Dodaj do ulubionych

Kaufland w Ząbkach ???

05.01.09, 14:07
Witam,

W poniższym wątku został poruszony temat budowy Sklepu Kaufland. Czy ktoś zna
dokładniejsze szczegóły tej inwestycji?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=89036536&a=89133647
Obserwuj wątek
    • wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 09.01.09, 21:02
      Witam,

Zauważyłem pracujące koparki na placu za Septomą w kierunku Piłsudskiego. Czy to
      może w tym miejscu powstanie sklep? Jeśli ktoś coś wie niech napiszę.
      • jarek982 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.01.09, 13:25
        Odświeżam
        Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat niech napisze.
        • wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 28.01.09, 09:06
          Widać, że zapanowała zmowa milczenia. Pan Robert Świątkiewicz wygadał się i
          teraz strach padł coby nie było protestów tak jak przy budowie Lidla. Jedno jest
          pewne. Prace rozbiórkowe na terenie Septomy idą pełną parą.Zostały tylko budynki
          tylko od ulicy Reymonta.
          • tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 02.02.09, 10:46
            Market miałby powstać na terenie Septomy przy ulicy Miłej??
            • wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 02.02.09, 11:32
              Z postu Pana Roberta wynika,że Kaufland miałby powstać rejonie ulic Miła,
              Piłsudskiego, Powstańców. Obecnie jest to teren należący do Septomy. Po drugie
              widać mocno posunięte prace rozbiórkowe na tym terenie. Jak na razie to tylko
              przypuszczenia ale chyba coś jest na rzeczy.
              • owner11 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.02.09, 18:55
                Ten teren NALEZAL do Septomy... Kaufland moze bedzie ale blizej Powstancow i
                Reymonta.
          • robert_swiatkiewicz Re: Kaufland w Ząbkach ??? 08.02.09, 23:18
            wierny_1 napisał:

> Widać, że zapanowała zmowa milczenia. Pan Robert
            > Świątkiewicz wygadał się i teraz strach padł coby
            > nie było protestów tak jak przy budowie Lidla.
            > Jedno jest pewne. Prace rozbiórkowe na terenie
            > Septomy idą pełną parą.Zostały tylko budynki tylko od
            > ulicy Reymonta.

NA dzień dzisiejszy inwestor jest dopiero na etapie projektowania inwestycji. Po pracach rozbiórkowych na terenie Septomy dosyć łatwo się zorientować w którym będzie miejscu.
            Myślę że czasy protestów bezpowrotnie minęły. Ząbki pomału tracą swój lokalny, małomiasteczkowy koloryt i stają się coraz bardziej podobne do mieszkaniowych dzielnic Warszawy.
            Na przestrzeni najbliższych lat na ul. Powstańców powstanie mega osiedle, które jeszcze bardziej przyczyni się urbanizacji południa miasta.
            Biorąc pod uwagę nowe Osiedla Gazomontażu, Mac-Plastu, WAMu, Dozbudu, Engela czy właśnie Kronosa i związane z tych tysiące nowych mieszkańców, o wiele więcej będzie zwolenników Kauflanda niż przeciwników tego marketu.

www.kronoskapital.pl/polski/investments/04_Zabki/main.html

• wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 09.02.09, 08:54
              Witam,

Panie Robercie, dziękuję za informację. Ja jestem jak najbardziej za i należy
              trzymać kciuki, że Sklep taki powstanie.

Pozdrawiam,
              • tesia44 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 23.03.09, 15:09
                jak jest Pan taki wyrywny do powstawania kolejnego molocha, to moze sie pan
                przeprowadzi w bezposrednie sasiedztwo tej inwestycji?? smrod, halas 24/24 7 dni
                w tygodniu, tiry rozjezdzajace okoliczne drogi, iluminacja gorsza niz przy
                reklamach zaslaniajacych okna - i podobna uciazliwosc.
                Jak na moj gust, to w tej czesci Zabek jest juz wystarczajaco duzo rozmaitych
                marketow [lidl, livio, biedronka], ze o pobliskiej gieldzie spozywczej nie wspomne.
                troche szacunku dla tych, ktorzy juz tu mieszkaja by sie przydalo, a nie tylko
                pogon za iluzorycznymi zyskami z podatkow [jak znam zycie, to firma ma siedzibe
                zupelnie gdzie indziej i tam trafiaja pieniadze zarobione tu]

ja w kazdym razie jestem przeciw
                • jolanta_robert Re: Kaufland w Ząbkach ??? 23.03.09, 15:13
                  tesia44 napisała:
                  to w tej czesci Zabek jest juz wystarczajaco duzo rozmaitych
                  marketow [lidl, livio, biedronka],

A gdzie znajduje się biedronka, bo jakoś nie kojarzę.
                  • jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 03:05
                    no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne???
                    • piotrsson Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 10:39
                      jolik_3 napisała:

> no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne???

Hmmm..bardzo dziwne już wiosnę mamy a Wy biedronki nie kojarzycie?
                      (patrząc za okienko to może nie wiosna)..))))
                      • jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 19:46
                        piotrsson napisał:

> jolik_3 napisała:
                        >
                        > > no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne???
                        >
                        > Hmmm..bardzo dziwne już wiosnę mamy a Wy biedronki nie kojarzycie?
                        > (patrząc za okienko to może nie wiosna)..))))

hahaha ale śmieszne to było
            • bakino Re: Kaufland w Ząbkach ??? 25.03.09, 12:53
              Czy ktoś wie może kto będzie budował te bloki przy ul. Miłej?
              • tesia44 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 25.03.09, 13:21
                ul. Miła jest krótka i właściwie ślepa [kończy się na Reymonta] wiec w zasadzie
                nie ma tam gdzie zbudowac blokow; ale jakby co, to ja się chętnie podpiszę ZA
                budową czegoś mieszkalnego ZAMIAST tego kauflandzkiego molocha; przynajmniej w
                godzinach ciszy nocnej bedzie spokojnie;
                jesli cos wiesz o blokach [powiedzialabym raczej "bloczkach". bo podobno
                obowiazuje ograniczenie zabudowy w gore do 12 m] - daj znac :)
                • monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 26.03.09, 16:38
                  Kaufland to nie Tesko, Carrefour czy Real, będzie znacznie mniejszy. Raczej taka
                  dwa, trzy razy większa biedronka. W tym rejonie przyda się taka inwestycja.
                  Bloki mino kryzysu wciąż powstają, a sam widok terenu Septomy wskazuje że
                  spółdzielnia nie ma kasy i się wyprzedaje.
                • bakino Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.03.09, 14:26
                  Na części tego placu Septomy ma być Kaufland a od strony ul. Miłej jakieś
                  niewielkie bloki mieszkalne. Tyle słyszałam.
                  • alexabexa Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.04.09, 20:57
                    Czy znany jest już termin rozpoczęcia budowy?
                    • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 14.04.09, 08:59
                      w ostatniej gazecie 'co słychać' jest napisane, że kaufland będzie na placu przy
                      septomie od ulicy Powstańców...i podobno nawet kaufland ma się dołożyć do
                      remontu naszej ulicy ale niestety już nie doczytałam, czy tylko na odcinku
                      rondo-kaufland czy na całym...:(
                      • rifley Re: Kaufland w Ząbkach ??? 14.04.09, 10:54
                        Kauflan dołoży się do odcinka rondo-Reymonta.

robertperkowski.pl/?co=show&nom=554
                    • monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.09.09, 13:21
                      alexabexa napisała:

> Czy znany jest już termin rozpoczęcia budowy?

Chyba już zaczęli budować, bo przez bramę na plac budowy widziałam jak kopią. Bo
                      błocie na Powstańców można wnioskować że też wywożą ziemię. Pewnie już robione
                      są fundamenty.
                      • agusiadab Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.09.09, 19:56
                        Witam
                        Z tego co mi wiadomo ogrodzenie budowy jest na ul. Powstańców zaraz
                        za warsztatem samochodowym, a co do remontu drogi tak zrobią
                        odcinek ulicy Powstańców od ronda do ul. Reymonta.
    • endrium Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.01.10, 21:10
      Czy ktoś wie kiedy będzie otwarty Kaufland ?
      • hugo43 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 08:27
        tez jestem ciekawa,u mnie na klatce 3 tony gazetek reklamowych,wiec
        pewnie wkrotce
        • madameblanka Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 09:58
          hehe, no to macie dużą klatke schodową;)
          a na tychże ulotkach nie ma daty otwarcia lub od kiedy obowiązuje gazetka??
        • przygoda-3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 12:10
          Sklep ma być otwarty w połowie lutego. Obecnie szkoli się kadra:)
          • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 09:34
            Wczoraj przejeżdżając koło sklepu zauważyłam, że w środku chyba jest już
            wystawiony towar na półkach :) także wydaje mi się, że jest szansa na to
            otwarcie w połowie lutego... tylko co z tą drogą?:( panowie niby pracują nawet
            jak śnieg sypie i jak jest zimno...ale ta strona drogi im idzie chyba ciut wolniej:(
            • corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 09:49
              W sobotę rozmawiałem z ochroniarzami. Powiedzieli, że otwarcie planowane jest na
              16-17 luty, chyba jakiś wielki banner reklamowy zawiśnie z datą otwarcia.
              • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 15:06
                to pewnie przesuną na 13-14 bo w weekend im przyjdzie więcej ludzi :)dobrze, nie
                mam nic przeciwko :)
                • route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 13:22
                  mogliby juz otworzyć. mam dosc wycieczek do lidla, gdzie ani towaru ani nawet
                  koszykow na male zakupy. a kauflanda raczej dobrze wspominam z czasow
                  studenckich. tanio ale i bylo zawsze w czym wybierać.
                  • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 18:27
                    no tych koszyczków bardzo brakuje- to prawda :( nie jest wygodnie iść z wózkiem
                    z dzieckiem przez całą halę i jeszcze na dodatek pchać lidlowski wózek...:(
                    mam nadzieję, że w kauflandzie o tym pomyślą, ale wydaje mi się, że są w
                    kauflandzie takie małe koszyki...a przynajmniej w Piasecznie w kauflandzie są :)
                    żeby jeszcze tylko tę drogę zrobili to byłoby rewelacyjnie:) wiem, że zaraz się
                    odezwą zazdrośni mieszkańcy starszych Ząbek, że 'święte krowy' z Powstańców
                    muszą mieć wszystko pod nosem, ale... przydałoby się tam jeszcze jakieś porządne
                    przejście dla pieszych i kawałek chodniczka;)

pozdrowienia dla tych bardziej odległych Ząbkowian ;)
                    • ku-sy Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 02:01
                      Wszystko będzie.
                      Tu masz link do projektu 1 etapu przbudowy Powstańców
                      robertperkowski.pl/img/Powstancow-I_etap.JPG
                      • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 13:59
                        dzięki :) wygląda obiecująco :)
                  • ja-katarzyna Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:29
                    Oficjalne otwarcie dla klientów w markecie Kaufland w Ząbkach
                    odbędzie się w dniu 16 lutego 2010. Wiem to napewno. Wjazd będzie od
                    ul.Powstańców.
                  • mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:34
                    O ile dobrze pamiętam, to w Kauflandach również nie ma koszyków, tylko wózki.

route67 napisał:

> mogliby juz otworzyć. mam dosc wycieczek do lidla, gdzie ani towaru ani nawet
                    > koszykow na male zakupy. a kauflanda raczej dobrze wspominam z czasow
                    > studenckich. tanio ale i bylo zawsze w czym wybierać.
                    • bety111 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:39
                      Jasne, że dobrze, niech otwierają, wreszcie będzie wszystko w jednym miejscu,
                      tylko trochę mi szkoda tych małych prywatnych sklepików, ale cóż prawa rynku :-/
                      • mbwa-mwitu Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:55
                        Drobni kupcy czy sklepikarze nie sa skazani na porazkę. Zalezy jak zareaguja na
                        konkurencję, świezością towaru, cenami podejsciem do klienta. Wszyscy mogą sie
                        zmieścic na rynku ale trzeba reagowac na zmiany.
                        Ja ciesze sie z powstajacego kauflandu ale jak naraza mi sie z jakims t6owarem
                        to bede po niego chodzic do malych sklepikow . Prawo wolnego rynku ;)
                        • corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 08:07
                          nigdy w Kauflandzie zakupów nie robiłem... ciekawe czy będą tam "moje" produkty.
                • mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 11:50
                  ranoma napisał:

> to pewnie przesuną na 13-14 bo w weekend im przyjdzie więcej ludzi :)dobrze, ni
                  > e
                  > mam nic przeciwko :)

Żadna sieć nie otwiera swojego nowego sklepu w weekend.
                  W soboty i niedziele i bez otwarcia mają duży ruch.
                  • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 13:56
                    hmmm ja na wszystkich otwarciach supermarketów byłam właśnie w niedzielę...
                    • mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 17:50
                      Z ciekawości zapytam w jakiej sieci???
                      Chyba że jako VIP występujesz na tzw. próbnym otwarciu.
                      • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 19:37
                        nie, nie jako VIP:) w Auchan...
                        • mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 20:08
                          A to możliwe, w Auchan to ja jeszcze w życiu nie byłam, nie mówiąc o otwarciu.
                          • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 10:38
                            no kochani:) na Powstańców został jeszcze tylko asfalt do wylania i postawienie
                            znaków drogowych i będziemy mieli chociaż kawałek porządnie zrobionej drogi:)

a na poważnie... czy to otwarcie naprawdę będzie we wtorek? jakoś mi tak nie
                            bardzo pasuje w środku tygodnia :( poza tym... nie ma żadnych informacji o tym
                            kiedy oficjalnie to otwarcie ma być :(
                            • p-77 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:01
                              15 maeca
                              • p-77 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:02
                                sorki literówka 15 Marca
                                • aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 19:42
                                  15 marca otwarcie dopiero???

Bezsensu...A ja się nastawiłam,że już za tydzień;-(
                                  • greywolf Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 23:38
                                    Czy aby na pewno 15 marca? Towar leży na półkach... Coś za daleko ten termin.
                                    Drogę też robią mimo zimy? Kampania gazetkowa od miesiąca... Może będzie ciche
                                    otwarcie wcześniej.
                                    • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 09:15
                                      jaka kampania gazetkowa? czemu ja znowu żadnych gazetek nie dostaję:(

mi też się wydaje, że nie robiliby tej drogi w takim tempie gdyby otwarcie miało
                                      być dopiero za miesiąc... też mi się wydaje, że widziałam towar na półkach już:)
                                      ja jednak wolę wersję, że otwarcie będzie 16 lutego :)
                                      • mewels Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 17:29
                                        Dość spekulacji! :) Otwarcie długo wyczekiwanego Kauflanda jest 16 LUTEGO(wtorek).
                            • e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:08
                              ranoma napisał:

> no kochani:) na Powstańców został jeszcze tylko asfalt do wylania > i postawienie
                              > znaków drogowych i będziemy mieli chociaż kawałek porządnie
                              > zrobionej drogi:)

Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka/asfalt
                              plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowanie ul.
                              Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ...

-----------------------------
                              Jak nie dostać kredytu Hipotecznego w DnB NORD BANK
                              • monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:46
                                e_zabki.pl napisał:

>
                                > Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka/asfal
                                > t
                                > plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowanie ul.
                                > Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ...

Przecież ten odcinek na być budowany na wiosnę. Tak przynajmniej wynika ze
                                strony burmistrza miasta.
                                robertperkowski.pl/?co=show&nom=805
                                • e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 14:28
                                  monic18 napisała:

> e_zabki.pl napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka
                                  > /asfal
                                  > > t
                                  > > plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowan
                                  > ie ul.
                                  > > Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ...
                                  >
                                  >
                                  > Przecież ten odcinek na być budowany na wiosnę. Tak przynajmniej wynika ze
                                  > strony burmistrza miasta.
                                  > robertperkowski.pl/?co=show&nom=805

Nie chce się czepiać słów ... ;-)
                                  i w chwili obecnej ubiegamy się o uzyskanie pozwolenia na budowę właśnie na ten II etap. Budowa dalszego fragmentu rozpocznie się prawdopodobnie w drugiej połowie przyszłego roku

bo sam napisałem Jeszcze ... żeby ... w formie spełniania życzeń ;-)
                                  • tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 17:01
                                    e_zabki.pl napisał:

> Nie chce się czepiać słów ... ;-)
                                    > i w chwili obecnej ubiegamy się o uzyskanie pozwolenia na
                                    budowę właśnie na
                                    > ten II etap. Budowa dalszego fragmentu rozpocznie się
                                    prawdopodobnie
                                    w d
                                    > rugiej połowie przyszłego roku

Oby tylko nie w zimie.

Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam
                                    jedno: podoba mi się :)
                                    • e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 08:54
                                      tedglen napisał:

>
                                      > Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam
                                      > jedno: podoba mi się :)

Czekaj czekaj ... zaraz zleca się malkontenci i zazdrośnicy ;-) ;-P
                                      i powiedzą że krzywo a drudzy że teraz to już tym z Powstańców nic się nie
                                      należy :-P
                                    • pi0trw Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 12:38

> Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam
                                      > jedno: podoba mi się :)

A wiadomo czy - i kiedy - ta nowa, śliczna, szeroka ulica dojdzie chociaż do
                                      Kopernika?
                                      • monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 15:40
                                        pi0trw napisał:

>
                                        > > Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam
                                        > > jedno: podoba mi się :)
                                        >
                                        > A wiadomo czy - i kiedy - ta nowa, śliczna, szeroka ulica
                                        > dojdzie chociaż do Kopernika?

Nie wiadomo. W tym roku ma dojść do Kopernika.

www.robertperkowski.pl/?co=show&nom=805
                                        • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 19:30
                                          dzisiaj widziałam już reklamę...otwarcie będzie 16 lutego o 6:30 :)
                                        • mbwa-mwitu Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 20:00
                                          I cieszcie się, że później niż wcześniej. Aktualnie robiony odcinek Powstańców
                                          długo fajny nie będzie. Pogoda jaka jest-każdy widzi a robotnicy dzielnie
                                          ubijali piach ze śniegiem. Jak śnieg stopnieje będzie się zapadało :( A to
                                          oznacza wieeelkie kałuże i błotnisty prysznic dla pieszych...
                                          • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 21:53
                                            no...z pewnością będzie lepiej zrobiona niż to co jest w dalszej części
                                            Powstańców- tam przecież asfalt kładli na te płyty, które kiedyś tam były- teraz
                                            ci panowie przynajmniej zrobili to jak trzeba;
                                            a co do pogody- teraz są takie technologie, że drogę można budować do chyba -10
                                            stopni...ci faceci przynajmniej coś robili a nie popijali piwko na poboczu- i
                                            śnieg odgarniali bardzo sumiennie z drogi- tu się z Tobą nie zgadzam...
                                            ta droga, którą zrobili przed ostatnimi wyborami na powstańców już po 2
                                            tygodniach była w dziurach:(
                                            • route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 09:46
                                              dzisiaj rano wygladalo ze juz można swobodnie przejechac "prawym pasem", ale
                                              czy Powstańców na tym odcinku już na dobre pozostanie jednokierunkowa? Tak
                                              troche to wygląda..
                                              • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:01
                                                nie :) już jest dwukierunkowa tylko chyba czekają z wylaniem trzeciej warstwy
                                                asfaltu jak będzie trochę mniej śniegu- a przynajmniej tak to wygląda:) i są już
                                                wysepki porobione :) jeszcze tylko kawałka chodnika brakuje ale wierzę, że też
                                                się pojawi biorąc pod uwagę to, że paczki z kostkami już leżą obok ulicy i chyba
                                                czekają na ułożenie :)
                                                • aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:17
                                                  A czy coś będą dawać w Kauflandzie dla Pierwszych Klientów;-)?
                                                  • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:35
                                                    a masz zamiar wybrać się na 6:30 do kauflanda?:)
                                                  • sup13 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:36
                                                    Tak po kilogramie kiszki
                                                  • madameblanka Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 12:36
                                                    taaaaa, upominki istny szał....a może przyjedzie Ani Mru Mru i zrelacjonują
                                                    otwarcie hipermarketu:D
                                                  • kokon_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 15:05
                                                    A czy Kaufland jest już czynny????
                                                  • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 15:20
                                                    nie- otwarcie będzie jutro o 6:30 :)
                                                  • mewels Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 19:07
                                                    Na powitanie - "lampka" szampana i róża.
                                                  • ewpad Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 20:51
                                                    mewels napisała:

> Na powitanie - "lampka" szampana i róża.
                                                    O ta lampka szampana o 6,30 to niezły pomysł...dla pijaczków;)
                                                  • jaktak-mozna Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 22:22
                                                    otwaecie o godz 7.00
                                                    widzę ze ktoś tu chce ludzi w błąd wprowadzic
                                                  • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 23:52
                                                    na Łodygowej wisi reklama Kauflandu z naklejoną żółtą karteczką "otwarcie
                                                    16.02.2010 godz. 6:30"
                                                    a już czy będzie faktycznie o 6:30 czy o 7 to mi wszystko jedno bo tak rano to
                                                    ja na pewno tam nie pójdę:)
                                                  • route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 10:56
                                                    Ja odwiedziłem naszego Kauflanda rano. Tłumów nie było. W końcu to tylko market.

Wrażenia:
                                                    + zatowarowanie. miejmy nadzieję, ze dostepnośc asortymentu pozostanie taka na
                                                    dłuższą metę, a nie tylko z okazji otwarcia.
                                                    + miła obsługa. oby tak pozostało
                                                    + klimat/oświetlenie/muzyka - tak, zwracam na to uwagę ;p
                                                    + dość oryginalne rozplanowanie sklepu jak na "duzy" market. sam sklep duży nie
                                                    jest, ale regały dość gęsto upchnięte, co nie znaczy że chaotycznie. kwestia
                                                    przyzwyczajenia.
                                                    Dwa bardzo poważne minusy:
                                                    - brak małych koszyków, tylko wózki
                                                    - mało kas, zdecydowanie za mało! kolejki = irytacja = jade do M1 albo Lidla.

Tak czy inaczej - pierwsze wrażenia pozytywne, a czy takie pozostaną to już
                                                    kwestia managementu.

• tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:26
                                                    Wrażenia super pozytywne, wszystko wygląda super.

1. Bardzo duży asortyment towarów.
                                                    2. Ceny chyba normalne (obserwacja na podstawie 2 losowo wybranych
                                                    artykułów).
                                                    3. Obsługa miła.
                                                    4. Brak kolejek do kasy. Spodobało mi się postanowienie Kauflanda,
                                                    że oczekiwanie w kolejce dłużej niż 5 minut gdy nie wszystkie kasy
                                                    są otwarte skutkuje otrzymaniem bonu o wartości chyba 5zł.
                                                    5. Wygodny parking.
                                                    6. Wszystko perfekcyjnie dograne, zapięte na ostatni guzik.

Minusów na razie nie dostrzegłem :)
                                                  • corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:33
                                                    są może jakieś promocja na rzeczy dla niemowlaków (pieluchy, jedzonko)
                                                  • kolo3210 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:34
                                                    a co jest w promocji , sa parowki po cztery zlote ?
                                                    a alkohole ?
                                                  • pierwiast Re: Kaufland w Ząbkach ??? 17.02.10, 20:10
                                                    Siemka. Mnie też te rzeczy głównie interesują.:)
                                                    Berlinki są po około 3,35 a np. TATRA 1,99. Miłej konsumpcji.
    • waha31 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 16:34
      Co mają ciekawego w gazetce??
      --
      • aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 17:19
        Dziś również odwiedziłam sklep.Plusem jest duży asortyment
        towarów,czysto,miło i przyjemnie i nie było kolejki przy kasach.
        Minusem jest brak małego koszyka,ale da się to znieść.
        • jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 18:51
          dla mnie super.
          miło,czysto i przyjemnie.
          rzeczywiście szkoda że nie ma małych koszyków,ale napewno w
          przyszłości coś o tym pomyślą.
          asortyment dość ciekawy i obszerny.
          napewno często tam będę zaglądać.
          • pablo120375 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 20.02.10, 00:05
            witam
            wydaje się patrząc z zewnątrz że jest większy cale szczęście że ceny są ok

pozdrawiam
    • madameblanka Kaufland... 16.02.10, 19:23
      hmmmm, troche się zawiodłam. Zawsze jeździłam do kauflandu w Wołominie. Tam jest
      większy asortyment, większa powierzchnia. Myślałam że tu też tak będzie.
      Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut.
      Ogólnie jest różnorodność towaru no co ta za tym idzie cenowa. Każdy dział
      oferuje produkty znanych nam marek ale także innych, tańszych. To dobrze że jest
      taki wybór. Klient nie jest postawiony pod ścianą "albo Knorr albo nic".
      • orbit12 Re: Kaufland... 17.02.10, 09:57
        madameblanka napisała:
        > Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut.

Ja uważam, że jest wporządku, a sklep to ja bym chciała przejść
        nawet w 3min, aby tylko wsztstko kupić i byc zadowolona. Na spacer
        propunję las
        • madameblanka Re: Kaufland... 17.02.10, 10:08
          wczoraj był dzień obserwacji nowo otwartego sklepu, toteż spacer był poniekąd
          wymuszony.
          Druga sprawa, jeden lubi w 3 minuty inny w 15, jaki problem?
        • jaktak-mozna Re: Kaufland... 17.02.10, 12:20
          orbit12 napisała:

> madameblanka napisała:
          > > Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut.
          >
          > Ja uważam, że jest wporządku, a sklep to ja bym chciała przejść
          > nawet w 3min, aby tylko wsztstko kupić i byc zadowolona. Na spacer
          > propunję las

zgadzam się z tobą
          każdy tylko lubi marudzić,a prawda jest taka ze mamy teraz wygodniej
          juz nie trzeba jezdzic do reali gdzie ceny są wyzsze
          ja tam jestem zadowolona
          i wczoraj było duzo osób bo nawet nie miałam gdzie zaparkowac wiec
          wniosek z tego ze nie tylko mi przypadł do gustu
          są i tańsze i droższe rzeczy
          wiec kazdy tu moze byc zadowolony
    • motyl69 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 22.02.10, 07:53
      Czy aby dźwięki z głośników nie za mocne?Wczoraj wieczorem nie
      mogłem pozbierać myśli.Ciekaw jestem jak to wytrzymują panie na
      stoiskach w głębi sklepu.Natężenie dźwięku oscylowało w okolicach
      85-90 dB.Odpowiada to poziomowi "energicznej"rozmowy.Wyobraźmy sobie
      jakąś bez przerwy gderającą za plecami osobę.To właśnie takie
      wyniosłem wrażenie "delektując się" przypadkowym,natrętnym
      repertuarem.
      • corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 22.02.10, 08:22
        Niestety nie ma wszystkich produktów które mnie interesują :(... może się
        jeszcze wyrobią? :D

Nie podoba mi się, że przy kasie jest mało miejsca na policzone, ale nie
        zapakowane zakupy, z jednej strony się wykłada a z drugiej strony kupka rośnie -
        nie ma kto wkładać do wózka/toreb, nie rozdwoję się :D
        • zabkowianin12 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 11:10
          witam

odradzam spryskiwacz do szyb straszny ma zapach "odór"
        • olivka-1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 21:08
          no i czar niskich cen juz prysnął
          sałata 5zł,to już lekka przesada
          pieczywo podskoczyło o drugie tyle
          kajzerki o 100%
          ser żółty to samo
          a miało być tak pięknie.................
          zpowrotem wróciłam do realu
          tam o wiele lepszy wybór a i ceny okazały się jednak niższe niz ten
          kafland
          jednak większość miała rację ze to tylko podpucha na początek
          • ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 22:33
            no to niestety zawsze tak jest :( na początek ceny niziutkie a potem podskakują...:(
            • gusiaa00 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 22:42
              Byłam ostatnio w tym sklepie..bardzo miłe wrażenie..ale niektórych
              asortymentów ceny faktycznie spore... za głupi szczypiorek 3,90
              załamka:)) Ale ogólnie spoko:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka