czmielek1 05.09.06, 19:32 PODOBNO LINIA 717 KTORA KURSUJE NA TRASIE Z WARSZAWY ZACHONIEJ DO PIASTOWA MA BYC OD NOWEGO ROKU PRZEDLUZONA DO OZAROWA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valczak Re: AUTOBUS LINI 717 06.09.06, 00:54 Boze, nie wiem skad masz takie durne informacje :) Ozarow ma swoj autobus, Piastow tez. Puszczenie autobusu z zachodniej przez Piastow do Ozarowa byloby conajmniej niedorzeczne. Linia 717 miala sie owszem przeniesc ale na trase do Pruszkowa. Skad w ogole masz takie newsy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory83 Re: AUTOBUS LINI 717 06.09.06, 17:23 Jeśli byłaby to prawda to lepiej byłobysie spytać, dlaczego władzom Ożarowa udało się załatwić przedłużenie linii do swojego miasta, a naszym pruszkowskim władzom nie udaje się to od wielu lat. Czy Pruszków to miast na końcu Świata? Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 10:18 tak, od razu mi to przemknelo przez glowe jak przeczytalam tytul Wkurzajaca jest ta bezsilnosc i pozostawanie na lasce kochanego Wnuka ... ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszpietrzyk1 Re: AUTOBUS LINI 717 07.09.06, 08:49 Autobus 717 do Pruszkowa czy Ożarowa… He He a to dobre proponuje młotek w rączkę i solidnie w głowę z dziesięć razy co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 18:00 www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 18:26 NO! I teraz na kilka miesiecy sprawa sie wyjasnila :) Chyba ze to Pruszkow zakupi tabor... :) Zapomniec wiec trzeba o autobusie - choc powod w gruncie rzeczy prozaiczny :/ Nie wiem kiedy w ogole to pismo pojawilo sie na stronie internetowej ale jest datowane na koniec lipca :/ Od tamtej pory jakos nikt szczerze nie powiedzial ze sie nie da a nasz kochany prezydent albo sie od tematu odcina albo twierdzi ze trwaja konsultacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
wpr2006 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 22:50 Przeczytałem to pismo od ZTM i od razu nasuwają się mi moje spostrzeżenia: -jeżeli jest tak źle z komunikacją zarządzaną przez ZTM, to jest to faktycznie przyznanie się do swojej niekompetencji i działania na szkodę pasażerów(a więc wbijają sobie gwóźdź do własnej trumny i coraz bardziej mnie przekonują do likwidacji ZTM, który doprowadził do takiej mizernej sytuacji w komunikacji) -fakt, iż po ZTM nie można się spodziewać czegoś zbyt dobrego nie przekreśla możliwości sporządzenia porozumienia z dowolnym przewoźnikiem umowy na świadczenie usług przewozowych przez innych przewoźników, np. ITS Michalczewski, PKS Grodzisk, etc. pod logo MZA -a może wszystkie autobusy MZA zaczęły jeździć do Piaseczna i teraz brak dla innych gmin:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory83 Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 12:13 Nie pozostaje nam nic innego jak dziękować firmie Wnuk, że chociaż ona była łaskawa obsługiwać nasze piękne miasto. Na tym chyba koniec marzeń o czerwoniaku w Pruszkowie Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 14:12 a może jednak nie? Do Warszawy niedługo trafi 100 nowych Solarisów serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3606370.html Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 15:37 Nie pamietam liczby starych Ikarysow ktore maja byc wycofane ale na pewno przebija ta liczba te 100 nowych Solarisow. Podkresle nawet ze nie sadze zeby nowe autobusy skierowali na linie podmiejskie. Stan autobusow ZTM jest tak straszny ze inspekcja drogowa zagrozila nakladaniem kar na przewoznika za stwarzanie zagrozenia dla zycia ludzi :| Zapomijmy wiec o tym, ze te Solarisy sa przeznaczone dla nas :) Zwlaszcza ze po Warszawie porusza sie ponad 150 autobusow majacych 20 lat i wiecej. Z tego co wiem do wszystkich zajezdni autobusowych nalezy w sumie prawie 1700 autobusow wiec wymiana moze troche potrwac - bo to wymiana a nie dokupowanie nowych skladow Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: AUTOBUS LINI 717 12.09.06, 23:06 gdybys troche pomyslala to domyslilabys sie ze jezeli kazdy kupilby sobie samochod to i tak bys nie dojechala do wawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wpr2006 Re: AUTOBUS LINI 717 13.09.06, 23:44 verva3 napisał: > kupta se bryke Kiedyś w jakimś wątku przedstawiałem wizję gdyby wszyscy sobie kupli automobile... co to by oznaczało. Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 17:56 witam fizyczna liczba autobusów nie jest przeszkodą w uruchomieniu żadnej linii, chodzi jedynie o pieniądze, ZTM zapewne żąda wysokich stawek, które jak już kilka spraw pokazało, nie zawsze sa zgodne z rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 18:30 ten temat był już kiedyś poruszany przez "Rzeczpospolitą"; z artykułu wynikało, że stawki są różne bo w zasadzie wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych danej gminy Odpowiedz Link Zgłoś
mike_007 Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 20:36 I przede wszystkim linie do Pruszkowa nie musi obsługiwać MZA (może Connex, ITS, Mobilis albo PKS), więc pie.....nie o brakch w taborze uważam za kompletną pomyłke. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszpietrzyk1 a może kupimy sobie pociąg ? 15.09.06, 09:19 i zgłośmy go do MTV przyjadą koleśie i ODPICUJĄ NAM BRYKE łapiecie klima skura DVD Słuchawki z radiem przy każdym fotelu, mnóstwo LCD a koniecznie podgrzewane fotele no i jakiś basen by się przydał może mały barek z drinkami i z piwkiem itd. I byśmy go przekazali MZA i by se jeżdził jako SKM do Pruszkowa…. Dobra dobra żartowałem ale fajnie sobie poważyć Odpowiedz Link Zgłoś
cceezzaarr komunikacja 28.09.06, 11:29 Czasami można się jednak porozumieć (przynajmniej próbować). www.ztm.waw.pl/images/zabki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wpr2006 Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 28.09.06, 17:18 Oglądałem w WOT, że 10 października odbędzie się spotkanie w sprawie komunikacji na terenie Aglomeracji Warszawskiej z udziałem przedstawiecieli samorządu i ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:40 ciekawe czy problem Pruszkowa bedzie chociaz wspomniany w rozmowach bo juz o jakiejs walce dla mieszkancow nie mysle Spacerujac ostatnio dosc czesto po Pruszkowie, zauwazylam ze tylko w mojej najblizszej okolicy rozpoczeta jest juz budowa 2 nowych osiedli na Zakatnej/Niklowej i na tyłach bazarku Manhattan, kolejna to edbud oraz nieznana mi firma na miejscu parkingu przy Prusa/Armii Krajowej i po przeciwnej stronie Invest Bud ... Troszke dalej konczy sie inwestycja na Sprawiedliwosci ... Dosc sporo tego wymienilam i jak Ci nowi mieszkancy dojda do anszych pociagow, wkd, pksow i Ci ktorzy beda dojezdzali samochodami to dopiero bedzie luksusowa sytuacja Bo nie oszukujmy sie w Pruszkowie pracy nie znajda wiec wszyscy bedziemy dojezdzali do Warszawy w korakach, czy to ulicznym czy w pks czy zatloczonym pociagu, wkd ... Az strach myslec Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:45 Dokładnie, a po drodze jeszcze Ursus, Piastów, Włochy, Skorosze, tereny kolejowe na Woli...przydałoby się tez baaardzo poszerzenie i udrożnienie Alei Jerozolimskich! Grozi nam paraliż! Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:46 Lub dojazd w pociągach w warunkach przyzpominających w niektórych aspektach pociągi jadące kilkadziesiąt lat temu na Syberię........ Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 11:27 Ja bym porownal transport kolejowy na terenie naszego miasta raczej do transportu bydla - ciasno, duszno i do tego jeszcze bez perspektyw na zmiane Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 11:29 No mówię :-) na Syberię Polaków wieziono w bydlęcych wagonach przecież :-) Odpowiedz Link Zgłoś