edytatar 05.10.05, 22:26 MOJ pies ujada jak diabli i co mu zrobic?To sznaucer podobno one takie sa i nic sie z tym nie zrobi?Pomocy bo mam mala coreczke a nmie chcialabym sie pozbywac psiaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hycel Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:28 albo rybki albo akwarium plaga to psy ujadajace w blokach Odpowiedz Link Zgłoś
edytatar Re: NIE SZCZEKAJ PSIE 05.10.05, 22:37 hyclu moj pies nie szczeka caly czas bo sama bym zglupiala ale tylko wtedy gdy ktos dzwoni do drzwi,odwiedza nas lub gdy wychodzi na spacer.Ale pechowo bo zawsze wtedy gdy Mala akurat zasnie Odpowiedz Link Zgłoś
ja_corka Re: NIE SZCZEKAJ PSIE 05.10.05, 23:09 Ja uwazam,ze trzymanie psow w blokach to tragedia, a jeszcze przy malym dziecku to juz wcale nie jest dobrze, bo i bakterie i mozliwosc przjecia choroby odzwierzecej a potem klopoty z nastepnym pokoleniem Znam to z doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 00:10 Co do szczekania, niestety "ten typ tak ma" ;), nie pozostaje nic innego jak w przyszłości kupić psiaka który z natury nie szczeka np. Husky, wiem bo mam takowego i naprawde piesek szczeka "raz na ruski rok". Co do chorób odzwierzęcych, to jeśli się nie myle to koty mimo że takie czyste zwierzątka, przenoszą więcej chorób, choćby toksoplazmoza która jest szczegółnie groźna dla kobiet w ciąży, do tego sierść kota jest bardziej "uczulająca" dla wszelkiej maści alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: 212.160.108.* 05.10.05, 23:11 A czy pomyślałaś o sąsiadach,że muszą znosić szczekanie Twojego pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 23:39 Szkoda ze nie ma EPIDEMI PSIEJ GRYPY!!!!!!!! Wtedy wlasciciele psow masowo by razem ze swoimi pupilkami chorowali i zdychali. Reszta ta madrzejsza utylizowala by swoje ujadajace pociechy. Bylyby z tego same kozysci:)))) Mniej gowien na trawnikach i bardzo cicho tak jak w cywilizowanych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.246.jawnet.pl 05.10.05, 23:47 Własciciele powinni sprzatać gówna po swoich pupilkach i nie wyprowadzać ich tuż pod samym blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.trustnet.pl 05.10.05, 23:50 ja sprzatam gowienka mojego psa cuzz nie jest to zbyt przyjemne ale jakby tak kazdy sprzatal po sowim psiaku to byloby superr i mozna by bylo chodzic normalnie bez obaw ze sie wdepnie w guwno p.s. sorka jak sa jakies bledy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izis hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 00:53 myślicie ,że sprzątanie psiej kupki pomoże dziewczynie na tego szczekającego pupilka?-to jedna myśl,druga to.. kiedy słysze westchnienia "bosh!pies w bloku on sie meczy!" odpowiadam :Czlowiek to tez zwierze , i jak on sie meczy gdy w 40metrowym mieszkanku mieszka w 8 osob z trzypokoleniowa rodzinką.Ach!Jakie to straszne!A najlepiej to chyba maja te pieski na dworze ,na lancuszku 50cm kolo budy i tak po półkolu przez 11 lat ,tak wam sie podoba? I jeszcze jedno alergie biora sie z tego ze przestaliśmy obcować ze zwierzetami i zaczeliśmy żyć zbyt sterylnie. I tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:59 Mam nadzieje ze niedługo złapiesz jakieś choróbsko i zdechniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiS-5 Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 03:00 Szczekanie psa to tak jak wszystko inne kwestia jego wychowania i ułożenia. Jeśli sie kupuje psa i cała nad nim opieka to nasypanie mu suchych granulek do miski (o wodzie często zapominając) to trudno sie dziwić ,że szczeka.Pies nigdy nie szczeka bez powodu.Nie masz czasu ? to daj go do ułożenia. Masz czas i potrafisz, poświęć mu godzinę dziennie a po pół roku i szczekał nie będzie.To zwierzę stadne i jeśli mu miejsca w stadzie rodzinnym nie wyznaczysz sam je sobie wywalczy.Ot i cała prawda o psach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCorka Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:20 Nie wiere w to ze mozna psa ulozyc zeby nie szczekal. Szczegolnie te male Ratlerki, Pinczerki maja szczekanie takie ostre ze czasami w nocy na rowne nogi postawia. Wiem ze wlasciciele sie przyzwyczajaja /w koncu do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic, nawet do wlasnego męża/ ale w imie czego JA mam sluchac ujadajacego pisklliwym szczekaniem pieseczka dlatego ze chce wyjsc lub wejsc do wlasnego mieszkania, lub dlatego ze ktos zadzwoni do jego mieszkania! A co do srajacych pod cudzymi oknami to juz slow brak. Moze ktos wie co by wysypac pod oknem zeby psy omijaly ten teren do srania? Male dziecko i pies........ eeechhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:49 Tak czytam te Wasze wypowiedzi i w głowie mi się nie mieści jaki macie stosunek do psów. Chyba większość z was nie ma swojego czworonoga i stąd ta wrogość do nich. Mieszkam w domku jednorodzinnym, mam psa - owczarka niemieckiego, który jak to pies - szczeka. I co w związku z tym? Mam Go uśpić z tego powodu. Przecież taka już Jego natura (tzn każdego psa), ludzie - mówią, psy - szczekają;-)(to oczywiście żart) Któryś z "panów" napiał, że psy wraz z ich właścicielami powinien trafić szlag - człowieku co Ty wogóle piszesz? Zastanowiłeś się nad tym? A juz rozłożyła mnie na łopatki wypowiedź, stwierdzająca, że psy można oduczyć szczekać, bardzo jestem ciekawa jak się to robi. Bo mojego psa nauczyliśmy bardzo dużo, ale tego aby nieszczekał - jakoś się nie udało:D I jeszcze jedno, psy trzymamy chyba m.in po to, aby pilnowały naszych mieszkań, odstraszały potencjalnych złodzieji (nawet te małe). A skoro taka jest ich rola to w jaki inny sposób mają dawać znaki, że są w mieszkaniu i pilnują? edytatar - nie wiem, co poradzić na Twój problem. Jedyna nadzieja w tym, że wraz z wiekiem pies będzie mądrzał i szczekał jedynie w uzasadnionych przypadkach. Pewnie zaraz zaleje mnie morze krytyki, ale cóż - wytrzymam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Do Skarba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:12 Psu kupuje się karmę ze środkami uspokajającymi i wtedy nie szczeka nie jest bez powodu agresywny.Lub wycina się struny głosowe tak jak w Austrii. Wtedy jest cisza.Już teraz niedouczony Skarbeczku będziesz wiedzieć co i jak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: Do Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:19 Po pierwsze - dla Twojej wiadomoście inteligencie jestem płci żeńskiej. Po drugie nie życze sobie abyś mnie obrażał(a), gucio wiesz na mój temat i na temat tego, czy jestem niedouczona czy nie. A sądząc po tym co piszesz, to chyba jednak ja mam więcej oleju w głowie. Po drugie nie wiem czy zauważyłeś(łaś) jesteśmy w Polsce, a nie w Austrii. I jeśli jesteś zwolennikiem(czką) takich sposobów na uciszenie psa, to tylko o Tobie świadczy. Mam nadzieję, że ani nie masz, ani nigdy nie będziesz miał czworonoga - a jeżeli się mylę, to serdecznie temu zwierzęciu współczuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośniczka psów Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.hcz.com.pl 06.10.05, 15:27 masz 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:06 Drogi Skarbie płci żeńskiej. Dzięki ludziom o twoich skrajnych poglądach psy ujadają tylko w Polsce,Ukrainie,Rosji oraz w niektórych byłych republikach radzieckich. Dla spoeczeństwa które jest normalne (nie polskie) najważniejsze jest to żeby każdy człowiek który pracuje mógł po pracy godnie odpocząć.Czyli bardzo ważna jest cisza nocna!A cisza nocna to dla was obce pojęcie.Ja wam życzę żeby pod waszymi klatkami wyły całą noc alarmy od samochodów.Pies jest od tego żeby szczekać a alarm jest od tego żeby wył.I powinien wyć na przechodzące obok postacie ludzkie. Tak samo jak piesek przeważnie szczeka bez powodu.Problem by znikł gdyby żywność i ta dla ludzi i dla psów była MODYFIKOWANA środkami uspokajającymi.I psy by nie szczekały i ludzie może zaczęli by się uśmiechać na ulicach. Całusek dla ciebie Skarbie i dla " Stuprocentowej racji " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:04 Złośliwość ludzka nie zna granic, ale to tak na marginesie. Skoro w Polsce jest tak źle to co tu jeszcze robisz. Pakuj się, kup bilet lub zatankuj do pełna i wyjeżdżaj. Porównania szczekania psa, do alarmu nie skomentuje. A co do modyfikowanej żywności to Ty chyba taką spożywasz, tylko zamiast kupić żywnosć uspokajającą, kupiłeś albo przeterminowaną albo działającą wręcz przeciwnie - wzmagającą złość i agresję. A i jeszcze jedno, skoro uważasz , że jestem niedouczona to przeanalizuj swoje wypowiedzi i moje i zauważ , że czymś się one różnią. Powodzenia w szukaniu różnicy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:27 Porównania szczekania psa, do alarmu nie skomentuje. Po prostu zabrakło tobie dziecinko argumentów:) Dam ci jedną radę:)Uważaj na psią grypkę. Łatwo się zmutowaną odmianą zarazić:) Zwłaszcza jak macie razem "Bliski kontakt":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:47 Powoli zaczynasz mnie rozśmieszać, ale brawo dla Ciebie - rozśmieszyć mnie dziś to duża sztuka. No więc drogi Gosciu, nie jestem dziecinką, troche już przeżyłam i coś mi się wydaje, że więcej niż Ty, ale w to nie wnikam. Argumentów mi nie zabrakło, bo Twoje poglądy na temat psów i ich szczekania sa idiotyczne, śmieszne, nienormalne itp. dlatego też nie będę starała się ich zmienić, albo przekonac Cie do swoich. Nie martw się o mój stan zdrowia i zarażenie się "psią grypką". Chociaż tak głębiej się zastanawiając ta "grypka" to i tak jest małe piwo do Twojej nienawiści do zwierząt - i jakbym się tym zaraziła to dopiero byłaby klapa. Ciekawe co zrobisz jak dziecko będzie Ci po nocach płakało? Kurcze, aż się boje myśleć. Tak dla formalności, absolutnie nie porównam dziecka do psa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Gosc IP: *.b.jawnet.pl 06.10.05, 21:10 Nikt nie ma prawa łamać przepisu o ciszy nocnej. Kto tego ine przestrzega to nich sie wynosi. Ja np nie mam zamiaru ponosić konsekwencji z posiadania psa przez jakiegoś miłośnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: NIE SZCZEKAJ PSIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:38 Czyżby wątek zamarł? Nikt więcej nie ma fantastycznych pomysłów na uciszenie psa - oczywiście propozycje pana Goscia jak narazie przodują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yvresse A niech poszczeka trochę :) IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.10.05, 11:14 Szczekanie psa, ćwierkanie wróbla, rechot żaby czy szum wiatru i grzmoty w czasie burzy to odgłosy życia. I jeśli ktoś kocha życie, lubi choć trochę siebie i swoje miejsce w świecie to szczekanie psa mu nie przeszkadza. Oczywiście mówię o normalnych warunkach. Czym innym jest ujadanie długie nad ranem czy wycie nieszczęśliwca zamkniętego w klitce w bloku. Ale i wtedy normalnym odruchem człowieka jest próba wyjaśnienia i dogadania sę z właścicielem. Ludzie piszący na forum o karmie uspokajającej są ludżmi delikatnie mówiąc znerwicowanymi, nieszcześliwymi, nie potrafiącymi kochać nikogo i niczego, nawet siebie. nie trzeba z nimi dyskutować, trzeba im współczuć. Pozdrawiam wszystkich. "...do serca przytul psa, weż na kolana kota..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarb Re: A niech poszczeka trochę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 11:39 ...weź lupę popatrz pchła, daj spokój pchła to też istota...:) Absolutnie popieram poprzednika(czkę). Zresztą taka jest natura psa i osobiście nie złoszczą mnie szczekające czworonogi. Nie wiem czy twierdziłabym tak samo gdybym mieszkała w blokach i gdyby rzeczywiscie jakieś miniaturki piskliwym szczekaniem dawały znak, że są. Ale z tego co wiem, to mieszkańców bloków denerwuje wszystko: głośna muzyka, płacz dziecka, odgłosy remontów, szczekanie psów itp. Jaki z tego morał? Zbiorowiska ludniści którymi niewątpliwue są osiedla są głupotą. No ale ja tego nie zmienię:) Dlatego drodzy rodacy, miejcie troche wyrozumiełości dla psiaków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amotken Jak powstanie Radio Swobodna Białoruś sprzedasz 07.10.05, 19:45 go Lukaszence-zagłuszarka jaką trudno znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
edytatar Re: A niech poszczeka trochę :) 07.10.05, 21:21 ale sie naczytalam a porady praktycznie nie ma,Zis5 moze wie gdzie ukladaja psy? Poswiecamy psu/cala rodzina/duzo czasu od urodzenia stale ktos z nim jest,potrafi wiele rzeczy i nie szczeka bez przerwy.Nie da sie opanowac jego radosci w chwili gdy ktos do nas przychodzi szczeka wtedy juz taki jest przyjacielski.JA_corka nie rozumie najwyrazniej ze nie kazdego stac na wlasny dom,tez bym wolala mieszkac w domku a nie w bloku wtedy mialabym duzego psa a nie sznaucera miniature.A ponadto dzieci dobrze wychowuja sie z psem ,kazdy sobie zyje jak mu wygodnie nie rozumie tylko jak mozna sie wypowiadac na temat gdy nie ma sie o czyms zielonego pojecia.Gosc -npozostawie twoja wypowiedz bez komentarza-powodzenia,myslenie ma przyszlosc.Wszystkim pozostalym dzieki za zabranie glosu ciesze sie ze wiekszosci psy nie przeszkadzaja.Poza tym kazdy ma psa w okreslonym celu nie po to by go tylko miec i zanim obrzuci sie kogos blotem za posiadanie psa prosze pomyslec,ze dla tej osoby ten pies moze znaczyc bardzo wiele i spelniac rozne funkcje w jego zyciu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś