Dodaj do ulubionych

Dni Pruszkowa

29.05.13, 16:58
Jak Wam się podobała nowa forma Dni Pruszkowa? Przez kilka lat nie uczestniczyłem w tej imprezie ale zmiany wyglądają pozytywnie. Najbardziej przypadła mi do gustu wystawa Muzeum Starożytnego Hutnictwa. Sobotnie i niedzielne występy również były ciekawe.

Co Wam się podobało najbardziej? Wielu ludzi wskazuje na pozytywne oddziaływanie Straży Miejskiej i ochrony. Przynajmniej nie było widać pijaństwa choć patologie się zdarzały. Na szczęście reakcja służb była szybka i skuteczna.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sqh Re: Dni Pruszkowa 29.05.13, 18:58
      cezariano napisał:

> Co Wam się podobało najbardziej?

Aleja Staroci. To znaczy, na razie może bardziej sama idea, niż oferta przedstawiona przez sprzedających, ale pierwsze koty za płoty. Warszawska giełda na Kole też zaczynała od mizerii.

Poza tym, parkowo-pałacowe otoczenie jest - moim zdaniem - sympatyczniejsze dla tego typu imprez, niż stadionowe, choć rozumiem, że zapewne też bardziej narażone na szwank ze strony tych, którzy przychodzą rozrabiać.
      • ewa.c3 Re: Dni Pruszkowa 29.05.13, 22:51
        W zasadzie byliśmy w "przelocie", ale wrażenie pozytywne. Fajnie, że była część edukacyjna (wioska), wystawa prac, rękodzieło...Odnośnie staroci za strona miasta Pruszkow: Następne Pruszkowskie Giełdy Kolekcjonerów począwszy od czerwca 2013 roku będą odbywać się na terenie Targowiska Miejskiego w Pruszkowie przy ul. Komorowskiej 14 w każdą ostatnią niedzielę miesiąca. .
        • sqh Re: Dni Pruszkowa 30.05.13, 11:25
          ewa.c3 napisała:

> Odnośnie staroci za strona miasta Pruszkow

Dlatego też uznałem "alejkę" za dość udany początek nowej świeckiej tradycji. W niedzielę 30 czerwca na pewno zajrzę na targ.
          • gaz.lupkowy Re: Dni Pruszkowa 30.05.13, 15:23
            Niektórym to albo mama, albo tata, albo pracodawca, albo gmina, albo państwo musi wszystko organizować. Nawet handel starociami. Co ja piszę, nawet do muzeum ludzie już nie pójdą jeśli im się nie zrobi specjalnej akcji, koniecznie za darmo i koniecznie w formule masowej. Lubię i targi staroci i lubię muzea, ale nie wiem dlaczego, gdy mam tam iść pod sztandarem gminy, prezydenta RP, rady osiedla albo stacji TVN to mi się odechciewa. Dysfunkcja taka. Nie lubię spędów pod żadną postacią. Lubię za to, gdy ludzie robią coś sami, z głębokiej wewnętrznej potrzeby, ale to się zdarza wyjątkowo rzadko.

• moni60 Re: Dni Pruszkowa 31.05.13, 01:38
      cezariano napisał:

>
      > Co Wam się podobało najbardziej? Wielu ludzi wskazuje na pozytywne oddziaływani
      > e Straży Miejskiej i ochrony. Przynajmniej nie było widać pijaństwa choć patolo
      > gie się zdarzały. Na szczęście reakcja służb była szybka i skuteczna.
      >
      > Pozdrawiam
      właśnie dziś przeszła ok 24 grupa mlodych łobuzów pod moim blokiem którzy narobili sporo huku waleniem jakimiś przedmiotami i krzykami...i gdzie ta straż miejska albo policja która kiedyś tak często jeździła ? hmmm
      • anubis76x Re: Dni Pruszkowa 31.05.13, 11:33
        Z tymi łobuzami jest tak, że sami na to pozwalamy. Sam się przyznaję że nigdy nie zadzwoniłem na Policję a darcie mordy i tłuczenie butelek o 1-3 w nocy to na Prusa standard.
        • ewa.c3 Re: Dni Pruszkowa 31.05.13, 11:45
          My dzwonimy, z różnym skutkiem.. niekiedy jest reakcja, niekiedy z dużym opóźnieniem. Sądzę, że policja ma ograniczone "zasoby" i nie może być w każdym miejscu o każdej porze dlatego ich nieco rozgrzeszam. Zachęcam do dzwonienia, zwracania uwagi bo tylko tak możemy coś zdziałać.
          • gaz.lupkowy Re: Dni Pruszkowa 01.06.13, 00:16
            To jest kaszka z mleczkiem w porównaniu do tego co nas jeszcze może czekać. Nie wykluczone, że za parę lat będziemy mieć w Europie regularną wojnę religijną i wtedy z rozrzewnieniem wspomnimy parę pijaczków wyjących pod oknem.
        • moni60 Re: Dni Pruszkowa 02.06.13, 22:56
          W takim razie może wizyta u dzielnicowego coś pomoże ...
          Słuchajcie trzeba zgłaszać bo to się może czymś złym skończyć dla kogoś ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka