Dodaj do ulubionych

BYlam na koncercie Turnaua dzis i..

24.04.07, 00:13
i powiem Wam w tajemnicy, ze jeszcze nigdy nie zakochalam sie w siedmiu
facetach jednocześnie ;)
a mówiac serio to bylo super po prostu.. no po prostu super. Rewelacyjne
aranżacje, sami profesjonalisci w zespole..jestem pod wielkim wrażeniem. Mając
chyba prawie wszytskie płyty Turnaua nie spodziewalam sie, ze koncert zrobi na
mnie takie wrażenie :) :) :)
kto jedzie ze mna na nastepny? (gdziekolwiek będzie.hihi) ;-)
Obserwuj wątek
    • kol Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 07:40
      :) co prawda mam chyba wszystkie plyty tego pana, ale na koncercie bylem raz -
      gdzies kiedys i za groma nie moge sobie przypomniec 7 panow? Zespol mu sie
      powiekszyl, czy mi swiat pomniejszyl:)
      • burza_gradowa Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 07:57
        no wiesz, jak prześledzić jego twórczosc to sam zauważysz, ze bardzo wzbogaca
        swoje aranżacje.. naprawde bylo ich razem siedmiu: Turnau-fortepian i wokal,
        Jacek Królik - gitara (ale jaaaaakaaaa...) Robert Kubiszyn - bas, Sławek Berny -
        perkusja, Michal Dąbrówka - perkusja (tak tak..dwa zestawy perkusji), Leszek
        Szczerba - saksofon, Michal Jurkiewicz - skrzypce, keyboard, akordeon, wokal i
        costam jeszcze (czlowiek orkiestra jednym słowem)
        Razem siedem.. jak w pysk strzelił ;-)
        Na widowni było sporo osób..no powiedzmy..dojrzalych.. mozna bylo czasem odniesc
        wrażenie, że byli lekko zszokowani rockowym brzmieniem w co mocniejszych
        momentach (to juz dawno nie jest taka ot, po prostu poezja śpiewana) a Turnau
        naprawde cały czas bawił sie muzyką.. a ja się super bawilam sluchając tego :)
        W ogóle kupa śmiechu była
        A ten królik to tak wymiata na gitarze, ze slabo sie robi ;-)
        • kol Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 13:03
          Ehh. znaczy trzeba sobie odswiezyc koncetowe wrazenia znaczy. :) Tyle ze na
          razie nie jest to Turnau - choc to baaardzo dobry pomysl, ale zespol o
          wdziecznej nazwie Kombajn do noszenia kur po wioskach - moglem nazwe
          przekrecic. Chodzi za mna i chodzi i odczepic sie nie chce.
          • burza_gradowa Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 18:17
            a co ten kombajn gra?;-)
            • erleusortok Kombajn... 24.04.07, 18:33
              Nie wiem co, ale wiem gdzie:
              www.kombajn.webd.pl/index.php?id=6
            • kol Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 23:04
              hmm - trudno powiedziec. stelmi w trojce ich nocami czesto puszczal. trzeba
              posluchac -opowiedziec sie nie da. ale trzeba tez miec nastroj zeby tego
              sluchac - niekoeniecznie depresyjny - raczej taki nieco roztargniony.
              • burza_gradowa Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 23:45
                To ja mam zwykle roztargniony ;)
                fajne teledyski mają. Wsłucham się jeszcze później, nie sa to piosenki ktorych
                moglabym słuchac tak "przy okazji" raczej bede musiala sie troche skupić, ale
                moze to tylko ja mam taki specyficzny odbiór czasem heh.
            • kol Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 24.04.07, 23:10
              na stronie rzuconej przez erleusortoka sa m.in. video i jak spojrzysz na
              _chlopcy z dynamitu to nie wiedziec czemu mi sie to kojarzy z Weiserem
              Dawidkiem. Nie wiem ale sie kojarzy
    • kassada Re: BYlam na koncercie Turnaua dzis i.. 08.05.07, 18:58
      Ja tez byłam na tym koncercie i podzielam zachwyt burzy :)
      To był mój trzeci koncert pana T., na którym byłam i wszystkie były własnie
      takie - zupełnie inne niż płyty, mocne i wariacyjne :)
      Juz czekam na nastepny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka