23.06.05, 14:46
Kurcze, czy to forum, ktore w pewnym momencie (chyba magister11 mial zepsuty
komputer) zaczynalo miec znow fajny charakter towarzyski, musi znowu byc
rozpolitykowane??? Nic tylko jazdy ze a to ten zly, a to tamten, a to ze
staroscina niedobra, a inny znow ze prezes, a to zeby nie isc na wybory, a to
tamto, ludzie, przestancie, bo sie odechciewa czytac, nie mozecie o czyms
fajnym pogadac???
Obserwuj wątek
    • burza_gradowa Re: DOSC!!! 23.06.05, 15:05
      Pozwolę sobie nie do końca się zgodzić. Wprawdzie nie budzą we mnie entuzjazmu
      dywagacje na tematy "kto ile zarabia i co sie pod tym kryje", czasem mnie nawet
      wkurzają, ale wtedy po prostu nie sledze tych watków.Wydaje mi się, że udzial
      takich tematów na tym forum nie jest jeszcze tak przytłaczajacy by aż tak się
      bulwersować. Też bym się sprzeciwiła gdybym nie byla w stanie wyłuskać zadnego
      nie-politycznego watku, ale tak nie jest, na tym forum co chwila pojawia się
      temat na ktory mam ochotę sie wypowiedzieć a i czasem poczytam te "polityczne"
      w koncu forum dotyczy wszystkiego co ma związek z Pruszkowem.
      Aczkolwiek rację przyznam w tej kwestii, że watki "polityczne" najczesciej
      sprowadzają sie do krytyki, posądzeń roznych osob o jakieś niecne wystepki,
      nieuczciwość, lenistwo, pazerność itd.. a nie chce mi się wierzyć by to byly
      jedyne "interesujące" elementy pruszkowskiego zycia politycznego, samorzadowego
      czy jak o tam zwał...
    • to_ja11 Re: DOSC!!! 23.06.05, 15:06
      >Re: prezes znicza aresztowany
      >Autor: josip_broz_tito
      >Data: 21.06.2005 23:54
      >powinni aresztowac jeszcze z pol rady miejskiej :D

Najlepszym sposobem na uniknięcie dyskusji jest... nie branie w niej udziału.
    • stary.prochazka nowe forum? 23.06.05, 15:50
      myślę że jednak trzeba założyć osobne forum, taki pruszkowski Hyde Park gdzie
      nie będzie ograniczeń co do tematów; chodzi mi nie tylko o politykę ale też o
      tak zwane tematy "od czapy" typu "fajny film wczoraj widziałem" albo "co ja
      myślę o tym i o tym";)
      Polityka rzeczywiście psuje nam forum.
      • josip_broz_tito Re: nowe forum? 23.06.05, 15:59
        nie, nie chodzi o nowe forum, forum jest dobre takie jakie jest, ale niedlugo o
        polityce bedzie sie pisac nawet w watku o polewaczce, wspolnym bilecie, etc. Bo
        tak to jest tak:

osoba a) kiedy beda remontowac plac
        osoba b) a mieli 25 czerwca
        osoba a) no wlasnie, myslalem ze to juz a to jeszcze nie
        osoba c) - u nas zwykle mgr11 - a bo to wszystko wina radnych, starosciny,
        kliki, Kulpy, Roslanca, trzeba z tym skonczyc, wiecej takich informacji, idzcie
        na wybory, etc. To jest po prostu NUUUDNEEE!!!

tematy od czapy sa na tym forum bardzo wskazane, przynajmniej sie czlowiek
        zrelaksuje.
        • stary.prochazka Re: nowe forum? 23.06.05, 16:13
          Już podjąłem kroki w tym kierunku. Jakby nie było zainteresowania, najwyżej się
          skasuje:)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30189
          • josip_broz_tito Re: nowe forum? 23.06.05, 16:30
            Stary, chyba obaj siedzimy w internecie juz wystarczajaco dlugo i wiemy co sie
            zdarza na forach:) Sa trolle (np. na forum mojej uczelni jest taki jeden co do
            kazdego watku wkleja jakies cytaty z Faktow i Mitow, Nie, i pokazuje jaki to on
            antyklerykal, antyreligijny i w ogole anty), no i trzeba jakos sobie z tym
            radzic, jesli zasada "nie karmic trolla" nie dziala.

Moim zdaniem, choc jestem przeciwny modrowaniu, wycinaniu, etc. to wlasnie
            watki "polityczne" nalezaloby przeniesc, a tu zostac przy towarzyskich,
            pierdolowatych, wspomnieniowych, spolecznikowskich, etc.

pozdr:)
            • tzyrkiel Re: nowe forum? 23.06.05, 16:47
              josip_broz_tito napisał:

> Stary, chyba obaj siedzimy w internecie juz wystarczajaco dlugo i wiemy co sie
              > zdarza na forach:) Sa trolle (np. na forum mojej uczelni jest taki jeden co do
              > kazdego watku wkleja jakies cytaty z Faktow i Mitow, Nie, i pokazuje jaki to on
              >
              > antyklerykal, antyreligijny i w ogole anty),

... i ma nicka "mkarwan" ?
              • josip_broz_tito Re: nowe forum? 23.06.05, 16:49
                nie, to inny, ma nicka raphiqui.
          • checksum Re: nowe forum? 23.06.05, 17:26
            Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego forum na gazecie ;)

pruszkow.wiecej.pl/forum/
            zapraszam do siebie ;)
            • stary.prochazka Re: nowe forum? 23.06.05, 17:34
              chyba rośnie konkurencja dla pruszkow.com.pl:)
              • checksum Re: nowe forum? 23.06.05, 18:41
                bu, popsułem coś, niedługo będzie dobrze :)
        • magister11 Re: nowe forum? 23.06.05, 16:45
          > osoba a) kiedy beda remontowac plac
          > osoba b) a mieli 25 czerwca
          > osoba a) no wlasnie, myslalem ze to juz a to jeszcze nie
          > osoba c) - u nas zwykle mgr11 - a bo to wszystko wina radnych, starosciny,
          > kliki, Kulpy, Roslanca, trzeba z tym skonczyc, wiecej takich informacji,
          idzcie

Nieno nie wytrzymam. To jest przegięcie. Jak chcesz wyrazić swój brak sympatii
          do mnie to prosze bardzo - dałem Ci nawet na to okazję w wątku który do Ciebie
          skierowałem, ale nie raczyłeś odpowiedzieć, co konkretnie masz do mnie. Ale
          kurcze....PODAJ przykład tego, jak ja psuję forum wchodząc na czyiś temat z
          polityką. Widzisz, chodzi o to, że próbując przejść na poziom konkretów
          zaczynasz pisać najzwyklejsza NIEPRAWDĘ. "- u nas zwykle mgr11 -" BZDURA. POKAŻ
          TAKI PRZYKŁAD.

Jezeli piszę o sprawach kontrowersyjnych (czyli nie o preferowanym przez Ciebie
          najwyraźniej wczorajszym odcinku serialu "m-jak miłość") to ROBIĘ TO W SWOICH
          WĄTKACH. Jeżeli takowe Cię nie interesują - po prostu ich nie czytaj.

Jakiś czas temu chwaliłeś się publicznie na forum, że wykasowałes sobie moje
          wpisy, tak ze ich nie widzisz. Czyżby coś skłoniło Cię do zmiany tej decyzji,
          czy też może nigdy tego nie zrobiłeś? Czemu do tego po prostu nie wrócisz? Nie
          sprawdziło się?

Ja nie wchodzę na Twoje wątki (to wyjątek, bo próbujesz przedstawać moje wpisy
          od nieprawdziwej strony).

Może przedstaw listę tematów, o których można na forum pisać, a o których nie
          (a następnie załóż Swoją własną stronę i tam te zasady wprowadzaj).

Problemy smutne i drażniące tez są częścią życia. Chcąc eby wszystcy poruszali
          tylko kwestie radosne i pozytywne popadasz w jakąś utopię i manipulację
          rzeczywistością.

Napisałem kiedyś, że jezeli problemy o których piszę nie są na forum
          akceptowane, to przestanę się udzielać (mogę to zrobić w każdej chwili). Ale
          mam dziwne wrazenie, że zależy na tym głównie Tobie. W dodatku nie nie podajesz
          konkretnych argumentów, a tylko takie jak wyżej.

Aha. To nie mi się zepsuł komputer tylko Tobie. Jestem cały czas na forum, a to
          Ty się ostatnio z powrotem pojawiłeś i zaczynasz je krytykować.

• cat_s Re: nowe forum? 23.06.05, 16:26
        Witajcie,
        Coś tam już chyba kiedyś smędziłem na ten temat, ale nie chce mi się szukać
        linków, toteż się - wybaczcie - powtórzę:
        Po pierwsze, myślę sobie, że podstawą jest 'forumowy' regulamin GW, bo na jej
        łonie nasze forum istnieje. Z tego, co wiem, wyżej wymieniony nie zakazuje w
        sposób ewidentny poruszania aktualnych tematów politycznych. Niech mnie admini
        ewentualnie poprawią, bo pewien nie jestem.
        Czyli - w moim oglądzie - o polityce można, choć nie ma takiego obowiązku;-)

Ale - po drugie - mnie osobiście zależałoby raczej na utrzymaniu
        dotychczasowego charakteru forum, czyli na minimalizowaniu tematów
        politycznych, szczególnie tych haczacych o lokalne 'powiązania' i bliżej
        nieokreślone 'układziki'. Co innego tematy bardziej ogólne (moim zdaniem); bo w
        tym pierwszym przypadku z reguły mam wątpliwości co do bezinteresowności
        intencji autorów ale w tym drugim deklarację czyichś poglądów politycznych
        traktuję z równym szacunkiem, jak deklarację sympatii w stosunku do jakiegoś
        rodzaju lodów czy ciastek - de gustibus... Z zachowanie stosownych i
        obyczajnych reguł oczywiście;-)

Jeśli chodzi o Hyde Park - fajny pomysł. Nie wiem, czy od razu osobne forum?
        Może próbnie - osobny wątek?

A póki co - dopóki 'brain storming' w tej kwestii się nie zakończy... może
        zgodzimy się na niejaki kompromis?
        Na przykład na taki: niechże wątki trącące polityką sygnowane będą przez
        założycieli 'znakiem' jakimś informacyjnym? Gwiazdką (*) chociażby?
        Widzę gwiazdkę w temacie i już wiem, że tam polityczne dywagacje znajdę... to i
        mam wszelkie podstawy, aby stosowną decyzję podjąć - czytać, czy nie czytać?

Podsumowując: mnie osobiście 'politykowanie' niespecjalnie przeszkadza, bo
        rzeczywiście - jak nie jestem zainteresowany - to nie czytam i nie komentuję.
        Osobna sprawą jest ustalenie konsensusu, jak FPruszków maksymalnie
        bezkonfliktowo użytkować. A jeszcze inną sprawą są kwestie regulaminowe, w
        których nasze admiństwo niewątpliwie trafniej ode mnie się wypowie.

Pozdrawiam
        cat_s
        • sofanes Re: nowe forum? 23.06.05, 19:23
          Coz, przylaczam sie do glosu cat_s'a, nie ma co tworzyc i mnozyc kolejnych
          forumowych bytow, wystarczy: i) nie czytac politycznych watkow; ii) oznaczac je
          z daleka gwiazdka, paragrafem albo jakkolwiek...
    • bbastek13 Re: DOSC!!! 23.06.05, 22:28
      I w czym problem ?? Mnie jak coś nie interesuje ( a jest takich wątków
      większość ) to się w nich nie udzielam i nawet ich nie czytam. Ale jak ktoś ma
      za dużo czasu albo musi się do czegoś przy..czepić to zawsze się znajdzie
      powód.
    • sqh Re: DOSC!!! 24.06.05, 00:00
      To ja powtórzę się po raz któryś już, choć widzę, że powyżej niektórzy
      właściwie już wyrazili moje zdanie.

Swego czasu uzgodniliśmy, że nie bedziemy prowadzić agitacji politycznej na
      Forum, ale kulturalnie prowadzone dyskusje - nic to, że w większosci krytyczne -
      o różnych szczeblach naszej władzy samorządowej wydają mi się tu być jak
      najbardziej na miejscu. Choć zapewne mojego nicka w nich nie uświadczycie.

Nikt przecież nie ma obowiązku dopisywać się do wszystkich wątków, ani nawet
      ich czytać. Ja również wyrażam całkowite desinteressment wątkami politycznymi,
      ale tak samo nie będę dopisywał się na przykład do wątku o fryzjerze czy
      tenisie. Nie zamierzam jednak kasować takiego wątku ani zmuszać uczestników do
      zaniechania dyskusji, jeżeli sam nie mam w danym temacie nic do powiedzenia.

Z drugiej zaś strony patrząc - mam również świadomość tego, że na Forum
      zaglądają ludzie, którym na przykład jest wszystko jedno, czy USC był niegdyś
      własnością Potulickich, Piekutoszczaków czy Powsinogów z Psichkiszek i wątki
      historyczne omijają szerokim łukiem. I tak samo absurdalne byłoby, gdyby ktoś
      zażądał ode mnie, żebym przestał na ten temat pisać, bo on tego nie czyta :-D

Dlatego też ja nie widzę powodu, dla którego mielibyśmy tworzyć jakieś
      specjalne Forum polityczne o Pruszkowie. Jeżeli obecność tego czy innego nicka
      drażni - zróbcie go na szaro albo wygaście zupełnie. To podobno naprawdę
      działa. Podobno, bo mogę oznajmić, że u mnie jeszcze nikt nie dostąpił
      tego "zaszczytu" :-)
      • erleusortok Re: DOSC!!! 25.06.05, 17:32
        Jej, jakież tu dyskusje podczas moich wakacji odchodziły.. Szybciutko podpisuję się pod sqhem i idę przeglądac kolejne wątki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka