Dodaj do ulubionych

Zapraszam!

05.07.08, 14:19
Witam wszystkich i zapraszam. :)
Obserwuj wątek
    • radesa Re: Zapraszam! 16.07.08, 15:30
      Witam,
      czy nie ma nikogo kto kupił mieszkanie w atrium?? Ja właśnie sie zastanawiam nad
      kupnem i przydałyby się jakieś opinie.
      pozdrawiam.
      • ninzel Re: Zapraszam! 20.07.08, 22:09
        witam,
        członków tego forum jest tak mało ponieważ juz wcześniej powstało
        prywatne forum osiedla Atrium o ograniczonym dostepie... Próbowałam
        się tam zalogowac, ale niestety nie dostałam odpowiedzi od
        moderatora... Może na tym forum uda nam sie w końcu dogadać i
        dowiedzieć czegoś więcej....
        Z tego co wiem w tej inwestycji sprzedało się juz bardzo dużo
        mnieszkań... Sama w piatek podpisałam z nimi umowę przed wstepną:) a
        we wtorek jadę obejrze budowę i byc może moje mieszkanko:)

Piszcie jeśli planujecie kupic mieszkanko w tej inwestycji lub jeśli
        juz je macie- wkrótce będziemy sąsiadami:D
        • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 24.07.08, 22:58
          Witam,
          kupiłam mieszkanie kilka miesięcy temu i nie moge się już doczekac
          odbioru.
          Prace caly czas postepują. Na razie zero problemów
        • vortac Re: Zapraszam! 28.07.08, 22:55
          ninzel napisała:
          > Może na tym forum uda nam sie w końcu dogadać i
          > dowiedzieć czegoś więcej....
          > Z tego co wiem w tej inwestycji sprzedało się juz bardzo dużo
          > mnieszkań... Sama w piatek podpisałam z nimi umowę przed wstepną:)
          A mi sie caly czas wydawalo, ze mieszkan sie malo sprzedalo. Na stronie (fakt,
          ze aktualizowanej niezbyt czesto) jest ich raptem nieco ponad 30.
          Numer umowy powinien cos powiedziec, bo zdaje sie, ze jada numerkami po kolei. :)
          Ja kupilem jakis czas temu i obserwuje budowe zza plota czasami, bo tylko w
          niedziele moge zajrzec.
          Czy ten styczen to nadal w miare aktualny?
          Jak bylem wprowadzac male zmiany w scianach (chyba w kwietniu), to mowili, ze
          beda rozsylac aneksy do umowy z nowym, wczesniejszym terminem. A dobrze byloby
          wiedziec kiedy trzeba kredyt wziac. :D
          Bo w mojej umowie to termin jest wrzesien 2009.
          • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 30.07.08, 23:14
            Ja też podpisalam umowe w kwietniu i juz w niej byla poprawna data -
            czyli styczen 2009r.
            Mysle, że się wyrobią, w końcu mają lato i jesień, a więc pogoda,
            która nie przeszkadza budować.
            Ja także przeprowadzalam zmiany i muszę przyznać, że architekt to
            konkretna babka, bardzo mi się ona spodobała.
            A jesli chodzi o sprzedaż to ponoć sprzedali 40%.
            • wrotka1980 Re: Zapraszam! 02.08.08, 17:54
              Witam,
              Z tego co usłyszałam to oddania techniczne mają się zacząć już koło
              grudnia więc jest szansa, że ten styczeń nadal aktualny:) Prace idą
              pełną parą, a blok wygląda coraz lepiej - dlatego obstawiam ten
              styczeń 2009. Poza tym może i jest sprzedane 40% ale do tego nie
              wliczają się chyba mieszkania zarezerwowane (np. osoby które czekają
              jeszcze na decyzje kredytowe).
              • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 02.08.08, 23:16
                Musze przyznać, ze okolica stała się także o wiele przyjemniejsza,
                gdy oddanie 1 etapu sąsiedniego osiedla na ul.Prusa ("Przy Pałacu")
                zmierza ku końcowi.
                Będziemy mieli dużo sklepów, zwłaszcza, ze ich drugi etap także
                przewiduje lokale usługowe:-)
                W ten sposób przybliży się do nas centrum miasta.
    • ninzel Re: Zapraszam! 08.08.08, 20:30
      równiez nie mogę sie doczekać końca budowy, w mojej umowie
      ostateczny termin otrzymania prawa do zamieszkania to czerwiec 2009,
      ale odbiór techniczny planują rzeczywiście rozpocząć w grudniu:)
      Firma wydaje się być godna zaufania, na razie zero problemów.
      Planuję nawet wybrać się na budowę i zobaczyć już od środka
      mieszkanko- podobno nie ma z tym problemu:)
      • czarnulka32-32 Re: Zapraszam! 09.08.08, 18:14
        Witam,ja rowniez kupilam mieszkanie na tym osiedlu.Bylam u
        dewelopera i odbior techniczny ma byc pod koniec roku,ale klucze
        podobno dopiero ok.marca,kwietnia 2009r.
        • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 11.08.08, 11:01
          Ja przed chwilą dzwoniłam do developera i mówili, ze data otrzymania
          kluczy sie nie zmienił - styczeń 2009r.
          • czarnulka32-32 Re: Zapraszam! 11.08.08, 19:58
            Ja bylam u dewelopera w piatek i mowili mi ,ze marzec,kwiecien
            klucze beda oddawac,ale jak Tobie powiedzieli,ze w styczniu to ja
            juz nic z tego nie rozumiem,a dostalas aneks do umowy?
            • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 11.08.08, 21:03
              Podpisywałam umowe w kwietniu i to były juz nowe umowy, gdzie mam
              zaznaczoną date planowanego odbioru kluczy: styczeń 2009r.
              Podpisanie aktu notarialnego około czerwca 2009r.
              Nic nie wiem o aneksach.
              • czarnulka32-32 Re: Zapraszam! 11.08.08, 21:26
                Ja podpisalam umowe we wrzesniu 2007,na umowie mam date odbioru
                kluczy wrzesien 2009,w miedzyczasie wprowadzalam zmiany w ustawieniu
                scian i deweloper mowil mi,ze odbior bedzie w styczniu 2009,a teraz
                bylam w piatek juz w ich nowej siedzibie i pokazywali mi aneks do
                umowy z data 30 kwiecien,ale tylko pokazali a nie dali,mowili,ze
                beda wysylac. Mi by zalezalo zeby jak najszybciej oddali,bo niestety
                wynajmuje teraz a to dosc duzy koszt.Ale tak naprawde to ta data
                oddania zalezy od tego kiedy dostana pozwolenie na zamieszkanie
                budynku.Pozdrawiam.
                • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 12.08.08, 18:13
                  Dzisiaj postanowiłam zgłębić ten temat i zadzwoniłam jeszcze raz do
                  developera, gdyż temat terminu otrzymania kluczy jest dla mnie
                  istotny. Powiedziały mi kobietki ze sprzedaży, że odbiory techniczne
                  mieszkań rozpoczną się od 15.11. Po tych odbiorach będą czekać od
                  urzędu na uzyskanie pozwolenia na zamieszkanie budynku. Przewidują,
                  że będzie to styczeń 2009r i trzymają się tej daty. Może się jednak
                  zdarzyć sytuacja, że urząd przeciągnie sobie to w czasie i będą
                  musieli oczekiwać dłużej, choć mają nadzieje, że wszystko ułoży się
                  tak jak przewidują.
                  • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 12.08.08, 18:17
                    Powiedzcie jeszcze Drodzy Sąsiedzi czy jesteście z Pruszkowa czy z
                    innych okolic? Ci którzy tu mieszkają niech powiedzą - jak się
                    mieszka w Pruszkowie.
                    • czarnulka32-32 Re: Zapraszam! 12.08.08, 21:00
                      Witam,ja od grudnia mieszkam w Pruszkowie i podoba mi sie tutaj,jest
                      raczej spokojnie no i wszedzie jest blisko do urzedow,sklepow,na
                      basen samochodem mozna wszedzie dojechac w ciagu 10min.Uwazam
                      tez ,ze nasze osiedle ma dobra lokalizacje niby w centrum,ale koniec
                      ulicy i mysle,ze bedzie dosc cicho.
                      • vortac Fotki na ZUMI 12.08.08, 22:28

Tak mi sie przypomnialo.
                        Pare dni temu wrzucili na ZUMI nowe zdjecia Warszawy i okolic.
                        No i tam gdzie do tej pory byla dziura jest juz nasz budyneczek :)
                        Fotki sa z okolic konca czerwca - poczatku lipca.
                        Ciekawie tez wyglada osiedle przy palacu i wylaniajaca sie z ziemi inwestycja
                        edbudu na poludnie.
                        Jesli chodzi o nasza cicha, wlasciwie slepa uliczke, to nie wiem czy w
                        przyszlosci nie jest planowane jej przebicie dalej w strone osiedla edbudu, ale
                        to pewnie spiew przyszlosci.
                        A tak z innej beczki. Zwrociliscie moze uwage na duza ilosc samolotow
                        startujacych z Okecia z pasa 29 i bardzo ladnie krecacych nad Pruszkowem? :) Ja
                        to tam lubie (zboczenie zawodowe) :P
                  • ninzel Re: Zapraszam! 19.08.08, 20:45
                    Podpisywałam umowę w lipcu tego roku i przeglądałam ją ostatnio- nie ma żadnych
                    konkretnych dat jeśli chodzi o przekazanie kluczy. Jest tylko wzmianka, że
                    nastąpi to po odbiorze technicznym i uzyskaniu pozwolenia na zamieszkanie- a to
                    może rzeczywiście potrwać. Moja przyjaciółka kupiła mieszkanko na osiedlu
                    Samarytanki na Bródnie i oni dostali klucze dwa tygodnie po odbiorze technicznym
                    mimo że nie posiadają jeszcze prawa do zamieszkania, już chyba nawet się tam
                    urządzają- wiadomo podłoga, ściany itp.

Pozdrawiam:)
                • vortac Re: Zapraszam! 12.08.08, 22:20
                  czarnulka32-32 napisała:

> Ja podpisalam umowe we wrzesniu 2007,na umowie mam date odbioru
                  > kluczy wrzesien 2009,w miedzyczasie wprowadzalam zmiany w ustawieniu
                  > scian i deweloper mowil mi,ze odbior bedzie w styczniu 2009...

Tez podpisywalem umowe w pazdzierniku i mam taki sam zapis wrzesniowy. Kazdy
                  termin szybszy bedzie super. Kupilem 10/90 wiec najgorszy bedzie dla mnie czas
                  kiedy bede musial wziac kredyt i caly czas jeszcze placic za wynajem. Ale pewnie
                  wszyscy mamy podobny problem.
                  pozdrawiam
                  • radesa Re: Zapraszam! 14.08.08, 15:18
                    A co sądzicie o tym że w budynku nie ma instalacji gazowej ??
                    • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 14.08.08, 20:32
                      Dla mnie jest to nieistotne. Nawet sie cieszę, bo bezpieczniej.
                      Nawet gdyby był gaz to i tak planowałam od początku, ze w nowym
                      mieszkaniu zdecyduje się na płytę elektryczną indukcyjną.
                      • madzia_kis Re: Zapraszam! 21.08.08, 08:34
                        Witam,
                        poszukuje mieszkania do kupienia i rozważam lokalizacje Atrium.
                        Jak możecie napisać dlaczego atrium a nie np. pobliskie Edbud lub Longbridge i
                        czy udało sie wam coś wytargować w cenie ??
                        • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 21.08.08, 10:26
                          Witam madziu_kis!
                          1. edbud odpadł, bo okna z mieszkania, ktorym bylam zainteresowana
                          wypadaly na stare magazyny. Poza tym zawsze dalej od kolejki.
                          Dłuzszy czas oczekiwania na odbiór swojego M. Do ceny za metr
                          mieszkania, które podają na stronie doliczają wskaźnik GUS, a więc
                          możliwe koncowe doplaty do ceny mieszkania.
                          2. longbridge odpadł ze względu na rozkład mieszkania, nie było
                          takiego, którym bylam zainteresowana, więc nie mogłam wziąść tej
                          inwestycji pod uwagę. A i drożej tam jest też na pewno i długo
                          trzeba byłoby czekać.

Zdecydowałam się w końcu na Atrium, bo zalezało mi, zeby było wiele
                          sklepów w pobliżu (inwestycja Atrium wydluza centrum w nasz
                          kierunek), chciałam mieć możliwość dojscia piechotą z dziećmi do
                          parku, na lodu etc... pobliskie żłobki, przedszkola i szkoły.
                          Dojście do kolejki WKD też było dla mnie znaczące. No i nie chciałam
                          przy żadnej przelotowej ulicy:-)
                          Kupowałam w takim momencie, że nie byli skłonni do obniżania cen...
                          Nie wiem jak teraz.
                          Na pewno dużym plusem jest to, ze inwestycja ma się ku końcowi i nie
                          kupujesz prawie dziury w ziemi.
                          Powodzenia z myśleniu, bo zawsze taka decyzja jest trudna:-)
                          • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 21.08.08, 11:16
                            poprawiam swoje przejęzyczenie:-)
                            Napisałam: że inwestycja Atrium wydluza centrum w nasz kierunek.
                            Miałam na mysli: inwestycja Longbridge wydluza centrum w nasz
                            kierunek.
                        • ninzel Re: Zapraszam! 22.08.08, 12:00
                          Jeśli chodzi o ceny tej inwestycji to ja akurat trafiłam na moment, w którym
                          była jakaś promocja- garaż za 50% ceny i tarasy\balkony gratis. Trwało to
                          bodajże do końca czerwca, nie wiem jak teraz. Ja zarezerwowałam mieszkanko w
                          ostatnim tygodniu czerwca a kupuję je dopiero teraz(formalności kredytowe) i to
                          właśnie w tych cenach promocyjnych. Nigdy wcześniej nie byłam w Pruszkowie i
                          prawie w ogóle go nie znam ale wydaje mi się że okolica jest przyjemna i miło
                          będzie uciec od zgiełku Warszawy:) Jeśli chodzi o inne inwestycje to polecam
                          poczytać fora tych osiedli, może tam uzyskasz jakieś informacje:0

Pozdrawiam i życzę podjęcia satysfakcjonującej decyzji:))
                          • wrotka1980 Re: Zapraszam! 24.09.08, 23:07
                            Nie wiem czemu ale jakoś tak podejrzanie ucichło na tym forum. Czyżby nikt
                            więcej nie chciał tu kupić mieszkania i zostać naszym sąsiadem. Jeśli bierzecie
                            kredyt hipoteczny to napiszcie w jakim banku bo nie mam pojęcia gdzie będzie
                            szybko, tanio i bezboleśnie i bez stresu:)
                            • ninzel Re: Zapraszam! 26.09.08, 20:08
                              Witam,
                              braliśmy kredyt w multibanku- taki bank wybrała nam Pani z firmy współpracującej
                              z Pulchnym. Szczerze polecam pomoc tej firmy doradczej a w szczególności Panią
                              Beatę Dąbrowską!!!
                            • ninzel Re: Zapraszam! 26.09.08, 20:11
                              Może ucichło bo tak naprawdę nic nowego na budowie się nie dzieje i wszyscy
                              czekają z wytęsknieniem na odbiór techniczny i pozwolenia na zamieszkanie- a
                              swoją drogą to będziemy musieli na to pozwolenie poczekać bo bez tego kwitka ani
                              rusz urządzać:( może coś ruszy jak już się będziemy remontować- wiadomo wysokość
                              czynszu trzeba będzie ustalić itp.
                              • radesa Re: Zapraszam! 15.10.08, 17:56
                                Witam,
                                Chciałbym zaprosić na utworzone forum dla mieszkańców Atrium pruszków
                                narazie w fazie testowej ale jeśli spotka się z zainteresowaniem i aprobatą
                                będzie napewno kontynuowane chyba tam będzie nam łatwiej porozmawiać i omawiać
                                wszystkie sprawy przyszli sąsiedzi.
                                www.atriumpruszkow.pl
                                pozdr
                                ps. forum wymaga rejestracji i akceptacji ze strony admina :)
                                • czarnulka.5 Re: Zapraszam! 26.10.08, 10:59
                                  Witajcie,
                                  niedlugo nasz budynek będzie już gotowy. Ciekawa jestem jednak co
                                  będzie z jego otoczeniem. Chodzi mi dokładnie o zaprojektowaną
                                  zieleń.
                                  Jak zobaczyłam pierwszy etap sąsiadującego z nami osiedla "Przy
                                  Pałacu" to się rozmarzyłam... :-) Sami zobaczcie:
                                  fotoforum.gazeta.pl/u/iguana_a.html
                                  Ja wiem, że u nas jest mniej miejsca, ale też developer mógłby
                                  wykazać się inwencją twórczą i nie ograniczyć się tylko do trawy.
                                  Śmiechem żartem- to jak będzie wyglądało całościowo osiedleto także
                                  reklama i informacja dla przyszłych kupców, którzy mają coraz
                                  większe wymagania w stosunku do developera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka