super-elizka 21.06.11, 19:42 Na wekend przyjeżdża do mnie koleżanka w odwiedziny. Chciałam namówić kumpla który ma działkę na zorganizowanie ogniska a on mówi, że nie wolno. Czy to możliwe, że w Pruszkowie obowiązuje taki zakaz...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebes Re: Czy to możliwe?! 21.06.11, 20:19 Od 1. maja do 30. września nie wolno palić ognisk. Odpowiedz Link Zgłoś
super-elizka Re: Czy to możliwe?! 21.06.11, 21:14 Dzięki za odpowiedź ale to dziwny zwyczaj bo w tym okresie właśnie pali się ogniska. Może wiessz coś o karach za palenie ogniska czy są wysokie lub czy można dostać jakieś zezwolenie. A co na to harcerze? Odpowiedz Link Zgłoś
ebes Re: Czy to możliwe?! 22.06.11, 16:04 Zadzwoń może do Urzędu Miasta do Wydziału Ochrony Środowiska bo ja już sama nie wiem. Może to zakaz, który dotyczy tylko ogródków działkowych. Nie mogę nic konkretnego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
dar-69 Re: Czy to możliwe?! 24.06.11, 07:08 to wybierzcie się na polankę Zosin niedaleko Otrębusów. Tam sie pali:) Odpowiedz Link Zgłoś