Dodaj do ulubionych

Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha

27.01.04, 00:03
nie wiem jak was ale mnie zachwycil ten film , cudowny klimat , zero
bezsensownych rzeczy , zupelnie inny od filmow lyncha , bez udziwnien ,
szczery , prosty mysle ze teraz nam takich potzreba , a nie rozszalalych
animacji komputerowych ktore mowia o niczym , to prawda ze Alvin zabil Polaka
zwiadowce czy to sprawka Lyncha lodzianina
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:37
      Świetny film.Oby więcej takich.Mógłbyś rozwinać ostatnią częśc swojej
      wypowiedzi?
      • mahoney Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.01.04, 01:35
        Alvin Straight glowny bohater , opowiada w barze takze pewnemu starszemu panu
        jak byl na wojnie , i wyjawia najwieksza tajemnice ze zabil czlowieka na
        wojnie , nikomu o tym nie powiedzial az do tegio momentu , na wojnie byl
        stzrelcem wyborowym zawsze na pierwszej linii ognia , przed nimi puszczano
        tylko zwiadowcow zeby obaczyli teren , i pewnego razu ow zwiadowca , jak mowi
        Alvin , Polak ( tylko nie wiadomo wlasnie czy takie cos zdarzylo sie wlasnie
        Alvinowi a jesli tak to czy czlowiek ktorego postzrelil smiertlenie byl
        Polakiem jak jest powiedziane w filmie ) , nie pamietam nazwiska wracal z
        terenu i niestety dostal od Alvina
    • Gość: dezerter Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 07:18
      bez udziwnień ? Ależ dziao się tam wiele dziwnych rzeczy. Bo czy to normalne,
      że Alvin podczas swojej podróży sptykał tylko życzliwych ludzi ? Zero
      złodziei, złośliwców, chamstwa, nawet Bobby Peru omijał te strony. A policja ?
      Też zero. To był typowy Lynch tylko w negatywie.
      • ilo.ta Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.01.04, 07:52
        Piękna, kojąca historia wspaniale opowiedziana. Coś takiego w niej było, że
        nagromadzenie przesłań dla ludzkości i ogólna wzajemna życzliwość nie
        drażniły, wręcz przeciwnie.
        Wcześniej przypomniano "Wożąc pania Daisy". Cudowny.
        Starość może być piękna. Niepotrzebnie nas żenuje, nudzi i przeraża. Przy
        odrobinie szczęścia trafi się i nam. Pora się oswoić.
      • mahoney Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 28.01.04, 01:25
        no dobra tu sie za barzdo unioslem , masz racje .
      • ivek Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 29.01.04, 09:19
        Gość portalu: dezerter napisał(a):

> bez udziwnień ? Ależ dziao się tam wiele dziwnych rzeczy. Bo czy to
        normalne,
        > że Alvin podczas swojej podróży sptykał tylko życzliwych ludzi ? Zero
        > złodziei, złośliwców, chamstwa, nawet Bobby Peru omijał te strony. A
        policja ?
        > Też zero.
        Tez mnie to zastanowilo. Ale tak sobie teraz mysle czy film/ rezyser musial to
        pokazywac? pewnie, ze mogla go capnac policja, ale film byl oparty na faktach,
        wiec byc moze pan Alvin Prosty dotarl bez jej spotkania do brata?
    • muszek0 Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.01.04, 09:42
      świetny film. prosta historia w pozytywnym tego słowa znaczeniu. fajnie ułożone
      dialogi. po prostu ponad 100 min. czystej przyjemniości.
      i ta końcowa scena: 'usiądź' pauza, żadnej czczej, banalnej gadaniny, tylko
      sama gra aktorów, mistrzowska. 'na tym czymś przyjechałeś do mnie?' i znowu
      cisza, i twarze dwóch starych dziadków wyrażajace emocje.
      • mandalay00 "Prosta historia"w niedziele o 00.05 na TVP1 20.02.04, 16:31
        Wyczytalam w programie tv, ze "Prosta historia" bedzie ponownie na TVP1, w
        niedziele o 00:05. Troche mnie zdziwilo, ze powtarzaja film w tak krotkim
        odstepie czasu, ale nie mam nic przeciwko i z przyjemnoscia obejrze go jeszcze
        raz:)
        • mahoney Re: "Prosta historia"w niedziele o 00.05 na TVP1 20.02.04, 23:34
          jak to prawda to dzieki mandalay ,
          moze spojrze
    • ceboolka Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.01.04, 13:46
      Rzeczywiście niesamowity film, gdybym nie wiedziała, że to popełnił Lynch,
      nigdy bym chyba na to nie wpadła - tym bardziej brawo dla pana reżysera. Fajne
      jest w tym filmie to, że zwykłe rzeczy są podniesione do jakiejś niezwykłej
      rangi, np. scena kupowania chwytaka po prostu genialna w swej prostocie.
      Superfilm!
      Pzdr
    • Gość: Kama Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: 149.156.213.* 27.01.04, 16:39
      Film jest cudowny w swojej prostocie. Ogladalam go juz 3 rza, ale za kazdym
      razem nie pasuje mi jakos zakonczenie.
      • ivek Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 29.01.04, 09:22
        Gość portalu: Kama napisał(a):

> Film jest cudowny w swojej prostocie. Ogladalam go juz 3 rza, ale za kazdym
        > razem nie pasuje mi jakos zakonczenie.
        wiesz Kama mi jest naprawde trudno lepiej sobie wyobrazic zakonczenie tego
        filmu (no moze jedynie bez tych sztucznych gwiazd juz naprawde na sam koniec
        wyobrazam sobie fin, chociaz z drugiej strony nawiazuja do wczesniejszego
        poruszania tematu gwiazd).
        pozdrawiam
        Ivek
    • atmen Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.01.04, 22:26
      bardzo mi podeszla. piekna prosta historia.
    • Gość: Jola Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 07:12
      Ciągle coś mi przeszkadzało obejrzeć ten film, przegapiłam, dekoder się zepsuł,
      ale czytałam o tym filmie, wiedziałam, że będzie mi się podobał, ale nie
      przypuszczałem, że aż tak. Dołączam do Smażonych zielonych pomidorów, Skrawków
      życia i innych ulubionych.
    • Gość: Rapi Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.waw.cdp.pl 29.01.04, 11:39
      Cudowny film jakich malo w ostanich czasach. Prosty film, ale czy opowiadajacy
      o prostych rzeczach. Cudowny fragment o wyzbyciu sie dumy, ach gdyby chociaz
      czesc ludzi byla taka jak Alvin na ziemi panowalby raj....
      Nie zmienilabym w tym filmie nawet minuty.
      Skladam uklon w strone TVP, ze wsrod tego chlamu ktorym nas karmi, uda mu sie
      zaszczycic nas taka perelka
    • mandalay00 "Prosta historia"w niedziele o 00:05 na TVP1(n/txt 20.02.04, 16:32
      • Gość: Anulka Re: "Prosta historia" IP: *.proxy.aol.com 21.02.04, 05:52
        Genialny film. Jego tempo przypomina tempo zycia starego czlowieka.
        Tez plakaliscie???
        Ja rowniez dolaczam do listy top 10, w ktorej sa m.in. "Smazone zielone
        pomidory" i "Miasto Aniolow".
        POZDRAWIAM WIELIBICIELI KINA
    • ilili Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 26.02.04, 05:19
      mahoney napisał:
      > nie wiem jak was ale mnie zachwycil ten film , cudowny klimat...

cudowny klimat to był w "Twin Peaks"
      Trzymam w ręku ludzkie serce, które jeszcze bije...
      • Gość: hja mahoney Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: 217.153.143.* 26.02.04, 13:36
        nie widzialenm twin peaksow , hcciabym zeby puscili
        • ilili Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha 27.02.04, 03:31
          Juz puscili - kilka lat temu .W Polsacie
          Zobacz sobie zdjecia:
          www.sheepproductions.com/tps/multimedia/general/image17.html
          www.sheepproductions.com/tps/multimedia/pilot/image57.html

www.sheepproductions.com/tps/

Rasputin Władimira Putina
    • Gość: Begietka Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 08:53
      Najlepsza recenzja to chyba to, że mój 16-letni syn oderwał się od komputera i
      o dziwo....obejrzał go ze mną w całości:)))))))))Z ukontentowaniem!!!!!!!
    • Gość: fika Re: Jak wam podeszla " Prosta historia " ? Lyncha IP: *.icpnet.pl 26.02.04, 13:42
      www.MojaHistoria.republika.pl - moja strona domowa, na której prezentuję
      całe swoje życie. Opisy wzbogacone zdjęciami, kilka krótkich filmików.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka