perla 29.07.09, 15:29 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6869801,Autostrada_wciaz_czeka_na_przeciecie_wstegi.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spitt Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:38 Pomijajac "rzady" , a gdzie media ??? ,... =================================================================== Co najmniej od czterech miesięcy odcinek Krzyżowa ,... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:46 spitt napisał: > > Pomijajac "rzady" , a gdzie media ??? ,... > =================================================================== > Co najmniej od czterech miesięcy odcinek Krzyżowa ,... =================================== eeetam,to chyba jakas dziennikarska kaczka...moze dwie kaczki nawet? jest na pismie zakaz udostepnienia odcinka? inspektor nie odebral? zglosil zastrzezenia? Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:53 www.youtube.com/watch?v=LJKNai8dil8 =================================================================== eeetam,to chyba jakas dziennikarska kaczka...moze dwie kaczki nawet? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:59 spitt napisał: > > www.youtube.com/watch?v=LJKNai8dil8 > =================================================================== > eeetam,to chyba jakas dziennikarska kaczka...moze dwie kaczki nawet? ======================== ale ja napisalam wiecej,i to wiecej bylo wazniejsze.na filmie tego nie widac.widac jedynie,ze jeden pas ruchu jest wylaczony wczesniej,czyli cos nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:51 z tekstu wynika,że za wcześniejsze otwarcie GDDiK będzie musiało zapłacić 36 mln....ależ byłaby znów afera!! Wow. Jak z Raspudą, gdzie za odstąpienie od umowy GDDiK będzie bulić ponad 40 mln... To gdzie jest wieksza afera? Tam gdzie się płaci za nieistniejącą autostradę, czy tam gdzie się czeka aby nie dopłacać do istniejącej autostrady? A ze złościa ludzi jest tak - czego oczy nie widzą , sercu nie jest żal, a tu jadą i widzą taka piekną trasę. Też widziałem jakiś tydzień temu. Śliczna jest. I jeszcze nie zniszczona! To też plus. A. A. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 15:58 A setki milionow z kieszeni uzytkownikow , niewygoda mieszkancow wiosek , wypadki , ofiary - Wszystko jak bylo kiedy wyjezdzalem 31 lat temu ??? ,... ================================================================== z tekstu wynika,że za wcześniejsze otwarcie GDDiK będzie musiało zapłacić 36 mln.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 16:01 Czytałem ,że autostrada ma być otwarta 8 sierpnia tego roku Tak więc te setki milionów za niedogodności jest przesadą. Zgodzę się ,że sprawa nie jest załatwiona jak nalezy, ale na miejscu urzędnika mającego przystawić pieczątkę też bym się cykał A. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 16:11 Biurokracja - My tez ja mamy ale nie ten crap co u was ,... =================================================================== ale na miejscu urzędnika mającego przystawić pieczątkę też bym się cykał Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 16:24 spitt napisał: > > Biurokracja - My tez ja mamy ale nie ten crap co u was ,... > =================================================================== uproszczenie prawa budowlanego jest mozliwe,a nawet konieczne,ale przy zwiekszeniu odpowiedzialnosci,takze,a moze przede wszystkim, za decyzje wstrzymujace proces inwestycyjny.niestety,biurwokracja w polsce...raczej sie rozrasta i jest sporym zrodlem lapowkogennym i kolesiowatym.to relikt niewyksztalcenia w Polsce zawodowej odpowiedzialnosci,poczynajac od Pana Dyzmy i jego kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 16:24 może i tak, ale popatrz na post Scana. Urzędas wręcz nie może przystawić pieczątki bez wszystkich papierów. Brałbys na siebie taka odpowiedzialność? A niech jakas idota zrobi sobie krzywdę na autostradzie bezprawnie dopuszczonej do ruchu.... A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _________pewnie że nie przyłoży Gogolowi 30.07.09, 23:21 Rewizora. Tylko odwrotnie! Rozsadek contra biurwa! Tam gdzie nie ma rozsądku rządzi właśnie biurwa. A biurwa rzadzi bo brak rosądnych! I dlatego mieliśwa prawdziwą ale zrujnowaną hitlerowską autostradę a......tera mamy odnowioną ale nieprawdziwą. Po co kończyć takiego gniota bez pasa awaryjnego? Żeby męczyć ludzi jeszcze bardziej niz dotąd? Ludziska wierzą jak widać po PO-parciu Tuska w słowa! Nazwiesz cuś takiego autostradą choć to jest auto-zasrada...do męczenia ludzi po kilka...kilkanaście godzin w razie każdego wypadku np. tego Rumuna dzis co zmiażdżył osani samochód w korku Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _________pewnie że nie przyłoży Gogolowi 31.07.09, 15:02 szach0 napisał: > Po co kończyć takiego gniota bez pasa awaryjnego? > > Żeby męczyć ludzi jeszcze bardziej niz dotąd? > Ludziska wierzą jak widać po PO-parciu Tuska w słowa! > Nazwiesz cuś takiego autostradą ależ tadziu....kompromitujesz się rozumiem twoją frustrację w sprawie autostrady A4 pomiędzy Wrocławiem i Legnicą z zatokami awaryjnymi zamiast pasa awaryjnego, ale my tu rozmwiamy całkiem o innym odcinku. O nowym, z pasem awaryjnym. A poza tem ten odcinek bez pasa awaryjnego był wybudowany zanim wiedziałes co to PO.Ale masz rację. PO wszystkiemu winna hahaha A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 cuś PO-dobnego? nie rozmawiamy o A4? i biurwach? 11.08.09, 12:44 Ty to masz łeb..... ################################## Ta "Odwrotka" - > "PO wszystkiemu winna > hahaha > > A." ---------> to jakaś ABSTRAKCJA Rekompensacyjna?...Bo rząd PiS-u ne zwalał przez dwa lata tak jak Platforma propagandą jw. Miał mieć szuflady pełne ustaw...a nie miał...tylko wyrzucił wszystkie projekty, rozpoczęte i przygotowane przez rzady PiS-u ... To co wyzej to też pokłosie takiego pyszałkowatego małpiego rozumu ...nawet nie potrafisz polemizować bez cyrkowych sztuczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Komunikat. 29.07.09, 16:04 w sprawie artykułu Gazety Wyborczej Wrocław - Autostrada wciąż czeka na przecięcie wstęgi Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nie otrzymała do chwili obecnej protokołu zakończenia prac oraz dzienników budowy , które, zgodnie z zapisami w kontrakcie, musi przekazać główny wykonawca. Przekazanie tych dokumentów jest warunkiem otwarcia A4 na odcinku Krzyżowa - Zgorzelec. Umowa między GDDKiA i wykonawcą przewiduje, że protokół zakończenia prac i inne dokumenty zostaną przekazane do 10 sierpnia br. Zgodnie z prawem budowlanym, oddanie do użytku drogi jest możliwe tylko po spełnieniu tego kryterium. Autostrada A4 na odcinku Zgorzelec-Krzyżowa była budowana od 2005 roku. Za inwestycję odpowiada wrocławski oddział GDDKiA. Długość odcinka to 49,7 km. Koszt projektu to 1 mld zł. 29.07.2009 Tekst linka PS. Właśnie przed chwilą rozmawiałem z siostrą, mieszkająca w Bolesławcu Śl. Dziś tą autostradą jechała do Zgorzelca. Owszem, jest niepodłączony wjazd/zjad ( co świadczy, że nie jest gotowa) ale trzeba wiedzieć, gdzie można wjechać. Jeżdżą wszyscy. Aha, a może jakiemuś lokalnemu biskupowi zapodziała się gdzieś kropielnica? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: Komunikat. 29.07.09, 16:14 pan.scan napisał: > w sprawie artykułu Gazety Wyborczej Wrocław - Autostrada wciąż czeka na przecięcie wstęgi > > Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad nie otrzymała do chwili obecnej protokołu zakończenia prac oraz dzienników budowy... Zgodnie z prawem budowlanym, oddanie do użytku drogi jest możliwe tylko po spełnieniu tego kryterium. no i co? kaczka dziennikarska? sezon ogorkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ___________są takie typy-widzące czubek swego nosa 29.07.09, 16:25 Opinie Scana i AG........pasują jak ulał do naszego grajdołka, gdzie co rusz kolejny pacan pokazuje mi środkowy palec....blokując drogę..........mnie i 1000 kierowcom za mną... czego taki baran i osioł już nie jest świadomy!! NIGDY NIE ZDARZA MI SIĘ "nie wykorzystywać należycie i sprawnie jezdni - o celowym blokowaniu i przeszkadzaniu innym już wspominajac BO TO PO PROSTU NORMALNYM LUDZIOM nei mieści się w głowie ..ale cóz jak widać z w/w postów oni tez by tak zrobili... szkoda jednego słowa komentarza! -------- od 8 do 10 sierpnia, ale jesteśmy uzależnieni od kalendarzy ministrów Grabarczyka i Schetyny - mówi Joanna Wąsiel, rzeczniczka wrocławskiego oddziału GDDKiA. Kierowcy nie kryją oburzenia. - Marnuję półtorej godziny, by starą drogą przejechać 50-kilometrowy odcinek z autostrady do Zgorzelca. Tam jest po drodze kilkanaście wiosek - denerwuje się Konrad Szczygieł, którego firma sprowadza auta z Niemiec. - Nową autostradą byłbym na miejscu w pół godziny, ale mogę sobie na nią tylko popatrzeć. Krew mnie zalewa, że mieszkańcy cierpią z powodu tirów, mnożą się wypadki, a Generalna Dyrekcja czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 __________________dziś spotkałem takich 3. ALE 29.07.09, 16:29 w dwu przypadkach po tym obrzydliwym geście (polski gest to figa...już niestety zapomniany) ... zostali za mną matoły w swych wielkich opancerzonych terenówkach o kilkanaście samochodów z tyłu. PO PROSTU ONI MAJA KONCENTRACJE USTAWIONĄ NIE DO PRZODU ale jak zabolkować innym drogę i jak komuś zaszkodzić! IQ=? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: __________________dziś spotkałem takich 3. AL 29.07.09, 16:35 ciekawa z toba sprawa tadziu ... z tym palcem jeździmy tymi samymi drogami ...czyz nie? ty pewnie więcej .OK. Jednak nie pamietam sytuacji , aby jakis kierowca pokazywał mi środkowy palec, albo wykonywał jakieś inne jednoznaczne gesty. Ty sie lepiej zastanów nad swoja jazdą. To jest zastanawiające. Takie gremialne pokazywanie środkowego palca haszowi. To raz. a po drugie tadziu. Znów wyciągasz nieuprawnione wnioski związane z moja osobą, że niby tez bym sie tak zachowywał jak owe chamy na drodze. Nie tadziu. W przeciwueństwie do ciebie jestem kulturalnym człowiekiem również w realu. a po trzecie. co byś zrobił krynico mądrości na miejscu tego urzędnika, który nie ma kompletu dokumentów? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg P.S. w sprawie ad personam 29.07.09, 16:37 przeczytaj sobie haszku swój post ile w nim jest ad rem, a ile ad personam Czy mógłbys po prostu przedstawić swoją opinię i nie przypier...ać się do innych swoimi personalnymi zaczepkami? A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______8 lat temu mogłeś zaaplikowac recipe sobie! 30.07.09, 23:10 A nie mnie...bo to ja znosiłem cierpliwie nieudolne, prostackie próby poniżania I wtedy bym nie nazywał andrzejku ciebie nieszczerym fałszywym hipokrytą...... Pokazywanie środkowego palca świadczy o mojej kulturze jazdy...wg jakich kryteriów? Jeśli są to kierowcy blokujacy innym drogę z przodu? Np. na lewym pasie!...Rozumiałbym ten wywód gdyby trąbili na mnie z tyłu tak jak na ciebie andrzejku.....IQ=? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _______8 lat temu mogłeś zaaplikowac recipe s 31.07.09, 11:13 tadziu na mnie nikt nie trąbi, ani z tyłu, ani z boku przynajmniej juz bardzo dawno nie trąbił, a to jest tak jakby nie trąbili. Sam środkowy palec pokazany kierowcy jeszcze o niczym nie świadczy Zdarza się trafić na chama Ty tadziu piszesz o gremialnym pokazywaniu tobie środkowego palca przez kierowców innych aut. Nad tym się zastanów. Nad ilościa o której tu piszesz, bo jak ktoś na ciebie trąbnie od czasu do czasu to można to zakwalifikować pod życzliwe ostrzeżenie....ale wystawiony srodkowy palec na sam twój widok przez masę kierowców o czymś świadczy.A dokładnie świadczy o nich i o tobie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki skanik ? to schetyna jest juz biskupem? 29.07.09, 21:08 www.dziennik.pl/polityka/article423267/Nie_otworza_drogi_bo_czekaja_na_ministrow.html a nie wiedziałem, nu patrzcie,patrzcie Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k ojej, a już myślałem że to znowu wina PiS 30.07.09, 22:09 ale na szczęście tym razem to wina KK. Za tym genialnym pomysłem: wiadomosci.onet.pl/2017667,11,pomysl_na_kryzys_-_podatek_na_cole_i_quady,item.html też zapewne stoi Kościół, PiS, no albo chociaż jacyś antysemici. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 29.07.09, 16:40 Nie budują źle, buduja jeszcze gorzej. Jeszcze nikt pisdolotom - perłopławom nie dogodził. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6865470,Buduja_sie_autostrady_ze_Slaska_do_Czech.html No i z osobistą dedykacją: www.youtube.com/watch?v=dznHrddHQaI Odpowiedz Link Zgłoś
haszmachszach U biskupa brak wolnych terminow 29.07.09, 17:57 A bez pokropku nic nie jest wazne wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 30.07.09, 01:00 Schetyna i ten drugi niech sobie przebiją tyłki osinowymi kołkami. Dlaczego nie można po nich jeździć? Co nas obchodzi ich kalendarz? Pokropek można zorganizować kiedykolwiek i na odległość. Platfuseria mogłaby mieć i z 80%. Gdyby nie te Schetyny właśnie. Gdyby nie ewidentne inklinacje nie tyle złodziejskie (to domena PiSu) co nuworyszowsko jaśniepańskie. A u żłoba w Platfuserii aktualnie znajduje się klasyczny gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 30.07.09, 11:23 jaceq napisał: > Schetyna i ten drugi niech sobie przebiją tyłki osinowymi kołkami. Dlaczego nie > można po nich jeździć? Co nas obchodzi ich kalendarz? Pokropek można > zorganizować kiedykolwiek i na odległość. > > Platfuseria mogłaby mieć i z 80%. Gdyby nie te Schetyny właśnie. Gdyby nie > ewidentne inklinacje nie tyle złodziejskie (to domena PiSu) co nuworyszowsko > jaśniepańskie. A u żłoba w Platfuserii aktualnie znajduje się klasyczny gmin. Argumenty scana cie nie przekonują ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 31.07.09, 14:47 awuk napisał: > Argumenty scana cie nie przekonują ? Które? Te o braku dzienników? Oczywiście, że przekonują? Tylko ja wiem, czyi ludzie siedzą w tej Generalnej Guberni Autostradowej. A na fałszywą mordę Schetyny tak samo już nie mogę patrzeć, jak na fałszywe mordy różnych Mularczyków. Co by się stało tym cholernym dziennikom, gdyby tak puścić ruch wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 30.07.09, 18:45 jaceq napisał: > inklinacje nuworyszowsko jaśniepańskie. A u żłoba w Platfuserii aktualnie znajduje się klasyczny gmin. > no i wreszcie prawidlowo,zgodnie z klasyka rzadzenia. jacy obywatele takie rzady. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________________papierek ważniejszy od litery! 30.07.09, 23:22 ....iQ=? Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 31.07.09, 00:11 Powinni brać przykład z pracowitosci prezydenta, własnie. tiny.pl/hhf3r Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: rządy Tuska i PO w praktyce właśnie 31.07.09, 14:08 Dwa razy juz watek na temat skandalicznego potraktowania powstancow przez HGW zostal wyklikany. Sadza, ze klikaniem zatuszuja skandal. Powstancy otrzymali piekne paczki. Pani prezydent Gronkiewicz-Waltz potrafiła wydać setki tysięcy złotych na pałowanie kupców z KDT. Na godne uczczenie powstańców warszawskich w 65-tą rocznicę Powstania pieniędzy już nie starczyło. Większość z nich otrzymała okolicznościową torbę, a w niej ołówek, paczkę cukierków miętowych, mały znaczek „PW” do wpięcia w klapę marynarki, okolicznościową dwuzłotową monetę i program obchodów powstania. Monety można jednak było odebrać tylko w czwartek. Tym samym każdy powstaniec, który odebrał paczkę wcześniej, musiał ponownie jechać do Hotelu Forum po odbiór monet. Mennica poza dwuzłotowymi monetami wydała także okolicznościowe dziesięciozłotówki. Tych jednak powstańcy nie otrzymali. Mogą je sobie kupić za 72 złote. Zważywszy, że w obecnym budżecie Platforma Obywatelska postanowiła obciąć i tak skromne pieniądze na wspierania kombatantów, z pewnością każdego będzie na taką monetę stać. Skandal! Zgroza! Chamstwo i brak wyobraźni. Brakuje mi słów (pomijając te niecenzuralne), których mógłbym użyć na określenie tego, jak prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz zorganizowała obchody Powstania Warszawskiego. Pisząc tę relację, jeszcze trzęsę się na myśl o tym, w jaki sposób na moich oczach potraktowano kombatantów. Słowo „kombatant” jest tu zresztą nie na miejscu. Należałoby mówić o prawdziwych bohaterach, żywych pomnikach największej bitwy II Wojny Światowej. W środę moja przyjaciółka poprosiła mnie, abym podwiózł ją do Hotelu Forum, ponieważ wydawane są tam paczki dla uczestników powstania. Jej dziadkowie byli powstańcami. Niestety dziś już nie są na siłach, aby samemu odebrać przygotowane przez miasto upominki. Poprosili więc o to wnuczkę. Zdziwiłem się, dlaczego akurat w Hotelu Forum, a nie w Muzeum Powstania Warszawskiego? W ubiegłych latach paczki wydawane były w muzeum, tuż po zakończeniu obchodów. www.niezalezna.pl/article/show/id/23276 Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol POgarda, lekceważenie, uPOkorzenie, uPOdlenie 31.07.09, 15:20 Naszych Bohaterów. HAŃBA! Nie znam sprawy. Nie wiem, jak dokladnie było. Nie wiem też, jak będę myśleć w ich wieku, ale mądrząc się teraz, powiem tak: zajrzenie do tej torby a potem zwrot do nadawcy. Nie wiem, czy widzieliście "Misję specjalną" o polskich Ułanach. Chyba pięciu ich zostało. W 90 rocznicę powstania Państwa Polskiego zrobili sobie święto. Z butelką wina, herbatą i herbatnikami. Zapłaciło wojsko. A potem Klich kazał jednemu z nich za to zapłacić. Coś około 500 zł. Człowiek nie miał tyle na raz, chciał rozłożenia na raty. Klich podał go do sądu!!! Wstyd się przyznać, że dokładnie nie pamiętam sprawy, jak się skończyła. Pamiętam tylko, że minister Szczygło poszedł do ułana przepraszać za tą hańbę i wręczył mu szablę. www.niezalezna.pl/article/show/id/23276 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg no i teraz trzeba odwoływać wszystko 11.08.09, 12:17 Dwa tygodnie temu "Gazeta" napisała, że otwarcie uzależnione jest od wolnych terminów ministra infrastruktury Cezarego Grabarczyka i wicepremiera Grzegorza Schetyny. - W żadnym wypadku tak nie jest. Mogę zapewnić, że otworzymy autostradę następnego dnia, jak tylko otrzymamy pozwolenie na użytkowanie - zapewnia Joanna Wąsiel, rzeczniczka dolnośląskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. - Do niczyich terminarzy nie będziemy się dostosowywać. Barbara Skultecka: - Nie ma żadnych nacisków politycznych, aby zakończyć kontrolę w odpowiednim dniu. To jakiś absurd. http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6914396,Z_otwarciem_A4_nie_cz ekaja_na_ministrow.html OKI,OKI nie odwołujcie , bo przecież wiadomo,że PO wszystkiemu winna A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Coś tu mocno śmierdzi, Perło 11.08.09, 13:47 No, bo poczytaj: "Firma Strabag, która budowała autostradę, ponad rok temu zgłosiła, że ukończy prace przed czasem. GDDKiA nie była jednak zainteresowana, by szybciej otworzyć drogę, bo wykonawca domagał się dodatkowych 36 mln euro." Strabag jest firma o kolosalnym doświadczeniu. A to oznacza umiejetność precyzyjnego ustalania harmonogramu budowy. Jeżeli nagle zgłasza gotowość ukończenia prac przed terminem, to może to oznaczać, że albo pierwotny termin spreparowała, by wyciągnąć dodatkową kasę, albo trafiła na wyjątkowo sprzyjające warunki geologiczne, idzie szybciej i przy okazji próbuje uchapać dodatkowy szmal. Ten drugi wypadek raczej nie zachodzi, gdyż dalej czytamy:" Nie mogliśmy też pracować, bo na długości 400 metrów zapadła się ziemia." Takie okoliczności powodują rzeczywiście dodatkowe koszty i na ogół podlegają one renegocjacji. Czasem są trudne i chętnie wierzę, że "... Generalna Dyrekcja dopiero na dwa miesiące przed jego (terminu) upływem podpisała z nami aneks do umowy." Mogę sobie wyobrazić, że żądania Strabagu były wysokie.Być może już pierwsze wysiłki uszarpania szmalu przez Strabag spowodowały, iż negocjatorzy byli bardziej niż ostrożni. A już zupełnie kuriozalne jest zdanie: "Musieliśmy więc pracować w takim tempie, jakby obowiązywał nas stary termin. Ponieśliśmy w związku z tym większe koszty." Co proszęęęęę? Sprawa gruntów pod inwestycję "Damian Kublik, dyrektor finansowy firmy Strabag: - Gdy rozpoczęliśmy budowę, okazało się, że GDDKiA nie wykupiła wszystkich gruntów pod inwestycję." Możliwe, ale jakoś nie przeszkodziło to Strabagowi proponować wcześniejszego terminu. Niech mi ktoś powie, jak to się wszystko trzyma kupy? Odpowiedz Link Zgłoś