pourodzeniowa też.
        • benek231 Placzesz, placzesz wiec nie klam :O) 19.10.23, 19:08
          oleg3 napisał:

> Rozumiem Krzyżfobie, że idzie ci o "prawo" do zabijania, zwane "wolnością kobie
          > t'? Ja jestem za.
          **
          Przede wszystkim jestes idiota, ty koscielne gowno. Ja mowilem generalnie o wolnosciach, a partykularnie mialem na mysli wolnosc slowa, z ktora mieliscie pisiory powazne problemy. Bo wy jestescie bardzo za wolnosciami ale tak "by ich nie naduzywac". Czyli jesli juz ktos z niej korzysta to najlepiej w sposob zalecony przez rzad badz ten zlodziejski kosciolek, wy zlodzieje. Wolnosci i wy to dwa calkiem rozne zagadnienia, ty antydemokratyczne gowno.

--
          KretynLuka jest zoologicznym wrogiem demokracji, przynaleznosci Polski do UE, rasista, mizoginem, antysemita, homofobem, antyociepleniowcem, ksenofobem, antyszczepionkowcem, anty-TVNowcem czyli wrogiem wolnosci slowa i mediow, antymaseczkowcem, wrogiem praw kobiet i wolnosci obywatelskich, symetrysta, oraz katolickim fundamentalista-integrysta, entuzjasta Ordo Iuris, zacieklym wrogiem WOSPu oraz Niemcow i Ukraincow, chodzącą kwintesencją zamordyzmu. .
          Xiazeluka znany tez jako Kretyn to czolowy nienawistnik, czolowa szczujnia tego Forum - plynne gowno w ludzkiej skorze, z blogiem na Salonie24
          • hordol Re: Placzesz, placzesz wiec nie klam :O) 16.03.24, 20:23
            starzy cię nie wyskrobali i widać efekty
    • andrzejg Re: Nie płaczę op Pisie 19.10.23, 17:23
      Liczysz na spowolnienie tych procesów....
      przyznam , że nie rozumiem . Jak można spowolnić utrzymanie niepodległości, wypłacalność państwa, czy wolności osobiste. Sądzę, że najwazniejsza jest dla Ciebie rewolucja obyczajowa i ta przebiła się na inne punkty, a jak obyczaje to kościół. Już chyba kiedyś Ci to wypomniałem

- utrzymanie niepodległości. Czy bedąc w UE jesteśmy państwem niepodległym
      - spowolnienie rewolucji obyczajowej. W zasadzie też mi nieśpieszno do nowoczesnych obyczajów, ale w jaki sposób chcesz wprowadzić spowolnienie. Przepisami prawnymi, czy wychowaniem? Jeżeli wychowaniem, to w jaki sposób?
      - wypłacalność państwowa. PiS rozbuhał socjalne roszczenia społeczeństwa, że cięzko będzie się z tego wycofać.
      - wolności osobiste :

to mam dla Ciebie pytanie . Karina Bosak powiedziała " Fundacja proponuje, aby hotele miały prawo wynajmować pokoje z jednym łóżkiem tylko małżeństwom.". Na zarzut , że to ograniczenie wolności odpowiedziała:- Pan to przedstawia, jakby Ordo Iuris wystąpiło przeciwko komuś. A Ordo Iuris wystąpiło w imieniu hotelarzy. Tu chodzi o konstytucyjne wolności, swobodę gospodarczą, prawo do decydowania o swoim biznesie. Jeżeli się to panu kalkuluje, tak pan chce, to dlaczego nie? - powiedziała Karina Bosak.

Skoro Konfederacja podpiera się tak rozumianym prawem do wolności gospodarowania, to ja dziękuję.
      (Mam prawo do sprzedawania prostokątnych tortów tylko małżeństwom.)
      --
      • benek231 Re: Nie płaczę op Pisie 19.10.23, 19:28
        andrzejg napisał:

>
        > to mam dla Ciebie pytanie . Karina Bosak powiedziała "[b] Fundacja proponuje
        > , aby hotele miały prawo wynajmować pokoje z jednym łóżkiem tylko małżeństwom.[
        > /b]"
        . Na zarzut , że to ograniczenie wolności odpowiedziała:- Pan to prz
        > edstawia, jakby Ordo Iuris wystąpiło przeciwko komuś. A Ordo Iuris wystąpiło w
        > imieniu hotelarzy. Tu chodzi o konstytucyjne wolności, swobodę gospodarczą, pra
        > wo do decydowania o swoim biznesie. Jeżeli się to panu kalkuluje, tak pan chce,
        > to dlaczego nie? - powiedziała Karina Bosak.

**
        To jest normalna obyczajowka inaczej. Przeciez wiadomo co to za ptak z tego Ordo Iuris. Oni chcieliby powrotu do czasow z policja obyczajowa.
        Nie wierze oczywiscie w to, ze zycza sobie tego hotelarze. Dobre hotele oferuja takie pokoje jakie sobie ktos zazyczy. Bardzo czesto malzenstwa zycza sobie osobne lozka, bo tak wielu ludziom lepiej sie spi, po prostu. A te religianckie przyzwoitki chca by hotelarze nakazywali wszystkim malzenstwom spanie w jednym lozku, bo tak przykazala Bozia.

Z drugiej strony w tanszych hotelach czesto zarabiajacych na klienteli wpadajacej na seks wrecz niewlasciwe z punktu widzenia byznesu byloby zmuszanie ich do placenia za dwa lozka. Bo klienci znajda sobie bardziej przyjazny hotel.

Ci konfederasci i OI to religianckie poyeby i nie chodzi im o zaden byznes lecz o stanie na strazy przyzwoitosci, bo pary nie malzenskie nie powinny spac w jednym lozku. Malzenskie moga bo jest na to zgoda Bozi. A nie dlatego, ze luzku robi to roznice.

Ponadto mamy do czynienia z wsunieciem religianckiej stopy w drzwi. Gdyz po jakims czasie, przy sposobnosci, wprowadza hotelarzom obowiazek kontroli dokumentow i pary nie malzenskie beda mogly spac ale w osobnych pokojach. Za komuny trzeba bylo dawac lapowe w recepcji by dostac pokoj na noc z panienka. Bez lapowki pokoju nie bylo gdyz para byla nie malzenska i, tak sie sklada, mieszkala w tej samej miejscowosci. Komuna byla bardzo pruderyjna. Jak wszystkie totalitaryzmy.

--
        • oleg3 Re: Nie płaczę op Pisie 20.10.23, 09:08
          benek231 napisał:

> andrzejg napisał:

> > to mam dla Ciebie pytanie . Karina Bosak powiedziała
          "Fundacja proponuje , aby hotele miały prawo wynajmować pokoje z jednym łóżkiem tylko małżeństwom."

Ło rety. Nie rozumiecie czy nie chcecie rozumieć prostego tekstu. Hotelarz nie miałby obowiązku wynajmować jedno łoże tylko małżeństwom. Miałby prawo przyjąć taką zasadę w s w o i m hotelu. Gdzie tu jest motyw ograniczania wolności?
          • benek231 Nie płaczę op Pisie. Wiem, tylko buczysz :O) 20.10.23, 16:27
            oleg3 napisał:

> "Fundacja proponuje , aby hotele miały prawo wynajmować pokoje z jednym łóżkie
            > m tylko małżeństwom."
            >
            > Ło rety. Nie rozumiecie czy nie chcecie rozumieć prostego tekstu. Hotelarz nie
            > miałby obowiązku wynajmować jedno łoże tylko małżeństwom. Miałby prawo przyjąć
            > taką zasadę w s w o i m hotelu. Gdzie tu jest motyw ograniczania wolności?
            >
            **
            Ale to jest kwestia przyszlosci. Te koscielne poyeby z OI podsuwaja projekty pawne idace po linii ich zasranej religii. W perspektywie masz wiec, ty pisowskie gowno, nakaz jednego lozka dla malzenstw oraz policje obyczajowa robiaca kontrole naloty nocne. Oni chca tylko ulepszac i dostrugiwac do wzoru. Takie katolickie postempaki.

--
            • oleg3 Re: Nie płaczę op Pisie. Wiem, tylko buczysz :O) 20.10.23, 16:42
              W perspektywie, Krzyżfobie, to ja mam (o ile dożyję) więzienie za cytowanie ks. Wujka.
      • oleg3 Re: Nie płaczę op Pisie 20.10.23, 09:02
        andrzejg napisał:

> Liczysz na spowolnienie tych procesów....
        > przyznam , że nie rozumiem . Jak można spowolnić utrzymanie niepodległości,

Można spowolnić proces utraty niepodległości. Niepodległość można utracić wskutek przegranej wojny (II RP) bądź w wyniku długiego procesu (od Sejmu Niemego 1717 do abdykacji St. Augusta 1795; I RP).
    • oleg3 kwestia utrzymania niepodległości (1) 20.10.23, 12:32
      Trwa proces federalizacji UE. Jego efektem jest stopniowe ograniczanie uprawnień krajowych, a finałem będzie sprowadzenie Polski do roli Bawarii (wariant optymistyczny) bądź Meklemburgii (wariant realistyczny). PiS w retoryce na użytek wewnętrzny gra Reytana, a w rzeczy samej podpisuje wszystkie papiery, które do tego prowadzą. Wynika to ze złudnej nadziei, że może kiedyś brukselsko/berlińskie elity pogłaskają PiS i przyjmą pisowskich baronów w poczet szlachty brukselskiej.
    • oleg3 spowolnienie rewolucji obyczajowej (2) 20.10.23, 12:46
      W perspektywie pokoleniowej jest to kluczowa kwestia. Niepodległość można odzyskać (przy korzystnej koniunkturze) z dnia na dzień. Zniszczona tkanka społeczna odbudowuje się przez pokolenia. Zniszczenie rodziny, atomizacja jednostek to ledwie początek. Przyszła nowa fala niszcząca same jednostki. Kim jestem? Kobieta czy mężczyzna to tylko konstrukt. Oczywiście zaczynamy od dzieci ... . Feministki starego pokolenia to transfobki!

W tej akurat sprawie nie mam PiS-owi nic ważnego do zarzucenia. Być może pamięć mnie zawodzi.
    • oleg3 wypłacalność państwa.(3) 20.10.23, 13:32
      Żyjemy w epoce pieniądza fiducjarnego. To przejściowy etap do pieniądza cybernetycznego, czyli już nie pieniądza tylko kuponów znanych z okresu niewolnictwa plantacyjnego. To system punktów za dobre sprawowanie. Nie masz oszczędności! Punkty nie są twoje. Możesz je utracić za aspołeczne zachowanie. O tym co jest aspołecznym zachowaniem decyduje Göring , a nawet gorzej. bo algorytm.

Tu duży plus dla Glapińskiego, który utrudnił likwidację poczciwej gotówki.

A co z tą wypłacalnością państwa? Polska jest wrażliwa na ruchy kursów walutowych. Gdzieś - w mojej ocenie - druga światowa dwudziestka. To całkiem nieźle i nie będę rzucał kamieniem w NBP czy pisowski rząd. Samo wytrzymanie - z sukcesem - finansowej blokady KE świadczy o sile polskiej gospodarki Minusem pisowskiej kadencji jest dalsze zadłużanie rządu i ciemna strona funduszy pozabudżetowych. Na razie - w mojej ocenie - państwo jest wypłacalne. Ta ocena może ulec zmianie, jak trupy (po wyborach) wypadną z szfy.

P.S.
      Tylko nie przyjmujmy euro!
    • oleg3 wolności osobiste (4) 20.10.23, 13:45
      Tu nie będę się rozwodził. Polityka cowidowa pokazała, że PiS jest partią zamordystyczną.

Tyle!
    • boomerang Re: Nie płaczę op Pisie 21.10.23, 07:19
      oPis się zgadza
    • pijatyka PiSyf i konfedeRosja to podobny szajs - oby oba... 21.03.25, 14:16

...jak najdalej od władzy.

• pijatyka Re: PiSyf i konfedeRosja to podobny szajs 05.03.26, 18:12

Brauniarstwo takoż.

• gandalph Re: PiSyf i konfedeRosja to podobny szajs - oby o 05.03.26, 23:37
        pijatyka napisała:

>
        > ...jak najdalej od władzy.
        >
        Popieram!
    • gandalph Re: Nie płaczę op Pisie 05.03.26, 23:36
      Zasadniczo zgadzam się z powyższą konstatacją, może inaczej rozłożyłbym akcenty.
      Zgadzam się też co do oceny PiS, których uważam za psujów i szkodników; spartolą wszystko, czego się tkną. Na szczęście prezes dogorywa a wraz z nim i organizacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka