Dodaj do ulubionych

Zastanawialiście się nad...?

12.06.04, 18:21
... tym jakby u nas założyli jakiś klub lub dyskotękę ala "Grota" , gdzie
jedyno co można dostać to w ryj. Może się mylę , ale ilość krzyży
poustawianych (przysłowiowo, wiadomo, że tam nie stoją) przed wejściem.
Jeśli takowy by powstał to :
Primo : musieli by być porządni bramkarze, żeby ktoś im nie wpieprzył, a oni
nim,jak już wiadomo od dawna poziom agresjii rośnie)
Duo(?) : No dress no stress.
Po ostatnie , gdzie to by stało?
Co Wy o tym myślicie.
Ja szczerze bym się bał iść do klona "Groty"

------------------------------------------------------------------------------

P.S. " -Dlaczego palisz? ; - Będę chociaż wiedział na co umarłem"
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Zastanawialiście się nad...? 12.06.04, 18:58
      Hmm...ale kto by do niego przychodził?Bo Grota jest chyba z założenia
      nastawiona na gości z okolicznych wsi jako "miastowy lokal" i stąd ma pewnie
      taka opinię.Ludzie z Pruszkowa wolą chyba pojechać do Warszawy, więc
      podejrzewam że jego żywot byłby niestety krótki. Chociaż, kto wie...:)Fajnie
      gdbyby coś takiego w Pruszkowie powstało i są powody do optymizmu bo jeszcze
      niedawno narzekaliśmy na brak "normalnych" lokali a dzisiaj jest już ich trochę.
    • mr.jedi hmmm... 13.06.04, 10:35
      zeby cos takiego postawic, to trzeba by bylo znalezc lokalizacje z dobrym
      dojazdem samochodowym, i w miare blisko pkp, zeby Ci niezmotoryzowani tez mieli
      mozliwosc dojechania skądś_tam..
      Dobrym miejscem, bo duzym, byłby stary budynek szkoły mechanicznej, przy ul
      Sienkiewicza, zaraz przy stacji, idąc w strone gomulaków co tam potem liceum
      niepubliczne "Gerlach" bylo, ale to góra kasy na remont by byla potrzebna, i
      przebudowe od wewnątrz.. i mała troche
      jeszcze lepszym ta stara fabryka ołówków (to jeszcze działa wogole?), bo tam
      miejsca jest duuuzo wiecej niz na Sienkiewicza, ale remontu jeszcze wiecej, bo
      i teren naokolo trza by do ładu doprowadzic..
      jesli ktos by chcial, to moze porwac sie na postawienie nowego budynku, ale to
      znowu nie ma gdzie za bardzo..bo stawiania tego na Zbikowie i tamtych
      okolicach, to bym niestety nie ryzykował..:) bo to by bylo wiecej szkody niz
      pozytku, biorąc pod uwage frekwencję "sportowców" ;)
      bo koło basenu, to daleko troche, na ten wrzesinek w centrum. To jest moze i 15
      minut dobrym krokiem, ale iść tak o 4 rano, w obcasach, po przetancowanej nocy
      np. na pkp, to juz nie jest 15, a ze 40 minut ;))
      to tyle na razie, ide cos zjesc ;-)
      Michał
      P.S. misiekf: nie "Duo" a 'Secundo' :P
      • stary.prochazka Re: hmmm... 13.06.04, 14:52
        ...a czasem to wystarcza i garaż albo były warsztat samochodowy czego
        przykładem jest Aurora, Jadłodajnia Filozoficzna i Czarny Lew na Dobrej:)
        • mr.jedi yyy? 13.06.04, 16:09
          a Jadłodajnia Filozoficzna to jest gdzie i co to jest..? bo przyznam, pierwszy
          raz o takim lokalu słysze...??
          • stary.prochazka już wyjaśniam 13.06.04, 22:05
            Jadłodajnia jest to bardzo popularny "spot" wśród kierunków humanistycznych UW;
            jest częścią kompleksu garażowego, w którego skład wchodzą dwa pozostałe kluby,
            naprzeciwko Czułego na ulicy Dobrej, niedaleko Tamki i Zajęczej(zjazd z mostu
            Świętokrzyskiego). Przyznam że nigdy tam nie byłem, ale kilkakrotnie pokazywano
            mi gdzie to jest.Dojazd autobusami 128, 150 i 118, ew. od strony Pragi 162 i
            178:)
    • sqh Re: Zastanawialiście się nad...? 14.06.04, 08:39
      Ja mieszkam na Ceglanej i dane mi jest obserwować kolejne wcielenia baru
      piwnego na rogu Komorowskiej i Armii Krajowej - teraz działa chyba już pod
      trzecią z kolei nazwą. Przyznam, że jeszcze nigdy tam nie byłem, ale z zewnątrz
      przynajmniej wygląda kulturalnie.

Misiek: po pierwsze primo, po drugie primo itd. ;-)
      • stary.prochazka Kufelek? 14.06.04, 08:52
        a czy ten bar dalej nazywa się Kufelek? Rzeczywiście na mordownię nie wygląda
        ale według moich obserwacji, nie plasuję się w grupie docelowej klientów tego
        baru, glównie ze względu wiek i na inne gusta konsumpcyjne, głównie niechęć do
        piwa Królewskie;)
        • sqh Re: Kufelek? 14.06.04, 09:55
          E, chyba kiedyś nazywał się inaczej... Choć może zmieniali tylko grafikę szyldu
          i stąd moje skojarzenie. Wiek wiekiem, zawsze można usiąść z boku, albo w
          plenerze pod parasolem :-) I dopóki się nie zajrzy, to nie dowiemy się, czy
          oprócz Królewskiego leją tam jakies inne piwa.
          • mr.jedi Hehe 14.06.04, 20:37
            leją.. ale mordownia jest :P i nawet mandat z kumplem dostaliśmy, za próbe
            ewakuacji sie przed dresami, bo na ulice wybieglismy prosto pod radiowóz.. ;/
            ale w środku tez wygląda całkiem przyzwoicie, chociaz barman to kawał gbura i
            mruka..
            Byłem, widziałem, piwo wypiłem, mandat dostałem, lokal oceniłem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka