doska26 21.03.08, 22:58 Dzisiaj bylo otwarcie nowego Rossmana w Pruszkowie ,przy Woj.Polskiego w pawilonikach.Mysle ,ze to dobry pomysl,mam przynajmniej blisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burza_gradowa Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 13:40 Ja niby jak nie chcę to nie muszę chodzić.. i zresztą nie chodzę. no ale tak szczerze mówiąc to trochę wkurza mnie to, że Pruszków opanowują sieciówki. Było tyle fajnych niewielkich sklepów prowadzonych przez Pruszkowian a teraz.. tłumy walą do takiego Rossmanna jakby już żadnych innych sklepów nie było albo jakby tam mieli jakieś szczególne towary niedostępne nigdzie indziej... Latem to się normalnie zszokowałam.. normalny ruch wszędzie, otworzyli tego Rossmanna na Prusa i tłumy.. przechodzę i widzę, że tłum klientek aż wyłazi ze sklepu. Mniej więcej to samo czuję patrząc w centrach handlowych na restauracje... masa rożnych greckich, orientalnych, polskich.. ale największy tłum przy Makdonaldsie.. czy naprawdę bułka z kotletem i frytki to taki rarytas po który warto stać pół godziny w kolejce? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 13:57 bulka z kotletem w mcdonaldzie nie,ale rossman czemu nie, takie na przyklad kocie jedzenie jest tam tansze niz w innych sklepach;) i mowie o 'firmowym' a nie jakims ichnim:) pozatym, przynajmniej te kosmetyki ktorych ja uzywam spotkam w rossmanie, a w malych okolicznych sklepach nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 14:03 Widocznie ludzie mają powód że walą do tego Rossmana. Zapewne mają dosyć małych sklepików w których ceny wywindowane do granic przyzwitosci Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 15:20 Ja tam jestem częstym gościem w Rosmanie ... po pierwsze duży wybór, po drugie ceny przyzwoite (jedzonko kocie głównie tam kupuje) i od czasu do czasu na jakąś naprawdę atrakcyjna promocję można trafić, mają tam np. genialny papier toaletowy w sensownej cenie. Burza niestety małe sklepiki mają zazwyczaj wysokie ceny. Owszem nie latam po chleb i mleko do sieciówki tylko do Makiego na Stalowej albo do sklepików przy stacji PKP ale większe zakupy szczególnie te natury kosmetyczno-higienicznej wolę zdecydowanie robić w takim Rosmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 17:57 Mój przelotny romans czy raczej epizod z Rossmanem sprowadził się do okazjonalnego zakupu takiej latarki diodowej. Co prawda lampeczka uległa całkowitej destrukcji przy drugim jej użyciu ale trudno wymagać, by plastikowa obudowa wytrzymała ciężar, pod którym przypadkowo się znalazła. Za to bateryjki ( nie żadne firmowe ) po przełożeniu do innego sprzętu działały zadziwiająco długo. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 20:52 byl sobie kiedys na ul. sobieskiego - boczna ulica w drodze do pkp - maly sklep chemiczny i kosmetyczny itp itd. w sklepie pracowalo mile malzenstwo, ktore zawsze doradzilo, pogadalo, pozartowalo, pousmiechalo sie i sprzedalo, to co samo uwazalo za najlepsze. jak sie przyszlo nastepnym razem, to cii panstwo cie pamietali, pogadali, sprzedali co potrzebowales, odlozyli jak cos, a i pewnie na kreske by dali. Ale juz ich nie ma. Bo przyszly rosmany itp itd. I nawet jesli u nich bylo nieco drozej niz w sieciach, to bylo po ludzku. Jak w sklepie, a nie w bezimiennej hali, ktora dzis jest, a jutro zniknie i nikt o niej nie bedzie pamietal. Sieci otaczaja nas wszedzie i coraz czesciej ludzie sie przeciw nim buntuja. bo chca miec cos oryginalnego, a nie sieciowego. bo chca porozmawiac, a nie tylko kupic. ps. dlatego wlasnie chodze na zakupy do malego sklepiku - niektorzy wiedza o czym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 21:51 Jednym potrzebny Rossman innym osiedlowy sklepik! I niech tak zostanie.Bo jak w Rossmanie mała kolejka to wrzucę do koszyka i hajda do domu-nie mam zwyczaju iść do sklepu i pół godziny rozprawiać ze sklepikarzem/arką o moich i innych problemach a w tym czasem za mną rośnie kolejka tych,którzy tak jak ja wpadli tu tylko po jedną rzecz,na tak zwana chwilkę!Ludzie przychodzą sie pożalić,pogadać i nie widze w tym nic zdroznego ale dlaczego to odbywa sie zawsze moim kosztem? A juz chyba totalnego pecha mam w aptece na Helenowskiej ,gdzie obserwuję od dłuższego czasu osoby,które przychodzą po medykamenty z receptami i nie tylko i prowadza półgodzinne dyskusje z farmaceutami na temat przepisanych leków,ze zamiast tego chcą ten,który im kiedyś pomógł (i wcale tu nie chodzi o ceny!)a nie ten który mają przepisany.Ludzie chyba po prostu nie mają sobie z kim pogadać i to się stąd bierze! Tylko czemu kosztem tych,którzy się śpieszą? PS.Ja rozmawiam ze wszystkimi a po pierwsze umiem ich wysłuchać! O! Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 21:59 > Jednym potrzebny Rossman innym osiedlowy sklepik! I niech tak > zostanie. Niestety tak nie zostanie.. każdy kolejny Rossmann i kilka sklepików mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszko-wianka Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 21:51 nie wiem jak z kocim jedzeniem ale ceny kosmetykow w Rossmanie wcale nie sa tansze od tych w prywatnych sklepach (przynajmniej od tego w ktorym ja robie zakupy). Owszem, produkty z gazetek sa w wyjatkowo niskich cenach ale jak sie przyjzec innym cenom i porownac to sa albo takie same albo czesto wyzsze. Dla mnie to takie troche naciaganiee klienta zeby wlasnie myslal, ze sa tanim sklepem. Potwieerdzam to co pisaly osoby powyzej. Nasze miasto opanowywuja sieciowki do tego zagraniczne, ktore ciagna z nas Polakow ile sie da nie dajac nic w zamian (oprocz marnych groszy paniom w kasach). Dziewczyny zwrocie uwage na to co powiedzialam............nie chce robic reklamy ale moj ulubiony sklep z perfumami i kosmetykami znajduje sie naaprawde w bliskim kontakcie nowego Rossmana wiec moze waarto sprawdzic to co mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 22:07 Wreszcie:) Sieciowki nie sa po to by byly tanie. Sieciowki sa po to by sprawiac takie wrazenie, przy [rzywiazac do marki, Bys kupil jeden produkt i przeplacil za inny 200 procent. Taka jest filozofia rosmana, tesco, itp itd. Nie mowie zeby tam nie chodzic, ale nie warto wierzyc, w haselka z gazetek reklamowych Odpowiedz Link Zgłoś
jaculka08 Re: Otwarcie Rossmana 22.03.08, 22:59 pruszko-wianka napisała: > Dziewczyny zwrocie uwage na to co powiedzialam............nie chce > robic reklamy ale moj ulubiony sklep z perfumami i kosmetykami > znajduje sie naaprawde w bliskim kontakcie nowego Rossmana wiec moze > waarto sprawdzic to co mowie. Jasne..głupi i ciemny Polak robiący zakupy w sieciowych,zagranicznych sklepach otwieranych tylko po to,żeby zniszczyć "naszą" drobną przedsiębiorczość.Chyba całkiem niedawno gdzieś to już słyszałem.A tak naprawdę "kłaniają" się podstawowe prawa wolnego rynku i ekonomii.A rzeczony sklep z kosmetykami w sąsiedztwie nowego Rossmana sprawdzałem już kilka razy.W temacie męskich kosmetyków nie jest konkurencyjny i właśnie w związku z bezpośrednią konkurencją może będzie.Pozdrawiam Świątecznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Otwarcie Rossmana 23.03.08, 00:35 Drodzy mieszkańcy Pruszkowa przestaję już Was całkowicie rozumieć. Z jednej strony na forum są narzekania że w Pruszkowie brakuje dużych sklepów i że małe sklepiki nie są w stanie zastąpić supermarketów. Kiedy jednak jakaś większa sieć wkracza do miasta zaraz są narzekania że weszła tylko po to aby wykończyć lokalny handel. Niestety może warto spojrzeć na inne miasta, tam oprócz supermarketów większych i mniejszych działa cale mnóstwo małych sklepików. Zmuszanie kogoś do zakupów w małych sklepach uważam za nieporozumienie, sklepy takie pozbawione konkurencji zaczynają ustalać dyktat cenowy Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Otwarcie Rossmana 23.03.08, 00:51 A kto powiedział, że mieszkańcy Pruszkowa mają śpiewać jednym głosem? Chyba po to jest forum by przedstawiać różne punkty widzenia czy opinie. No i właśnie to robimy :) Moim zdaniem nie od dziś powszechnie wiadomo, że sieciówki, które nie są zazwyczaj miejscowymi ani nawet polskimi przedsiębiorstwami wypierają miejscowy handel. Nie ma chyba sensu się z tym nie zgadzać. Natomiast czy komuś to przeszkadza czy nie.. tu możemy sobie dyskutować na zdrowie a i tak pewnie nikt nikogo nie przekona, ja pamiętam, ze już w liceum na lekcjach angielskiego miałam dyskusję na ten temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier68 Re: Otwarcie Rossmana 23.03.08, 07:38 wprawdzie żarcie kocie śmierdzi tanimi perfrumami, ale dla mnie najważniejsze że nie poszli w jakąś tanią wersję rosmana dla pruszkowiaków i jest całkiem normalny sklep, czysty i towar leży na półkach, a nie w kartonach na podłodze............. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszko-wianka Re: Otwarcie Rossmana 24.03.08, 00:58 > Jasne..głupi i ciemny Polak robiący zakupy w sieciowych,zagranicznych sklepach > otwieranych tylko po to,żeby zniszczyć "naszą" drobną przedsiębiorczość.Chyba c > ałkiem niedawno gdzieś to już słyszałem.A tak naprawdę "kłaniają" się podstawow > e prawa wolnego rynku i ekonomii. ja nie mam nic do konkurencji o ile zasady i system opodatkowania dla obu stron sa takie same. Z tego co wiem wiele zagraanicznych sklepow sieciiowych rozlicza sie z podatku na zasadach panujacych w ich rodzimym kraju gdzie czesto podatki sa o wiele nizsze(nie mowie, ze tak jest akurat z Rossmanem). Obstawiam bank albo kolejny punkt sprzedaazy telefonii komórkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Otwarcie Rossmana 24.03.08, 01:41 A ja lubię Rossmanna. Podoba mi się, że każdy kosmetyk mogę wziąć do ręki, obejrzeć, powąchać. Podoba mi się, że jeden z moich ulubionych zapachów czesto kosztuje poniżej 100 zł. A do rozmów to mam męża, przyjaciółkę, a nie panią w sklepie (z całą sympatią do pani sprzedającej w sklepiku na osiedku). Dobranoc Państwu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Otwarcie Rossmana 23.03.08, 11:07 ja wole sam sobie wybierac towar z półek niż prosic sprzedawce, dlatego lubie sklepy "z koszykami", ta jak sie nazywają mają mniejsze znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Czyli ? 23.03.08, 23:09 Zle ze jest Rossman ,z tego co wyczytalam to porazka.Nie mam zdania na temat tego sklepu,ale bede w nablizszym czasie w nim to moze napisze swoje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Czyli ? 23.03.08, 23:22 doska, tak naprawdę to nie chodzi wcale o tego konkretnego Rossmanna. Myślę, że w tej dyskusji ścierają się dość ogólne poglądy na temat sklepów sieciowych i miejscowych małych sklepików. Jakikolwiek cudowny byłby ten nowy Rossmann to nie utuli mojego żalu po miejscowych sklepikach, których coraz mniej... za to coraz więcej np. banków ("Rzemieślnik" zlikwidowany, zgadnijcie co tam będzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
pruszko-wianka Re: Czyli ? 24.03.08, 01:01 Obstawiam bank albo kolejny punkt sprzedaazy telefonii komórkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Czyli ? 24.03.08, 10:07 bank. sieciowy kolejny - podobno. pytanie tylko po co. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Czyli ? 24.03.08, 10:34 Po to ze jest zapotrzebowanie, po to ze firma widzi w tym interes , poto zeby ludzie mogli pytac po co:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Czyli ? 24.03.08, 11:05 Kol napisała "byl sobie kiedys na ul. sobieskiego - boczna ulica w drodze do pkp - maly sklep chemiczny i kosmetyczny itp itd. w sklepie pracowalo mile malzenstwo, ktore zawsze doradzilo, pogadalo, pozartowalo, pousmiechalo sie i sprzedalo, to co samo uwazalo za najlepsze. jak sie przyszlo nastepnym razem, to cii panstwo cie pamietali, pogadali, sprzedali co potrzebowales, odlozyli jak cos, a i pewnie na kreske by dali. Ale juz ich nie ma. Bo przyszly rosmany itp itd." Otóż Kol drogi rozmawiałam z tymi ludźmi przed zamknięciem sklepu i oni się zwinęli bo zwyczajnie poszli sobie na emeryturę. Czasem ludzie muszą odpocząć. Przynajmniej tak twierdziła ta pani. Powiedziała mi, że ona chce już odpocząć. W okolicy nie mili specjalnie wielkiej konkurencji i sama w nagłych wypadkach coś tam kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek trzasneliscie reklame Rosmannowi 24.03.08, 11:51 az musze tam zajrzec, taka darmowa reklama to dla firmy dobra rzecz, a moze ktos z forumowiczow kaske za to zainkasowal, zeby temat rozbujac :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: trzasneliscie reklame Rosmannowi 24.03.08, 11:57 Rozmawiamy o nowym sklepie. I tyle. Twoje insynuacje są co najmniej niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś