pioneerek1 03.09.09, 12:02 Czy dzisiaj ktoś widział ekipę budowlaną? Jakie prace są wykonywane? Mocowane są barierki bądź kładziony gres na pozostałych balkonach? Dzięki za info? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 03.09.09, 16:25 Tez jestem ciekawa czy coś tam sie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: II etap - postępy prac 04.09.09, 23:10 Rusza się palec robotnika w jego nosie to na tyle miłego weekendu oni mają weekend zawsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 07.09.09, 14:36 Dzis rano byłem przejazdem w Ząbkach więc około 9:00 byłem na budowie niewiele się działo Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_ple_ple Re: II etap - postępy prac 07.09.09, 16:36 Oto szczyt niekompetencji w wykonaniu MacPlastu. Dziś pani w biurze w trakcie rozmowy telefonicznej nie była w stanie powiedzieć mi, czy i ewentualnie kiedy rozpoczną się prace w pozostałych klatkach budynku F. Przypominam: w klatce środkowej są położone płytki na podłodze. Tłumaczenie Pani w biurze było następujące: "jestem pierwszy dzień po urlopie". Jestem ciekaw, czy w ciągu całego dnia, w biurze pojawił się ktokolwiek z budowy. Z mojej strony cierpliwość już się kończy i przestaję być już "grzecznym chłopcem". W umowie mam klauzulę 30 czerwiec 2008, czekam do końca września i mam zamiar wyegzekwować należne odsetki. Piszę to, bo mam pewność, że Ci z biura to czytają. Chcę, żeby mieli świadomość tego, co chcę zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 07.09.09, 17:00 Niestety masz racje. Ja też tego nie rozumiem dziś z tego co pisał Kolega/Koleżanka powyżej widać, że prace się nie posuwają zastanawia mnie na co właściwie MP czeka, na to że ludzie odbiorą mieszkania w takim stanie. Nie wiem jak inni ja nie mam zamiaru. Kiedyś deweloper pisał że Dolcan jest nieterminowy może tak ale my kupiliśmy mieszkania od MP i niestety systuacja z opóżnieniami jest podobna. Szanowny Panie Deweloperze ja prosze o przyspieszenie prac naprawde rok po terminie wyczerpuje tzw normę Warszawską (rok opóżnienia). Cała ta sytuacja bije nie tylko w Nas przyszłych lokatorów ale również w MP jako rzetelego i terminowego dewelopera. Kilka słów na Państwa stronie co obecnie jest robione przewidywany termin, harmonogram prac, zdjęcia to naprawde nie jest strasznie dużo a ile telefonów i pretensji mniej, ile mniej "szumu" na forum itp. Pozdrawiam i życze cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
klient3 Re: II etap - postępy prac 08.09.09, 14:58 Witam Czy ktos ma jakies info co się obecnie na II etapie dzieje?? Czy są pracownicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: II etap - postępy prac 08.09.09, 19:49 Nic się nie dzieje tyle w tym temacie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
klient3 Re: II etap - postępy prac 08.09.09, 20:58 A może ktoś z mieszkańców II etapu był na budowie i może coś napisać. Bo ja jak byłem chyba trzy tygodnie temu to widziałem otynkowane trzy klatki w budynku F. Chyba I i II w budynku E, ie otynkowana była III czyli środkowa, czwartej i piątej nie widziałem. Czy ktoś wie czy III, IV i V klatka jest otynkowana?? Macie może informacje jaki jest stan garaży? Czy są już zamontowane windy? Odpowiedz Link Zgłoś
wizard75 Re: II etap - postępy prac 09.09.09, 07:56 Kilka tygodni temu klatka 4 nie była otynkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: II etap - postępy prac 09.09.09, 12:13 wow jedna klatka w kilka tygodni super tępo, chyba super ekipa to robi dwóch robotników i majster he he he Odpowiedz Link Zgłoś
bialymuzyn69 Re: II etap - postępy prac 09.09.09, 11:59 marekcz26 napisał: ...Cała ta sytuacja bije nie tylko w Nas przyszłych lokatorów ale również w MP jako rzetelego i terminowego dewelopera.... Rzetelnego ...Buuuhahahahahahahaa... Terminowego ...Buuuuuuuuuhaaaaaaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaa... To mnie kolega rozbawił do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 14.09.09, 16:55 Nie miałem takiego zamiaru.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 14.09.09, 16:56 Podbijam pytanie czy ktoś ma jakieś info o postępie prac na II etapie?? Macie info czy coś się dzieje na klatkach, ile im jeszcze klatek zostało, jaki jest postęp z kafelkami?? Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 18.09.09, 11:37 Proszę Was o info na temat postępów prac. Czy kładziony jest już gres na pozostałych klatkach i balkonach? Czy osprzęt elektryczny jest instalowany w mieszkaniach? Czy barierki są instalowane na pozostałych balkonach? Dzięki za info! Ja będę na osiedlu pod koniec następnego tygodnia, więc też podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
klient3 Re: II etap - postępy prac 18.09.09, 12:05 Wydaje mi się że barierek nie przybywa. Gres chyba kładzinony jest na I klatce w budynku F. Widziałem robotników na III klatce budynku E. Nie wiem co robią elektrycy na budowie ale na budowie są. Wywieziona została część śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 18.09.09, 12:57 Dziś niedzieje się nic. Przynajmiej nie widać żeby coś się działo na II etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
klient3 Re: II etap - postępy prac 20.09.09, 08:28 Poprawka gres nie jest kładziony. Barierki nie są robione. Smieci ubyło, III klatka w E została zagruntowana. Czyli nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 20.09.09, 10:30 Czy naprawde jest tak mało mieszkańców II etapu. Czy nikt więcej nie ma żadnych informacji z II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 21.09.09, 09:51 Sa ciagle opoznienia w dostarczaniu drzwi do lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 21.09.09, 09:56 A co z barierkami? Firma, która je montowała, opuściła osiedle ok. 4-tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 21.09.09, 12:01 Dokładnie. Ciekaw jestem ile jeszcze jest takich niespodzianek. Barierek brak, gresu brak, wode chcą wyłączyć scieki odciąć. Ciekaw jestem czy administrator zapłacił w czynszu choć złotówke do PGK Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 23.09.09, 12:50 Dzisiejsze informacje z placu boju: 1) Są osoby do kładzenia płytek płytki są kładzione 2) Są elekrycy 3) Jest materiał na tynki 4) Jest ogrodnik Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 23.09.09, 14:40 marekcz26 napisał: > Dzisiejsze informacje z placu boju: > 1) Są osoby do kładzenia płytek płytki są kładzione A możesz sprecyzować gdzie są kładzione płytki; na klatkach czy na balkonach? W którym budynku? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 23.09.09, 14:56 Niestety byłem przelotem na budowie, ale wydaje mi się ze na balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 24.09.09, 10:03 Jezeli stwierdzeie faktow bazywasz optymizmem to spoko ja nawet moge byc optymista. PS. Tez ma juz dosc tej budowy Odpowiedz Link Zgłoś
makplastikbombastik Re: II etap - postępy prac 24.09.09, 13:13 Ciężko mi uwierzyć, aby w tym roku dokończyli Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 25.09.09, 15:32 pioneerek1 Byłeś/aś może na budowie, jeśli tak daj info co się tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 25.09.09, 16:23 Niestety, nie byłem. Będę dopiero pod koniec następnego tygodnia, jak mi nic nie wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 25.09.09, 20:43 Moja realacja z dnia dzisiejszego: II etap "pięknieje" tzn coraz mniej smieci(musiało wyjechac pare kontenerów smieci), pojawiły się szafy elektryczne, III klatka jest tynkowana, widziałem Panów od kafelek. Ogrodnik lub MP posprzątał patio, chyba w przyszłym tygodniu pojawi sie trawa. Tyle na dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
joga38 propozycja spotkania 27.09.09, 18:32 w związku z problemami, jakie mamy z odbiorem zakupionych mieszkań,chciałabym zaproponować spotkanie( etap II). Wysłałam dwa pisma do developera, na żadne nie dostalam odpowiedzi. Wpłaciłam całe 100%.Spłacam kredyt (przede mną jeszcze bagatela 29 lat)i dodatkowe pieniądze na kolejne aneksy do banku. Łatwo jest komuś proponować "jak Ci się nie podoba, to rozwiąż umowę", tylko każdy człowiek wie, że to nie jest tak, że dziś idę do biura, rozwiazuję umowę, a jutro nasz miły developer przesyla na moje konto pieniądze wraz z odsetkami, a ja kolejnego dnia kupuję sobie mieszkanko. Więc propozycja niektórych forumowiczów nie jest dla mnie nie do zaakceptowania. Ja mogłabym się spotkać w weekend(oprócz 3,4.X) ok.godz. 19- 20:00.Może zaszczyci nas swoją obecnoscią osoba buraff33 i dowiemy się na czym polega cudowna współpraca z naszym developerem. Na pewno wszyscy chętnie posłuchają. Ja nie czuję się komfortowo,słysząc porównania ze stadem baranów i że podcinamy gałąź na której siedzimy. Odnoszę wrażenie, że ktoś mi podcina gałąź, na którą nieopatrznie usiadłam. Czekam na możliwość spotkania z przyszłymi (oby) mieszkańcami osiedla Garden Plaza.Myślę,że najlepszym miejscem na spotkanie jest teren lub okolica osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody12340 Re: propozycja spotkania 27.09.09, 21:33 ja jestem za... chętnie się spotkam w sprawie naszego II etapu, ale oby to nie był weekend 10-11.10.09 Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: propozycja spotkania 28.09.09, 09:01 Proszę ustal termin spotkania, a my postaramy się dostosować. Zawsze znajdą się osoby, którym termin nie będzie pasował. Najwyższa pora coś zacząć robić!!! Dzięki za inicjatywę! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
joga38 Re: propozycja spotkania 29.09.09, 12:13 Proponuję spotkanie 11.10. 2009 (niedziela) godz. 18.00 pod osiedlem Garden Plaza. Mam nadzieję,że pojawią się osoby oczekujące na mieszkania z II etapu, przecież każdemu z nas zależy, aby w końcu zamieszkać na swoim. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy będzie mógł przyjść, ale mam nadzieję, że to nie będzie nasze jedyne spotkanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: propozycja spotkania 30.09.09, 15:16 Ma ktos może jakies info co się dzieje na II etapie? Czy są tam jakies ekipy z ramienia Inwestora Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: propozycja spotkania 05.10.09, 08:03 joga38 napisała: > Proponuję spotkanie 11.10. 2009 (niedziela) godz. 18.00 pod osiedlem Garden > Plaza. Proszę określ dokładnie miejsce spotkania. Czy spotykamy się przy wjeździe na osiedle np. przed budką ochrony czy wewnątrz osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: propozycja spotkania 08.10.09, 20:14 > joga38 napisała: > > > Proponuję spotkanie 11.10. 2009 (niedziela) godz. 18.00 pod osiedlem Gard > en > > Plaza. > > Proszę określ dokładnie miejsce spotkania. Czy spotykamy się przy wjeździe na > osiedle np. przed budką ochrony czy wewnątrz osiedla? Podbijam temat. Spotkanie tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
joga38 Re: propozycja spotkania 09.10.09, 14:21 dla mnie przed osiedlem znaczy przed szlabanem. a jeśli nas w puszczą panowie z ochrony, to możemy wejść na teren.Pozdrawiam. Myślę, że nikt nie będzie miał problemu z pozostałych oczekujących Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_ple_ple raport o stanie budowy 09.10.09, 17:09 Dziś, po trzech tygodniach nieobecości na budowie, zajechałem na Garden Plazę. Dla mnie oprócz trwników na patio pomiędzy budynkami E i F, nic się nie zmieniło. Mało tego przed drzwiami swojego mieszkania zastałem syf (styropian, kawałki "czegoś"). Przed klatką stoi uzbrojoa wewnątrz elektryczna szafa rozdzielcza. Do końca października pozostało 3 tygodnie. Nie ma najmniejszych szans na wykończenie tego syfu. Nawet do końca roku szanse są co najmniej nikłe :-D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kroll2000 Re: raport o stanie budowy 15.10.09, 14:14 Potwierdzam, bez szans na zakończenie budowy do końca roku. Czy są w tym tygodniu jakieś ekipy na budowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 21.10.09, 09:36 Witam, czy ktos widzial by od poniedzialku zaczely przybywac plytki na balkonach i barierki? Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: II etap - postępy prac 21.10.09, 09:58 Przykro to stwierdzić, ale nic się nie dzieje i nie wygląda na to żeby miało się dziać.Wczoraj wieczorem widziałem jednego z Panów od posadzek był wcięty więc jak widać lepiej się bawią niż pracują. Szkoda słów ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 22.10.09, 19:39 Znow, zapewnienie, ze mieszkania beda gotowe na koniec pazdziernika okazalo sie wprowadzeniem nas w blad. Zaraz przyjda mrozy i znow sie nic nie bedzie dzialo. Rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 28.10.09, 18:07 Czy ktoś był w tym tygodniu na budowie i mógłby napisać o postępie prac? Jaki jest postęp w kładzeniu gresu na klatkach i balkonach? Czy pierwsza klatka w budynku E ma już położony gres? Dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 28.10.09, 18:22 Bylem wczoraj popoludniu. Do wszystkich klatek nie zagladalem. Ale drzwi, plytki na balkonach, barierki sa wciaz nie montowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 28.10.09, 20:43 Podobno trwa układanie gresu na pierwszej klatce budynku E. Stąd moje pytanie o postępy? Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 08.11.09, 20:41 Po odwiedzeniu budowy po 3 tygodniach są postępy prac: - dokończono kładzenie gresu na I klatce budynku E; - kończone jest kładzenie gresu na I klatce budynku F; - zainstalowano oświetlenie na klatkach; - montują dzwonki przy drzwiach; - w kilku lokalach wstawiono drzwi; - ułożono trawę na fragmencie pomiędzy budynkiem C i E; - posadzono krzewy; - kończone są prace w garażach (oświetlenie + instalacje); - instalują barierki. Nadal jest sporo lokali bez wstawionych drzwi, bez gresu i barierek balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 16.11.09, 22:22 Witam, czy mozna prosic o informacje, czy w ciagu ostatniego tygodnia cos sie w ogole dzialo? Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 18.11.09, 20:13 Prośba o jakąś informację odnośnie postępów prac. Czy nadal pracuje ekipa od barierek i gresu? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 18.11.09, 21:28 Bylem ale po zmroku w budynku F. 1 klatka przybylo plytek na klatce 2 od dluzszego czasu bez zmian 3 od dluzszego czasu bez zmian Ogolnie dramat :( Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: II etap - postępy prac 18.11.09, 22:07 Pomalowana jest III klatka w budyku E(na biało) (tylko tam byłem). Postawiono cztery lub piec lamp zewnetrznych. Zamotowane kilka szaf elektrycznych. Zamontowano oswietlenie klatek. Pojawiła sie jakas ziemia na drodze. Tyle widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 21.11.09, 00:23 Dzis montowano lampy na patio. Nikogo nie bylo na klatkach, nic sie nie dzialo. Nikt nie bedzie mieszkal, ale chociaz bedzie jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 21.11.09, 07:45 A jest w ogóle ekipa od gresu? Czy kładli gres na kolejnych klatkach lub balkonach? mojekontoemail napisała: > Dzis montowano lampy na patio. Nikogo nie bylo na klatkach, nic sie nie dzialo. > Nikt nie bedzie mieszkal, ale chociaz bedzie jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 21.11.09, 10:16 To już ostatni dzwonek, aby położyć gres na balkonach. Jeśli tego nie zrobią, to można zapomnieć o oddaniu II etapu w zimie. Czy ktoś wie, jaka jest przyczyna, że nie ma ludzi od gresu. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 21.11.09, 10:32 Hm, wiedzę, że znów mnie czeka pasjonująca rozmowa z dev-em. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 21.11.09, 10:47 Tylko co da rozmowa tu $ trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 26.11.09, 17:12 Podobnoz pojawila sie ekipa od barierek, czy ktos moze cos potwierdzic, ze cos sie ruszylo? Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 03.12.09, 10:35 Ma ktos jakies info. Dzieje sie cos na II etapie Odpowiedz Link Zgłoś
klient_mp Re: II etap - postępy prac 03.12.09, 17:45 Nic się nie dzieje, to znaczy nie kładą płytek na klatkach i nie montują balustrad. Ja przynajmniej mam takie informacje. I chyba się nie zanosi żeby w najbliższych dniach miało się coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 03.12.09, 17:55 Super. Po prostu extra. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 11.12.09, 14:11 Czy coś zmieniło się w temacie? Dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_ple_ple Re: II etap - postępy prac 11.12.09, 17:16 Witam, Byłem na budowie przedwczoraj ok. 15. Żadnego pracownika jakiejkowiek ekipy nie widziałem na budynku F. W trzeciej klatce od mniej więcej trzech tygodni rozłożony jest styropian na podłodze pod ostateczną szlichtę. Naprawdę wpakowaliśmy się wszyscy w niezłe bagno :-( Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: II etap - postępy prac 12.12.09, 10:13 Wczoraj na budowie II etapu byla koparka i rozgarniała ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 14.12.09, 08:16 Teraz pewnie naszgo wspanialego dewelopera zima zaskoczyla, wiec nalezy przerwac prace. Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 08.01.10, 15:26 Witam, czy na osiedlu w budynkach trwaja jakies prace? Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_ple_ple Re: II etap - postępy prac 09.01.10, 06:59 Byłem w czwartek w budynku F. Kompletnie nic się nie dzieje. III klatka - jak 3 miesiące temu został ułożony styropian pod wylewkę na parterze, tak do tej pory leży. Pewnie czekają na roztopy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klient_mp Re: II etap - postępy prac 09.01.10, 10:42 Potwierdzam. Kompletny zastój. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 31.01.10, 18:34 Witam, czy ktoś posiada informacje kiedy zostaną wznowione prace na II etapie? Pozdrawiam:) mojekontoemail napisała: > Witam, czy na osiedlu w budynkach trwaja jakies prace? > Dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: II etap - postępy prac 01.02.10, 11:21 Stawiam garść dolarów, przeciwko orzechom, że nie zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 01.02.10, 12:14 Nie zakładajmy się;-) Czy komuś w rozmowie z devem uzyskał jakąś informację? lasic01 napisał: > Stawiam garść dolarów, przeciwko orzechom, że nie zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
makplast Re: II etap - postępy prac 01.02.10, 20:12 Osiedle na pewno nie zostanie ukończone. Po pierwsze - Developer nie może sprzedawać mieszkań bo są wnioski w dziale IV księgi wieczystej o zabezpieczenie należności podwykonawcom, a co się z tym wiążę nikt takiego mieszkania z obciążeniem nie kupi. Po drugie - na rachunku developera rękę położył komornik i każdy wpływ na konto jest rekwirowany na poczet długów developera. Bardzo mi przykro to pisać ale są to wiarygodne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 01.02.10, 20:16 No wlasnie, a w ogole rozmawial ktos ostatnio z developerem? W biurze nikt nic nie wie. A juz tyle miesiecy po terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 01.02.10, 21:20 W takim razie wysuwam propozycję spotkania z developerem i spróbować wyjaśnić tą patową sytuację. Co Wy na to? mojekontoemail napisała: > No wlasnie, a w ogole rozmawial ktos ostatnio z developerem? W biurze nikt nic > nie wie. A juz tyle miesiecy po terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 03.02.10, 14:32 Ja jestem za. Pytanie tylko czy deweloper wyrazi chęć spotkania. I niestety nie wiem czy to coś w obecnej sytuacji zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 03.02.10, 15:47 Nawet, jeśli się nie zgodzi, to i tak można byłoby zrobić spotkanie II etapu. Pytanie tylko czy są osoby chętne, aby wziąć udział w takim spotkaniu? kkrasz napisał: > Ja jestem za. Pytanie tylko czy deweloper wyrazi chęć spotkania. I > niestety nie wiem czy to coś w obecnej sytuacji zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
kkrasz Re: II etap - postępy prac 03.02.10, 16:06 Ja się zgłaszam, naprawde mam już dośc tej całej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
marekcz26 Re: II etap - postępy prac 04.02.10, 08:35 Ja tez sie zglaszam. Czy jest nas tylko 3 z II etapu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kantika Re: II etap - postępy prac 04.02.10, 09:20 my również się zgłaszamy na spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
kroll2000 Re: II etap - postępy prac 04.02.10, 09:41 zgłaszam się na spotkanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 04.02.10, 09:55 Próbuję się dodzwonić do dewelopera i umówić spotkanie. Niestety, nikt nie odbiera w biurze. Proszę Was też o podjęcie prób ustalenia terminu spotkania. Czy ktoś może przejeżdża koło biura i będzie mógł wstąpić i złożyć propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 08.02.10, 14:45 Z posta napisanego przez jednego z mieszkańców II etapu na gardenplaza.info na osiedlu pojawiła się informacja o spotkaniu z deweloperem na odiedlu w dn. 10.02.2010r o godz 19:00. Proszę o weryfikację tej informacji. pioneerek1 napisała: > W takim razie wysuwam propozycję spotkania z developerem i spróbować wyjaśnić t > ą > patową sytuację. Co Wy na to? > > mojekontoemail napisała: > > > No wlasnie, a w ogole rozmawial ktos ostatnio z developerem? W biurze nik > t nic > > nie wie. A juz tyle miesiecy po terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 08.02.10, 14:57 Dziekuje za informacje. Ja tam naprzyklad w ogole nie zaglam, a chetnie wezme udzial w spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bamse13 Re: II etap - postępy prac 08.02.10, 16:28 Informacja jest prawdziwa i dotyczy mieszkańców II etapu Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: II etap - postępy prac 11.02.10, 18:34 Byłem ostatnio na osiedlu. Wszystko na drugim etapie wygląda identycznie jak równo rok temu. Bez zmian. Wg informacji osób zaangażowanych w sprawy osiedla nic się nie dzieje i widoki na przyszłość są raczej marne. Odpowiedz Link Zgłoś
pioneerek1 Re: II etap - postępy prac 17.02.10, 09:50 Kolejne spotkanie dla II etapu odbędzie się 22.02 o godzinie 18.00 w biurze dewelopera w MP. Tematy główne to: c.d. opłat, w tym głosowanie odnośnie śmieci oraz utworzenie stowarzyszenia (statut, zarząd...). Wszystkich zainteresowanych zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontoemail Re: II etap - postępy prac 22.02.10, 11:18 Witam, czy dzisiejsze spotkanie jest akualne? Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 22.02.10, 17:58 Witam! Czy jeśli mowa o II etapie to myślicie o blokach E i F? Jeśli tak to przecież tam nie ma odbioru technicznego budynków oraz dopuszczenia ich do użytkowania! Poza tym o jakich opłatach piszecie? Czy tam już ktoś mieszka? Jeśli chodzi o powołanie stowarzyszenia to o co Wam tak naprawdę chodzi? Tematem się zainteresowałem z uwagi na to, że jakoś zaciekawił mnie temat zakupu mieszkania na II etapie osiedla GP. Z tego co widziałem (formalnie) to już prawie wszystkie lokale są zarezerwowane. Poza tym nie było mowy o wcześniejszym zamieszkaniu niż przed odbiorem tej części osiedla, czyli w połowie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: II etap - postępy prac 22.02.10, 20:34 Jakbyś tam poszedł to byś się trochę zdziwił. W co najmniej kilkunastu, jeśli nie kilkudziesięciu, mieszkaniach są lokatorzy na dziko, bez podłóg, z prądem z agregatora, bez normalnych drzwi wejściowych. No, cóż co kraj to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 23.02.10, 13:02 Może zaskoczony nie jestem, bo w dobie developerów, którym opóźnienia do dwóch latek nie są straszne to normalka. Z drugiej strony dziwię się trochę ich podejściu do tematu, tzn zakładanie stowarzyszenia, itp bo przecież de facto nie ma pozwolenia na zamieszkanie, więc developer robi im "łaskę", że mogą tam mieszkać. Jak rozumiem temat stowarzyszenia ma mieć na celu jakieś działanie przeciwko developerowi. Poza tym nie rozumiem co ma to dać? Czy chcą na stowarzyszenie podpisać umowę na wywóz śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
januszz1975 Re: II etap - postępy prac 23.02.10, 16:28 Musicie pisać o takich rzeczach tutaj? spierd*** sobie pokomentowac na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 23.02.10, 19:55 Po pierwsze - KULTURY Po drugie - chciałem tylko dowiedzieć się jak sprawa wygląda z "pierwszej ręki" czyli od innych ludzi, którzy kupili lokale na II etapie osiedla GP. Jak już pisałem zastanawiam się nad zakupem lokalu na tym osiedlu. Ogólnie dziwi mnie, że developer wpuścił ludzi na budowę i pozwolił tam zamieszkać nieformalnie. Przecież to jest zagrożenie dla zdrowia a nawet życia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 09:44 Deweloper swoim zachowaniem już dawno spowodował zagrożenie dla zdrowia, a może i życia ludzi którzy zapłacili za dziurę w ziemi, a po kilku latach nic nie mają, oprócz długów i rozstroju nerwów. A wypowiedź człowieka bez kultury nie będę nawet komentował, bo nie zamierzam się zniżać do tak prostackiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 09:52 Co do developerów to i tak jesteście w dobrej sytuacji z uwagi na fakt, że opóźnienie jest tylko takie. Na budowie, która jest koło mnie ludzie czekają już 2,5 roku na odbiór i myślę, że jeszcze trochę to potrwa. 2,5 roku oczywiści od pierwszego terminu odbiorów, jakie założył developer budujący "z pasją" (nie będę przytaczał nazwy). Odpowiedz Link Zgłoś
viaga Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 14:19 Anłuk Sp. z o.o. osiedle wiosenna? Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 14:20 Nie, ale powiedzmy - po sąsiedzku! Odpowiedz Link Zgłoś
zak01 Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 17:14 Czytam wasze wypowiedzi i coraz większego mam "doła". Czy jest w ogóle szansa że to osiedle zostanie ukończone? Czy ktoś coś wie na ten temat? Napiszcie też o czym była mowa na ostatnim spotkaniu z developerem które odbyło się 22.02 o 18. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 24.02.10, 21:37 Ja się dowiedziałem, jako nowy (przyszły) klient, że oddanie II etapu ma być w połowie tego roku. Nie wiem czy są inne oficjalne komunikaty developera. Na spotkaniu byłem tego samego dnia, na który było umówione spotkanie z mieszkańcami z II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: II etap - postępy prac 25.02.10, 08:33 Patrzac na tempo prac przy ABCD jak jeszcze pieniadze byly to polowa roku jest NIEREALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
zak01 Re: II etap - postępy prac 25.02.10, 21:02 Czy coś się ruszyło na II etapie? W końcu w pogodzie koniec ZIMY. Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: II etap - postępy prac 26.02.10, 11:41 Ja w bloku F widziałem świeże wylewki na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pelosi Re: II etap - postępy prac 26.02.10, 13:34 W której klatce? Bo dotychczas wylewki były w klatkach 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś