Dodaj do ulubionych

opolska żenada

13.09.10, 00:04
Trzeciego dnia ukoronowanie pseudo profesjonalnej telewizji bazarowej, koncert którym prezenterzy dumnie chwalili się, że "przejdzie do historii". Czyli piosenki Kabaretu Starszych Panów.
Do historii telewizyjnej chałtury przejdzie na pewno.Czegoś tak mało dowcipnego i wcale nie wymyślonego dawno nie widziałem. Nic nie pozostało z wdzięku tych piosenek. Wasowski i Przybora w grobach się przewracają.
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: opolska żenada 13.09.10, 00:40
      Nie zgadzam się dokońca z taką diagnozą. W całej tej trzydniowej chale koncert piosenek Starszych Panów był jak dla mnie rodzynkiem. Niektórym piosenki wyszły lepiej, innym gorzej, ale braki wokalne nadrobiła orkiestra. Kilka głosów kobiecych było naprawdę dobre. Faceci w większości byli słabi, nie popisał się choćby Skawiński.
      • bardu Re: opolska żenada 13.09.10, 00:55
        Koncert niezły (uwielbiam piosenki Starszych Panów) - ale niestety realizacja fatalna. Nie było słychać śpiewu - orkiestra zagłuszała artystów skutecznie i nie można było usłyszeć tych wspaniałych tekstów. Trudno mi zrozumieć - dlaczego kiedyś, lata temu, kiedy sprzęt był o wiele gorszy, koncerty opolskie były realizowane perfekcyjnie (mam na myśli stronę techniczną).
        Pewnie to dlatego, że kiedyś w telewizji pracowali fachowcy.
        • menisk Re: opolska żenada 13.09.10, 11:15
          Przysnęłam, ale parę razy się ocknęłam. M.in. na "W czasie deszczu dzieci się nudzą". To była masakra. Gość w ogóle nie mógł wejść w tonację, gubił się...
    • kanna Re: opolska żenada 13.09.10, 17:34
      Co śpiewał Kukitz? Jakos chyba przegapilam ...
      • em.haa Opole- powinni tego zabronić. 14.09.10, 08:53
        Ja poświęciłam sobotnie i niedzielne popołudnie żeby zobaczyć Orange Warsaw Festiwal i...
        To było coś genialnego. Świetni artyści, świetne wykonania, świetna organizacja.
        Po prostu rewelacja.
        • wrocek71 Re: Opole- powinni tego zabronić. 14.09.10, 10:23
          em.haa napisała:

> Ja poświęciłam sobotnie i niedzielne popołudnie żeby zobaczyć Orange Warsaw Fes
          > tiwal i...
          > To było coś genialnego. Świetni artyści, świetne wykonania, świetna organizacja
          > .
          > Po prostu rewelacja.

Hłe hłe. Mamo chwalą nas:P. Piszesz o tym festiwalu, ma który nikt nie przyszedł, a potem nikt go nie chciał oglądać w telewizji (w przeciwieństie do tak znienawidzonego przez GW Opola, oglądalnośc znikoma)?
          Ale dobrze, że są tak gorliwi pracowicy TVN - powinni dać Ci premię:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka