20.11.04, 21:59
Właśnie zaisntalowałem sobie nową przegldarkę: Firefox. Na razie ją testuje,
ale jak mi przypadnie do gustu, to zastąpi mi IE. Jak na razie pomyślnie
przeszła test naszej strony. Stronka ładuje się bezproblemowo (nie tak jak w
Operze). Jak ktoś też chce sobie potestować konkurencję dla IE, to zapraszam
pod adres: www.firefox.pl :-))
Obserwuj wątek
    • ernest_pinch Re: Firefox 20.11.04, 22:24
      roman_j napisał:

> Jak ktoś też chce sobie potestować konkurencję dla IE, to zapraszam
      > pod adres: www.firefox.pl

no tak..pytanie techniczne... ile Ci bulą "od łepka" za wejście na strone? ;-)))
      • roman_j Re: Firefox 20.11.04, 22:26
        ernest_pinch napisał:

> no tak..pytanie techniczne... ile Ci bulą "od łepka" za wejście na strone?
        > ;-)))

Tajemnica handlowa. ;-))
        • teleskop82 Re: Firefox 20.11.04, 23:48
          A ja miałem i to i opere...i jakoś IE mi najbardziej pasuje :)

A tak przy okazji to wróciłem...cieszycie się ?? :D
          • roman_j Re: Firefox 21.11.04, 00:12
            teleskop82 napisał:

> A ja miałem i to i opere...i jakoś IE mi najbardziej pasuje :)

Firefox ma opcję blokowania wyskakujących okienek z reklamami. Własnie przed
            chwilą to zadziałało, o czym nie omieszkał mnie poinformować. Już lubię ten
            program. :-))))
            • teleskop82 Re: Firefox 21.11.04, 00:13
              IE też ma :) Aktywna u mnie od dobrych kilku tygodni...
              • roman_j Re: Firefox 21.11.04, 00:20
                teleskop82 napisał:

> IE też ma :) Aktywna u mnie od dobrych kilku tygodni...

No patrz. Nie wiedziałem. Ale i tak szukałem czegoś zamiast IE. Opera niestety
                się nie nadaje. Nie przeszła testu naszej strony. ;-))
                • santia Re: Firefox 21.11.04, 02:26
                  i na managerzone opera nie wszystkie opcje pokazuje, np. nie można zobaczyć swoich zawodników, to strasznie denerwujące ;
                  • wind7b Re: Firefox 21.11.04, 09:56
                    W Mozilli mozna ale trwa to czasem z 10 minut znim sie strona otworzy - wyglada
                    jakby sie przegladarka zawiesila.

Ja uzywam Mozilli glownie dlatego, ze kilka stron mozna otwierac w jednym oknie
                    i przelaczac zakladkami. Mozna tez to zapisac jako grupe zakladek i otwierac
                    potem na raz. Firefox chyba tez ma cos takiego?

Niestyety sa jeszcze takie strony ktore dziaiaja telko w IE :-((

Wojtek
                  • roman_j Re: Firefox 21.11.04, 09:56
                    santia napisała:

> i na managerzone opera nie wszystkie opcje pokazuje, np. nie można zobaczyć
                    > swoich zawodników, to strasznie denerwujące ;

FF pokazuje wszystko, co trzeba. Przed chwilą na wszelki wypadek to sprawdziłem.
    • werdan Re: Firefox 21.11.04, 19:23
      Chcialbym polecic program MyIE2, jest to w zasadzie nakladka na IE robiaca z tej przaegladarki na prawde wspanialy program. Zmodenizowany program jest polaczeniem funkcjonalnosci Opery z kompatybilnoscia IE i na dodoatek istnieje polska wersja jezykowa. Uzywalem IE, nastepnie "przesiadlem" sie na Opera, ale teraz powrocilem do IE z nakladka MyIE2. Polecam goraco.
      • naka Re: Firefox 22.11.04, 14:14
        Operowo Romanie napisales o tym swoim Firefoxe ??? no i do tego preznie rozpoczal ci sie tydzien ????? czy to moze jest nastepstwem wysokogorskich wspinaczek ???????
        • roman_j Re: Firefox 22.11.04, 14:36
          naka napisała:

> Operowo Romanie napisales o tym swoim Firefoxe ???

A jakim on tam mój... :-))

> no i do tego preznie rozpoczal ci sie tydzien ?????

Skąd wiesz? :-))

> czy to moze jest nastepstwem wysokogorskich wspinaczek ???????

Może. Choć one nie były aż tak "wysoko" górskie. :-))
      • intruder MyIE2 23.11.04, 12:12
        Na uczelni byly komputery z tą przegladarką i niezależnie czy się używalo
        samego IE czy też lacznie z nakladką dzialalo to strasznie powoli i być może
        zrazilem się.
        Co do wyskakujących okienek to mam program PC firewall 2.0, który również
        udostępnia tę opcję, a ma ją na tyle wyćwiczoną/rozbudowaną, że "chowa" nawet
        niektóre obrazki na glównej stronie onetu :-o
        :)
    • roman_j Microsoft traci rynek przeglądarek. :-)) 25.11.04, 10:06
      Z dzisiejszej Gazety:

"Udział Internet Explorera w rynku przeglądarek internetowych spadł poniżej 90%
      - wynika z danych, przedstawionych przez holenderską firmą OneStat.com. Tam,
      gdzie traci IE, zyskuje FireFox - przedstawiciele Mozilla Foundation
      poinformowali właśnie, że liczba pobrań open source'owej przeglądarki
      przekroczyła już 5 mln."

:-))
      • naka Re: Opera jest.................lux !!! 25.11.04, 13:06
        A ja jednak jestem za...........Opera !!!! I ta rozbudowana skrzynka pocztowa !!!!! Nareszcie jest super i porzadek !!!
        • wind7b Re: Opera jest.................lux !!! 25.11.04, 14:36
          Jesli chodzi o programy do poczty to zdecydowanie polecam Tha Bat + dodatkowy
          filtr antyspamowy. Jestem na etapie nauki - pokazuje programowi ktore maile to
          spam a ktore nie ale po kilku dniach dzialania juz wieszosc sam odroznia.

Poprzednio uzywalem prostej Eudory ale ilosc spamu rozsnie w takim tempie, ze
          ciezko jest bez filtra. Eudora co prawda jakis tam filtr ma ale bardzo malo
          skuteczny.

Pozdrowienia

Wojtek
    • roman_j Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 16.06.05, 07:03
      Przeczytajcie sobie ten artykuł z Gazety (póki nie wylądował w archiwum):
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,2768680.html

Ja się bardzo zdziwiłem dowiedziawszy się, że IE ma aż 20 luk w
      zabezpieczeniach, z czego 3 są ekstremalnie niebezpieczne. Firefox ma takich luk
      5, ale żadna nie jest krytyczna, a Opera w ogóle nie jest dziurawa. Słowem,
      Opera górą. :-))
      Ale ja wolę Firefoxa. Może i jego najnowsza wersja, która jest podobna bliska
      finalizacji, nie będzie dziurawa. W każdym razie do IE na pewno nie wrócę. :-))
      • naka Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 16.06.05, 18:45
        Zawsze chwalilam Opere !!!! I od dluzszego czasu na niej surfuje !!! Podoba mi sie szata graficzna i to ze kazde okno moge powiekszyc nawet 1000%!!!! No i skrzynka pocztowa - bardzo rozbudowana. Nareszcie porzadek i maile wchodza w odpowiednie miejsca. Na zabezpieczenia specjalnie nie zwracalam uwagi - dopiero Romanie dowiedzialam sie o tym od ciebie. Jak dotad nie zlapalam zadnego witrusa ani mnie nie przekerewalo na jakas niechciana strone.
        Opera jest LUX !!!
        • roman_j Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 17.06.05, 17:19
          Opera jest dobra, ale ma jedną, poważną wadę. Nie można spod niej oglądać naszej
          strony. :-)) Poza tym u mnie na kompie Opera dziwnie często się wieszała. Nie
          wiem, dlaczego i nie chce mi się dociekać powodów. :-))
          • hiubi Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 26.06.05, 13:51
            Statystyki statystykami a prawda leży...
            Badane są pewnie zawsze najnowsze wersje przeglądarek i to w dodatku ze wszystkimi dostepnymi łatkami. Mi IE koledzy w pracy aktualizują siłą ;-) Opere pewnie mam juz niekatualną ale jak na razie nikt sie do mnie nie włamał i czuję się bezpieczny.

Swoją drogą to raczej dobry firewall jest potrzebny a przeglądarkę bym odłożył na drugą pozycję.
            • roman_j Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 26.06.05, 21:36
              Firewalla też mam. Ale wydaje mi się, że nawet firewall nie pomoże, jeśli masz
              dziury w przeglądarce. :-))
              • hiubi Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 28.06.05, 01:56
                oj nie byłbym taki pewien... jesli zamurujesz firewallem porządnie to pewnie będzie OK, ale połowa stron by Ci się nie otwierała ;-))

Ale nie upieram sie bo nie jestem expertem od firewalli.
                • roman_j Re: Subiektywny ranking przeglądarek :-)) 28.06.05, 16:51
                  Ja też nie jestem ekspertem, ale pewnie i tak wiesz więcej o nich niż ja. A
                  przynajmniej taką powinien mieć nadzieję Twój szef. ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka