Dodaj do ulubionych

Faszystowski antypolonizm u Zydow

IP: *.246.106.8.NewYork1.Level3.net 16.02.01, 20:38
Zydzi , ktorzy wyjechali z Polski, szczegolnie ci z USA palaja jakas schizofreniczna nienawiscia do Polski.
Nie pamietaja, ze Polska byla ich najwiekszym dobrodziejem. Kiedy w innych krajach Europy byly pogromy i zewszad ich wypedzano, Polska ich przyjela i nadala rowne prawa i wrecz autonomie (mieli wlasne odrebne wladze samorzadowe).
W Talmudzie jest przyslowie :"jakie dobrodziejstwo ci wyrzadzilem, ze mnie tak nienawidzisz?".
Zydzi w USA, a najbardziej ci, ktorzy mieli rece splamione polska i nie tylko polska krwia (UB, NKWD), posuwaja sie do tak absurdalnych oskarzen wobec Polski jak to, ze "Polacy zabili wiecej Zydow niz Niemcy".
"Autor "The Holocaust Victims Accuse" rabin H.M.Shonfeld pisze w tej ksiazce: "Zydzi w Polsce maja przyslowie: "Jesli Polak mija mnie na goscincu i nie morduje, to wylacznie z lenistwa". Rowniez zydowskie kregi oskarzaja Polakow za ludobojcza wspolprace z Niemcami ("Soah Memorandum": "Polacy robili jako alianci nazistow"wink. Slynna amerykanska dziennikarka telewizyjna, L.Stahl, pisze w swojej ksiazce "Reporting live" (1999):"Polacy, z pomoca zaprzyjaznionych sasiadow, Niemcow, wymordowali w latach 40-ych swa tradycyjna klase kupiecka, Zydow". Dla belgijskiego tygodnika "Le Soir Illustre" - Polska to kraj, ktory wymyslil Auschwitz" - czyli zaglade Zydow. Zydowskie szkoly, od Australii po Kanade, ucza historii Holocaustu wedlug motywu "zbrodnie nazistow polskich", "
Teraz zydowski socjolog Gross bawi sie w historyka i manipuluje zrodlami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.pace.edu 16.02.01, 21:52
      Oni zawsze pisza "Nazis and Poles". Jacys tam nazisci i Polacy.
      • Gość: eli i. Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.01, 23:53
        Sądzę,że nasi bracia żydzi mają antypolonizm wyssany z mlekiem matki.Wszedzie ,gdzie byłem na świecie-nie cierpiąiąŻydó-jest to uczucie na razie skrywane.Boję się,że własnym postępowaniemŻydzi sami sobie szykują nowy holokaust-tym razem nie z rąk NIEMCÓW,a ich braci Arabów.Niestety-już wkrótce-przynajmniej tak twirdza sami Arabowie!Bracia Żydzi-opamiętajciesię.Jest jeszcze czas!Nie gubcie własnego Narodu.przeproście innych za wasze grzechy,a było ich w historii niemało,zapłaćcie-jak zapłacili Wam Niemcy,a reszta Narodów świata przebacz wamSzalom.
    • Gość: Gienio Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 63.210.208.* 17.02.01, 06:18
      Ja jestem zaniepokojony faszystowskim szowinizmem Zydow.
      Gdy sa slabi, siedza cicho. Ale gdy sa mocni sa straszni.
      Zydowskie wojska w Palestynie zachowuja sie jak oddzialy Hitlera. Strzelaja do dzieci i kobiet. Traktuja Palestynczykow jak obywateli 2 kategorii. Czy nie przypomina to traktowania Zydow przez nazistow?
      Czy Zydzi niczego sie nie nauczyli? Nawet na wlasnej skorze?
      ONZ niejednokrotnie potepilo Izrael za zbrodnicze dzialania. Dzisiejszy premier Izraela jest zbrodniarzem wojennym i nazywany jest "rzeznikiem Libanu".
      W szkolach zydowskich w USA ciagle uczy sie niecheci i pogardy do "gojow". Dzieci mowia na nich "swinie".
      Czy te nastroje antyzydowskie wszedzie, gdzie pojawia sie Zydzi nie maja przyczyny w arogancji i poczuciu wyzszosci u samych Zydow?
      • Gość: KK Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 22.02.01, 18:32
        Kochani,
        Zrozumcie jedną rzecz. Żydzi od lat odcinają kupony od Holocaustu. Zapłacili Niemcy i inne kraje, przyszła pora na Polskę, bo widac że nieco lepiej nam się powodzi, czyli możemy płacić. Najnowszy krzyk na temat pogromu w Jedwabnem to nic innego jak przygotowywanie gruntu do wyrwania od Polski kasy i majątku.

Pozdrawiam,

Krzysztof Korkosz
      • Gość: Brian Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.proxy.aol.com 03.03.01, 04:01
        Gość portalu: Gienio napisał(a):

&#62 Ja jestem zaniepokojony faszystowskim szowinizmem Zydow.
        &#62 Gdy sa slabi, siedza cicho. Ale gdy sa mocni sa straszni.
        &#62 Zydowskie wojska w Palestynie zachowuja sie jak oddzialy Hitlera. Strzelaja do
        dzieci i kobiet. Traktuja Palestynczykow jak obywateli 2 kategorii. Czy nie
        przypomina to traktowania Zydow przez nazistow?
        &#62 Czy Zydzi niczego sie nie nauczyli? Nawet na wlasnej skorze?
        &#62 ONZ niejednokrotnie potepilo Izrael za zbrodnicze dzialania. Dzisiejszy premier
        Izraela jest zbrodniarzem wojennym i nazywany jest "rzeznikiem Libanu".
        &#62 W szkolach zydowskich w USA ciagle uczy sie niecheci i pogardy do "gojow".
        Dzieci mowia na nich "swinie".
        &#62 Czy te nastroje antyzydowskie wszedzie, gdzie pojawia sie Zydzi nie maja
        przyczyny w arogancji i poczuciu wyzszosci u samych Zydow?
        A skat ty wiesz czego ucza w szkolach zydowskich w USA? uczeszczales je? ja tu
        mieszkam i nie wiem. dzieki takim jak ty Polacy maja opinie antysemitow na calym
        swiecie.
        takie opinie jak na lamach tego forum to tylko mozna znalesc u neo-nazistow albo
        Arabow.
        a w tej gazecie tylko znalazlam ich ponad dziesiec takich i podobnych forum,
        ziejacych nienawiscia. mowi sie ze jak cie widza tak cie pisza - no i widac
        antysemitow, ktorych nie mozna przekonac ze swiat dookola sie zmienil.

• Gość: Gienio Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.as5300-13.dialup.nyc.ny.metconnect.net 04.03.01, 05:34
          Gość portalu: Brian napisał(a):

&#62 A skat ty wiesz czego ucza w szkolach zydowskich w USA? uczeszczales je? ja tu
          Przeczytaj cytat podpisany "G". Znam wiecej takich relacji.

&#62 mieszkam i nie wiem.
          To sluchaj tych, ktorzy wiedza.

&#62 takie opinie jak na lamach tego forum to tylko mozna znalesc u neo-nazistow
          albo Arabow.
          Czy Arabi sa zli?
          Moze jestes prawdziwym antysemita? Semici to glownie Arabowie?
          Dlaczego mowienie jak Arabowie jest zle?
          (Jezeli mowie jak Arabowie)

&#62 a w tej gazecie tylko znalazlam ich ponad dziesiec takich i podobnych forum,
          &#62 ziejacych nienawiscia. mowi sie ze jak cie widza tak cie pisza - no i widac
          &#62 antysemitow, ktorych nie mozna przekonac ze swiat dookola sie zmienil.

Gdzie tu widzisz "zianie nienawiscia"?
          Jest tu tylko oburzenie na zydowskich faszystow, ktorzy zieja nienawiscia
          do "gojow", a ostatnio szczegolnie na Polakow.

• Gość: Ted Brian! why don't you learn Polish before you join? IP: *.as0.burl.wi.voyager.net 08.03.01, 19:50
    • Gość: RobertP Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 195.150.132.* 17.02.01, 12:34
      Każdy naród ma swoich oszołomów, również my Polacy, dlaczego chcecie widzieć tylko ich ? może inni was nie interesują ?
      albo nie pasują do waszego widzenia świata ?
    • Gość: Slawek.R Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.179.158.* 18.02.01, 21:47

Faszystowski antypolonizm u Zydow?Niewiem czy sa to tanie bzdury z ktorych mozna sie zdrowo usmiac albo mysli osoby okelzanej psychota?Jest tylko pewne ze autor "Faszystowski antypolonizm u Zydow"chce popisac sie swym antysemityzmem myslac ze wzbudzi entuzjazm do swej osoby w uczestnikach portalu.
      • Gość: Slawek K Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.cvx11-bradley.dialup.earthlink.net 20.02.01, 04:24
        Jako emigrant z Polski (wyjechałem razem z rodziną w 1982) jest oczywiste, że mam dostęp do polskiej społeczności emigracyjnej. Nie mogę się pogodzić się z tym, że tylu polskich emigrantów, tych "starych" i tych "nowych" ma tak "nieżyczliwy" stosunek do wszystkiego co żydowskie. Wydawałoby się, że będąc emigrantem zrozumieją oni lepiej, jak mogli się czuć Żydzi w Polsce. Niestety tak nie jest.
        Poprzez cala moja emigracje stykam sie z Amerykanami zydowskiego pochodzenia i wlasnie im mam wiele do
        zawdzieczenia.

• Gość: emil Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 209.240.221.53, 209.240.222.* 21.02.01, 02:23
          Ja tez jak Slawek siedze w USA od 82 , poznalem wielu zydow i wiekszosc nie okazuje mi niecheci lub nienawisci.Maja szumowine ale my tez jej mamy co nie miara
      • Gość: Tie Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.ifs.com.pl 20.02.01, 09:04
        "Faszystowski antypolonizm u Zydow? Niewiem czy sa to
        tanie bzdury z ktorych mozna sie zdrowo usmiac albo
        mysli osoby okelzanej psychota?" - sam nie wiem jak
        odebrać taką wypowiedź ( i chyba miała być psychoza
        !!?? ), uważam, że Misiek autor listu, który rozpętał
        tą dyskusję, poruszył tylko jedną stronę tematu.
        Natomiast Sławek R, którego błyskotliwą wypowiedź przed
        chwilą cytowałem nie poruszył, żadnej ze stron po
        prostu dał upust swoim emocjom, ale takie jest prawo
        publicznej dyskusji i tak nieźle obyło się bez
        "podwórkowej łaciny".
        Przykro to stwierdzić, ale Misiek miał rację fakty,
        które podawał to tylko, część swoistej nagonki jako
        okresowo jest rozpętywana w amerykańskiej (i nie tylko
        prasie), jeżeli ktoś nie wierzy to zapraszam na strony
        archiwum: "New York Herald Tribune", "Washington Post"
        czy innych wielkich tytułów prasowych, zza wielkiej
        wody. Spokojnie znajdziecie tam wiele kwiatków jak te
        cytowane przez Miśka, czasami również sprostowania
        redakcji publikowane pod wpływem zbulwersowanej
        polskiej polonii.
        Jest też druga strona medalu, wśród Żydów jest wiele
        osób, które krytykują krucjaty urządzane przez
        wojujących rabinów do Polski przy okazji typu: "krzyże
        w Oświęciumiu". Przykrą prawdą dla ludzi pokroju
        wspomnianego "polakożercy" socjologa Grossa jest to, że
        Polacy to znaczne część (ok. 30%, ale tu mogę się mylić
        na minus - nie chciałbym zawyżać) odznaczonych orderem
        "Sprawiedliwy wśród narodów świata", przyznawanego
        osobą o specjalnch zasługach dla narodu żydowskiego.
        Podsumowując:
        1. Uważam, że w środowiskach żydowskich istnieje,
        znacząca (co gorsza wpływowa i opiniotwórcza) grupa
        osób odznaczająca się chorobliwą manią atakowania
        wszystkiego co polskie, czy nazwiemy to "żydowskim
        antypolonizmem", nie ważne - to tylko termin natomiast
        istnienie takich ludzi jest niepokojącym faktem.
        2. Wiele osób ze środowisk żydowskich, ostro
        krytykuje, postawy z ptk. 1, "często gęsto" kładąc
        "drogę pod topór", dlaczego - bo to bardzo niezdrowo
        narażać się tak wpływowej i bajońsko bogatej grupie jak
        amerykańscy żydzi.
        3. "A tak na prawdę" większość, żydów czy osób
        pochodzenia żydowskiego nie ma ostro sprecyzowanych
        poglądów, dlatego nagłośnianie wybruków rabina Weiss`a
        czy psedodowodów socjologa Grossa jest tak szkodliwe
        dla wizerunku Polaków wśród Żydów.
        4. "A tak wogóle" większość milczy lub ma to w ..
        największym lekceważeniu, a jeżeli już coś czyta to
        woli o tym, że ktoś kogoś zamordował, niż, że jest
        dobry i sprawiedliwy.
        Bo nic panowie i panie nie poprawi większości Homo
        "sapiens" mniemania o sobie ja czytanie o zbrodniach
        innych w porannej gazecie "ociekającej krwią" i
        "pachnącej szmbem" przy porannej kawie.
        Z poważaniem.
        TIE
      • Gość: aaa-bec Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.wroclaw.tpnet.pl 15.03.01, 11:44
        Gość portalu: Slawek.R napisał(a):

&#62
        &#62 Faszystowski antypolonizm u Zydow?Niewiem czy sa to tanie bzdury z ktoryc
        &#62 h mozna sie zdrowo usmiac albo mysli osoby okelzanej psychota?Jest tylko pewne
        &#62 ze autor "Faszystowski antypolonizm u Zydow"chce popisac sie swym antysemityzme
        &#62 m myslac ze wzbudzi entuzjazm do swej osoby w uczestnikach portalu.

Jesli czytasz, ogladasz politykow w tv i nie widzisz w jakim jestes bledzie to jestes czlonkiem orkiestry Titanica!
        Gross. i 1000 innych oskarzen do 15.03 2001 - albo jestes nie po tej stronie i bedziesz mial ztego zyski.
    • Gość: iGrek-Jo Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.netcom.ca 18.02.01, 23:57
      Zydzi w Polsce maja przyslowie: "Jesli Polak mija mnie na goscincu i nie morduje, to wylacznie z lenistwa (lub jest zbyt pijany)"
      • Gość: Witek Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow???na odwrot IP: 213.8.129.* 19.02.01, 07:22
        Kilku oszolomow popisuje sie swoimi antyzydowskimi pogladami ,fajnie!! Ale tak naprawde to kogo my polacy lubimy? Ruskich nie lubimy,szkopow tez nie,
        austriakow oczywiscie nie,pepiczki nie pasuja nam,francuzi to zabojady ,itd,itd,itd
        A cala Europa to nas nie rozumie !!!
        Ale tak naprawde to i siebie tez za bardzo nie lubimy
        ,wystarczy poznac animozje regionalne i przylac z ochota kolesiom z innej wsi na zabawie w remizie ot tak za nic!! Wiec sie anty w tym wypadku antysemici wyluzujcie ,strzelcie sobie browara ,a
        najlepiej "glupola" i w ten sposub rozladujcie swoje KOMPLEKSY (moze baba wam nie daje??).
        Mnie tam ,akurat zydzi z Polski pomogli na zach jako jedyni ,zatrudnili mnie,nauczylem sie fajnego zawodu u nich i teraz mam swoj biznes w Warszawie i nadal
        wspolpracujemy ze soba.
        Ja mysle ,ze kazdemu trzeba dac szanse i
        poznac go ,oszolomow nie brakuje i tu i tam.
        Wniosek z tego ,luz i relaks ,panowie
        ....przeciez teraz bedziemy w Europie .(chociaz niektorych ciagnie sie tam za leb..doslownie )
        • Gość: Roksana Antypoloskosc u Zydow IP: *.ilap.com 19.02.01, 20:27
          Witek, a kiedy bedziemy w tej Europie? Z kim Ty naprawde trzymasz? Jestes patriota czy nie? Kazdy prawdziwy Polak powinien nienawidziec Zydow. Pamietasz Kielce, Jedwabne?
          • Gość: Radek Re: Antypoloskosc u Zydow IP: *.bialogard.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 08:47
            Człowieku! (chyba niestety nim jesteś) puknij się w to coś co masz na karku i nie wyjeżdrzaj innym z patriotyzmem itp. to co napisałeś to jest czystej wody szowinizm a nie patriotyzm. W tym przypadku narodowość nie ma nic do rzeczy. Jak jakiś Niemiec najczęściej pijany lub o twoich poglądach pobije jakiegoś Polaka wpadasz we wściekłość a sam najchętniej wytępiłbyś wszystkich innych - Żydów, Arabów, Murzynów itp.
            Jeżeli teortia Darwina jest prawdziwa to my jednak nie pochodzimy od tej samej małpy - naszczęście
          • Gość: emeryta Re: Antypoloskosc u Zydow IP: *.wi.rr.com 08.03.01, 15:03
            Gość portalu: Roksana napisał(a):

&#62 Witek, a kiedy bedziemy w tej Europie? Z kim Ty naprawde trzymasz? Jestes
            patriota czy nie? Kazdy prawdziwy Polak powinien nienawidziec Zydow. Pamietasz
            Kielce, Jedwabne?
            Wiecej ludzi Jak Ty i Misiek to III wojna swiatowa to wwszystko poprawi.
            Zakladajac, ze ja wygracie.

• Gość: Ewa Re: Faszystowski antypolonizm ?na odwrot!!!!!!!!! IP: 213.8.128.* 04.03.01, 14:18
          Gość portalu: Witek napisał(a):

&#62 Kilku oszolomow popisuje sie swoimi antyzydowskimi pogladami ,fajnie!! Ale tak
          naprawde to kogo my polacy lubimy? Ruskich nie lubimy,szkopow tez nie,
          &#62 austriakow oczywiscie nie,pepiczki nie pasuja nam,francuzi to
          zabojady ,itd,itd,itd
          &#62 A cala Europa to nas nie rozumie !!!
          &#62 Ale tak naprawde to i siebie tez za bardzo nie lubimy
          &#62 ,wystarczy poznac animozje regionalne i przylac z ochota kolesiom z innej
          wsi na zabawie w remizie ot tak za nic!! Wiec sie anty w tym wypadku
          antysemici wyluzujcie ,strzelcie sobie browara ,a
          &#62 najlepiej "glupola" i w ten sposub rozladujcie swoje KOMPLEKSY (moze baba
          wam nie daje??).
          &#62 Mnie tam ,akurat zydzi z Polski pomogli na zach jako jedyni ,zatrudnili
          mnie,nauczylem sie fajnego zawodu u nich i teraz mam swoj biznes w Warszawie i
          nadal
          &#62 wspolpracujemy ze soba.
          &#62 Ja mysle ,ze kazdemu trzeba dac szanse i
          &#62 poznac go ,oszolomow nie brakuje i tu i tam.
          &#62 Wniosek z tego ,luz i relaks ,panowie
          &#62 ....przeciez teraz bedziemy w Europie .(chociaz niektorych ciagnie sie tam
          za leb..doslownie )

Tak,cos wtym jest.
    • Gość: G Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.as5300-13.dialup.nyc.ny.metconnect.net 19.02.01, 08:10
      Cytat ze strony http://pogranicze.sejny.pl/jedwabne/dyskusja.htm
      "Podczas wojny moja babcia ukrywała w piwnicy przed hitlerowskim okiem Żydówkę z małym dzieckiem. Ryzykowała wtedy dużo, kto wie czy nie własne życie. Po latach opowiadała to nam, swoim wnukom z dumą w głosie, nauczając życzliwości dla bliźniego. Nigdy nie miałem nic przeciwko Żydom, dopóki nie doświadczyłem na własnej skórze żydowskiej "życzliwości". Zapytajmy o zdanie polskie kobiety, pracujące obecnie jako tzw. pomoce domowe w żydowskich domach i fabrykach w USA. Zapytajmy jak są traktowane, jakich obelg mogą się spodziewać z ust swoich pracodawców. Ja pracowałem w żydowskiej szkole i miałem wątpliwą przyjemność doświadczyć wstrętu do mojej osoby ze strony już nawet 10 letnich dziewczynek żydowskich, które na mój widok zatykały nosy aby nie skalać się zapachem niestety nie koszernego mężczyzny. Co do moralności to czy moralne jest uczenie dzieci w 4 klasie nienawiści do każdego, kto nie jest Żydem. Czy moralne jest pisanie scenariusza przedstawienia szkolnego (wystawianego przez 12 letnie dziewczynki dla swych kochających mamuś), którego finałem jest powieszenie na szubienicy kukły symbolizującej GOYA, czyli tzw. NIE-ŻYDA. Osądźcie sami."
      • Gość: Esteta Re: Faszystowski antypolonizm u ZydowHAHAHA IP: 213.8.129.* 19.02.01, 12:04
        Pewnie sie nie myles i czekales na Boze Narodzenie albo Wielkanoc!!!!
      • Gość: Ziuta Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.75.99.* 08.03.01, 16:13
        Gość portalu: G napisał(a):

&#62 Cytat ze strony http://pogranicze.sejny.pl/jedwabne/dyskusja.htm
        &#62 "Podczas wojny moja babcia ukrywała w piwnicy przed hitlerowskim okiem Żydówkę
        z małym dzieckiem. Ryzykowała wtedy dużo, kto wie czy nie własne życie. Po latach
        opowiadała to nam, swoim wnukom z dumą w głosie, nauczając życzliwości dla
        bliźniego. Nigdy nie miałem nic przeciwko Żydom, dopóki nie doświadczyłem na
        własnej skórze żydowskiej "życzliwości". Zapytajmy o zdanie polskie kobiety,
        pracujące obecnie jako tzw. pomoce domowe w żydowskich domach i fabrykach w USA.
        Zapytajmy jak są traktowane, jakich obelg mogą się spodziewać z ust swoich
        pracodawców."

Pod koniec lat siedemdziesiątych moja Mama pojechała na "saksy" do Austrii. Przez
        dwa lata pracowała w Wiedniu jako opiekunka do dzieci w ortodoksyjnej żydowskiej
        rodzinie (pani domu była córką rabina, koszerne jedzenie, dwie kuchnie - mleczna
        i mięsna itd). Nigdy z jej ust nie usłyszałam nawet jednego słowa o tym, że ktoś
        ją tam źle traktował. Odwrotnie, zaprzyjaźniła się ze swoimi pracodawcami. Była
        zapraszana na bardzo rodzinne, prywatne uroczystości - niemal jak członek
        rodziny.
        Największą głupotą jaką można popełnić jest wrzucanie ludzi do jednego worka.
        Żyd - lichwiarz, Polak - pijak i leń. To jak czlowiek traktuje osoby sobie
        podległe (mam tu na myśli układ pracodawca - pracownik) nie zależy od jego
        narodowości a od osobistej kultury. Boli mnie, kiedy słyszę antysemickie opinie z
        ust młodych ludzi, którzy nigdy w swoim życiu nie spotkali Żyda. Tak samo irytują
        mnie anty polskie wypowiedzi młodzieży żydowskiej, która nie zada sobie trudu,
        żeby porozmawiać ze swoimi polskimi rówieśnikami i spróbować ich poznać.
        Ksenofobia to bardzo głupia rzecz.

PS.Większość opinii, które prezentowane są na tym forum, napawa mnie
        przerażeniem. Czyżbyśmy my, Polacy reprezentowali sobą tak niski poziom.....?
        • Gość: Slawek.R Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.179.157.* 09.03.01, 19:59
          Gość portalu: Ziuta napisał(a):

&#62 Gość portalu: G napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Cytat ze strony http://pogranicze.sejny.pl/jedwabne/dyskusja.htm
          &#62 &#62 "Podczas wojny moja babcia ukrywała w piwnicy przed hitlerowskim okiem
          Żydówkę
          &#62 z małym dzieckiem. Ryzykowała wtedy dużo, kto wie czy nie własne życie. Po
          latach
          &#62 opowiadała to nam, swoim wnukom z dumą w głosie, nauczając życzliwości dla
          &#62 bliźniego. Nigdy nie miałem nic przeciwko Żydom, dopóki nie doświadczyłem na
          &#62 własnej skórze żydowskiej "życzliwości". Zapytajmy o zdanie polskie kobiety,
          &#62 pracujące obecnie jako tzw. pomoce domowe w żydowskich domach i fabrykach w
          USA.
          &#62 Zapytajmy jak są traktowane, jakich obelg mogą się spodziewać z ust swoich
          &#62 pracodawców."
          &#62
          "Pod koniec lat siedemdziesiątych moja Mama pojechała na "saksy" do Austrii.
          Przez
          &#62 dwa lata pracowała w Wiedniu jako opiekunka do dzieci w ortodoksyjnej
          żydowskiej
          &#62 rodzinie (pani domu była córką rabina, koszerne jedzenie, dwie kuchnie -
          mleczna
          &#62 i mięsna itd). Nigdy z jej ust nie usłyszałam nawet jednego słowa o tym, że
          ktoś
          &#62 ją tam źle traktował. Odwrotnie, zaprzyjaźniła się ze swoimi pracodawcami. Była
          &#62 zapraszana na bardzo rodzinne, prywatne uroczystości - niemal jak członek
          &#62 rodziny.
          &#62 Największą głupotą jaką można popełnić jest wrzucanie ludzi do jednego worka.
          &#62 Żyd - lichwiarz, Polak - pijak i leń. To jak czlowiek traktuje osoby sobie
          &#62 podległe (mam tu na myśli układ pracodawca - pracownik) nie zależy od jego
          &#62 narodowości a od osobistej kultury. Boli mnie, kiedy słyszę antysemickie opinie
          z
          &#62 ust młodych ludzi, którzy nigdy w swoim życiu nie spotkali Żyda. Tak samo
          irytują
          &#62 mnie anty polskie wypowiedzi młodzieży żydowskiej, która nie zada sobie trudu,
          &#62 żeby porozmawiać ze swoimi polskimi rówieśnikami i spróbować ich poznać.
          &#62 Ksenofobia to bardzo głupia rzecz.
          &#62
          &#62 PS.Większość opinii, które prezentowane są na tym forum, napawa mnie
          &#62 przerażeniem. Czyżbyśmy my, Polacy reprezentowali sobą tak niski poziom.....?"

Ziuto! mozna tylko ubolewac,ze ilosc uczestnikow na portalu wypowiadajacych
          sie w Twoim duchu jest tak mala.
          Z szacunkiem:
          Slawek.R

• Gość: anty Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 19.02.01, 10:31
      Zazwyczaj Żydzi amerykańscy przyjeżdżają do Polski w ramach tak zwanej Holocaust Tours: zwiedzają Auschwitz, Majdanek, Treblinkę, Umschlagplatz, Cmentarz Żydowski w Warszawie, a potem wracają do domów z przekonaniem, że Polska to dla Żydów jedynie wielkie cmentarzysko. Głoszą przy tym często poglądy, że umiejscowienie tego cmentarzyska nie jest przypadkowe, gdyż Polacy są narodem patologicznych antysemitów, dlatego Zagłada musiała dokonać się właśnie tu, a nie gdzie indziej.
      Syjonistyczni publicyści powołują się na przykład polskiego antysemityzmu jako cechy każdego Polaka wyssaną z mlekiem matki. Ich opowieść traktuje każdego Polaka jako nazistowskiego kolaboranta w mordowaniu Żydów, zaś Kościół katolicki w Polsce - jako chorobliwie antysemicki teologicznie". Mit o wrodzonym i nieuleczalnym polskim antysemityzmie potwierdza więc podstawowe założenia syjonizmu, a tym samym wzmacnia religię obywatelską Izraela.
      Dlatego też uczestnicy "Holocaust Tours" nie mają w swoich planach ani spotkań z Polakami, ani odwiedzania jakichkolwiek miejsc poza obozami zagłady. Oni nie przyjeżdżają, by się czegoś nowego dowiedzieć. Przyjeżdżają, by się utwierdzić w swych przekonaniach. Te przekonania zawrzeć można w czterech punktach: 1. życie Żydów w Europie jest nie do wytrzymania, 2. Europejczycy, a zwłaszcza Polacy, są antysemitami, 3. Holocaust dokonał się przy pomocy Polaków, 4. tylko państwo Izrael (dla Żydów amerykańskich także Stany Zjednoczone) symbolizuje żydowskie odrodzenie i przetrwanie.
      Większość Żydów żyje mitem Holocaustu, nie ma zaś elementarnego pojęcia o faktach. Kiedy zapytał licealistów żydowskich w Chicago, jak ich zdaniem wyglądało życie w getcie warszawskim w 1941 roku, odpowiedzieli mu, że: 1. nikt nie miał własnego pokoju, 2. nie było oddzielnych łazienek, 3. była tylko czarno-biała telewizja, 4. nie było klimatyzacji, 5. nie było przekąsek między posiłkami, 6. każdy miał tylko dwie pary dżinsów. "Kiedy opowiedziałem im, jak było naprawdę - wspomina Sherwin - nie uwierzyli mi, bo to, co usłyszeli, nie mieściło się ani w ich doświadczeniach, ani w wyobraźni". Kiedy zaś próbuje swoim rodakom w Ameryce opowiadać o losach Polaków podczas Holocaustu, nie chcą go w ogóle słuchać, gdyż nie przyjmują do wiadomości, by ktokolwiek poza nimi mógł cierpieć podczas wojny.
      • Gość: antyanty Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 213.8.129.* 19.02.01, 12:07
        Ale belkot anty ,ty pewnie masz po prostu klopoty z bzykaniem ???Albo nie masz baby ....to sie czepiasz zydow...kurcze za wszystko na swiecie sa odpowiedzialni?????
      • Gość: Slawek.R Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.179.157.* 20.02.01, 00:55

Anty!Propouje Ci odwiedzic Jerozolime;znajuduje sie tam instytucja pod nazwa:"JAD WE SZEM".Na terenie instytucji rosiane sa t.z.w "ALEJE SPRAWIEDLIWYCH" gdzie zasadzono drzewka poswiecone osobom ktore ryzykujac wlasnym zyciem ratowali Zydow.Kazde nazwisko ma wlasne drzewko. Z kilka tysiecy drzewek prawie 90% poswiecono Polakom!!!To jest skromna wdziecznosc uratowanych dla swych Wybawcow.Anty!Z reka na serce i powiedz szczerze:czy Anglicy lub Francuzi uswiecili pamiec lotnikow zolnierzy i oficerow Polskich ktorzy oddali zycie w obronie tych krajow? Czy te panstwa i ich spolecznosc w ogole pamietaja o przelanej polskiej krwi w obronie ich krajow?
        • Gość: Dominik Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 195.94.196.* 20.02.01, 08:37
          No i co z tego ze 90% drzewek jest poswieconych Polakom, skoro i tak kazdy Zyd wie ze Polacy to antysemici?!! Tak naprawde Zydow gloszacych teze o antysemityzmie Polakow jako narodu G...o obchodzi historia i prawda. Czy nie zauwazyliscie ze w ostatnich latach nasililo sie zjawisko instrumentalnego traktowania Holocaustu. Czasami zdaje mi sie, ze czesc srodowisk zydowskich traktuje swoich wspolbraci wymordowanych w czasie Holocaustu jako swego rodzaju "inwestycje" na ktorej teraz mozna zarobic. Mam wobec tego pytanie: ile procent zadan reparacji, odszkodowan jest zglaszanych przez ludzi ktorzy ucierpieli w czasie Holocaustu, a ile przez hieny wszelakiej masci, ktore zweszyly zysk....
          • Gość: Slawek.R Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.179.157.* 20.02.01, 11:44

Dominik.
            W kazdym narodzie znajdziesz ludzi przyzwoitych i budzacych wstret cudzozarcy.Spojrz tylko wokol siebie a zobaczysz rzeczy o ktorych nie myslales lub zmykales oczy.
    • Gość: grogreg Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.miasto.szczecin.pl 19.02.01, 10:51
      To co sie dzieje miedzy nami a Zydami przypomina nieco stosunki pomiedzy bylymi malzonkami. Powiedzmy sobie szczeze, Zydom w Polsce naprawde dobrze sie wiodlo, a i Polsce przyniesli wiele dobrego. A pozniej zostalismy brutalnie rozdzieleni i skluceni z wina z obu stron.
      A co do rachunku win z II WS to pragnalbym przypomniec, ze najwiecej drzewek pomaranczowych w pewnym gaju w Izraelu zasadzili Polacy.
      • Gość: openfire Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 193.0.68.* 19.02.01, 10:56
        co za brednie poczytaj o historii, o pogromach przed,
        w czasie i po wojnie, cała ta dyskusja jest żenująca
        polaczki
        • Gość: Dominik Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 195.94.196.* 20.02.01, 08:48
          Twoja tolerancja mnie dobija...
          "polaczki" mowisz. Tak, jestem Polakiem, i jestem z tego dumny. Tyle ze ty, ksenofob i koltun nie potrafisz tego zrozumiec. Czym rozni sie twoje slowo "polaczki" od "zydki". Dla mnie niczym. I jedno i drugie niesie w sobie ladunek nienawisci. W tym wypadku TWOJEJ nienawisci.
          Co do pogromow przed wojna: Jak wytlumaczysz fakt, ze przed WWII Polska byla najwiekszym skupiskiem Zydow w Europie? Jezeli Zydzi byli az tak przesladowani, to dlaczego pozostawali w Polsce...
          • Gość: openfire kula ci w tył głowy polaczku IP: 193.0.68.* 20.02.01, 15:58
            a dlaczego polaczki w czasie rozbiorów też pozostawały w polsce? obywatelem drugiej kategorii można byc w wielu krajach...jest wiele na to przykładów, choćby
            szlachetni palestyńczycy, dlaczego sie nie wyniosą w cholerę skoro im tak źle? żelazna logika, przekonaj wszystkich że polska to raj utracony a polaczki nie maja wad!!! pisze polaczki bo mam do tego prawo, jestem polaczkiem także, mogę ci gestapowcu podesłać metryki i akty kretyńskich chrztów /choć pewnie opłacanym przez wraże siły/ a moi dziadkowie za polske zgineli w powstaniu warszawskim i bynajmniej nie tym w gettcie, które rozgrywało się przy dźwiękach wesołej muzyczki z karuzeli, pytasz mnie o Żydów, oni nic mnie nie obchodzą, nie ważne czy mieszkają w USA czy w Izraelu taka sama nacja jak inne a wszystkie tak samo durne, co mnie obchodzi to zbrodnie na niewinnych ludziach, ile pogromów było na polakach? kto jest bardziej katem a kto ofiarą, co? gryzie sumienie i bronimy własnej wysokiej samooceny, która nie ma z czego płynąć jak tylko z faktu przypadkowych narodzin w kraju między bugiem a odrą, kompleksy w waszym przypadku to mało powiedziane bando pokrzywdzonych i niekochanych polskich hitlerków.
            • Gość: Gienio Re: kula ci w tył głowy polaczku - litosci NKWD! IP: 160.79.58.* 20.02.01, 19:52
              Bo ci uwierze, ze jestes Polakiem.
              Jestes zydowskim faszysta lub UB-kiem, co na jedno wychodzi. Tylko oni tak nienawidza Polski.
              Zreszta ta kula w tyl glowy demaskuje cie.
              Tata byl w NKWD, czy moze ty sam?
            • Gość: Babcia Re: kula ci w tył głowy polaczku-brawo openfire !! IP: 213.8.128.* 21.02.01, 11:10
              Wreszcie sluszne slowa do przemyslenia naszym polskim hitlerkom......jakas obsesja z tymi zydami ,co nie brakuje nam problemow :pazernosc kosciola,sluzba zdrowia w rozpadzie,afery korupcyjne,biurokracja nas zjada,coraz to rozne oplaty i podwyzki(dla urzedasow),porzucone dzieci,itd,itd
              • Gość: Gienio Re:kula ci w tył głowy polaczku-litosci IP: *.as5300-8.dialup.nyc.ny.metconnect.net 22.02.01, 06:27
                Litosci, bracia Zydzi.
                Naprawde nie chcialbym zasluzyc na znalezienie sie w nowym Katyniu.
                Co prawda NKWD juz wam rozwiazali, ale zawsze sie w koncu cos nowego wykoncypuje, nie?

• Gość: emeryt Re:kula ci w tył głowy polaczku-litosci IP: *.wi.rr.com 08.03.01, 15:25

&#62 Litosci, bracia Zydzi.
                  &#62 Naprawde nie chcialbym zasluzyc na znalezienie sie w nowym Katyniu.
                  &#62 Co prawda NKWD juz wam rozwiazali, ale zawsze sie w koncu cos nowego
                  wykoncypuje, nie?
                  Genio.
                  NKWD zostalo zalozone przez Pana Drzierzynskiego. Kiliku jego nastepcow mialo tez
                  polskie nazwiska. Czy byli Polakami tego nie wiem. Wiecej osob pochodzenia
                  zydowskiego utracilo zycie niz polskiego z rak NKWD.
                  Czesc roztrzelanych w Katyniu bylo oficerow pochodzenia zydowskiego.
                  Im to nie robilo roznicy. Pamietaj, ze nie latwo im bylo byc oficerem.
                  &#62
                  &#62

• Gość: iza Re:kula ci w tył głowy polaczku-litosci IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 08.03.01, 21:15
                    Gość portalu: emeryt napisał(a):

&#62 Gość portalu: Gienio napisał(a):
                    &#62
                    &#62 &#62 Litosci, bracia Zydzi.
                    &#62 &#62 Naprawde nie chcialbym zasluzyc na znalezienie sie
                    w nowym Katyniu.
                    &#62 &#62 Co prawda NKWD juz wam rozwiazali, ale zawsze sie w
                    koncu cos nowego
                    &#62 wykoncypuje, nie?
                    &#62 Genio.
                    &#62 NKWD zostalo zalozone przez Pana Drzierzynskiego.
                    Kiliku jego nastepcow mialo tez
                    &#62 polskie nazwiska. Czy byli Polakami tego nie wiem.
                    Wiecej osob pochodzenia
                    &#62 zydowskiego utracilo zycie niz polskiego z rak NKWD.
                    &#62 Czesc roztrzelanych w Katyniu bylo oficerow
                    pochodzenia zydowskiego.
                    &#62 Im to nie robilo roznicy. Pamietaj, ze nie latwo im
                    bylo byc oficerem.
                    &#62 &#62
                    &#62 &#62
                    &#62
                    Polskie nazwiska?
                    Jagoda? Zyd
                    Jezow? Zyd
                    Beria? Zyd
                    Andropow? Zyd
                    cos dodac?

• grogreg Re:kula ci w tył głowy polaczku-litosci 09.03.01, 15:46
                    Dzierzynski byl Polakiem z ojca i matki. Az wstyd sie przyznawac ze jest sie
                    rodakiem takiej szujii.
              • Gość: Gienio Re: Zydowskim Hitlerkom dosc. IP: *.as5300-8.dialup.nyc.ny.metconnect.net 22.02.01, 06:31
                Zydowskim Hitlerkom dosc.
                Zyjemy w Polsce. To nasz kraj. Ale jak widac Zydzi nie tylko pluja na nas w Izraelu, USA , itd.
                Oni przychodza do Polski. Kaza nam wyrzucac krzyze, bo sa dla nich "obelzywe".
                Groza, obrzucaja inwektywami (nie tylko na tym forum), itd.
                Czy zydowski szowinizm bedzie sie dalej swobodnie rozwijal?
                Kiedy powiemy mu :stop ?
                • Gość: emeryta Re: Zydowskim Hitlerkom dosc. IP: *.wi.rr.com 08.03.01, 15:31

&#62 Zydowskim Hitlerkom dosc.
                  &#62 Zyjemy w Polsce. To nasz kraj. Ale jak widac Zydzi nie tylko pluja na nas w Izraelu,
                  USA , itd.
                  &#62 Oni przychodza do Polski. Kaza nam wyrzucac krzyze, bo sa dla nich "obelzywe".
                  &#62 Groza, obrzucaja inwektywami (nie tylko na tym forum), itd.
                  &#62 Czy zydowski szowinizm bedzie sie dalej swobodnie rozwijal?
                  Geniu.
                  To miejsce zostalone jako miejsce hanby. Z tego powodu nie moze tam byc gwiazda
                  Dawida lub Krzyz. Tradycja. Czy slusznie osadz sam i bez nienawisci.
                  &#62 Kiedy powiemy mu :stop ?

• Gość: Tony Re: kula ci w tył głowy polaczku IP: *.as0.burl.wi.voyager.net 08.03.01, 19:41
              Gość portalu: openfire napisał(a):

&#62 a dlaczego polaczki w czasie rozbiorów też
              pozostawały w polsce? obywatelem drugiej kategorii
              można byc w wielu krajach...jest wiele na to
              przykładów, choćby
              &#62 szlachetni palestyńczycy, dlaczego sie nie wyniosą w
              cholerę skoro im tak źle? żelazna logika, przekonaj
              wszystkich że polska to raj utracony a polaczki nie
              maja wad!!! pisze polaczki bo mam do tego prawo, jestem
              polaczkiem także, mogę ci gestapowcu podesłać metryki i
              akty kretyńskich chrztów /choć pewnie opłacanym przez
              wraże siły/ a moi dziadkowie za polske zgineli w
              powstaniu warszawskim i bynajmniej nie tym w gettcie,
              które rozgrywało się przy dźwiękach wesołej muzyczki z
              karuzeli, pytasz mnie o Żydów, oni nic mnie nie
              obchodzą, nie ważne czy mieszkają w USA czy w Izraelu
              taka sama nacja jak inne a wszystkie tak samo durne, co
              mnie obchodzi to zbrodnie na niewinnych ludziach, ile
              pogromów było na polakach? kto jest bardziej katem a
              kto ofiarą, co? gryzie sumienie i bronimy własnej
              wysokiej samooceny, która nie ma z czego płynąć jak
              tylko z faktu przypadkowych narodzin w kraju między
              bugiem a odrą, kompleksy w waszym przypadku to mało
              powiedziane bando pokrzywdzonych i niekochanych
              polskich hitlerków.

Fuck you asshole! Hope Arafat is gonna kill you.
              • Gość: iza Re: kula ci w tył głowy polaczku IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 08.03.01, 21:18
                Nice, very nice very,very nice nothing to add ..
                Prawda kole w aureole.... translate that for your education and good manners or
                lack of..
          • Gość: iza Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 08.03.01, 21:10
            Gość portalu: Dominik napisał(a):

&#62 Twoja tolerancja mnie dobija...
            &#62 "polaczki" mowisz. Tak, jestem Polakiem, i jestem z
            tego dumny. Tyle ze ty, ksenofob i koltun nie potrafisz
            tego zrozumiec. Czym rozni sie twoje slowo "polaczki"
            od "zydki". Dla mnie niczym. I jedno i drugie niesie w
            sobie ladunek nienawisci. W tym wypadku TWOJEJ
            nienawisci.
            &#62 Co do pogromow przed wojna: Jak wytlumaczysz fakt, ze
            przed WWII Polska byla najwiekszym skupiskiem Zydow w
            Europie? Jezeli Zydzi byli az tak przesladowani, to
            dlaczego pozostawali w Polsce...
            Bo Zyd Jezow Zyd Jagoda Zyd Beria juz mial dosc swoich
            Zydow w NKWD i potem oddal troche to UB do mordowania
            Polakow z Kresow i AK.
            Hitler takze byl zajety dlatego Zydom bylo ok w Polsce.
            Iza

• Gość: mariusz Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 63.232.228.* 02.03.01, 05:04
          Czy nie sadzicie , ze openfire powinien zostac
          wyeliminowany z dyskusji?.
          • Gość: iza Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.nyc.adsl.bellatlantic.net 08.03.01, 21:20
            tak prosze!
        • grogreg Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow 08.03.01, 14:02
          Zydzi jako narod i kultura przetrwali kilka dobrych tysiecy lat, mimo iz Bozia
          klody pod nogi rzucala. Nie sposob wiec posadzic ich o brak zbiorowej madrosci
          i instynktu przetrwania i czolo chilic przed nimi. Z tego powodu nie nalezy
          mniemac aby wybrali Polske by tutaj dac sie powyrzynac. Czy w Polsce jest
          antysemityzm? Jasne ze jest. Czy byly pogromy? Jasne ze byly. Czy pod wzgledem
          antysemityzmu i pogromow jestesmu i bylismy bardziej aktywni niz inne nacje?
          Jasne, ze nie. Wrecz odwrotnie.

A ty openfire jeste cham! I wali mnie jakiej narodowosci
    • Gość: openfire Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 193.0.68.* 19.02.01, 10:53
      i maja słuszność, nigdy więcej polski
      • Gość: anty Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 19.02.01, 10:59
        Nic dodać, nic ująć.
        • Gość: jehuda Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 209.240.221.52, 209.240.222.* 21.02.01, 02:44
          Openfire skad u ciebie tyle nienawisci? Tobie w zyciu musialo przytrafic sie cos koszmarnego i ja ci wspulczuje.
      • Gość: anty Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 19.02.01, 11:09
        Przy takich nastrojach antypolskich rozumiem,że antysemityzm jest całkowicie nieuzasadniony.
        A może porozmawiamy o antysyjoniźmie?
        • Gość: dr.psych Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow????? IP: 213.8.129.* 19.02.01, 12:19
          A moze porozmawiamy o twoich problemach,zostaw na chwile (tylko) tych zydow.
          Widzisz czepianie sie zydkow nie pomoze na twoje kompleksy. Musisz sie leczyc....bo bedzie jeszcze gorzej wchodzimy do Europy,bedziesz czuc sie caly czas osaczony przez wszystkich ,a wszczegolnosci ZYDOW ....to ciebie wykonczy...
          Wiec szybko do doktora.........bo bedzie zzzlee
        • Gość: Jozek Antypolonizm u Zydow IP: *.unn.ac.uk 19.02.01, 12:51
          Autor listu ma racje, ale nie do konca. Znam kilku Zydow (pisze z duzej litery, bo to sa obywatele panstwa Izrael), ktorzy walcza w swoim kraju z antypolonizmem i fanatyczna religia mitycznego wrecz holokaustu. Poznalem ich na studiach w Anglii i bardzo ich szanuje, bo sa madrymi ludzmi.

Niestety, znam rowniez jednego (z USA), ktory najchetniej powsadzalby wszystkich Polakow do komor gazowych, jak twierdzi: w odwecie za to coscie nam zrobili.

Oczywiscie, jakikolwiek moj komentarz na temat jego chorej nienawisci do wszystkiego co polskie, kwituje on stwierdzeniem, ze jestem plugawym antysemita.

Od jakiegos czasu nie ma mnie w kraju, ale wiem, ze czolowy polski dziennik "GW" czesto publikuje artykuly o holokauscie, wspomnienia zydow (tu pisze z malej litery, bo mam na mysli wyznanie), ktorzy przezyli wojne, getta i obozy, itp.

"GW" robi to tak czesto, ze mozna odniesc wrazenie, ze w Polsce co najmniej 1/3 ludnosci stanowia zydzi, a holokaust i problemy wyznania mojzeszowe to sprawa codzienna wiekszosci Polakow.

Oczywiscie nie musze kupowac "GW" jesli mi sie to nie podoba, ale troche to dziwne, nieprawdaz?
          • Gość: Maciek Re: Antypolonizm u Zydow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.01, 23:27
            Nieprzypadkowe są określenia: Koszerna czy Żydorcza.
            To zainteresowanie tematami żydowskimi wynika raczej z zainteresowań dziennikarzy Gazety niż czytelników.
            • Gość: iGrek-Jo Re: Antypolonizm u Zydow IP: *.netcom.ca 20.02.01, 01:33
              Nie zalapalem dokladnie o co Ci biega, ale
              wyznam bez bicia, ze wodka koszerna mi smakuje.
              Jakos glowa tak po niej nie boli jak po tej z
              czerwona kartka.
              • Gość: wgardlo Re: Antypolonizm u Zydow-wodeczka!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.8.129.* 20.02.01, 07:13
                No no naraszcie cos pozytywnego u zydkow....czyli wodeczka??a browarek koszerny tez jest??
                Pewnie tak .....maja leb...a moze tak panowie troszke ,troszke sie od nich nauczyc...zamiast biadolic ,smecic,marudzic ja tam nic nie mam
                do zydkow . Przynajmniej u tych z Polski mozna sie dogadac po ludzku i prace tez dostalem.
                A o tym wyzysku co piszecie to niby niemiec,czy amerykaniec bedzie placil (nawet polus co sie dorobil nie placi wiecej) wiecej.......zapomnij o tym.Strzel browarka (moze byc koszerny) i pomysl ze w Polsce tyle nigdy bys nie zarobil.!!!!!!!
                • Gość: * * IP: 193.150.200.* 02.03.01, 01:48
                  *
                • Gość: Wojo!!!! Re: Antypolonizm u Zydow-wodeczka!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.8.128.* 02.03.01, 06:34
                  Gość portalu: wgardlo napisał(a):

&#62 No no naraszcie cos pozytywnego u zydkow....czyli wodeczka??a browarek
                  koszerny tez jest??
                  &#62 Pewnie tak .....maja leb...a moze tak panowie troszke ,troszke sie od
                  nich nauczyc...zamiast biadolic ,smecic,marudzic ja tam nic nie mam
                  &#62 do zydkow . Przynajmniej u tych z Polski mozna sie dogadac po ludzku
                  i prace tez dostalem.
                  &#62 A o tym wyzysku co piszecie to niby niemiec,czy amerykaniec bedzie
                  placil (nawet polus co sie dorobil nie placi wiecej) wiecej.......zapomnij o
                  tym.Strzel browarka (moze byc koszerny) i pomysl ze w Polsce tyle nigdy
                  bys nie zarobil.!!!!!!!

Prawda,nic
                  dodac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Greg Re: Antypolonizm u Zydow-wodeczka!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.as0.burl.wi.voyager.net 08.03.01, 19:26
                    Gość portalu: Wojo!!!! napisał(a):

&#62 Gość portalu: wgardlo napisał(a):
                    &#62
                    &#62 &#62 No no naraszcie cos pozytywnego u zydkow....czyli
                    wodeczka??a browarek
                    &#62 koszerny tez jest??
                    &#62 &#62 Pewnie tak .....maja leb...a moze tak panowie
                    troszke ,troszke sie od
                    &#62 nich nauczyc...zamiast biadolic ,smecic,marudzic
                    ja tam nic nie mam
                    &#62 &#62 do zydkow . Przynajmniej u tych z Polski
                    mozna sie dogadac po ludzku
                    &#62 i prace tez dostalem.
                    &#62 &#62 A o tym wyzysku co piszecie to niby
                    niemiec,czy amerykaniec bedzie
                    &#62 placil (nawet polus co sie dorobil nie placi
                    wiecej) wiecej.......zapomnij o
                    &#62 tym.Strzel browarka (moze byc koszerny) i pomysl
                    ze w Polsce tyle nigdy
                    &#62 bys nie zarobil.!!!!!!!
                    &#62
                    &#62 Prawda,nic
                    &#62
                    dodac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    !!!!!!!!!!!!!!!!!

W Stanach Zydzi najmniej placa i sa chujowymi
                    pracodawcami.Mieszkam tu od lat i prowadze agencje pracy
                    i wiem z wlasnego doswiadczenia.Wodeczka za wolna
                    PalestyneI
      • Gość: Gienio Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 160.79.58.* 19.02.01, 18:41
        Zwasze, gdy wspomina sie o Zydach inaczej, niz jako o biednych ofiarach, odzywaja sie upiory zydowskiego szowinizmu.
        Tacy zydowscy faszysci ziona nienawiscia do wszystkiego, co polskie. Nie kryja sie z tym nawet. Nie wiadomo, czy sa tacy glupi, ze nie wiedza, ze konsekwencja bedzie jeszcze wieksza nichec do Zydow?
        Co ciekawe, nawet liberalni Zydzi , ktorzy nie zgadzaja sie na zydowski faszyzm, sa przez samych zydowskich szowinistow znienawidzeni.
      • Gość: Dominik Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 195.94.196.* 20.02.01, 08:55
        A gdzie bys wtedy studiowal???
        Bo o ile sie nie myle, to masz dostep z CIUW czyli starego, dobrego Centrum Informatycznego Uniwersytetu Warszawskiego.
        Oznacza to, ze jestes albo antysemita probojacym wzbudzic w Polakach niechec do Zydow, albo zaklamana swinia, ktora hanbi pamiec wszystkich ktorzy zgineli w Holocauscie, jak rowniez tych, ktorzy Go przezyli.

Z odraza
        Dominik
      • Gość: Dominik Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 195.94.196.* 20.02.01, 08:59
        A gdzie bys wtedy studiowal???
        Bo o ile sie nie myle, to masz dostep z CIUW czyli starego, dobrego Centrum Informatycznego Uniwersytetu Warszawskiego.
        Oznacza to, ze jestes albo antysemita probojacym wzbudzic w Polakach niechec do Zydow, albo zaklamana swinia, ktora hanbi pamiec wszystkich ktorzy zgineli w Holocauscie, jak rowniez tych, ktorzy Go przezyli.

Z odraza
        Dominik
      • Gość: maly Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 63.232.228.* 02.03.01, 05:18
        openfire ty gnido bez ojczyzny. tata, dziadek byli w
        AK (afrykanski korpus),mama z babcia dawaly
        gestapowcom.Ty zas jestes wynikiem zdrady mamy z
        burkiem od kowalskiego. Czy czasami nie nazywasz
        sie "kundel". Podaj namiary moze zalapiesz sie do
        ksiegi rekordow G. jako pierwszy dogo-human? na
        koniec pozdrowienia hau.
        Czy jak sikasz podnosisz noge? Pamietaj , ze jak
        srasz na chodniku musisz po sobie posprzatac inaczej
        narazisz wlasciciela na mandat.
      • Gość: nel Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.hnsn1.on.home.com 13.03.01, 21:25

&#62 i maja słuszność, nigdy więcej polski
        z taka nienawiscia sciagasz na siebie nienawisc,zgodnie zreszta z prawem atrakcji.Nie wiem czy mialesz
        okazje zapoznac sie z Talmudem,jesli nie polecam przestudiowanie,wtedy sie dowiesz skad Hitler
        czerpal pomysly do swojej ideologii m.in.nadrasa ,narod wybrany,nacjonalizm,szowinizm a nawet lichwa
        i bankowe procenty .Poza tym na zachodzie generalnie wiadomo kto finansowal budowe obozow
        koncentracyjnych.Z przykroscia nalezy stwierdzic, ze Zydzi Zydom zgotowalii ten los.Po moich licznych
        podrozach po swiecie wynioslam opinie o rzeczywistej niecheci do Zydow.I trudno powiedziec w czym
        tkwi przyczyna. Czy sa inteligentniejsi od Niemcow ,Austriakow,Francozow etc.? Chyba nie.Ale umieja
        robic pieniadze i to moze budzic rozmaite negatywne emocje.Niezreczne sytuacje powstaja wtedy gdy
        goscie zaczynaja czuc sie lepiej aniezeli gospodarze, z czasem usuwajac tych ostatnich w cien,
        przejmujac calkowicie stery. I jeszcze pytanie na koniec.Kogo reprezentuje obecny rzad ? Odnosi sie
        wrazenie wyraznego konfliktu interesow.
      • Gość: nel Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.hnsn1.on.home.com 13.03.01, 21:34

&#62 i maja słuszność, nigdy więcej polski
        skad tyle nienawisci ? Zgodnie z prawem atrakcji nienawisc przyciaga nienawisc. Warto moze
        postudiowac Talmud i stanie sie jasne skad Hitler czerpal pomysly do swojej ideologii,m.in. nadrasy,
        nacjonalizmu,szowinizmu a nawet lichwy i procentow bankowych.Generalnie wiadomo kto finansowal
        obozy koncentracyjne.Z przykroscia nalezy stwierdzic,ze Zydzi Zydom zgotowali ten los.
    • Gość: jasiek Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 172.27.44.105, 212.222.117.* 20.02.01, 16:17
      Kurcze, przez cale zycie slysze o zydach, czytam o zydach, ogladam fimy o zydach, a NIGDY ZADNEGO NIE SPOTKALEM!!! (nawet na Kazimierzu).

Taki jest ten polski antysemityzm... abstrakcyjny...

J.
      • Gość: Roksana Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.ilap.com 20.02.01, 20:16
        I dlugo nie uswiadczysz zadnego w Alejach Jerozolimskich. Natomiast gdyby Cie losy rzucily "na druga strone oceanu" to mozesz uslyszec na Brooklynie piekna rodzima mowe zydowska co i rusz. Bo tam sze kreczy! A dlaczego w Polsce nie ma Zyd?
        • Gość: Naczelny Re: Zamykam dyskusje. IP: *.pool.mediaWays.net 21.02.01, 22:17
          Z powodu niskiego poziomu dyskusji okienko to natychmiast zamykam.Adam.
          • Gość: iGrek-Jo Re: Zamykam dyskusje. IP: *.netcom.ca 22.02.01, 01:27
            Oraz poniewaz ze z powodu ze jest pozno.
            Dobranoc!
    • Gość: Gras Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.152.170.89.NewYork1.Level3.net 27.02.01, 17:32
      Ostatni przyklad.
      Sprawa mordu w Koniuchach.
      Nie dosc, ze zydowska i sowiecka partyzantka wymordowala cala wies, to jeszcze stanowi powod do dumy ichwaly w zydowskich pamietnikach.
      Ci ludzie sa dumni, ze zabijali niewinnych cywilow!!!
      To zbrodnia ludobojstwa.
      Jak widac Zydzi nie byli tylko ofiarami ludobojstwa w czasie II wojny, ale tez sami go dokonywali.
      • Gość: Kowalsky Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 213.8.128.* 27.02.01, 21:10
        Ciekawe,najbardziej zadziorne,idiotyczne wypowiedzi
        mamy tutaj z Ameryki nic dziwnego z takimi debilami
        beda dlugo o nas opowiadac polishjokes w USA.
        Jedno jest pocieszajace ,ze matoly moze juz tam zostana...bo latwiej jest sprzatac w Hameryce niz w POlsce!!!!!Prawda!! Pa baranki.
        • Gość: Kowalsky Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 213.8.128.* 27.02.01, 21:13
          Dokladnie ...dzieki wgardlo!!!!!
      • Gość: kalbar Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.75.102.122, 212.75.100.* 13.03.01, 16:47
        wszystko to co w jedwabnem zdarzyło sie i zdarzać się bedzie we wszystkich
        stronach swiata .nic nowego. ale tak sobie mysle że nastepna ksiazka pana
        grossa powinna miec tytul "co sie zdarzylo w deir yessin".
    • Gość: Gość Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.inet.com.pl 27.02.01, 22:01
      O rany. Pogubilem się w tych tekstach. Słuchajcie chopy. Zróbmy tak : otwieramy Oświęcim - 24/7/365 w roku. Pełny zakres !. Od gadania tylko nasi politycy zarabiają. Co Wy na to ?
    • Gość: Gras Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 02.03.01, 06:38
      Peter Novik w Wyborczej
      Mam nadzieje, ze to, co teraz powiem, nie zostanie opacznie zrozumiane przez
      czytelników "Gazety". Wszystkie niemal inicjatywy dotyczace upamietnienia
      Holocaustu w USA zglaszaja amerykanscy Zydzi. Za idea Muzeum Holocaustu stali
      zydowscy doradcy prezydenta Cartera, "Lista Schindlera" uwazana jest
      powszechnie za wyraz zydowskiego samookreslenia samego Stevena Spielberga, a
      przedstawiciele spolecznosci zydowskich nalegaja na wladze stanowe, by wlaczaly
      temat Holocaustu do programu nauczania w szkolach.Byc moze w USA istnieje kilku
      niezydowskich historyków zajmujacych sie Holocaustem, ale to wyjatki -
      zdecydowana wiekszosc z nas to Zydzi. Debata na temat Holocaustu w Ameryce jest
      przede wszystkim debata wewnetrzna pomiedzy Zydami. Dzieki waznym pozycjom,
      jakie Zydzi zajmuja w zyciu publicznym w USA - w mediach, polityce i
      gospodarce - ta debata stala sie tak powszechna. Nie ma tu oczywiscie mowy o
      zadnym zydowskim spisku, co podejrzewaja antysemici. To po prostu konsekwencja
      szeregu prywatnych inicjatyw osób pochodzenia zydowskiego. Wieksza czesc
      Amerykanów bierze udzial w tej dyskusji na takiej samej zasadzie, na jakiej
      ludzie interesuja sie sprawami swych sasiadów i oburzaja sie okropnosciami, o
      jakich slysza. Wcale zreszta nie jestem pewien, czy amerykanscy Zydzi chcieli
      wciagac owych sasiadów w debate. Powszechnosc dzisiejszego zainteresowania
      Holocaustem w USA to produkt uboczny zywej, a niekiedy bardzo goracej, debaty
      pomiedzy Zydami. Amerykanie nie sa opetani Holocaustem - 98 proc. z nich to po
      prostu odbiorcy informacji na ten temat wytworzonych przez pozostale 2 proc.
    • Gość: O. Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 194.203.162.* 02.03.01, 14:21
      Drogi Misku, to fakt ze wraz z przyjsciem Reformacji do Polski nasz kraj byl
      prawdopodobnie jednym z najbardziej tolerancyjnych w Europie, jednak zmienilo
      sie to dosyc drastycznie wraz z nadejsciem Kontrreformacji. Zydzi nie sa
      jedynym narodem, ktory ma pretensje do Polski o wyrzadzone im krzywdy. Np. w
      XIX-wiecznej historii Ukrainy (wydanej nielegalnie w czesci Ukrainy pod
      wladaniem Romanowow) Polska i Polacy podani sa za najwiekszych wrogow tego
      kraju (zreszta nie bez przyczyny). Tak wiec powinno spojrzec sie na historie z
      paru perspektyw zanim zacznie sie wypowiadac tak zdecydowane opinie...
    • Gość: Nieżyt Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.cdmpekao.com.pl 08.03.01, 14:43
      Problem nie dotyczy tylko Polski.
      Gdziekolwiek na Świecie ktoś kopnie Żyda w dupę, natychmiast wynika z tego
      skandal i mówi się o antysemityżmie. Nie uważam oczywiście że powinno się
      bezkarnie kopać Żydów w dupę, ale istnieją jak sądzę poważniejsze tragedie
      narodowe jak chociażby eksterminacja Kurdów dokonywana we współczesnym świecie
      między innymi w Europie przy cichej aprobacie - tak naprawdę wszystkich
      pozostałych narodów.
      Myślę, że Żydzi mają faktycznie fobję na punkcie prześladowań bądź jest to
      sprytna plityka całego narodu wynikająca z dziejowych doświadczeń narodu
      koczowniczego usiłującego wywalczyć własne terytorium.
      Powracając do nas przydało by się napewno więcej tolerancji.
    • Gość: ARTUR Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: 212.244.184.* 08.03.01, 15:01
      Jak słucham tego co dzisiejsi żydzi mówią i piszą o
      Polsce i Polakach, to muszę przyznać, że z coraz
      większym zrozumieniem odnoszę sie do polityki władz
      III Rzeszy prowadzonej w stosunku do ich nacji.
      • Gość: Tony Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.as0.burl.wi.voyager.net 08.03.01, 19:21
        Marzec 1968 to switlana data w dziejach Polski.
        Tylko dlaczego nie wywalili Szechtera(Michnika)?
      • Gość: Marek Ludzie! Olejcie te liste bo Was Zydy namierzaja. IP: *.as0.burl.wi.voyager.net 08.03.01, 19:46
        Tytul to cala moja wiadomosc.I nie przepraszac za
        zadne Jedwabne!
        • Gość: Datsh Wojna Polsko Zydowska IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 09.03.01, 02:59

News Statistics Doctrine Organization Insignia Armaments History Links
          Home Front Command
          The Six Day War
          The War in the Air
          The Six-Day War started with a far-reaching air attack, code named “Moked”, to
          shatter the Arab air forces while their aircraft were still on the ground. The
          attack was planned even before General Mordechai (Moti) Hod, had been appointed
          Air Force Commander. The main element of the plan was to carry out a massive,
          simultaneous attack of Israeli first-line aircraft against all Egyptian air
          force bases - the main Arab air force. This required exact and detailed
          planning of departure times and approaches of each of the attacking forces, in
          order to ensure the element of surprise on every target. On the morning of June
          5, the aircraft of the IAF took off from their bases and attacked Egyptian air
          force bases in Sinai and Egypt. During the first wave, eleven fields were hit
          (among them some that had also been attacked in the first wave).

In a short, efficient and decisive blow, approximately 300 Egyptian aircraft,
          including bombers, combat planes and helicopters, were destroyed in less than 2
          hours. The main air threat against Israel was eliminated and the Israel Defense
          Forces achieved air supremacy when Jordanian, Syrian and Iraqi aircraft
          attacked targets in Israel. Once it was clear that King Hussein, the Jordanian
          leader, had chosen to undertake a military campaign on the Jerusalem front, the
          Israel Air Force turned to the Jordanian airfields in Amman and Mafrak and
          destroyed a large part of the Jordanian Air Force. When the confrontation was
          further extended on the same day over Syria and Iraq, Israeli aircraft
          continued their combat against these countries and also destroyed their
          aircraft. Airfields attacked in Syria included Damascus, Damir and Seikel. In
          Iraq, the H-3 airfield in the vicinity of the Jordanian border was attacked.
          Before the end of the first day of fighting, the air forces of the
          participating Arab states had been destroyed, thereby determining the fate of
          the entire war. Israeli armored forces could then fight the battle under “clear
          skies”, and air force pilots were free to provide support to IDF ground forces
          in all the sectors, the breakthrough and transportation axes without leaving
          the rear of the State of Israel in danger of air attack. Israel Air Force
          losses in the fateful day of the battle were a total of 20 aircraft. Twelve
          pilots were killed, five were wounded and four captured.

• Gość: goska Re: Wojna Polsko Zydowska IP: *.cvx21-bradley.dialup.earthlink.net 09.03.01, 07:58
            Jestem zazenowana poziomem tej dyskusji.
            Nie wierze ze procent bezmozgowia jest
            w Polsce az tak duzy. Tylko troche rozsadnych
            glosow - ale nie warto dyskutowac. I tak zakrzycza.
            Kto tu jest faszystowski, ordynarny etc.
            Czy mieliscie stycznosc z normalnymi ludzmi?
            Ja zyje w Ameryce i wiem ze extremisci sa wszedzie
            ale nikt tu nie popisuje sie glupota.

Gzies w Ewangelii przeczytalam: kto jest bez winy
            niech pierwszy rzuci kamien. Te liste trzeba czytac
            w helmie... Nie mam zamiaru tracic wiecej czasu.

Goska

• Gość: EWKA Re: MISIEK przeczytaj stronę Kosura tam ..... IP: *.elb.pl 09.03.01, 08:48
      ...faceta obraża zgraja żydów ...Ciebie jeszcze
      słabo !
      Tytuł strony brzmi "Żydzi to urodzeni mordercy , a
      zydów sie nie przeprasza "
      Oba tematy - Twój i jego -podobnen !
      Pozdrawiam
      • Gość: mosad Kosur mamy namiary na ciebie IP: *.150.202.77.cm-upc.chello.se 09.03.01, 19:02
        kosur=Ewa=Andy=Prodi
        Piatek, 9 marca 2001 Powrót do poprzedniej strony
        &#60javascript:history.back(-1)&#62

Top of Form Bottom of Form Bottom of Form Top of Form
        Bottom of Form Bottom of Form

Uwaga !kosur=Ewa=Andy=Prodi=ten sam zboczeniec

E-MAIL &#60http://gazeta.pl/portal/users?dzial=0501&#62 KARTKI
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0512&#62 ZNAJDZ!
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0502&#62 KATALOG, WYSZUKIWARKA
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0503&#62 CZAT
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0504&#62 FORUM
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&#62 KALKULATORY
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0507&#62 POGODA
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0508&#62 POMOC
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0510&#62

FORUM
        KATALOG FORUM &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&#62&#62
        INFORMACJE DNIA &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&#62
        rozpocznij nowy watek &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&watek=1&#62 • Zydzi to mordercy, a morderców sie
        nie przeprasza &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2508&aid=2508&#62(82) 09-03-2001, 14:21:22 •
        Dlaczego KASY CHORYCH nie maja KONKURENCJI????????
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2596&aid=2596&#62
        (3) 09-03-2001, 14:20:57 • Zostawcie Kler w spokoju. Co was to obchodzi.
        &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2570&aid=2570&#62
        (55) 09-03-2001, 14:16:47 • Homoseksualizm &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=3030&aid=3030&#62 (12) 09-03-2001, 14:16:24 •
        Pieprzyc zarzad Legii.Oni sa pojebani. &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2886&aid=2886&#62 (2) 09-03-2001, 14:15:02 •
        Legia smuda i co tam jeszcze ! &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=3061&aid=3061&#62 (1) 09-03-2001, 14:13:59 •
        Niemcy z Jedwabnego sa mniej winni &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=3058&aid=3058&#62 (1) 09-03-2001, 14:06:25 • O
        co chodzi w sprawie Jedwabnego? &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2911&aid=2911&#62 (3) 09-03-2001, 13:55:36 •
        Homoseksualizm &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=3036&aid=3036&#62 (2) 09-03-2001, 13:51:50 •
        Zalegalizowac narkotyki &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2731&aid=2731&#62 (10) 09-03-2001, 13:50:15 •
        Zydzi knuja kradziez ksiezyca &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2664&aid=2664&#62 (18) 09-03-2001, 13:45:26 •
        Kim jest Leszek Miller? &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2867&aid=2867&#62 (12) 09-03-2001, 13:41:51 •
        Lech Kaczynski - brawa dla tego Pana &#60http://gazeta.pl/alfa/home.jsp?
        dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=2013&aid=2013&#62 (6) 09-03-2001, 13:29:35 •
        Talibowie nic sie nie róznia od ludzi z AWS ! &#60http://gazeta.pl/
    • Gość: Wojo!! Uwaga !kosur=Ewa=Andy=Prodi=ten sam zboczeniec IP: 213.8.128.* 09.03.01, 15:55
      Uwaga na forum grasuje psychopata,zboczek pod roznymi
      imionami (czasem tez Anna) obraza ludzi wymysla
      klamstwa dyskutuje sam ze soba..paranoja !!
      Najlepiej go o lac .!!
    • Gość: datsh@chello.se PolskiFaszyzm2001 IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 10.03.01, 01:22
      II Wojna ?wiatowa jeszcze się nie skończyła dla wielu polaków i żydów
      Jako virtualny turysta na Forum u Michnika nagle zrozumiałem jak głęboka
      jest wiara polaków iż żydzi posiadajš kosmicznš siłę i władzę nad ?wiatem,
      tak to było w 41 68 a może i będzie jutro...
      • Gość: MARIO Re: PolskiFaszyzm2001 IP: *.rdc1.on.home.com 10.03.01, 02:52
        ZYDZI MAJA WIECEJ WLADZY NIZ CI SIE SYNKU WYDAJE
        • Gość: datsh Re: PolskiFaszyzm2001 IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 11.03.01, 02:37
          MARIO F U C K Y O U !!!
      • Gość: Bolo Sfiksowany? IP: *.210.212.35.NewYork1.Level3.net 13.03.01, 07:29
        Pomyliles tematy, matolku.
        Ten nie jest o zakresie wladzy Zydow.
        Ten temat jest o zydowskim faszystowskiej ksenofobii.
        • Gość: AM Re: Sfiksowany? IP: 216.172.6.* 13.03.01, 18:03
          Panowie,

pamietam ze szkoly sredniej Pana Tadeusza gdzie MIckiewicz tak napisal
          o Jankielu: "Zyd poczciwy ojczyzne jako Polak kochal"

Pani zapytala: "co wieszcz mail na mysli?". Klasa byla podzielona w interpretacji: czesc
          mowila ze to pochwala Zydow, inni ze pisal o wyjatkach a wiec nagana. Co zatem wieszcz
          mial na mysli? Co na to klasa internetowa?

Musze to odswiezyc bo moje dzieci dorastaja do szkoly sredniej...

AM
          • Gość: Mit Re: Sfiksowany? IP: *.as5300-5.dialup.nyc.ny.metconnect.net 13.03.01, 18:40
            &#62napisal o Jankielu: "Zyd poczciwy ojczyzne jako Polak kochal"

O co ci chodzi?
            Czy ktos ma cos przeciwko jednostce o imieniu Jankiel?
            Jednostka nie rzutuje obrazu narodu ani w negatywnym, ani w pozytywnym swietle.
        • Gość: datsh Bolo ja to ta druga strona... IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 14.03.01, 03:17
          Ja wymiotuje Bolo polską nienawiścią
          • Gość: Jar Re: Bolo ja to ta druga ... Do Datsh IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 14.03.01, 11:25
            Gość portalu: datsh napisał(a):

&#62 Ja wymiotuje Bolo polską nienawiścią

To,że jesteś przepełniony nienawiścią to widać w wielu twoich wypowiedziach na
            FORUM, toteż trudno się dziwić, że nią wymiotujesz.
            Jakiej narodowości jest to nienawiść? - w to nie wnikam, to bez znaczenia.
            Poza tym kiedy szydzisz lub ironizujesz, np. na temat eksterminowanego narodu
            palestyńskiego, to mógłbyś to robić w lepszym stylu - jeśli oczywiście potrafisz.
            • Gość: Datsh Bolo ja to ta druga ... strona..co przechodzi IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 14.03.01, 22:50
              • Gość: Datsh nad Polską jak Sztorm IP: *.150.200.217.cm-upc.chello.se 14.03.01, 23:09
                A ty chcecz oczywiście wojny ...
    • Gość: MARIO Re: Faszystowski antypolonizm u Zydow IP: *.rdc1.on.home.com 15.03.01, 06:34
      ALE WY JESTESCIE NUDNI!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka