wierny_1 05.01.09, 14:07 Witam, W poniższym wątku został poruszony temat budowy Sklepu Kaufland. Czy ktoś zna dokładniejsze szczegóły tej inwestycji? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=89036536&a=89133647 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 09.01.09, 21:02 Witam, Zauważyłem pracujące koparki na placu za Septomą w kierunku Piłsudskiego. Czy to może w tym miejscu powstanie sklep? Jeśli ktoś coś wie niech napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek982 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.01.09, 13:25 Odświeżam Jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat niech napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 28.01.09, 09:06 Widać, że zapanowała zmowa milczenia. Pan Robert Świątkiewicz wygadał się i teraz strach padł coby nie było protestów tak jak przy budowie Lidla. Jedno jest pewne. Prace rozbiórkowe na terenie Septomy idą pełną parą.Zostały tylko budynki tylko od ulicy Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 02.02.09, 10:46 Market miałby powstać na terenie Septomy przy ulicy Miłej?? Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 02.02.09, 11:32 Z postu Pana Roberta wynika,że Kaufland miałby powstać rejonie ulic Miła, Piłsudskiego, Powstańców. Obecnie jest to teren należący do Septomy. Po drugie widać mocno posunięte prace rozbiórkowe na tym terenie. Jak na razie to tylko przypuszczenia ale chyba coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
owner11 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.02.09, 18:55 Ten teren NALEZAL do Septomy... Kaufland moze bedzie ale blizej Powstancow i Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_swiatkiewicz Re: Kaufland w Ząbkach ??? 08.02.09, 23:18 wierny_1 napisał: > Widać, że zapanowała zmowa milczenia. Pan Robert > Świątkiewicz wygadał się i teraz strach padł coby > nie było protestów tak jak przy budowie Lidla. > Jedno jest pewne. Prace rozbiórkowe na terenie > Septomy idą pełną parą.Zostały tylko budynki tylko od > ulicy Reymonta. NA dzień dzisiejszy inwestor jest dopiero na etapie projektowania inwestycji. Po pracach rozbiórkowych na terenie Septomy dosyć łatwo się zorientować w którym będzie miejscu. Myślę że czasy protestów bezpowrotnie minęły. Ząbki pomału tracą swój lokalny, małomiasteczkowy koloryt i stają się coraz bardziej podobne do mieszkaniowych dzielnic Warszawy. Na przestrzeni najbliższych lat na ul. Powstańców powstanie mega osiedle, które jeszcze bardziej przyczyni się urbanizacji południa miasta. Biorąc pod uwagę nowe Osiedla Gazomontażu, Mac-Plastu, WAMu, Dozbudu, Engela czy właśnie Kronosa i związane z tych tysiące nowych mieszkańców, o wiele więcej będzie zwolenników Kauflanda niż przeciwników tego marketu. www.kronoskapital.pl/polski/investments/04_Zabki/main.html Odpowiedz Link Zgłoś
wierny_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 09.02.09, 08:54 Witam, Panie Robercie, dziękuję za informację. Ja jestem jak najbardziej za i należy trzymać kciuki, że Sklep taki powstanie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tesia44 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 23.03.09, 15:09 jak jest Pan taki wyrywny do powstawania kolejnego molocha, to moze sie pan przeprowadzi w bezposrednie sasiedztwo tej inwestycji?? smrod, halas 24/24 7 dni w tygodniu, tiry rozjezdzajace okoliczne drogi, iluminacja gorsza niz przy reklamach zaslaniajacych okna - i podobna uciazliwosc. Jak na moj gust, to w tej czesci Zabek jest juz wystarczajaco duzo rozmaitych marketow [lidl, livio, biedronka], ze o pobliskiej gieldzie spozywczej nie wspomne. troche szacunku dla tych, ktorzy juz tu mieszkaja by sie przydalo, a nie tylko pogon za iluzorycznymi zyskami z podatkow [jak znam zycie, to firma ma siedzibe zupelnie gdzie indziej i tam trafiaja pieniadze zarobione tu] ja w kazdym razie jestem przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta_robert Re: Kaufland w Ząbkach ??? 23.03.09, 15:13 tesia44 napisała: to w tej czesci Zabek jest juz wystarczajaco duzo rozmaitych marketow [lidl, livio, biedronka], A gdzie znajduje się biedronka, bo jakoś nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 03:05 no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne??? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 10:39 jolik_3 napisała: > no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne??? Hmmm..bardzo dziwne już wiosnę mamy a Wy biedronki nie kojarzycie? (patrząc za okienko to może nie wiosna)..)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 24.03.09, 19:46 piotrsson napisał: > jolik_3 napisała: > > > no właśnie ja też nie kojarzę biedronki???dziwne??? > > Hmmm..bardzo dziwne już wiosnę mamy a Wy biedronki nie kojarzycie? > (patrząc za okienko to może nie wiosna)..)))) hahaha ale śmieszne to było Odpowiedz Link Zgłoś
bakino Re: Kaufland w Ząbkach ??? 25.03.09, 12:53 Czy ktoś wie może kto będzie budował te bloki przy ul. Miłej? Odpowiedz Link Zgłoś
tesia44 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 25.03.09, 13:21 ul. Miła jest krótka i właściwie ślepa [kończy się na Reymonta] wiec w zasadzie nie ma tam gdzie zbudowac blokow; ale jakby co, to ja się chętnie podpiszę ZA budową czegoś mieszkalnego ZAMIAST tego kauflandzkiego molocha; przynajmniej w godzinach ciszy nocnej bedzie spokojnie; jesli cos wiesz o blokach [powiedzialabym raczej "bloczkach". bo podobno obowiazuje ograniczenie zabudowy w gore do 12 m] - daj znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 26.03.09, 16:38 Kaufland to nie Tesko, Carrefour czy Real, będzie znacznie mniejszy. Raczej taka dwa, trzy razy większa biedronka. W tym rejonie przyda się taka inwestycja. Bloki mino kryzysu wciąż powstają, a sam widok terenu Septomy wskazuje że spółdzielnia nie ma kasy i się wyprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bakino Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.03.09, 14:26 Na części tego placu Septomy ma być Kaufland a od strony ul. Miłej jakieś niewielkie bloki mieszkalne. Tyle słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alexabexa Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.04.09, 20:57 Czy znany jest już termin rozpoczęcia budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 14.04.09, 08:59 w ostatniej gazecie 'co słychać' jest napisane, że kaufland będzie na placu przy septomie od ulicy Powstańców...i podobno nawet kaufland ma się dołożyć do remontu naszej ulicy ale niestety już nie doczytałam, czy tylko na odcinku rondo-kaufland czy na całym...:( Odpowiedz Link Zgłoś
rifley Re: Kaufland w Ząbkach ??? 14.04.09, 10:54 Kauflan dołoży się do odcinka rondo-Reymonta. robertperkowski.pl/?co=show&nom=554 Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.09.09, 13:21 alexabexa napisała: > Czy znany jest już termin rozpoczęcia budowy? Chyba już zaczęli budować, bo przez bramę na plac budowy widziałam jak kopią. Bo błocie na Powstańców można wnioskować że też wywożą ziemię. Pewnie już robione są fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiadab Re: Kaufland w Ząbkach ??? 06.09.09, 19:56 Witam Z tego co mi wiadomo ogrodzenie budowy jest na ul. Powstańców zaraz za warsztatem samochodowym, a co do remontu drogi tak zrobią odcinek ulicy Powstańców od ronda do ul. Reymonta. Odpowiedz Link Zgłoś
endrium Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.01.10, 21:10 Czy ktoś wie kiedy będzie otwarty Kaufland ? Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 08:27 tez jestem ciekawa,u mnie na klatce 3 tony gazetek reklamowych,wiec pewnie wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 09:58 hehe, no to macie dużą klatke schodową;) a na tychże ulotkach nie ma daty otwarcia lub od kiedy obowiązuje gazetka?? Odpowiedz Link Zgłoś
przygoda-3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.01.10, 12:10 Sklep ma być otwarty w połowie lutego. Obecnie szkoli się kadra:) Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 09:34 Wczoraj przejeżdżając koło sklepu zauważyłam, że w środku chyba jest już wystawiony towar na półkach :) także wydaje mi się, że jest szansa na to otwarcie w połowie lutego... tylko co z tą drogą?:( panowie niby pracują nawet jak śnieg sypie i jak jest zimno...ale ta strona drogi im idzie chyba ciut wolniej:( Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 09:49 W sobotę rozmawiałem z ochroniarzami. Powiedzieli, że otwarcie planowane jest na 16-17 luty, chyba jakiś wielki banner reklamowy zawiśnie z datą otwarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 01.02.10, 15:06 to pewnie przesuną na 13-14 bo w weekend im przyjdzie więcej ludzi :)dobrze, nie mam nic przeciwko :) Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 13:22 mogliby juz otworzyć. mam dosc wycieczek do lidla, gdzie ani towaru ani nawet koszykow na male zakupy. a kauflanda raczej dobrze wspominam z czasow studenckich. tanio ale i bylo zawsze w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 18:27 no tych koszyczków bardzo brakuje- to prawda :( nie jest wygodnie iść z wózkiem z dzieckiem przez całą halę i jeszcze na dodatek pchać lidlowski wózek...:( mam nadzieję, że w kauflandzie o tym pomyślą, ale wydaje mi się, że są w kauflandzie takie małe koszyki...a przynajmniej w Piasecznie w kauflandzie są :) żeby jeszcze tylko tę drogę zrobili to byłoby rewelacyjnie:) wiem, że zaraz się odezwą zazdrośni mieszkańcy starszych Ząbek, że 'święte krowy' z Powstańców muszą mieć wszystko pod nosem, ale... przydałoby się tam jeszcze jakieś porządne przejście dla pieszych i kawałek chodniczka;) pozdrowienia dla tych bardziej odległych Ząbkowian ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ku-sy Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 02:01 Wszystko będzie. Tu masz link do projektu 1 etapu przbudowy Powstańców robertperkowski.pl/img/Powstancow-I_etap.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 13:59 dzięki :) wygląda obiecująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-katarzyna Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:29 Oficjalne otwarcie dla klientów w markecie Kaufland w Ząbkach odbędzie się w dniu 16 lutego 2010. Wiem to napewno. Wjazd będzie od ul.Powstańców. Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:34 O ile dobrze pamiętam, to w Kauflandach również nie ma koszyków, tylko wózki. route67 napisał: > mogliby juz otworzyć. mam dosc wycieczek do lidla, gdzie ani towaru ani nawet > koszykow na male zakupy. a kauflanda raczej dobrze wspominam z czasow > studenckich. tanio ale i bylo zawsze w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
bety111 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:39 Jasne, że dobrze, niech otwierają, wreszcie będzie wszystko w jednym miejscu, tylko trochę mi szkoda tych małych prywatnych sklepików, ale cóż prawa rynku :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Kaufland w Ząbkach ??? 03.02.10, 21:55 Drobni kupcy czy sklepikarze nie sa skazani na porazkę. Zalezy jak zareaguja na konkurencję, świezością towaru, cenami podejsciem do klienta. Wszyscy mogą sie zmieścic na rynku ale trzeba reagowac na zmiany. Ja ciesze sie z powstajacego kauflandu ale jak naraza mi sie z jakims t6owarem to bede po niego chodzic do malych sklepikow . Prawo wolnego rynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 08:07 nigdy w Kauflandzie zakupów nie robiłem... ciekawe czy będą tam "moje" produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 11:50 ranoma napisał: > to pewnie przesuną na 13-14 bo w weekend im przyjdzie więcej ludzi :)dobrze, ni > e > mam nic przeciwko :) Żadna sieć nie otwiera swojego nowego sklepu w weekend. W soboty i niedziele i bez otwarcia mają duży ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 13:56 hmmm ja na wszystkich otwarciach supermarketów byłam właśnie w niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 17:50 Z ciekawości zapytam w jakiej sieci??? Chyba że jako VIP występujesz na tzw. próbnym otwarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 19:37 nie, nie jako VIP:) w Auchan... Odpowiedz Link Zgłoś
mefiko Re: Kaufland w Ząbkach ??? 04.02.10, 20:08 A to możliwe, w Auchan to ja jeszcze w życiu nie byłam, nie mówiąc o otwarciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 10:38 no kochani:) na Powstańców został jeszcze tylko asfalt do wylania i postawienie znaków drogowych i będziemy mieli chociaż kawałek porządnie zrobionej drogi:) a na poważnie... czy to otwarcie naprawdę będzie we wtorek? jakoś mi tak nie bardzo pasuje w środku tygodnia :( poza tym... nie ma żadnych informacji o tym kiedy oficjalnie to otwarcie ma być :( Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 19:42 15 marca otwarcie dopiero??? Bezsensu...A ja się nastawiłam,że już za tydzień;-( Odpowiedz Link Zgłoś
greywolf Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 23:38 Czy aby na pewno 15 marca? Towar leży na półkach... Coś za daleko ten termin. Drogę też robią mimo zimy? Kampania gazetkowa od miesiąca... Może będzie ciche otwarcie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 09:15 jaka kampania gazetkowa? czemu ja znowu żadnych gazetek nie dostaję:( mi też się wydaje, że nie robiliby tej drogi w takim tempie gdyby otwarcie miało być dopiero za miesiąc... też mi się wydaje, że widziałam towar na półkach już:) ja jednak wolę wersję, że otwarcie będzie 16 lutego :) Odpowiedz Link Zgłoś
mewels Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 17:29 Dość spekulacji! :) Otwarcie długo wyczekiwanego Kauflanda jest 16 LUTEGO(wtorek). Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:08 ranoma napisał: > no kochani:) na Powstańców został jeszcze tylko asfalt do wylania > i postawienie > znaków drogowych i będziemy mieli chociaż kawałek porządnie > zrobionej drogi:) Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka/asfalt plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowanie ul. Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ... ----------------------------- Jak nie dostać kredytu Hipotecznego w DnB NORD BANK Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 11:46 e_zabki.pl napisał: > > Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka/asfal > t > plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowanie ul. > Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ... Przecież ten odcinek na być budowany na wiosnę. Tak przynajmniej wynika ze strony burmistrza miasta. robertperkowski.pl/?co=show&nom=805 Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 14:28 monic18 napisała: > e_zabki.pl napisał: > > > > > Jeszcze ... żeby tak na wiosnę pociągnęli kawałek ulicy Reymonta - kostka > /asfal > > t > > plus chodniki i ... będzie już jakoś rozsądnie ... bo na razie skrzyżowan > ie ul. > > Powstańców z ul. Reymonta jest tragiczne ... > > > Przecież ten odcinek na być budowany na wiosnę. Tak przynajmniej wynika ze > strony burmistrza miasta. > robertperkowski.pl/?co=show&nom=805 Nie chce się czepiać słów ... ;-) i w chwili obecnej ubiegamy się o uzyskanie pozwolenia na budowę właśnie na ten II etap. Budowa dalszego fragmentu rozpocznie się prawdopodobnie w drugiej połowie przyszłego roku bo sam napisałem Jeszcze ... żeby ... w formie spełniania życzeń ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 10.02.10, 17:01 e_zabki.pl napisał: > Nie chce się czepiać słów ... ;-) > i w chwili obecnej ubiegamy się o uzyskanie pozwolenia na budowę właśnie na > ten II etap. Budowa dalszego fragmentu rozpocznie się prawdopodobnie w d > rugiej połowie przyszłego roku Oby tylko nie w zimie. Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam jedno: podoba mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 08:54 tedglen napisał: > > Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam > jedno: podoba mi się :) Czekaj czekaj ... zaraz zleca się malkontenci i zazdrośnicy ;-) ;-P i powiedzą że krzywo a drudzy że teraz to już tym z Powstańców nic się nie należy :-P Odpowiedz Link Zgłoś
pi0trw Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 12:38 > Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam > jedno: podoba mi się :) A wiadomo czy - i kiedy - ta nowa, śliczna, szeroka ulica dojdzie chociaż do Kopernika? Odpowiedz Link Zgłoś
monic18 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 11.02.10, 15:40 pi0trw napisał: > > > Patrzę sobie na projekt przebudowy ulicy Powstańców i stwierdzam > > jedno: podoba mi się :) > > A wiadomo czy - i kiedy - ta nowa, śliczna, szeroka ulica > dojdzie chociaż do Kopernika? Nie wiadomo. W tym roku ma dojść do Kopernika. www.robertperkowski.pl/?co=show&nom=805 Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 19:30 dzisiaj widziałam już reklamę...otwarcie będzie 16 lutego o 6:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mbwa-mwitu Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 20:00 I cieszcie się, że później niż wcześniej. Aktualnie robiony odcinek Powstańców długo fajny nie będzie. Pogoda jaka jest-każdy widzi a robotnicy dzielnie ubijali piach ze śniegiem. Jak śnieg stopnieje będzie się zapadało :( A to oznacza wieeelkie kałuże i błotnisty prysznic dla pieszych... Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 13.02.10, 21:53 no...z pewnością będzie lepiej zrobiona niż to co jest w dalszej części Powstańców- tam przecież asfalt kładli na te płyty, które kiedyś tam były- teraz ci panowie przynajmniej zrobili to jak trzeba; a co do pogody- teraz są takie technologie, że drogę można budować do chyba -10 stopni...ci faceci przynajmniej coś robili a nie popijali piwko na poboczu- i śnieg odgarniali bardzo sumiennie z drogi- tu się z Tobą nie zgadzam... ta droga, którą zrobili przed ostatnimi wyborami na powstańców już po 2 tygodniach była w dziurach:( Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 09:46 dzisiaj rano wygladalo ze juz można swobodnie przejechac "prawym pasem", ale czy Powstańców na tym odcinku już na dobre pozostanie jednokierunkowa? Tak troche to wygląda.. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:01 nie :) już jest dwukierunkowa tylko chyba czekają z wylaniem trzeciej warstwy asfaltu jak będzie trochę mniej śniegu- a przynajmniej tak to wygląda:) i są już wysepki porobione :) jeszcze tylko kawałka chodnika brakuje ale wierzę, że też się pojawi biorąc pod uwagę to, że paczki z kostkami już leżą obok ulicy i chyba czekają na ułożenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:17 A czy coś będą dawać w Kauflandzie dla Pierwszych Klientów;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 10:35 a masz zamiar wybrać się na 6:30 do kauflanda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 12:36 taaaaa, upominki istny szał....a może przyjedzie Ani Mru Mru i zrelacjonują otwarcie hipermarketu:D Odpowiedz Link Zgłoś
kokon_1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 15:05 A czy Kaufland jest już czynny???? Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 15:20 nie- otwarcie będzie jutro o 6:30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
mewels Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 19:07 Na powitanie - "lampka" szampana i róża. Odpowiedz Link Zgłoś
ewpad Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 20:51 mewels napisała: > Na powitanie - "lampka" szampana i róża. O ta lampka szampana o 6,30 to niezły pomysł...dla pijaczków;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaktak-mozna Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 22:22 otwaecie o godz 7.00 widzę ze ktoś tu chce ludzi w błąd wprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 15.02.10, 23:52 na Łodygowej wisi reklama Kauflandu z naklejoną żółtą karteczką "otwarcie 16.02.2010 godz. 6:30" a już czy będzie faktycznie o 6:30 czy o 7 to mi wszystko jedno bo tak rano to ja na pewno tam nie pójdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
route67 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 10:56 Ja odwiedziłem naszego Kauflanda rano. Tłumów nie było. W końcu to tylko market. Wrażenia: + zatowarowanie. miejmy nadzieję, ze dostepnośc asortymentu pozostanie taka na dłuższą metę, a nie tylko z okazji otwarcia. + miła obsługa. oby tak pozostało + klimat/oświetlenie/muzyka - tak, zwracam na to uwagę ;p + dość oryginalne rozplanowanie sklepu jak na "duzy" market. sam sklep duży nie jest, ale regały dość gęsto upchnięte, co nie znaczy że chaotycznie. kwestia przyzwyczajenia. Dwa bardzo poważne minusy: - brak małych koszyków, tylko wózki - mało kas, zdecydowanie za mało! kolejki = irytacja = jade do M1 albo Lidla. Tak czy inaczej - pierwsze wrażenia pozytywne, a czy takie pozostaną to już kwestia managementu. Odpowiedz Link Zgłoś
tedglen Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:26 Wrażenia super pozytywne, wszystko wygląda super. 1. Bardzo duży asortyment towarów. 2. Ceny chyba normalne (obserwacja na podstawie 2 losowo wybranych artykułów). 3. Obsługa miła. 4. Brak kolejek do kasy. Spodobało mi się postanowienie Kauflanda, że oczekiwanie w kolejce dłużej niż 5 minut gdy nie wszystkie kasy są otwarte skutkuje otrzymaniem bonu o wartości chyba 5zł. 5. Wygodny parking. 6. Wszystko perfekcyjnie dograne, zapięte na ostatni guzik. Minusów na razie nie dostrzegłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:33 są może jakieś promocja na rzeczy dla niemowlaków (pieluchy, jedzonko) Odpowiedz Link Zgłoś
kolo3210 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 11:34 a co jest w promocji , sa parowki po cztery zlote ? a alkohole ? Odpowiedz Link Zgłoś
pierwiast Re: Kaufland w Ząbkach ??? 17.02.10, 20:10 Siemka. Mnie też te rzeczy głównie interesują.:) Berlinki są po około 3,35 a np. TATRA 1,99. Miłej konsumpcji. Odpowiedz Link Zgłoś
waha31 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 16:34 Co mają ciekawego w gazetce?? -- Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_83 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 17:19 Dziś również odwiedziłam sklep.Plusem jest duży asortyment towarów,czysto,miło i przyjemnie i nie było kolejki przy kasach. Minusem jest brak małego koszyka,ale da się to znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
jolik_3 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 16.02.10, 18:51 dla mnie super. miło,czysto i przyjemnie. rzeczywiście szkoda że nie ma małych koszyków,ale napewno w przyszłości coś o tym pomyślą. asortyment dość ciekawy i obszerny. napewno często tam będę zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo120375 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 20.02.10, 00:05 witam wydaje się patrząc z zewnątrz że jest większy cale szczęście że ceny są ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Kaufland... 16.02.10, 19:23 hmmmm, troche się zawiodłam. Zawsze jeździłam do kauflandu w Wołominie. Tam jest większy asortyment, większa powierzchnia. Myślałam że tu też tak będzie. Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut. Ogólnie jest różnorodność towaru no co ta za tym idzie cenowa. Każdy dział oferuje produkty znanych nam marek ale także innych, tańszych. To dobrze że jest taki wybór. Klient nie jest postawiony pod ścianą "albo Knorr albo nic". Odpowiedz Link Zgłoś
orbit12 Re: Kaufland... 17.02.10, 09:57 madameblanka napisała: > Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut. Ja uważam, że jest wporządku, a sklep to ja bym chciała przejść nawet w 3min, aby tylko wsztstko kupić i byc zadowolona. Na spacer propunję las Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Kaufland... 17.02.10, 10:08 wczoraj był dzień obserwacji nowo otwartego sklepu, toteż spacer był poniekąd wymuszony. Druga sprawa, jeden lubi w 3 minuty inny w 15, jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
jaktak-mozna Re: Kaufland... 17.02.10, 12:20 orbit12 napisała: > madameblanka napisała: > > Przeszłam cały wzdłuż i wszerz w ciągu 15 minut. > > Ja uważam, że jest wporządku, a sklep to ja bym chciała przejść > nawet w 3min, aby tylko wsztstko kupić i byc zadowolona. Na spacer > propunję las zgadzam się z tobą każdy tylko lubi marudzić,a prawda jest taka ze mamy teraz wygodniej juz nie trzeba jezdzic do reali gdzie ceny są wyzsze ja tam jestem zadowolona i wczoraj było duzo osób bo nawet nie miałam gdzie zaparkowac wiec wniosek z tego ze nie tylko mi przypadł do gustu są i tańsze i droższe rzeczy wiec kazdy tu moze byc zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
motyl69 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 22.02.10, 07:53 Czy aby dźwięki z głośników nie za mocne?Wczoraj wieczorem nie mogłem pozbierać myśli.Ciekaw jestem jak to wytrzymują panie na stoiskach w głębi sklepu.Natężenie dźwięku oscylowało w okolicach 85-90 dB.Odpowiada to poziomowi "energicznej"rozmowy.Wyobraźmy sobie jakąś bez przerwy gderającą za plecami osobę.To właśnie takie wyniosłem wrażenie "delektując się" przypadkowym,natrętnym repertuarem. Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: Kaufland w Ząbkach ??? 22.02.10, 08:22 Niestety nie ma wszystkich produktów które mnie interesują :(... może się jeszcze wyrobią? :D Nie podoba mi się, że przy kasie jest mało miejsca na policzone, ale nie zapakowane zakupy, z jednej strony się wykłada a z drugiej strony kupka rośnie - nie ma kto wkładać do wózka/toreb, nie rozdwoję się :D Odpowiedz Link Zgłoś
zabkowianin12 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 11:10 witam odradzam spryskiwacz do szyb straszny ma zapach "odór" Odpowiedz Link Zgłoś
olivka-1 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 21:08 no i czar niskich cen juz prysnął sałata 5zł,to już lekka przesada pieczywo podskoczyło o drugie tyle kajzerki o 100% ser żółty to samo a miało być tak pięknie................. zpowrotem wróciłam do realu tam o wiele lepszy wybór a i ceny okazały się jednak niższe niz ten kafland jednak większość miała rację ze to tylko podpucha na początek Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 22:33 no to niestety zawsze tak jest :( na początek ceny niziutkie a potem podskakują...:( Odpowiedz Link Zgłoś
gusiaa00 Re: Kaufland w Ząbkach ??? 27.02.10, 22:42 Byłam ostatnio w tym sklepie..bardzo miłe wrażenie..ale niektórych asortymentów ceny faktycznie spore... za głupi szczypiorek 3,90 załamka:)) Ale ogólnie spoko:)) Odpowiedz Link Zgłoś