Dodaj do ulubionych

AUTOBUS LINI 717

05.09.06, 19:32
PODOBNO LINIA 717 KTORA KURSUJE NA TRASIE Z WARSZAWY ZACHONIEJ DO PIASTOWA MA
BYC OD NOWEGO ROKU PRZEDLUZONA DO OZAROWA
Obserwuj wątek
    • valczak Re: AUTOBUS LINI 717 06.09.06, 00:54
      Boze, nie wiem skad masz takie durne informacje :) Ozarow ma swoj autobus, Piastow tez. Puszczenie autobusu z zachodniej przez Piastow do Ozarowa byloby conajmniej niedorzeczne. Linia 717 miala sie owszem przeniesc ale na trase do Pruszkowa. Skad w ogole masz takie newsy?:)
      • gregory83 Re: AUTOBUS LINI 717 06.09.06, 17:23
        Jeśli byłaby to prawda to lepiej byłobysie spytać, dlaczego władzom Ożarowa
        udało się załatwić przedłużenie linii do swojego miasta, a naszym pruszkowskim
        władzom nie udaje się to od wielu lat. Czy Pruszków to miast na końcu Świata?
        • maja209 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 10:18
          tak, od razu mi to przemknelo przez glowe jak przeczytalam tytul
          Wkurzajaca jest ta bezsilnosc i pozostawanie na lasce kochanego Wnuka ... !
    • tomaszpietrzyk1 Re: AUTOBUS LINI 717 07.09.06, 08:49
      Autobus 717 do Pruszkowa czy Ożarowa… He He a to dobre proponuje młotek w rączkę i solidnie w głowę z dziesięć razy co najmniej
      • kristov_v Re: AUTOBUS LINI 717 07.09.06, 19:38
        Ożarów ?
    • magister11 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 18:00
      www.pruszkow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=1
      • valczak Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 18:26
        NO! I teraz na kilka miesiecy sprawa sie wyjasnila :) Chyba ze to Pruszkow zakupi tabor... :) Zapomniec wiec trzeba o autobusie - choc powod w gruncie rzeczy prozaiczny :/ Nie wiem kiedy w ogole to pismo pojawilo sie na stronie internetowej ale jest datowane na koniec lipca :/ Od tamtej pory jakos nikt szczerze nie powiedzial ze sie nie da a nasz kochany prezydent albo sie od tematu odcina albo twierdzi ze trwaja konsultacje :)
        • wpr2006 Re: AUTOBUS LINI 717 08.09.06, 22:50
          Przeczytałem to pismo od ZTM i od razu nasuwają się mi moje spostrzeżenia:
          -jeżeli jest tak źle z komunikacją zarządzaną przez ZTM, to jest to faktycznie
          przyznanie się do swojej niekompetencji i działania na szkodę pasażerów(a więc
          wbijają sobie gwóźdź do własnej trumny i coraz bardziej mnie przekonują do
          likwidacji ZTM, który doprowadził do takiej mizernej sytuacji w komunikacji)
          -fakt, iż po ZTM nie można się spodziewać czegoś zbyt dobrego nie przekreśla
          możliwości sporządzenia porozumienia z dowolnym przewoźnikiem umowy na
          świadczenie usług przewozowych przez innych przewoźników, np. ITS
          Michalczewski, PKS Grodzisk, etc. pod logo MZA
          -a może wszystkie autobusy MZA zaczęły jeździć do Piaseczna i teraz brak dla
          innych gmin:)
          • gregory83 Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 12:13
            Nie pozostaje nam nic innego jak dziękować firmie Wnuk, że chociaż ona była
            łaskawa obsługiwać nasze piękne miasto. Na tym chyba koniec marzeń o
            czerwoniaku w Pruszkowie
            • zwierz.alpuhary Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 14:12
              a może jednak nie? Do Warszawy niedługo trafi 100 nowych Solarisów
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3606370.html
              • valczak Re: AUTOBUS LINI 717 09.09.06, 15:37
                Nie pamietam liczby starych Ikarysow ktore maja byc wycofane ale na pewno przebija ta liczba te 100 nowych Solarisow. Podkresle nawet ze nie sadze zeby nowe autobusy skierowali na linie podmiejskie. Stan autobusow ZTM jest tak straszny ze inspekcja drogowa zagrozila nakladaniem kar na przewoznika za stwarzanie zagrozenia dla zycia ludzi :| Zapomijmy wiec o tym, ze te Solarisy sa przeznaczone dla nas :) Zwlaszcza ze po Warszawie porusza sie ponad 150 autobusow majacych 20 lat i wiecej. Z tego co wiem do wszystkich zajezdni autobusowych nalezy w sumie prawie 1700 autobusow wiec wymiana moze troche potrwac - bo to wymiana a nie dokupowanie nowych skladow
                • verva3 Re: AUTOBUS LINI 717 12.09.06, 00:43
                  kupta se bryke
                  • valczak Re: AUTOBUS LINI 717 12.09.06, 23:06
                    gdybys troche pomyslala to domyslilabys sie ze jezeli kazdy kupilby sobie samochod to i tak bys nie dojechala do wawy :)
                  • wpr2006 Re: AUTOBUS LINI 717 13.09.06, 23:44
                    verva3 napisał:

> kupta se bryke

Kiedyś w jakimś wątku przedstawiałem wizję gdyby wszyscy sobie kupli
                    automobile... co to by oznaczało.
              • tm51 Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 17:56
                witam
                fizyczna liczba autobusów nie jest przeszkodą w uruchomieniu żadnej linii,
                chodzi jedynie o pieniądze, ZTM zapewne żąda wysokich stawek, które jak już
                kilka spraw pokazało, nie zawsze sa zgodne z rzeczywistością
                • zwierz.alpuhary Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 18:30
                  ten temat był już kiedyś poruszany przez "Rzeczpospolitą"; z artykułu wynikało,
                  że stawki są różne bo w zasadzie wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych
                  danej gminy
                  • mike_007 Re: AUTOBUS LINI 717 14.09.06, 20:36
                    I przede wszystkim linie do Pruszkowa nie musi obsługiwać MZA (może Connex, ITS, Mobilis albo PKS), więc pie.....nie o brakch w taborze uważam za kompletną pomyłke.
    • tomaszpietrzyk1 a może kupimy sobie pociąg ? 15.09.06, 09:19
      i zgłośmy go do MTV przyjadą koleśie i ODPICUJĄ NAM BRYKE łapiecie klima skura DVD Słuchawki z radiem przy każdym fotelu, mnóstwo LCD a koniecznie podgrzewane fotele no i jakiś basen by się przydał może mały barek z drinkami i z piwkiem itd.
      I byśmy go przekazali MZA i by se jeżdził jako SKM do Pruszkowa….

Dobra dobra żartowałem ale fajnie sobie poważyć
      • cceezzaarr komunikacja 28.09.06, 11:29
        Czasami można się jednak porozumieć (przynajmniej próbować).

www.ztm.waw.pl/images/zabki.jpg
        • wpr2006 Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 28.09.06, 17:18
          Oglądałem w WOT, że 10 października odbędzie się spotkanie w sprawie
          komunikacji na terenie Aglomeracji Warszawskiej z udziałem przedstawiecieli
          samorządu i ZTM.

• maja209 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:40
            ciekawe czy problem Pruszkowa bedzie chociaz wspomniany w rozmowach bo juz o
            jakiejs walce dla mieszkancow nie mysle
            Spacerujac ostatnio dosc czesto po Pruszkowie, zauwazylam ze tylko w mojej
            najblizszej okolicy rozpoczeta jest juz budowa 2 nowych osiedli na
            Zakatnej/Niklowej i na tyłach bazarku Manhattan, kolejna to edbud oraz nieznana
            mi firma na miejscu parkingu przy Prusa/Armii Krajowej i po przeciwnej stronie
            Invest Bud ... Troszke dalej konczy sie inwestycja na Sprawiedliwosci ... Dosc
            sporo tego wymienilam i jak Ci nowi mieszkancy dojda do anszych pociagow, wkd,
            pksow i Ci ktorzy beda dojezdzali samochodami to dopiero bedzie luksusowa
            sytuacja Bo nie oszukujmy sie w Pruszkowie pracy nie znajda wiec wszyscy
            bedziemy dojezdzali do Warszawy w korakach, czy to ulicznym czy w pks czy
            zatloczonym pociagu, wkd ... Az strach myslec
            • magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:45
              Dokładnie, a po drodze jeszcze Ursus, Piastów, Włochy, Skorosze, tereny
              kolejowe na Woli...przydałoby się tez baaardzo poszerzenie i udrożnienie Alei
              Jerozolimskich! Grozi nam paraliż!
              • magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 10:46
                Lub dojazd w pociągach w warunkach przyzpominających w niektórych aspektach
                pociągi jadące kilkadziesiąt lat temu na Syberię........
                • valczak Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 11:27
                  Ja bym porownal transport kolejowy na terenie naszego miasta raczej do transportu bydla - ciasno, duszno i do tego jeszcze bez perspektyw na zmiane
                  • magister11 Re: Spotkanie w Piasecznie w sprawie komunikacji 29.09.06, 11:29
                    No mówię :-) na Syberię Polaków wieziono w bydlęcych wagonach przecież :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka