Dodaj do ulubionych

I to atomowa, goldbaumie...

02.01.09, 12:16
Jak ta wiadomosc dotrze na dobre do swiadomosci opinii publicznej, to
hamasnicy moga sie obudzic z lapa w nocniku. Fajnie sie zyje za cudza kase i
dotacje na dokuczanie Izraelowi, ale grzybow atomowych nikt nie lubi. Zachod
jest cyniczny, jak sobie wyobrazi choroby popromienne spadajace z trujacych
chmur na nasze rajskie i sielskie zycie w UE, tomniej i bardziej otwarcie
zacznie podpuszczac Izrael do wszystkiego, z ostatecznym rozwiazaniem kwestii
palestynckiej. Zgodnie z powszechnie obowiazujaca zasada, ze jesli juz jakis
trup byc musi, to lepiej by to byl trup cudzy, nie moj.

www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5430133.ece
Obserwuj wątek
    • uri_ja Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 12:21
      a ja zastalam w swojej skrzynce- takiej innej, co tym bardziej mnie dziwi to:

Apel Muzułmanów polskich do polskiego Rządu o interwencję w celu
      zaprzestania zabijania cywilnej ludności palestyńskiej

APEL MUZUŁMANÓW I ORGANIZACJI MUZUŁMAŃSKICH
      W POLSCE
      O ZAPRZESTANIE MORDOWANIA LUDNOSĆI CYWILNEJ
      OBYWATELI PALESTYŃSKICH W STREFIE GAZY

Z wielkim niepokojem i ubolewaniem śledzimy narastającą liczbę
      zabitych i rannych w kolejnym dniu bombardowania strefy Gazy przez
      artylerię izraelską. Rozlew krwi mieszkańców strefy Gazy, wśród
      których są kobiety i dzieci oraz nieuzbrojeni cywile, wraz z
      niszczeniem domów, meczetów i instytucji urzędowych, jest precedensem
      w skali światowej i historii wojen, gdzie mieszkańcy, odizolowani w
      zamkniętej strefie Gazy, są bezkarnie zabijani. Ta rzeź niewiniątek
      jest wydarzeniem nieludzkim i przekracza wszelkie normy, prawa i
      przepisy wojenne i humanitarne.

My, muzułmanie, zamieszkujący w Rzeczypospolitej Polskiej, poprzez
      reprezentujące nas organizacje: Muzułmański Związek Religijny w RP,
      Ligę Muzułmańską w RP, Stowarzyszenie Jedności Muzułmańskie,
      Muzułmańskie Stowarzyszenie Kształcenia i Kultury oraz Stowarzyszenie
      Studentów Muzułmańskich
      APELUJEMY

o natychmiastowe zaprzestanie mordowania niewinnej ludności cywilnej w
      strefie Gazy i niszczenia domów, meczetów i kościołów, instytucji
      dobra publicznego, szkół i uczelni.
      WZYWAMY

polski Rząd oraz instytucje europejskie, działające na rzecz ochrony
      praw człowieka, o szybką interwencję dyplomatyczną w celu zaprzestania
      bezprawnego zabijania cywilnej ludności palestyńskiej.

Wzywamy do powzięcia działań w na rzecz przywrócenia stabilizacji i
      pokoju w strefie Gazy i całym regionie i zapewnienia godnego życia
      obywatelom palestyńskim, zgodnie z obowiązującymi prawami człowieka.
      • patience No coz... 02.01.09, 12:26
        Jesli do polskich muzulmanow ta informacja dotrze, a ona sama bedzie
        potwierdzona, to moze jeszcze sie okazac, ze niektorzy z nich pozaluja, ze ten
        list podpisali. Rakieta w reku wariata wycelowana w reaktor to koszmar Zachodu i
        temat wielu powiesci sensacji i grozy.
        • uri_ja Re: No coz... 02.01.09, 12:29
          nie beda zalowali. beda nastepni wrobieni przez meczennicy...
      • marouder.eu Goldzika zawolam, co? 02.01.09, 12:28

• uri_ja Re: Goldzika zawolam, co? 02.01.09, 12:29
          wolaj smile
        • dana33 Re: Goldzika zawolam, co? 02.01.09, 12:30
          nie wysilaj sie, marudzinski.... goldzik lata i sprawdza kazdy taki
          watek i kazdy post... smile
          • uri_ja Re: Goldzika zawolam, co? 02.01.09, 12:31
            e. mysle, ze niekoniecznie, bo zaczal watek ktos inny smile))
          • patience Oczami wyobrazni widze londynczykow 02.01.09, 12:42
            Milosnikow zadartego nosa, Sherlocka Holmesa, romansow o intrygach politycznych
            z czasow, kiedy sloncie nad imperium nie zachodzilo oraz wszelkiego rodzaju
            dziel sensacyjnych, w ktorych swiat zawsze staje na krawedzi. Wycwiczeni na tych
            lekturach w snuciu podejrzen i domyslania sie scenariuszy, pierwsze co pomysla,
            to ze Hamas zrobi wszystko, zeby ten reaktor wysadzic, bo oni i tak chca isc do
            hurys jak najszybciej, a Izrael by zanihilowali. Taki wariant rozszerzonego
            samobojstwa. No ale to za krotki scenariusz, wiec, mysli sobie milosnik powiesci
            sensacyjnych, Izrael calego arsenalu atomowego w takiej sytuacji nie bedzie
            trzymal. A w trakcie bycia anihilowanym zawsze starczy czasu na nacisniecie
            guzika i spuszczenie grzyba na Teheran, ktory te rakiety Hamasu finansuje.
            Teheranowi tez starczy czasu na jakies interesujace poczynania. I tak sie kroi
            scenariusz "za piec minut wojna atomowa" z ktorym sie londynczyk wlasnie
            zapoznaje, przy platkach sniadaniowych i kawie z mlekiem. Moge sie zalozyc, ze
            zanim sniadanie skonczy, to juz do jakis wnioskow dojdzie. Na przyklad takich,
            ze rownie goraco jak Izraelczycy zapragnie by Hamas przestal strzelac. A moze
            nawet bardziej niz Izrael, bo Europejczycy sie odzwyczaili od zycia w
            zagrozeniu.. wink)
            • uri_ja Re: Oczami wyobrazni widze londynczykow 02.01.09, 12:49
              dlaczego tylko Londynczycy? smile we wszystkich hrabstwach widze wielkie poruszenie...
              • belgijska A Lawrence of Arabia? To co? Pies? n/t 02.01.09, 12:58
      • dana33 Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 12:32
        nu cos takiego uri ja..... a nie dostalas od nich w ciagu ostatnich
        3 lat lisciku, jak to ubolewaja nad ostrzeliwaniem poludnia israela?
        tylko nie mow, ze dostalas... smile
        • uri_ja Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 12:34
          nie dostalam, kurna nie dostalam. jesli licza na moj podpis to, znowu kogos zawiode smile
          • marouder.eu Zeby tylko Pani dola nie zlapala za... 02.01.09, 12:39
            ...przyczyna zawiedzenia muslimistow polskichuncertain

uri_ja napisała:

> nie dostalam, kurna nie dostalam. jesli licza na moj podpis to, znowu kogos zaw
            > iode smile
            • uri_ja Re: Zeby tylko Pani dola nie zlapala za... 02.01.09, 12:43
              big_grinDDDDD
    • pozarski Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 12:43
      pejszns napisala:

tomniej i bardziej otwarcie
      > zacznie podpuszczac Izrael do wszystkiego, z ostatecznym rozwiazaniem kwestii
      > palestynckiej. Zgodnie z powszechnie obowiazujaca zasada, ze jesli juz jakis
      > trup byc musi, to lepiej by to byl trup cudzy, nie moj.

Pejszns,czy ty sie zastanawiasz nad tym co i jak piszesz?

"podpuszczac Izrael do wszystkiego, z ostatecznym rozwiazaniem kwestii
      > palestynckiej."

Czy piszac na forum,gdzie sa Zydzi,z pamiecia dluzsza niz wczoraj, a nawet
      przedwczoraj, uzycie tego sformulowania jest, przynajmniej wg mnie, obrazajace
      pamiec zamordowanych wlasnie w realizacji final solution naszych krewnych?
      Rozumiem,ze poslugujesz sie ironia,ale sa tematy,gdzie ironia jest po prostu
      oznaka braku smaku (w herbertowskim sensie). Nie,zebym spodziewal sie po tobie
      dobrego smaku i wyczucia,znam cie jak swoj wlasny palec u lewej nogi,ale sa
      granice,ktorych nawet ranna sarenka, ofiara komunistycznych zbirow,nie powinna
      przekraczac.
      • patience Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 12:54
        Ja owszem. Natomiast nie wiem, czy ty sie zawsze zastanawiasz nad swoimi
        pytaniami. Poczules sie dotkniety sformulowaniem, ze Europejczycy moga zaczac
        podpuszczac do "ostatecznego rozwiazania kwestii palestynskiej"? Takie masz
        dobre zdanie o Europejczykach? Ja nie. Dwa najwieksze totalitaryzmy wymyslili i
        zrealizowali wlasnie Europejczycy. Rozmawialismy dni temu o slabych efektach
        szczytu UE, gdzie wyrazilam rozczarowanie slaba koncowka francuskiej
        prezydencji. Ale nastepnego dnia czyli wczoraj przynioslam cytat z Al Jazeery,
        gdzie Francuzow chwala. Z czego prosty wniosek, Unia Unia, a kryzys kryzysem.
        Nie ma to jak w taki sposob ten szczyt rozegrac, by sie osobiscie przypodobac
        Lidze Arabskiej. Zawsze to dobre otwarcie na przyszle rozmowy gospodarcze o
        ropie naftowej. A nie mowilam? Francuzi maja swietna dyplomacje i rozeznanie w
        regionie, tylko priorytety inaczej ustawione niz to sie moze wydawac. Jak im
        serio zagrozi opad radioaktywny na piekne pola winorosli w Marsyli, to myslisz,
        co zrobia? Gdyby musieli, to wlasnymi rekami, ale jak moga cudzymi, to tym
        lepiej. Zycie jest dziwne i full of zasadzkas.... wink
        • pozarski Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 13:08
          Ja sie zawsze zastanawiam nad swoimi pytaniami,ale ty,co juz zostalo ci
          udowodnione przez paru forumowiczow na tym forum,nie myslisz,piszac swoje
          odpowiedzi. Co siedzi w Europejczykach wiem i bez twojej malo koherentnej
          lekcji. Co ma szczyt Unii, Al Jazeera z "ostatecznym rozwiazaniem kwestii
          palestynskiej?", ktora to europejscy zwolennicy,w trosce o winiarzy z Marsylii,
          beda szczesliwi ogladac w wykonaniu izraelczykow? Widzisz bezsens swoich
          dywagacji?
          • patience Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 13:14
            Skoro dla ciebie szczyt w unii z opiniami o francji w Al Jazeerze nie maja
            zadnego zwiazku, no to sie nie upieram. Niech kazde z nas zostanie przy swojej
            opinii, pozi. Albo napij sie kawy wink
            • pozarski Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 13:25
              Znow nie wyciagasz odpowiednich wnioskow z tego,co czytasz. Nie ma nic wspolnego
              z zadowoleniem europejczykow z "ostatecznego rozwiazania kwestii palestynskiej"
              rekami Zydow z Izraela (moglem napisac Izraelczykow,ale boje sie,ze dalej nie
              bedziesz rozumiala o co mi chodzi).
    • pan.scan Spokojnie, 02.01.09, 12:52
      bandyci niekoniecznie muszą być ciężkimi frajerami, choć są tylko zwykłymi frajerami "targającymi wilka za ogon".

Hamas nie tylko nie chce ostrzelać Dimony, ale wręcz stara się uniknąć również przypadkowego ostrzału. Wrogowie Izraela doskonale wiedzą, jaką katastrofę mogliby wywołać - mówi DZIENNIKOWI Zaki Szalom, izraelski ekspert ds. wojskowości. Podkreśla przy tym, że instalacje nuklearne są tak doskonale zabezpieczone, że irańskie rakiety nie są dla nich żadnym zagrożeniem.

W tej chwili palestyńskie rakiety spadają o jakieś czterdzieści kilometrów od granicy ze Strefą Gazy. Jak pisze "The Times", Hamas prawdopodobnie może zdobyć lepsze możliwości i dosięgnąć instalacji nuklearnych w Dimonie. Jednak jest bardzo wątpliwe, by Hamas się na to poważył. Nawet radykałowie wiedzą, że konsekwencje takiego aktu odczuliby nie tylko Izraelczycy, ale wszyscy w regionie. Również mieszkańcy Gazy, odległej przecież raptem o kilkadziesiąt kilometrów od Dimony.

Co więcej, Hamas nie tylko nie chce ostrzelać Dimony, ale wręcz stara się uniknąć również przypadkowego ostrzału. Bo wrogowie Izraela doskonale wiedzą, jaką katastrofę mogliby wywołać. Już w 1991 r., podczas wojny w Zatoce, gdy nad naszymi głowami latały irackie Scudy, Dimona była jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Izraelu.

Poza tym instalacje rakietowe są bardzo dokładnie zabezpieczone. Olbrzymia większość z nich została wybudowana głęboko pod ziemią i rakiety, takie jak irańskie Fajr-3, nie są w stanie im zagrozić. Nie sądzę nawet, by były w stanie doprowadzić do jakiejś awarii czy choćby wycieku paliwa jądrowego.

Nie wynika to jednak z tego powodu, że są źle uzbrojeni. Palestyńczycy niewątpliwie są dobrze uzbrojeni. Sądzę, że Hamas posiada rakiety o znacznie bardziej strategicznym charakterze niż Kassamy. Przez ostatnie lata ta broń przeciekała do Strefy Gazy przez dziurawe granice enklawy i dziś jest tam doskonale ukryta.
      • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 12:53
        wierzysz w ich zdrowy rozsadek? serio pytam.
        • pan.scan Re: Spokojnie, 02.01.09, 12:58
          W zdrowy rozsądek nie, ale w hedonizm terrorystycznej wierchuszki tak.
          • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 12:59
            ona sie moze... zagapic.
          • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:18
            pan.scan napisał:

> W zdrowy rozsądek nie, ale w hedonizm terrorystycznej wierchuszki tak.

Tylko czy wyraz hedonizm u nich znaczy to samo co u nas? Czy np. za
            hedonistyczna bys uznal sytuacje wysylania wlasnego potomka jako chodzaca bombe?
            A ten wczoraj ustrzelony wyslal.
      • pan.scan Pytanie dodatkowe. 02.01.09, 12:55
        Czy terrorysta-męczennik, który wyparuje w atomowym grzybku ma szanse na raj i 72 hurysy? Może jakiś okrąglacki ekspert da głos.
      • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:03
        Scanie, ja o czyms innym nadaje. Tego rodzaju historie maja sklonnosc do zycia
        wlasnym zyciem, przeksztalcania sie w cos w rodzaju urban legend. Pod wplywem
        urban legend moga, a nawet zmieniaja sie preferencje elektoratu, a za tym
        oczywiscie i politykow, ktorzy chca byc na fali. Zaden ekspert nie ma szansy w
        starciu z urban legend. Do tej pory hamasowcy przedstawiali sie jako biedne,
        nieuzbrojone i niewinne robaczki swietojanskie co z kamieniami na czolgi sie
        rzucaja (i wlasnie z ta urban legend sie mierzyli izraelczycy, wystawiali
        ekspertow, cos tam przynudzali, co nikogo nie obchodzilo, bo wystarczyl jeden
        obrazek, jedna fotka czy klip video, by odswiezyc palestynska urban legend. No i
        ten tekst rozwala ta urban legend, raptem sie okazuje ze dysponuja bardzo
        nowoczesna bronia, i wpisuje sie w urban legend o wiele potezniejsza, ktora w
        ludziach bardzo gleboko tkwi, bo sie nia nawzajem bez przerwy straszyli od
        wybuchu pierwszej boby atomowej, a potem po Czernobyli i trujacych chmurach
        wedrujacych przez Europe im sie odswiezylo.
        • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:06
          tak. czas na otrzezwienie. ludzie "jedza juz rosliny" a sklady pelne broni. i niech dotrze do Londynczyka, ze walka hamasu, partii boga i innych- nie wymienie, zeby im reklamy nie robic, to nie walka o przetrwanie narodu.
          • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:25
            Takie gadanie do zadnego czlowieka Zachodu nie dociera, uri_ja. Trzeba prostszym
            jezykiem: "ty osobiscie jestes zagrozony". O tym, ze istnieje na swiecie
            terroryzm Zachod sie dowiedzial 9/11. Boja sie Al Kaidy bo wysadzala pociagi i
            metra w Europie. Terrroryzm ograniczajacy sie do obszaru Bliskiego Wschodu i
            wylacznie Zydow nikogo nie obchodzi. Ba, Europejczykow niespecjalnie obchodzil
            tez antyamerykanski, az do zamachu w Madrycie. Gdybym byla propagandzista IDF,
            to po przeczytaniu takiego tekstu bym zaczela produkowac mapki zasiegu
            hamasowskich rakiet, bo mysle, ze takie mapki sie beda teraz cieszyly sporym
            powodzeniem. You Tube, jakies sajty, publika zadna podkarmienia swojej urban
            legend sama je znajdzie.
            • pozarski Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:27
              Te mapki,pejszns juz sa. Dlatego pewnie takich propagandzistow IDF nie
              potrzebuje?wink))
            • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:28
              no fajnie... tyle, ze eksterminacja ludzi mnie nie pociaga. IDF walczy o to, zeby dzieci mogly spokojnie chodzic do szkol. wszystkie.
              • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:42
                Ale ja mowie o wojnie propagandowej, a nie eksterminacji... Na Ynet News jakis
                nieszczesnik sie zastanawia w Opinion, czemu Izrael przegrywa propagandowo nawet
                z Hamasem. No i dochodzi do wniosku, ktory osobiscie uwazam za glupi, ze to
                dlatego, ze przedstawiciele Il zle mowia po angielsku, wiec sie powinni tego
                jezyka nauczyc, bo jak ktos ich slucha, to ma za Orient, a nie cywilizowanych
                ludzi. A tymczasem nikt tak nie kaleczy angielszczyzny (i nie jest tak
                przyzwyczajony do jej kaleczenia) jak wlasnie Anglosasi. Amerykanie - z ich
                imigrantami w roznych stadiach oraz Brytyjczycy, z fala postkolonialnego
                osiedlania sie. Hamas operuje nie piekna angielszczzyzna tylko na poziomie pop
                culture, mysle, ze maja bardzo sprawnych socjotechnikow. Europejczycy, przy
                calej mojej krytyce, sa jednak przywiazani bardzo do koncepcji stabilnych
                panstw, bo wiedza, czym sie brak stabilnosci konczy. Hamasowi udalo sie sprzedac
                tutejszej opinii publicznej postulat zniszczenia panstwa izrael jako
                nieszkodliwy wybryk, absolutnie nie do zrealizowania, cos w rodzaju
                "marzycielstwa" ludzi w opresji, ktorzy jako bron maja wylacznie kamienie, wiec
                tego postulatu nie zrealizuja. Grasz na ich polu, to z gory przegrywasz. Wyznacz
                wlasna szachownice.
                • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 14:38
                  niestety. i gdyby Izrael dal im jeszcze chwile...
                  zadziwia mnie jak prosto przenosi sie kategorie. i jak przypisuje wlasne wartosci. chociaz zachod juz powinien byl otrzezwiec. ma niejakie doswiadczenie...
                  • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 15:28
                    No wlasnie...

A Zachod jest dlatego Zachodem, ze ma zaawansowanego Alcka oraz dluga praktyke w
                    ignorowaniu codzych klopotow i nieszczesc. Nie tylko WWII. Potem przez
                    dziesieciolecia przyjemnie sobie zyli, kiedy od gulagu dzielil ich tylko Mur
                    Berlinski. Zastanawialas sie czasem, czemu sie przejmuja akurat Palestynczykami,
                    a sa grubo wieksze nieszczescia, prawdziwe wojny, obszary prawdziwego glodu,
                    etc? Po pierwsze przez rope, ale nie tylko. W Afghanistanie ludzie dreczeni
                    przez Talibow oblewali sie benzyna i podpalali, wszedzie ludzkie kadlubki bez
                    rak i nog, te kobiety z RAWA narazaly sie na smierc przez palowanie filmujac
                    publiczne egzekucje, a tu oprocz garstki ludzi pies z kulawa noga sie tym nie
                    zainteresowal, zadnych protestow, apeli o pomoc humanitarna, nic. Obozy
                    uchodzcow tez byly, i to prawdziwe obozy a nie cos takiego jak miejski krajobraz
                    Gazy. Tam bylo po prostu za strasznie. Dla ludzkich panisk z bogatej Polnocy
                    potrzebne sa nie nieszczescia, a male "nieszczatka", dasz pare dolcow, pieknie
                    ci podziekuja, opowiedza pare zalosnych historii (wszystko ci nawet jedno, czy
                    prawdziwe czy nie) - i poczujesz sie lepiej. A prawdziwych nieszczesc sie tak
                    latwo nie pozbedziesz... Jednym slowem spora czesc ludzi zaangazowanych w
                    organizacje praw czlowieka ma wspaniale intencje i dobre serca, ale i kulturowe
                    nawyki. Nie chcialabym zeby ktos zrozumial ze mam na celu upokarzanie
                    Palestynczykow, ale Europejczycy najbardziej sie wzruszaja na wdziecznie podana
                    historie zebracza, a Palestynczycy to potrafia robic. Tzn oczywiscie nie na
                    modle zebraka pod kosciolem wyciagajacego czapke po chrzescijanski grosik, ale w
                    taka bliska temu grosikowi nute. Tylko juz wysoko przetworzone, sofisticated i w
                    klimacie pop kultury. Moda na chustki, barwne zdjecia do ogladania, zawsze ta
                    sama opowiesc o nedzarzach i bezrobotnych (a tymczasem ten czlowiek w YnetNews
                    placze ze tylu Palestynczykow juz pokonczylo Harward, ze to powazna
                    konkurencjawink Pop kultura, opowiadanie bajek, chodzi o to zeby opowiesc byla
                    barwna, z elementami monumentalizmu. Na pewno wszyscy tutaj wiedza o tym
                    pozowaniu do zdjec czy ta historia o nieboszczyku ktory sie zerwal z noszy i
                    uciekl, jak uslyszal strzaly. Takze i zwolennicy Hamasu. Ale im to nie
                    przeszkadza, bo to nie o to chodzi. Na poziomie archetypicznym, Palestynczycy
                    przerobili historie Dawida z Goliatem na popkulture i to na tym jedzie ich
                    propaganda, a nie na tym czy klamia, czy mowia prawde. Oczywiscie do czasu, bo
                    gdy sie okaze, ze ten Dawid jest powaznie uzbrojony, to i cale podstawy tego
                    mitu zaczynaja sie chwiac. Tu idf zrobil pierwszy krok w dobra strone,
                    puszczajac filmy na YouTube, gdzie i wtorne eksplozje widac, i ostrzal
                    prowadzony ze szkoly, itd. Sporo teraz moze zadzialac na korzysc Il. Nawet to,
                    ze Hezbolla sie okazali lepiej uzbrojeni niz sie wydawalo. Teraz mozna to
                    wykorzystywac mowiac o Hamasie, i, co najpiekniejsze, mowiac sama i wylacznie
                    prawde. Tylko nie na szachownicy walki Dawida z Goliatem, ustawionej
                    dziesieciolecia temu przez Arafata, tylko ustawionej tu i teraz przez siebie.
                    • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 16:58
                      ja nie tylko o tym. o zyciu codziennym i swiadomosci praktyk. tych, ktorzy sciagneli do Europy.
                • 3nd Re: Spokojnie, 02.01.09, 15:05
                  Proszę posłuchać [ przesłać dalej
                  www.youtube.com/watch?vshock_ILdI9N_AY .
                  • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 15:56
                    Dobry tekst, prostym jezykiem, odwolanie sie do wlasnych odczuc sluchacza.
                    Dzieki za linka smile

Wydaje mi sie ze za tym powinno pojsc obalenie tego mitu biedakow rzucajacych
                    sie z kamieniami na czolgi. Opis wykrytego uzbrojenia Hamasu, rysunki albo
                    zdjecia tych rakiet, czy to tanie czy drogie, ile kosztuje jedna rakieta albo
                    pocisk (nie znam sie na tym) przeciwlotnicza, bo mam wrazenie, ze Iran to
                    dostarcza albo chce dostarczyc Hezbolli celem wziecia Il w dwa ognie? Mapki z
                    zaznaczonym zasiegiem, i tez na YouTube jako filmek. Na mapce zaznaczyc
                    elektrownie atomowa. I niech publika sobie dospiewuje co chce, wedle wlasnego
                    rozumu. W ogole wydaje mi sie ze korzystanie z takich popularnych sajtow jak
                    youTube to znakomity pomysl.
            • patience Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:33
              Hehe, a jeszcze mi przyszlo do glowy jak to mozna podkrecic. Nie ekspertami czy
              zawilymi wypowiedziami. Jak jakis dziennikaz w koncu o to zapyta, a beda pytac
              na pewno, to odpowiadac: Pan mnie pyta, czy Hamas mogl dazyc do powiekszania
              zasiegu rakiet celem wysadzenia naszej elektrowni atomowej? I rozlozyc rece,
              kontynuujac - "Nie wiem. Mamy z nimi takie doswiadczenie, ze nigdy nie wypelnili
              czegos, do czego sie zobowiazali, mamy tez doswiadczenie z ich koncepcja
              poszerzonego samobojstwa, ale sadzimy, ze kierownictwo Hamasu sie nie sklada z
              wariatow". Juz sobie wyobrazam, jakie by powstaly teksty, i jak rzecznikow
              prasowych biednego, umeczonego Hamasu publika by obrzucala jajkamiwink
        • pozarski Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:14
          To juz mamy za soba pejszns. Urban legend zwyciestwa Hisballs w libanskiej
          operacji. Sklaniam sie raczej ku interpetacji podanej przez scana. Sa
          granice,ktorych przekroczenia Iran(hamas) na razie nie bedzie ryzykowal. Iran
          nie potrzebuje zwyciestwa hamasu. Jedyne,co potrzebuje,to nie rozpirzenia ich
          forpoczty. I to jest cos,co Izrael powinien zrobic (z pomoca fatahu).
          • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:26
            ? Pozarski?
            o roznych rzeczach piszemy...zdarza sie.
            • pozarski Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:32
              Nie wykluczam. A o czym ty piszesz?wink
              • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:35
                wierchuszka-wierchuszka a tlum natchniony- tlumem.
                jedni dla pieniedzy, drudzy z nawiedzenia. ale cel ten sam.
                • pozarski Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:40
                  Ach,a ja myslalem,ze to wielka polityka.wink
                  • uri_ja Re: Spokojnie, 02.01.09, 13:42
                    nie i tak. smile i nie dokoncze, czym jest wielka polityka smile))
    • goldbaum I gdzie masz ten link? 02.01.09, 16:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=89130367&a=89186411
      • patience odszukaj moj poradniczek dla internet dummies 02.01.09, 16:12
        Sprawdz date i przejrzyj archiwum GW z dokladnie tego samego dnia. Jeszcze nie
        spadlo do archiwum. Podalam ci tez porade dla bardzo, bardzo dummies, jaki jest
        tytul. Jak bedziesz dalej przynudzal, to cie bede odsylac do tego postu. To z
        litosci i wspolczucia, pragne dla ciebie dobrze, w tym, zebys przestal byc
        funkcjonalnym analfabeta i sie wzniosl na wyzszy stan swiadomosci wink
        • goldbaum Po co skoro widze dummy patience 02.01.09, 16:15
          wymslajacego newsy a potem wijacego sie jak piskorz smile
    • orwella nasz racje, Izrael zyje fajnie za cudza kase 02.01.09, 16:19
      i "fajnie" dokonuje za nia holokaustu Narodu Palestynskiego.
      Rachunek ostatnich ofiar po obu stronach mowi za siebie. Ponad 5
      tysiecy zamordowanych i kilkadziesiat tysiecy okaleczonych
      Palestynczykow i 4 poleglych zolnierzy zydowskich.
      • ewa8a Re: nasz racje, Izrael zyje fajnie za cudza kase 02.01.09, 16:27
        orwella napisała:

> Ponad 5 tysiecy zamordowanych i kilkadziesiat tysiecy
        okaleczonych Palestynczykow i 4 poleglych zolnierzy zydowskich.

Ma być 14 tys. poległych żołnierzy żydowskich, żebyś była
        zadowolona ? Czy nie widzisz nieszczęsna, że twoje posty pozbawione
        są treści ? Po co zabierasz głos w dyskusji, skoro nie odpowiadasz
        innym, tylko klepiesz bezmyślnie i uparcie swoją mantrę ?
      • patience A przypominasz sobie reformy Foreign Aid? 02.01.09, 16:38
        To amerykanska administracja zainicjowala, a potem byly na ten temat ogromne
        dyskusje w ONZ i wszedzie, w tym tutaj. Okazalo sie ze ludzie mieli ogromna
        wiedze na ten temat, bardzo ciekawy watki, moze ci sie uda jakies wygrzebac.
        Otoz ja jestem sceptyczna co do skutkow dlugotrwalej pomocy. I nie jestem
        przekonana, czy nie pracujacego czlowieka, ktorego rodzice tez nie pracowali,
        tylko zyli z pomocy spolecznej, mozna jeszcze nazwac bezrobotnym. Szczegolnie
        jesli ta pomoc jest na poziomie wystarczajacym by zyc, zalozyc rodzine i
        wychowywac dzieci, to wlasciwie po co praca? A mowimy o grupie spolecznej, jak
        oficjalne dane podaja, w 80 proc uzaleznionych od foreign aid. Skoro piszesz o
        miliardach na Izrael, to moze ci zdradze sie z mysla ktora juz od dawna mi po
        glowie chodzi, ze gdyby przeliczyc te miliardy wpompowane w stosunkowo niewielka
        populacje Palestynczykow, to by sie moze okazalo, ze gdyby zrobili reforme
        Walesy, tj. obdzielili sie w miare uczciwie ta kasa, przerobili na akcje i
        puscili na nowojorska gielde, to i ich wnukowie by nie musieli pracowac, tylko
        nie dzieki pomocy humanitarnej, a odsetkom od kapitalu. To gdzie ta kasa?

PS. Ty masz racje, ofiar po stronie Palestynskiej jest bardzo duzo w porownaniu
        do zydowskiej. Tylko sie nie zgadzam z koncepcja, ze to wina zydow i gdyby ich
        nie bylo, to Palestynscy, dzisiejsi nedzarze by zakwitli miodem i mlekiem. Jak w
        kazdym kryminale, za dany czyn odpowiada na ogol ten, co najbardziej korzysta.
        Otoz w spoleczenstwie palestynskim, jak sadze, jest bardzo duzo nedzarzy. To
        jest mieso armatnie. Ale nie dla Izraela. Dla jak najbardziej palestynskich
        milionerow i miliarderow. To oni korzystaja najwiecej na palestynskich trupach.
        Im wiecej trupow, tym wieksze konta. Im wiecej pokoju i normalizacji, tym
        mniejszy strumien gotowki doplywa ze swiata. Proste jak drut, to zjaawisko
        bardzo powszechnie znane we wszystkich regionach gdzie doplywa pomoc. Moze tylko
        z taka roznica, ze do zadnej spolecznosci nie doplynela gotowka w takiej ilosci
        i tak dlugo, jak do Palestynczykow.
      • uri_ja Orwella... 02.01.09, 17:02
        ...
    • spitt Re: I to atomowa, goldbaumie... 02.01.09, 17:40

Patience darlin' ty albo jestes glupsza niz ustawa pozwala i
      bezwiednie powielasz zio-PR , albo pracujesz dla nich ,...

Pick one !!!

vitalperspective.typepad.com/vital_perspective_clarity/images/fajr3.gif

www.theisraelproject.org/atf/cf/%7B84DC5887-741E-4056-8D91-A389164BC94E%7D/FADJR-3.FADJR-5%20SIZE%20DIAGRAM%20FINAL.JPG

===================================================================
      Israeli officials say that Hamas has also acquired dozens of Iranian-
      made Fajr-3 missiles with an even longer range. Many fear that as
      the group acquires ever more sophisticated weaponry it is only a
      matter of time before the nuclear installation at Dimona, 20 miles
      east of Beersheba, falls within its sights ,...
    • xenocide Cos ty nie gra 02.01.09, 17:49
      patience napisała:

> Jak ta wiadomosc dotrze na dobre do swiadomosci opinii publicznej, to
      > hamasnicy moga sie obudzic z lapa w nocniku. Fajnie sie zyje za cudza kase i
      > dotacje na dokuczanie Izraelowi, ale grzybow atomowych nikt nie lubi. Zachod
      > jest cyniczny, jak sobie wyobrazi choroby popromienne spadajace z trujacych
      > chmur na nasze rajskie i sielskie zycie w UE, tomniej i bardziej otwarcie
      > zacznie podpuszczac Izrael do wszystkiego, z ostatecznym rozwiazaniem kwestii
      > palestynckiej. Zgodnie z powszechnie obowiazujaca zasada, ze jesli juz jakis
      > trup byc musi, to lepiej by to byl trup cudzy, nie moj.
      >

Mozesz podac choc 1-jeden link do oficjalnej wypowiedzi rzadu Izraela o tym ze
      posiada bron atomowa ?

Trudno dyskutowac o czyms co oficjalnie nie istnieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka