Dodaj do ulubionych

Top Gear- mniam! mnia!

30.03.04, 11:10
...a myślałem że ktoś już zaczął wychwalać. Dzięki TVN Turbo obejżałem jeden
odcinek i.... chcę więcej. Matko, nie chce nic polskiego, żadem Panie program
na Polsacie z familią tego koleżki z brodą nie zbliża się na odległość
strzału do tego. Czysta angielskość. Jak ktoś ma ochotę zobaczyć jak się
flekuje "cudowne" marki, na które nigdy go nie bedzie stać- zapraszam. "Saab
95 zawsze chwalił się pochodzeniem od myśliwców. I faktycznie, jeśli chcesz
wykonać nalot na bazę rosyjskich okrętów podwodnych, samochód nadaje się
doskonale". "Jaki ma Pan samochód? Lamborghini. Mamy ciekawą informację- 90%
ankietowanych którzy twierdzili że mają Lamborghini- kłamało". "Człowiek z
taką brodą chce mnie pouczać???" A jeśli ktoś lubi "Czego nie nosić", będzie
mógł zobaczyć jak Carlson wygląda w nowej kurteczce zafundowanej przez dwie
miłe Panie B-). Paluszki lizać.
Pzdr !
Szyba
Obserwuj wątek
    • dymiacy_piecyk Top Gear- mniam! mnia! 30.03.04, 11:59
      Jakiś czas temu założyłem wątek na temat Top Gear. I jakoś nie było większego
      odzewu. Podobnie jak ty trafiłem na ten program prypadkiem, przerzucając
      kanały. TVN Turbo omijałem szerokim łukiem, bo wydawał mi się wieśniacki,
      pokazujący samochody w sposób tradycyjny, czyli blisko onanizmu. I nagle
      trafiłem na dużego gościa, jak się później okazało był to Jeremy, jadącego
      Vectrą i zastanawiąjącego się, po chuj w tym aucie 153 tys. schowków? Ale
      okazało się, że można tam poupychać np. selera naciowego. Od tego czasu oglądam
      każdy odcinek, nawet po kilka razy i żałuję, że nie mogę oglądać w orginale.
      Udało mi się przy okazji zarazić TG paru znajomych.
      • Gość: orkel Re: Top Gear- mniam! mnia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 13:27
        To jest w polskich mediach zupełnie Nowa Jakość. Niesamowite jak lekko i z
        polotem przychodzi im komentownie wszelkich wad w autach choćby najdroższych
        marek. No i jaki rozmach realizacyjny.
    • rysioomisio Re: Top Gear- mniam! mnia! 30.03.04, 23:24
      Ja chialbym dodac, ze Top gear ogladam od poczatku TVNu Turbo.
      A ten tekst to nie byl o lamborgini tylko o ferrari. ale to szczegol.
      program jest fajny, prowadzony w sposob calkowicei odbiegajacy od sztampy.
      no odjazd.
      Noi Stig the best
      :-)
      pozdrawiam fanow
      • Gość: gosc Re: Top Gear- mniam! mnia! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 00:55
        jak widzialem po angielsku to marzylem o czyms takim u nas,
        a tu tlumaczone Top Gear na tvn turbo - rewelacja.
        i jak po czyms takim ogladac rentgen(tvn turbo) albo 4x4 w polsacie
        poprostu kicha na maxa.
      • stalowy_szczur1 Re: Top Gear- mniam! mnia! 31.03.04, 10:19
        ...obydwie baardzo egzotyczne marki B-)
        Pzdr !
        Szyba
        • rysioomisio Re: Top Gear- mniam! mnia! 01.04.04, 10:11
          jakie egzotyczne???
          wedlug statystyk kazdy z nas ma po jednej sztuce :PPPPP
          pozdrawiam
    • cactus Re: Top Gear- mniam! mnia! 31.03.04, 08:50
      Przyłaczam się do powyższych głosów.
      Ogladam od pierwszej emisji na tvn turbo (nawiasem mowiąc poza filmami
      dokumentalnymi o lotnictwie to jedyny godny uwagi program na tym kanale).
      Polecam go uwadze nawet osón nie zainteresowanych fanatycznie samochodami - jak
      ktos napisał jest to sama enesncja angielskiego humoru.
      Z przypadkow flekowania róznych marek, najlepsze wydało mi się to co Jeremy
      zrobił z Lancią - wysypał z woreczka kupkę żelazistego popiołu twierdzac że
      jest to kilkuletnia Thema :)))
    • johnny_tomala Re: Top Gear- mniam! mnia! 31.03.04, 09:17
      taaaa , miodzio. wreszcie program jaki lubię. i jakiego domagam się u nas tzn.
      sposobu podejścia do sprawy. zero tzw. dziennikarskiego obiektywizmu. jak coś
      się nie podoba (jak ostatno corsa - ludzie nie kupujcie tego , ktoś kto nie ma
      kalsy jeżdzi corsą i takie tam) to nie i już. a po odryciu schowka na seler
      naciowy (który jak wiadomo każdy kierowca zawsze ma pod ręka) myślałem że padnę
      ze śmiechu.
      • stalowy_szczur1 Re: Top Gear- mniam! mnia! 31.03.04, 10:22
        A jak się wam podobał wątek z arystokracją? Że nie wspomnę o przepięknych
        obrazkach z grupą arystokratów jadących na polowanie barakowozem doczepionym do
        traktora B-). "Arystokraci nie kupują ubrań, dostają je w spadku, podbnie jak
        brudne, śmierdzące psami samochody B-)"
        Pzdr !
        Szyba
        • dymiacy_piecyk Schowek na seler 31.03.04, 11:28
          W "zwykłych" samochodach łodygi selera walają sie po podłodze i mogą zablokować
          pedały. Odcinek z Vectrą i selerem był pierwszym Top Gear, jaki oglądałem. I od
          razu mnie wzięło, mimo że nie jestem fanatykiem programów motoryzacyjnych.
          Tylko, że TG nie jest dla mnie programem motoryzacyjnym, a rodzajem kabaretu.
          • cactus Re: Schowek na seler 31.03.04, 15:40
            No, a zrzutka na schronisko dla osiołków ?
            A samochód który jest tak męski, ze jak idzie do WC, to zostawia podniesioną
            deskę klozetową ?
            Że nie wspomnę o masowym niszczeniu przyczep campingowych - albo ogniem, albo z
            powietrza za pomoca starego Volvo.

Klasę Top Gear widac szczególnie na tle dretwego Motor Vision (czasmi leci
            jedno za drugim) - od razu widac który program jest niemiecki a któr zza Kanału.
            • kalor_god Re: Schowek na seler 01.04.04, 01:29
              przy tescie smarta fourty four dryblas stwierdzil 'mieli zamontowac skrzynie
              biegow a dali hugh granta' ;)

czy wy tesz bylibyscie za tym zeby dawali to z napisami zamiast lektora?
              moze polobbujemy? :)
              • cactus Re: Schowek na seler 01.04.04, 08:49
                to może - zważywszy, że w ciagu tygodnia jest chyba z 10 powtórek - część z
                napisami, a część z lektorem
                tylko że to kosztuje, więc szanse na to widzę takie, jak na to że Suzuki Liana
                pokona na torze Koeeenigssssseeeggg'aaa (czy jak tam Jeremy to zapisał)

• stalowy_szczur1 Re: Schowek na seler 01.04.04, 09:39
                  Nie zapominaj że targetem programów motoryzacyjnych są pryszczaci nastolatkowie
                  zmieniający kradzionego Dużego Fiata na nieco bitego Golfa Trójeczkę. Target
                  ten ma pewien problem ze słowem pisanym, i od migających literek rozbolałaby go
                  głowa. Szansę oceniam więc jak Suzuki Liana vs. Harrier B-).
                  Pzdr !
                  Szyba
                  P.S. A jeśli chodzi o smaczki z TG- odcinek w którym mały prowadzący został
                  wrzucony do basenu w samochodzie- "Po przerwie zobaczymy czy przeżyłem" B-)
                  • abrams Re: Schowek na seler 01.04.04, 10:20
                    Mi sie podobał Jeremy pokazujacy jak zmiescil sie do żółtego trójkołowca
                    produkcji holenderskiej - po chwili miał Richarda między nogami.
                    No i nieopisana radaść Anglikow z bezdeszczowego dnia - przy okazji testu
                    kabrioletów.
                    Czysty miod !
                  • rysioomisio Re: Schowek na seler 01.04.04, 10:36
                    Jeśli chodzi o mieszanie samochodow z blotem, to mi się bardzo podobal jeden
                    sposób.
                    Jeremy jedzie sobie jakims sportowym autkiem ( aston martin?? Jaguar??) i
                    nawija z ta swoja angielska flegma ze to jest do d.py, Tu przy spuszczaniu
                    recznego otwiera się popielniczka. Tutaj niedopracowane bo cos swiszcze podczas
                    jazdy, tam cos trzeszczy, design w ogole nieprzyzwoity. I to za ile??? Za
                    xxxxxx tysiecy funtow. Normalnie tragedia, kto by się odwazyl kupic taki
                    samochod za takie pieniadze ( mi w tym momoncie banan na twarzy wykwitl, ze
                    nastepmny samochod dla kowalskiego – hehe jest ye.bany ). Co za dziadostwo
                    Nagle uslyszalem slynne już slowo : but !
                    I w tym momencie wrzucil dwojke czy cos i rura, od razu zmiana intonacji glosu:
                    coz a wspaniale przyspieszenie, co za elastycznosc, jak te siedzenia trzymaja
                    podczas zakretow, normalnie wbija w fotel. Rewelacyjne osiagi, niesamowite
                    wrazenia etc.

No i w tym momencie to mei zamurowalo kompletnie
                    Pozdrawiam
                    • dymiacy_piecyk Stig 01.04.04, 13:30
                      A co powiecie na Stiga, który zapierdala 240 km/h po mokrym torze i słucha
                      walca Straussa, albo Eine Kleine Nachtmusic?
                      • stalowy_szczur1 Re: Stig 01.04.04, 15:35
                        ...które to kawałki niezmiennie kojarzą się wszytkim z reklamami cygar lub
                        czekolad B-)
                        Pzdr !
                        Szyba
                • Gość: tvn turbo Re: Schowek na seler IP: *.chello.pl 01.04.04, 21:54
                  Na emisję wersji orginalnej z napisami nie pozwalają warunki licencji pomiędzy
                  TVN Turbo a BBC .
                  W ramach rekompensaty zakupiono już kolejne , nieemitowane w Polsce odcinki.
                  Pozdrawiam :

tvnturbo
                  • dymiacy_piecyk Przekrój 01.04.04, 22:04
                    W najnowszym Przekroju (z 1 kwietnia), piszą o naszych zjadliwie ironicznych
                    ulubieńcach.
                  • stalowy_szczur1 Re: Schowek na seler 02.04.04, 11:13
                    Czegoś nie rozumiem, o ile tvnturbo ma coś wspólnwego z tvn lub z turbo. Jakiej
                    rekompensaty???? Znaczay co, macie trzy odcinki, które będą nadawane w kółko,
                    aż się domeny magnetyczne na kasetach rozjadą???? Przecież skoro TG nie było
                    emitowane, to wszystkie odcinki są "nowe"....Pogubiłem się nieco.
                    Pzdr !
                    Szyba
                    • kalor_god Re: Schowek na seler 02.04.04, 15:03
                      no niezgodze sie ze wszystkie nieemitowane odcinki TG sa nowe. to nie 'moda na
                      sukces'. przeciez oni rozmawiaja o samochodach wchodzacych na rynek o
                      usprawnieniach o liniach i takich tam..

a wiadomo ze to sie przeterminowuje. co mi wszak po odcinku gdzie zapowiadaja
                      wejscie citroena c5 i coopera mini i pokazuja studyjne wersje nowe accorda?

no kaman!
                      • stalowy_szczur1 Re: Schowek na seler 02.04.04, 15:42
                        Hm... ostatnio było głównie o idolach młodości, czyli Lamborghini Kontasz (jak
                        się ten italiański wynalazek pisze???), i innych takichtam starych brykach
                        (Mjury czy inne błazeństwa), więc program tak bardzo nie grzeszy nowościami.
                        Inna sprawa że szukając nieco w sieci o tym programie zauważyłem, że wcale nie
                        jest go tak dużo! A więc prędziutko starsze serie poproszę.
                        Pzdr !
                        Szyba
                    • Gość: tvnturbo Re: Schowek na seler IP: *.chello.pl 02.04.04, 22:21
                      Sprawa jest prosta . BBC produkuje tylko 20 odcinków rocznie . Premiera jest
                      zawsze w BBC , dopiero potem program może kupić inna stacja . Nie ma więc
                      możliwości w każdym tygodniu emitować premiery programu . Odcinki produkowane
                      przez BBC w tym roku dopiero będą miały premierę w BBC . Potem w TVN Turbo.
          • Gość: Tomek Re: Schowek na seler IP: *.net 01.04.04, 22:24
            dymiacy_piecyk napisał:
            Odcinek z Vectrą i selerem był pierwszym Top Gear, jaki oglądałem

Wszyscy pisza o tym selerze,ale to nie byla Vectra tylko Signum i chodzilo o
            schowek w dachu do niczego nie przydatny:)))
            • dymiacy_piecyk Vectra-Signum 01.04.04, 22:47
              Zasadniczo masz rację. Ale oni gadali, że owe Signum, to jest van budowany na
              bazie Vectry. Zresztą, nie znam się tak dobrze na samochodach, może właśnie
              dlatego tak lubie Top Gear?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka