Dodaj do ulubionych

Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak?

IP: 62.233.201.* 22.12.03, 10:05
witam,
zbliża się koniec roku a więc czas na podsumowanie
mam już dośc Polski-kołtunów,krętaczy, cwaniczków, dupo lizców, kurestwa i
chamstwa.Chciałbym wyjechać z zoną i dzieckiem zostać EMIGRANTEM
Gdzie jest to najłatwiejsze do wykonania?
Znam angielski mam wykształcenie akademickie.
Zona jest ksiegową.
pozdr i zyczę spokojnych świąt dla mnie może ostatnich w Polscesad
adam
Obserwuj wątek
    • indris Możliwość 22.12.03, 10:23
      Po 1.V.2004 możesz starać się o pracę w W. Brytanii i Irlandii. Nie będziesz
      jednak miał statusu emigranta. Będziesz w identycznej sytuacji prawnej, jakbyś
      przeniósł się w Polsce z Krakowa do Szczecina.
      Oczywiście oprócz sytuacji prawnej jest jeszcze - ważniejsza -
      sytuacja "psychologiczna" w nowym środowisku. Jeżeli znasz Anglię lub Irlandię
      i uznajesz, że życie tam Ci odpowiada, to powodzenia. Ale jeżeli nie - to radzę
      co najmniej dokonać rekonesansu.
    • Gość: spieprzajacydziad Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.12.03, 10:27
      Niestety jestes akademikiem, a zona ksiegowa. gdybyscie oboje byli prostakami,
      to Australia bylaby najlepszym krajem. Nie podniecaj sie. Poczekaj na Unie.
      • Gość: Matrixplay Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.u.mcnet.pl 22.12.03, 10:36
        Polecam osiasc w Czechach. Kraj cywilizowany, przyjemny, stosunkowo latwo sie
        zaaklimatyzowac.
        • snajper55 Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak 23.12.03, 14:58
          Gość portalu: Matrixplay napisał(a):

> Polecam osiasc w Czechach. Kraj cywilizowany, przyjemny, stosunkowo latwo sie
          > zaaklimatyzowac.

Tanie i dobre piwo... wink))

S.
      • Gość: O Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 22.12.03, 14:02
      • Gość: O Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 22.12.03, 14:06
        Najwyrazniej sam jestes prostakiem i dorabiasz gdzies na czarno skoro piszesz
        takie bzdury. Australia jest dobrym krajem dla kazdego kto ma olej w glowie i
        nie boi sie zainwestowac troche czasu w rozpoznanie (jesli to konieczne) swoich
        kwalifikacji.
        Adam, sprawdz w ambasadzie Australii czy nie kwalifikujesz sie na emigracje do
        tego kraju. Caly proces trwa dlugo, ale jesli ci sie uda, to warto.
      • czubas Wylosuj wize do USA 22.12.03, 22:24
        www.us-immigration.org/gclot.htm
    • Gość: XXL Najłatwiej na Białoruś...... IP: *.echostar.pl 22.12.03, 10:38
      Czy myślisz, że ktoś na świecie oczekuje na polskich .....

> -kołtunów,krętaczy, cwaniczków, dupo lizców, kurestwa i
      > chamstwa.
    • Gość: babariba duży rozmiar nie dopowiedzial... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 11:26
      13 Euro kosztuje jednorazowa wiza do Bialorusi, a 1 Euro bilet z Białegostoku do Grodna. Potem wystarczy o azyl polityczny poprosic.
      Szczescia zycze na emigracji
    • bebokk Od samego siebie nie uciekniesz 22.12.03, 11:43
      Jak nie jesteś dobrym fachowcem, który ma gwarancje pracy,
      to siedź w Polsce.
      Wielu ludzi wyjechało z Polski, teraz siedzą na zasiłkach, miejscowi nimi
      pomiatają i wcale nie są szczęśliwi.
      A dziadostwa, kołtuństwa, cwaniactwa jest pełno w każdym kraju.
    • Gość: Emigrant Sprobuj! IP: *.client.comcast.net 22.12.03, 13:51
      Corocznie US State Department organizuje loterie wizowa.
      Sprobuj - moze sie uda - korespondencyjnie mozna loteriawizowa.org
      Wielu moich znajomych wylosowalo i chwala to sobie. Najszybszy sposob na
      legalny pobyt.

• bimi Re: Sprobuj! 22.12.03, 22:37
        Gość portalu: Emigrant napisał(a):

> Corocznie US State Department organizuje loterie wizowa.
        > Sprobuj - moze sie uda - korespondencyjnie mozna loteriawizowa.org
        > Wielu moich znajomych wylosowalo i chwala to sobie. Najszybszy sposob na
        > legalny pobyt.

Nie jedź do Stanów - na zachodzie Europy jest równie fajnie, a przyszłość
        pewniejsza.
        Znam kolesia który kiedyś wyemigrował do USA ustawił sie tam, a potem wrócił i
        zatrudnił sie w mojej firmie. Z której go niestety potem wywalono i teraz to w
        sumie nie wiem jak mu sie wiedzie.
        Okazało się, że ma chory kręgosłup i musi przejść leczenie, które w USA kosztuje
        tyle, że już lepiej wrócić do Polski i żyć z renty rodziców.
    • Gość: Daisy H. Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.03, 18:35
      Rozumie Cie,tak jak Ty mysli wiecej rodakow.A kto poczul sie adresatem Twoich
      trafnych epitetow,moze po prostu nim jest.Pozdrawiam i zycze rowniez Wesolych
      Swiat.
    • Gość: Zybi Re: Nie mam już siły-chcę wyemigrować z Polsk-jak IP: *.netlandia.pl 23.12.03, 14:53
      Adam! Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Wszedzie bedziesz obcy. Przyjaznie
      letnie. Moze dopiero Twoje dzieci tam wrosna. A Polska to mimo wszystko piekny
      kraj i fajni ludzie. Ze nie wszyscy? A gdzie jest inaczej? Gdzie chodza same
      anioly?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka