Dodaj do ulubionych

Jan Wróbel

25.10.10, 13:33
lubię tego pana (jesli czyta to pozdrawiam serdecznie), ale atakuje mnie wszedzie ostatnio
- w TokFM prowadzi poranek
- w superstacji komentuje
- w TVN 24 komentuje wszystko
i jeszcze wyskoczył w Milionerach jako ekspert
coś za dużo go na metr kwadratowy- może szykowany do nastepnej edycji TzG?;)
Obserwuj wątek
    • there.there Re: Jan Wróbel 25.10.10, 22:10
      a ja odwrotnie - nie trawię tego pana. Irytuje mnie jego permamentny, ironiczny uśmieszek pojawiający się niezależnie od tego o czym mowa. Nic osobistego, po prostu facet tak na mnie działa:)
      • argentea Re: Jan Wróbel 26.10.10, 13:48
        I ma marudzący głos.
        • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 26.10.10, 17:51
          Ma głos i posturę chłopaczka przed mutacją, więc jego przemądrzałe, profesorskie i z gruntu konserwatywne tokowanie sprawia dość humorystyczne wrażenie. Przerośnięte pacholę, któremu mama dolepiła bródkę i przyodziała w ojcowską muszkę, żeby jej "mały mężczyzna" zadał szyku na szkolnej potańcówce czy rodzinnym zlocie.
          • tiresias Re: Jan Wróbel 27.10.10, 11:34
            touche!
            • capferret Re: Jan Wróbel juz nie nosi muchy!!!! 29.10.10, 08:36
              Chyba przeczytal, lol;)
              • wiotka_trzpiotka Re: Jan Wróbel juz nie nosi muchy!!!! 29.10.10, 09:48
                czyli przydał się mój wątek! ;)
                • capferret Re: Jan Wróbel juz nie nosi muchy!!!! 29.10.10, 13:21
                  O j tak, dzieki wielkie bo juz litosc zbierala na tego starego chloptasia w stringach i z mucha:)
                  • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel juz nie nosi muchy!!!! 01.11.10, 18:45
                    starego chloptasia w str
                    > ingach i z mucha:)

Geje już tak mają, niestety...
          • pijatyka Kretyni wzięli się za komentowanie 08.02.12, 00:50

U Wróbla wszystko (no, prawie) jest ironicznym dystansem (łącznie z osławioną muszką); w świecie nadętych matołów traktujących wszystko ze śmiertelną powagą ten facet to po prostu skarb... ;->
    • argentea Re: Jan Wróbel 02.11.10, 14:16
      A podobno Jan jest dyrektorem liceum
      • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel 02.11.10, 19:02
        argentea napisała:

> A podobno Jan jest dyrektorem liceum

Jest, bo podobnie jak większość gejów ma zdolności do pracy z młodzieżą i talent pedagogiczny... Tyle że jego egodystoniczny i elefantyczny koleś Semka chciałby go pozbawić tej posady i wysłać na zieloną trawkę...
        • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 02.11.10, 20:23

tadeusz.4 napisał:

>
          > Jest, bo podobnie jak większość gejów ma zdolności do pracy z młodzieżą i talen
          > t pedagogiczny... Tyle że jego egodystoniczny i elefantyczny koleś Semka chciał
          > by go pozbawić tej posady i wysłać na zieloną trawkę..

Nie twój interes, przekupo rozplotkowana i wścibska, czy Wróbel jest gejem, czy nie. I zachowaj dla siebie głupkowate tezy typu - wystarczy być gejem, żeby mieć talent pedagogiczny.
          • paczka111 Re: Jan Wróbel 02.11.10, 22:18
            O gejach to akurat durne. O konserwatywnych uśmieszkach już niekoniecznie. Pan Jan, jak lubią o nim mówić, jest dyrektorem prywatnego liceum. Często o tym wspomina, więc na reklamę szkoła już raczej nie wydaje. Polacy to taki durny naród, że do znanego z telewizorni kolesia polecą ze swoją forsa jak w dym. Pan Jan `zatem wie, co robi.
            Po drugie pamiętam jak pan Jan swego czasu próbował usprawiedliwić wariactwa Kaczorów, jeszcze w okresie koalicji z Lepperem i Giertychem. Ciężko było, ale tak w skrócie główna myśl brzmiała: cel uświęca środki. Najpierw sobie pomyślałam, ze jak na wychowawcę młodzieży teza to nieco ryzykowna. Ale później sobie pomyślałam, czy nie lepiej, żeby moje dziecko uczył uczył cynik, co go wyposaży w parę umiejętności, a nie jakiś durny idealista. co go wiersze nauczy pisać. Nie?
            • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 02.11.10, 23:53

Światopogląd Wróbla jest mi całkowicie obcy. Dziecka do jego szkoły nigdy bym nie posłał - lecz nie z powodu plotek o jego orientacji seksualnej, ale dlatego, że ktoś, kto tak często zajmuje określone stanowisko w kwestiach politycznych, chcąc nie chcąc (chyba raczej chcąc) narzuca swoim uczniom, jak też gronu pedagogicznemu, owo stanowisko.
              • annsalander Re: Jan Wróbel 02.01.12, 18:49
                Jestem jedną z uczennic szkoły, której dyrektorem jest Jan Wróbel i jestem zaskoczona tym jak postrzegany jest wśród internautów. Czy raczej, jak postrzegane jest moje liceum.
                Nie mam zamiaru wypowiadać się na temat przekonań politycznych Wróbla, bo takowy jest przeciwny mojemu, jednak chcę bronić postawy, jaką państwo tu kreujecie.
                Po pierwsze, gdytyjeszczenamucheptapta, do niedawna nie mieliśmy pojęcia (ja i moi rówieśnicy) jaki światopogląd prezentuje pan dyrektor. Być może zdziwi to pana, ale na lekcjach, czy nawet podczas publicznych wystąpień w szkole, unika tematów politycznych, więc rozmowa z nim o JEGO przekonaniach na ten temat jest trudna. Podobnie nigdy nie chwalił się nam, ba nawet nie wspominał, że występuje w telewizji. Sama przez swoją ciekawość wyszukałam w internecie jego nazwisko i proszę wyobrazić sobie swoją minę, kiedy zobaczyłam, że mój historyk, jest najzwyklejszym publicystą, zapraszanym do programów tvnowskich i innych. Tak więc w tym momencie chyba obalam Pańską teorie o 'raczej chcącym' narzucaniu swojego światopoglądu uczniom i nauczycielom.
                Po drugie, nie zmienię jego wyglądu, jak i zachowania, jednak polecam użytkownikom, którzy uważają go za wyliniałego profesorka w muszce zamknięcie oczu przy jego wypowiedziach i zastanowienie się czy przypadkiem on nie mówi mądrych rzeczy i czy przypadkiem nie to powinno się oceniać w publicyście (bo w nauczycielu na pewno).
                Po trzecie, jestem zbulwersowana i zniesmaczona wypowiedziami tadeusza.4, jakoby Wróbel miał talent pedagogiczny tylko dlatego, że jest homoseksualistą. Jak możesz twierdzisz, że człowiek obracający się w towarzystwie konserwatystów utożsamia się z ich przekonaniami ? Przypominam Ci, że w świetle 2011 roku ani Jarosław Kaczyński, ani Zbigniew Ziobro nie bronią polskiego konserwatyzmu, tylko szukają miejsca w rządzie by zagrzać tyłki. A właśnie dzięki takim ludziom jak Jan Wróbel utrzymują się prawdziwe korzenie tej ideologii - tradycjonalizm. I podaj mi przykład jego wypowiedzi, w której rzeczywiście dręczy gejów ? Z łatwością mogę Ci dowieść, że tak nie jest, jak również, mogę wytknąć Ci, że to Ty jesteś homofobem oraz dowieść, że nawet jakby tak było, to i nie zmieniłoby to mojego zdania o nim. Zastanawiam się jak człowiek uznający siebie za zwolennika homoseksualizmu (którym sama jestem i zakładam, że Ty też), może uznawać za geja człowieka, którego widzi tylko w telewizji ? Mało tego, wmawiać, że tylko dzięki temu mógł zostać nauczycielem oraz insynuować rzeczy wyssane z palca. Temat homoseksualizmu w tak zaściankowym państwie, jak Polska, zawsze będzie tematem tabu, a nazwanie kogoś gejem, obrazą, jednak nie rozumiem dlaczego Ty nazywając tak publicystę, twierdzisz, że należy mu się za jego homofobię ? A widziałeś może "rozmowę bardzo polityczną" na temat podsumowania 2011 roku ? Nie ? To może przydałoby się, żebyś obejrzał i stamtąd wysnuł wniosek.
                Na koniec chciałam dodać, że Wróbel jest współzałożycielem PIERWSZEGO SPOŁECZNEGO liceum i nie wydaje mi się, żeby jego.. ekhm.. konserwatywne poglądy jakkolwiek wpływały na tę liberalną i otwartą szkolę.
                Pozdrawiam wszystkich niedowiarków!
                • wiotka_trzpiotka A chciałam tylko 02.01.12, 19:28
                  napisać, że go lubię...
                  i mimo różnic światopoglądowych zdania nie zmienię
                  annsalander
                  ciesz się, że masz fajną szkołę
                  a pewnym ludziom trzeba współczuć po prostu, bo los i tak był dla nich okrutny, że stworzył ich upośledzonymi umysłowo, a nie są jeszcze zdiagnozowani w związku z tym bredzą na forach i znikąd pomocy nie otrzymują ani renty ani nic
                  homofobia to choroba jak wszystkie fobie...
                  Panie Janie
                  w środowe poranki w TokFM wymiata Pan i już
                • boomslang99 Re: Jan Wróbel 05.01.12, 11:54
                  Juz cie lubie;-)
                  • annsalander Re: Jan Wróbel 05.01.12, 20:05
                    W sensie mnie ? Jakiś absolwent Bednarskiej ?:))
                    • boomslang99 Re: Jan Wróbel 06.01.12, 12:01
                      Nie absolwent ale piszesz ładnie;-)
                      • annsalander Re: Jan Wróbel 06.01.12, 15:36
                        Być może piszę tak, że inni wycofali się z dyskusji. :)
                        Ale dziękuję!
                        • boomslang99 Re: Jan Wróbel 08.01.12, 12:06
                          Może są bezradni wobec tej argumentacji:-)
                          Piszesz po prostu dojrzale i błyskotliwie jak na 18-latkę.
                          Cheers!
                          • annsalander Re: Jan Wróbel 08.01.12, 17:04
                            A to jest akurat zasługa pana Wróbla. :))
                            • osscylacja Re: Jan Wróbel 09.01.12, 00:27
                              Bardzo lubię Jana Wróbla. Przeważnie słucham go w radiu. Doceniam jego nieschematyczne widzenie świata, zaglądanie pod podszewkę rzeczywistości, ironiczne poczucie humoru, dystans, rozsądek, wyważenie w opiniach (ale nie kunktatorstwo!), nieuleganie histerii i różnym modom myślowym, nierzucanie się swoim rozmówcom do gardła, danie przyzwolenia na pozostanie przy swoich poglądach. Szczerze mówiąc, nie mam też wcale wrażenia, że jest jakoś ponadnormatywnie konserwatywny. Innych rzeczy nie komentuję, bo annsalander napisała na ten temat wszystko.
                            • boomslang99 Re: Jan Wróbel 09.01.12, 09:22
                              Czyzby szkolił koleżankę indywidualnie?;-)

Co do meritum. Pan Wróbel jest fajny jako prowadzący poranek Tok FM, ma wówczas dystans do siebie, stara się być obiektywny i nawet mu to wychodzi, nie stroni od inteligentnego poczucia humoru. Nieco gorsze wrażenie mam gdy występuje jako komentator, wówczas często jego dość wyraziste poglądy nieco wymykają mu się spod kontroli i bywa złośliwy wobec mający odmienne zdanie adwersarzy. Ale ogólnie facet OK.
                              • annsalander Re: Jan Wróbel 09.01.12, 21:49
                                Indywidualnie może nie, ale chyba założył sobie na cel, abym pisała zwięźle (w miarę, jak się da) oraz inteligentnie wypowiadała swoje poglądy. :))
                                Sama zauważyłam, że on wypowiada się tak bystrze, że rozmówca nawet nie orientuje się, kiedy jest, przysłowiowo, "mieszany z błotem". Myślę, że jest to zdolność, którą powinien posiadać każdy inteligentny człowiek i której brakuje dziennikarzom / politykom. Chodzi o to, żeby nie mówić 'w punkt', tylko dać szansę rozmówcy na przemyślenie tego co usłyszał. Niestety istnieje możliwość, że dyskutant, że tak kolokwialnie to ujmę, jest po prostu głupi i wtedy całe 'podchody' nie mają sensu, jednak myślę, że potencjalny polityk lub dziennikarz nie powinien grzeszyć mądrością i podjąć dialog z osobą, która go popuszcza. Tym właśnie różni się rozmowa bystrych osób od tych nie-bystrych. ;-) I chyba właśnie za to też go cenię. I to jest to o czym Ty mówisz, boomslang, że bywa złośliwy.

osscylacja, myślę, że nieschematyczność, jeśli można to tak nazwać, jest cechą, której nie znajduje u wielu dziennikarzy, którzy są naprawdę mądrzy, ale wchodzą w schematy i nie są przez to doceniani. Pod wyrazem dziennikarze ukrywam także wszelkich komentatorów (jak niezwykle miłego, a chyba nawet kompana Wróbla - Michała Ogóreka), publicystów, ale także polityków i krytyków. Myślę, że teraz powinno się doceniać tych, którzy wychodzą POZA wzorce, POZA pewne modele, które są już wybrakowane i przestarzałe. Myślę tutaj właśnie o poglądach pana Janka, które są konserwatywne (czy raczej tradycjonalistyczne), ale jednak dostosowują się do XXI wieku, a nie, tak jak niektórych, do XVIII albo czasów palenia ludzi na stosach.
                                • boomslang99 Re: Jan Wróbel 11.01.12, 08:20
                                  Temat godzien kontynuacji na żywo przy kawie. Czasem język giętki ciekawszy niż pióro giętkie. Ech, szkoda, że nie jestem kilka lat młodszy;-)
                                  • annsalander Re: Jan Wróbel 22.01.12, 00:26
                                    Czekam w takim razie na propozycję kawy. :-)
                                • spacey1 Re: Jan Wróbel 25.06.15, 21:22
                                  Minęły lata, ale może przeczytasz. Wspaniały język, argumentacja, błyskotliwość. Pana Wróbla i ? jego uczennicy :)
          • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel 03.11.10, 14:14
            > Nie twój interes, przekupo rozplotkowana i wścibska, czy Wróbel jest gejem, czy
            > nie.

Ale dlaczego? Ja przecież nie robię nic innego niż p. minister Radiszewska w sprawie p. Tomasika - mówię to co wszyscy i tak wiedzą. Czyżby w twoich oczach homoseksualność Jana Wróbla odbierała prawdiwość tezom przez niego głoszonym?
            • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 03.11.10, 19:16
              tadeusz.4 napisał:

> > Nie twój interes, przekupo rozplotkowana i wścibska, czy Wróbel jest geje
              > m, czy
              > > nie.
              >
              > Ale dlaczego? Ja przecież nie robię nic innego niż p. minister Radiszewska w sp
              > rawie p. Tomasika - mówię to co wszyscy i tak wiedzą. Czyżby w twoich oczach ho
              > moseksualność Jana Wróbla odbierała prawdiwość tezom przez niego głoszonym?

Radziszewska powinna od razu wylecieć z rządu za niedyskrecję, przymuszanie do coming outu i zwykłą głupotę. Ty faktycznie postępujesz podobnie - stygmatyzujesz człowieka, rozsiewając insynuacje o jego rzekomym homoseksualizmie. W Polsce, dla dyrektora szkoły, są to ploty zabójcze, o czym na pewno dobrze wiesz. Wróbla traktuję jako przeciwnika, a nie wroga politycznego i nie sądzę, by kiedykolwiek zrobił coś, co usprawiedliwiałoby zwalczanie go wszelkimi metodami. Gdyby był znanym aktywistą gejowskim, mógłbyś stwierdzić, że "i tak wszyscy wiedzą", ale skoro wszystko pozostaje w sferze domysłów - kąśliwe powielanie przez ciebie tych plotek wpisuje się we wciąż wrogą i nienawistną atmosferę, w której muszą, w Polsce, żyć homoseksualiści. W tym wątku gościł już osobnik, który uznał za wskazane poinformować forumowiczów, że "nienawidzi gejów". Zaleciłem mu stosowną terapię, ale wątpię, czy skorzysta z mojej rady. Raczej będzie zatruwał kolejne fora swoimi chorobliwymi uprzedzeniami.
              • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel 04.11.10, 20:03
                kąśliwe powielanie
                > przez ciebie tych plotek wpisuje się we wciąż wrogą i nienawistną atmosferę, w
                > której muszą, w Polsce, żyć homoseksualiści.

Wzruszyłem się, naprawdę. Tyle że tę "wrogą i nienawistną" atmosferę wciąż tworzą kumple ideowi naszego Wróbelka-Elemelka: Piotruś Semka (skądinąd też mający kłopoty z poznaniem kobiety swojego życia i jej inseminacją - czyżby i on?...), Tomcio "Paluch" Terlikowski (obsesyjnie skoncentrowany na paluchu - ostatnio wydał kolejną książkę o seksie gejowskim w kontekście nauczania Naszej Świętej Matki - Kościoła Rzymskiego), Janek Pospieszalski (jemu już geje śnią się po nocach i gniotą mu piersi, jak w pogańskich czasach strzygi Słowianom)... Jak długo Wróbelek będzie przebywał w tym towarzystwie i powtarzał jego brednie jako prawdy objawione, ja będę powtarzał ploty o jego orientacji - jeżeli ktoś broni prawa Radziszewskiej do wyoutowania Tomasika, musi być gotów na wyoutowanie jego samego - sorry, life is brutal and full of zasadzkas... Odpuszczę mu, jak przestanie generować wrogą i nienawistną atmosferę wobec polskich homoseksualistów.
                • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 05.11.10, 11:13
                  Lawirujesz i odwracasz kota ogonem, plotkarzu.
                  • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel 06.11.10, 00:35
                    Czy możesz zakwestionować choć jedną z moich tez? Czy Pospieszalski, Semka albo Terlikowski nie są homofobami? Czy PiS nie jest partią ewidentnie homofobiczną? Czy Jan Wróbel nie obraca się w tym kręgu i nie uchodzi za człowieka tych środowisk? No więc, jeśli A to B, B to C, to A to C - i tyle. Musisz przyjąć do wiadomości, że są na świecie geje uwielbiający klimaty homofobiczne - Ernst Roehm, Rudolf Hess, Edgar Hoover, Roy Cohn, Juliusz Paetz, Wiesław Chrzanowski, Marian Piłka, Jarosław Kaczyński, Aleksander Hall, Andrzej Dymer, Zbigniew Ziobro, Wojciech Wierzejski - wszyscy oni kochali/kochają zrobić innym gejom z życia piekło pod hasłem "rób to w domu po kryjomu", sami stosując się do tego zawołania w 150%. Co bardziej gorliwi starają się zakazać robienia tego nawet po kryjomu, ale tylko w stosunku do seksu innych gejów - sobie przyznają prawo do nieograniczonej ekspresji w tym zakresie.
                    • gdytyjeszczenamucheptapta Re: Jan Wróbel 06.11.10, 07:11
                      Są. Jest. Obraca się. Uchodzi. Wszystko się zgadza. Ale, o ile mi wiadomo, Aleksander Hall ma żonę (i to na stanowisku ministerialnym). Gdyby przypadkiem któreś z nich - ona lub on - natrafiło na twoje niewybredne supozycje, zawarte w tym wątku, miałoby prawo poczuć się zniesmaczonym i obrażonym. Rozumiem, że nie przepadasz za środowiskiem polskich konserwatystów. Ja też szczerze go nie znoszę. Ty jednak pogrywasz sobie mocno nie fair. Nie jestem świętoszkiem, ale przynajmniej staram się nie kopać po jądrach. I nie brnij już, bo robisz się męczący, a na pewno nieprzekonujący.
                      • tadeusz.4 Re: Jan Wróbel 06.11.10, 12:40
                        Ale, o ile mi wiadomo, Alek
                        > sander Hall ma żonę (i to na stanowisku ministerialnym).

Oscar Wilde też miał żonę (i nawet dwóch synów). Podobnie Rock Hudson, Piotr Iljicz Czajkowski, Jarosław Iwaszkiewicz, Witold Gombrowicz... Elton John był żonaty prezz cztery lata a oid siedemnastu ma tego samego partnera (którego ostatecznie poślubił oficjalnie pięć lat temu).

Gdyby przypadkiem któr
                        > eś z nich - ona lub on - natrafiło na twoje niewybredne supozycje, zawarte w
                        > tym wątku, miałoby prawo poczuć się zniesmaczonym i obrażonym.

O ile bardziej niesmaczne i obraźliwe jest traktowanie kobiety jako zasłony dymnej...
              • aduerin Re: Jan Wróbel 05.01.12, 19:28
                > Radziszewska powinna od razu wylecieć z rządu za niedyskrecję, przymuszanie do
                > coming outu i zwykłą głupotę.
                a co w takim razie ze wszystkimi ktorzy w ten sam sposob traktuja Jaroslawa Kaczynskiego?
    • argentea Re: Jan Wróbel 08.11.10, 11:41
      I wczoraj w Superstacji u Paradowskiej też komentował.
    • pyra011 bardzo irytujący koleś 23.03.11, 07:29
      pretensjonalna maniera w wypowiadaniu się, żałosny chłoptaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka