adela1121 05.12.10, 09:52 Super, własnie przywitał mnie wiatr w kranach.Tylko Oś B.Prusa nie ma wody, czy znowu cały Pruszków? Może ktoś coś wie na ten temat, bo oczywiście z pogotowiem MPWiK chyba sobie dziś nie pogadam :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luskan Re: Woda 05.12.10, 09:58 w centrum tez awaria, rano natomiast woda jeszcze była. W Warszawie podobno tez jest seria awarii wodociągowych. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka121 Re: Woda 05.12.10, 10:10 Ja też się próbuję do dzwonić i nie da rady, sygnał ciągły a potem połączenie przerwane. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: Woda 05.12.10, 10:19 A moze straz miejska porozwozi wode potrzebujacym? Odpowiedz Link Zgłoś
spinee1 Re: Woda 05.12.10, 10:22 www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,mroz-kontra-wodociagi-dziesiec-awarii-jednoczesnie,15850.html Odpowiedz Link Zgłoś
lupota Re: Woda 05.12.10, 10:50 Nie ma wody od Ursusa po Pruszków. Musiała walnąć ta prowizorka co się wala przy Al.Jerozolimskich. Kto jeździ tamtędy to chyba widział o co chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok a kaloryfery? 05.12.10, 10:49 Woda to woda, wprawdzie beczkowozów nie podstawią, bo zamarzłaby w środku, ale jest jej dużo na dworze, wystarczy rozpuścić... Ale co z kaloryferami w blokach, czy awaria ma wpływ i na nie? Bo jak się blokowiska wyziębią to będzie problem... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: a kaloryfery? 05.12.10, 11:04 Na kaloryfery ta awaria nie powinna mieć wpływu bo sieć ciepłownicza to oddzielny obieg, który tłoczy gorącą wodę do wymienników w kotłowniach osiedlowych i ponownie po oddaniu ciepła zwraca ja do ciepłowni. Jednak sieci lokalne czyli juz te podające wodę do kaloryferów są często powiedzmy "ażurowe" i tam wymagane jest uzupełnianie ubytków z sieci miejskiej. Z tego powodu braki wody w obiegu mogą odczuć w pierwszej kolejności lokatorzy górnych pięter. . Odpowiedz Link Zgłoś
enyusia Re: Woda 05.12.10, 10:51 Dodzwoniła się :) Awaria w Jerozolimskich. Za godzinę mają włączyć Pruszkowską hydrofornię więc powinniśmy mieć wodę. A kiedy Warszawa naprawi awarię to nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Woda 06.12.10, 08:34 Skubańcy naprawili wszystko w 2 godziny. Zaraz po tym jak wodę w butlach z Lidla dotargałam, zaraz po tym jak naniosłam pełną wannę śniegu. Przynajmniej gó...arz miał uciechę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Woda 06.12.10, 11:52 Przecież nie musieli się tak śpieszyć. Już jest po wyborach :) . Odpowiedz Link Zgłoś