Dodaj do ulubionych

Do Pauliny K.

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.12.02, 13:54
Wytlumacz mi proszę (jeśli jesteś Pauliną) jak to jest możliwe, ze będąc
dziennikarką (jesli nią jesteś) nie znasz podstawowych zasad edycji tekstu.
Ktoś za ciebie to robi? Jesteś takim tytanem intelektu, ze ci drukuja co
popadnie i sami wszystko poprawiają byle tylko myśl twą w druku mieć? A czy w
ogóle znasz pojęcie "edycja tekstu"? To nawet nie jest złosliwość - ot tak
pytam, bo dziwne to wszystko wydaje mi się.
A.
Obserwuj wątek
    • Gość: **porucznik** Ona nie jest dziennikarką. IP: w3cache:* / 192.168.1.* 05.12.02, 14:37

Ona jest agentką bialoruskiego KGB i Hamasu. A poza tym osoba chora umyslowo
      Gość portalu: AdamM napisał(a):

> Wytlumacz mi proszę (jeśli jesteś Pauliną) jak to jest możliwe, ze będąc
      > dziennikarką (jesli nią jesteś) nie znasz podstawowych zasad edycji tekstu.
      > Ktoś za ciebie to robi? Jesteś takim tytanem intelektu, ze ci drukuja co
      > popadnie i sami wszystko poprawiają byle tylko myśl twą w druku mieć? A czy w
      > ogóle znasz pojęcie "edycja tekstu"? To nawet nie jest złosliwość - ot tak
      > pytam, bo dziwne to wszystko wydaje mi się.
      > A.
      • pauline_kaczanow www.wort.prv.pl - poczytaj porucznik 05.12.02, 17:29
        co do edycji tekstu zawsze mi sie spieszy, wiec robie literowki...
        • Gość: AdamM czyli IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.12.02, 18:45
          jednak nie wiesz co to jest edycja tekstu. Oczywiscie literowki moga się
          zdarzyć każdemu i nie o tym piszę. Chodzi o to, ze dla mnie niewyobrażalne
          jest, aby ktoś piszący zawodowo nagminnie nie robil spacji po interpunkcji lub
          robil spacje przed interpunkcją. To taki nawyk każdego prawie piszącego, który
          ma niewiele wspolnego ze spieszeniem się, zeby interpunkcje robić jak trzeba.
          Kropa czy przecinek i łups w klawisz "spacji". Ot i tyle. U ciebie tego nie ma.
          Dziwne. Nikt Ci o tym nie powiedzial wczesniej? To coś tak oczywistego, jak
          pisanie "rzeka" przez "rz".

• jaceq Re: czyli 05.12.02, 19:34
            Gość portalu: AdamM napisał(a):

> Chodzi o to, ze dla mnie niewyobrażalne jest, aby ktoś piszący zawodowo (...)
            > To taki nawyk każdego prawie piszącego, który ma niewiele wspolnego ze spieszeniem się(...)

Też mnie to kiedyś zastanowiło. Znałem jednego dziennikarza z 'dysleksją klawiaturową', zresztą potem się okazało,
            że to tylko taka poza (sic!). O co tu idzie? Ja gdy się spieszę, najczęściej nacisnę o klawisz za dużo, ale nawyki? -
            wtedy właśnie biorą górę.
        • Gość: Ania Re: www.wort.prv.pl - poczytaj porucznik IP: *.chello.be / 213.46.162.* 05.12.02, 19:10
          pauline_kaczanow napisała:

> co do edycji tekstu zawsze mi sie spieszy, wiec robie literowki...

Klamiesz tez z pospiechu?Donosisz szpicku tez z pospiechu?
        • Gość: Misiek ________DO_KLAMLIWEJ_SUKI_________________________ IP: *.milnernet.com 05.12.02, 19:19
          Dalej czekam, gdzie sa te cytaty? Czy niewiesz jak uzywac Wyszukiwarke. Dawaj
          te posty:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3852726
      • izraelczyk1 Porucznik znowu tu sie krecisz gnoju? Fru! 06.12.02, 09:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka