roak 04.11.04, 21:59 Ktos z was uzywa eMule w telkabie? Ja caly czas jak probuje sie podlaczyc to mam komunikat ze moje IP jest na zablokowane! Co robic? Moze ktos wie o co chodzi!?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr.jedi Re: eMule i Telkab 04.11.04, 22:53 chodzi o to, ze w teorii niekoniecznie, ale w praktyce Telkab jest jednym wielkim lanem.. i choć dla swojej karty sieciowej bedziesz miał we właściwościach TCP/IP wpisany adres IP 10.4.36.2, twoj sąsiad 10.4.36.6, a jeszcze ktos inny 10.4.35.123, to wszyscy trzej wyjściowy adres (czyli taki, jaki widzi np operator na czacie) bedzie np: 233.215.167.11. I w tym momencie nie wiadomo, kto na eMule ma byc odbiorcą pliku - musialbys napisac do admina telkabu (admin@telkab.pl, info@telkab.pl) napisac maila z prośbą o przekerowanie do Ciebie portu, który wykorzystuje eMule. Odpowiedz Link Zgłoś
sqiz Re: eMule i Telkab 04.11.04, 23:49 """""" musialbys napisac do admina telkabu (admin@telkab.pl, info@telkab.pl) napisac maila z prośbą o przekerowanie do Ciebie portu, który wykorzystuje eMule.""""""" I zebys sie przypadkiem odpowiedzi nie doczekal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: eMule i Telkab 05.11.04, 00:12 no ja dostaje zawsze :) w ciagu 2-3 dni :) moze mam dobre uklady, albo po prostu groze im, ze w przypadku braku odp. zglosze to do Rzecznika Praw Konsumenta, ze administracja olewa sobie klientów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqiz Re: eMule i Telkab 07.11.04, 11:11 Ja nie mialem juz do nich cierpliwosci. Typowa firma "krzak". U mnie net z kabla pod koniec chodzil tragicznie. Nikomu nie zycze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: eMule i Telkab 14.11.04, 19:27 hm zgodnie z wskazówkami napisalam maila do kablówki we wspomnianej sprawie minał tydzien a odpowiedzi nie ma wrrr.... Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.jedi Re: eMule i Telkab 15.11.04, 13:10 heh, a na jaki adres do nich piszesz? bo jesli na pomoc@telkab.pl, to nic dziwnego, ze nie dostajesz odpowiedzi. Pisz albo na: info@telkab.pl, albo na admin@telkab.pl i postrasz ich Rzecznikiem Praw Konsumenta, nawet TPSA zaczyna inaczej rozmawiać, jak słyszy nazwę tej instytucji :)) Michał Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: eMule i Telkab 15.11.04, 18:37 Hm napisałam na adres admin@t3l3kab.pl ale teraz napisałam maila ponaglajacego w którym wspomniałam o rzeczniku praw konsumenta teraz czekam i zobaczymy co dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: eMule i Telkab 17.11.04, 13:04 nie korzystam z eMule i innych takich ale wczoraj dowiedziałem od pana informatyka, który naprawiał nam komputer i sam dużo ściąga z sieci że dodatek Microsoftu Service Pack 2 nie ułatwia życia użytkownikom tych programów ze względu na specyficzne pojęcie "zabezpieczeń". Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: eMule i Telkab 17.11.04, 13:28 stary.prochazka napisał: > Microsoftu Service Pack 2 nie ułatwia życia użytkownikom tych programów ze > względu na specyficzne pojęcie "zabezpieczeń". No podobnież faktycznie nie ułatwia. Ludzie strasznie na SP2 marudzą... Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: eMule i Telkab 17.11.04, 21:21 Nie grzyźcie Telkabu jeśli nie wiecie jak ugryźć temat. Uważam że obecnie Emule to najlepszy program P2P tylko trzeba wiedzieć jak go ustawić. Brak zewnętrznego IP nie jest przeszkodą w ściąganiu plików. W "ustawieniach" "parametry łącza" trzeba zaznaczyć (czyli wyłączyć) UDP, a w TCP wpisać jakieś cztery cyfry, np. 3333. Oczywiście poustawiać prędkość wysyłania, pobierania, otworzyć sobie foldery dla plików tymczasowych pobieranych i już pobranych. Dwa różne foldery, zaznaczyć ich dostępność dla emule itd. Pobrany w całości plik jest przerzucany przez emule z folderu plików pobieranych do folderu pobranych. Polecam zajrzeć na stronę: www.searchengines.pl/phpbb203/index.php? showtopic=2521 znajdziecie tam ciekawe odnośniki. Ostatnio podniosłem sobie prędkość w Telkabie, jednak widzę że nie ma to znaczenia jeśli chodzi o prędkość pracy emule. Czasami, chwilowo emule tak blokują łącze, że nie można wejść na inne strony. Przy większej prędkości dzieje się to rzadziej i są to krótsze momenty. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: eMule i Telkab 17.11.04, 21:24 Jeszcze jedno. Żeby emule pobierały w komputerze musi być całkowicie wyłączona zapora ogniowa. Program antywirusowy oczywiście może pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: eMule i Telkab 17.11.04, 21:25 Odnośnik źle się wyżej wydrukował: www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=2521 Odpowiedz Link Zgłoś